עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by ednri,

היי, אני סטודנט למדעי המחשב, ורוצה לקנות לפטופ כאשר השימושים הם בעיקר תכנות בסביבות פיתוח כמו Visual Studio. Android Studio ועוד. בנוסף, גלישה באינטרנט ועבודה משרדית. ברמת העיקרון, אני חושב שמחשב עם 8GB RAM, מעבד i5/i7 ו-SSD יתאים לי. מצאתי את המחשב הזה של ASUS: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=926795 המחיר שלו (בערך 2900 ש"ח) נראה לי הוגן ביחס למפרט, כאשר יש גם 3 שנות אחריות, ולכן זו נראית אופציה טובה עבורי. מה שגורם לי לחששות/חוסר ודאות היא העובדה שכשאני מחפש את הדגם הזה (Asus X556UJ-XX185D) בגוגל, אני מוצא רק תוצאות מחנויות ישראליות (והן פחות מוכרות לי, אין את אייבורי/KSP). כשאני מחפש בלי הסיומת (כלומר מחפש Asus X556UJ), באתר של אסוס המפר…

• 20 תגובות
    • 8.4k צפיות
  2. שלום, 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אופיס וקצת צפייה ישירה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אופיס ומערכת הפעלה שם לבד. 8. האם ישנה ה…

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by nimrod85,

שלום, הצרכים של המחשב הם בגדול צפייה בסרטים,סדרות,גלישה באינטרנט המחשב יהיה מחובר לטלויזיה. הסדרות והסרטים צריכים לרוץ ב-FULL HD חלק מערכת הפעלה: Windows 10,Ubuntu. רצוי שיהיה זמין ברשתות הגדולות כמו: KSP,Ivory וכו'.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by RJ1,

אהלן! אתם יודעים על בעיות מיוחדות שיש לדגמי Inspiron 13 של דל? יש הבדל מהותי בין דגמי ה-5000 וה-7000? תודה

• 8 תגובות
    • 2.9k צפיות
  5. Started by MatanVer2,

היי, אני מרכיב מפרט למחשב שאת חלקו אקנה ב-KSP ואת שאר החלקים שלו אקנה דרך חבר בבלאק פריידי בארה"ב. הבעיה היא שאת ספק הכוח ארצה שיחברו למארז ולמה שצריך עוד בקייאספי, אבל לא בטוח איזה ספק אני צריך, במיוחד בגלל שיש כמה נעלמים מבחינת כ. המסך והמעבד שאקנה בשלב מאוחר יותר. הנה מה שאני יודע שאקנה: דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-H170-D3HP LGA1151, Intel H170, DDR4, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1 זכרונות: זכרון למחשב HyperX FURY 8GB DDR4 2400Mhz CL15 Kit 1 דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III 1 מארזים: מארז ללא ספק Corsair SPEC-ALPH…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by טל,

מעוניין לרכוש מחשב חדש ולבנות מפרט שמיועד למשחקים וסרטים. אני לא גיימר כבד. יש לי מסך FHD . מעוניין לשחק במשחקים חדשים גם. הרכבתי מפרט. ההתלבטות שלי היא לגבי כרטיס מסך וספק כח בעיקר. לגבי השאר אני דיי סגור . ניתן לחרוג ב200-300 ש"ח. אין צורך בציוד הקפי או מערכת הפעלה. כרטיס קול בחיבור PCI יחובר. מפרט חלקי ללא כרטיס מסך וספק. : הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים [table] [tr][td][/td] [td]1[/td] [td]Intel[/td] [td]CM8066201920404[/td] [td]מעבדים - Intel Socket LGA1151 CM8066201920404 - Intel - i5-6500 Skylake Quad core CPU - 3.2 GHz - Max Turbo Frequency 3.6 GHz - Socket LGA1151 …

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  7. שלום לכולם, אשמח לקבל המלצות/הערות לגבי המפרט שלהלן: http://www.plonter.co.il/priceoffer.tmpl?command=showcart&db=^catalog.txt&cart=14744634142497662&lang=heb האם הייתם משנים משהו במפרט הנ"ל. התקציב שלי הוא עד 7,000 ש"ח אבל כמובן שמעדיף להוזיל עלויות מבלי להתפשר יותר מידי על איכות וחומרה. האם לדעתכם המסך (DELL U2515H) מתאים לכרטיס המסך? אני מעוניין להריץ משחקים כמו Witcher 3, star citizen בהגדרות הכי גבוהות. תודה רבה לעוזרים! התשובות שלי לשאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל לא על חשבון ירידה משמעותית …

• 16 תגובות
    • 3.9k צפיות
  8. Started by Chod Taar,

שני נציגים של חברות מחשבים אמרו שאני צריך לקנות כרטיס מסך מפלצתי, בערך 3,000 ש"ח, ולהוסיף ספק כוח מיוחד ולוח אם שתומך בכרטיס המסך. לא נשמע לי הגיוני. אני עובד כרגע עם שני מסכים ואין לי כרטיס מסך בכלל, רק ה- OnBoard . הבנתי שאם אני שם כרטיס מסך הוא עוקף את ה- OnBoard , אז אי אפשר פשוט להוסיף כרטיס. אבל מה עם לשים שני כרטיסים פשוטים יחסית, כל אחד עם שתי יציאות ? או אפשרות אחרת, מישהו מכיר ? תודה : )

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. יריץ אקליפס. רוצה 15", אומר שלא יסתובב איתו יותר מדי, לא צריך טאצ' או משהו מיוחד [18:08, 10/5/2016] אמיתי: Lenovo ideapad [18:08, 10/5/2016] אמיתי: Y700 [18:08, 10/5/2016] אמיתי: או Hp omen [18:08, 10/5/2016] אמיתי: או איזה דל ב4 אלף מתלבט ביניהם. אפשר לנצל את כל התקציב

10. Started by Sergey Shalit,

שלום חברים אני זקוק לייעוץ ברכישת מחשב סלוני. הדרישות שלי הן מארז שוכב. ניגון של 4k כרטיס קול סבבה לחיבור קולנוע ביתי. תקציב כ 3000 שקל. עריכת תמונות ממש בקטנה. תודה מראש לעוזרים.

• 21 תגובות
    • 2.5k צפיות
  11. Started by YIOP,

ב"ה אני מתחילה ללמוד עיצוב גרפי ובניית אתרים.. אחרי המון חיפושים לבחירת מחשב שיתאים לתקציב שלי כרגע המליצו לי על המחשב של לנובו (המפרט שלו למטה..) "17.3 Lenovo IdeaPad 700-17 80RV000WIV אשמח לשמוע את דעתכם על המחשב.. האם הוא יתאים ויעמוד בדרישות של התכנות הגרפיות? תודה מחשב Lenovo דגם IdeaPad 700-17 מעבד Intel® Core™ i7-6700HQ Processor 2.5GHz מסך "17.3 1920x1080 IPS Full-HD LED מצלמה יש מאיץ גרפי - Video NVIDIA® GeForce® GT 940M 2GB זכרון 16GB DDR4 דיסק קשיח 256GB SSD מערכת הפעלה Windows 10 Home …

12. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.8k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך אז למה לא ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מקסימום 200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכת קוד צד לקוח א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא משהו כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. bf1, doom, the witcher 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 20 אינץ של dell ברזולוציה טבעית של 1600x1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (…

13. Started by kisin,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר אז לחסוך. למרות שיש לי הרגשה שאי אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים ועבודה (תכנות צד לקוח) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עורכי קוד, פוטושופ וכדומה. אני מאמין שלמחשב לא תהיה שום בעיה עם התוכנות שאני משתמש. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. doom, Battlefield 1 או בקיצור כל המשחקים החדשים שיש עכשיו ויצאו בשנה-שנתיים הבאות. -מהי הרזולוצ…

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. Started by The Dom,

היי, רציתי את עזרת חכמי הפורום עם השאלה הנ"ל. האם יש תקופות של מבצעים יותר משמעותיים? האם יש תקופות בשנה בהם יש יותר ירידת מחירים? תודה!

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. נא המלצתכם על מחשב נייד ועל טאבלט על המחשב הנייד לענות על דרישות אלה: - גודל המסך 13-14 אינץ' - מסך מאט - עדיפות לדיסק SSD - מחיר בין 2000 ל-2500 ש"ח - שימושים: שימושים ביתיים ומשרדיים - אינטרנט, וורד, אקסל וכד' - קל משקל (במידת האפשר ובהתאם למסגרת התקציב)

16. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר אז לחסוך. למרות שיש לי הרגשה שאי אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים ועבודה (תכנות צד לקוח) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עורכי קוד, פוטושופ וכדומה. אני מאמין שלמחשב לא תהיה שום בעיה עם התוכנות שאני משתמש. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. doom, battlefield 1 או בקיצור כל המשחקים החדשים שיש עכשיו ויצאו בשנה-שנתיים הבאות. -מהי הרזולוצ…

• 28 תגובות
    • 5.5k צפיות
  17. שלום רב, מחפש לפטופ לבית בגודל של 15.6 מצרף את השאלות המוכרות 1. מה התקציב המקסימאלי? 3-3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 4K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גראפית, אינטרנט, עבודה משרדית, צפיה בתכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ באופן תדיר (לדעתי זו התוכנה הכי כבדה שתרוץ על המחשב) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך ש…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  18. המפרט המלא של המחשב: אינטל i7 4790 3.6GHZ, 16GB RAM, 64bit windows 7, gtx 970 asus strix ספק כוח 650 וואט, מסך FHD 23.8 אינץ'. אני משחק משחקים כמו GTA 5 או Witcher 3. שילמתי על המחשב 6700 ש"ח. בטוטאל. ציפיתי במחיר הזה להריץ את כל המשחקים על ההגדרה הכי גבוהה. בפועל זה לא קורה - עם הכונן הכי עדכני של נבידיה אני מקבל 20-30 fps בהגדרה הכי גבוהה. יצרתי קשר עם התמיכה הטכנית של Witcher, הם המליצו לי להשתמש בדרייבר ישן יותר. זה באמת עשה שיפור, אבל עדיין לא עובד על 60 חלק. זה יורד לפעמים, ולא עובד על 60 קבוע. זה לא חווית משחק חלקה בשבילי. האם יש צורך לשדרג את אחד/כמה מהמרכיבים (כמו כרטיס מסך, לוח אם, מעבד) כדי לשפר את איכות המשחק או שיתכן שי…

19. Started by ddarba,

זה מפרט המחשב שאני עומד לקנות: מסך מחשב 23.6 1920*1080 samsung מארז+ספק 600W GX300-600+600W Antec זיכרון RAM 8*2GB HyperX דיסק קשיח 1TB seagate כרטיס מסך ASUS ROG STRIX GTX 1060 6GB מעבד 4.0 Ghz i7 6700K אס-אס-די intel ssd 600p m.2 256GB לוח M Gigabyte H170M-3DH-GSM אני מתגייס עוד 9 חודשים ואני מתלבט אם לקנות מחשב , כי בזמן שאני יהיה בצבא אני בקושי ייגע בו. …

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by dog,

לצערי לא מצאתי מדור לניידים אז פונה מכאן. מתכנן לקנות לפטופ הכי בסיסי והכי זול שאמור לשמש אותי בעיקר לגלישה בחול ואולי עוד מספר פעולות בסיסיות. מסיבות מסוימות החלטתי ללכת על לפטופ ולא טאבלט. מדבר על 11.6 אינץ' ,ככל הנראה מעבד אטום, שממה שהבנתי מגיע ללא מאוורר ,כך שחשוב לי גם שיהיה שקט ואני לא צריך כוח לפעולות הבסיסיות שלי. באחת החנויות מישהו קרא לדגמים האלו נוטבוק . כ"כ שיהיה קל במשקל. ככל הנראה הולך על וינדוס. בין היתר כי רגיל לעבוד אתו וגם כי מתכנן לעבוד עם ווטסאפ ווב, דרך הוינדוס. מספר שאלות: יש לפטופ שיש עליו ביקורות טובות. אין לי מושג מה זו מע' ההפעלה הזו כרום בוק. מה דעתכם? Lenovo Chromebook 100S 80QN000EIV ׳ž׳—׳©׳‘ ׳׳™׳™׳“ Lenovo Ch…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. הי כןלם מעןניין ברכישצ All in One מחשב בארה"ב.. ןלשאלןן: 1. מה התקציב המקסימאלי? $1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? להשאר במסגרת ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? $500 2. מה שימושי המחשב? גרפיקה (photoshop, illustrator, after effects), פיתןח web, ישןמי word 3. האם יש צורך בציוד הקפי: מקלדצ + עכבר. עדיפןת ל windows מערכת הפעלה, רצוי "23 מסך ןמעלה עדיפןת לרכישה מ http://www.bestbuy.com/ תןדה לעןזרים

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. אורח יקיר
    Started by אורח יקיר,

23. מחשב נייד משמש לקריוקי, טושיבה a300 כבר בן שבע שנים, אבל מה, כשמחברים למיקסר אפשר לשים את העוצמה של הווליום במחשב על 100 אחוז, ויוצא סאונד טוב ונקי ובלי עיוותים. זאת בניגוד, למחשבים אחרים , ישנים או חדשים, מיצרנים שונים, שצריך לשים את העוצמה על 30 או 50 אחוז עוצמה כדי שיצא סאונד טוב. עכשיו השאלה היא, כדי להחליף את הגרוטאה במחשב חדיש, ולא חשוב התקציב, איך יודעים אם לא תהיה ירידה ברמה של הכרטיס קול ?

24. היי אני צריך בבקשה המלצה למחשב נייד - פשוט וזול עד 2000 שקלים , המחשב מיועד לאמא שלי ומטרתו היחידה זה אינטרנט סקייפ ופייסבוק , זה הכל . תודה ושנה טובה

דיונים חדשים בפורומים