ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
היי, OK... אז בשעה טובה ביום שני שבוע הבא אני אעשה פסיכומטרי. מה שאומר שסוף סוף יהיה לי זמן להתעסק עם קנית מחשב חדש. אבל אני לא יכול להתאפק ולכן אני לצערי מתחיל לבדוק כבר עכשיו במקום ללמוד. :-\ בכל מקרה, אני מעוניין לשדרג את השילוש הנוכחי שלי, את הכרטיס מסך וכנראה שגם את המארז. זה בנתיים. עכשיו יש לי: Celeron Tualatine 1200@1600 378 MB SDRAM@133 Radeon 8500 LE אין לי תקציב. אני מעוניין לבזבז על זה כמה שפחות כסף, אבל גם להשקיע את הסכום הדרוש עבור מחשב סביר שיריץ משחקים טוב, יעבד וידאו וקול במהירות סבירה ויחזיק זמן סביר. בכל מקרה הכלל המנחה הוא שאם אין הבדל מורגש בביצועים- ללכת על הזול. בקשר ל OC, מתוכנן, ואני אפילו בונה על זה. בכל מקרה, בתור התחלה אני רוצה להחליט …
-
- 1 תגובה
- 662 צפיות
-
-
שלום! הגיע הזמן לשדרג את המחשב וזה מה שחשבתי מחיר: GIGABYTE GA-965P-S3 :MOBO 557 מחיר:399 ספק כוח:Enermax Liberty 400W מחיר:1461 מעבד:Intel Core 2 Quad Q6600 -=Stepping G0=- Box מה דעתכם?
-
- 5 תגובות
- 580 צפיות
-
-
[glow=red,2,300]** ההודעה נערכה **[/glow] לי יש: - מעבד: P4 (Northwood) 2.4GHz - לוח: ECS P4VXAD(+) - כ.מסך: Radeon 9250SE 128MB 64BIT - זכרון: 512MB DDR PC3200 - דיסק קשיח: Maxtor 80GB 8MB / WD 40GB 2MB - ספק: ג'נרי 350W של ASTEC (עם S !!) (שמחזיק את המערכת שלי כבר שנתיים) להחליף: לוח , ספק+מארז ולהוסיף זכרון. תקציב: עד - 1500 ש"ח. אני מתכוון להתחיל לעשות קצת OC לא משהו רציני, הריכיבים שהחלטתי לקחת: IS7-E (865PE) 474 ¤ Antec 1000 AMG P/S not include Case 529 ¤ HEC (Herolchi) 300AR-TF Power Supply 159 ¤ Nanotherm Blue 2 Thermal Grease 39 ¤ 512Mb 400MHz AData /VT? 250 ¤ סה"כ: 1451 אם יש לכם הערות,תיקונים וכו'.. אני באמת אשמח לשמוע, כ…
-
- 3 תגובות
- 610 צפיות
-
-
אז ככה אני משדרג את המחשב שלי.... אני קונה: ATI Radeon X1900 XTX Video Card Asus P5W DH Deluxe Motherboard Intel Core 2 Duo E6300 Dual Core Processor Samsung SyncMaster 204B Black 20.1 LCD Monitor מה אתם אומרים זה פסדר??...כל החלקים הם מאנגליה... הם שולחים לי את זה לפה וגובים ממני 15 יורו ועוד יורו על כל קילו... השאלה היא גם שזה מגיע לארץ מהקורה אם זה?...מעמ? מכס?...
-
- 4 תגובות
- 610 צפיות
-
-
שלום למומחים אני יכול לשדרג את המעבד i7 990 בלוח ex58ud4 או שיש פיתרונות אחרים
-
- 20 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי יש לי מערכת ישנה והגיע הזמן שאני ישדרג אותה רציתי שתגידו לי מה כדאי לשדרג ומה כדאי להשאיר? הנה זאת המערכת http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2291857
-
- 8 תגובות
- 679 צפיות
-
-
היי חבר'ה.. אני בקרוב מתכנן על שידרוג לעצמי.. המערכת תהיה מבוססת על החלקים הבאים ככל הנראה: מעבד AMD Venice. אם זה יהיה 3000 או 3200 עוד לא החלטתי, זה כנראה יהיה תלוי באיזה סטפינג אני אוכל לבחור. אני מקווה להגיע ל-2.6-2.7 ג"ה. קירור למעבד - Thermalright XP-120, מאוורר Glacialtech 120mm 19dba כחול. DFI LanParty NF4U Ultra-D עם החלפת מאוורר הצ'יפסט לזלמן פסיבי. Mushkin PC4000 2x256mb + 512mb - אותם זכרונות שתום חן בדק בביקורת הזו, מה שאומר שהם מגיעים לאיזור ה-518 מ"ה ב-DualChannel. כבר יש לי. מארז 6A19 עם גרילים מקוריים שהוסרו, שני מאווררי 120 מ"מ Glacialtech. כבר יש לי. שני כוננים קשיחים בתור מארזי השתקה Smart Drive 2002, כלומר הכוננים הקשיחים נמצאים בחריצי ה-5.25…
-
- 5 תגובות
- 780 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב דיי ישן (בן 6 אם אני זוכר נכון מתי קניתי אותו) שלאחרונה שידרגתי מספר חלקים, המפרט הוא כזה: מעבד: E8400 (נקנה באיביי לפני שנה) לוח אם: ASUS P5Q זכרונות: GSKILL 2*4GB + 2*512MB ספק: SEASONIC 750W (שודרג גם לפני שנה) כ.מסך: Gigabyte 460GTX אחסון: SSD Samsung 840 128GB + WD 1TB Green (הSSD נרכש גם לפני שנה) כונן אופטי \ צורב: לא נדרש, יש משהו חיצוני למקרה הצורך. כרטיס קול: Auzentech Brauvera 7.1 קירור: רדיאטור: XSPC RX360 משאבה: MCP655 בלוק מעבד: Swiftech Apogee HD אלה הדברים העקריים. מה שאני צריך זה כרגע שילוש (מעבד, לוח אם, זיכרון) ובעתיד אני ישדרג כ.מסך\יוסיף כ.מסך. הנה גם השאלון שיהיה קל להבין את המטרה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקצ…
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
ברשותי נייד ישן למדיי - IBM X30. מגיע עם מעבד 1.2, ו 128 ראם. המחשב בקושי נושם, ודורש טיפול דחוף. כרגע על הפרק: הרחבת זיכרון - כרגע 128מגה במהירות 133מג"ה, SDRAM. מהיכן ניתן להשיג בזול (בארץ או בחו"ל) תוספת זכרון? מה הכי מומלץ מבחינת מהירות וכמות שהוא מסוגל לתמוך בה? פירמוט - לאחר שארחיב זכרון, ארצה להתקין מחדש מע' הפעלה - מה כדאי? 7 סטארטר, 2000, XP? WIFI, אין כרגע, מה ניתן לעשות כדי להוסיף? ואחרון, כרגע יש הרדיסק של 40ג'יגה במהירות 4200 סל"ד. האם החלפת ההרידסק במהיר יותר תתרום בצורה ניכרת לשיפור הביצועים?
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי XPS 1330 בן שנתיים בערך, החלטתי לשדרג לו את הזיכרון(כרגע יש 2GB). לפני שאני הולך לקנות זיכרון החלטתי לבדוק איזה סוג יש לי כרגע, בדקתי בעזרת CPU-Z והוא כותב לי PC2-5300 (333MHZ) זה קצת מוזר לי כי אני זוכר שכקניתי במפרט היה כתוב 667 אבל עכשיו זה כבר לא משנה. השאלה שלי היא האם אני יכול לשים זיכרון במהירות 800MHZ ? האם אני יכול להחליף רק אחד מהזיכרונות שיש לי עכשיו ובמקומו לשים אחד של 800MHZ ככה שיהיו שני סוגי זיכרון במהירויות שונות ? תודה,
-
- 2 תגובות
- 622 צפיות
-
-
משדרגים לי את 2 הזכרונות במחשב, שאלתי ונאמר לי שהזיכרון המקורי שמגיע עם המחשב - לא יסופק ! לי זה נראה כמו דרך לאבד את האחריות, הרי היבואן תמיד יוכל לטעון שהבעייה היתה בזיכרון, ולחייב אותי על זה שהגיע טכנאי עד אלי - או לא לשלוח אלי בכלל טכנאי האם זה נראה לכם נכון לבקש את הזכרון המקורי ? במקרה כזה כנראה שאשלם יותר על הזיכרונות כי אין לכאורה זיכוי בגין הזכרון שהוחזר מדובר במחשב נייד דל - עם אחריות - טכנאי עד בית הלקוח
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את ההזיכרון השאלה אם כל הזכרונות מתאימים ואיך אני יודע אם הזכרונות מתאימים לדוגמא http://cgi.ebay.com/Samsung-2GB-2x-1GB-PC2-5300-DDR2-Laptop-Memory_W0QQitemZ140213216439QQihZ004QQcategoryZ152542QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
-
- 1 תגובה
- 667 צפיות
-
-
אני מעוניין לשדרג לDELL INSPIRON 6000 את הזכרון מ512 MB ל2GB. אני יודע שהוא תומך בכמות הזכרון הזו אך הזכרונות היחידים שאני מוצא באיזור שלי הם במהירות 667MHZ בעוד התמיכה של הCHIPSET היא רק ב533. האם תהיה בעיה לשים זכרונות אלו והם יפעלו במהירות איטית יותר?
-
- 4 תגובות
- 783 צפיות
-
-
יש לי HP pavilion dv4 2GB זיכרון שתופס שני חריצים 1GB כ"א. מערכת vista 32 האם כדאי לי להחליף אחד מהם ל 2 GB ב 130 ש"ח ןלקבל 3 ? המהירות שיש לי זה 400 אז אני קונה את הכי איטי שזה 533. השאלה גם מה יהיה השיפור בביצועים וגם איפה וכמה יעלה להתקין את זה?
-
- 8 תגובות
- 886 צפיות
-
-
שלום, אני הזמנתי מחשב של סוני מהפלטפורמה החדשה של אינטל (מעבד P8400) והפריע לי שהזיכרונות הם מסוג DDR2-SDRAM (DDR2-800, 2GBx1 האם יש אפשרות (בעתיד כשהמחיר ירד קצת) לשדרג לזכרונות מסוג DDR3? הבנתי שיש הבדל משמעותי בין שני הסוגים
-
- 2 תגובות
- 879 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד עם 2 ג'יגה זכרון יש לי סלוט פנוי ותמיכה של הלוח עד 8 גיגה זכרון אני מחפש באינטרנט צ'יפ של SODIMM DDR3 בגודל 4 גיגה מאחר והמחירים שלהם ירדו לאחרונה אך עדיין יש הפרשי מחירים שמגיעים לעשרות אחוזים . האם יש משהו שאני צריך לשים לב אליו במיוחד ברכישת זכרון לנייד ? יש הפרשים במחירים בין זכרונות 4 גיגה DDR3 1033 של החברות : קינגסטון , סמסונג, CORSAIR ,כשהקינגסטון הכי זול האם יש משהו נוסף שאני צריך לשים אליו ברכישת זכרון לנייד שלי מעבר למהירות ולנפח ,שבגללו יש את הפרשי המחירים ? תודה!
-
- 0 תגובות
- 757 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד (hp probook 4510s ( עם 2 ג'יגה זכרון יש לי סלוט פנוי ותמיכה של הלוח עד 8 גיגה זכרון אני מחפש באינטרנט צ'יפ של SODIMM DDR3 בגודל 4 גיגה )מאחר והמחירים שלהם ירדו לאחרונה ) כדי לשדרג לסה"כ זכרון של 6 גיגה . אך עדיין יש הפרשי מחירים שמגיעים עד לעשרות אחוזים האם יש משהו שאני צריך לשים לב אליו במיוחד ברכישת זכרון לנייד ? יש הפרשים במחירים בין זכרונות 4 גיגה DDR3 1033 של החברות : קינגסטון , סמסונג, CORSAIR ,כשהקינגסטון הכי זול האם יש משהו נוסף שאני צריך לשים אליו ברכישת זכרון לנייד שלי מעבר למהירות ולנפח ,שבגללו יש את הפרשי המחירים ? תודה!
-
- 1 תגובה
- 726 צפיות
-
-
שלום חברים ברשותי נייד LG A310 של העבודה. מדובר במחשב עם מעבד I3, שהגיע עם 3GB DDR3 זכרון סה"כ, ב 2 כרטיסי SODIMM , אחד 2GB והשני 1GB , שניהם 1066Mhz מתוצרת hynix. ברצוני לשדרג את הזכרון. 3 שאלות לאלו עם נסיון במחשבים ניידים: (יש לי המון נסיון בנייחים, אך בניידים אין, וידוע לי שהיו בעיות בעבר בנושא) 1. האם יכול להיווצר בעיה בתאימות ברכישה של זיכרון 4GB במהירות 1600Mhz בניידים ? (למען תמיכה במחשב עתידי) 2. האם יצרני זיכרון מסויימים עלולים להוות בעיה ? 3. המחשב תומך במקסימום 8GB. (מגבלה של הצ'יפסט) האם לדעתכם יעבוד SODIMM של 8GB ? (רק יחידה אחת) חיפשתי כל מידע בנושא באתר LG ופשוט אין. גם דגם זה לא מופיע באתרי יצרני הזכרון.
-
- 5 תגובות
- 829 צפיות
-
-
שלום.. אני מבצע שידרוג ורציתי לדעת האם אתם ממליצים.. ( תודה רבה מראש..) זהו יהיה שדרוג זמני עד הQUAD SYSTEMS במחיר ההגיוני (אחרי תקופה קלה שבה המחירים ירדו) ומחכה גם לכרטיסי הDX10... כרגע יש לי : Radeon 9700 Pro (בלי OC.. לא מתעסק בזה..) Audigy 2 ZS (כרטיס סאונד.. לא עקרוני מדי) INTEL PENTIUM 2.41GHZ northwood PGA478 Asus mainboard - P4pe 512MB DDR-SDRAM המצב הנוכחי הוא שכדי להריץ משחקים כמו HALFLIFE 2 , אובליוויון ואפילו HEROES 5... אני צריך להוריד את ההגדרות למינימום ולא תמיד עוזר.. האם שידרוג של הכרטיס מסך לX850 XT PE AGP יפתור לי את זה ויתן לי להריץ את המשחקים הללו ברמה בינונית-גבוהה? או שמא אני צריך עוד רכיבים? מה המלצתכם..? הסכום שלי שאני יכול להשקיע הוא…
-
- 2 תגובות
- 674 צפיות
-
-
שלום! ברצוני לשדגר את המחשב, אני נשאר עם המארז(thermaltake, strike mx), ובעיקרון מחפש להחליף רק לוח אם, מעבד, זכרונות, כונן קשיח, מאוורים וספק כוח 1. מה התקציב המקסימאלי?1900 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקי מחשב ,אינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פורטל, METRO, COD..... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) טלוויזיה 40'' -…
-
- 0 תגובות
- 475 צפיות
-
-
שלום אני חדש פה ... טוב תשמעו אני רוצה להתחדש בכרטיס מסך וזכרונות ! אז אני צריך כרטיס טוב למשחק קאונטר סטריק שהיה לי 100 FPS עומד טוב אז המפרט שלי : מעבד : P4 775PIN 3Ghz 800FSB 1 לוח אם : Intel Comanche Creek D915P +Sound +Lan כ. מסך : Geforce PCX 5300 128MB +TV +DVI מארז : P4 ATX 400W +U.S.B Front Prescott דיסק קשיח : W.D 120GB 7200RPM זכרון פנימי : Micron 256MB DDR2 533Mhz שתיים כאלה ! ספק כוח 400W צריכים חברה ?! קנו את המחשב לפני שנתיים טוב אז התקציב שלי לכרטיס מסך : 400 חריגה של 10 ש"ח חשבתי לקחת את זה : http://www.skypc.co.il/Product.asp?P...ff=Zap〈=HE אם הוא לא הכי טוב בתקציב שלי תמליצו לי על משהו יותר טוב בתקציב שרשמתי ואם אפשר גם זכרונות ב 250 ש"ח 2GB ושיתמ…
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מישהו יכול בבקשה לתת לי הצעה ל- כרטיס מסך, כרטיס רשת, זכרון 256 , עכבר טוב אופטי(לא אלחוטי, עדיפות לUSB) ומארז אלומיניום. הערות: ברשותי מעבד p4 1700, וזכרון 256 RD RAM, תקציב: 3600 ש"ח בבקשה אל תנסו לחסוך לי, אני יודע שיש לכם כוונות טובות. אני מצטער אם הכותרת לא מתאימה או עיניינית. תודה על עזרתכם.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי, מפרט נוכחי : Motherboard Model: MSI MS-7519 Memory Type:DDR2-SDRAM 2gb * 2 graphic card: nVIDIA GeForce GT 220 Processor Name:Intel Core 2 Quad Q6600 את הספק אני חייב להחליף כבר. תקציב שעומד לרשותי 1000-1200 שח מעוניין להחליף: * כרטיס מסך *ספק כח * זכרון *ולוח אם רק במידה ובאמת צריך ! מטרת המחשב : גיימניג בינוני עד כמה שאפשר עם התקציב הקיים המון תודה לעוזרים !!!!!!!!
-
- 8 תגובות
- 810 צפיות
-
-
לאמא ולאחיות שלי יש כרגע מחשב די (מאוד) ישן, והן החליטו לקנות חדש. כבר יש להן מארז חדש יחסית, ספק HEC300W, ציוד היקפי, דיסק של 40GB, צורב, מודם 56k וכונן דיסקטים. חוץ מזה יש להן כ. מסך MX440 אז אם הלוח לא תומך בו, צריך גם כרטיס מסך חדש. בעצם, בהנחה שלא שכחתי כלום, בעצם צריך רק לוח אם, מעבד וזיכרון. מה שכן, אמא שלי צריכה לשלוח פקסים מהמחשב אז צריך להיות תאימות למודם, או פיתרון חלופי. הן כנראה יקנו בזיגזג אם זה משנה למשהו. תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 670 צפיות
-
-
שלום, אני חדש בפורומים של HWZONE. כבר 3 שנים יש ברשותי מחשב, שמה-לעשות לא מספק אותי מבחינת משחקים וגרפיקה. לאחרונה חבר שלי ביקש ממני להרכיב לו מעין מפרט לשדרוג רק של לוח האם, כרטיס המסך והמעבד. חבר שלי דחה את השדרוג לעוד כמה חודשים. אני לעומת זאת חשבתי להשתמש במפרט שבניתי ורציתי לשאול את עצתכם. התקציב הוא כ- +/-2,000 ש"ח. כתבתי כאן כמה אפשרויות למעבדים לוחות אם וכרטיסי מסך (ההתלבטויות שלי... אולי תציעו משהו אחר?): מעבדים: Athlon64 3000+ (S-939) VENICE CORE 790 ש"ח Athlon64 3200+ (S-939) VENICE CORE 920 ש"ח לוחות אם (לוחות אם של ABIT נראים לי משתלמים מאוד המחיר לעומת המפרט שלהם): ABIT KN8 Ultra s939, nForce4U, GBL, SATA II 590 ש"ח ABIT KN8 SLI s…
-
- 14 תגובות
- 759 צפיות
-