עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by star010101,

שלום לכולם קיבלתי את המחשב נייד במבצע של אורנג' (PVAILION DV6 1110EJ CPU T4200) ולאחר כמה בדיקות הבנתי שזה משתלם לשדרג המעבד לסדרה 8\9. אפשר לקנות מעבד ב200 דולר בEBAY. השאלה שלי היא איך אני מגלה לאיזה מעבד ניתן לשדרג ? עברתי על כל המסמכים שקיבלתי מHP , ועל כל האתר שלהם ואין שום אזכור לגביי הלוח, לגביי אפשרויות שדרוג של מעבד וכו. יש למישהוא מושג איך\איפה אני אוכל לקבל מידע מהימן מהסוג הזה ? תודה רבה לעוזרים!

• 8 תגובות
    • 3.6k צפיות
  2. שלום ברשותי מחשב נייד שאני משתמש בו להרצת מערכות ווירטואליות בHYPER V כרגע אני מצונזר הן מבחינת דיסק וזיכרון , מפרט המחשב: I7 4700HQ , 8GB , 750HDD זיכרון 8G מספיק לי לעד 3 - 4 מערכות בלחץ וגם זה שאני נותן לכל מערכת גיגה זיכרון ( SERVER 2012 R2) אני צריך להריץ יותר כמובן והדיסק קשיח פשוט בשימוש של 100% שכל המערכות פועלות דבר שמעט את העבודה , המעבד לא מראה מאמץ מיוחד. השאלה האם לשדרג את הזיכרון או להוסיף SSD שיהיה במיוחד לVHDS שיפעלו משם אין לי תקציב לשניהם כרגע אז השאלה מה יותר קריטי ונראה נכון לשדרג קודם תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Pilp3l,

היי חברים , יש לי מחשב נייד lenovo Y-50-70 הביצועים שלו קצת גבוליים והוא מתקשה להריץ משחקי מחשב חדשים.. אולי אתם יודעים אם קיים פתרון שיאפשר לי לשדרג את כרטיס המסך במחשב הזה?

• 5 תגובות
    • 6.1k צפיות
  4. Started by DJ_VAKNIN,

שלום, ברשותי מחשב נייד ACER 5730Z שנקנה עם VISTA HOME BASIC בתוכו,כשהתחילו לי בעיות "כבדות" עם ויסטה שידרגתי ל-XP וכעת ברצוני לשדרג לוינדוס 7. שאלתי היא: 1. האם המחשב הנ"ל יעבוד בוינדוס 7 באופן טוב? 2.איך ניתן לשדרג את לוינדוס 7? (מבחינת דרייברים וכ"ו) 3. אתם ממליצים לי לעשות דבר כזה-כי הבנתי שאם אני יתחרט וירצה לחזור ל-XP תהייה לי בעיה... תודה רבה לעוזרים.

• 0 תגובות
    • 800 צפיות
  5. Started by montella,

תכננתי לקנות מחשב נייד, אבל בסופו של דבר קיבלתי מחשב מקרוב משפחה. המחשב קצת ישן: 1. יש לו בעיה בלוח ובכרטיס רשת, הוא לא מזהה את החיבור החוטי ואי אפשר לגלוש איתו בחיבור החוטי הביתי. 2. זכרון פנימי קטן יחסית. אני רוצה לעבור לחיבור אלחוטי, כך שאוכל להשתמש בו ברשת האלחוטית של האוניברסיטה, ניסית לחבר ולהתקין לו כרטיס רשת אלחוטי PCMCIA או משהו כזה באחד הסלוטים הפנויים כרטיס של TP LINK. הצלחתי להתקין אבל המחשב נתקע והתחמם. הבנתי שזה לא יילך, אני רוצה לנסות ולעבור לחיבור USB, אשמח לשמוע קצת מהמומחים כאן האם לדעתם חיבור USB יילך טוב יותר מאשר הPCMCIA. אשמח לדעת אם מישהו מכיר את הדגם, ויודע אם אפשר לשדרג גם את הזכרון של המחשב, או בכלל האם כדאי להשקיע בשדרוג מחשב כזה. מה דעתכם בנושא…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. אני עובד כרגע על Asus x54c עם מעבד i3 ו4GB RAM. כונן SSD. כשאני עובד- עם מסך נוסף, דפדפן פתוח ואנדרואיד סטודיו, המחשב מתחמם והמאוורר עובד ללא הפסקה. חוצמיזה, כשאני עושה בילד לפרויקט (ולא מדובר בפרויקט גדול) לוקח לו 3-4 דקות, ובזמן הזה המחשב בקושי עובד. האם זה נורמאלי? אני חושב לקנות מחשב חדש, i5 ו8GB RAM. זה הדבר הנכון לעשות? האם להוסיף RAM למחשב הנוכחי יעשה את העבודה? איזה עוד מעבדים מומלצים (חוץ מi7)? ראיתי שיש סדרת M, ולא הצלחתי להבין אם הם טובים יותר מi או לא. יש עוד דברים שאני צריך לשים לב אליהם?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by Hoobastank,

ברשותי המחשב הזה: http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=841492 זה המעבד: http://ark.intel.com/products/55626/Intel-Pentium-Processor-B940-2M-Cache-2_00-GHz המחשב משמש אותי לגלישה וצפייה בסדרות/סרטים, אני רוצה לשפר את חווית השימוש איתו. חשבתי על סטיק 4GB (יש מקום רק לסטיק אחד :/) ולקנות כונן ssd של 128 מה דעתכם? המעבד שלו חלש? ולא שווה לשדרג מחשב כזה? אלו לדוגמא: http://www.ebay.com/itm/New-Samsung-4GB-PC3-10600-DDR3-1333MHz-204pin-CL9-Sodimm-Laptop-Memory-Ram-/361347436390?hash=item5421fc4f66:g:qjoAAOSwPcVVk65N http://www.ebay.com/itm/SanDisk-120GB-SSD-Plus-520MB-s-Solid-State-Dr…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. שלום לכולם יש לי מחשב די פשוט acer 1830 המחשב עם מעבד i3 u330 עם שלושה גיגה זכרון. בגלל הלימודים התחלתי לעבוד באופן שוטף עם תוכנת אוטוקאד, והתוכנה עובדת לאט יחסית. רציתי קצת לשדרג אותו קצת חשבתי על 8 גיגה זכרון וssd השאלה שלי אם זה בכלל ישפר את הביצועים, או שאבוד לי בגלל המעבד החלש והחוסר בכרטיס מסך. תודה רבה מראש

• 1 תגובה
    • 993 צפיות
  9. Started by Lost Oath,

היי, שאלה כללית: עד כמה שדרוג של מחשב נייד הוא דבר פשוט? לדוגמה: אם אני משקיע ב במחשב DELL XPS 1730M עם 8800GTX (תומך ב SLI). האם יהיה אפשר לקנות והלרכיב כרטיס נוסף בעוד כשנה? האם יהיה אפשר לעשות זאות במעבדה של DELL בארץ? תודה.

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  10. Started by LuisSuarez,

שלום (: קניתי לא מזמן מחשב נייד: ASUS N551JK-DM025H רק לציין ששלי לא 15 אינץ' אלא 17, אך המפרט דומה. http://ksp.co.il/?select=.268..271.&list=1&sort=2&glist=1&uin=25430&txt_search=&buy=&minprice=5188&maxprice=0 ואני רוצה לשדרג לכרטיס מסך יותר חזק, וכונן SSD. השאלה שלי היא האם זה אפשרי עם מחשב כזה ומה האפשרויות שלי? כמו כן אשמח להצעות ייעול אחרות. (אין מגבלת כסף, תרגישו חופשיים, אני מעוניין לשמוע על הכל לפני שאני מחליט)

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by ShaySolomon,

שלום, ברשותי מחשב נייח שנרכש לפני 3 וחצי שנים. אני מעוניין לשדרג אותו/להחליף רכיבים שעלולים להתקלקל עקב בלאי. אציין שאני משתמש במחשב לצורכי עריכת תמונות בפוטושופ ושימושים כלליים. מצ"ב המפרט של המחשב. אשמח לעצות, תודה!

12. Started by Eraneraneran,

היי אחרי מחשבה על לקנות כרטיס מסך חיצוני ללפטופ החחלטתי שיהיה יותר חסכוני ויעיל לשדרג את המחשב הנייח הקיים שלי כרגע הוא נורא איטי (מעבד ישן) נתקע לעיתים תכופות ועשה שלל בעיות המחייבות אותי לרסט אותו גם באמצע דברים חשובים המפרט הנוכחי: מערכת הפעלה: Windows 7 Proffessinal 64 לוח אם: מעבד: Intel Core i3-2120 (3.30GHz, 4CPUs זיכרון: 6144MB RAM כרטיס מסך: AMD Radeon HD 6800 צג (לא יודע אם חשוב): SyncMaster B2230W - לא בטוח אם הצג או המחשב עושה את הבעיה, בה הכל נקפא לכמה שניות ואז הצג מראה שאין סיגנל ווידאו ומנסה לחפש אותו.. אולי אצטרך גם להחליף מארז מחשב, מכיוון שיש כמה USBים שלא עובדים וגם כניסות ויציאות של סאונד שזה מחרפ…

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by alanir,

לבן שלי מחשב עם המפרט הבא: win 10 home intel core I5 - 6500 3.2 GHz RAM 8 GB HD SSD 22 GB + 931 GB Intel HD graphics 530 מעוניין לשדרג את המחשב כדי שמשחקים (FIFA 21, ורטנייט, וכו') יעבדו חלק. מה מומלץ לשדרג? תודה, עמית

14. Started by Earambo,

חג שמח חברים יקרים חוזר להתייעצות לאור ההמלצות המצוינות בעבר להורים של אישתי יש מחשב נייח של DELL בן 5 שנים - מודל Dell Vestro 270 מצרף פירוט של רכיבי המערכת של המחשב. המחשב מתחיל לקרטע ולהתאמץ בשימוש השוטף - שימור משרדי וגלישה מאומצת באינטרנט עזרתכם באיתור הרכיבים המומלצים לשדרוג המחשב לטובת אותם השימושים. סכום ייעודי לשדרוג - 1500 ש"ח מקווה שאני בפורום הנכון (אם לא - אשמח להכוונה/העברת לפורום הרלוונטי) תודה!

15. Started by Offset,

תקציב 1000 ש"ח - אפשר לחרוג 100 עד 200 ש"ח מטרות השדרוג אני לומד C++,VC, בניית משחקים, תכנות בכללי אני שולט בהמון שפות ואני רוצה לשפר את הביצועים של המחשב שלי(אני רוצה לשדרג מעבד) באיזו מערכת הפעלה תשתמש ?ווינדוס XP או WINDOWS 7 HOME PREMIUM.מעדיף את 7 . מסוג 32BIT מפרט נוכחי http://www.upf.co.il/file/36918915.html אפשרויות רכישה האם יש חנות שממנה אתה לקנות את הרכיבים?א.א מחשבים או כל חנות מחשבים אחרת באשקלון, באג או KSP אם לא, נוכל להתאים לך חנות לפי איזור מגורים. באיזו עיר אתה גר?אשקלון האם באפשרותך לבצע הזמנה מחנות רחוקה?לא יודע, מעדיף שלא את המחשב לא מקבלים מורכב אלה רק את הקופסאות עם הרכיבים שהזמנת. האם תרצה שהחנות תרכיב לך אותו? כן הרכבה עולה עד כ- 100 שקלים. הערות…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  16. Started by cpu1783,

יש ברשותי את המחשב עם המפרט הבא: Intel I7 Quad Core I7 2600 3.4GHZ 1155 8MB Tray Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 Kingston 4GB DDR3 1333 Sparkle GTX460 1024MB GDDR5 Dual DVI Overclocked אני מעוניין להחליף את לוח האם והמעבד בלבד למפרט זהה שיתאים לזה אך עם רכיבים מעודכנים של היום. איזה לוח אם מומלץ? מה לגבי המעבד? האם הזכרונות יתאימו ללוח החדש? הכרטיס מסך עדיין רלוונטי להיום? אני שוקל גם אפשרות לשנמך אל מעבד i5 אשמח לדעת כמה זה יוזיל במחיר אני צריך את המחשב עבור פוטושופ, עריכת וידיאו קלה ולרוב גלישה עם הרבה חלונות פתוחים

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. לוח אם: ASUSTeK Computer INC. M2V מעבד: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4800+ זיכרונות: שני סטיקים של Kingston PC2-5300 1GB DDR2 (333 Mhz) 667Mhz דיסק קשיח: WD Caviar SE16 320GB 7200RPM כרטיס מסך: Nvidia GeForce 8400GS 512MB מערכת הפעלה: Windows 7 64-bit אני לא מבין הרבה בסה"כ, ולכן פונה אליכם. אין לי הרבה דרישות מהמחשב. הוא מאוד איטי וכל מה שאני רוצה זה שיעבוד בצורה חלקה יחסית במה שעושים בו, שזה בד"כ לא יותר מגלישה בכמה לשוניות בו זמנית וצפייה בסרטי HD. אין תקציב ספציפי, רק שיהיה מינימלי ככל האפשר כדי לתת ביצועים סבירים למטרה לה נועד. זה לא אומר לקנות זבלה של רכיבים. כלומר אני מוכן לשלם קצת יותר עבור מוצר שיתן תוצאה טובה יותר. אני די בטוח ש-2GB זיכרון זה מעט מדי, אז…

• 20 תגובות
    • 4.3k צפיות
  18. Started by segal26,

שלום, יש לי את אותו המחשב כבר שנים והחלטתי לשדרג אותו טיפה לצורך גיימינג (כרגע העיניים שלי על cs:go , valorant והייתי שמח שיהיה עוד אופציות במידת האפשר, אך אין לי כוונה להפוך הרים בשביל משחקים ממש כבדים) זה המפרט הקיים (לא כל כך מבין במחשבים אז אם לא רשמתי משהו או טעיתי תגידו לי ואני אוסיף): מעבד: intel(R) Core(TM) i3-9100 CPU @ 3.60GHz קירור: ניסיתי להבין מה יש לי כרגע ולא הצלחתי להבין (לא שידרגתי בעצמי אז אני מניח שזה הסטוק) לוח אם: B360M H זיכרון : DDR4 16GB 2400MHZ CL19 דיסק קשיח: SanDisk SSD PLUS 480Gb (300GB free right now) ספק כח: ps520GW מסך: LG E2240T כרטיס מסך: Inter(R) UHD Graphics 630 מארז: גם את השם של המא…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  19. אהלן חברים:) יש לי מחשב נייח מ2009 שעדיין משמש כמחשב השולחני שלי... windows 7 64bit sp1 8gb ram intel core i5-3470 cpu @ 3.2 ghz ללא הארדיסק ssd לא מזמן רכשתי לפטופ חדיש וחזק לצרכיי אך עדיין בבית אני מתקשה להשתמש בו כמחשב הראשי בבית (גם בגלל צרכי מחשב שני בבית שמשמש ללימודי האישה) נורא נח לי עם המחשב (מיקום של כל דבר ודבר במחשב) ולדעתי הענייה עם כמה שדרוגים לא גדולים הוא יתפקד ברמה מתקבלת על הדעת, מבחינת מהירות, גם לימינו... לא לחוץ לי שדרוג של ווינדוס אך אני חייב שהמחשב יתפקד מהר יותר... האם לדעתכם לגיטימי לחשוב על אופציית שדרוג בצורת הוספת זכרון נוסף, רכישת הארדיסק ssd (שאולי ישמש כפריימרי) ושדרוג מעבד או שמיותר לחשוב …

20. שלום לחבר שלי יש מחשב שהוא כבר איטי. בא עם הרדיסק רגיל HDD ורק 4 גיגה RAM. יפרסם את המפרט. התקציב שלו למחשב חדש מאוד נמוך עד 1700 שקל ולכן הצעתי לו לשדרג את המחשב שלו במקום לקנות חדש. הבעייה היא שהוא רוצה גם ווידוס 11 ולמיטב הבנתי צריך בשביל גם TPM 2.0. זה אומר למיטב הבנתי שצריך או להחליף לוח אם לאחד תומך או להחליף מעבד לאחד שבא עם TPM מובנה וישמח להמלצות ולדעת אם זה בכלל רעיון טוב. החבר שלי משתמש בוא רק לתוכנות(אופיס זום וכאלה) וגם כמה משחקים מאוד ישנים שלמיטב הבנתי רצים היום כבר על כל נמחשב gta 4,starcraft 2,wolfenstein 2. מפרט: הרדיסק 1TB HDD זיכרון 4GB DD3 nvideo GeForece GT 730 gigabyte p55a-ud3 intel core i5…

21. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? +-1500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ועריכה קלה 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול ? מפרט נוכחי: Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ oc to 4.3GHZ 1155 6MB Scythe Mugen -2 Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 Gigabyte Aurora 570 TowerCase Aluminum Body 3x120mm Silver Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail Corsair 4GB Single Stick Values Select Retail DDR3-1333-x4 Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3 Sparkle GTX570 1280MB GDDR5 HDM LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black 6. האם …

22. חבר שלי מכר לי בזול כרטיס מסך GTX 1660 SUPER 6 GB , לכן אני מעוניין לשדרג את המחשב הנוחכי שלי כדי שאני יוכל למצות את מלוא הפוטנציאל של הכרטיס מסך. המחשב מיועד בעיקרון למשחקים כמו GTA5, Horizon Zero Dawn, Path Of Exile אלה החלקים שאני חושב יכולים להשאר: https://pcpartpicker.com/list/pY8VVc (אני רוצה להוסיף עוד 8GB RAM) אני אשמח להמלצות על לוח אם, מעבד, קירור למעבד, SSD , וזיכרון (להוסיף לקיים או לקנות 2X8GB חדשים?).

23. אהלן חברים, להלן המפרט שיש לי היום: AMD Ryzen 7 1700 AM4 Asus Prime B350M-K Corsair 650W TX650M 80+ Gold Modular G.Skill DDR4 16GB 3000MHz Palit GTX 1070 8GB DDR5 כדי לשדרג את הזיכרון אצטרך לשדרג לוח אם עם יותר מ-2 יציאות או לקנות סטיקים עם יותר נפח, אם אני משדרג את הלוח אז כבר עדיף לי לשדרג את התושבת של המעבד ואיתה את המעבד, מהכרטיס מסך אני די מבסוט ולדעתי הספק כוח יחזיק את כל העסק. אשמח לייעוץ והכוונת המחשב לעמדת עבודה גרפית, עריכת סרטים ותלת מימד וחוץ מזה, הנה הטופס: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000, גמיש 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרד…

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. היי, לא התעסקתי עם חומרה ומפרטים שלא לצרכי עבודה קרוב לעשור. איבדתי את עצמי בין כל הסדרות החדשות. יש ברשותי מחשב נייח (ATX) עם המפרט הבא: מעבד Intel Core i5-2310 @2.9Ghz לוח אם GA-H67M-D2-B3 זכרון 4GB בסטיק יחיד במהירות 1333Mhz (לא בטוח של מי) דיסק קשיח מגנטי 5400rpm של WD (לא זוכר את הנפח, אבל מספיק בשבילי). ספק כוח Powerman S450BQ3 -450W המסך יהיה טלוויזיה 55" של סמסונג UE55MU8000 מחוברת בHDMI (אין לה DP או usb-c) מטרה ראשית: שדרוג למפרט המומלץ לdiablo3 Intel® Core™ 2 Duo 2.4 GHz or AMD Athlon™ 64 X2 5600+ 2.8GHz NVIDIA® GeForce® GTX™ 260 or ATI Radeon™ HD 4870 or better …

25. Started by OmerMel,

לאחר כמה שנים טובות שהמחשב עשה עבודה טובה הגיעה הזמן לשדרג. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב של 2000 שקלים עם אפשרות חריגה של עד 500 שקלים. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD וכרטיס מסך ( 1070 ti לא חושב שיש צורך לשדרג ). לא יודע אם יש צורך לשדרג ספק ( מפרט למטה ). 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב. 6. הא…

דיונים חדשים בפורומים