ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
שלום, ברשותי נייד של Dell דגם Inspiron 1525, ואם הבנתי נכון את everest אז יש לי שני סלוטים של זיכרון וכרגע בכל אחד יש לי צ'יפ של 1GB DDR2 667MHZ. השאלות שלי הן ככה : 1) יש לי ווינדוס 7 32 ביט - האם אני ארגיש הבדל בין 3 ג'יגה ל-4? 2) אם אני משרדג ל-3 ג'יגה, כמה זה משמעותי שהצ'יפים לא באותו גודל (אחד של 1GB ואחד של 2GB )? 3) האם יש טעם לקנות זיכרון יותר מהיר מ-667 ? כי קראתי מישהו בפורום של דל שאומר שבכל מקרה בגלל מהירות ה-BUS של הלוח אם זה חסר טעם, אבל אני לא בטוח אם הבנתי נכון.... תודה.
-
- 1 תגובה
- 667 צפיות
-
-
שלום אני מתכון לשדרג את הזיכרון וכרטיס המסך. מעבד: intel i5 650 לוח אם: MSI H55M-ED55 ספק כוח: Ci-Power DSA500S-g 500w זיכון: ddr3 2g 1333Mhz כרטיס מסך: הלך לי כרטיס המסך אז כרגע אני משתמש בשל המעבד.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב THINKPAD R40 מודל 2723. כרגע הוא טעון ב-256 מגה של זיכרון 266MHZ 2100 DDR כפי שהגיע בזמנו מהיצרן. אני מעוניין לשדרג אותו ל-2 גיגה של זיכרון, ויש באפשרותי לרכוש זיכרון 333MHZ 2700 DDR. על פי מיטב הבנתי הזיכרון החדש אמור לפעול מצוין אולם במהירות שעון של 266 ולא 333 בעקבות מיגבלות לוח האם שלי. זה לא כל כך משנה לי, אך שאלתי היא האם אני באמת יכול לקנות בראש שקט את הזיכרון הזה ולהיות בטוח שהוא אכן יפעל?
-
- 3 תגובות
- 550 צפיות
-
-
ברשותי מחשב נייד זה והוא בעל 2GB זכרון (לא רשום לי בEVEREST איזה דגם בדיוק) אני רוצה להרחיב ל4GB (בפועל יהיה 3.25) אבל אני לא יודע איזה דגם לקנות.. מה שאני יודע שצריך 2 של 2GB ואם אפשר קישור למוכר בEBAY זה יהיה נהדר! תודה רבה והמשך יום טוב (:
-
- 4 תגובות
- 987 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניינת להוסיף זיכרון ללנובו W510 , עם מעבד 720QM I7. למחשב יש 4 סלוטים, בשניים מהם מותקנים 2x2GB PC3-8500F (533MHz) Hyundai HMT325S6BFR8C-G7, ואני רוצה להוסיף סטיק בודד של 8GB. (לפי ה tabook בכל סלוט יכול להיות רק 4GB זכרון, אבל לפי פורומים בחו"ל אין בעיה להתקין 4x8GB) 1. האם סטיק שהוא DDR3L Low Voltage יתאים ? 2. האם יש הבדל כלשהו בין - Corsair Vengeance CMSX8GX3M1A1600C10 1x8GB DDR3 1600Mhz Corsair Vengeance 16 GB ( 2 x 8 GB ) DDR3 1600 CMSX16GX3M2A1600C10 או שמדובר בדיוק באותו הסטיק, רק שבאפשרות השנייה הוא נמכר בזוגות ? תודה!
-
- 3 תגובות
- 5.5k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מקווה שאני בפורום הנכון, אם לא נא לתקן אותי... קניתי מחשב נייד דגם g510 של לנובו. המחשב במקור מגיע עם 4gb ram. אני מעוניין לשדרג אותו ל8gb או אפי׳ מעבר לכך. איזה פרטים /סוגים אני צריך לוודא לפני רכישת זיכרון אחר/נוסף? כיצד מתאימים את סוג הram למחשב?
-
- 8 תגובות
- 5.9k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב נייד מסוג דל xps 1210 רכשתי אותו לפני כשנה וחצי עם שני סטיקים של 512 מגה ברצוני לשאול האם ניתן להחליף את הכרטיס של 512 שנמצא ליד הסוללה ולהחליפו באחד מ: http://www.zap.co.il/models.aspx?Sog=C-LapTopMemory&DB167758=167760&DB167762=222316 האם יש צורך בהתקנה מיוחדת או כרטיס רק של דל או שאחד פשוט יותר יעשה את העבודה? אני משער שיהיה שיפור ניכר בביצועים, אני צודק...? תודה מראש לכולם
-
- 3 תגובות
- 585 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד מסוג Lenovo z60m בעל זיכרון 512MB ומהירות של 533MHz.. אני שוקל להוסיף עוד זיכרון למחשב כי הוא איטי מאוד וזה כבר מתחיל להתיש, התעניינתי בזאפ על המחירים והופתעתי מאוד לטובה מה שהגביר לי את החשק לשדרג.. עכשיו ההתלבטות היא בין: 1. להוסיף עוד סטיק של 512. ואז יהיה לי DUAL (או שלא.. וזאת בעצם השאלה, כי במפרט באתר של לנובו לא מצויין אם זה אפשרי או לא.. אפשר לבדוק את זה בCPU-Z או איפשהו?) 2. להוסיף עוד סטיק של 1GB - עכשיו בזאפ אני רואה שהמחיר של 667MHz זול יותר מ533, זה לא משנה אם אני אקנה את הגדול יותר, נכון? כי זה פשוט יעבוד כ533, נכון או לא? 3. לא סביר שאני אעשה את זה אבל אם יש אפשרות לDUAL אז 2 סטיקים של 1GB, למרות שזה נראה לי מיותר כי גם ככה שאר המחשב …
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום יש לי נייד מסדרת HP DV6500 לייתר דיוק DV6256EA לפי המפרט הוא תומך בעד 4 גיגה זכרון פנימי שידרגתי אותו ל4 גיגה (2X2G) כעת כשאני עושה מאפיינים על המחשב שלי אכן רשום 4G אך שאני נכנס לdxdiag דרך RUN, רשום רק 3 מה הבעיה?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ובכן .. לפטופ HP Pavilion dv5164ea אני שוקל לשדג לו את הזיכרון כרגע יש בו 2 סטיקים של 512mb ddr2 533mhz חיפוש העלה שהוא יתמוך עד 2 גיגה הקניה תתבצע מebay עכשיו השאלה אם לקנות 2 סטיקים של ג'גה 1 או סטיק אחד של 2 ג'יגה ולהשאיר סלוט אחד פנוי סטיק אחד זול יותר ב 5-6 דולר מאשר שניים האם הdual channel יביא לי משהוא בשני סטיקים ?
-
- 3 תגובות
- 845 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מקווה שזה המקום הנכון להודעה הזו, יש לי מחשב נייד מסוג LG-R40 עם זיכרון קטן של 1GB, ניסיתי לחפש באתר היצרן את המפרט הטכני שלו על מנת לשדרג את הזיכרון ולא ממש הצלחתי למצוא איזה זיכרון אני צריך לקנות (אני יודע שזה SO-DIMM DDR2 עם 667 MHZ), אני פשוט לא יודע כמה פינים צריכים להיות בו ואם אני צריך פשוט להוסיף עוד 1GB או לקנות 2GB (המחשב תומך עד 2GB באופן כללי). האם מישהו יכול להגיב ולהדריך אותי איך למצוא את המידע שאני צריך? תודה רבה מראש!
-
- 0 תגובות
- 831 צפיות
-
-
שלום, הלפטופ של חברה שלי איטי ואני מניח שזה בגלל זיכרון (אם מישהו חושב אחרת הוא מוזמן לשתף אותי). יש לה CPU 1.8 עם 256 RAM. רציתי לכתוב את פרטי המעבד ולוח האם אבל אני לא יודע איפה אני בודק את זה. אני רוצה לדעת איזה זיכרון מומלץ להוסיף ללפטופ הזה ואם מישהו יודע איך מכניסים אותו (בלפטופ של HP זה היה די פשוט אז אני מניח שאני יכול לעשות זאת בעצמי). תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 660 צפיות
-
-
רוצה לשדרג (בעצמי) את 2 דגמי המחשבים הניידים הבאים לטובת שיעורי הזום לילדים שלי: HP 620 Lenovo ThinkPad T400 1. עד כמה GB RAM ניתן לשדרג כל אחד מהם? 2. האם ניתן בכל אחד מהם לשים כרטיס בגודל 8GB? 3. האם ניתן בכל אחד מהם לשים כרטיס במהירות Mhz 1600? 4. אשמח לקישור מאיפה כדאי לקנות. אם זה נתמך מעדיף לקנות כרטיס של 8 במהירות 1600. גם מחו"ל זה סבבה. מצאתי את זה: https://aliexpress.com/item/4000414048347.html אבל לא אכפת לרכוש ממקום אחר. בלנובו כתוב בפירוט היצרן שהוא תומך עד 4GB. אני יודע בוודאות שהוא תומך ב 8 אבל לא יודע האם ביותר. הוא נמכר עם 2, וכנראה אז 4 היה נחשב להרבה. תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
קניתי מחשב נייד ASUS 1005HA שמגיע עם 1G זכרון פנימי לכן קניתי סטיק של 2G החלפתי בין הסטיקים אבל בויינדוס XP זה מראה לי רק 1G לאחר בדיקה עם התוכנה CPU-Z ראיתי שהסטיק הוא באמת 2G השאלה למשה בויינדוס זה לא מראה לי את זה ומה קורה עם אני ישאיר את זה ככה?
-
- 4 תגובות
- 664 צפיות
-
-
ברשותי נטבוק ASUS 1215B עם זכרון 2GB DDR3 1333 של חברת HYNIX http://www.asus.com/Eee/Eee_PC/Eee_PC_1215B/ אני רוצה לשדרג ל-4GB ואני יודע שעדיף שהזכרונות יהיו של אותה החברה, הבעיה היא שבארץ מוכרים את סוג הזכרון הזה (DDR3 1333) רק של חברות SAMSUNG ו-KINGSTON. רציתי לשאול מה עדיף, להוסיף 2GB של אחת החברות האלו או לקנות 4GB חדשים של אחת החברות? בנוסף רציתי לדעת אם יש אנשים שנתקלו בבעיה בשדרוג זכרון בסוג המחשבים האלה (סדרת EEE)?
-
- 1 תגובה
- 713 צפיות
-
-
שלום, אני חדש בפורום ורציתי לדעת, המלצות, טיפים לפני שארכוש זכרון לשדרוג. ברשותי נייד HP PAVILION DV6160EA ובו 2 סלוטים של 512MB כ"א. אני רוצה לשדרג את הזכרונות (להחליף) השאלה שלי האם אני יכול לשדרג ל-2GB (אחד גיגה לכל כרטיס) או ישר ל-4GB (שני גיגה לכל כרטיס זכרון) או שיש מגבלה מסויימת במחשב? אגב באיזו מהירות אפשר לשדרג? תלוי במעבד או תלוי ב-? לצורך מידע נוסף, התקנתי CPU-Z על מנת לראות את המפרט, להלן התוצאות: ב-SPD הראה מהירות של 333MHZ. והציעו לי באתר אחר את ה- 667MHZ. הצצתי שיש גם ב- 800MHZ - (מבחינת מחיר זה לא משמעותי) אך האם זה לא משנה/משפיע על ביצועים? אודה על עזרתכם. ה.
-
- 1 תגובה
- 693 צפיות
-
-
אהלן חברים, יש לי לפטופ של IBM מדגם T43. הוא עובד מאוד לאט ומתקשה בעבודה עם מספר חלונות (אינטרנט, אופיס וכו') אני לא משתמש למשחקים, אלא רק לאינטרנט, קבצי אופיס וסרטים. שמתי לב שיש לו רק 504 MB זכרון וחשבתי להוסיף. זה יעזור? חשבתי גם על לעשות אוברקלוק קטן, אבל מעולם לא עשיתי ואני לא יודע איך זה לניידים. אני מצרף קובץ של CPUZ עם הנתונים של המעבד והזכרון, אם צריך לשונית אחרת מהתוכנה אז תגידו לי. איזה זכרון אני צריך לקנות? מהירות\דגם? תודה רבה [attachment deleted by admin]
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב, יש לי DV61110EJ , אני רוצה לשדרג לו את הזכרון. הבעיה היא שיש לו 2*1 ג'יגה של MICRON ואין לי מושג אם תוספת של 1GB תועיל משמעותית (בכל אופן אני אשדרג כי כרטיס המסך שלי למרות שיש לו 512 מובנים גונב לי עוד 512 מהזכרון) ואיזה זכרון לקנות? אני זוכר מהעבר שהיו בעיות תאימות רציניות עם זכרונות מחברות שונות, האם בלפטופים זה עדיין ככה? כמו כן, האם אוכל להוסיף לו 2GB זכרון במקביל ל2*1? איזה מצב יהיה האופטימלי והכי סביר? אודה להסבר בנושא. לילה טוב. עריכה: יש לציין שאני עובד עם VISTA 32BIT ובעתיד הקרוב אשדרג לWIN7 גם 32BIT פרימיום.
-
- 3 תגובות
- 641 צפיות
-
-
מה קורה חברה? אחותי מתלוננת על איטיות במחשב הנייד שלה, לנובו R60e אז החלטתי שהגיע הזמן לשדרג לה קצת את הראם, יש לך 512 DDR2 667MHZ השאלה שלי היא כזו עד כמה ניתן לשדרג? האם יש כאן עניין של דואל צ'אנל? או במילים אחרות, עד כמה קריטי זה יהיה אם אוציא את הזכרון הקיים ואכניס 2GB (והאם כדאי 800?אותו מחיר) או אפילו אכניס בנוסף בברכה, מתן
-
- 8 תגובות
- 711 צפיות
-
-
שלום, יש לי את המחשב הנ"ל כבר שנתיים ואני מעוניין לשדרג לו את הזכרון מ2GB ל4GB לפי מה שהבנתי יש לי סלוט אחד פנוי. אבל אני לא יודע איזה זכרון בדיוק אני צריך (איזה חברה\ סוג\תדר) אם מישהו יוכל להמליץ לי, אני אשמח.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, יש לי על המחשב כרגע 512mb 266mhz ddr זכרון, אני רוצה לשדרג ל kingston ddr2 2gb 667mhz single channel האם אני יכול להשתמש עדיין בזכרון הישן בסלוט השני או שזה ייצור בעייה? (אם צריך הלוח אם מסוג intel 945gm ) תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 719 צפיות
-
-
קניתי לפני כמה שבועות נטבוק נחמד של ACER עם מעבד N450 ועוד פיצ'רים מעניינים ולא חשובים הבעיה היא שיש לו רק ג'יגה אחד זיכרון פנימי והמחשב זז לאט גם כאשר אני מעוניין לבצע פעולות אלמנטריות כגון גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים חשבתי לשדרג את הזיכרון ל2 ג'יגה אבל אין לי מושג מה המחירים, היכן קונים ומה הדברים החשובים שצריך לדעת לפני שקונים זיכרון למחשב נטבוק (ולפני שאתם שואלים- יש אפשרות להתקין עד 2 ג'יגה על הדגם הספציפי שיש לי) בנוסף- האם זה בעיה להתקין זיכרון פנימי למחשב נטבוק לבד, או שכדאי לבצע זאת במעבדה בתשלום נוסף? תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לשדרג זכרון בנייד hp pavilion 6263ea ע"פ המפרט של המחשב הוא תומך עד 2 ג'יגה DDR2 עשיתי עדכון לביוס וע"פ תוכנת EVERST קיבולת הזכרון המקסימלית היא 4G רציתי לדעת אם למישהו הייתה הדילמה הזו וכן שדרג ? ...כי חבל לקנות סתם זכרון אם לבסוף הוא לא יתמוך... אגב אני מעוניין לשדרג ל4 ג'יגה.כרגע יש לי 2G. אין בעיה לגבי מערכת ההפעלה זה ויסטה אולטמייט 64 ביט.
-
- 2 תגובות
- 762 צפיות
-
-
שלום רב , ברשותי מחשב נייד מדגם ASUS X301A אשר מגיע עם 4GB זכרון . ניסתי לבדוק אפשרות לשדרגו ל 8 GB אבל הבנתי שזה כרוך בהוצאת הלוח ממקומו , האם זה באמת נכון ? לפי אתר היצרן של ASUS אין איזכור ל אפשרות כזאת בכלל , ו בחנות שמתמחה בזכרונות לניידים הם טוענים שניתן ואף שלחו לי את מספר הדגם - KVR1333D3S9/8G - זכרון למחשב נייד DDR3 8192MB 1333MHZ Kingstonאודה לקבלת תשובה לפתרון התעלומה.... תודה. :s05: עדכון === נעזרתי דרך התוכנה של חברת CRUCIAL 1 SLOT UP TO 8GB RAM
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את הזכרון שלי במחשב הנייד יש לי כרגע 1G בשני סלוטים של 512 מה מומלץ ? בתודה מראש אבי
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-