ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,371 דיונים בפורום זה
-
בס"ד שלום לכולם! אני מעוניין לרכוש מחשב חדש שיעדו העיקרי יהיה עריכת וידאו חצי מקצועית אני אנסה לענות ע"פ הכללים של הפורום. התקציב הינו 5500 אפשרות לחריגה של 500 שח בנוסף הארד דיסק אחד של 500 גיגה כבר יש לי אז אני יכול להעביר אותו מהמחשב הישן ייעוד המחשב הינו בעיקר עריכת וידאו חצי מקצועית בתוכנת Avid Liquid בנוסף המחשב ישמש גם קצת לעריכה בתוכנה solidwork ומשחקים מסך לא כלול במחיר אין צורך בציוד היקפי למחשב השקט חשוב ברמה של 7-8 אבל אם המחיר גבוה משמעותית ננסה להתפשר לא מתוכנן אוברקלוק לא נדרשת מערכת הפעלה אין חנות מועדפת אבל אני גר באיזור הצפון בהקשר המארז חשוב לי שיהיה לו כניסות usb,firewire ואודיו מקדימה.... תודה רבה לכולם!!!
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, שבת שלום, שמי שי ואני חדש בפורום, אני מקווה לתרום כמה שיותר ולעזור לחברי הפורום בהתאם ליכולותי, בימים אלו אני אצטרך את עזרתכם, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש ואם תוכלו לעזור לי להרכיב מפרט מחשב לגיימר מקצועי, שכולל רק מחשב+מסך(לפי הבירורים שעשיתי ההמלצה היא על LG L1970HR2MS) התקציב הכולל הינו 9000 ש"ח כולל מסך. אני מעוניין להרכיב במחשב את כלל הרכיבים הטובים בשוק בהתאם למחיר שאני יכול להשקיע. בקשר לדיסק קשיח אני לא זקוק ליותר מ160GB, או שתמליצו לי אחרת על SATA2 אם ההבדל הוא משמעותי. בנוסף, שאלה לגבי כרטיסי מסך, מה עדיף במסגרת התקציב RADEON 1950XT או GF7900GS? ובנוגע ללוח אם, האם חשובה השקעה כספית גבוהה מאוד בלוח אם? כי לפי מה שהבנתי הוא גורם לא פחות חשוב מכר…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה אפשר לעשות? קיבלתי אותו ממישהו ואין לי דרך להשיג את הסיסמה. יש דרך להשיג או לעקוף את זה?
-
- 5 תגובות
- 787 צפיות
-
-
היי, יש לי נייד dell inspiron 1520 לאחר שניסיתי לעשות Partition עם Partition Magic 8 - המחשב פשוט קרס ואי אפשר להעלות את הווינדוס (VISTA) ניסיתי לפרמט את מחשב אך זה בלתי אפשרי בגלל שהשגיאה הנ"ל מופיעה, ניסיתי לפרמט את C אבל זה גם לא עזר. למישהו יש רעיונות? תודה.
-
- 2 תגובות
- 657 צפיות
-
-
מדובר במחשב HP מדגם TX1320US למחשב יש מחיצה של שחזור, כמו כן יש דיסק שחזור שאמור להיות זהה כאשר מנסים לשחזר את המערכת גם מהדיסק וגם מהמחיצה (ע"י לחיצה על F11 בבוט) , התהליך מפסיק באמצע עם שגיאה 1002 ובקשה לפנות לHP מכיוון שהמחשב נקנה בחול (כמו שאפשר להבין מהדגם) אני מקווה להשאיר את הפניה אליהם כאופציה אחרונה עד שהתהליך מפסיק השחזור "מספיק" למחוק את המחיצות, ליצור חדשות (אחת לחלונות ואחת לשחזור)ולשים בהם מידע כלשהו (3GB תפוס בכל מחיצה) ניסיתי להתחיל את התהליך מכמה מצבים: 1.שכל השטח הוא UNPARTITIONED 2.חלוקה לשתי מחיצות NTFS אחת ראשית עם FLAG של בוט ואחת קטנה עם FLAG של HIDDEN 3.כמו הקודם אבל מחיצות לוגיות (לא ראשיות) בכל המקרים אותה התוצאה :-\ יש לציין שהמחשב עבד עד לפני ה…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קיבלתי מאיזה מחסן עתיקות מחשב ישן של טושיבה, סטלייט 1405 S151, מפרט לא משהו אבל מעניין אותי להפעיל אותו. המחשב נדלק בעבר, שכב איזה חצי שנה באחסון, ועכשיו כשהוא נדלק הוא אומר שיש לו שגיאת CMOS וללחוץ F1. לחיצה על F1 לא עושה כלום, אבל כשעושים CTRL ALT DEL המחשב כן מגיב וחוזר על השגיאה הזאת. הצלחתי לפרק את המחשב ולהגיע לסוללה, הוצאתי והכנסתי אותה כמה פעמים וניסיתי להדליק את המחשב עם ובלי הסוללה, ללא הועיל. השגיאה עדיין נשארת. הצעות נוספות?
-
- 2 תגובות
- 695 צפיות
-
-
שלום לכם. ברשותי מחשב דיי ישן מסוג Pavilion zt3000 שברצוני להתקין עליו את מערכת ההפעלה Windows XP מחדש. ביצעתי בוט כרגיל מדיסק ההתקנה, קבצי ההתקנה עולים ולאחר שהוא נכנס להתקנה הוא מציג מסך כחול דיי מוזר (מצורף). יש למישהו מושג מה פשר השגיאה? יכול להיות שדיסק ההתקנה פגום או שאין קשר לשגיאה? תודה רבה. [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 826 צפיות
-
-
בכל הקשור במפרטים בתקציבים זולים ובינוניים, ממליצים כאן באופן גורף על לוחות ללא תמיכה ב-USB3 ,SATA3 בטענה שאין לזה כל משמעות מבחינת ביצועים ושאת התמיכה ב-USB3 תמיד ניתן להוסיף בהמשך עם כרטיס הרחבה של כמה עשרות ש"ח. לגבי ביצועים אכן אין הבדל ,אולם לגבי אפשרות ההרחבה, הטענה הזאת חסרת שחר מפני שעלותו של כרטיס הרחבה שכזה ,היא כמעט זהה להפרש בין מחירו של לוח שתומך ב-USB3 ,SATA3 לבין כזה שלא תומך בתקן זה. ראו בעצמכם: http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-usbcard&keyword=usb3&orderby=price http://www.wellcom.co.il/catalog/product_info.php?language=he&products_id=9323 http://www.skypc.co.il/Product.asp?Pid=950510&Cat2Cat1ID=10&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he מני…
-
- 1 תגובה
- 696 צפיות
-
-
כאשר אני מדליק את המחשב אני רואה את התמונה של IBM, ולאחרי שנייה אני מקבל הודעה FAN ERORRE והמחשב נכבה מיד. במעבדה החליטו שהתיקון כולל הלחמה והוא יעלה 800 ש"ח. יש לציין שהמאוורר נראה תקין לחלוטין והוא מסתובב. - זאת אומרת בעיה בג'וק של המאוורר, כך שהתקשורת לא תקינה. מכיוון שתקופת האחריות הסתיימה מזמן פתחתי את המחשב בעצמי וגיליתי שאני יכול להחליף את המאוורר בקלות, בלי שום הלחמה. הנקודה היא שכל המאווררים החלופיים שמצאתי למכירה בארץ, למרות שהם נראים בתמונות אותו דבר הם מק"ט טיפה שונה, וכל המעבדות לא מסכימות שאני אחזיר את המאוורר במקרה שההחלפה לא תפתור את הבעיה. בנוסף, האם לקנות מאוורר בלבד, או שעדיף להחליף את כל הגוף קירור? או שבכלל המשחה הטרמית זו הבעיה? (יש שם, אבל לא …
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, סבתא שלי מתעקשת לקנות לבת דודה שלי ולי לפטופים. אני לא יודע איך סבתא שלכם, אבל את סבתא שלי גם פיל במנוסה לא יזיז מילימטר. ולכן "נדפקתי" ואני צריך לבחור לבת דודה שלי ולי לפטופ חדש : 1. נתחיל מהפשוט יותר (תרתי משמע )- עד 2400 (כמובן שרצוי כמה שפחות) מדובר בצעירה בת 15. מחשב פשוט, לשימושים יומיומיים. בעיקר פייסבוק סרטים ומוזיקה, אולי קצת אופיס. רצוי שיהיה קצת יותר ססגוני מ"שחור מבצעי", אבל לא חייב.. כמובן שלא צריך להשתגע כאן, אבל כן חשוב שלא יהיה צעצוע שלא שווה כלום אחרי שנה. מתלבט אם לקנות Toshiba Satellite C855-12W ולשדרג לו את הזיכרון ל4GB או אולי אפילו 8. מה אתם חושבים? 2. UX31A מול מחשב בהרכבה עצמית של DELL מבוסס 430s - סדר גודל של 1000$ אני עובר לג…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
נתוני המחשב: לוח אם- asus p5wb2 premium כרטיס מסך- nVIDIA GeForce 6600 GT Leadtek WinFast PX6600 GT ספק כוח- Enermax 485W מעבד- Intel® Pentium® 4 CPU 3.00GHz זיכרונות: 512 - DDR2-667 Corsair CM2X512-5400C4*2 מסך: LG -1730S התקציב הוא :2400 ש"ח השימושים שלי : סרטים ולגבי משחקים אני רוב הזמן על WOW (מדי פעם c&c3 pes6) השאלה שלי : מה עדיף לשדרג . האם להחליף את המסך הקיים ל- Dell2007wfp או כרטיס מסך חדש שיתאים למערכת הקיימת. או כל רעיון אחר (רק נראה שרעיון אחר יעלה לי יותר מדי $$$ )
-
- 6 תגובות
- 800 צפיות
-
-
מעבד - Intel Core i5-750 Tray כרטיס מסך - Asus ATI Radeon HD5850 1024MB DDR5 PCIe לוח אם - AsusP7P55D Pro כונן קשיח - Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB צורב- LG GSA-GH22L X22 SATA DVD זיכרון - G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1600Mhz CL 7-8-7-24 Ripjaws מארז- ללא ספק CoolerMaster CM 690 ספק כוח- Seasonic S12 Energy Plus 550W קירור למעבד CoolerMaster Hyper 212 Plus כרטיס רשת אלחוטי- Edimax 7727In PCI אמור לעלות משהו כמו 5500 שקל האם שווה מבחינת רכיבים וגם המחיר???
-
- 3 תגובות
- 617 צפיות
-
-
זה http: //www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl ... כמו זה ? http://ksp.co.il/?cardfull=1 זה שדרוג טוב ?
-
- 0 תגובות
- 859 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? מכוון ללא יותר מ-4000.א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין צורך בחריגה.1002. מה שימושי המחשב? משחקים וכל משחק כבד שיצא/ייצא בזמן הקרוב -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)? 1920x1080p, מסך 40-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות.3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? . מסך מחשב גודל 27 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 86. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (…
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? מכוון ללא יותר מ-4000.א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1002. מה שימושי המחשב? משחקים וכל משחק כבד שיצא/ייצא בזמן הקרוב -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)? 1920x1080p, מסך 40-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות.3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? . מסך מחשב גודל 27 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מעבד לוח אם מארז מחשב RAM 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 86. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא7. האם האם יש צורך לכלול מע…
-
- 0 תגובות
- 748 צפיות
-
-
שלום לכולם , כיום וכמו תמיד יש לי מערכת מבוססת INTEL , ברצוני לעשות צעד ולעשות מעבר למערכת AMD. תמיד קניתי את מעבדי ה K למרות שלא עשיתי OC אף פעם (כן אני יודע בזבוז של כסף) כיום יש לי: מעבד I7 8700K לוח GIGABYTE Z370 AROUS ULTRA GAMING זיכרונות CORSAIR VENGEANES LED 8X2 DDR4 3000 ספק כוח ASUS 750W קירור NOCUTA DH-15 כ.מסך MSI RTX 3070 TRIO-X מארז COOLER MASTER HAF-X FULL TOWER ברצוני לעבוד למארז יותר קטן כגון : Corsair 4000D AIRFLOW Tempered Glass Mid Tower וחשוב לציין שאני לא רוצה את הטופ אבל לא את הפשוט משהו ביניים. אשמח לעזרתכם :-)
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
היי יש לי מחשב ישן שהייתי רוצה להחליף לו את הלוח אם, המעבד וכרטיס מסך. כרגע הכרטיס אונבורד. ישמש למשחקים קלים, אינטרנט תקציב כ-800 שח
-
- 14 תגובות
- 928 צפיות
-
-
אהלן, צריך את עזרתכם בשדרוג המפרט הקיים (<), השדרוג יכלול מעבד,קירור למעבד,לוח אם וזכרונות בלבד ומיועד למשחקים. דגשים: לוח אם עם תמיכה ב-PCI-EX2.0 וקירור שקט למעבד, תודה
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי המערכת שלי היא מעבד I7 8700K לוח - GIGABYTE AROUS ULTRA GAMING Z370 זיכרונות CORSAIR 16GB מהירות 3000 ספק כוח - ASUS 750W כרטיס מסך - MSI 3070RTX 8GB וכוננים - NVME 1TB , SEAGATE 2TB , SSD 240GB השאלה היא האם יש טעם לשדרג לדור 12 או לחכות , הכל רץ חלק אבל המעבד כבר ישן לא? שימוש עיקרי גיימינג משחקים כגון - COD , BATTELFIELD 2042 , FORZA 5 , CYBERPUNK 2077 ובנוסף : איזה רמקוליםהייתי ממליצים לגיימינג ומוזיקה ? 2.0 ללא סאב
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
המחשב קיים, אני רוצה רק לשדרג את השילוש+כונן קשיח מכיוון שיש בעיה עם הלוח אם והמעבד וצריך להחליפם. הייעוד שלו היה ויהיה eMule, מוזיקה ופחות או יותר זה העיקר. * אין לי שום צורך בOC המחשב ישמש בעצם מחשב שניוני (Asus U3s הוא המחשב הראשי שלי). מעבד: תקציב: 400 - 475 ש"ח חשוב: AMD לוח אם: תקציב 350-450 ש"ח חשוב: כרטיס רשת איכותי וכרטיס קול onboard איכותי. כמו כן שיוכל לקבל SATA רגיל (מכונן הקשיח הנוכחי) זכרון: תקציב: 300-400 ש"ח כונן קשיח: 320GB עדיף להשקיע לא בהחדש ביותר בגרסתו הזולה ביותר אלא בטוב ביותר שהיה אתמול
-
- 6 תגובות
- 702 צפיות
-
-
המיפרט הנוכחי שלי הוא: מעבד: E6600 (מומהר ל 3.2GH) כ. מסך: 8800GTS 320MB זכרון: 4MB 800MHZ לוח אם: ASUS P5B Deluxe מארז: Gigabyte Aurora 570 ספק: Antec Neo HE 550W קירור למעבד: Zalman CNPS9500 92MM Fan ללא ספק מיפרט לא רע גם למחשב בן שנתיים וחצי! השימוש העיקרי שלי הוא בפלייט סימולטור ושם נדרש כוח CPU חזק ככל האפשר. אני בוחן שתי אופציות לשידרוג: 1) מעבד בלבד למשהו כמו Q5500 - צריך לעלות בערך 1200-1300 ש"ח 2) את כל ה"שילוש" מעבד/לוח אם/זכרון. (אני ארצה להמהיר את המעבד אם ניתן) אשמח לקבל הצעות שידרוג לאופציה השניה - תקציב 2K-3K
-
- 2 תגובות
- 678 צפיות
-
-
היי, יש לי מחשב שכולל בערך : AMD Athlon XP 2400+ Epox 8RDA+ 1GB RAM DDR400 WD 80GB 8MB Cache Radeon 9550 128MB ואני רוצה לשדרג אותו, יש לי כ-2500 שקל ואני מרוויח כל חודש סכום של מעל 1000 שקל על אף שאני חייל, לכן אין בעיה לחרוג קצת. חשבתי ללכת על המפרט הבא : AMD Athlon64 Dual-Core 5600+ 1MB 65W 2GB (2X1GB) Twinmos 800MHZ CL5 Hitachi 250GB 8MB 7200RPM SATA2 ועכשיו חסר לי לוח אם, וכרטיס מסך. מחיר הרכיבים האלה לבד מגיע ל-2100 בערך, לדעתי אין בעיה לחרוג עד איזור 3000. אשמח אם תוכלו לייעץ לי בנושא הרכיבים, יש לי מארז עם ספק איכותי וקירור טוב, אם אפשר אני רוצה לבצע OC. עריכה : לגבי משחקים, אני לא משחק בדר"כ אבל הייתי רוצה את האופציה הזו, לא ביצועי-על, אבל שירוצו דברים נורמ…
-
- 0 תגובות
- 601 צפיות
-
-
יש לי מחשב מלפני כשנתיים, והיות שאין לי תקציב או הצדקה לקנות אחד חדש, אני שוקל לשדרג את הישן. המפרט הקיים הוא כזה: לוח אם גיגהבייט 945, תומך עד FSB 1066, זכרון 667MHZ DDR2. מעבד פנטיום 4 (לא D) במהירות 3.0MHZ 2MB CACHE, באס 800 זכרון DDR2 2X512 400MHZ כרטיס מסך 6600GT PCIE העניין הוא, שאני די מוגבל בתקציב, והכוננים שלי הם ערבוביה של SATA וIDE, ככה שהלוח אם הזה כנראה נשאר - מה שמשאיר אותי עם הצעה כזו: E4600 - בערך 530 ש"ח זכרון 2X1GB 667 - בערך 200 כ.מ. 9600GT - בערך 750 (של LEADTEC), מה שמשאיר אותי במסגרת התקציב. ועכשיו השאלות: 1. למישהו יש רעיון טוב יותר בסביבת אותו התקציב? 2. האם הספק הקיים עם 18A על מסילת ה12V יחזיק את העסק? תשובות מנסיון בבקשה, נראה לי גבולי משהו...
-
- 6 תגובות
- 739 צפיות
-
-
היי, לאחי הקטן יש בר מצווה בקרוב ואני רוצה לשדרג לו את המחשב כמתנה.. העניין הוא שאין לי ממש כסף להשקיע במחשב חדש ככה שאני רוצה לשדרג את מה שקיים כמה שאפשר.. זה המפרט: AMD Phenom II X4 955 3.2Ghz Gigabyte GA-870A-UD3 (סוקט AM3 אם אני לא טועה) AMD Radeon 6870 1GB GDDR5 G.skill 4GB (2GBX2) 1033MHZ ספק Antec True Power Trio TP3-550 550W קירור Scythe Mugen 2 rev b המטרה שלי היא לשדרג את המעבד, כ.מסך וזיכרון ואולי אם זה לא יעלה יותר מדי גם להוסיף SSD של 64/120 ג'יגה ככה.. חשוב שלא יווצר בטעות צוואר בקבוק בגלל חוסר התאמה של מעבד וכ.מסך או משהו כזה.. אשמח ל2 הצעות, אחת שתהיה המקסימום שאני יכול לשדרג עם הלוח אם הזה, והשניה המקסימום שאני יכול לשדרג עד 2000 ש"ח, תודה מ…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-