עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, החלטתי היום להגשים חלום ולהתחיל חיי נוודות דיגיטלית סביב העולם. מבלי להתקשקש אגיע ישר לנקודה—עקב אופי העבודה שלי, אני נאלץ לנדוד עם מחשב נייח. מכיוון והמארז הקיים לא מאפשר לי כל ניידות, החלטתי לקנות מארז נייד ונישא שאוכל לקחת למטוס ככבודת יד, ולשמר ככל הניתן את הרכיבים הקיימים. המחשב הנייח שלי כרגע נראה ככה: מארז Fractal Design Define R4 (מידיום טאוור) לוח Asus H97-PLUS מעבד i5 4460 סוקט 1150 LGA איחסון SSD נפח 250GB ובנוסף שלושה HDDs בנפח כולל של 4TB זיכרון DDR3 שני סטיקים בנפח כולל 16GB ספק FSP Aurum AU-700 ללא כרטיס גרפי ייעודי כרטיס רשת אלחוטי קירור - מבחר מאווררים גדולים ושקטים, במידת…

2. מעבד INTEL PRESCOTT 800MHz PRESCOTT 1M תוספת למעבד פנטיום 4 3.2GHZ PRESCOTT 1M -רק 230 ש אספקה מיידית, המחשב כולל: *מעבד אינטל פנטיום 4 3.0 GHZ (PRESCOTT 1M 800MHz)-אחריות לכל החיים *לוח אם לא משולב ASUS או MSI תומך DUAL DDR !!!! 800MHZ,AGP8,S-ATA זכרון 512MB 400MHz * כרטיס מסך לא משולב GeForce 5 FX5200/FX5500 128M DDR+TV OUT *מסך מג MAG 17. ניתן לבחור מסך אחר SAMSUNG,AOC,LG בתפריט מסכים אשר מופיע בתחתית הדף *צורב 52X32X52 LG *דיסק 7200RPM 120G או 80G בטכנולוגיות S-ATA סיגייט, WD,Samsung או מקסטור *כונן דיסקטים 1.44 יפני *כרטיס קול 128 ל-6 רמקולים *2 רמקולים+ מגבר עגולים 3D,*כרטיס רשת 10/100 *מארז פנטיום 4 כולל יציאות USB קדמיות ואחוריות *עכבר מקצועי+גלילה+משטח *מקלדת מול…

• 33 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. . מה התקציב?3500 ~ ש"ח 2. מטרות המחשב? משחקים חדשים וכבדים, וכמובן OFFICE ו אינטרנט וכו... 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? אין צורך בציוד הקפי 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? העיצוב חשוב, אבל לא מאוד, השקט יותר חשוב 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא צריך מערכת הפעלה, אבל כן הרכבה ו OC מהחנות 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? חשוב, שיהיה שקט מאוד 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? כנראה שכן, (אני עדיין לא מאוד מבין בזה) עדיף מהחנות עצמה 11. במפרט למשחקים - …

• 30 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. Started by WalkOnFire,

1. מה התקציב המקסימלי? 3500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? :אינטרנט סרטים ומשחקים, רזולוציה טבעית 1280X1024 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא כולל ציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? צריך 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. מפרט מלא 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)?8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא מבין בזה,מאמין שלא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך 9. מאיזו חנות אתם …

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. Started by darkingxx,

ה vostro 3550 http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3550-a2410m.htm או ה Inspiron n5110 http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-n5110-n2410m.htm השימוש הוא די ביתי חיבור המחשב לטלויזיה וצפיה בתכני hd וקצת משחקים, ממה שאני רואה הם זהים וה vostro הרבה יותר דק ומעוצב אז למה שיקנו את ה Inspiron? מה בכל זאת שונה בהם?

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. שלום חברים, אני רוצה להתייעץ אתכם לגבי מחשב נייד שאמור לשמש אותי במשך 4 שנים ללימודי הנדסה אזרחית. הנה הדרישות: * מטרות המחשב? הפעלה מהירה של תוכנות שאצטרך להשתמש בהן בעתיד שקשורות ללימודים , אינטרנט ואופיס, צפיה בסרטים . * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14 או 13.3 עדיפות למסך מגע, עדיף מאט * רזולוציית המסך? לא חושב שקריטי לי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? בסביבות ה - 2KG פלוס מינוס * האם נדרש זמן סוללה ארוך?כן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) מעדיף שיהיו כמה שיותר יציאות למקרה הצורך * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HD…

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. Started by barchuk,

* מטרות המחשב? תכנות, משחקים בעיקר קלים למשל פיפא, צפיה בסרטים. * גודל המסך? מעדיף שיהיה קטן 13.3 - 14 כיוון שאני נוסע הרבה במהלך היום ברכבת וכאלה ואני אשמח להשתמש בו האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא ממש * משקל רצוי? עד 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? משהו סטנדרטי יספיק (4-5 שעות) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, אני מעוניין בSSD אז כנראה שאת המדיה אשמור בכונן חיצוני * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD או היברידי (בשאיפה להתקין Win8) * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקצי…

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם קפיצת המדרגה איכותית, לא אחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? GENERALS, GTA V כשייצא, גלשיה באינטרנט וצפייה בסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTA V כשייצא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, …

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. Started by ozi123,

אחרי שהתקנתי ווינדוס עליו מדיסקאוןקי, מופיע לי רק כונן אחד במחשב שלי שרשום שיש בו 226 ריק מתוך 244, וזה אמור לרשום מתוך 500 לא 244, מישו יודע איך אני מוסיף את הכונן החסר ?

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. Started by miro,

שלום לכולם, יש לי מחשב של אסוס (דגם בכותרת) כבר יותר משנתיים וחוץ מבעיות צפויות כמו סוללה חלשה וזה שהמחשב נהיה יותר איטי, בשבוע האחרון התחילה בעיה חדשה קצת יותר קריטית. גיליתי את הבעיה תוך כדי ששיחקתי במחשב (אני מניח שזה קשור לכך שהמשחק קצת כבד ודורש הרבה מהמחשב...) בפעמים הראשונות עלה לי מסך כחול של בעיה בכרטיס מסך. מסך כחול הופיע בערך 5 פעמים ובגלל שהמחשב אתחל את עצמו מהר אני לא בטוח שכל הפעמים הופיעה אותה בעיה. כתוצאה מכך הרצתי סריקת אתחול לוירוסים, סריקת maleware, עדכנתי את הדרייברים של המסך, שיניתי הגדרות למשחק, ניקיון של קבצים ורג'יסטרי עם CCleaner ואיחוי כוננים. בהמשך לזה, התחלתי לכוון מאוורר על המחשב כשאני משחק או רואה סרטים ובעקבות כל הדברים האלה הפסיקו להופיע …

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. Started by haimcoen,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים פורטנייט CALL OF DUTY 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 3 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רק הרכבת המחשב בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא …

12. Started by Dusk,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שיותר, סטודנט בכל מקרה... ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים ומשחקים בבית בזמן הפנוי (fps וrpg פשוטים לא הכי חדשים) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - דיאבלו 3 הרחבה, פרו, באטלפילד אם יתאפשר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 32 אינץ', רזולוציה שתרשה לי לעבוד עם כמה חלונות פתוחים בנפרד לסביבת עבודה. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינויות עד גבוהות 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = י…

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. Started by KamaL,

שלום לכולם, אני בשלבי בנייה של מחשב בעיקר לגרפיקה -(פוטושופ ולייטרטום) ועריכת וידאו לעיתים רחוקות. לא מעוניין בכלל בגיימינג. המפרט: מעבד: Ryzen 2700 לוח אם: ASrock B450m PRO4 ספק כח: Corsair 650W 80+ Gold מאוורר למעבד: Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 כרטיס מסך RADEON R9 300 series אחסון crucial MX300 525GB ו- WD Black 1TB אני אהיה באילת בסופ"ש הקרוב ומעוניין לקנות מארז מחשב שיהיה בעיקר שקט, אמין ובלי להשקיע יותר מדי. לא מעניין אותי חלון, rgb ודברים כאלה. האם יש המלצה למארז שקט? תודה רבה!

14. Started by zvikaz,

שלום לכולם. אני יודע פחות או יותר איזה מפרט אני רוצה: נייד, מסך 15 מעבד I5 זכרון 8G כונן SSD+HDD משהו כזה: https://www.pc365.co.il/product-14343-Dell_Vostro_5568_V5568_5103_במלאי רק עם תוספת HDD של 1T. כל זאת יוצא 3400 ש"ח, ואני מוכן גם להוסיף עוד כמה מאות שקלים. הבעיה, שחשוב לי שהמקלדת והמשטח מגע יהיו נוחים, ושה"סך הכל" של המפרט יתבטא במחשב בצורה נעימה. באופן כללי אני מעדיף סדרות עסקיות. יש לי ThinkPad ישן מהעבודה, ואני מאושר ממנו. הייתי שמח לקנות משהו דומה הביתה. קראתי ביקורת על הווסטרו הזה https://www.notebookcheck.net/Dell-Vostro-15-5568-Core-i5-7200U-Full-HD-2017-Notebook-Review.195582.0.html …

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by roi007,

אני לקראת רכישה של המחשב הנ"ל הוצא לי דגם זה עם הרכיבים: http://ksp.co.il/?uin=21400 . רציתי לדעת אם ההצעה היא טובה, ואם כדי לבצע שינויים ברכיבים? התקציב שלי הוא 4500. אולי מישהו יודע עם איזה כונן SSD מגיע הנייד ועד כמה יש הבדלים ברמות הכוננים של חברות שונות בנפחים אלה? תודה

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. חשבתי לקנות מחשב נייד כי אין לי מקום בדירה אבל התחרטתי אז אני צריך שתתנו לי מפרט למחשב ממש חזק שיריץ את ה gta iv והמשחקים שיבואו אחריו על הגדרות הכי גבוהות יש לי מסך 22' ואני צריך גם מארז יפה,מקורר, ושיהיה מארז נמוך קצת מהרגיל תגיבו כמה שיותר כי אני מבולבל קצת! ואני רוצה את כרטיס מסך ממש ממש טוב כמו שאמרתי שיריץ את Crysis far cry 2 ו gta iv על הגדרות הכי גבוהות לא מתוכנן שום oc פשוט שמעתי שקירור טוב מעריך חיים למחשב וחנות אמינה שאפשר לסמוך עליה בירושלים.....לא חנויות כמו אייבורי

• 25 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. זה המפרט שאני חושב לקנות: Gigabyte GA-H55M-S2 H55 CHIPSET, יחידות 1 ₪404 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2076 G.Skill F3-10666CL9D-4GBNQ 4GB Kit DDR3 1333Mhz CL9 , יחידות 1 ₪546 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1941 SeaSonic SS-500ET 500Watt 80Plus Bronze, יחידות 1 ₪313 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1032 Cooler Master 690 Black, יחידות 1 ₪336 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=404 הרכבת מחשב מעל 3000 ש"ח ובדיקת מאמץ לחלקים, יחידות 1 ₪50 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=56 מאוור EverCool Buffallo Socket 1156, יחידות 1 ₪87 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1617 Intel Core i3 540 SLBMQ Socket 1156 3.06Ghz 4MB…

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. Started by JAKY1,

שלום לכולם. קיבלתי לפטופ 7 אינצ' (סיני) , עם מערכת הפעלה WIN CE 6. אנגלית בלבד!!! האם יש סיכוי להפוך את המערכת לעברית או לפחות תמיכה עברית כדי שאוכל לגלוש באתרים ישראליים בעברית? :'( תודה מראש לכל העוזרים. ג'קי

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. Started by icebreak,

א. כרגע יש לי ATI RADEON 9600 PRO 256MB על AGP, השאלה היא האם להישאר איתו (ואז לקנות לוח AGP מבוסס NFORCE 3), אם לא, השדרוג יהיה כנראה ללוח NFORCE 4 עם GEFORCE 6600GT. השאלה היא, כמה זמן ה AGP צפוי להישאר ? בכמה יותר טוב ה 6600GT מה 9600 PRO ? בכמה אפשר למכור את ה RADEON 9600 PRO (עם DVI ו 256MB) ? והם השדרוג הזה ממש שווה (רשמתי שימוש עיקרי למטה). ב. בכמה אחוזים ההבדלים בביצועים של AMD64 939 3000 ל 3200... האם מבחינת OC אפשר להגיע יחסית לאותם ביצועים (עם קירור אוויר)? ג. נראה לי אני ילך על המארז ANTEC BLACK SONTA, הספק שלו אמור להחזיק מערכת סטנדרטית והוא שקט יחסית לאחרים, נכון ? (או שיש שילוב של מארז/ספק יותר שקט במחיר דומה?) ד. בקרוב יוצאות ליבות חדשות, אך הבנתי שאין …

• 27 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. Started by amiziv,

הי, מבקש עזרה במפרט לעריכת וידאו מעבר לבסיסית. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7-9K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו עם קליפים HD ותמונות 4900X3200 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Pinnacle Studio לדורותיו (14, Avid, 17). שימוש די כבד, מספר ערוצים ואפקטים. נראה שגרסה 17 רעבה למשאבים הרבה יותר מקודמותיה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחש…

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. היי, היום מחובר לטלוויזיה בחדר שינה NUC דור 7 עם I3 ו 8GB ראם. הוא קצת חלש לשימושים שלי ( Visual Studio (בשביל תיקון דברים נקודתיים ולא עבודה שותפת), עבודה משרדית ולפעמים משחקים קלים כמו WOW). חשבתי להחליף אותו, הפתרון הכי קל יהיה לקנות NUC דור 8 (מחכה שיצא), אבל אני לא בטוח שזה הכיוון הנכון. אם לא אלך על NUC, אלך על מחשב במארז קטן בהרכבה (את החלקים אזמין מאמזון). הבעיה שהמחשב יצטרך לשבת על הרצפה ואז הכבלים יצטרכו להגיע אליו ולצאת ממנו, מה שיכער קצת את החדר אבל אני יכול לסבול את זה. השאלה אם מבחינת ביצועים ועלות כספית, האם זה הבדל משמעותי. עריכה: ראו תגובה 4 שלי, שם הוחלט על מערכת מחשב חזקה בשונה לגמרי ממה שחשבת…

22. קיבלתי הצעה למחשב גיימינג עם המפרט המצורף. אשמח לקבל הערות והצעות לשיפור: קטגוריה פריט Processor Intel Intel Core i9 12900KF 3.2Ghz 30MB Cache s1700 - Box CPU Cooler ASUS ROG STRIX LC II 240 AIO Liquid CPU Cooler Dual ROG 120mm Fans - Black Motherboards for Intel Asus PRIME Z690M-PLUS D4 LGA1700 Intel Z690 DDR4 Memory G.Skill Ripja…

23. היי, המחשב הראשון הוא לחברה שלי, שהוא עד 2500, היא צריכה אותו למטרות עבודות במהלך התואר ובין היתר למדיה, כי היא צופה הרבה בסדרות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 (מעל עד 3000 זה חריגה) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בעיקר כמו וורד, PDF ועוד דברים שהיא צריכה במהלך התואר ובין היתר אפשרות לצפייה בסדרות 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אני מתאר לעצמי שמערכת הפעלה יש בכל מחשב נייד 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות …

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. שלום, אני מחפש מחשב + מסך 17 אינץ. המחשב לא מיועד למשחקים אלא לאינטרנט ודברים בסיסים יחסית ולא משנה אם הוא מבוסס AMD או INTEL. סכ"ה ב4000 ש"ח. תודה! עריכה: כתבתי בסוף תגובה עם המפרט שהזמנתי, אשמח לקבל תגובות ושוב תודה לכל מי שעזר, המליץ והגיב.

• 23 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. Started by rani109,

שלום כמו שחלק כאן יודע אני מעוניין לרכוש DELL 1525 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1801&CatCode=315 שהו סביב 4000 לעומת זה http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2001&CatCode=315 אני לא מבין מה ההבדל בינו לבין זה שעולה עוד 1500 ש"ח ההבדל היחידי שאני רואה הוא כרטיס מסך, השאלה היא האם זה ההפרש ? יש עוד משהו ?

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים