ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
אהלן. האם תוכלו לייעץ לי באיזה מחשב לבחור ? אני אודה לכם אם אוכל לקבל גם אופציה לפנטיום. הדרישות: משחקים ( בהחלט משחקים כבדים). יישומי אופיס ואינטרנט. מסך 19' צורב. DVD. פלופי. התקציב : כ4500 ש"ח פלוס מינוס. תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 664 צפיות
-
-
אהלן, המפרט האחרון שהתיעצתי לגביו כאן החזיק 10 שנים (לפחות המעבד-לוח-זכרונות) הגיע הזמן לשדרג, אני כבר לא מעודכן בכל הערכות שבבים והתושבות שיש היום. המחשב לצורכי פיתוח, מולטי טאסקינג, קצת גיימינג. התקציב שחשבתי עליו הוא 4K אבל אני גמיש אם זה נחוץ. אני מכוון ל-SSD של 250GB כמה כדאי להשקיע בi7 לעומת i5 במקרה הזה? והאם ללכת על DDR4 או 3? קירור סטוק מספיק טוב או להשקיע מעבר? תודה
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב שיכלול את הרכיבים הבאים מעבד:Athlon XP 2600+(512k 333) לוח אם: NF7-S2G (nForce2)sata,lan,usb2 של ABIT זיכרון: 256MB A-DATA X 2 (סה"כ 512MB) מאיץ: RADEON 9800Pro TV,DVI 128MB של MSI צורב: Lite-on 52 x 32 x 52 (kit) דיסקשיח: 80 GB 7200 ATA-100 (8MB) מארז: סטנדרטי. המחיר שהצלחתי לגרד הוא בסביבות 3200 ש"ח... עכשיו שאלתי היא כזו: המחשב ישמש אותי במיוחד לצרכי גרפיקה (פוטושופ, פריהנד, פלאש ודומיהם...) ולמשחקים, בנוסף כמובן גלישה והורדה... אני יודע שההמלצה היא ללכת על 64B AMD אבל לצערי כסף - אין לי.. ובתקציב הזה זה מה שהצלחתי למצוא... האם ללכת על זה?! והשאלה הנוספת... בימים האחרונים אני רואה בכמה פורומים הודעות על הוזלה של מעבדי AMD... האם שווה להמת…
-
- 4 תגובות
- 653 צפיות
-
-
שימושים: אופיס, אינטרנט, שירוץ הכל בצורה חלקה, ובעתיד שתהיה אפשרות להריץ תוכנות עיצוב( כרטיס מסך נורמלי ולא מובנה). מסך: רצוי 13.3 אם אין אפשר 15. דיסק קשיח: 500 ומעלה. כולל מערכת הפעלה. מעבד: מעדיף i5. סוללה: עדיף 8 תאים, אך אפשר להסתפק ב6. שלא יהיה כבד מדי. אחריות: שלוש שנים ומעלה. כולל כונן אופטי! חשבתי עד עכשיו שAsus מעולים, אך לפי מה שאומרים Dell ו lenovo ו hp טובים יותר! תודה לכם אנשים יקרים
-
- 5 תגובות
- 688 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב עם נתונים די ספציפיים שלא הצלחתי למצוא בינתיים. המחשב ישמש לעבודה משרדית ותכנות. מבחינתי מספיק מסך 14" מט וטאץ', אבל לא יפריע לי אם יהיה גדול יותר. כמובן רזולוציה גבוהה כמה שיותר. מעבד החל מ-i5 ומעלה וזיכרון 8 ג'יגה, למרות שאוכל להוסיף בעצמי. אני רוצה שהמחשב יהיה קל, כלומר לא יותר מ-2 ק"ג וזה גם בהגזמה. יש צורך ביציאת HDMI ומבחינת דיסק קשיח העדיפות היא ל-SSD, למרות שאת זה אני גם יכול להוסיף לבד. אין חשביות לבלוטות', אחריות, מערכת הפעלה, תחנת עגינה או חברה כלשהי. מבחינת תקציב אני מניח ש-5000 ש"ח צריך להספיק, למרות שבכל מקרה אני ארכוש את המחשב בחו"ל.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן. רציתי לשאול על דעתכם בנוגע למפרט שנמצא בקישור הזה: http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?pi=VEBANDEL_LCD אחי החליט מבלי להתייעץ ללכת על המחשב הזה. אמנם הוא זקוק למחשב ביתי ללא צרכים גבוהים במיוחד אבל מחיר המחשב הזה הוא 1500 ש"ח (אחרי שמורידים את המסך) וזה נשמע לי זול עד חשוד... יש לו עדיין זמן להתחרט ולבטל את העיסקה ואודה למי שיוכל לומר לנו מה ה CATCH פה. תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 566 צפיות
-
-
שלום לכולם. דבר ראשון, תודה מראש לכל העוזרים. ניצלתי את החגים כדי להביא כמה חלקים מחו"ל ועכשיו אני צריך להשלים את שאר המפרט לפני בנייתו ולוודא שכל הרכיבים תואמים. המבחר ועולם הידע כ"כ גדולים כך שאשמח לעזרתכם בנושא. 1. מה התקציב המקסימאלי? לא מוגבל אבל לא אסטרונומי א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? קצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גראפית ועריכת וידאו, מוצרים של אדובי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש בינוני-כבד בתוכנות אדובי -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימא…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, אחרי הרבה קריאה(רובה בסתר) גם פה וגם בפורום בחול, הגעתי למפרט שהרכנו אני ואחי הגדול(זה המשתמש שלו) לרכוש לי מחשב חדש בעיקר לטובת גיימינג וגם כתיבת קוד (אני סטודנט למדעי המחשב). יש לי כמה שאלות שגם אחרי חקר מעמיק לא הגעתי לתשובה קונקרטית. חשוב לציין כי התקציב שלי מוגבל. את המחשב אני הולך לבנות כפרוייקט אישי, אף פעם לא בניתי מחשב וזה נראהלי כיף, אני אעזר במדריכים ברשת ואני מאמין שיהיה בסדר כרטיס מסך: אני מתלבט אם לחכות שיצאו גרסאות קירור צד שלישי ל5700XT או לרכוש כרטיס יד שנייה 1080TI במחיר זהה, החשש שלי מה1080TI הוא שרוב הכרטיסים הללו נוצלו לכרייה ואני לא רוצה לרכוש כרטיס "שבור", אם כי לגבי AMD, אני מניח שרק בעוד חודש יגיע…
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן חברים, אני נוסע בתחילת ספטמבר לאר"הב לפני הלימודים ורציתי לנצל את הנסיעה כדי לקנות מחשב נייד... השימושים הם בעיקר לימודים (סטודנט למשפטים) אך זה גם יהיה המחשב הראשי שלי ולכן חשוב לי שיוכל לנגן סרטים באיכות FULLHD. גם מאוד חשוב לי שיהיה מהיר ושקט מאוד עד כמה שאפשר עם חיי סוללה ארוכה יחסית. בנוסף גם בהמשך להמלצתכם חשוב לי שתהיה אחריות בינלאומית... אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מחשבים ואם אתם מכירים מקום טוב בארה"ב לקנות אז בכלל טוב!!!(בגדול אני אהיה גם במזרח ומערב ארה"ב). המטרה היא גם לחבר אליו מסך לצפייה בסרטים/סדרות FULLHD.גודל המסך הרצוי הוא בסביבות 14-15 אינץ' אבל אני גמיש גם בזה בעקרון התקציב הוא 3500-4000 וכמובן שאשמח לחסוך במידה ואפשר... תודה רבה!!!
-
- 0 תגובות
- 589 צפיות
-
-
היי, אני קונה מחשב חדש לעבודה. מבחינת תקציב ההגדרה המדויקת שנתנו לי היא "מה שיעשה אותך שמח" (ציטוט. נשבע לכם) אבל אני לא רוצה להכניס אף אחד לשוק או לזרוק כסף לפח. המחשב משמש לבערך קצת מהכל ועובד די באינטנסיביות - מחקר (יש לי בד"כ מעל מאה טאבים פתוחים), עבודת CAD (Eagle, Solidworks, Fusion360), עריכת וידאו מדי פעם (Premiere, After Effects), גרפיקה מדי פעם (Illustrator, Photoshop, InDesign), קצת תכנות מדי פעם (Android Studio, Arduino, Processing, Matlab) ומשתמש בו גם להפעלת ציוד (מדפסות 3D, חותך ויניל, CNC...) יחד עם זאת, אני לוקח את המחשב איתי לכל מקום ועובד הרבה גם מהבית\על הספה\בית קפה, אז חשוב לי שיהיה נייד וחתיך סביב ה 14''. אני…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מדבר רק על המחשב, בלי מסך, מקלדת וכדומה (חוץ מרמקולים שגם נדרש). 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? דינמי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב : משחקים, תכני HD , אינטרנט וכדומה. 3. ציוד הקפי - רמקולים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? אין לי מושג מה זה \= 7. אין צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. מרכז 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? - מיידי 12. הערות נוספות, פירוט מו…
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום רב, אני רוצה להזמין חלקי מחשב ולשדרג את מה שיש לי כיום: I7-4790K asus maximus vii ranger geforce GTX 970X samsung evo 840 250GB ssd SeaSonic S12ii 16GB ram crucial ballistix אשמח לשמוע את המלצתכם 1. התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? קצת תיכנות/ מכונות וירטואליות/ אינטרנט / פה ושם משחקים/ סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מזדמן פוטושופ, vmware תדיר, …
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום -- סוף סוף נפלה ההחלטה (שזה אולי הכי חשוב) לזנוח את הAMD Athlon XP 1.2 המיושן שלי (ששירת אותי נאמנה) תמורת משהו 'עצבני' יותר. המטרה : Media Center PC, כלומר - הרצת סרטים על טלוויזיה כולל סרטים בפורמט HDTV - אני מקווה שתיהיה לי טלוויזיה תומכת בעתיד הקרוב שמיעת שירים במערכת שלי דרך יציאה דיגיטלית למגבר (רצוי קואקסילית כי הDVD תופס את האופטית) הקלטת תוכניות טלוויזיה (פה אני יודע שאני רוצה את MCE150 של הפוגייג', יש עכשיו גם גרסא עם שלט) על המחשב תותקן Microsoft MEdia Center 2005 הרצת משחקים (על הטלוויזיה) אני לא GAMER אבל מידי פעם אני נהנה ממשחק טוב, מסתפק במשחקים ברמה של FIFA שיהיה UPGRADABLE ולא נצטרך לזרוק אותו מחר בתקווה להשתמש בHard Disks הקי…
-
- 7 תגובות
- 626 צפיות
-
-
בהמשך לבניית המחשב שניסתי להרכיב (הדרישות בפוסט הבא): http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=462000.0 בחרתי את המחשב הבא, המלצות לשינוי ודברים אחרונים? תנו יד קטנה לעזרה לא יכול לחרוג מהסכום שם זה באמת המקסימלי לא שקל יותר, הצעות של החלפת רכיב ברכיב או רידוד רכיב תמורת רכיב אחר או הפחתה באיכות רכיב אחת למטרת רכיב אחר יתקבלו בברכה!!! אני מזמין עוד כמה שעות צרפתי תמונה של המפרט[br]פורסם בתאריך: 30.05.2010 בשעה 15:03:00 דרך אגב בכל מקום אחר יצא לי יותר יקר , KSP הכי זולים למפרט הזה[attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 739 צפיות
-
-
אני רוצה לדעת הצעת מחיר, את דעתכם וכיצד לשפר דיסקשיח גדול Hitachi Deskstar 7K1000 (1TB, 7200rpm) דיסקשיח מהיר למערכת ותוכנות Seagate ST3300655LC (15,000rpm, 300gb) התקן רשת GigaBit Lan 10/100/1000 או משולב על לוח האם זיכרון פנימי 2-GB Fully Bufferd (FB) ECC-REG DDR-2 1066 Qual Channel Compatible (Tested) כרטיס מסך משולב בלוח האם כרטיס עריכה עפ"י המלצתכם כרטיס קול Creative כלשהוא או משולב בלוח האם לוח אם Giga-Byte GA-9IVDTH-PL (2.1) מארז U4 Silent (Modded) Midi Tower ATX כ"כ שקט שחוץ מנורת חיווי לא אדע שהוא פועל מגן מתח: אספקה+הגנה עפ"י המלצתכם מיקלדת עריכה Logickeyboard LKB-PPRO-CHPC-UK מעבד Intel Quad-Core Intel® Xeon® processor E53451 מסך Jvc DT-V24…
-
- 1 תגובה
- 500 צפיות
-
-
שלום, הכנתי מפרט מחשב בעצמי ואני זקוק לאישורכם שבחרתי טוב. קודם אסביר את הצרכים ואחר כך אתן את המפרט ואקווה שתאשרו. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? משחקים וסרטי HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1366*768 (מסך 32" שכבר יש לי) * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? תלת מימד * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבו…
-
- 2 תגובות
- 705 צפיות
-
-
צריך עזרתכם למפרט בתקציב של 2600 ש"ח כולל מסך.....אני חושב על: מעבד: amd sampron 2500+ 754 לוח: משהו במחיר של 350 ש"ח שתואם. זיכרון: 512mb twinmos cl2.5 ddr400 מארז: עם ספק של 400ווט FLOPY דיסק: h.d westen digital 80gb 8mb buffer sata 7200rpm צורב: lg 52/32/52 כרטיס מסך: nvidia geforce 5500 agp 256mb מסך: crt 17" LG עכבר ומקלדת. האם אפשר להשיג ב 2600ש"ח במזומן?? האם אפשר מפרט יותר טוב בותו תקציב?? תודה.
-
- 1 תגובה
- 580 צפיות
-
-
אודה לעזרתכם בבניית מפרט מחשב לעריכה דיגיטלית 1. מה התקציב המקסימאלי?5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?5000-6000 ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).המחשב מיועד לעריכה בתוכנות פוטושופ,פרימייר,אילוסטרטור ועוד תוכנות גרפיות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).גודל מסך 24 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחש…
-
- 25 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
בשעה טובה אני מתכנן לשדרג את המחשב שלי. עיקר השימושים שלי הם פוטושופ! יש לי כיום SSD 500GB של סמסונג מסוג EVO 850 ועוד כמה הארד דיסקים חדשים אז אין לי צורך בהם. תודה מראש על העזרה! בברכה, אורי 1. מה התקציב המקסימאלי?8K כולל מע"מ.....אני הולך לרכוש ללא מע"מ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?עדיף לכיוון 7K כולל מע"מ ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עריכה בפוטושופ ואולי משחקים פעם בעשור א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משתמש כבד בפוטושופ …
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז אחרי שעות של בחירת חלק חלק הגעתי למה שתראו פה, האם יש אפשרות לצמצם הוצאות ? לשדרג רכיבים ? אני אוסיף את השאלות מהמפרט על כל מקרה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כלום, 5000 נראה לי מספיק כסף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, HD וגלישה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FALLOUT 4, SWTOR ועוד כל מיני משחקים שיצאו לאחרונה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב …
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב, אני מתכונן לקנות מחשב חדש וזקוק לעזרתכם. הקצבתי 3000-3500 ש"ח ללא מסך, כונן אופטי, צורב, ד. קשיח ופלופי. השימושים הם בעיקר משחקים (אבל אני לא גיימר מושבע) צפייה בסרטים ויישומים כגון אימיול. לא קידודי סרטים והמרות. לא OC. לא פריהנד/פוטושופ וכד'. המפרט: מעבד: AMD Athlon 64 3000 Venice BW-E6 Socket 939 BOX קירור מעבד: GIGABYTE NEON 8 לוח אם: Foxconn NF4UK8AA-8EKRS זיכרון: SAMSUNG 1024MB (512MB*2) DDR400 כרטיס מסך: POWERCOLOR Radeon X800GT 256MB DDR3 256BIT R480-Core PCI-E *RETAIL מארז: RAIDMAX Scorpio 868 Blue + PSU 420 Watt ברשותכם יש לי מס' שאלות: 1. האם לוח האם תומך ב-SATA2? כמו כן האם הלוח תומך ב-PATA? (כרגע יש לי PATA ובעתיד יהיה SATA2 אני מק…
-
- 9 תגובות
- 816 צפיות
-
-
תקציב: 1200-1400 ש"ח. צורך: עיבוד פוטושופ. זקוק ל: 1. מעבד 2. לוח אם (עם כרטיס גרפי מובנה) 3. זכרונות לגבי 1. עיקר ההתלבטות היא בין: א. AMD Athlon 64bit 6400 2MB - ב450 ש"ח ב. AMD Phenom II X3 710 2600mhz 6MB - ב650 ש"ח אשמח למילת ייעוץ (אפילו המלצה אחרת?) והתאמת לוח אם וזכרונות בהתאם למחיר ולמעבד. תודה! איתן.
-
- 6 תגובות
- 755 צפיות
-
-
בבקשה http://www.tms.co.il/preview/spec/95ab3d4u מחשב משרדי חזק יחסית ללא צורך במשחקים. תשומת לבכם למארז ולזיכרון. אשמח להערותיכם. תודה
-
- 3 תגובות
- 762 צפיות
-
-
היי, אני אשמח לעט סטיילוס לטאבלט WINDOWS שלי....והייתי שמח מאוד אם היה לו קצה קשיח ודק - כמו זה שיש בעט של גלקסי נוט. מישהו מכיר ?
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
*עריכה: האנגלית נמחקה" היי אני מעוניין לקנות מחשב נייד ויש לי שלוש אופציות בנוגע לכרטיס מסך : X3100 Nvidia GeForce 8400M GS 128M Nvidia GeForce 8600M GT 256M ההבדלים בין הכרטיסים הלא מובנים הוא של 100 דולר זה שווה את ההשקעה ? או שבכלל בשביל תוכנות גרפיקה עדיף ללכת על מעבד יותר טוב ולהשאר עם הכרטיס המובנה? למיטב ידיעתי הכרטיס המובנה "גוזל" כ 284M , כי אין לו זיכרון משלו ולכן זה יוריד באופן אוטומטי בביצועים (בגלל שיהיה פחות זכרון). שאר המפרט: T7500 2GH 800MH FSB 4M CACHE 2GB 667MHZ 120GB 5400RPM היה ואני הולך על המובנה , איזה פריט כדאי לשפר? נ.ב המחשב הוא למטרת עיבוד גרפי .
-
- 2 תגובות
- 644 צפיות
-