עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, לאחר ששני לפטופים נגנבו מביתי ביחד עם המון ציוד היקפי, אני חייב לקנות לפטופ חדש, אבל מרוב היצע וחוסר פוקוס אני ממש לא יודע מהיכן להתחיל, התקציב שלי הוא עד 5500. חברת אם טובה, toshiba, asus, dell, samsung, lenovo חשוב לי שהמסך יהיה 15" מעבד חזק, i7 זכרון מינימום 8 gb ושיהיה כונן-צורב בעיקרון המחשב הוא לשימוש יומיומי, אבל מדי פעם אני בטח אחטא באיזה משחק טוב, אז כרטיס המסך צריך להיות מספק + ממה שנתקלתי עד עכשיו, המפרט הבא נראה הוגן, במחיר של 4220 ש"ח, אשמח מאוד לשמוע את תגובותיכם והצעותיכם. Toshiba Satellite Satellite L755 -1NH מעבד: Intel® Core™ i7-2670QM 2.2Ghz זיכרון: 8GB DDR3 1333Mhz דיסק קשיח: 750GB SATA 5400RPM צורב DVD: יש מסך: 15.6 LED רזולוציה: 1366x768 WX…

• 6 תגובות
    • 968 צפיות
  2. שלום לחברי הפורום שמי אידן אני הנדסאי מכטרוניקה ועושה כרגע את פרוייקט הגמר שלי במסגרת חיל האוויר, אני מחפש מחשב נייד בסדר גודל של 2500 שח (אפרט את שאר הדברים למטה) המחשב ישמש אותי בעיקר לכתיבה ולשרטוט בsolidworks 1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ושרטוט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). solidworks באופן די קבוע זה הייעוד שלי למחשב ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא י…

3. אני מתחיל למודי הנדסה מחשבים. מחפש לקנות ב3-3.5 K מחשב נייד. הייתה התלבטות לבחירה בלנובו (כי קבלתי המלצות מעולות עליהם) אבל המחיר מוקפץ ב2000 ש"ח יחסית לדגמים האחרים בשוק עקב הפירמה. מה הצרכים? מחפש מחשב נייד עם מעבד ליבה כפול 2 GHZ ומעלה, זכרון לא מתפשר על פחות מ3 RAM , הארדיסק - 200 גיגה. ומלץ שיהיה כרטיס מסך לא מובנה (משמע GEFORCE/ATI כוון שיהיה פעם ב.. שאצטרף פוטושופ /תוכנות לציור תלת מימד ואין רצון לקריסת המחשב). להלן המפרט: * מטרות המחשב? מיועד לסטודנט הנדסה חשמל. אדגיש, בשנתיים שלוש ראשונות יותר לקריאת מאמרים, מצגות כבדות אקסל כבד, מטלב, וויזואל סטודיו, CIS ותוכנות של אוני', הקמפולים הבאמת רציניים ירוצו במחשבי אונ'. מצד שני כן צריך מחשב שיריץ קודים שאני כותב ולא י…

• 13 תגובות
    • 961 צפיות
  4. שלום לחברי הפורום המופלא אני צריך את עזרתכם בקניית לפטופ-מחשב נייד לצורכי גריפקה [ פוטו-שופ] אוטקד ודומיהם הייתי שמח אם תמליצו לי על לפטופ שעונה על הדרישות של עד 10 אלף שקל תודה מראש לכל החברים

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  5. ערב טוב, חשבתי לאחרונה לקנות מחשב חדש עקב התיישנות יתר (ראו מפרט בצד). המחשב הנוכחי דיי מספק אותי אבל הביצועים דיי צולעים הזמן האחרון. החלטתי לקנות לפטופ כיוןן שהצרכים לא כאלו רציניים זאת אומרת ביצועים גרפיים צריכים להיות קצת יותר טובים מהמחשב הנוכחי שלי (אני עדיין משחק קצת 8)) וכמו כן צפייה בHD בצורה חלקה יותר, מעבר לזה עבודות משרדיות. עברתי על כמה מחשבים ניידים אבל עדיין אין לי דעה מגובשת בנוגע ליצרנים וכרטיסי מסך וכמה זה משפיע. איך זה בתור התחלה? http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4019&CatCode=315

• 4 תגובות
    • 635 צפיות
  6. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד לשימוש פשוט\משרדי (אופיס , אינטרנט וכו') עדיף איכותי ששווה את המחיר. אשמח לקבל הצעות של מפרטים מחנויות אמינות. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  7. * מטרות המחשב? לימודים בעיקר, צפייה בסרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6, לא יודע מה ההבדל ולא משנה לי * רזולוציית המסך? FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? לא קריטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר, יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI אני מאמין שיהיה לכל מחשב במחיר הזה * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1T * כונן אופטי? צורב DVD * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? כן. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף שכן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? HP,DELL,ASUS מה שאני מכיר, אם ידוע לכם על משהו טוב …

• 10 תגובות
    • 3.9k צפיות
  8. שלום ובוקר טוב אני נמצא בארץ הקניות הבלתי מוגבלות (ארה"ב) ועומד בפני החלטה אחת הקשות שעשיתי בחיי... לאחר מחקר מעמיק של השוק וירידה לפרטים מצאתי את עצמי עוד יותר מבולבל מכשהייתי בהתחלה... אני סטודנט שמחפש את הלפטופ הראשון שלו ! אני משתמש וותיק במחשבים ואוהב חומרה איכותית ומאמין כי זהו ענף שתמיד ישנה תמורה שווה לכסף! על מה לא הסתכלתי... SAMSUNG, ASUS, HP, DELL וכו וכו וכו... כמובן מיותר לציין את הMACBOOK שהודעה זו נרשמת בעזרתו... אז לאחר הקדמה זו אנא עזרו לי ! אני נואש מנבירה חסרת תחלית במרחבי אתרי הסיקורים... המליצו לי על מחשב טוב+ בכדי שאוכל לישון בשקט לפני שנת הלימודים הבאה, הבאה עלינו לטובה … * מטרות המחשב : עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים וכבדי…

• 1 תגובה
    • 726 צפיות
  9. Started by לירן ארדן,

שלום אני רוצה לקנות מארז חדש ולא יודע במה לבחור המארז צריך להתאים לקרור מעבד בגובה 161 ממ וכרטיס מסך 292 ממ תודה לעוזרים תקציב בערך 500 שקלים

10. Started by ceel,

שלום אני רוצה לקנות מחשב חדש ורציתי להייתיעץ עם מישהו שקצת יותר מבין ממני איזה מחשב יותר כדאי בכל מקרה הביאו לי שתי הצעות מחיר לשתי סוגי מחשבים עם מפרט של המחשב זה המחשב הראשון: http://srv2.jpg.co.il/10/54aecdff86126.jpg זה המחשב השני(שתי התמונות יוצרות מחשב אחד): http://srv1.jpg.co.il/8/54aece6d0dd05.jpg http://srv2.jpg.co.il/2/54aece24c686a.jpg ההצעה הראשונה יצאה בערך 9000 שח וההצעה השניה יצאה בסביבות ה6000 שח רציתי לדעת אם באמת אני צריך את ההצעה הראשונה או שההצעה השניה מספיקה או אם אפשר להישאר עם ההצעה השניה ורק לשפר בה כמה דברים חשוב לציין שאני צריך מחשב חזק שיחיזיק תוכנות של Adobe מחשב שיריץ במיוחד את תוכנת after effects למי שמכיר אבל גם שלא יהיה יותר מידי יקר…

• 3 תגובות
    • 853 צפיות
  11. Started by guyman20,

שלום, אשמח לעזרה. אני מחפש מחשב דק וקל לנשיאה, אך למרות זאת חזק. אשתמש בו בעיקר לתכנות (שזה לא מצריך יותר מדי) אך גם לעבודות עריכת וידיאו בינוניות (לא תלת מימד). מעבד i7, ו-8 ג'יגה ראם. 14-15 אינצ', ממש לא צריך מסך מגע, אפילו רצוי שלא. תקציב סביבות 4000. הבנתי שדל די טובים ויש להם כמה דגמים דקים, הבעיה היא שאני מתקשה למצוא את מה שציינתי. אחרי סינון הגעתי לרשימה הזאת, יש פה יותר מדי ואין לי מושג איך להחליט (או אפילו איך למצוא את הדקים מביניהם), והאם אני בכיוון הנכון בכלל (האם כדאי דל, אולי כדאי להחליף מעבד, וכו'). מה דעתכם על ה-Vostro? הוא נראה הכי קל אבל די חזק, למרות שאני לא בטוח לגבי הכרטיס מסך שלו, והוא רק 4 ג'יגה (לפחות באייבורי). המליצו לי גם על Lenovo Z40-70, אבל ק…

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by booli123,

אני מחפש מחשב נייד לקנות שיהיה חזק ויוכל להחזיק תוכנה גרפית כמו סוליד וורקס קוראים לה solid edge לכן אני צריך עזרה לבחור מחשב שהיעוד שלו זה מידול 3D. בין3.5 ל4 אלף מה שכן אני יכול לקנות את המחשב מארה"ב כי יש לי בן דוד שמגיע משם פעם בכמה חודשים. אני רוצה את המחשב לאוקטובר. אני אשמח אם תוכלו לעזור לי לאתר מחשב כזה. תודה מראש לירון יוליס

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  13. אורח יורם
    Started by אורח יורם,

השמח לעזרה בבנית מחשב המחשב נועד לבית גלישה סרטים אני צריך חנות בראשון לציון תקציב עד 1700 בניתי ב TMS

• 1 תגובה
    • 575 צפיות
  14. Started by junta,

שלום, אני סטודנט שצריך מחשב נייד לצרכי אופיס ודפדפן, אבל שיהיה מחשב נורמלי שאפשר לראות בו גם סרטים למשל. התקציב הוא 2000 ש"ח. הציעו לי באייבורי את המחשב הבא: "15.6 Asus X551CA R512CA-SX059D https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12825 האם כדאי לי לקנות אותו? האם יש לכם הצעות אחרות? 2 דברים ספציפיים שיחסית חשובים לי הם מקלדת נוחה וסוללה שמחזיקה יחסית יפה. תודה!

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  15. Started by מורמ,

שלום, אני לא מכיר את העולם הזה והמושגים כמעט ובכלל ואני אשמח לעזרה בבחירת מחשב. מחפש מחשב להריץ חוץ מאופיס ופריסיל גם תוכנות עריכה (סטיל פוטושופ) וקצת משחקים. מחיר של 3000 - 4000 בערך. רב תודות

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by edensegal,

אני רוצה לקנות מחשב נייד ללימודים אבל עדיין שלא יהיה מחשב שלא מסוגל להפעיל שום משחק אם יהיה בא לי מידי פעם, התקציב שלי הוא בערך עד 2000 ש"ח אפשר להתגמש. תודה מראש לעוזרים

• 0 תגובות
    • 932 צפיות
  17. Started by shlomi8,

שלום, אני מעוניין בקניית מחשב למטרת לימודים ואינטרנט קונה את המחשב בישראל שיהיה לו סוללה חזקה בסביבות 2000 שקל תודה לכל העוזרים

• 0 תגובות
    • 985 צפיות
  18. Started by hoval_c1,

אני רוצה לקנות מחשב חדש התקציב שלי הוא 3000 ש"ח בערך מצאתי מפרט מעניין ואני רוצה לקבל עליו חוות דעת אז בבקשה לוח אם דגם: Intel sandusky D945PSNLK מהירות FSB: 1066 MHz כרטיס קול משולב: Intel high definition audio כרטיס רשת: משולב 10/100/1000 יציאת S.ATA: ארבע יציאות יציאת PCI Express X16: כלול יציאת PCI: 4 סה"כ יציאת PCI Express: 2 סה"כ יציאת USB 2.0: 8 סה"כ תמיכה ב- Hyper-Threading: כלול תמיכה ב-2 Dual channel DDR: כלול תמיכה בדיסקים S.ATA 2: כלול תמיכה במעבדים בטכנולוגיית 64Bit: כלול תמיכה בטכנולוגיית DUAL CORE: כלול דיסק קשיח טכנולוגיה: S.ATA 2 נפח איחסון: 160 GB מהירות: 7200 RPM זכרון מטמון cache: 8 MB מעבד סוג מעבד: Intel…

• 4 תגובות
    • 860 צפיות
  19. Started by BandiT,

שלום אני רוצה לקנות מחשב למטרות הבאות... מחשב ביתי, לעבודה בתוכנת שרטוט AUTOCAD, שיעבוד בלי תקיעות.. לראות סרטים, משחקים אני לא צריך, שיהיה ניתן לערוך לפעמים (לא מחייב) וידאו\תמונות. והכי חשוב מסך גדול 19 אינץ'... כמה לדעתכם זה יכול לעלות? תתנו לי בבקשה מפרט..

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by BHXHO2,

אוקי אז ככה החלטתי לקנות מחשב חדש אני מעדיף של אינטל אין לי דרישות מיוחדות מהמחשב אבל צריך שיכלול לפחות גיג'ה של 553 מגה הרץ DDR2 צורב DVD של נק + כונן DVD לוח אם טוב שיתמוך בכמה שיותר התקנים כמו USB 2 וUSB 1 שיהייה לו גם הרבה יצאות USB ועוד סוגים של יצאות כרטיס קול מובנה שיכלול (כרטיס מסך עם TV OUT בנפרד לא משולב ) השימוש העקרי שלי איתו זה איטרנט צפיה בסרטים קידוד סרטים וצריבה עד 4000 ש"ח לא כולל מסך בתודה ניסים

• 1 תגובה
    • 652 צפיות
  21. Started by guynemni,

חבר שלי רוצה לקנות את המחשב הזה ואני לא יודע מה לומר לו אז בבקשה תבדקו ותכתבו אם כן או לא ולמה http://www.mardanit.co.il/item_prew.php?item_id=5169 תודה רבה לא מי שיעזור

• 11 תגובות
    • 657 צפיות
  22. Started by Oded Rafi,

אהלן לכולם ותודה רבה מראש על העזרה. יש לי תקציב של 2500-3000 שקל ואני רוצה לקנות מחשב סביר אבל עם כרטיס מסך טוב משהו לא לגיימר מושבע אבל שיוכל להריץ דברים סבבה. נגיד starcraft 2 באיכות הגבוהה. כל המלצה על מעבד וכרטיס מסך תעזור מאוד . המון תודהה. אם למישהו יש המלצה על חנות אמינה וטובה באיזור הקריות זה בכלל יהיה מדהים.

• 2 תגובות
    • 570 צפיות
  23. Started by zeevge,

היי, שלום לכולם! אני זקוק לעזרה ברכישת מחשב נייח חדש, המחשב הוא לשימוש ביתי של סטודנט(גלישה באינטרנט, סרטים, קריאה, עריכת/יצירת מסמכי טקסט או מצגות) בנוסף יש ברשותי מהמחשב הישן כונן קשיח של 1 TB וכן יש לי כבר את כל הציוד הנלווה. הכיון הוא למחשב מותג, אך אם אתם חושבים אחרת אשמח לשמוע דעה על כך. התקציב הוא עד 2000 ש"ח אך אין סיבה לבזבז את כל התקציב אם אפשר לקבל משהו מתאים בפחות. דבר נוסף שחשוב שהמחשב יגיב מהר. אשמח מאוד לקבל עזרה מהמומחים. תודה רבה!

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by Seolhee Joo,

היי! אני סולהי, ואני רוצה לקנות מחשב חדש, שמצד אחד יתאים לעבודה שלי (הפקה מוזיקלית), ומצד שני יתאים לגיימינג. כל ידע שיש לי לגבי מחשבים הוא מקרי בהחלט, ובגלל זה אשמח לעזרה מכם לעשות קנייה חכמה! השאלה שלי זה- עד כמה שונה מחשב שמיועד לגיימינג ממחשב שמיועד לעריכת מוזיקה? ואם יש לי כרטיס קול ורמקולים איכותיים, זה יפתור את ההבדל? וגם, ראיתי את התבנית הזאת בפוסט של אחת הגולשות פה, חשבתי לענות על זה בשביל שתוכלו לדעת יותר מדוייק מה אני מחפשת: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7,000 בתשלום אחד, או יותר אם אפשר לחלק את התשלום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ג…

• 0 תגובות
    • 572 צפיות
  25. Started by mulik levy,

שלום רב לכולם! הרכבתי מפרט למחשב שיוכל לשמש אותי לתוכנות שירטוט והדמיית תלת מימד לתוכנות כמו AUTUCAD/ SHETCH UP/ 3D MAX/ REVIT וכ"ו... מחשב שגם יוכל להריץ משחקים ברמה הגבוהה ביותר מעבד: I7-7820X קירור נוזלי למעבד: ANTEC MERCURY 240 זכרון: HYPERX PREDATOR 2X16GB DDR4 3000MHZ CL15 כרטיס מסך: ASUS GTX 1080 TI TURBO 11GB דיסק קשיח: WD CAVIAR BLACK 2TB כונן מהיר: SAMSUNG 850 EVO M.2 500GB מארז: CORSAIR CRYSTAL 570X ספק כוח: CORSIAR 750W CX750M מתלבט רק לגבי לוח אם לא יודע מה לבחור אשמח לקבל עזרה וגם אם מישהו חושב שצריך לשפר או להחליף כאן רכיב מסויים אשמח לדעת לגבי הלוחות אם מתלבט בין: …

• 1 תגובה
    • 807 צפיות

דיונים חדשים בפורומים