עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? --5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? --לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? -- 100 ש"ח מקס' 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?--משחקים(לדוגמא CRYSIS 3) , תכנות (שימוש כבד), מכונות וירטואליות (שימוש כבד) רזולוצית מסך 1920*1080 בהגדרות בינוניות - גבוהות 3. האם י…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by XShayX,

אני צריך שתרכיבו לי מפרט למחשב, התקציב שלי זה 3000 ש"ח. השימושים העיקריים במחשב זה: סרטים, משחקים, ואינטרנט. ואם מישהו מכיר חנות טובה שהוא ממליץ עליה מאזור ראשל"צ - בת ים - חולון, אז אשמח אם הוא יגיד לי. תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 515 צפיות
  3. שלום הופניתי לכאן ע"י חבר שלי שגם נעזר בכם ויצא מרוצה מאוד. אז כך, התקציב הוא מוגבל ואין שום אפשרות לחרוג, זה הסכום שהוקצב לי. הדרישות המינימליות שלי הן מינימום 2 ג"ב זכרון פנימי, 250-300 ג"ב HD. אין צורך בכרטיס קול, מסך, מקלדת+עכבר. משתמשת בעיקר לפוטושופ וגם משחק רשת - World of Warcraft ששניהם גוזלים כידוע לא מעט ממשאבי המחשב... המון תודה! אה, וכמובן, אין צורך ברכישת מערכת הפעלה ניקי.

• 11 תגובות
    • 721 צפיות
  4. שלום. חבר ביקש ממני לשאול פה בקשר למפרט מחשב שהוא רוצה לקנות כנראה בסוף החופש. התקציב הוא עד 5000 ש''ח בלי ציוד היקפי, עם צורב דיוידי. הינה מפרט שהביאו לו בKSP, בבקשה תגידו מה דעתכם ואם אפשר תוסיפו מפרטים שלכם תגידו מה לשפר ומה לשנות: CPU AMD Athlon64 3800+ (S-939) X2 DUAL CORE M.BOARDS for AMD ASUS A8R32-MVP Deluxe s939, CrossFire, PCI-E, 2xGBL MEMORY DDR 400 1Gb 400MHz Corsair (Value) CL3 HARD DISKS Western Digital 250GB SATA II 7200RPM 16MB VGA CARDS ASUS EN7600GT 256MB HDTV, DVI, PCI-E SOUNDS CARDS CREATIVE Audigy SE 7.1 (PCI) CD-RW, DVD Recorders DVD Recorders NEC 3550A DVD±RW x16 Dual Layer x8 CASES …

• 9 תגובות
    • 640 צפיות
  5. Started by Stranger,

בשביל מה כרטיס רשת? המודם מתחבר לUSB. עוד שינויים ??...

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  6. הרכבתי מפרט למחשב שמיועד לאינטרנט, אופיס וקימפול של C++ ו- JAVA. אולי משחקים, אבל לא 3D. שינויים ושיפורים יתקבלו בברכה. אגב, לקחתי Segate בגלל ה- NCQ. זה רלוונטי רק לחיבור SATA II (שאין לי בלוח) או שזה טוב גם ככה? [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. שלום בשעה טובה הלך לעולמו הלוח אם של המחשב שלי. Abit NF7. ומכיוון שאין אפשרות להשיג לוח אם כזה יותר אז החלטתי להשתדרג. אני מעוניין במפרט לאוברקלוקינג, אך אני מחפש חומרה זולה שאפשר להוציא ממנה הרבה כמו המעבד הנ"ל. מה שאני צריך זה: מעבד, לוח אם, זכרונות, כרטיס מסך. התקציב לא ידוע בנתיים. תודה מראש.

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by moni147,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אינטרנט ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפא 14,ומשחקים ישנים טיפה יותר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן ל…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  9. Started by boyboy2,

שלום לכולם אני מחפש מחשב שיהיה בעיקר לאינטרנט,ווינדוס ואופיס.תקציב באזור 3600.בעיקר אני צריך מעבד טוב וזכרון 1 GB. אני לא ישתמש במחשב הזה למשחקים רציניים אז הכרטיס מסך יכול להיות סטנדרטי.בנוסף מסך LCD. יש הצעות? תודה מראש

10. Started by dan3112,

מכיוון שהידע שלי במחשבים ניידים חלש אני צריך את עזרתכם במפרט למחשב נייד שהחשוב שהמסך יהיה 17' 3 ג'יגה זכרון כרטיס מסך איכותי (משהו מעל הממוצע אבל לא צריך צריך להיות בטופ של הטופ) כרטיס קול טוב 250 ג'יגה מעבד איכותי (אם אפשר לכתוב מחירים של כמה מעבדים זה יהיה מצויין) עם תקציב מקסימאלי של 6000 ש"ח תודה לעוזרים

11. Started by tomer952,

שלום אתם יכולים לעזור לי לבנות מפרט למחשב נייד??? בבקשה אני רוצה שהמחשב יהיה חזק למשחקים ולסרטים ומהיר לאינטרנט. המחשב לא צריך להיות קל וגם לא חייב להיות לו זמן סוללה גדול כי הוא לשימוש בבית בלבד! תודה לעוזרים.... תומר

• 5 תגובות
    • 955 צפיות
  12. Started by sDoron,

שלום רב! מעוניין לקנות נייד ,שיהיה חזק לאו אינטרט אופיס במיוחד לשימוש משרדי אך לא למשחקי מחשב חדישים ! מצאתי את המפרט הבא: Dell Inspiron 9300 17wxga Dell Inspiron 9300 Intel P-M 1.73GHZ 17inch WXGA dvd/cdrw combo נתונים עיקריים: מעבד Intel Pentium M 740 Processor 533MHz front side BUS 1.73GHz מסך WXGA TFT 17 UltraSharp Active Matrix ATI Mobility Radeon 300X 64MB DDR זכרון 256MB DDR2 533MHZ ניתן להרחבה עד 2048MB סוללה 53WHr 6-cell Primary Battery ב- http://www.buy4less.co.il/product.asp?f=1988&p=9 רציתי לדעת האם המעבד הוא סנטורינו- בנניאס? או אולי סונומה? האם יש סנטורינו בנייאס או אולי מעבד דותן במהירות הנ"ל?,ללא המהרה כמובן. ל…

• 1 תגובה
    • 731 צפיות
  13. Started by _Null_,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6-7 אלף שקל אבל יכול לחרוג אם יהיה תרומה עולמת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים,לימוד תכנות אז קומפילרים אולי וכל מה שלא עולה לי לראש עכשיו,solid cam,solid works,virtual machine 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אשמח להמלצה לכל הציוד ההקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רצוי אבל לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או…

14. Started by _Null_,

האלן חברים מחפש עזרה בהרכבת מפרט לנייח באזור ה 6 אלף (יכול להוסיף אם יהיה תמורה הולמת). אז ככה בגדול אני צריך אותו : למשחקים ,solid works,solid cam, למידת תכנות, אולי vm וכל מיני כאלה נב כנראה אני ילך על duel boot עם לינוקס ( Ubuntu, mint) תודה רבה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500 (חריגה עד 6000) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? המחשב מיועד בעיקר לתכנות אך גם לגיימינג תכנות משחקים (UNITY 3D) לא בצורה רצינית - משחקים פשוטים, פיתוח אפל לאנדרואיד - Android studio ms vs משחקים: GTAV , FLIGHT SIMULATOR forza horizon, Hitman 2 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. שלום לכולם הרעיון הראשוני היה לקנות לפטוט בתקציב של עד 7000 ש"ח,בדקתי עשיתי השוואות והגעתי למסקנה שהדגם החדש של לנובו יתאים לי בדיוק לדרישות http://ksp.co.il/?uin=29457. התייעצתי קצת עם חבר שמבין עיניין והוא הציע לי לבדוק אופציה של מחשב נייח שלדעתו באותו התקציב אוכל לקבל יותר,הראש שלי נפתח לאופציה הזאת והתחלתי קצת לברר אבל אם להיות כנה הלכתי לאיבוד בין כל הנתונים והאופציות לאחר התייעצות קריאת כמה וכמה כתבות בפורום ומחשבה הגעתי למסקנה שנייח זה בדיוק מה שנכון ומתאים לי. אני מבין דבר או שניים במחשבים,יש לי לפטוט בין 6 שנים והגיע הזמן שלי להשתדרג ולהדביק את הקצב בכל עולם המחשבים. אף פעם לא הרכבתי מחשב ואשמח מאוד אם תעזרו לי.. כמה דגשים …

• 7 תגובות
    • 3.4k צפיות
  17. ערב טוב, אשמח לקבל עזרה בקניית מחשב חדש, מכיוון שהדעות שאני מקבל בחנויות, כפי שאתם מתארים לעצמכם, הן מבלבלות.. כיום אני משתמש במחשב נייד לצרכי עבודה - אופיס וכו'. בעבר גם שיחקתי איתו - WOW ועוד. אני מעוניין לקנות מחשב שיוכל לשמש למשחקים - dragon age למשל, בשעות הערב ובשעות היום מולטי-טסקינג - וורד, אאוטלוק וכו' במקביל. קיבלתי הצעות שונות, למשל זו מאייבורי: מארז M5 THERMALTAKE שחור VJ2000BNS ספק כח SPIRE 12CM FAN 550W SPIRE לוח ג'יגהבייט GA-EP45T-UD3LR מעבד אינטל 3.16GHz 6MB CORE 2 DUO E8500 זכרון VALUE GEIL 2X2GB (4GB) DDR3 1333MHZ כ.מסך ATI Radeon 4870 1G-5 VAPOR SAPPHIRE דיסק קשיח פנימי 1TERA SATA2 Western Digital צורב SATA LG DVDX22 DL שחור GH22NS ב-4,400ש"ח. מצד שני, …

• 6 תגובות
    • 702 צפיות
  18. שלום, את שלושת המחשבים נרכוש ביחד, הייתי שמח לקבל המלצה לחנות במרכז. ללא קשר לתקציב הייתי שמח לקבל המלצה למיקלדת, עכבר ורמקולים עד 400 ש"ח ואם ניתן הייתי רוצה מארזים שנחשבים עמידים יותר כנגד אבק. מפרט ראשון, מחשב בו ירוצו לא מעט יישומים במקביל, OC קל, עיבוד של קבצי וידאו,שימושים כללים, בתקציב של 2.5K - 3K מפרט שני, מחשב למשחקים, שימושים כללים, יעבוד עם מסך סמסונג "22, בתקציב של 3.5K - 4K מפרט שלישי, בעיקר עבור עיבוד תמונות, מס' תכונות עיבוד שרצות במקביל, קצת משחקים, שימושים כללים, ישודך בקרוב למסך "20, בתקציב של 3.5K - 4K תודה גל

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by MeidanM,

שלום לכל חברי הפורום אני צריך שני מפרטים , שניהם מיועדים למשחקים ולהפעלת תוכנות וירטואליזציה כבדות מפרט אחד מבוסס AMD P2X4 והשני INTEL I5 SB ללא כל ציוד היקפי [מסך מקלדת עכבר וכו . . ] אך ורק מארז התקציב לא גבוה3000-3500 ש'ח לכל היותר תודה רבה

• 7 תגובות
    • 763 צפיות
  20. שלום לכולם, אני אשמח אם תוכלו לעזור לי לתכנן את המחשב החדש שאני מתכנן להרכיב בשבועות הקרובים. אני מעצב תעשייתי שעובד בעיקר בתוכנת solidworks. זאת תוכנה שעובדת ב open-gl, ולא תומכת כל כך בריבוי מעבדים/קורים/ת'רדים. אני מעורב בפורום אחר שעוסק בתוכנה ושם ייעצו לי חד משמעית על קניית מעבד 3770K. במסגרת התקציב שלי זה המעבד שיתן לי ביצועים מצויינים ותמורה טובה לכסף. חוץ מהמעבד, יש לי עכשיו כרטיס מסך ATI firepro 5800, שאני ממשיך איתו בינתיים למחשב החדש. חוץ משני הרכיבים האלו, אני צריך מכם עזרה בבחירת שאר הרכיבים למחשב. יש לי כרגע במחשב 2 כוננים WD 2TB RAID1, האם לדעתכם אני אוכל להעביר אותם בלי לפרמט למחשב החדש? אם הם SATA, האם יש הבדל במהירות בכוננים אם אני קונה כוננים זהים רק SA…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by PqX,

אני צריך עזרה בהרכבת מחשב גיימינג עד 3500 שקל יש לי מסך mag דק של 17 אינץ' אין צורך באוברקלוקינג וציוד היקפי. תודה לעוזרים ושנה טובה לכולם

• 2 תגובות
    • 570 צפיות
  22. היי =) אשמח לעזרה בהרכת מפרט למחשב גיימינג המטרה שהמחשב יחזיק לשנים הקרובות, אשמח לעזרה בבנית מפרט שיבוסס על i7 ו geforce1080, אין לי ממש ידע בנושא הזה, אז אשמח לעזרה =) אם יש המלצה על מפרט שיתבסס על מעבד אחר דווקא, או שאין סיבה ללכת על i7, אז אשמח לשמוע 1. מה התקציב המקסימאלי? איזור ה 6 וחצי א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש …

• 17 תגובות
    • 3.1k צפיות
  23. שלום לכולם, בעבר פירסמתי הודעה ולא קיבלתי תשובה לכן אנסה להיות כמה שיותר מדוייק בכדי לעזור לכם לעזור לי, אני חושב שאת כל המחשבים שהיו ברשותי בעבר בניתי עם עזרה מכם. במידה וחסרים פרטים - אשמח לרשום. אני מעוניין בבנית מחשב רב תכליתי עם הדגשים הבאים: אני צלם ולכן אני צריך נפח HD גדול. חשובה המהירות של העלאת התוכנות והמעבר ביניהם (לייטרום/פוטושופ/סרטי HD וכ"ו). זיכרון RAM גדול HD בעלי נפח גדול (2TB כהתחלה בעתיד אני יוסיף עוד) ומהירים עד כמה שאפשר. לגבי המסך: כיום המסך שברשותי הוא סמסונג syncmaster 943M. האם הוא נחשב איכותי? האם כדאי להחליף אותו? להלן הפרטים הנוספים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן…

• 24 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. שלום, אני זקוק להצעת מחיר הזולה ביותר עבור החומרה הבאה.. Intel E6300-מעבד לוח אם אני מתלבט..משהו לא גבוה מ650 ש"ח עם ביצועים טובים ומהירות עיבוד גבוהה 2*1 GB זיכרון 800MHZ לא משנה החברה.. כרטיס מסך..8800GTS 320MB ומארז עם ספק ומאוורר טוב.. תודה רבה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. היי אני צריך עזרה בהשוואה בין asus n56vj-s4009h ל asus 56cm- xx028h (או אולי יש דגם יותר טוב משניהם במחיר דומה?) שני המחשבים נראים לי די דומים ביכולות שלהם, הייתי רוצה לשמוע בעד ונגד לכל אחד מהם, כאשר הצרכים שלי הם תכנות על אמולטור של אנדרואיד, ועיבוד גרפי (photoshop, maya). -שמתי לב שלn56vj יש רזולוציה 1920X1080, ואני די בטוח שאני לא צריך את זה על מסך 15.6", מה שאומר פגיעה מיותרת בביצועים. -האם יש לn56vj-s4009h אפשרות הרחבה ל8GB כמו שיש ל56cm- xx028h? -ממחקר באינטרנט הבנתי שהמעבד של vj אוכל יותר סוללה מהcm, ומספק בערך אותם ביצועים. האם זה נכון? -לא מצאתי שום ביקורות משתמשים באינטרנט, אולי מישהו יוכל לעזור עם זה? -יש איפהשהו נתונים על רעש/התחממות של המחשב? - יש עוד קריטרי…

• 1 תגובה
    • 829 צפיות

דיונים חדשים בפורומים