ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. חבר שלי מתכנן לקנות מחשב חדש, בסכום של 4000 ש"ח [לא לחרוג מעל]. באופן עקרוני הוא לא רוצה מחשב מתקדם עד כדי כך, אבל משהו שכן יפעל. הסתכלתי במפרטים באתר, ומה שהוא צריך זה פחות או יותר זה: http://hwzone.co.il/specslist/view/29/ הוא לא צריך: רמקולים, מסך, מקלדת ועכבר. הוא כן רוצה: כרטיס קול, כמה שיותר איכותי במסגרת התקציב, כרטיס מסך - לא משהו הכי חדיש, אבל שכן יריץ משחקים עכשווים כמו שצריך [לא צריך את הדבר הכי חדיש בשוק - אבל שכן יעבוד]. שטח אחסון - כמה שיותר, יותר טוב [עדיף 200 מינימום]. זיכרון - מינימום 1024. כל המארז, ספק כוח, לוח אם, הרעיון הוא לא להזניח אותם אלא שיעבדו... שוב, לא צריך את הדברים הכי חדשים או הכי נוצצים בשוק - אבל שכן יחזיקו מעמד. המפרטים שראי…
-
- 4 תגובות
- 719 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 300ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? למסות לחסוך, אם כי עדיפות לביצועים. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח קוד +עבודה עם בסיסי נתונים, אם כי לא באינטסיביות גבוהה. עבודה משרדית וביתית. כמעט ללא משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24" 1920/1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינ…
-
- 0 תגובות
- 786 צפיות
-
-
מה קורה אנשים, רוצה לקנות מחשב טוב למשחקים ב-6000 ש"ח (אפשר יותר אם צריך). החלקים שאני צריך, כדי שיהיה ברור יותר: - מעבד - לוח אם - זכרונות - הארד דיסק (80 ג'יגה מספיקים לי) - CDRW - פלופי - מארז (עם חלון) - ספק - מסך - מקלדת - הרכבה כרטיס מסך אני לא צריך כמו שרואים, יש לי את ה-9800NP והוא מספיק טוב בשבילי.... רצוי שהמפרט יהיה מלוג'יק... מקווה שלא שכחתי משהו, מקסימום אני אערוך בהמשך. תודה מראש
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכוון לקנות בימים הקרובים מחשב חדש (מיועד בעיקר למשחקים) בסכום של כ-6000 ש"ח. בניתי לעצמי מפרט לפי מפרט שהציעו לי לפני חודשיים בפורום הזה, ואני אשמח לקבל תגובות והצעות לשיפור לגביו. החלקים שכללתי במפרט הם החלקים שאני צריך, אין צורך בכרטיס מסך/רמקולים/עכבר/כונן DVD (מה שיש לי יספק אותי). המפרט (מזיגזאג): 1 AMD Athlon 64 (3200+) - 512 Cache [939 PIN]- RETAIL 1,274.28 ש"ח 2 A-DATA 512MB DDR PC3200/400 571.43 ש"ח 1 MSI K8N NEO2 PLATINUM -(nforce 3 ULTRA) -939 -ATX 931.42 ש"ח 1 WD 120GB-8MB JD - 7200RPM S-ATA 519.75 ש"ח 1 .SONY / NEC 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 52.30 ש"ח 1 LITEON 52x 32x 52x CD-RW Drive - RETAIL 156.69 ש"ח 1 Chenming A…
-
- 23 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זקוק להמלצת מפרט לחברה שלי, אני לא מבין גדול בישביל זה רציתי שתעזרו לי. המחשב בעיקר מיועד לגלישה ומשחקי פלאש,פייסבוק,תמונות,סרטים,וקצת תוכנות. יש צורך בקירור למעבד,צריך גם ציוד עקפי ,כולל מסך,לא צריך מערכת הפעלה, עדיפות ל INTEL,ללא צורך ב OC ..עדיף שהסכום יהיה עד 3500,תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 569 צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט עד 6K שקל. מחשב לשימוש ביתי אבל גם למשחקים לא כבדים כמו PES חשבתי על משהו כזה - [br]פורסם בתאריך: 14.07.2009 בשעה 23:10:20 המפרט צריך לכלול את כל החומרה הנצרכת כלומר גם מסך מקלדת ועכבר[attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 632 צפיות
-
-
שלום! המפרט הנוכחי(שנבנה בפורום הזה) שלי בחתימה, החזיק יפה 4 שנים לערך, הגיע הזמן לחדש ;D מבקש עזרה בבניית מחשב ל: 1. משחקים(שירוץ בלי בעיות על ההגדרות הגבוהות ביותר). 2. גרפיקה, אנימציה ותלת מימד. תקציב: 7000ש"ח(אין אפשרות לחרוג). הערות: א.שיהיה הכי שקט שניתן(דלוק 24שעות). ב.אין צורך בציוד הקפי ומסך. ג. כרטיס מסך מבוסס nvidia בלבד. ד. עם כרטיס קול. ה. לא מתכוון לעשות המהרות וכו'. תודה!
-
- 23 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני זקוק לעזרה בבניית מחשב בתקציב של 6000-7000 ש"ח הנה כמה קריטריונים: מסך LCD 17" כולל מקלדת,עכבר וכו' המחשב מיועד למשחקים ואינטרנט וטיפ טיפה עריכה גראפית. תודה מראש!
-
- 8 תגובות
- 859 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב מירבי 5000, ניתן לחרוג בעוד 100 במידת הצורך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ומעט עריכה גרפית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שיהיה שקט אבל זה לא דיל ברייקר 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כן 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא לכלול 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב…
-
- 20 תגובות
- 3.8k צפיות
- 3 followers
-
-
עם בוא השנה החדשה, הגיע הזמן לקנות מחשב חדש. מסך מחשב כבר יש (dell p2414h חביב הפורום) וכנ"ל ציוד הקפי. ליתר ביטחון, הנה התשובות לשאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? - 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, צפייה בסרטים (הורדות, סטרימינג וכו') א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: Dragon Age inquisition, Star Citizen, Far Cry 4 וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חבר'ה אני צריך עזרה בבניית מפרט למחשב. התקציב שלי הוא 7000-8000 למארז ומה שבתוכו. מסך אשתמש ב-24 אינץ שיש לי , ציוד הקפי גם יש לי כבר אז לא צריך. Windows ו office מקוריים שיבואו עם המחשב גם חשוב. השימושים של המחשב יהיו משחקים קצת סרטים אינטרנט וזהו אין בקשות יותר מידי מיוחדות כי אני לא מבין בזה ?
-
- 12 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכולם,רציתי לבקש את עזרתכם בבניית מפרט עבורי. אני רוצה לרכוש בתחילת השבוע מחשב חדש.השימוש שאעשה בו הוא גיימינג בינוני,משחקי רשת ושימוש משרדי..אני לא חושב שאני הולך לשחק בו במשחקים שייצאו בשנת 2013 מהסיבה שאהיה בצבא.עם זאת אני רוצה מחשב איכותי בעל זמן חיים ארוך. אני לא מתכנן לעשות OC,מהסיבה הפשוטה שלא יהיה לי זמן וכוח לתחזק אותו. חשבתי על מפרט בסגנון הזה,מה אתם אומרים? -המפרט כולל גם מקלדת ועכבר. -רציתי לשמוע את דעתכם על המארז,אני מאוד אוהב את העיצוב שלו והבנתי שהוא די סבבה,האם הוא איכותי או שעדיף לקחת אחד אחר?ביקורת שצפיתי בה אז רציתי לדעת אם המפרט בסך הכל טובואם צריך להכניס בו שינויים על מנת לשפרו. -אני מתכנן לקנות אותו מהחנות TMS לאור המלצות מהמון גולשי…
-
- 18 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
היי, פעם הייתי בונה כאן מפרטים לאנשים אבל מאז עברו כמה שנים ואין לי מושג מה קורה בשוק אני צריך מפרט למחשב לצרכי גיימינג בעיקר (לאחי הקטן שלמען האמת לא משחק במשחקים מאוד כבדים, אבל בכל זאת :)) אשמח אם המפרט יהיה מרשת KSP כי יש לי שם הנחה קטנה. תודה 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך אבל איפה ששווה להשקיע - תשקיעו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מקס' 400 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, צפייה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במיד…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 למפרט, עוד 1000-1500 לאביזרים (מסך, מקלדת ועכבר) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג, אם אפשר אז להעביר מהתקציב אביזרים למפרט 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, FALLOUT 4, MGS 5 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לפי המסך שיומלץ.. אני נוטה לכיוון 24 אינץ -לאילו הג…
-
- 1 תגובה
- 941 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לפי מידת הצורך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 500 (באמת שאין צורך לסחוט את המיץ אלא אם זה ממש ממש ממש ממש מומלץ, אני מעדיף לחסוך עד כמה שניתן, רוצה מחשב חזק לשנים הקרובות אבל לא לבזבז סתם). 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית (בעיקר WORD וטקסטים ארוכים), הרבה לשוניות פתוחות והרבה תוכנות (פשוטות לרוב) שיעבדו במקביל). 3. האם יש צורך בציוד הקפי - לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - אין צורך לכלול HDD 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט) ? - 6(?), רצוי שיהיה שקט. כמובן שאין …
-
- 4 תגובות
- 803 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני בונה מפרט מחשב לשימוש ביתי/משרדי בתקציב של עד 1900 ש"ח. אשמח לעזרה לחוות דעת על שתי מפרטים שבניתי באתר של RSM 1. מה התקציב המקסימאלי? 1900 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל לא חייבים לחסוך הרבה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ממש בקצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש כבד ולפרנסה. שימוש אופיס, אינטרט, הורדת סרטים וצפייה בסרטרימינג. ללא משחקים בכלל. יחובר למסך 21.5 אינץ'. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? א…
-
- 0 תגובות
- 563 צפיות
-
-
שלום לכולם אנ צריך את עזרתכם בבנית מפרט למחשב עבודה חזק במיוחד לצורכי תכנון הנדסי,תוכנות עיצוב תלת מימד, (3DS MAX,SOLIDWORKS) ועריכת וידאו (After Effects ) ומשימות " רינדור" בהרכבות מרובות חלקים (VRAY,MAXWELL) אין צורך בציוד נלווה והתקציב גמיש סביב 7K ש"ח אבל יחס מחיר תועלת מול הצרכים חשוב בתכנון המפרט..... תודה מראש לכולם
-
- 3 תגובות
- 576 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש וצריך עזרה. המחשב החדש צריך להיות חזק מאוד, ומה שחשוב לי בעיקר זה כרטיס מסך+ מסך HD טובים במיוחד. יש לי תקציב גבוה 10K+ (לתקציב בעיקרון אין גבול, אבל אני לא מחפש משהו בזבזני) אבל עדיף לא לבזבז סתם על שיפורים מיותרים. * יש לי כבר את המארז הזה: Gigabyte Aluminium 3D Aurora Black Blue Led ואת הספק הזה: Thermaltake ToughPower 600W W0103 חשבתי על מסך בסגנון (כלומר גדול יחסית 20+, ואיכותי במיוחד): hp w2448hc חשוב לציין שאין צורך בציוד היקפי (עכבר, מקלדת, רמקולים...). אין צורך גם בצורב או כונן דיסקים. המחשב בעיקר למטרת משחק במשחקים כבדים וצפייה בסרטים באיכות גבוהה. תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 710 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? CAD - SOLID EDGE בעיקר, קצת מולטימדיה וכולי (סרטים הורדות וכאלה) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד, יתכן פרנסה בעתיד, SOLID EDGE ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: ללא גיימינג בכלל -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD , כרגע מסך יחיד. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי.. פירסמתי לפני כמה זמן מפרט אך חזרתי בי ואני מעוניין שאתם (מביני העניין) תעזרו לי לבנות.. הדרישות שלי שלי מהפרט הוא.. * שיספק אותי ל-3 שנים הקרובות. (אחרי הצבא אני אשקיע במחשב כמו שצריך..) * שיתאים לעבודה עם אולפן הקלטות..(תוכנת קיובייס + פלאגינים..) * כרטיס מסך טוב עד 500 ש"ח בערך התעניינתי ב9500gt 512mb *יכולת שידור של סרטי HD. *מסך "22 samsung 2243bw (שמעתי עליו המון המלצות, בתור מסך 22 עם פאנל TN...) *שהזיכרון יהיה מספק כרטיס מסך שיוכל להחזיק את הדרישות ברמה סבירה (ההקלטות זה השימוש העיקרי) * מעבד 4 או 2 ליבות (אני לא מבין בזה ובחירה נכונה יכולה לחסוך המון כסף! * שיהיו 2 דיסקים קשיחים 320 ו- 160 מינימום.. * ציוד הקפי מלא.. מקלדת, עכבר.. * כמובן מארז שקט+ א…
-
- 2 תגובות
- 612 צפיות
-
-
תקציב: 3500 ש"ח. מטרות שימוש: צפייה בסרטים ועריכה גרפית. ציוד היקפי: אין צורך. דברים ספציפיים שלא צריכים: אין, צריך מחשב חדש בכל רכיביו. העדפה לחברה: אני כבר שנה לא ממש בעיניינים, אז אין לי מושג ממש מי החברה היותר שולטת פה ושם, אני מאמין שמעבד אינטל צריך. נושא הקירור: אינו חשוב במחשב. מערכת הפעלה: יש כבר מערכת בבית. תודה לעוזרים!
-
- 7 תגובות
- 661 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?פתוח ויתבאר בהמשך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בכונני אחסון, וכרטיס מסך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, לא על חשבון ביצועים. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? בהמשך יתבאר 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם…
-
- 20 תגובות
- 3.3k צפיות
- 1 follower
-
-
צריך עזרה בהרכבת מפרט שעולה בסביבות 3500 שקל, בעיקר לגיימינג (וגם שימוש כללי) צריך גם מסך-מותר לחרוג מהמחיר בשביל מסך, המסך (מן הסתם) צריך להיות מעל 20 אינץ' המפרט מיועד למשחקים "כבדים" ולכן דרוש כרטיס גרפי חזק שגם יצליח לסחוב עוד שנה וחצי שנתיים, מעבד חזק וכו' ציוד היקפי- אין צורך חוץ ממסך בנוסף לכך הקירור צריך להיות חזק ואיכותי מערכת הפעלה - כבר לא כל כך מסובך להתקין, אז לא צריך התקנה בחנות שבטח תעלה עוד 1000 שקל חנויות באזור הצפון-חיפה קריות תודה רבה רבה לכל מי שיכול לעזור!
-
- 2 תגובות
- 668 צפיות
-
-
שלום יש לי מישהו שמגיע מארה"ב עוד שבוע ואני רוצה להזמין את החלקים מחו"ל, התחלתי לבנות את המפרט ואני צריך שתייעצו לי אם החלקים מתאימים אחד לשני ואם יש חלקים שכדאי לשדרג. בנוסף אני מתכונן לחבר איזה 5 דיסקים קשיחים ואני צריך לוח ומארז וספק וקירור שיתאימו לזה, אשמח לעזרתכם. נ.ב. יש לי כבר קשיחים וכונן DVD מהמחשב הישן תודה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500$ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים עריכה גרפית וקצת עריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות גרפיקה…
-
- 1 תגובה
- 805 צפיות
-
-
שלום רב, הרכבתי את המערכת הזו בIQPC ורציתי לשאול כמה שאלות מאנשים שמבינים עניין קצת יותר ממני.... לפני הכל יש לי ספק כוח ANTEC ACTIVE 450W חדש שרכשתי לא מזמן, רציתי לדעת אם הוא יספיק בשביל להפעיל את כלל המערכות במחשב... בנוסף יש לי 2 כוננים קשיחים בנפח כולל של 1.5TB לכן אין צורך בתוספת נפח אחסון.... הנה השאלון שעפי"ו הרכבתי את המפרט: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500-4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בלי חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים + אופיס ואינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פ…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-