ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
-
עד כמה חשוב מסך ANTI GLARE? השימוש יהיה בתוך הבית/בכיתה במכללה
-
- 17 תגובות
- 10.6k צפיות
-
-
אני אנסה להסביר, ביליתי עכשיו שעה מתישה בלפרק את הלפטופ שלי כדי לנקות את המאוורר שלו רק כדי לגלות שזה כמעט בלתי אפשרי.. וזאת נקודה שלא חושבים עליה בד"כ בקניית מחשב נייד, מחשב נייח מנקים פעם בחצי שנה, שנה ומה עם נייד? זכרון והרדיסק אפשר להחליף בבורג או שניים כמעט בכל לפטופ היום.. אבל מישהו ניסה פעם לנקות מאוורר?
-
- 17 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
ועד כמה יהיה הבדל במיוחד בצ'אטים. תודה!
-
- 1 תגובה
- 670 צפיות
-
-
האם ההבדל בין מהירות המעבד תהיה מורגשת בכלל? האם בגלל שהT8100 מיוצר בשיטה יותר יעילה והוא יותר יעיל לפי מה שהבנתי יורגש בהתחממות פחותה? אורך עבודה עם סוללה יותר ארוך? והאם שווה תוספת של 400 ש"ח? האם יש קישור למבחנים בנושאים הללו שעשו לסוגי המעבדים הללו? תודה!
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
היי אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי בשבועיים הקרובים וחשבתי על ה RYZEN 5950 אבל אז נחשפתי לעובדה שבסוף השנה ייצאו מעבדי הדור החדש של AMD. כמובן לדברים האלו אין סוף ותמיד יוצאים דברים חדשים, השאלה היא מכיוון שזו השקעה גדולה למחשב אם זה לא יהיה "פספוס". כמו שציינתי אני צריך מחשב לכן כנראה אני אאלץ לרכוש כעת אבל מנסה עדיין להבין אולי איכשהו כדאי לנסות להסתדר, או שזה סתם התעסקות בשטויות. תודה לעונים.
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
- 2 followers
-
-
ערב טוב לכולם, אני משתמש טרי בנייד ולפני שאני יעשה נזק בלתי הפיך רציתי להתיעץ איתכם. ברצוני להשאיר נייד שידלוק באופן קבוע לצורכי הורדה. השאלות הבאות: 1. עד כמה זמן אפשר להשאיר ניד דולק שלא ישרף? 2. האם תחנת קירור תועיל לשמור על חום המחשב? תודה מראש לעונים.
-
- 3 תגובות
- 899 צפיות
-
-
מצאתי את המחשב האולטימטיבי בשבילי בתקציב שלי (אחרי מתיחה)- http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=870800 סגרתי עם חנות מסויימת על יום ראשון שאני בא לאסוף את המחשב. הראתי לאבא שלי את המחשב היום והוא הבחין שהרזולוציה היא HD ולFULL HD. כלומר 1366X768 ולא 1080X1920 עד כמה זה משמעותי במסך 13.3? סרטים אני בקושי רואה, וגם אם כן אני משדר אותם באמצעות הסטרימר של יס או כבל HDMI לטלוויזיה. המחשב יותר לשימוש של אינטרנט,תמונות,שירים,ופה ושם סרטים. תודה ושבת שלום.
-
- 3 תגובות
- 915 צפיות
-
-
שלום, אני מתעתד לקנות מחשב ורציתי לדעת עד כמה משמעותי ההבדל בביצועים של המעבדים הבאים: והאם זה מצדיק את ההפרש במחיר Intel Core i7 5500U vs i5 5200U תודה
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן, אני עומד לרכוש dell vostro 3450 לקראת תחילת לימודים אוניברסיטאים. המחשב ישמש בעיקר לגלישה באינטרנט, צפיה במעט סרטים ואופיס. הלבט היחיד שעומד מולי הוא בדבר המעבד. אני אשמח מאוד 'למשוך' עם המחשב תקופה של כארבע שנים. בהתחשב בצרכיי, האם יש צורך ברכישת מעבד i5 או שיספיק לי ה i3? תודה רבה, ערן.
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שמתי לב שהמגמה הרווחת היום אצל מרבית היצרנים במחשבים הקלים (פחות מ-2 ק"ג) הינה לוותר על הכונן האופטי המסורתי. במחשבה בעניין - מה בעצם הצורך של כונן אופטי בנייד? בהנחה שלמרבית המשתמשים יש כבר מחשב נייח בבית - אין לכונן האופטי יתרון אלא חסרון בתוספת משקל. כמעט כל התוכנות ניתנות להורדה היום מהרשת והעברת נתונים מהירה אפשרית ב-DOK כך שלמעה התפקיד המסורתי של הכונן האופטי כמעט ונעלם. שורה תחתונה - למי שצריך נייד לניידות (כלומר סוחב אותו על הגב) עדיף תמיד לוותר על הכונן האופטי. אשמח לדעתכם.
-
- 4 תגובות
- 654 צפיות
-
-
ראיתי שחלק מהניידים הקטנים (גודל מסך 9-10") באים עם זכרון פנימי של 1GB RAM ומיעוטם באים עם זכרון של 2GB RAM. בהנחה שהשימוש העיקרי לו מיועד מחשב כזה הינו ישומי אופיס וגלישה, האם יש משמעות להרחבת הזכרון בפועל ועד כמה זה חשוב?
-
- 4 תגובות
- 767 צפיות
-
-
שלום לכולם, עד כמה מסובך להרכיב מחשב לבד למי שלא עשה זאת עד היום? יש לי נסיון בסיסי עם החלפת זכרונות, דיסק וכרטיס מסך במחשב מורכב, אבל לא מעבר לכך. האם כדאי לי לנסות לעשות את ההרכבה לבד או שיש בזה סיכון?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לאסוס מעבד i7 דור שמיני לאלטיטיוד i7 דור שביעי. שאר הנתונים זהים. תודה לעוזרים.
-
- 10 תגובות
- 2.8k צפיות
- 2 followers
-
-
היי, אבא שלי שוקל לקנות מחשב נייד חדש. המחשב שלו הוא די ישן במונחים טכנולוגים עם מעבד נייד מסדרת U מלפני 6 שנים (כלומר דור שלישי) אז כל דבר בתכלס יהיה שדרוג. ההתלבטות היא בעיקר האם ללכת על אחד מהדגמים החדשים עם COMET LAKE או ICE LAKE? (אני מניח שהתשובה הקצרה היא כן אבל חכו רגע) או שכדאי ללכת על משהו מבוסס WHISKEY LAKE או COFFEE LAKE שיש עליו יותר ביקורות טובות (כלומר, הבעיה עם הרבה מהדגמים שראיתי זה שאין עליהם המון ביקורות מעמיקות באופן טבעי כי חלקם מאד מאד חדשים) אם היה מדובר במחשב נייח לא בטוח שהייתי מתלבט והייתי בוחן נטו את ה-SPECS אבל מכיוון שזה נייד ואני כן חושב שיש דברים במחשב נייד שיכולים מאד להשפיע וזה לא רק לקרוא מפרט א…
-
- 0 תגובות
- 928 צפיות
-
-
כל המחירים בבערך גדול ומתעגלים (משמעותית) כלפי מעלה... ולא כוללים דיסק קשיח או הרכבה בנתיים חשבתי על: 500 ש"ח - כרטיס מסך - nvidia 8500GT 512MB 450 ש"ח - CPU - AMD 64 X 2 3600 AM2 520 ש"ח - ASUS M2N-E 450 ש"ח = DDR2 2x1GB 667mhz מארז + ספק = תלוי בכרטיס מסך שאני יבחר... סה"ך 2350 ש"ח המחשב נועד בעיקר למשחקים (וניגון סרטי HD) ??? השאלות: האם כדאי אינטל? (ואם כן איזה) , ומה על מרובע ליבות? האם כדאי להשקיע על עוד PCI express x16 (אולי גם SLI) - נראה לי שלא , אבל אני שואל בכל זאת ומתי לדעתכם הכרטיס מסך יהפך ללא שימושי (ה5200 שלי כבר הפך לפני כמה שנים...) , ואם כדאי לשדרגו ולמה (לא WHY אלא TO) ... וכמובן דעות כלליות... האם כדאי ATI? והאם כדאי לחכות קצת?
-
- 12 תגובות
- 930 צפיות
-
-
על אף נוכחתו הדלה של סטנדרט ה-4K בשוק, גרסה חדשה לתקן ה-Embedded DisplayPort מבטיחה את קיומם של מסכי 8K במחשבים ניידים (ומכשירים נוספים) בעתיד הלא רחוק לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%a2%d7%93%d7%99%d7%99%d7%9f-%d7%97%d7%95%d7%9c%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7%a2%d7%9c-%d7%a8%d7%96%d7%95%d7%9c%d7%95%d7%a6%d7%99%d7%95%d7%aa-4k-%d7%aa%d7%a7%d7%9f-%d7%94-displayport-1-4a-%d7%94%d7%97/
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
מדובר בנייד HP- EliteBook 6930P. פתחתי מלמטה איפה שיש סימן של כרטיס רשת אלחוטי, הוצאתי את שני חיבורי האנטנה מכרטיס הרשת, פירקתי אותו, ועדיין יש אינטרנט אלחוטי ! הוצאתי כבר עשרות כרטיסי רשת אלחוטיים מניידים, פעם ראשונה שאני נתקל בתופעה כזו. יש לי 2 השערות: 1. אולי יש למחשב הזה כרטיס רשת אלחוטי OnBoard? קצת קשה לי להאמין... 2. אולי מה שהוצאתי לא היה כרטיס רשת? (קצת יותר מסתבר) אם כן - מה זה? כתוב עליו: HP SPARE 483377-001 אודה אם תאירו את עיני...
-
- 3 תגובות
- 601 צפיות
-
-
התכנון היה לקחת P35-DS3L X1950GT 256MB ועכשיו יש אפשרות לקחת P31-S3L X1950Pro 256MB GeCube ב790 ש"ח אני לא מתכוון לעשות אוברקלוק, והמחשב מיועד גם למשחקים. אז מה לעשות?
-
- 4 תגובות
- 660 צפיות
-
-
אני לקראת שדרוג המערכת והשאלה שבכותרת: האם עדיף למכור את החלקים שלי בנפרד או לדחוף אותם לאיזה מארז כדי ליצור מערכת שלמה למכירה.. מה עדיף למיקסום הרווח? המפרט בצד, רק שהמארז לא ייכלל במכירה וגם לא HDD. מדובר במעבד, זיכרונות, לוח, כ. מסך, ספק כוח. אם עדיף כמערכת שלמה אמצא איזה מארז חלופי להרכבה.
-
- 3 תגובות
- 917 צפיות
-
-
בגדול השאלה בכותרת. ולהלן הפרטים: המפרטים שלהלן הם אופציונליים עבור מערכת "משרדית" בהגדרתה בתקציב של גג-גג 1.5K, שמיועדת לעבודה באינטרנט מול אתרי מסחר, בורסה ובנקים שונים. האם תהיה עדיפות למהירות של כונן SSD או שמא עדיף ללכת על 4GB זיכרון במקום 2? יש לי גם כונן HDD רגיל כך שהוא יכול לשמש ככונן אחסון (באופציה הראשונה) או ככונן ראשי (באופציה השנייה). אופציה 1 AMD Athlon 2 X3 450 3.2Ghz 95W Triple Core AM3 Box, יחידות 1 ₪368 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2278 Gigabyte GA-MA74GMT-S2 DDR3 AMD740 CHIPSET, יחידות 1 ₪260 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2159 Kingston 2GB DDR3 1333Mhz CL9, יחידות 1 ₪77 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=659 OCZ S…
-
- 11 תגובות
- 937 צפיות
-
-
שבוע טוב איזה נייד מהניידים שבקישור עדיף https://www.pc365.co.il/compare.aspx?p=,,16638,16636 באחד המעבד יותר חזק אבל הכרטיס גראפי פחות בשני הכרטיס גראפי יותר והמעבד קצת פחות בהתחשב בעובדה שזה עבור חבר שלא משתמש שימושי גיימינג כבדים בתודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, התייעצתי פה בעבר לגבי קניית מחשב נייד לצורכי צילום עיתונות. לבסוף החלטתי ללכת על ה-Lenovo T400. יש לי שלוש שאלות לפני קניה: 1) האם יש הבדל תהומי בין מעבד ה-Intel Core 2 Duo processor T9400 (2.53GHz 1066MHz 6MBL2) למעבד-Intel Core 2 Duo Processor P8600 (2.40GHz 1066MHz 3MBL2). אני מזכיר שוב שמירב השימושים שלי הם עיבוד בסיסי בפוטושופ, שליחת התמונות למערכת דרך המייל ואיחסונן במחשב, אני לא מתעסק בתלת מימד, משחקים וסרטים. ההבדל בין שני המעבדים הוא של 100$. השאלה מה ההבדל ביניהם למטרת עבודתי? 2) האם 2gb במהירות 1067MHz מספיק היום או שחובה לקחת כבר .4gb? 3) איזו מערכת הפעלה מומלצת היום?. אני זוכר שבזמנו אמרו לא לעבור לוויסטה?, האם יש שינוי בדעה הזו ואם כן אז ללכת על …
-
- 1 תגובה
- 619 צפיות
-
-
היי לכולם אשמח לקבל את עזרתכם.. החלק הזה כבר לא רלוונטי אבא שלי מעוניין לרכוש מחשב לעבודה שלו, לעסק שלו. צריך מחשב פשוט אבל שיהיה אמין, יפעיל בעיקר אינטרנט, אופיס ותוכנות פשוטות. לא צריך דיסק קשיח עם נפח רב.. משהו סימלי מספיק. עדיף לי להשקיע יותר נגיד בזיכרון על פני HD.. אין צורך בציוד היקפי בכלל. מעדיף לרכוש מסקיי.פי.סי. האם ריאלי שהמחשב יחזיק ויסטה? או שלבנות על אקס פי? מה אתם ממליצים? ותקציב כמובן - בסביבות 1K, אם זה קריטי אז ניתן לחרוג קצת.. ששוב, רצוי כמה שפחות כי באמת המטרה היא מחשב בסיסי (כרגע הוא עובד עם פנטיום 4 אני חושב שמחזיק מצויין הכל, אבל הוא איטי, זאת הבעיה העיקרית).. תודה רבה! סוף חלק לא רלוונטי עדכון - 27/11 21:00: דבר ראשון ממש תודה על כל התגובות א…
-
- 20 תגובות
- 2.1k צפיות
-