ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני דיי ממוקד על המחשב שאני רוצה לקנות Dell Inspiron 7520 - מעבד מעולה, מסך מט FHD, זכרון בנפח גדול והמחיר לא רע ביחס לביצועים. כרגע הוא נמכר בארץ על מערכת הפעלה 7, ראיתי באתר של דל העולמי שהם מתחילים לעשות מכירות מוקדמות של המחשב הנ"ל ועוד עם מערכת הפעלה 8, השאלה שלי מתי המחשבים האלה יגיעו ארצה והאם כדאי לחכות למחשב שהוא אותו דבר פשוט עם מערכת הפעלה יותר חדשה, אין לי בעיה לחכות עוד חודש. בתודה,
-
- 28 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה לשדרג את המחשב של ההורים שלי. כרגע יש להם מחשב עתיק משנת 2008 (מעבד INTEL E5300 ) . המחשב משמש בעיקר לשימוש משרדי רגיל - פייסבוק, YNET, WORD וכאלו, ומדי פעם אבא שלי משתמש בו לעריכת סרטים משפחתיים בתוכנות כמו PREMIERE, ועל כן אני מבסס את המחשב על המחשב הכי פשוט מהמפרטים המומלצים בסדרת עריכת וידאו. עם זאת, מכיוון שזה לא עיסוק עיקרי ומהותי אלא רק עיסוק משני, וזה גם משהו שהצליחו להתמודד איתו במצב הנוכחי, אני מוותר על חלק מהאלמנטים (SSD) על מנת להוזיל עלויות Intel® Core™ i5-4690S Processor Gigabyte GA-H81M-HD3 crucial 8GB Kit (4GBx2), 204-pin SODIMM, DDR3 PC3-12800 WD HD 1TB 7200PM - יש לי כונן אופטי שקר Seasonic S12II-350W / Eco-400W מארז COMPUCASE TOW…
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני מחפש לקנות מחשב לצרכים של לימודים, פוטושופ ותכנות (Matlab) ותוכנות דומות. באופן כללי הדרישות הם: מחיר עד 3500 מסך 15 מעבד i5 / i7 עדיפות ללא כונן אופטי (אבל לרוב שהסתכלתי היה) זיכרון RAM 8 לפחות כרטיס מסך לא מובנה ! אין עדיפות לSSD כי הנפחים מאוד קטנים בשבילי ומחשב עם SSD והארד דיסק מעבד לתקציב שלי שני המחשבים שהסתכלתי עליהם הם: http://ksp.co.il/?list_compare=.27142..27156. 1. חשב נייד Dell Inspiron 15 5000 5558-52008G14GB3Y - צבע שחור מחשב נייד מבית DELL בעל מסך 15.6 אינטש, מעבד Intel® Core™ i5-5200U 2.2GHz - 2.7GHz, זיכרון פנימי בנפח 8GB וכונן קשיח בנפח 1TB ומאיץ גרפי NVIDIA® GeForce® 920M 2GB יצרן: Dell, דגם: Inspiron 15 5000 5558, גודל: 15.6'', מעבד: I…
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, מבקש המלצה למחשב נייח שישמש בעיקר לגיימינג בסיסי (פורטנייט) ועריכת מצגות ווידאו חובבנית. בתודה מראש, שלומי 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7K,ניתן לחרוג בקצת מהתקציב 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים בסיסי דוגמת פורטנייט, מיינקרפט. תוכנות גרפיקה ועריכת מצגות ווידאו: Photopia, Photoshop 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך (מתלבט בין 24 ל- 27) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה…
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם! נדפק לי המחשב לגמריי ואני מחפש אחד חדש, ואודה על העזרה במפרט כי אני קלולס לגמריי... אז ככה... מחפש רק מחשב (כונן, בלי מסך). משהו הכי בסיסי ופשוט שיש לאינטרנט ולצפייה בסדרות שאני מוריד בטורנטים. עדיף גם עם אופציה לגיימינג כי אני מתכנן לחזור לשחק מדיי פעם פיפא או פרו, וזהו בערך. הוא הולך להתחבר למסך סמסונג דיי בסיסי B2030 (20 אינץ', 1600x900 מקסימלי) ולרמקולים ענתיקה מלפני איזה 15 שנים. מאוד מאוד אודה למי שיוכל לעזור למצוא מפרט סביר. הסיבה שאני נוטש את הנוכחי היא שהוא באמת זקן, בטח כבר יש לו 10. לא יכול להריץ חלונות 7 ולאחרונה גם מאוד מקרטע עם האינטרנט, ונמאס לפרמט כל כמה חודשים. גג 2000 שקל. הולך בעיקר לצפות בו בסדרות ב-HD, וכנראה גם לשחק פיפא ופרו. לא מעבר. …
-
- 17 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FIFA, THE WITCHER, NBA, KINGDOMS OF AMALUR, LOL וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1366X768 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמ…
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, לפני כשבוע קניתי מחשב חדש בשם Emachines e732z מקבוצת Acer. עם המחשב הגיעה מערכת לינוקס,ערכתי למחשב פורמט והחלפתי לווינדוס 7. לאחר סיום ההתקנה אני שם לב שהמקש FN לא מגיב,ובעקבות כך אני לא יכול להפעיל את האינטרנט ושאר הפונקציות דרך מקש זה. חשוב לציין שעל מערכת לינוקס המקש כן עבד והיה אינטרנט כך שזו לא בעיית חומרה ובנוסף נייסתי להתקין מספר דרייברים של האתר הרשמי של המוצר אך ללא הצלחה,המקש עדין לא פועל. אשמח למתן תשובה לבעייתי שכרגע המחשב מושבת בלי הצלחת הפעלת האינטרנט. תודה לעונים.
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום רב! כהכנה לדור המשחקים החדש הבא עלינו לטובה (באטלפילד 4 בראש ובראשונה), אני מעוניין לשדרג את המחשב. הנה המפרט הנוכחי: Intel E5200 Box Gigabyte GA-G31M-S2C A-DATA Extreme CL4 800Mhz 2X2GB DDR2 Sapphire ATI Radeon HD4850 512MB DDR3 Western-Digital WD1600JS NEC ND-3520AW CoolerMaster Elite 370 Enermax EG475P-VE 485W Dell 2209WA 1. מה התקציב המקסימאלי? בין 5000 ל- 6000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לשיקולכם. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם הצורך ממשי והחריגה למוגזם, אז בהחלט ניתן - אם הדבר יבטיח תוספת ביצועים ושרידות לאורך זמן. 2. מה שימושי המחשב? משחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המח…
-
- 20 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב חדש כנראה בקרוב וחשבתי אולי להרכיב את החומרה בתוך שולחן.. סטארט עושים את זה וזה לא זול.. סביב ה-2000 ש"ח על השולחן כולל העבודה.. זה כמובן גוזל מהתקציב של המחשב.. אני כנראה ארצה להקדיש סביב ה-6 או 6 וחצי... מה אתם חושבים? מחשב ב-4K טוב מספיק היום? כמובן שזה צריך לכלול קירור מים.. או שעדיף כבר להזמין הכל מחו"ל?
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
היי אני מתעניין ברכישת HP 2730p מארה"ב קראתי ב"דביק" כי יש אחריות בינלאומית למוצרי HP וודאי לעסקי . אבל לא ראיתי שום ציון לאחריות באתר של HP האם ידוע למישהו האם יש אחריות בינלאומית לדגם הנ"ל ?
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אחותי צריכה מחשב (עדיף נייד) שיריץ את התוכנות הבאות: AutoCAD Architecture 2008 Revit Photoshop התקציב: עד 4000 ש"ח אם זה ממש לא משתלם ועדיף מחשב נייח אז אפשר גם המלצה למחשב נייח (למרות שזה לא הפורום).. תודה
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום שמי מיכאל מחפש להרכיב מחשב בעיקר לגיימינג, אך גם לעבודה. עבודתי אפשרה לי לרכוש חלקים במחיר טוב, ואני מבקש להתייעץ לגבי חלקים נוספים על מנת להרכיב מערכת שלמה. אתחיל בפירוט:החלקים נמצאים אצלי והם הבסיס. אין לי צורך ברכיבי קצה. אני מחפש ביצועים בינוניים עד טובים. * i7 - 4770k * Asus Z87-Deluxe * (intel SSD 530 (240GB 1. מה התקציב המקסימאלי? כ3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אפשר כ500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב? משחקים, Solidworks. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות: Solidworks, שימוש מתון. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. M…
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, בעוד מספר שבועות אני הולך לקנות מחשב חדש ב2500 ש"ח ללא ציוד היקפי. המחשב אמור לשמש למשחקים,סרטים(רובם בHD), אינטרנט ומוזיקה. אני אשמח מאוד שתגידו לי את דעתכם על המפרט ואם צריך אז גם לבנות מפרט חדש. AMD Athlon 2 X3 450 3.2Ghz 95W Triple Core AM3 Box, יחידות 1 ₪385 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2278 Gigabyte MA-770T-UD3 AMD770 CHIPSET, יחידות 1 ₪387 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1836 Kingston 4GB DDR3 1333MHZ CL9 KVR1333D3N9/4G, יחידות 1 ₪209 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2368 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪260 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 Sapphire ATI Radeon 5850 Xtreme 1GB GDD…
-
- 20 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח, אפשר חריגה קטנה אם זה משתלם. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב יהיה לשימוש של ילד בן 10 שכרגע משחק המון MINECRAFT, אבל כדאי שיוכל להריץ גם דברים אחרים בעתיד הקרוב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בהקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? …
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אשתי סוף סוף התפנתה לטפל בשדרוג המחשב הנייד והבחירה נפלה על Toshiba Portege Z30 בעיקר בגלל משקל/גודל מצויינים וחיבורי VGA/RJ45 מובנים שחשובים לה להרצאות. נותר לבחור בין 3 דגמים (הצעת מחיר מצורפת): Z30-B-119 - רזולוציית FHD, מעבד I5 דור אחרון, 6600 ש"ח Z30-A-1ET - רזולוציית HDR, מעבד I5 דור קודם, מודם 3G.LTE מובנה , 7100 ש"ח. Z30-B-10Q - רזולוציית FHD, מעבד I7 דור אחרון , 7100 ש"ח. בכולם 4 שנות אחריות, תחנת עגינה מקורית, 256GB SSD ו-8GB RAM בהתחלה הייתי נעול על הראשון אבל מניסיוני עם ה-UX30 של אסוס, FHD על 13.3 אינטש במקרים רבים קטן מדי ומשחקי DPI/זום לא תמיד עובדים. לי יש M3800 בגודל 15.6 ואפילו עליו FHD מעט גבולי... לשימושים שלה (סרטים, OFFICE ו-SPSS) אין ממש משמעות לד…
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יותר מ200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -סביבות עבודה שונות, עמיד להרבה דברים במקביל ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -כל דבר חדש שיוצא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך …
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי! אני צריכה לקנות מחשב חדש ללימודים - שיהיה לי נוח וקל לעבוד ולתכנת.. מוזיקה, סרטים (בחיבור לטלוויזיה), תכנות וקצת גרפיקה.. חשבתי על תקציב של 3.5K גמיש למעלה ולמטה הנה המפרט שחשבתי עליו, לקחתי את רוב ההמלצות מהאתר, מה דעתכם? כרטיס 450GTS 530 שח מסך מחשב Samsung BX2450 LED 1300 או מסך מחשב Samsung XL2370 LCD 1600 Antec BP500U 500W ספק בוח 300 ANTEC Three Hundred - The Versatile Case מארז 300 דיסק קשיח SAMSUNG F3 1TB SATA2 7200RPM 280 מעבד AMD ATHLON II X3 445 AM3 (3.1GHz) - BOX ב-370-380 ש"ח. או מעבד AMD PHENOM II X4 955 (3.2GHz) - BLACK EDITION - BOX ב-720-730 Gigabite MA78LMT-S2 לוח אם 260 כרטיס 4GB, זכרון G.Skill RipJaws 1333Mhz 200 שח
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אז ככה אני מחבר את הנייד ל TV או למערכת ואני שומע מן רעש סטטי כזה, לפעמים זה עובר אבל רוב הזמן אני שומע את זה וזה ממש מפריע אי אפשר לראות סרט ובקיצור אי אפשר להעביר סאונד מהמחשב (אפשר אבל זה נשמע ממש רע). האם יש איזו דרך לטפל בזה? מתאם או משהוא? תודה רן
-
- 18 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום בעיקרון.... יש לי כבר מחשב מצוין חדש אבל אני הולך לקנות עוד מחשב Amd לא מש מחשב אלא חלקים עיקריים מעבד AMD ATHLON XP (BARTON) 2500 - 512K Cache, 333FSB לוח אם ABIT NF7 ver 2.0 (nforce2) - ATX מארז COMPUCASE CI-6a19 ATX SUPER MIDI TOWER CASE התקציב 1700 (דמי כיס) והאם אני יכול להשיג איזה שהוא מוצר יותר טוב מזה??? תודה מראש...
-
- 23 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג כל עוד השיפור נחוץ ביחס לדרישות ושווה את ההפרש במחיר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD, גלישה באינטרנט בעיקר, מעט תכנות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? דיסק קשיח 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? שקט קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/…
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
דרישות: צריך להיות קל, 2 קילו ומטה, לעיבוד תמלילים, גלישה חלקה באינטרנט וכו... חשוב שזמן הסוללה יהיה סביר ושתהיה אחריות לשנה. יכול להיות משומש, מעבד: לא אכפת לי פנטיום, סלרון, קור, את'לון, טוריון, דורון, מה שבא לכם העיקר שיעבוד במהירות סבירה, מעדיף 512 זיכרון, DDR לפחות, עדיף DDR2 אבל אפשר רק מסונומה+ אז זה לא כל כך קריטי אם זה DDR. תקציב: 3000-4000 שקל, חריגה עד 5000 מקסימום, מצידי שיהיה מחודש או יד שנייה העיקר שמגיע עם אחריות. תודה רבה, אגב, אני מוכר את המחשב הנייד שלי (בלי קשר), Acer Travelmate 15 עם 1024 זיכרון DDR2, מאיץ 915G של אינטל, סונומה 1.73, אחריות לעוד שנתיים וחצי, 60GB זיכרון, יש עליו כמה שריטות אבל האחריות מכסה את זה, אין בעיות איתי בגדול, מגיע עם רשיון חו…
-
- 21 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן, קניתי מחשב נייד Lenovo Thinkpad E580 ואני מחפש תחנת עגינה עבורו למשרד. במשרד יהיה מסך, עכבר, מקדלת ואולי גם רמקולים בהמשך.. ניסיתי לחפש בעצמי אבל יש המון אופציות ואני לא מבין מה ההבדל ביניהם. אשמח להצעה עבור תחנת עגינה שתענה על הצרכים שלי במינימום עלות. תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
4440 3.1gz i5 gigabyta gtx 660 oc Gddr5 לוח אם asus b85m-g lga1150 ddr 3 1600 8 gb ram g.skill WD Caviar blue 1TB 64MB 7200 RPM SATA 3 מאוורר מיוחד למעבד scythe katana cooler מארז עם לדים כחולים shakroon REX3 ספק כוח 500 וואט antec active pfc 12cm המחשב אצלי כשנה וחצי עם חלקים שעדיין באחריות! חלקים לעוד חצי שנה חלקים לעוד שנה וחצי תודה לעונים!
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום תקציב 5000-5500 * מטרות המחשב? אוטוקאד דו מימד * גודל המסך?בסביבות 17" האם חשוב מסך מבריק או מאט? מאט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר)fhd * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ממוצע * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi או משהו סביר אחר לחיבור למסך * Bluetooth?כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) ssd 250GB ללא כונן רגיל * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס ר…
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
המחשב יהיה רב תכליתי- יריץ VM לתכנות, משחקים וכדומה אני רוצה שהמחשב יחזיק הרבה זמן (5- 6 שנים) ולא להחליף חלקים לפני זה שהמחשב יוכל להריץ משחקים שיצאו גם עוד כמה שנים Processor - intel core i7-6700 Skylake 8M 3.4GHz Motherborad - H110M-K - ASUS RAM - Kingston 2x16GB DDR4 2133Mhz GeForce GTX970 4GB GDDR5 SSD - Crucial 240GB HD - Western Digital 1TB 7200 RPM - SATA3 Case + power supply - Enermax Fulmo. Q + 500W Enermax NAXN Cooling - Arctic-Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 CD - LG DVD-RW Drive קבלתי הצעה של 5000 על המפרט הזה- האם כדאי? אולי יש חלקים ש…
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
-