ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,371 דיונים בפורום זה
-
אהלן, אני צריך את עזרתכם בפתרון/פתרונות יצירתיים לבעיה, עבודה עם הנייד שלי (E6400) בשכיבה על הגב ו/או על הצד, תקציב לא מהווה שיקול... יש למישהו רעיונות?
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
בונה מפרט לחבר - זקוק ל-5 מחשבי מעבדה (זהים) בכ~4K כולל מקלדת, עכבר ומסך. מיועד בעיקר לסטודנטים במעבדה אוניברסיטאית לשימוש ב-MATLAB ו-C, ללא גיימינג בכלל (לעבודות כבדות במיוחד יש שרתים יעודיים). 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4000 ש"ח לא סופי. בהחלט תיתכן גמישות כאן במידת הצורך. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לא לבזבז ללא צורך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? התקציב גמיש כך שגם חריגה של כמה מאות שקלים אפשרית אם יש הצדקה של ממש (עד 1000 נאמר במקסימום). 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? תוכנות מתמטיות. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן ה…
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הייתי רוצה לדעת מהן ההשכלות לכך שהמסך תומך עד 1366x768 , זה אומר שלא אוכל להפעיל וידאו fullhd? אם אפשר עוד השלכות זה יהיה נחמד (אגב המסך הוא 15 אינץ
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
דיי בא לי על ה INTEL CORE i5 S1155 2500 בתור מעבד, חוץ מזה אין העדפה מיוחדת אם יש המלצות אחרות אשמח לשמוע מתוכנן OC לאיזור 4.5 למעבד יתחבר ל HD6950 קיים ספק VX550 6 כוננים קשיחים (חשוב שהלוח יתמוך בRAID0/5 )+USB3.0 +דרוש גם קירור סביר למעבד שאותו שכחתי לציין בכותרת המון תודה יומטוב
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אני לא ממש מבין בניידים אך מזדמן לי לסוע לקנדה בשבוע הבא ורציתי לדעת האם משתלם לקנות לפטופ בקנדה (טורונטו) או בכלל בדיוטי פרי ואם כן אז באיזו חנות. אני צריך את המחשב לאדריכלית (הרצת אוטוקאד , פוטושופ ומצגות PP) לא למשחקים! הסכום המוקצב הוא עד 1500$. אשמח לשמוע הצעות למפרטים ו/או חנויות בקנדה. תודה.
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מבקש המלצה למחשב נייד לפי הנתונים הבאים 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500-5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? טלוויזיה full hd 3. ה…
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אז ככה, אני צריך לקנות להורים מחשב בסיסי לגלישה באינטרנט, צפייה בתמונות, מוזיקה, באמת שהכל בסיסי, לא גיימינג וכד', באיזה מפרט הייתם בוחרים ׁ : כל המפרטים עם כרטיס מסך סטנדרטי שמובנה בלוח אם. ₪ 1,195 GIGABYTE H55M-S2V INTEL I3-540 500GB 1333 2GB DVD-RW SATA X22 ATX w/DVI ₪ 1,280 GIGABYTE H55M-S2V INTEL I3-540 500GB 1333 4GB DVD-RW SATA X22 ATX w/DVI ₪ 1,380 GIGABYTE H55M-S2V INTEL I3-540 1TB 1333 4GB DVD-RW SATA X22 ATX w/DVI ₪ 1,240 GIGABYTE H55M-D2H INTEL I3-540 500GB 1333 2GB DVD-RW SATA X22 ATX w/HDMI ₪ 1,320 GIGABYTE H55M-D2H INTEL I3-540 500GB 1333 4GB DVD-RW SATA X22 ATX w/HDMI ₪ 1,430 GIGABYTE H55M-D2H INTEL I3-540 1TB 1333 4GB DVD-RW SATA X22 ATX w/HDMI ₪ 1,450 …
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי במחשב יציאת vga והוא מחובר למסך 19 אניצ (בנוסף למסך של הנייד ). אני רוצה לקפל את המחשב (ולהפסיק להשתמש במסך שלו) ולחבר מסך חיצוני זהה(לחיצוני שכבר יש לי )- נוסף. (שהמחשב הנייד יהיה מקופל, דולק ומחובר ל 2 מסכים זהים חיצוניים !!) האם מפצל פשוט - http://www.daganm.co.il/rec/334-%D7%9B%D7%91%D7%9C-%D7%9E%D7%A4%D7%A6%D7%9C-VGA-%D7%96%D7%9B%D7%A8-2xVGA-%D7%A0%D7%A7%D7%91%D7%94,-%D7%9E%D7%95%D7%96%D7%94%D7%91,-20-%D7%A1 יספיק ?!? בתודה מראש לעונים ..
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7/10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה/אופיס, ניתן להרכיב את המחשב בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין…
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אני בטוח יעשה OC למחשב אני יודע שזה לא הרבה אבל זה מה שיש לי כרגע... אני צריך- כרטיס מסך לוח אם מעבד.. זכרונות מארז
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכל אנשי הפורום יש לי התלבטות לגבי רכישה של מחשב בקרוב , העניין הוא כזה אני צלם במקצועי ועבודה על המחשב היא חלק אינטגרלי מהיום שלי עקב העיסוק שלי יש לי דרישה למחשב חזק ומסך איכותי , לפני כשנה רכשתי פיסי שבזמנו היה חזק מאוד ועליו הוספתי מסך איכותי דבר שהוביל אותי להוצאה כספית של קרוב ל-10 אלף ש"ח. בעקבות התנודות בשוק הפער בין המק לפיסי נהיה קטן ובסכומים הללו עולה השאלה מה עדיף ? הצרכים שלי הם עיבודי תמונה מתקדמים שדורשים מעבד חזק וכרטיס מסך חזק ובנוסף מסך איכותי (טווח המחירים למסכים כאילו הוא בין 2500-5000) לעומת המק שמגיע כבר עם מסך איכותי ומפרט מרשים . אנא אנשים בעלי ידע שיכולים לייעץ מה כדאי ולמה לתת תשומת לב אשמח לשמוע את דעתכם. אציין שהתקציב נע באיזור ה 7000 - 10…
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום חברים!!!!!!!!! שומעים אני קונה מחשב פצצה חדש ודוד שלי אמר לאבא שלי שפנטים 4 זה מחשב טוב ולא החברה השניה כי אינטל זה לחלשלושים ואני מתלבט על מה ללכת והמחשבים הולכים לעלות ככה 6 אלף שקל ולא איכפת לי כי אבא שלי משלם והמחשב יהיה חזק ויהיה אפשר לשחק פה את כל המשחקים החדשים גם דום אז אם מישהו יכול להמליץ לי או על פנטים 4 או על השני אם זה בסדר תודה אחים שלי בעיש תעזרו ותצאו גברים
-
- 39 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כ500 ש"ח אך רק במידה וזה קריטי ממש לביצועים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VS 2010 ו- Eclipse ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 ו- Diablo3 (משחקים חדשים בעיקר) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש צורך גם במסך אני חושב ש23 אינץ' יספיק -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המ…
-
- 24 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הצעה שקיבלתי : מעבד חזק Intel Core i7 4510U זיכרון גדול 6GB DDR3 1600Mhz דיסק 500GB SATA מסך 15.6 LED + מצלמה מובנית כרטיס מסך חזק Radeon R5 2GB צורב DVDRW ללא מערכת הפעלה המוכר מוסיף לי ל8 gb זכרון Ssd 240. החנות ל.י סחר האם שווה? כל זה ב3500. האם שווה? האם מסוכן שהוא פותח את המחשב ומשנה את הרכיבים שלו? אם יש משהו יותר משתלם תציעו לי הדרישות שלי: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500-5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך כמה שאפשר בלי לפגוע באיכות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח פלוס מינוס 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות ופוטושופ ומשחקים מידי פעם צפיה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנו…
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, מתכוון לקנות מחשב לאבא- בן 65. שימושים עיקריים כוללים צפייה בסרטים, שימוש באינטרנט, כגון- יוטיוב, פייסבוק, חדשות ואימייל. וכן שמיעת מוזיקה. המחשב יחובר דרך HDMI למסך טלוויזיית סמארט 42 אינצ' של סמסונג. כעת אכתוב לפי הפורמט המומלץ בפורום. תקציב- 2K (זה כולל ציוד היקפי שיפורט בהמשך). שימושי במחשב- פירטתי בהקדמה. ציוד היקפי- השימוש במחשב ייעשה בישיבה או בשכיבה על מיטה. יש צורך בעכבר שיתאים למשטח עבודה שציינתי (מיטה) ושתהיה קליטה טובה שלו, מקלדת קטנה אם אפשר וברמקולים. חשוב שהמחשב יהיה שקט עד כמה שאפשר (בהתאם לתקציב שציינתי. אם יש אופציה לשדרג ב100-200 שקל, כך שהמחשב יהיה שמשמעותית שקט יותר, אשמח אם תציינו את האופציה לכך). לא מתוכנן …
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, מתלבט בין שני דגמים של lenovo THINKBOOK15 IIL ו-IML ההבדלת להבנתי הוא במעבד. האחד עם I5-10210U והשני I5-1035G4, הפער במחיר הוא כ-100 ש"ח. האם יש עדיפות לאחד מהם או משבחינתי זה יהיה זניח. השימושים - ביתיים , מולטימדיה וכו' . פרט לכך, למי שיש ניסיון עם אחד הדגמים אשמח למשוב/המלצה. בברכה
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום רב אשמח בעזרתכם לשדרג את המחשב הזקן שלי, שהתחיל להתעצל לו. התקציב שלי הוא 2000 ₪ שנבדק כמספק ויכול לענות על הדרישות הנ"ל ניתן למתוח את התקציב גם לאזור ה3 או 3.5 אם זה נדרש ונחוץ לדרישות שלי. השימושים העיקריים יהיו: 1) הרבה מאוד תוכן HD ותלת מימד כבד במיוחד (יש שני מסכים 47+22 תומכים) 2) לעיתים עריכת תמונות (פוטושופ) ברמה בסיסית בלבד 3) משחקים חדשים ,עדכניים ועתידים, שיתמוך בעיקר ובאיכות סבירה, אין צורך בביצועים גבוהים ואיכות מקסימלית. רזולוציה עיקרית 1080p 4) רצוי 2 כניסות USB3, לא חובה כי אפשר להשתמש בכרטיס הרחבה PCIE אין צורך לשדרג את: המסך\ ציוד הקפי \ ומארז+ספק נשארים HTPC מה שנותר לי לשדרג זה הבאנדל: מעבד, לוח-אם, זיכרון, דיסק קשיח וכרטיס מסך 1…
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אני שוקל לקנות מחשב נייד להתניידות בעיקר (ושיהיה לקצת משחקים וסרטים אבל לא מחייב) התקציב גמיש, יכול להסתובב ב3K גם * מטרות המחשב? מגוון (משחקים לא מפוצצים כמו קרייסיס אבל נגיד הירוז 3 וסטארקראפט, בנוסף סרטים באיכות HD וגלישה באנטרנט) * גודל המסך? 15.6'' מעדיף * משקל רצוי? שיהיה נוח להתניידות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 3 שעות מספיק בכללי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? מומלץ שיהיה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB-500GB * כונן CD/DVD? צורב? עדיף שלא, מוסיף למשקל * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? חובה אחריות בינלאומית (שנה-3 שנים) * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL! …
-
- 25 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני מחפשת מחשב פשוט שיריץ ווינדוס, אופיס ואינטרנט. בעיקרון, מחפשת גם משהו שלא תופס המון מקום, ולכן התחלתי לחשוב על מחשבי המיני. האם הם נחשבים בסדר? אין לי תקציב מוגדר, אבל נראה לי שעד 1900 שח זה בסדר. אשמח לשמוע דעות כלליות וגם לקבל המלצות קונקרטיות בעניין. תודה לכולם.
-
- 19 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי לכולם! רציתי לשאול אתכם איזה מפרט מומלץ למחשב שהוא בעיקר למשחקים... הדברים שאני צריך לדעת: מקום בהארד דיסק: RAM: מעבד: כרטיס מסך: ואם יש עוד דברים מומלצים בבקשה תגידו לי. תודה רבה
-
- 17 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי חברים, יש לי רצון לקנות מחשב נייד כבר המון המון זמן .. בערך חצי שנה.. אני מחפש ולא ממש מוצא משהו אמין וחזק. הבנתי שאני צריך להתביית על החטיבות העסקיות של היצרנים - מחשבים ניידים יצרנים - הבנתי ששם ישנה איכות מוצרים גבוהה יותר. אז בואו נתחיל: התקציב: לא כ'כ רלוונטי - נראה בהתאם לאופציות.. ישנה קפיצה בין 5-6 לפתאום 9.. (מדובר על אלפים) שם העניינים מסתבכים ולא נראה לי שההבדל מצדיק את המחיר. מטרה: עבודה שוטפת, חלקה - מחשב שלא מתקלקל מהר - משהו מאוד אמין. משחקים - רמה גבוהה -בינונית(לא באמת קריטי) , עריכת מוזיקה / הקלטת מוזיקה. וכמובן מחשב אישי על הדרך לשימושים אישיים ופשוטים של יומ - יום. גודל המסך - לא חשוב הגודל. רזולוציית המסך - עדיף FHD אבל לא כ'כ …
-
- 17 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני צריך מחשב לעבודה משרדית עם מסך ומדפסת כמובן כולל הכול(מקלדת ועכבר ורמקולים)
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני עומד לפני קניית מחשב חדש. ואני רואה במוצרי דל, בחלק מהדגמים 5 שנות אחריות עד הבית. נראה לי שעוד לא היה כזה דבר בשוק המחשבים הניידים. זה בהחלט משכנע אותי, כי גם אם אני ארצה להתקדם עוד 3 שנים יהיה לי קל למכור את הטרנטה כי יש לה עוד 2 שנות אחריות יצרן..... אבל יש משהו שאני ממש לא מבין איך יכול להיות שהדגמים היקרים של דל (לטיטיוד, הקו העסקי) הוא רק עם 3 שנים למרות שהוא בנוי מהחמרים הכי חזקים ואיכות בניה וכו', ואילו הVOSTRO שהוא בדרגה אחת מתחתיו, מגיע כל הדגמים עם 5 שנים אחריות? ב. אני נוטה מאד לקנות את VOSTRO 3500 כזה: http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3500-430m.htm יש למישהו לומר לי דעה בענין? אולי נסיון איתו? שימוש במחשב, אופיס אינטרנט - אבל 17 שעות ביממה…
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
**********לא רלוונטי לדיון-נא להתייחס להודעה האחרונה שלי בלבד******
-
- 18 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי את הtoshiba satellite l50-b-1dh הוא חדש ומגיע בלי מערכת הפעלה כשאני אני מכניס דיסק של WINDOWS הוא כותב one of the slected files on the selected boot devicr was rejected by the secure boot feature מה עושים?
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-