עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by below_z,

אני בודק את האופציה להשתמש בנייד עם תחנת עגינה, בתור מחשב שנועד בעיקר לגלישה באינטרנט וצפייה ביוטיוב (אין דרישה לרזולוציה גבוהה) הרעיון הוא להחליף את הנייח שעומד בסלון (לא HTPC) במחשב נייד שאפשר להזיז אותו ברחבי הבית, אך עדיין לאפשר עבודה נוחה ע"י חיבור למסך מקלדת ועכבר. חשוב שהחיבור יעשה בצורה נוחה כמו תחנת עגינה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/…

2. Started by UV1,

היי אני צריך מחשב לעסק - i5 8GB דל או לנובו + תחנת עגינה תקציב כ - 4000 שח מה בא בחשבון ?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  3. Started by BoriTTo,

שלום לכולם זקוק למחשב נייד עסקי טוב לטובת עבודה מול מסדי נתונים, אקסל, PDF, והתחברות מרחוק בVPN למוקדים שונים. בעיקר הדגש היה על משקל כמה שיותר נמוך, זמן סוללה סביר,דור מעבדים אחרון ואמינות/איכות. אחרי כמה שעות של שיעורי בית נראה שהתמקדתי על הדור השישי ש Lenovo ThinkPad X1 CARBON ובמיוחד התת דגם 20KH0035IV https://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=23240 שללתי את t480s מכיוון שאין הבדל משמעותי במחיר בארץ, והX1 קל ב300 גרם הMicrosoft surface מכייון שעדיין לא יצאו עם מעבדי GEN 8 של אינטל עכשיו כמה סוגיות לפני קניה: 1.אין באמת צורך ב16 גיגה ראם, 8 גיגה ראם אמור להספיק לצרכים משרדים נכון? 2…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  4. שלום, אני מחפש עבור מישהו מחשב נייד 14", בתקציב הרשום למעלה. הדרישות הן מחשב עם מעבד חזק (P8400 ומעלה), מסך מאט ומבנה עמיד וחזק (לכן הדרישה למחשב עסקי), 4GB זכרון וכונן לפחות 160 GB. אני אוטומטית חשבתי על הדל E6400 או הלנובו T400, אבל הם קצת יקרים בקונפיגורציות האלו, לכן אני מבקש את עזרתכם בעוד רעיונות. תודה,

• 8 תגובות
    • 926 צפיות
  5. Started by zoozoo,

שלום לכולם, הנייד שלי כבר התיישן, ואני רוצה לקנות חדש. הנייד משמש לשימושים עסקיים, ולכן חשוב לי שהוא יהיה מדגם עסקי או לפחות מדגם צרכני איכותי (עם הגנה טובה על הגוף ובמיוחד הדיסק, רכיבים אמינים, מנגנוני התאוששות מאסון אם אפשר וכד'). כבר היה לי פעם סיפור עם דיסק שקרס בנייד, ויש לי טראומה מזה... מה שעוד חשוב הוא שהוא יהיה חזק כמה שיותר (מעבד חזק וזיכרון מספק) כי אני מריץ עליו הרבה מאד תוכנות במקביל (במצב עבודה רגיל יש עליו פתוחים במקביל אאוטלוק 2007 עם ספריות "כבדות", וורד 2007 עם הרבה מסמכים גדולים, מסמכי PDF גדולים, אקסל 2007 עם גליונות גדולים פתוחים, אקספלורר עם הרבה לשוניות גלישה פתוחות, OneNote ועוד), וגם רצות ברקע תוכנות סנכרון, אינדוקס ועוד. לשעות שאחרי העבודה, הייתי…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by SyRenity,

היי. מחפש נייד לצרכים עסקיים (אופיס, מצגות), ולהרצת סביבות פיתוח מודרניות. הנייד צריך לכלול: * מסך גדול - 13 או 14 אינצ', עם תצוגה איכותית בעלת זווית צפייה רחבה, וציפוי נגד השתקפות * זמן עבודה ארוך * מקלדת נוחה * כמות זכרון נדיבה - 3 או 4 GB * דיסק מהיר - עדיף 7200 RPM * יכולת לנגן סרטי HD (יתרון איך לא חובה) התקציב עומד בתווך של 4500-5500 ש"ח, אני יכול גם לקנות מארה"ב דרך חברים. תודה מראש על המלצות.

• 4 תגובות
    • 937 צפיות
  7. Started by Evergreen,

שלום לכולם, מתעניין ברכישת נייד עסקי חזק במיוחד למטרות עבודה על מערכת שמריצה מאסות של חישובים מתמטיים כבדים (מעין סימולציה). ביצועי המערכת צריכים להיות בסדר גודל של תחנת עבודה נייחת טובה (כנראה לא כזאת שהורכבה במיוחד למטרות שכאלה - המגבלות ידועות). המערכת מריצה בעיקר תהליכים לינאריים, ואין הרבה הגיון להריץ אותם בצורה מקבילית במסגרת השימוש שייעשה במחשב הנייד, כך שמהירות מעבד מקסימלית לליבה בודדת חשוב בהרבה מהבנצ'מרק הכללי של המעבד בניצולת מלאה של כל הליבות. נראה שמסיבה זאת מעבד i7-620M עדיף על 720 והלאה. גם קומפילציה צריכה להיות מהירה ככל האפשר. זכרון מהיר - 4GB. מהירות גישה מקסימלית לדיסק - המערכת קוראת קבצים גדולים (מאות מגה). האם SSD יביא תועלת משמעותית עבור שימוש…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by liorbm,

לכל באי הפורום שלום רב, רציתי לקבל את המלצותיכם לרכישת מחשב נייד בסכום של עד 3500 לצורכי עבודה משרדית. הדרישות מהמחשב הן כדלקמן: מסך - 13.3 משקל - פחות מ-2.4 עם עדיפות לכמה שיותר קל. דיסק קשיח - לפחות 300 ג'יגה. אורך חיי סוללה - לפחות ארבע שעות עבודה, אם אפשר יותר, מה טוב. אחריות - שלוש שנים. כרגע אני שוקל את ה-ThinkPad Edge אותו רכשתי לעצמי כסטודנט, אני חושב שהוא עונה לכל הקריטריונים הנדרשים מהמחשב החדש לו אני זקוק. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. שלכם בכבוד רב, ובתודה מראש לכל העונים, ליאור.

• 21 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. Started by liorbm,

לכל באי הפורום שלום רב. לפני כחודש וחצי פתחתי פה בפורום אשכול דומה לאשכול זה אך במסגרת תקציב נמוכה ב-1000 ש"ח. עדכנתי את המחיר בכותרת ואף מצאתי לנכון לפתוח אשכול חדש שכן האשכול הישן לא זכה להמשך שרשור כלל. להלן המפרט המבוקש: מטרת המחשב - עבודה משרדית, גלישה באינטרנט וצפייה במולטימדיה. גודל מסך - 13.3 אינטצ'. משקל רצוי - כמה שיותר נמוך, המחשב לא אמור להוות Workstation נייחת אלא ניידת. זמן סוללה - רצוי שיוכל לפחות ארבע שעות ללא טעינה, לנסיעות ופגישות עסקים. יציאות מיוחדות - אין צורך ביציאות מיוחדות. בלוטות' - עדיף שיהיה. גודל מינימאלי של כונן קשיח - לפחות 340 ג'יגה. צורב DVD - לא הכרחי. אחריות בינלאומית - לא נדרשת. חברה מועדפת - אין. משך אחריות - שלוש שנים לפחות. נקודה קר…

10. Started by domiel,

אני צריך נייד לאח שלי, עד 5500 ש"ח. מינימום ג'יגה זיכרון (עם העדפה ל-2), כפול ליבה. אני חייב שהוא יהיה מהדגמים העסקים ומחברה איכותית. (dell latitude, lenovo RXX לדוג') תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 760 צפיות
  11. שותף שלי ביקש ממני לברר לו על המלצה לנייד עסקי שישמש בפיתוח ישומים במספר סביבות (ווינדוס ו-unix בוודאות) המחשב צריך להיות עמיד ולבוא עם אחריות מלאה ומקיפה מבית חברה טובה. על המחשב להיות בגודל שאפשר להתנייד איתו, בשאיפה למחשב קל ככל האפשר רצוי שזמן הסוללה יהיה יותר מ-5 שעות עבודה ובנוסף שהמפרט יהיה חזק ככל האפשר. בנוסף, הוא ביקש במידת האפשר שהנייד יראה יוקרתי (כנראה לצורך תדמית בפגישות עסקים) אני רוצה לשמוע ממכם אילו אופציות נראות לכם אפשריות לדרישה. אישית, אני מצאתי 2 אופציות: Lenovo THINKPAD T410-2518-C3U במחיר של 6285 שח HP EliteBook 8440p WJ681AW במחיר של 6059 שח מי מהשניים מתאים עדיף? האם יש אופציות עדיפות בתקציב?

• 0 תגובות
    • 757 צפיות
  12. Started by Zenarcotic,

* מטרות המחשב? אופיס, סרטים, מוזיקה וכו'. לא מיועד למשחקים. * גודל המסך? עד 13, עם עדיפות ל-12 * משקל רצוי? עד ה- 2 קילו, עדיפות לפחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? נדרש, לפחות חמש שעות עבודה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? הייתי רוצה יציאת eSata וdisplay port, או משהו בסגנון * בלוטות? חובה. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160 ג'יגה, רק 7200, לא פחות. * צורב DVD? לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לנובו, דל. אם יש אופציות נוספות אני פתוח להצעות. יש לי כרגע מחשב עסקי רציני e6400, שקניתי אחרי התלבטות ממושכת כאן בפורום. אני מעוניין לקנות מחשב יותר קטן, באותה איכות בנייה [חשוב ביותר] מכוון שזה פרוייקט…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. אהלן, יש לי חבר שמעוניין לרכוש מחשב נייד קומפקטי (12"-13") קומפקטי יוקרתי (לצרכים פרטיים, עבודה ו show-off ) הוא חשב לקנות macbook כלשהו, אבל ביקש עוד הצעות מקבילות בינתיים, מדגמים עסקיים חזקים של חברות אחרות. הוא בעקרון מעוניין ברשימה של 3-4 דגמים בולטים של חברות מובילות בשוק. מה יש (או יהיה בקרוב מאוד) שאפשר להציע לו לדעתכם? (אני מניח vaio ו ה dellים מהסדרות החדשות, אבל אני לא מכיר ממש דגמים) אשמח לעזרה שלכם. (גם טאבלטים יתקבלו בטווח המחירים הזה, אם טאבלט חורג ב 2000 ש"ח מהתקציב, אפשר להציע גם אותו) הוא יכול לקנות בארץ או בחו"ל (אם יש סיבה מסויימת לקנות בחו"ל - מחיר, דגם שלא קיים בארץ וכו') תרגישו חופשי להציע. תודה.

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by ag43,

http://www.notebookclub.co.il/products/e6220-7140.htm עם מעבד I7 ו4 גיגה זכרון. עדיין לא החלטתי אם למכור אותו עם 320 גיגה הרדדיסק או SSD 250.

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  15. Started by NuXeR,

שלום, אבי זקוק למחשב נייד בתקציב של עד 8000 ש"ח. המחשב ישמש בעיקר לעבודה משרדית (אינטרנט,אופיס, הרצאות/מצגות וכו'). חשוב לו שיהיה בלוטות',wifi וכו'... ורצוי מסך 17" שאינו Wide. אשמח להצעות! תודה רבה, תומר.

• 8 תגובות
    • 844 צפיות
  16. שלום, מעוניין בנייד למטרות עסקיות. אני יודע מה המפרט שאני רוצה ולכן איני ממלא את השאלון. המפרט הרצוי: מעבד Core i5 8th Gen (לא פחות מפני ארבע הליבות ולא יותר כי $). 8GB RAM DDR4. "14 FHD מט, רצוי IPS \ VA. 256GB SSD, רצוי Nvme, אפשר גם 128+1000. כולל מערכת הפעלה. מקלדת טובה עם Key Travel ראוי, רצוי NumPad, רצוי מוארת. 3 שנות אחריות באתר הלקוח או אפשרות הרחבה לכזו. GPU, סוללה, מידות ומשקל לא משנים. נייד ראוי העונה על כל הדרישות הוא Lenovo Thinkpad T480, אך גרסת i5 משווקת כרגע רק עם 128GB ב 5500 ש"ח, או אחרי שדרוג של החנות ב 6000 ש"ח ואלו מחירים מופרזים. לפיכך מצאתי את …

• 50 תגובות
    • 16.2k צפיות
  17. יש ברשותי מחשב נייד ישן, שהבעיה שלו היא - (ניחשתם נכון) סוללה\ספק. בעיקר ספק, קודם כל זה הדבר החשוב כי סוללה יש לו אבל היא פגומה... ובטוח שלא אמצא חדשה (המחשב מלפני בערך 10 שנים) לכן אני רק רוצה להפעיל אותו. להפוך אותו למין "תחנת עבודה ניידת" עד שאקנה את הWIND. איזה פרטים אתם צריכים לגביו? אני יודע רק שזה IBM THINKPAD ופנטיום 2... דגם מדוייק יעזור או שהספקים שאפשר להשיג הם אוניברסליים?

• 9 תגובות
    • 940 צפיות
  18. החלטתי לרכוש היום את ה-SC3 ,שהוא לדעתי האישית ,הנייד האופטימאלי שמאפשר את מירב היתרונות ואת מינימום החסרונות. אפשר לומר שהוא מגלם את הטוב מכל העולמות בכך שמצד אחד הוא קל משקל (800 גרם) ובעל מימדים של קופסת סרט DVD,כך שאפשר להכניס אותו לתוך תיק צד קטנצ'יק ומצד שני הוא מאפשר ביצוע סביר(גם אם לא אופטימאלי) של כל אותם דברים שניתן לעשות עם ניידים ששוקלים פי כמה וכמה, ושמחייבים היסחבות עם תרמיל גב או תיק ממש. יתרון משמעותי נוסף הוא שיש לו חריץ - ExpressCard/34 slot שמאפשר לחבר לו בקלות ובנוחות מגוון רחב של אביזרים שמשדרגים את הפונקציונאליות שלו בצורה משמעותית (לדוגמא מודם סלולארי- 3G , כרטיס TV ,בקר דיסקים חיצוניים וכיוצא באלו) כמו כן הוא מגיע מובנה עם GPS . הסוללה הבסיסית ש…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by ori-silver,

היי,אני מחפש מחשב ניידב מחיר של עד 6.5k מקסימום עם עדיפות לפחות. המחשב חייב להיות מקסימום 1.3 קילו עם עדיפות לפחות וחייב לכלול צורב dvd.

• 3 תגובות
    • 643 צפיות
  20. נייד קומפקטי לגיימינג מזדמן בדרכים , להזמנה מהארץ או מחו"ל: מסך מט ורצוי מאוד גם שהגוף יהיה מט ( כדי שיהיה אפשר להשתמש בו גם בחוץ ,עם כמה שפחות החזרי אור ) גודל מינימאלי 10 ומקסימלי 11.6 ( ואם אין ברירה ,אז גם 12 -13 במאמץ ) משקל עד 1.5 קילו מעבד כפול ליבה בתדר 1.6 לפחות רצוי כרטיס מסך חזק יותר כמו m620 או g7570 זמן עבודה של לפחות 5 שעות עם WIFI סוללה מתפרקת כך שאפשר בקלות להחליף לסוללה רזרבית . אשמח לקבל המלצות

• 27 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. אהלן אנשים אני מחפש לעצמי מחשב נייד (מכרתי את הנייד הקודם שלי שמופיע במפרט) לקניה בארץ התקציב - עד 9000 שקלים. המטרות - לימודים ועבודה - תכנות בעיקר, visual studio dot net וכו' אני מעוניין במחשב נייד קל משקל - לא מעבר ל 2.5 קליו זה די מצמצם אותי לגדלי מסך קטנים מ 14" כלומר 12" לרוב, למרות שיש גם 13" אבל הם נדירים. ג'יגה זכרון, מעבד 1.7 ומעלה (אם יש בתקציב שלי דגמים עם מרום החדש, זה יהיה מעולה) צורב מובנה לא חובה דיסק קשיח 80 ומעלה, מהיר - 7200RPM יהיה נהדר WIFI וחיבור רשת חוטי רגיל - חובה. זמן סוללה ארוך ככל האפשר. בלוטות' - יתרון אבל לא חובה. בינתיים חשבתי על LF LW20 http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=371079 חסרון - יש לו מסך בוהק (תכלס אולי זה לא כזה חסרון, אני צ…

• 23 תגובות
    • 2.3k צפיות
  22. Started by Dima323,

מצאתי את הניידים הנ"ל: Gigabyte NAPA W251U - Intel® Core Duo 1.86GHz 12.1 Intel® Core Duo 1.86GHz T2350 533MHz Intel® 945GM / ICH7-M 12.1" WXGA glare 1GB HDD 120gb 5400Rpm DVD-RW Intel® Grafic Accelerator GMA950 Wireless 802.11B/G 108Mbps Firewire 1394A Integrated Camera 1.3 M pixel 1.7Kg / 6 Cell Battery 2 Year's Warrenty [4850] LG R400 52AAE 1.73Ghz 14.1 www.miorio.co.il/Product.asp?productid=669 [4500] MSI PR200 12 www.ivory.co.il/product.asp?productid=796&CatCode=315 [4800] המחשב ישמש לאינטרנט אופיס ופיתוח תוכנה אני רוצה מחשב קומפקטי עד 14.1" איזה מבינהם לדעתכם עדיף? יש מחשב אחר יותר מומלץ בתקציב שעונה על הדרישות?

• 2 תגובות
    • 787 צפיות
  23. לנובו לא מוכנים לשלוח לי T410 דרך mustop, ואין מצב אחרי שראיתי את המחירים בחו"ל, שאשלם משהו דומה בארץ על מוצר נחות יותר משמעותית, לכן מחפש נייד קל משקל לצרכים בסיסיים. מסך מבריק הוא סיוט בסביבה מוארת, לכן מחפש מסך מט, בעל רזולוציה לא נמוכה מ-1280*800 (או משהו דומה). כמו כן, שיהיה קל משקל (עד 2KG), עם זמן סוללה בינוני+, 4GB, ומעבד חזק יותר מ-ATOM יהווה יתרון. תודה.

• 0 תגובות
    • 987 צפיות
  24. Started by der_metzgermeister,

שלום. אני מעוניין לקנות מחשב נייד. התקציב שלי הוא בסביבות ה- 2000-3000 ש"ח. אשמח להמלצתכם. * מטרות המחשב? לימודים, אופיס, אינטרנט, צפייה בוידאו באיכות גבוהה(Gopro). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13-14 אינץ', מבריק(אפשר טאץ') * רזולוציית המסך? FullHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שיותר נמוך, מיועד לנשיאה יומיומית * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כמה שיותר USB. * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD אם לא תהיה חריגה גדולה מידי מהתקציב. לפחות 256GB. * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? רצוי, לא חובה. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון ל…

דיונים חדשים בפורומים