ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם אני מעוניין במחשב נייד שישלים את המחשב השולחני בבית ויאפשר לי לעבוד גם בחוץ. מטרות המחשב הן עבודה על תוכנות אופיס ואינטרנט, שימוש בתוכנות מסחר בבורסה שחלקן קצת כבדות ואומא שמפעם לפעם אחבר מסך או שניים נוספים למחשב לכן ארצה כרטיס מסך שיהיה מסוגל לתמוך בכך וכן צפייה בסרטים. אני מעוניין במחשב קל ככל האפשר בסביבות משקל של 2KG. אני אסתובב איתו 3-4 פעמים בשבוע הרבה שעות ביום. אני מעוניין במסך גדול ככל האפשר ממה שבדקתי מסכי 13.3 ו-14.1 באים בחשבון לא מעוניין במסך קטן מהם. כמובן שרצוי זמן סוללה ארוך ככל האפשר המינימום מבחינתי הוא כ 3שעות. אני אעדיף מחשב עם התקנים אלחוטיים רבים ככל האפשר 802.11B/G/N בלוטות אני אעדיף חיבורים רבים ככל האפשר ESATA FIREWIRE DVI HDMI גודל כ…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
השימושים משרדיים. יש לא מעט מחשבים כאלה אבל לפי מה שאני רואה לכולם יש GLOSSY DISPLAY. האם יש מחשב שיתאים לדרישות הללו עם תצוגת MATTE? תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 800 צפיות
-
-
אם אפשר בבקשה המלצות להצעות למחשבים ניידים טובים במחיר מינימלי. אני מעדיף שיהיה כמה שיותר כוח עיבוד וזיכרון, הארד דיסק של 30 גיגה יספיק. אין צורך בישומים גרפיים כבדים. תודה לכל העוזרים (ולהקדים תרופה למכה, אני מעדיף שלא לעבור את ה5000 ש"ח)
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחפשת מחשב נייד מומלץ לסטודננטים- בעיקר לשימוש משרדי וסרטים. חשבתי על הדגם Dell Inspiron 13 5378 IN-RD33-9742 אך הוא מעט יקר לי, ישנם מחשבים שדומים לו? חשוב לי שמהסך יהיה לכל היותר13.3 וטאצ' מחשב איכותי וחזק, יכולה לחרוג קצת מהתקציב אך מעדיפה שלא. אשמח להצעות , תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 751 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב נייד של LG LG R405 2.2 ghz 14.1 T7500 3GB NAVIDIA 8400 הוא ברשותי כבר שנה (יש לי עוד שנתיים אחריות ) ולאחרונה אני שם לב שהוא מתחמם . בעקבות זה , הורדתי שבוע שעבר את התוכנה SPEEDFAN , והטמפ' שלו נעה בין 60C (בהדלקה) לבין 75-80C . רציתי לשאול אם זה נורמלי, או שכדאי לשלוח אותו לבדיקת מעבדה .... תודה רבה !
-
- 6 תגובות
- 662 צפיות
-
-
יש לי Lenovo W530 בן כמעט 3 ולאחרונה הוא התחיל נורא להתחמם ו"לא לסחוב" עיבודים כבדים. בדיקה של הטמפ' ממש מעכשיו למשל מראה: CPU 100 MotherBoard 100 GPU 85 Storage 53 פתחתי אותו וניקיתי אבק מגוף הקירור וכן מפתחי האוורור. ניקיתי גם את המשחה הטרמית ומרחתי משחה חדשה (Arctic MX4). ווידאתי כמובן שהמאוורר עדיין פועל ושלא הרסתי שם משהו אבל... ללא הועיל. המעלות עדיין באזור המסוכן כמעט כל הזמן. נותרה לי עוד אחריות עליו ומחר אני אדבר עם התמיכה של IBM, אבל אני בספק שיהיה לי מתי להביא להם אותו ושהם יוכלו לעשות עם זה משהו סביר בכלל במקום למרוח אותי וכד'. בקיצור - מה עוד אפשר לנסות? מה עוד אפשר לבדוק? מה דעתכם למשל על קניית גוף קירור "חדש"? בינתיים מצאתי רק דברים שנראה שהם משומשים…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני מחפש נייד מתנה לבת משפחה שהתחילה ללמוד. הדרישות: מחיר גמיש, במידה וזה יהיה יקר אני אשתף בני משפחה נוספים במתנה. מסך 15.6 (היא מעדיפה זאת מסיבה כלשהי) סוללה ל 6 שעות ומעלה. שימושים מאוד מינויירם פחות או יותר רק אינטרנט ואופיס. היא לא אמרה על כך כלום אבל אני מבקש משקל לא מנופח מידי. אשמח להצעות מועילות.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין לרכוש נייד קטן (12-14 אינץ') למטרה עיקרית של כתיבה ועריכת מסמכים. המשקל או זמן הסוללה לא כל כך משנים, אלא נוחות הכתיבה והעבודה מולו היא הפרמטר המשמעותי. אני מתלבט האם להזמין משהו עכשיו, או לחכות ליציאה של ה-ultra books, ולקבל תמורת אותו הכסף מפרט טוב יותר. האם לדעתכם, כשיצאו הultra books תהיה ירידת מחירים מיידית בכל שאר הניידים, או שיקח קצת זמן? מישהו יודע מתי הultra book הראשון צפוי לצאת? תודה. ליאור. למען הסדר הטוב: * מטרות המחשב? לדוגמה: אופיס * גודל המסך? 12-14, לא מקובע על כך * משקל רצוי? שיהיו מימדים נוחים לעבוד איתו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא רלוונטי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI ו…
-
- 2 תגובות
- 887 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לעצמי נייד שהוא באמת נייד לעבודה משרדית כגון אופיס אוטוקד וויזו וכדומה. חשוב שיהיה נייד אך חזק, חשבתי על ה-X200 של לנובו אך ראיתי שישנן סוגים שונים של מעבדים עם הבדלי מחירים משמעותיים. התקציב הוא עד 8500 שקלים חדשים.
-
- 4 תגובות
- 780 צפיות
-
-
הנייד נכנס למצב המתנה לאחר 10 דקות למרות שביטלתי את האופציה הזאת דרך ניהל צריכת החשמל ואפילו ביטלתי את שומר המסך. מה עושים? יש עוד מקום שצריך לקנפג?
-
- 1 תגובה
- 659 צפיות
-
-
נייד די ישן, קופא כל פעם שמוכנס אליו הכרטיס הרחבה (Wireless). רעיונות ?
-
- 1 תגובה
- 634 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אינטרנט, וורד, סרטים. * גודל המסך? סביב "14. עדיפות למסך איכותי יחסית (IPS, רזולוציה), אם נכנס בתקציב. * משקל רצוי? פחות מ- 2 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חובה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI. * בלוטות? אין צורך. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB. חייב ליהיות פתרון אחסון היברידי (כגון mSATA)! * כונן CD/DVD? צורב? אין צורך. * כונן Bluray? אין צורך. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אין צורך. 3 שנות אחריות ייתרון. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אין צורך. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? רק לא HP! * העדפה למחשב מבוסס Ivy Bridge
-
- 0 תגובות
- 605 צפיות
-
-
אני חושב על לקנות נייד שיחליף את הנייח המתיישן שלי. מטרות עיקריות (מעבר לאינטרנט וסרטים) - שימושים רגילים לסטודנט להנדסת מחשבים: פיתוח/קימפול/מטלב וכו'. לא ממש משמש למשחקים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מעדיף פחות מ15", אבל לא קטן מדי. כנראה 14". אין העדפה בין מט למבריק. * משקל רצוי? לא ישמש רק כתחליף שולחני, אז מעדיף כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא צריך איזה תופעת טבע, אבל לא מעוניין במשקולת נייר באלפי שקלים. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. 99% מהשימוש על לינוקס. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) בגדול מחשב חזק, קל, שקט, דק, שקט, סקסי ושקט עם סוללה לא רעה. אין צורך במסך מגע. (מחל…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לחברה שלי ... מקסימום שימושים יהיה אולי סרט מדיי פעם ..90 אחוז מהזמן זה אינטרנט ואופיס מחיפוש קל נתקלתי בשני דגמים האילה לנובו G530 או N500 מה ההבדל בינהם בכלל ? יש את הדל עם מסך גדול יותר (זה מורגש??..) A860 מה מומלץ ? מה ההבדלים ? אחריות זהה ? מה לגבי מתחרים אחרים כמו HP או ACER...המלצות ? תודה רבה !!
-
- 2 תגובות
- 663 צפיות
-
-
שלום לכולם! תודה מראש על העזרה ! * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד) לימודים מדעי המחשב, עבודה משרדית, צפייה בסרטים\סדרות HD * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?בין 13 ל 17 מה שיהיה הכי מתאים לדרישות מעדיף 15.6 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) מה שמתאים לתקציב בשביל עלות - תועלת גבוהה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? ללא דרישה מיוחדת * משקל רצוי…
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מטרות המחשב - סטודנטיאליות (משרדיות) + גיימינג בינוני גודל המסך - 15.6 רזולוציית המסך - FHD דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - עדיפות למקלדת מוארת משקל רצוי - לא משנה האם נדרש זמן סוללה ארוך - עדיף, משהו כמו 3-5 שעות האם יש צורך ביציאות מיוחדות - אין דרישה אבל תמיד טוב שיהיה גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח - לא חייב SSD, צריך הרבה מקום 750-1T כונן אופטי - כן, חיצוני או פנימי לא משנה לי האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית - לא האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - לא האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - לא כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - שיחזיק לי מבחינת משחקים לפחות לשנה - שנתיים הקרובות + שיהיה אמין כי הולך להיות עליו כל החומר של התואר שלי חשבתי ע…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
בגדול יש תקציב עד 3500 שח בערך לרכישת נייד. המטרה היא לימודים לרב, וסרטים מדי פעם.. הקטע שצריך נייד מתקפל ושיהיה בעל מסך מגע.. מצאתי בגזרה הסינית ניידים מחברת BMAX למשל באיזור ה-1400 שח סהכ.. עם 8 ראם, 256 SSD ומחשב מתקפל שעל פניו נראה עובד בסדר.. רק לא בטוח עד כמה סלרון יחזיק מעמד לתקופה קצת ארוכה.. או שללכת ב-3.5 בערך על מחשב של ASUS שכולל בו את הרייזנים החדשים? בכל זאת הבדל של 2000 שח.
-
- 0 תגובות
- 503 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000, ניתן לשקול חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? SolidWorks בעיקר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בין 1 עד 10, הייתי אומרת 3 - לא כ"כ 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם הבנתי נכון מה זה, אז לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא קריטי …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם. אני מעוניין לרכוש מחשב נייד רציני אחרי שנמאס לי מכל מיני מחשבים מיושנים שהתעסקתי. למזלי הרב יש לי כבר מחשב נייח נורמלי כבר שנתיים, כך שרוב העבודה תהיה עליו, אבל עדיין רוצה שהמחשב הנייד יהיה כזה שמכבד את עצמו. מחפש משהו עם איכות חומרים טובה, עם מהירות עבודה טובה ובקיצור מחשב נייד בסטנדרט טוב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמורה לכסף. צריך לנצל אז לנצל, לא כדאי לנצל אז לא לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שנראה נכון כל עוד זה יצדיק וייתן תמורה טובה לכסף. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אפשר להגיד שאני עומד להשתמש בו בעיקר…
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מעוניין בלפטופ בו אוכל לעבוד קצת בפוטושופ בעבודה,,,, מאוד חשובה לי רזולוציית מסך(יש לי מצלמה 36 מ"פ) ודיוק הצבעים של המסך עד כמה שאפשר. איך הYOGA 2 PRO לצרכיי? האם יש לו תחליף? (אולי המקבוק פרו,,,,,?) התקציב שלי הוא 6K(קונה באילת) אשמח לעזרתכם האדיבה כמו תמיד בברכה, אורי
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם ושבוע טוב, אני שוקל ליקנות מחשב נייד, לשימוש משרדי, מולטימדיה, ותמיכה בויסטה כמובן. עכשיו כמה נקודות שהסקתי כחשובות לאחר שקראתי את הטיפים של נמסיס: עדיפות לאחריות ל 3 שנים, שנה אחת זה מעט מדי למוצר עדין כזה. מהירות ההארדיסק חייבת להיות לפחות 5400. וזיכרון 1GB, לא פחות ולא יותר (תקציבית זה לא מתאפשר ) קראתי חוות דעות של אנשים והרבה אנשים טוענים שהשירות לקוחות של HP מאכזב, לכן אני לאט לאט יורד מהרעיון ליקנות דגם HP חדיש ויותר בכיוון של DELL \ LENOVO. חברי הפורום בעלי מחשב נייד, תוכלו לתת לי חוות דעת שלכם על החברות הללו בבקשה ? אם היה לכם ניסיון עם שירות הלקוחות \ בעיות עם האחריות או צרות אחרות עם החברה בקשר לאמינותה, בבקשה פרטו כמובן גם אם חוויתם אמינו…
-
- 8 תגובות
- 985 צפיות
-
-
שיהיה נוח בעיקר לנסיעות לחו"ל, עד 13". אבל לא קטן מידי כי רוב השימוש יהיה במשרד. חשוב שיהיה אמין, עם חברה שתומכת לאחור (כדי שהמוצרים הנלווים DOCKING וכו יוכלו לשמש דגמים עתידיים). שמעתי ש-IBM הכי אמינים, אבל עדיין אין להם Core 2 Due. האם שווה לחכות? מאוד חשוב שהלפטופ אמין ולא יעשה בעיות + שרות טוב, הלפטופ לא למשחקים ולכן כרטיס המסך לא כל כך משנה. פרט לכך חשוב זמן סוללה ארוך, לפחות 5-6 שעות ורצוי יותר, ניתן לקבל המלצה ללפטופ עם סוללה חלשה אבל אופציה לשדרג. חשוב מאוד המשקל לא יותר מ-1.5-1.75 ק"ג, ועדיף פחות. אם אפשר גם להמליץ על תיק נשיאה. תודה
-
- 8 תגובות
- 766 צפיות
-
-
להלן דרישות נוספות, מדובר במתנה לאישתי, הדרישות הקריטיות הן: 1. משקל עד 1.5 ק"ג (3.3lb). כולל הסוללה. 2. מסך - חייב להיות מאט. עדיף פאנל IPS (אני יודע שיש אולי שלושה כאלה בשוק שהם לא אפל). אבל אם כבר פאנל TN, אז עדיף עם בהירות טובה וקונטרסט סטאטי מעל 500:1. 3. מעבד i5 (סנדי או אייבי). 4. זכרון: 4 ג"ב. עדיף עם אפשרות הרחבה ליותר (6 או 8 ג"ב). 5. נפח אחסון: SSD 128gb אמור להספיק. אם לא, אפשר גם HHD מעל 500GB אבל מעדיף שלא. בהקשר הזה ראיתי שיש כוננים היברידיים כדוגמת 500gb+32gb MLC ב-VAIO. מישהו ניסה וראה כי טוב? 6. חיבורים: VGA, HDMI/DP, שלושה USB (לא חייב 3.0), חיבור LAN, יציאת אוזניות, כניסה לכרטיסי SD. עדיף שהחיבורים יהיו בגדלים הסטנדרטיים ולא מיני + מתאם. 7. מקל…
-
- 34 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
לא צריך להריף על זה משחקים.. מה שחשוב זה שהוא יהיה עם דיסק קשיח מעל 160GB.. 2GB RAM מסך מעל 15.4 אינץ. שיעלה עד 1000$ בחו"ל.. לא חייב מחשבכים ב1000$...אפשר תכלס גם ב800$... שתהיה חברה טובה.... ושיהיה דרייברים לוינסווס XP אם לא רוצים VISTA
-
- 1 תגובה
- 612 צפיות
-
-
קיצור מחשב נייד הכי טוב שאפשר לעבודה. אחריות בין לאומית אם אפשר.. מסך 12.1 ודיסק של 160 ככה... ועוד שאלה מה בנוגע ל HP TX1000?? או שכדאי רק אינטל?
-
- 0 תגובות
- 538 צפיות
-