ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
שלום חבר מחפש נייד והוא שם עין על הלנובו SL 500 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2434&CatCode=315 איך הוא ? במחשבים ניידים אני לא כל כך מתמצא אבל בנייחים אני מכיר בערך את החומרה, לאיזה מעבד ה-T5870 למשל מקביל ? ולאיזה כרטיס ה-9300 מקביל ? (המטרה היא לא גיימינג אבל אם אפשר עדיף להכניס גם כרטיס שיריץ משחקים אפילו על LOW) האם יש משהו יותר טוב בתקציב ואני מדגיש - להביא מאייבורי בלבד או דגמים של לנובו מכל חנות תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 670 צפיות
-
-
חבר שלי רוצה המלצה לנייד לשימושים כללים. התקציב שלו הוא 4000 ש"ח. אולי אח"כ אני אוכל להוסיף עוד פרטים על הדרישות שלו, אבל כרגע זה כל מה שהוא אמר לי. תודה
-
- 0 תגובות
- 587 צפיות
-
-
שלום, זה שוב אני, הפעם עם בקשה אחרת לנייד. התקציב עלה מהפעם הקודמת ועכשיו הוא עומד על 5K (אפשר קצת יותר אם זה קריטי). המחשב מיועד לשימושים כללים (משרדיים, מולטימדיה, אינטרנט, חובה בלוטות', טיפה משחקים וכו'- בקיצור, להכל). אשמח להמלצה על דגם. תדוה מראש, MODY69.
-
- 3 תגובות
- 629 צפיות
-
-
אז אני מחפש נייד למטרות כלליות -סרטים,עיבוד תמונה,סריקות,עיבוד תמלילים,קצת תכנות,אינטרנט * גודל המסך? 15.6 אינצים ומסך מט! * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שאפשרי בתקציב - לפחות 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI חובה. * בלוטות? תוספת נחמדה לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח? לפחות 500 ג'יגה בייט * צורב DVD? בגודל הזה הייתי מצפה לקבל צורב DVD * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. --אין צרוך במערכת הפעלה. מצאתי מספר דגמים ואני בהתלבטות ביניהם: האינספירון הזה עדיף בגלל התוספת הארדדיסק מבאחרים אבל אין מסך מט http://www.notebookclub.co.il/zoom.php?&item_i…
-
- 3 תגובות
- 722 צפיות
-
-
ערב טוב. זקוק לנייד לשימושים כללים (אינטרנט, אופיס, קצת סרטים, לפעמים עריכת וידאו או קצת פוטושופ, לא משהו רציני, משחקים - גם לא משהו רציני, בד"כ לא, אבל אם כן, דברים ברמה של FIFA ). אחרי שקראתי הרבה המלצות פה בפורום, כבר גמלה בליבי ההחלטה לחרוג מהתקציב, ולרכוש Dell studio 1537 p8400 (סתם כי יש לי חיבה לג'אדג'טים ולמחשבים חזקים). אבל אז ראיתי את ההצעה הזו: מחשב NEC: http://www.lifelaptops.co.il/sale.asp?pid=19 כדי לערוך השוואה קצת יותר הגיונית, השוויתי אותו עם dell inspiron 1525 הבא: http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1525-t8100.htm איפה הקאטץ? איפה הפער של 1000 ש"ח בין המחשבים? לשניהם אותו מעבד, אותו גודל מסך, אותו משקל, אותן יציאות, סוללות מקבילות.. 1000 ש"ח (שה…
-
- 0 תגובות
- 647 צפיות
-
-
חבר מעוניין במחשב נייד לשימושים הנ"ל. טווח המחירים הוא 3000 עד 4000 - עדיף לחסוך אם אפשר. אין חשיבות לניידות בתנאי שזה לא יהיה קיצוני (מחשבי דל ששוקלים כמו שרת) אני יודע שהוא יחבר אותו עם VGA לטלויזיה שלו (יש לו LCD) אין הרבה אילוצים מלבד המחיר ורצויי שיהיה לו כרטיס טיפה משודרג כדי שזה יתמוך במשחקים. ראיתי מחשב מעניין מאוד באופיס דיפו במחיר של 3100 ש"ח ללא מע"מ (לבעלי LIFE STYLE) של לנובו (ה-Lenovo, 3000 N200 0769-BRG אמנם אחריות רק לשנה אבל עם כרטיס מסך 7300GO שמאפשר בהחלט גיימינג מסויים - הרבה מעבר לכרטיסים המובנים. במחיר הזה זו מציאה לדעתי, במיוחד כשאתה קונה ממקור מוכר ולא מחנות אינטרנטית עלומת שם . המעבד לא מהחזקים אבל הרבה מעל ומעבר לשימוש משרדי, סרטים וגיימינג קל-בי…
-
- 1 תגובה
- 624 צפיות
-
-
מחשב לחבר - הנה מה שהוא כתב לי: המלצתכם? ראיתי DELL 1525 בסביבות 4K עם HDMI - מה דעתכם? http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1525-t2390.htm
-
- 5 תגובות
- 699 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש נייד לשימושים פשוטים (לימודים, עבודה מהבית) בתקציב נמוך, אך מתקשה במציאת חדשים כאלה. ראיתי בימים האחרונים מבצעים על ניידים מוחדשים אך עם אחריות, במחיר 1,600 ש"ח. מצרף לינקים: נייד טושיבה מסך 15'' נייד לנובו מסך 14'' הייתי רוצה לדעת: 1. האם כדאי לרכוש נייד מוחדש או שזה חתול בשק. 2. האם המפרטים טובים למחיר זה ומספיק טובים לשימושים, או שאפשר לתת לי מפרט עדיף במחירים דומים? 3. יש כאן 2 הצעות: באחת המסך גדול יותר, בשנייה החומרה עדיפה. על מה הייתם ממליצים ללכת? מי עדיפה בין טושיבה ולנובו? 4. האם אלה מבצעים טובים או שכדאי להמתין לבלאק פרידיי ? תודה! מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה …
-
- 2 תגובות
- 625 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות על גבי לינוקס בVirtualBox, על בסיס WIN. גיימינג קל-בינוני. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, אך לא בראש סדר העדיפויות. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיף שיהיה קל כמה שאפשר, אך לא על חשבון זמן עבודה ומפרט. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופ…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני מתחיל שנה הבאה ללמוד מדעי המחשב בהדגש על מדעי המוח באונ' תל אביב. אבל, יש לי אפס ניסיון בתיכנות(!), כך שאני לא יודע בדיוק מה דרוש מנייד כדי להתאים לדרישות תואר שכזה. לכן ממש אשמח למילה מצד הסטודנטים שמתעסקים כרגע בתיכנות או נמצאים באמצע/אחרי תואר במדעי המחשב/הנדסת תוכנה לגבי מה נדרש ממחשב לתואר. כמו כן, מההיכרות שלי עם עצמי אני יודע שהרבה יותר נוח לי לשרבט עם עיפרון במחברת במהלך הרצאות , לכן יהיה ממש טוב אם אוכל למצוא מחשב שייתן לי מקבילה טובה למחברת בדמות עט סטיילוס טוב + היכולת להקליט סאונד ו/או יכולות נוספות. מטרות המחשב? לימודים נטו * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך שיהיה נוח לעבוד איתו גם בשמש, אז מאט אני מניח. * רזולוציית המסך? 1920*1080 * דרישו…
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום. אני רוצה לקנות מחשב של DELL.. מחשב שעונה לדרישות המומלצת לעבודה בAutocad. קראתי על הדרישות ואני לא בטוח איזה מחשב מתאים.. ישנן הדרישות שהמחשב יכלול מעבד עם תמיכה בSSE2, ומסך עם "True Color".. מישהו יודע איזה מחשב יתאים ? תודהה
-
- 3 תגובות
- 939 צפיות
-
-
שלום אני שואפת לקנות מחשב חדש לקראת שנת הלימודים הבאה. אני סטודנטים לאמנות ולומדת על מגוון תוכנות אדובה החל מפוטושופ, עריכת וידאו, ועד ל3D MAX. אבל יש לצין שאני לא עושה עבודות רציניות, לא רמה מקצועית. לפחות בינתיים. אם אני לוקחת מחשב נייד, הבנתי שהמעבד הוא מעט יותר חלש אז אני לא לוקחת i3. השאלה אם להתעקש על i7 או שi5 יעבוד מספיק טוב? והאם יש המלצה על חברה מסויימת? אמרו לי שלנובו לא כ"כ טובים. אפל חורג מהתקציב. מה לגבי אסוס וטושיבה? על מה עוד אני צריכה להסתכל חוץ מזה? על מה לא לוותר במחשב נייד שנועד לעבודות כאלו?
-
- 1 תגובה
- 530 צפיות
-
-
אני מחפש נייד שידע להריץ באופן חלק תוכנות של אדובי ותלת מימד כגון 3DMAX. יש לציין שאני מתכוון לקנות את המחשב אונליין מארצות הברית (חבר יביא לי אותו לארץ), כך שקישור לאתר שממנו היה אפשר להזמין היה טוב. הדרישות החשובות הן: מסך של 14.1 או 15.4/6 אינץ רזולוציות אפשריות: WXGA+ (1440x900 WSXGA+ (1680x1050 WUXGA (1920x1200 לא סגור על עצמי פה. דיסק קשיח של 250GB+ עדיפות ל-7200RPM. וסוללה שתחיק לפחות שעתיים+. כול השאר פחות חשוב. תודה לעוזרים!
-
- 10 תגובות
- 930 צפיות
-
-
הבת לומדת אנימציה בבצלאל היא צריכה נייד שישרוד את הגנבים ויתן תשובות לכל התוכנות ממיה ו 3D ועד פוטושופ פרמייר ואפטר אפקט. היות ואשתי מטיילת הרבה אולי גם יבוא אישי מארה"ב יכול לחסוך??? האם יש מחשב מוכן שכזה בפחות מ 6000 ו.או משהו בהרכבה עצמית[אשמח לפירוט!] היא צריכה חיבור 1394מסך לפחות 15" וכמדומני 2 דיסקים גדולים ומהירים. תודות מראש
-
- 1 תגובה
- 578 צפיות
-
-
הבת לומדת אנימציה בבצלאל היא צריכה נייד שישרוד את הגנבים ויתן תשובות לכל התוכנות ממיה ו 3D ועד פוטושופ פרמייר ואפטר אפקט. היות ואשתי מטיילת הרבה אולי גם יבוא אישי מארה"ב יכול לחסוך??? האם יש מחשב מוכן שכזה בפחות מ 6000 ו.או משהו בהרכבה עצמית[אשמח לפירוט!] היא צריכה חיבור 1394מסך לפחות 15" וכמדומני 2 דיסקים גדולים ומהירים. תודות מראש
-
- 1 תגובה
- 572 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מהם שימושי המחשב? solidworks -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. לא מתוכנן אוברקלוק 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ורך לכלול מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. מרכז …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב אמור לשמש לתיכנות בmatlab, סרטי HD, מעט משחקים וכמובן שימוש בייתי. התקציב הוא בסביבות 4000 ש"ח. הנה המפרט שאני מחפש: מסך: 15.6 אינץ'. הארד דיסק: 500 GB (אין צורך ביותר) זכרון: 4 GB זמן סוללה: אעדיף כמה שיותר זמן. צורב DVD. העדפה למקלדת מלאה אבל אם זה מפריע למציאת מפרט מתאים אז אסתדר גם בלי. לפחות 3 חיבורי USB חיבור VGA (עדיף גם DVI וHDMI אבל לא חובה). כמובן, מצלמה והתקן blue tooth. המשקל פחות רלוונטי אבל כמובן אשמח למחשב הקל ביותר שניתן למצוא עבור המפרט הזה ובמחיר הזה. אין צורך בתוכנת הפעלה או כל תוכנה אחרת. בנוסף, אשמח מאד אם למישהו יש הצעה לחנות לקנות בה את המחשב באיזור: חיפה או ראשל"צ - תל אביב. אשמח מאד לעזרתכם. שבת שלום.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם מחפש מחשב נייד "תחליף שולחני" 15-16 אינץ' שישמש גם לצפייה בסרטים (עם יציאת HDMI) וכן לתיכנות VBA וגם SAP/ORACLE/MS SERVER משקל: לא קריטי. לא מתכוון להיסחב איתו ולסחוב אותו יותר מדי. תקציב - 4 אש"ח (אם ניתן לחסוך - יתקבל בברכה) בנוסף - נראה לי שאני אעדיף משהו מהדור הנוכחי של המעבדים (i3 או i5 אם נכנס בתקציב) יש לי מערכת הפעלה win7 ultimate חוקית (נרכש מעובד מייקרוסופט :-) )- האם כדאי להתקין אותה לבד או שעדיף לקחת משהו מובנה ? אחריות - עדיפות ל-3 שנים ומעלה תודה רבה לעוזרים !
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד 15" שישמש תלמיד תיכון במגמת מחשבים מורחבת, ומשתמש בו בעיקר לתיכנות. המחשב לא יוצא הרבה מהבית ובעיקר יהיה מחובר לחשמל, כך ששיקול הניידות הוא משני. חיפשתי קצת וראיתי דגם של אסוס, TP500LA-DN042H, שאכן עולה 4500 ומכיל מפרט מצוין לפי מה שאני רואה.. I7, 8GB RAM ומכיל אפילו SSD קטן למ"ה. הוא מגיע עם 3 שנות אחריות VIP, שזה נשמע טוב, עד ש...נזכרים שמדובר באסוס, ולא יודע עד כמה האחריות שלהם שווה משהו בארץ עם כל הדברים הרעים ששמעתי. תקנו אותי אם אני טועה בבקשה. בנוסף סוללה של רק 3תאים, נשמע לי ממש מעט לנייד של 15". אשמח לשמוע את דעתכם והמלצה על דגמים אחרים, * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, תיכנות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6", מעדיף מבריק. * רזול…
-
- 10 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אהלן, מחפש המלצה למחשב נייד לתכנות. 1) תקציב גמיש, אם תצליחו להשאר נגיד בסביבה של ה2500-3000 יהיה מעולה 2) ניתן לחרוג 3) המחשב מיועד לתכנות. איזה תוכנות? האמת שאין לי שום מושג. אני מתחיל ללמוד הנדסאי תוכנה וסייבר בקרוב אז מחשב שמתאים לתוכנות שעוסקות בזה. 4)עדיף שיהיה שקט, אבל כמובן לא קריטי 5) שיכלול מערכת הפעלה והכל. 6)אין העדפה לחנות ספציפית תודה מראש לכולם!
-
- 1 תגובה
- 824 צפיות
-
-
שלום לכולם, * מטרות המחשב: תכנות ב Visual Studio, הרצת משחקים קלים והצגת סרטים. * גודל המסך: 15.6" * רזולוציית המסך: לא יודע, סטנדרט. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: מקלדת מלאה. * משקל רצוי: כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: זמן ממוצע. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI ו- USB 3 * Bluetooth: ניתן, לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: SSD 256 GB * כונן אופטי: עדיף ללא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: אם בלי יוריד ממחיר המחשב אז ניתן בלי. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: מעבד i7 דור 5 HQ וגם 16 GB Ram תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מטרות המחשב? תכנות כבד, הרצת פרויקטים כבדים שטוחנים את המעבד * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא ממש משנה, לא קטן מידי, נגיד 15', אבל יותר חשוב שיהיה נוח לקרוא את האותיות, עם רזולוציה גבוהה ומסך קטן הטקסט מאוד קטן ולא נוח לעבוד הרבה שעות * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) ראו תשובה קודמת * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? פחות חשוב לי המשקל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) פחות משנה לי …
-
- 0 תגובות
- 920 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך מחשב נייד שישמש בעיקר לתכנות ולגלישה (לסטודנט). לאחר חיפושים רבים במסגרת התקציב (3000 ש"ח) צמצמתי ל-2 המחשבים הנ"ל. 520s - Ideapad 520s E480 - Thinkpad E480 שניהם מגיעים עם SSD של 256gb, מסך 14 אינץ' IPS Full HD, מעבד i5 דור 8, 8gb ram. ה-520s עולה כ-2800 לאחר הנחה, ואילו ה-E480 עולה כ2500 בחנויות העליונות בזאפ. הייתי כבר בטוח לגבי ה-520s ואפילו הזמנתי אותו כבר, אך היום ראיתי את ה-E480 במחיר זול יותר עם אותם נתונים. מכיוון של-Thinkpad יש מוניטין טוב יותר אני מתלבט האם כדאי לי ללכת עליו. על הנייר ל-Ideapad יש סוללה גדולה יותר אבל ל-Thinkpad יש הטענה מ-USB-C שנראית לי עדיפה. ל-Ideapad יש מקלדת מוארת שזה …
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? בעיקר לתכנות ועוד שימושים שיגרתיים (סרטים, אופיס וכו') * גודל המסך? 13-15 אינץ' * רזולוציית המסך? לפחות HD 1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עד 2ק"ג +/- * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 5 שעות עבודה רציפות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא מיוחדות אבל שיהיה מספיקות יציאות סטנדרטיות (יותר מ2 יציאות USB למשל) * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD לפחות 128 GB * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיף, לא חובה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? בדקתי מחשבים של דל, לנובו ואסוס, אבל פתוח להצעות * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: מסך מגע יכו…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מטרות המחשב? תכנות, אופיס, גלישה באינטרנט * גודל המסך? 14-15.6 * משקל רצוי? 2 ק"ג בערך * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 5-6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) מה שסטנדרטי * בלוטות? שיהיה למה לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) אני חושב ש500GB יהיה מעל ומעבר * כונן CD/DVD? צורב? אין צורך * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חושב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? ממש לא. יש לי חוקית. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא http://ksp.co.il/?uin=17146 המחשב הזה נראה לי אחלה אבל מה שמתריד אותי זה זמן סוללה. בשביל זמן סוללה טוב אני מוכן לוותר על כונן אופטי ולרדת במסך…
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-