עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by ilanb0,

מחפש נייד שישמש אותי לעבודה אדריכלית (תכנות גרפיקה), יישומי אופיס וגלישה באינטרנט. משחקים לא מעניין, חובה מסך גדול! המחשב מיועד להיות בחדר עבודה קטן ומיועד לבא במקום מחשב נייח גדול. אין לי בעייה שישקול הרבה (אם המשמעות היא מחיר זול יותר) כי ממילא איני מתכוון לשנע אותו במיוחד. הכוונה העיקרית -שיחסוך מקום ושיאפשר להשתמש בצרכים שהגדרתי. יש המלצות?

• 4 תגובות
    • 794 צפיות
  2. Started by tini,

ברצוני לרכוש נייד לצורכי עבודות גרפיקה (פוטושופ) מאד חשוב לי שהמסך יהיה מכוייל וצבעיו יהיו כמה שיותר נאמנים למקור מעבר לזה כמובן RAM גדול וHD גדול כמובן כל התוספות האחרות גם חוץ מזה שמח לשמוע המלצות על סוגי המסכים השונים שיש (יש כאלה עם זכוכית שקצת קשה לראות דרכם ויש כאלה מט) כמו שכבר ציינתי מה שהכי חשוב לי זה נאמנות צבעי המסך למקור תודה.

• 0 תגובות
    • 566 צפיות
  3. Started by tini,

מעוניינת בנייד לצורכי עסק התוכנות שיופעלו עליו בעיקר : אופיס ,פוטושופ (עיבודים ברמה קלילה) , פרמייר (גם כן ברמה קטנה) ועוד. גודל המסך : עדיפות ל15 מאד חשוב לי גם איכות ואמיתות הצבעים במסך כיוון שישמש למצגות כרטיס מסך טוב ושלא יתחמם מהר ראם של לפחות 2גיגה HD רצוי מעל 200 גיגה שמתי לב שכל יתר הדברים הם סטנדרט אז חוץ מזה אין לי עוד דרישות אשמח גם לשמוע חוות דעת על דגמים של טושיבה שעומדים בצרכים שלי תודה ושנה טובה

• 4 תגובות
    • 583 צפיות
  4. שלום, שמי ראם. אני צלם אופנה ואני מחפש כעת מחשב נייד לצורך עריכת התמונות שלי לאחר ימי הצילום ובזמן ימי הצילום. אני משתמש בתוכנות ADOBE PHOTOSHOP ו LIGHTROOM לעיתים אני גם עורך וידאו ארטים עם התוכנה ADOBE PREMIER אני רוצה מחשב שיריץ את התוכנות הללו במהירות, והתצוגה הגרפית צריכה להיות ברמה מאוד גבוהה. לפי אתר ADOBE המחשב צריך לכלול את התכונות הבאות: Intel core 2 Duo / AMD 64bit Support Windows 7 4GB or more of RAM 7200RPM 1280x900 display with OpenGL 2.0-compatible graphics card אני צריך כרטיס מסך בעל ביצועים מצויינים. גודל המסך מבחינתי בין 14" - 15.6" המשקל לא רלוונטי מבחינתי, אם יש אחריות בינלאומית אני אשמח. זמן הסוללה צריך להספיק לשעתיים - ארבע לפחות. זהו. אני מקוו…

• 2 תגובות
    • 551 צפיות
  5. Started by BoW,

חיפשתי בפורומים, ולא הצלחתי למצוא תשובה לשאלה, אז צריך לשאול. אני מחפש מחשב נייד לצילום וגיימינג קל - כלומר יפעיל לייטרום, פוטושופ, ועוד כל מיני תוכנות עריכת תמונות. **לא מתוכננת עריכת וידאו**. מעבר לכך, מבחינת גיימינג - מה שבא ברוך הבא. המחשב יטייל הרבה, לכן חשוב שיהיה קל ככל האפשר. נכון שאין סיכוי שיהיה קל *באמת*, ונכון שזה פרמטר שאפשר להתפשר עליו, אבל אם יש שני מחשבים בפער של 100 שקל ו-300 גרם, אקח את הקל יותר. הנטיה כרגע היא למחשב 15.6, כי לפי מה שאני רואה הם נותנים הכי הרבה Bang for Buck סביב 2.5 קילו פחות או יותר. המון תודה מראש.

• 22 תגובות
    • 6.2k צפיות
  6. מחפש נייד שישמש אותי לצפיה בסרטי HD (עד 1080i ללא בעיות מיוחדות). תנאי הכרחי לקניה הוא יציאת סאונד דיגיטאלית (optical\ coaxial) או אפשרות לכרטיס הרחבה עם יציאות כאלה.

• 0 תגובות
    • 603 צפיות
  7. Started by j,

שלום לכולם, אז ככה, אני מחפש מחשב שישמש בתור מחשב ראשי, שיחזיק בככבוד רב אוטוקד (דו מימד) וסקצ'אפ וכמובן צרכים כלליים של מחשב... צריך להיות לו יציאת HDMI ושיוכל לנגן סרטי HD ללא קושי.. (בעיקר בחיבור למסך חיצוני) וכן, הוא צריך להיות נייד ועל כן גם קל משקל... אם תהיה לו תאורה אחורית למקשים, מה טוב! שאלתי היא, האם יש חיה כזו??

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בין 5K ל-6K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? פוטשופ, קצת PREMIERE, קצת גיימינג קל (FIFA), וכמובן משרד 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא שיקול מרכזי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? קל - 14"? (יחובר למסך חיצוני) 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעל…

9. שלום לכולם. אני מחפש מחשב לפתח אפליקציות בעיקר בעולם של ה .net מה שאומר visual studion הכבדה + התקנה של ה orcas ופיתוח ב WPF המחשב הולך להריץ 1 . visual sudio 2005 + ms sql 2005 2 . התקנות של BLEND ( WPF( 3 . אני נכנס בקרוב גם לעולם של ruby אז שיריץ טוב Notepad , לא סתם שיצליח לעמוד גם במעבר לתוכנות יותר כבדות 4. אני מעדיף מערכת הפעלה 2003 אבל XP ו VISTA אפשריים. הדרישות חומרה שחייב לעמוד בהם. 1. מקלדת הכי ענקית שיש בלי שום מצב של קיצורים לקיצורים. 2. אני לא הולך הרבה להתנונע איתו ללא סוללה ( כלומר חיבור לחשמל). 3. לא מרעיש בצורה מטורפת ( אני מסוגל לזרוק מהחלון אם יתחיל לזמזם לי). 4. אני קצת רואה סרטים + משחק אז שיהיה אפשרות של כרטיס מסך טוב. 5. אני מערי…

• 6 תגובות
    • 801 צפיות
  10. נמצא בבלבול, אשמח לעזרה מקצועית. מטרות המחשב? בעיקר לצרכים רגילים ועריכת תמונות ( קבצי raw, לייטרום ופוטושופ). * גודל המסך? 13-15 אינץ' * רזולוציית המסך? לפחות FHD 1080x1920 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עד 2ק"ג. פחות מכך יהיה מעולה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא דיל ברייקר. אשמח למשהו סביר (אזור ה- 4 שעות). * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD לפחות 128 GB * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? הכל סוחב * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: כרטיס מסך חיצוני אם התקציב מאפשר. (האם קריטי…

• 5 תגובות
    • 965 צפיות
  11. Started by Salwaby,

הייתי רוצה לקנות נייד בבתקציב עד 2500 ש"ח. חשוב מאוד שהחנויות יהיו חנויות מורשות כמו אופיס דפו, טרקלין חשמל, שקם אלקטריק ... כי יש תלושים מהעבודה. סה"כ הייתי רוצה מסך בסביבות ה 15", כאשר השימושים של המחשב יהיו אינטרנט בעיקר, משחקים ממש בקטנה (סגנון ANGRY BIRDS) ותוכנות קלות, ככה שאין משהו מיוחד. תודה רבה לכל המסייעים. ** איך שני אלו, סתם לדוגמא http://www.officedepot.co.il/catalog/catalogSku.do;jsessionid=0000PlbYhevYmEOWL7HkjmhjSFG:12bbi68k5?id=4357091&pr=QJ5&N=2%2031488%2032683&sgID=10 http://www.officedepot.co.il/catalog/catalogSku.do;jsessionid=0000PlbYhevYmEOWL7HkjmhjSFG:12bbi68k5?id=4357059&pr=QJ5&N=2%2031488%2032683&sgID=10

• 3 תגובות
    • 649 צפיות
  12. Started by Kenny,

* מטרות המחשב? בעיקר ללימודים, עבודה על הרבה תוכנות ביחד (כמה דפי אינטרנט, office) * גודל המסך?13.3 * משקל רצוי? לא קריטי, אבל רצוי כמה שיותר נמוך. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן (5 שעות) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לחבר את המחשב למסך LCD\פלזמה * בלוטות?כם * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? dell (אבל לא עקרוני, רק משמועות) תקציב של 3000 וקצת... המחשב בעיקר לאינטרנט\סרטים.... לא בשביל משחקים. תודה!

• 0 תגובות
    • 683 צפיות
  13. היי , אני חושב שהכותרת מסבירה את עצמה , מסך 15 , השאיפה זה כונן SSD גם במחיר כזה עם 8GB DDR , יש חיה כזו? התקציב נמוך אני מניח אבל אשמח להצעות ולברר , וגם הצעה של לקנות SSD בנפרד ולעשות את הקומבינה הזו . תודה

• 5 תגובות
    • 903 צפיות
  14. Started by d10,

שלום לכולם, ברצוני לקנות נייד 15.6 אינץ' שישמש אותי לצרכים כלליים (גלישה, סרטים וכו'). אני לא מתכוון להריץ עליו משהו כבד. מה שחשוב לי שיהיה לו זמן סוללה כמה שיותר ארוך, מסך איכותי וקליטת WiFi טובה. כמובן שיהיה אמין לאורך זמן. קראתי מדריכים וסקירות שונות, עברתי על מפרטים שונים ועדיין לא יודע מה עדיף. תודה לעוזרים.

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by udist,

אהלן, מתלבט איזה לפטופ להמליץ לאחי לקנות. הצרכים הם רגילים, גלישה ואופיס, צפייה בסרטים מידי פהם. מסך 15.6 אינץ', ובעקבות לחץ תקציבי, הוא רוצה הכי אמין והכי זול שיש. מצאתי כמה דגמים ואני מתלבט בינהם: dell n5010 2300 ש"ח שנה אחריות http://www.getit.co.il/ie2/Sting.asp?StID=591#descriptionDiv hp 4520S 2500 ש"ח שנה אחריות http://www.getit.co.il/ie2/Sting.asp?StID=550 toshiba C650 2800 ש"ח שנתיים אחריות http://www.getit.co.il/Prod/63399/#description המפרטים דיי זהים, איזה מהם עדיף מבחינת אמינות? (משקל, בטרייה וכיו"ב לא רלוונטי) האם יש דגמים אחרים עדיפים? (כמו lenovo G560, Fujitsu Siemens Lifebook AH530)

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  16. Started by Ac-Boy,

שלום. אני מעוניין לקנות מחשב נייד לצרכים כללים (גלישה, תוכנות שיתוף, תוכנות מסרים מיידים וכו'). בתקציב של 2000 עד 2500. אשמח לקבל המלצות גם על חנויות זולות באיזור המרכז. בתודה רבה מראש.

• 0 תגובות
    • 600 צפיות
  17. שלום אני מחפש מחשב נייד מומלץ בתקציב הנ"ל לעבודה משרדית גלישה באינטרנט ומשחקים קלילים כמו פרו אבולושן חשובה לי מאוד האחריות ועמידות החומר. אין צורך במערכת הפעלה.

• 1 תגובה
    • 691 צפיות
  18. שלום. כמו בכותרת, אני מחפש נייד לשימושים משרדיים - תוכנות אופיס למיניהן, אינטרנט, מצגות. ללא משחקים או סרטים. חשוב לי שהמחשב יהיה אמין. אני קונה אותו לטווח ארוך, ואני לא רוצה שבעוד 5 שנים המחשב לא יסחוב כבר (באפליקציות משרדיות כמובן). בנוסף, החנות שממנה אני מתכוון לקנות המליצה על הנייד הזה: http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/product/Portege-M800-107/1055379/ תודה מראש

• 1 תגובה
    • 599 צפיות
  19. צרכים סטנדרטיים = אופיס, סרטים, מוזיקה, תוכנות הורדה שמנות, ועבודות פוטושופ פה ושם. לא סטודנטית לעיצוב או משהו, כן מגיעה למצבי ריבוי משימות. אני יודעת שזו שאלה שקצת חוזרת על עצמה, אבל למרות שקראתי אני עדיין מתלבטת, אולי תוכלו לעזור: כרגע בין ה-LG R410 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6817&perur=2&t=1&c=322 ל- HP 6510b KE132EA http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=TX6510b#bidders_list השיקולים: על HP באופן כללי קראתי ביקורות טובות יותר, על ה-LG אין בכלל וכל מה שהצלחתי לדלות זה שהשירות גרוע. מערכת הפעלה: לHP יש ויסטה ביזנס ולLG לא. כמו כולם, מעדיפה להשתמש בXP. HP קצת יותר קל. מצד שני: לLG נפח הארד דיסק גדול יותר. הוא יותר זול - לא ממש ברור …

• 5 תגובות
    • 684 צפיות
  20. אהלן, אני רוצה מחשב קטן וקל (13'' ועד 2 קילו) ראיתי את הXPS M1330 והוא ממש מצא חן בעיניי הבעיה שאני לא כל כך יודע לגבי האחריות בארץ. השימושים שלי הם: לימודים, אינטרנט וכו' וידיאו (כולל HD מה שמצריך יציאת HDMI ויכולת לנגן בFULL HD) קצת משחקים. מה שאני כן רוצה שיהיה זה: 2-3GB 200GB+ כרטיס מסך סביר (8400?) ואחריות בין לאומית - שזה ממש חושב. מישהו יכול לעזור לי? תודה!

• 9 תגובות
    • 846 צפיות
  21. Started by roma,

שלום רב! אמא שלי טסה עכשיו לרוסיה והיא רוצה להביא משם נייד, עם העדפה לדל. היה לנו את הXPS1330 אבל גנבו לה אותו ות'אמת טוב שכך כי הוא היה מתחמם מאוד והיה לו את הכרטיס מסך מהסדרה הבעייתית. כעקרון היא מחפשת מחשב עם SPECS זהים לXPS 1330, רק בלי הכרטיס מסך הבעייתי. כמובן שהמחשב צריך להיות בעל אחריות בינלאומית.

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by FARKASH7,

היי. דרוש נייד לרינדורים למעצבת פנים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? צויין בכותרת, חריגה עד 5500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית, כל תוכנות העיצוב למינהן לדוגמה Vray, Lumion 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא בעדיפות גבוהה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול…

• 0 תגובות
    • 489 צפיות
  23. Started by yamamoto,

שלום אני מתכוון להתחדש בנייד לשימוש בתוכנות גראפיות. במיוחד רנדרינג באפטר אפקטס. כנראה מסך 15.6 לא נראה לי שאני צריך מסך מעבר לזה כי אני יתחבר למסך גדול יותר שיש לי וכמובן שאני קונה SSD מה שכן לא ברור לי כמה זיכרון זה מספיק יש דגמים של 8 12 ו 16 גיגה זיכרון ואפילו יותר דבר נוסף ואולי הכי חשוב המעבד. אני צריך i7 או שאפשר להסתפק ב i5. וגם האם לקנות דגם פשוט יותר U או מתקדם יותר HQ חשוב לי לדעת כמה משמעותי ההבדל למשל בין זיכרון 8 ל 16 זה ממש יעשה עבודה בחצי זמן? כמו כן אותה שאלה לגבי מעבדי U ו- HQ תודה

• 1 תגובה
    • 676 צפיות
  24. שלום לכולם. רציתי בבקשה לקבל את המלצתכם לגבי המחשב של חברת HASEE דגם FU542 וזה המפרט שלו: מעבד: אינטל DUAL CORE T4200 במהירות 2.16GHZ , זיכרון מטמון 1MB | זיכרון: 2GB, ניתן להרחבה עד 4GB , מהירות זיכרון 667MHZ | דיסק קשיח: 320GB, במהירות RPM5400 | מסך: "15.4, מסוג WSVGA LED, ברזולוציה של עד 1280X800P. החסרון הקטן פה הוא אחריות של שנה אחת בלבד. אני מעוניין לעבוד עם המחשב בעיקר באינטרנט ובתוכנת WORD, כמו כן יהיה שימוש בתוכנה SOLID ADGE לשרטוט טכני (לומד כרגע הנדסאי מכונות).כמו כן על המחשב תותקן מערכת הפעלה XP PRO. האם החברה הזאת ידועה כחברה בעלת איכות חומרים והרכבה סבירה(יחסית למחיר) ולא נשקפות תקלות בעתיד? האם המחשב הנ"ל יספק את הדרישות שלי? בתודה מראש, אלעד.

• 3 תגובות
    • 680 צפיות
  25. Started by yuvalhuck,

איזה נייד עדיף: 7200RPM 2.4GHz Intel Core i5-2430M וכרטיס מסך מובנה של אינטל או: 5400RPM 2.1GHz Intel Core i3-2310M וכרטיס מסך NVIDIA GeForce GT 520M 1GB או AMD Radeon HD 6470 1GB או שאולי בכלל כרטיס חיצוני? שוב- השימוש הכבד ביותר הוא Photoshop. ההפרש ביניהם הוא 250 ש"ח כשהשני הוא הזול יותר. תודה!

• 6 תגובות
    • 690 צפיות

דיונים חדשים בפורומים