עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Classify,

צריך מחשב נייד לצורכי לימודים גודל 15/16 SANDY BRIDGE לא משחק במשחקים. רוצה משהו בסגנון הזה: http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-latitude-e5520-2410m.htm יש למישהו משהו להגיד על הדגם הזה או להציע משהו מקביל טוב יותר? (מבחינת מחיר/חומרה)

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. בוקר טוב! אני מתחיל בימים אלו את לימודיי באדריכלות נוף, ואני מעוניין בקניית מחשב נייד שיתמוך בהרצת אוטוקאד בצורה מיטבית. לפני הכל, מהן הדרישות להרצת אוטוקאד? ממי שיודע, כי בדקתי בדרישות החברה ולא צוין שם כרטיס גרפי כזה או אחר, אבל משיטוטים ברשת משנים קודמות נכתב שרצוי שיהיה כרטיס מסך, מסדרת quordo אין לי רקע במחשבים ניידים, בטח שלא בכרטיסי מסך מסך זה, אשמח להמלצות למחשב נייד. תקציב? 2000-3000 ש"ח, אם אני הוזה וצריך סכום גבוה יותר,עדכנו אותי * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) סטודנט, הרצת אוטוקאד בצורה מיטבית * גודל המסך?14-15.6 לא יותר ולא פחות. * משקל רצוי?לא מעל…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by ido2,

שלום, רציתי לדעת אם מישהו במקרה בעל נסיון ויש דרישות מיוחדות, או שכל מחשב יתאים ? הבנתי ששנה ראשונה לא ממש צריך מחשב בכלל (ללימודים עצמם בכל אופן) אבל תהיתי אם בשנים מאוחרות יותר צרכים מיוחדים. מסך גדול /רזולוציה גבוהה במיוחד יתנו עדיפות ? או.. שאולי בכלל עדיף ללכת על מחשב שולחני ? (מעבר לשיקול של ניידות, כי תכלס יש בכל זאת מחשב נוסף בבית של ההורים..)

• 1 תגובה
    • 649 צפיות
  4. Started by ilu_xa,

שלום לכולם, שנת הלימודים באה ומתקרבת, לכן הגיע הזמן להצטייד בהתאם. אף פעם לא היה לי מחשב נייד משלי, ואף פעם לא יצא לי להשתמש באחד כזה יותר מדיי, לכן אשמח לקבל המלצות והכוונות מבעלי הניסיון בתחום. למרות התקציב הדחוק ראיתי שיש לא מעט אופציאות והמגוון הוא דיי גדול. * מטרות המחשב? אינטרנט, סרטים, אופיס. בשביל המשחקים יש לי את המחשב הנייח. * גודל המסך? 12-14", הבנתי ש15.6 יהיה בעייתי מבחינת גודל, משקל, זמן סוללה? * משקל רצוי? אין לי אינדקציה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אני מניח שכן, לימודים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI כבונוס, אבל לא חובה. * בלוטות? אין צורך. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB * כונן CD/DVD? צורב? רצוי שיהיה כונן כלשהו, לא…

• 4 תגובות
    • 906 צפיות
  5. Started by yambtz,

שלום. אני רוצה לקנות מחשב נייד, ואני ממש לא מעודכן בכל מה שקרה בשוק החומרה בשש השנים האחרונות לפחות. אין לי מחשב שולחני אז את כל הצרכים שלי, שהם לא גדולים, הוא צריך למלא. התפקיד העיקרי של המחשב יהיה לימודים, שמבחינתי זה אומר מקלדת נוחה, מסך טוב (למרות שבחדר יש לי מסך חיצוני), וכו'. מבחינת ביצועים הדבר היחיד שיכול להוות בעיה זה שימוש עתידי אפשרי ב matlab שהבנתי שהיא די תובענית. אין לי צורך להריץ משחקים חדשים. התקציב שמופיע גמיש לשני הכיוונים. זה מתנה מאבא, ככה שאני רוצה משהו שיענה על הצרכים האלה, יסחוב כמה שנים שאפשר, אבל שלא ישלם יותר על דברים שאני לא צריך. עדיף עם אחריות כמה שיותר טובה לכמה שיותר זמן. * מטרות המחשב? מחשב של שנה אחרונה בתואר ראשון ביולוגיה, וצריך להחזיק ג…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by שחפון,

היי חברים שנה טובה וחג שמח אני סטודנט להנדסת חשמל ואלקטרוניקה ומתחיל בעוד פחות מחודש את לימודיי למשך תקופה של 3 וחצי שנים ורציתי לבקש את עצתכם בנוגע לחברה איכותית על מנת לקנות מחשב נייד בעל איכויות, שם ובעיקר שירות לקוחות מעולה ,אמין ואחרית גדולה אשר תספק אותי ביתר קלו תולא תיתן לי "לרוץ" ממקום למקום במשך תקופת לימודיי. ראוי לציין שבעדיפות שלי שמעתי דברים טובים מאוד על DELL , LENOVO , TOSHIBA והתקציב שלי עומד בערך על 5000 ואפשר לחרוג אפילו טיפה בסדר גודל של מאה מאתיים... הייתי רוצה לשמוע חוות דעת על אנשים מהפורום שבעלים של נייד מן החברות הללו ויספר איך השירות לקוחות שלהם, מענה , אמינות, אחריות , תיקונים... אני חייב לציין שמחשב נייד זה יספק אותי למשך תקופת הלימודים ולכן אנ…

• 2 תגובות
    • 534 צפיות
  7. שלום לכולם. יש באפשרותי להביא נייד מקנדה. ידידה שלי עובדת שם כרגע והיא חוזרת בדיוק לפתיחת הלימודים. הדרישות הן כדלקמן: המחשב ישמש ללימודים - אינטרנט , יישומי אופיס , סרטים (אין צורך באיכות מטורפת) מסך -15.4 עדיף מאט. משקל רצוי - עד 2.5 אפשר לחרוג זמן סוללה - 3 שעות ואם אפשר אז יותר יציאות מיוחדות - לא קריטי , HDMI יהיה נחמד בלוטות' -כן צורב DVD - כן זיכרון - 3 ג'יגה ומעלה אחריות בינלאומית -כן פיזור חום - חשוב שלא יהיה חם באיזור העבודה מקלדת וטאצ' פאד - חשוב שיהיו נוחים ואיכותיים חברות מועדפות - DELL , LENOVO , TOSHIBA חשובה מאוד אמינות ואיכות הרכבה הבנתי שלרוב דגמי לנובו וטושיבה אין בעיה של אחריות בעוד שבדל זה יותר בעייתי. תודה מראש לעוזרים.

• 0 תגובות
    • 534 צפיות
  8. Started by Mr.positive,

שלום לכולם! אני ועוד מספר חברים החלטנו לקנות נייד לחבר, סטודנט שנה שלישית בטכניון. מאחר ואנחנו סטודנטים מגבלת התקציב שלנו די נמוכה ולכן נשמח לעזרה בבחירה של נייד קטן למטרות סרטים, תכנות קל וקריאה. אני רוצה לציין שעד עכשיו הוא הסתדר עם נייד מעפן של asus מהסדרה eee , כלומר כל מחשב בעצם יהווה שדרוג וניתן להבין שדרישותיו לא בעננים. * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס,צפיה בסרטים(הוא לא משחק במשחקים בכלל!) * גודל המסך? 13.3-14 עדיפות ל14 ומסך מט. * רזולוציית המסך? מה שאפשר במסגרת התקציב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מוארת במידה וזה אפשרי. * משקל רצוי? עד 1.9 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ארוך כמה שאפשר במסגרת התקציב (עדיפות לחמש ומעלה) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אין * B…

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. Started by noam-r,

שלום לכל משתתפי הפורום היקרים, אני מחפש הצעות לנייד חדש לכבוד הלימודים, המחשב הוא למטרות לימודים:אינטרנט ואופיס, ואמור גם להריץ תוכנות קצת יותר כבדות כמו Matlab Maple וסביבות פיתוח כמו Visual C++ ואולי אחרות בעתיד... כמו כן כדאי שתהייה את האופציה לצפיה בסרטים. התקציב לכל העסק הוא 5000 עם חריגות קלות... לגבי המפרט הדרוש, סוג מעבד:עדיפות ל Intel זיכרון: 1 GB ומעלה DDR2 כונן קשיח: 80GB לפחות (עדיף לכיוון ה 120) עם עדיפות ל SATA 7200 RPM כוננים: צורב DVD-RW מסך: 15 אינץ' לפחות חיבורים: חיבורים סטדרטים (Wi-Fi 802.11b/g,Ethernet, USB 2.0 וכו') שיש חשיבות ל S-Video TV Out, Firewire ו Bluetooth אחריות: 3 שנים מכיוון שאני לא הולך להסתובב רוב היום עם המחשב יש חשיבות פחותה למשקל, ו…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. שלום בימים אלו אני מתלבט בנוגע לקניית מחשב נייד של דל,התקציב שלי לכול היותר 4,000.אני מוגבל כלכלית יחסית אני צריך מחשב קל שישמש אותי לאינטרנט,כתיבה ובעיקר תכנות אין צורך לא במשחקים ולא עבודות גרפיות עתירות ביצועים. מה שכן יש צורך אדיר באמינות,יכולת ניידות גבוהה,אחריות למשך זמן רב ככול האפשר-3 שנים. אני מתלבט בין שני דגמים Vostro 1014 (שיש לחבר שלי שממליץ עליו) לבין Latitude E5400 ? את המחשבים הנ"ל אני מתכוון לרכוש מnotebookclub,דרך אגב בנוגע לאחריות של דל-חלק מן האחריות זה טכנאי עד הבית? http://www.notebookclub.co.il/cat-Dell+Vostro+1014.htm http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-latitude-e5400-t72.htm אם מישהוא מכיר מניסיון ,כול חיסרון או יתרון משמעותי של אחד המחשבים אנ…

• 1 תגובה
    • 840 צפיות
  11. אהלן, האם אפשר למצוא נייד נחמד בעד 2K לסטודנט, בעיקר אינטרנט, פה ושם פיתוח תוכנה, אבל לא משהו רציני וכבד מידי. אין דרישות מיוחדות מלבד הרבה מאוד RAM ושיהיה מסך טוב שאפשר לשבת מולו הרבה מאוד זמן ושיהיה אמין כי אין לי כוח להטרטר איתו כדי לקבל תיקונים ואחריות. כמו כן, אשמח להמלצה על חנות אמינה לקנות ממנה. בנוסף, המאוורר של הנייד הישן שלי התחיל לעשות רעש נוראי. אני לא מצליח למצוא מאורר מתאים. האם מישהו מצליח למצוא באינטרנט מאוור לנייד lg r400? תודה לכולם.

• 0 תגובות
    • 726 צפיות
  12. Started by roike,

שלום לכולם, מחפש חוות דעת על הדגמים האלו ( השימושים הם שימושי סטודנט רגילים - אופיס , שיתוף קבצים וכו' המחשב לא מיועד למשחקים ) Lenovo 3000 N100 TY0FSIZ 1.73GHz Acer Aspire 5612ZWLMi Dell Inspiron 6400 15.4" 2.0Ghz 1701 אם למשהו יש עוד אפשרויות אשמח לשמוע. יש כרגע בעיה להשיג את הDell הזה וגם את אחיו הצעיר Vostro, אני די לחוץ על קנית המחשב בזמן הקרוב אז אשמח לשמוע על חלופות לDell. תודה!

13. מתחיל לימודים באוניברסיטה ומחפש מחשב נייד- בעיקר לשימוש ביתי, אבל שעדיין יהיה נוח לנשיאה בתיק כשארצה ללכת לספריה או סתם לשיעור... ההתלבטות היא כזו- בטווח המחירים של סביבות 4K ראיתי הרבה מפרטים ( בעיקר של dell ) מרשימים, אבל דבר אחד מפריע לי- כמעט כל המחשבים הללו באים עם כרטיס מסך Intel® Graphics Media Accelerator 4500MHD, שהבנתי שהוא בעל ביצועים, בלשון המעטה, לא מרשימים. הקטע הוא שאני לא מתכנן לשחק במחשב, אבל יהיה טוב לדעת שבמקרה ויהיה משחק או סרט HD, שהם יוכלו לפעול טוב. אז אחרי כל החפירה הזו- השאלה היא: ראשית, האם יש בטווח המחירים הזה מפרט דומה למה שאני אשים עכשיו, רק עם gforce? ואולי כדאי להתפשר ולקנות את כרטיס המסך של intel וזהו? ואם כן, איזו חברה ודגמים מומלצים במחיר…

14. Started by kostyaf91,

* גודל המסך? 14-15.6 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר ארוך יותר טוב כמובן. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?נפח של 500GB מינימום, עדיפות גדולה ל-SSD בנפח יותר קטן (למערכת הפעלה) * כונן אופטי? לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חייב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) מסך מגע כמה הערות: 1. לא חייב להגיע לתקציב מקסימלי 2. אשמח שירץ גם משחקים אז עדיפות עם כרטיס מסך של Nvidia ראיתי בKSP כמה מחשבים שנראים לי בסדר,אם מישהו יכול להסביר לי על ההבדלים שלהם לעומק מאוד אשמח http://ksp.co.il/?store=ashkelon&select=.268..271.…

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. אני שובר את הראש כבר דיי הרבה זמן בנסיון למצוא את הלפטופ האידיאלי בשבילי ועדיין לא מצאתי משהו מתאים. אז ככה - אני דיי חדש פה אבל אני אנסה לעקוב אחרי הפורמט ואנסה להיות כמה שיותר ברור.. תודה מראש. * מטרות המחשב?- לימודים - הנדסת תוכנה, ככה שהוא צריך להתאים לסביבת העבודה של פיתוח תוכנה, משחקים - לא ברמה מוגזמת, ושישמש כמחשב ביתי בשבילי * גודל המסך? 15 * רזולוציית המסך? עדיף FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - numpad * משקל רצוי? פחות משנה המשקל רק שלא יהיה ענק מידי (בכל זאת הוא צריך להכנס לתיק ולהיות לי על הגב 4 שנים) * זכרון 16G * כרטיס מסך? כמה שניתן לשפר בסכום שנותר - (אני לא מאמץ את המחשב למשחקים כבדים אבל תמיד עדיף שתיהיה אופציה) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כ8-10 שעות לפ…

16. Started by OverclockedMyToaster,

ערב טוב לכולם. אני מחפש לקנות מחשב נייד לצרכי WORD, אינטרנט וקצת משחקים על הדרך (מדובר סה"כ בWOW, לא משהו כבד.). חשוב גם הזמן סוללה, כי יום לימודים יכול להימתח על פני 10 שעות. אני מעדיף מחשב ללא מערכת הפעלה כי הבנתי שהמחיר מעט נמוך יותר כך, ולי כסטודנט בכל מקרה יש אפשרות לקבל וינדוס ואופיס בחינם מהאוניברסיטה עם רישיון הMSDA. התקציב שלי הוא עד 4,000 גג. יכול לקנות רק מKSP או IVORY . (מישהו מוכן להסביר לי מה הבעיה באחריות של IVORY על הניידים?) שאלה לקינוח - יש לי אפשרות להמתין עם הקניה של הנייד בסמסטר הראשון, כי אין לי ממש מה לעשות בינתיים עם נייד עם כל החדוא והאלגברה. הוא יותר להעביר את הזמן בחלונות ולתירגולים\מעבדות. האם צפויים לצאת ניידים עם מעבד הCORE I7 בחצי שנה הקרו…

• 24 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by Azam,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2,000 רצוי, חריגה עד 2,500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? נטו לוורד/אקסל בשיעורים וגלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כלום 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא רלוונטי במקרה הזה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא סופר קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? המשקל זה הדבר הכי קריטי מבחינתי, כמה שיותר קל יותר טוב 7. האם האם יש צורך לכלול מ…

• 0 תגובות
    • 345 צפיות
  18. אני מחפש מחשב נייד שישמש סטודנט לאדריכלות, גם ביום יום (סרטים, אינטרנט אופיס וכו') וגם שימוש בתוכנות לדו ותלת מימד לצורכי הלימודים. מסך בגודל של 14-15 תודה מראש

• 7 תגובות
    • 840 צפיות
  19. Started by shlomishlomi,

שלום לכולם. אני התחלתי ללמוד השנה הנדסת תוכנה ואני מחפש מחשב נייד לתקופת התואר. הדרישות שלי מהמחשב הן: מעבד i5 (יהיה יתרון למעבד m לעומת u לשימושים שלי?) זיכרון לפחות 8 ג'יגה (אפשרות הרחבה ל 16 יתרון!) כרטיס מסך אני ארחיב בהמשך מסך בין 13 ל 15 אינץ' fhd (ציפוי מט יתרון!) מסך מגע לא היה לי ופה אני שואל אותכם האם זה נחוץ או גימיק בלבד? ssd כמובן של 256 ומעלה. משקל לא יותר מ 2 קילוגרם. לגביי יציאות- usb 3 חובה. usb type c יהיה יתרון לעתיד אני מאמין אז אם יש אפשרות זה יתקבל בברכה. בנוסף צריך שהוא יתחבר למסך שיש לי בבית dell p2414h. התקציב הוא 5 במקרה שהמחשב לא יכלול כרטיס מסך. אם המחשב יכלול כרטיס שמאפשר להריץ משחקים כמו 960m אז ניתן לעלות בעוד 2k כי אז אוכל למכור …

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. אהלן, זה המחשב שחשבתי עליו http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3736&CatCode=315 אבל אחרי שהתייעצתי עם סטודנטים הם המליצו מחשב טיפה יותר קטן. מה דעתכם? * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, לימודים(תכנות ויישומים הנדסיים) וכמובן משחקים פה ושם :-) * גודל המסך? 14-15 אינצ' * משקל רצוי? פחות קריטי, העיקר שיהיה מתחת ל3 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא באופן חריג. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא הכרחי. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 120GB * צורב DVD? עדיף אבל לא הכרחי * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Acer,hp,dell,asus (אם יש הצעות אחרות אשמח לשמוע) תודה רבה מראש

• 6 תגובות
    • 824 צפיות
  21. יריץ אקליפס. רוצה 15", אומר שלא יסתובב איתו יותר מדי, לא צריך טאצ' או משהו מיוחד [18:08, 10/5/2016] אמיתי: Lenovo ideapad [18:08, 10/5/2016] אמיתי: Y700 [18:08, 10/5/2016] אמיתי: או Hp omen [18:08, 10/5/2016] אמיתי: או איזה דל ב4 אלף מתלבט ביניהם. אפשר לנצל את כל התקציב

22. שלום לכולם, אין לי שום מושג בשוק הניידים, לכן אשמח לקבל את עזרתכם. מעוניין במחשב כמה שיותר זול אבל עם מעבד CORE 2 DUO (אם אפשרי בכלל ) מסך 14.1 מספק אותי עדיף שישקול כמה שפחות רצוי BLUETOOTH מובנה (לא חובה) תודה מראש

• 1 תגובה
    • 807 צפיות
  23. חושב ללכת על ה- "15.4 MSI EX600 2.10GHz לינק - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=381&CatCode=315

• 5 תגובות
    • 748 צפיות
  24. Started by shg,

היי אני צריך מחשב שיכול לתמוך בתוכנות של עיצוב פנים כמו AutoCad, 3D Max, Arch Plus, Adobe Illustrator, Adobe Photoshop התקציב שלי הוא כ-4000 ש"ח תודה שחר

• 0 תגובות
    • 589 צפיות
  25. שלום, מחשב נייד לסטודנט לעיצוב. פוטושופ ו solidworks עד 3500~4500~ עוגנים: זיכרון 4GB. כונן קשיח 7200 RPM כרטיס מסך עצמאי מעבד I3 / I5 מסך 15.6 אני רוצה להשוות 3 דגמים. תודה,

דיונים חדשים בפורומים