עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by nadav.narkiss,

הציעו לי שני מחשבים לעריכה גרפית: Lenovo Think Pad P52 מסך: 15.6 1920X1080 CAM LED מעבד: Intel Core i7-8850H 2.6 6core זיכרון: 32GB DDR4 דיסק: 1T SSD NVME כרטיס מסך: NVIDIA Quadro P2000 4GB GDDR5 Dell Mobile Precision 7530 מסך: 15.6 IPS 1920X1080 fhd IPS מעבד: INTEL SIX CORE I7 8750H 2.2. זיכרון: זהה. דיסק: זהה. כרטיס מסך: זהה. מה כדאי לקחת? טכנית בלבד. המחיר זהה. שניהם זמינים. אחריות זהה. תודה נדב

2. Started by DJ_VAKNIN,

שלום! אתמול נאמר לי שלא מומלץ לכבות את המחשב נייד כי זה גורם לבלאי מואץ של המחשב...הוצע לי להעביר אותו ל ,שינה" או "מצב שינה". ("שינה"-אצלי זה שמירת הזכרון והעברה למצב צריכת חשמל נמוכה ,ומצב שינה-כיבוי המחשב ושמירת המערכת כפי שהיתה ). רציתי לדעת מה ההבדלים בין המצבים מבחינת שחיקת המחשב/הסוללה ולקבל דעות באיזה אופן כדאי ל"כבות את המחשב" כי באופן כללי למשל אני לא רואה הבדל בין כיבוי ממש ל"מצב שינה"....אשמח לפירוט מורחב בנושא???? תודה לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. איך אפשר לחבר מחשב נייד למסך של מחשב נייד אחר ,בכדי להשתמש רק במסך שלו. ואיך אפשר לחבר מחשב שולחני ללא מסך למסך של מחשב נייד . כמו שמחברים מחשב נייד למסך רגיל.

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. שלום לכולם, 1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן חייב לנצל את הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית וצפייה בסרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מסך 24\27 ומקלדת ועכבר אלחוטיים של לוג'יטק 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט) 5 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא חייב. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9.…

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים ועבודה משרדית א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).משחקים ואינטרנט ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?כרגע 1280*1024 אבל ישודרג ל FHD * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?כלל המשחקים שקיימים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?כמה שיותר גבוה 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ו…

• 17 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. Started by d.c.n,

שלום, אני צריך בבקשה מערכת לגימיינג, הנה כמה נקודות שיעזרו לכם: *השימוש במחשב יהיה למטרות גימיינג במשחקים ברמה גבווה כמו call of duty 7 . far cry וכו'. *גודל מסך שלי 1920x1080 FULL HD *אין צורך בציוד היקפי. *רמת השקט היא לא כזאת קריטית אבל כזאתי שאני יהיה מסוגל לישון ולהשאיר את המחשב דולק. * OC מה שבטוח לא יהיה, ובמידה זה יהיה אני מאמין בשנתיים הבאות. *בעתיד כן ייתכן כל מיני הוספת/ שינוי חלקים שונים על מנת לשפר את המערכת. *שהמפרט יהיה בנוי רק בבקשה מ- www.ksp.co.il ולא מחנות (אתר) אחר. (אני יודע שזו הפעם ה100 שאני פותח אשכול , תמיד מבלבלים אותי כמו למשל : הכרטיס 6950 גדול מידי ויפריע לחיבורי ה sata ואז כשמגיע לדף השני אין כבר מענה אז רשמתי את כל הנתונים האפשריים…

• 20 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. Started by omrikarni,

שלום לכולם ושבת שלום: ברצוני לרכוש מחשב נייד בסכום שנע בין 2500 ל- 3000 ש"ח. תחום העבודה שלי מתבסס על עבודה עם אופיס, עבודה עם שרטוטים חשמליים , גלישה באינטרנט, ואולי מדי פעם צפייה בסרטים..לא משהו מיוחד. מעוניין לשמוע את ההמלצות שלכם לניידים .. באיזה חברה כדאי לבחור ולמה .. תודה רבה לכל העוזרים!

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. כמו שציינתי בכותרת, התקציב הוא 4000 שח' אפשר לנצל את כל התקציב - אבל אי אפשר לחרוג. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? מחשב למשחקים נטו. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקי FPS ו-MMORPG בעיקר. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות במסגרת התקציב. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? צריך מסך. גודל תלוי בקציב,עדיף 22 אבל אם אין ברירה אפשר גם פחות. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 3 - לא הכי חשוב. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? שום OC. 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין…

• 13 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. מה התקציב המקסימאלי? 6.000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?את הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מקלדת, עכבר, רמקולים 2.1/2 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנ…

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. Started by SixKiller,

שלום בעיקרון.... יש לי כבר מחשב מצוין חדש אבל אני הולך לקנות עוד מחשב Amd לא מש מחשב אלא חלקים עיקריים מעבד AMD ATHLON XP (BARTON) 2500 - 512K Cache, 333FSB לוח אם ABIT NF7 ver 2.0 (nforce2) - ATX מארז COMPUCASE CI-6a19 ATX SUPER MIDI TOWER CASE התקציב 1700 (דמי כיס) והאם אני יכול להשיג איזה שהוא מוצר יותר טוב מזה??? תודה מראש...

• 23 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. Started by habarbash,

היי רכשתי את ה DELL 1505 . 1: הכרטיס מסך שלו זה ATI X1400 , עכשיו הבעיה היא שאני אוצה לעדכן את הדרייבר ואני לא מוצא מאיפה להוריד אותו (ניסיתי באתר של ATI , אבל זה לא תומך במחשבים של DELL ) החדות היא מעולה אבל יש אייקונים (לא כולם) וכן טקטס שלא קריאים מספיק ( לא חדים ) . אני צריך את הדרייבר הכי מעודכן , מאיפה אני מוריד אותו ? תודה רבה .

• 21 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. הייתי היום באייבורי רק כדאי לקבל הצעת מחיר.. באתי אם מחשב מוכן מראש -Gigabyte W566N והמוכר התחיל לדחוף לי את ה-msi כששמתי לב שהמפרט בערך דומה חוץ מהעובדה של msi יש מעבד 8100 (2.1ghz) לעומת t7250, הבדל קטן במהירות הזיכרון לטובת ( Gigabyte-800mhz msi-667mhz) והבדל קטן במשקל לטובת ה-msi ... שמתי לב שאנשים פה לא מחבבים את איבורי וזה משליח על המוצרים שלהם... השאלה שלי היא האם למישהו יש ניסיון עם msi, מבחינת פיזור חום,סוללה,איכות המסך (בהירות, זווית צפיה) במיוחד עם הדגם הזה? ועד כמה המקלדת גרועה או שזה רק בדגמים מסויימים...? אני מבקש לא לתת ביקורת על איבורי כי את המצב שלהם אני מכיר......תודה

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. שלום, אני לקראת קניית מחשב שישמש לעבודה (פרנסה) ואתחיל במענה קצר לשאלות שלדעתי רלוונטיות. 1) לצורך הקנייה הקצתי תקציב של 3,500 ש"ח אך אני רואה שהצלחתי לבנות מפרט שמשביע את רצוני בהרבה פחות. אני כמובן מתייעץ כדי לקבל חוות דעת נוספת ופתוח לשינויים והמלצות אך אין צורך לנצל את כל התקציב. 2) סוג העבודה שלי נופל תחת הקטגוריה עבודה משרדית, אם כי לפעמים זאת עבודה משרדית קצת מאומצת שכוללת ניתוח ועיבוד קטעי טקסט ארוכים באמצעות תוכנות ייעודיות. בנוסף המחשב ישמש לעיתים גם להצגת קטעי ווידיאו (יתכן שגם HD) ועריכה גראפית קלה. המחשב לא ישמש למשחקים. אני עובד בתחום התרגום והלוקליזציה והתוכנות בהן אני משתמש לא בטוח מוכרות כאן, אבל הן בעקרון מנתחות ומעבדות טקסט. כיום העיקריות בהן אני משתמש…

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. Started by EpoXi,

שלום, אשמח לקבל מפרט למחשב ביתי, שימושים - גיימינג קל, כרגע למשל League of Legends אבל אולי גם יותר מזה בעתיד, עבודה עם אקסלים גדולים אם רלוונטי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000, אם מאד כדאי ניתן לחרוג מעט, עדיף שלא (מחיר כולל מסך). 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג קל, אקסלים גדולים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך - בגודל 24 בערך 1080P מספיק 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? …

15. Started by Shay2111,

בבקשה איך המפרט הזה הרכבתי בשביל אחי עם יש משהוא שכדי לשנות השמח לדעת תודה לכל מי שיתן חוות דעת מעבד Intel® Core™ i5-8600 Coffee Lake Box מעבד אינטל i5-8600 מסדרת Coffee Lake הכולל 6 ליבות במהירות 3.1GHz מק"ט: I5-8600B 1,060 ₪ 1,060 ₪ לוח אם Asus Rog Strix B360-F Gaming ATX לוח אם למעבד אינטל מבית Asus דגם Rog Strix B360-F Gaming ערכת שבבים B360 בעל תושבת 1151 מסוג ATX הכולל יציאות Display Port, DVI, HDMI וחיבורי USB 3.1, USB 2.0, USB Type C מק"ט: STRIXB360FG 570 ₪ 570 ₪ …

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. צהריים טובים אני מחפש לעזור לחבר בקניית מחשב לאולפן הקלטות ביתי בתקציב של כ4000 ש"ח. בפעם האחרונה שהמלצתי למישהו על מחשב מסוים, הNVIDIA 6600GT היה אחד הכרטיסים החזקים בשוק, אני מניח שהרבה מים זרמו בירדן מאז.. מדובר במחשב לאולפן הקלטות קטן, והתקציב מתייחס למחשב בלבד, ללא ציוד היקפי. המחשב יתמודד עם עריכת שירים (CUBASE, PROTOOLS וכיוצא בהם) ואינטרנט/אופיס בין לבין. בעל האולפן מבקש עדיפות למעבד i7, וללפחות 16GB זיכרון , ויש לו 2 כוננים שהוא ישמח לחבר אותם למחשב, בלי קשר הוא מבקש גם כונן SSD לדעתי הלא מקצועית מוזיקלית, יש צורך בכרטיס קול כלשהו (?) וכמובן דרושה מערכת הפעלה Windows העדפה כמובן שהמחשב יגיע מורכב. …

17. שלום חברים, אני מתעניין בשביל צלמת על מחשב נייד. להלן הדרישות וכל זה: * מטרות המחשב - עבודה בפוטושופ בעיקר * גודל המסך - אני מאמין ש15 אינץ' מספיק. לא פחות זה בטוח. לגבי האם המסך יהיה מאט, צריך את עזרתכם. האם עדיף מאט? לצלמים? * רזולוציית המסך - אין לי מושג - מה שהכי נכון לצילום. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - לא * משקל רצוי - אין העדפה * האם נדרש זמן סוללה ארוך - אין העדפה * Bluetooth - לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח - כמה שיותר, ולכן לא נראה לי שSSD רצוי פה עדיין.. * כונן אופטי - לא חובה * העדפה לחברה כלשהי - מנסיון אני מאוד אוהב את המחשבים של ASUS. אבל אני לא נעול על זה. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - הדבר הכי חשוב במחשב זה איכות המסך, הי…

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. שלום לכולם! בניתי מפרט בסיסי בKSP - מטה - אבל אני לא בטוח עם זה עובד: ‏Intel Core i5 4570 Haswell 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray‎ 980 ‏Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 120 ‏Asus B85M-E/CSM LGA1150, Intel B85, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI, HDMI‎ 440 ‏‏G.Skill 2x8GB DDR3 1333Mhz Ripjaws X Dual Channel CL9-9-9-24‎ 645 ‏MSI GTX660 OC 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E‎ 1070 ‏Western Digital Caviar Red WD10EFRX 2TB Sata III 530 ‏LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM 115 ‏Asus Xonar DX 7.1 Sound Card‎ 350 ‏Corsair RM650 650W Gold Active PFC 12cm Fan PSU 630 ‏Sharkoon MS140 Black Micro-ATX Case (No PSU)‎ 220 ‏Arctic F8 PWM CO 80mm‎ 40 ‏Antec Tru…

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. Started by abnatan,

Intel Pentium IV 2.8C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX - 1,306 NIS Asus P4P800 Intel 865PE Motherboard (HT, FSB800, Dual DDR, S-ATA, 5.1 Sound, 3Com G-LAN, USB 2.0) - 696 NIS DDR-RAM 256MB 3200 Samsung Original Memory - 277 NIS X2 Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD - 495 NIS Sapphire Atlantis Radeon 9600XT 128MB DDR DVI Retail Video Card - 1,097 NIS Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5'' Floppy Drive - 52 NIS Viewsonic G75F Flat Monitor 17" - 1,130 NIS DVD-ROM Toshiba 16/48 Bulk 207 NIS Microsoft Multimedia Keyboard - 102 NIS Logitech MX500 High Performance PS2 | USB Optical Mouse - 310 NIS Compucase-HEC Super Midi Tower CI-6919 Front USB 300W …

• 20 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. שלום חברים, טוב, קבלתי 4000 ש"ח במזומן,המיועדים לקניית מחשב למשחקים (בעיקר FPS...) אין צורך בציוד היקפי אין גם צורך בצורב... השאיפה למעבד: G0 של מעבד ה-Q6600 וכרטיס מסך - PCX - GeForce 8800 GTS 320MB 320bit האם ניתן לעמוד ביעד ? (חנות מועדפת היא skypc ...)

• 39 תגובות
    • 2.2k צפיות
  21. 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 5000 ש"ח מקסימום. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית, משחקים כבדים, צפייה בסרטים, הורדות, וקידודים קלים פה ושם. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא צריך ציוד היקפי, יש מסך Samsung P2370. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי - לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? C2Q 9550, HD 4890, צורב DVD עם טכנולוגיה LS. 6. האם נושא הקירור והע…

• 32 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. היי כולם. המטרות והתקציב בכותרת, המסך נקנה כבר (930B ב1550 שקל ). את הפרט אפשר להרכיב מפנדה ונעה ביחד. זה מה שאני בניתי: נעה: #CONNECT3D Radeon® X1900 XT 512MB GDDRIII with DVI-I DVI-I + VIVO 2350 #DFI Infinity 975X for LGA775 1060 or ASUS P5B 1080 G.Skill DDR II PC6400 800MHZ 2GB Dual Channel CL 4-4-4-12 1390# #*Sunbeam Transformer BLACK 320 פנדה: #Intel Core 2 Duo E6400 2.13GHz 2Mb 1475 #LG GSA-H10 Multi DVD-Recorder Bulk Black-210 #Enermax Liberty 400W Active PFC 475 #Hitachi Deskstar 160GB 7.2K 8MB T7K250 SATA2-362*2 = 724 #Mitsumi Floppy Drive 1.44 Black - 49 קירורים נעה: ARCTIC COOLING AF12025 - 40 ARCTIC COOLING Arctic Fan 12 50 פנדה: Zalman …

• 32 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. היי, מעוניין לקנות מחשב מסוג Dell Vostro. מצאתי שני דגמים עם מפרט ומחיר כמעט זהים אבל דגם שונה, מישהו יכול לעזור להסביר את ההבדל? Dell Vostro 15 3580 VM-RD09-11239 Dell Vostro 15 3580 V3580-5096 תודה

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. [table] [tr] [td][/td] [/tr] [/table]אני מעוניין להחליף את המחשב העייף שלי שנרכש לפני כ4 שנים במשהו יותר עדכני. ציוד היקפי יש, אני מעוניין רק במחשב עצמו. אין צורך במערכת הפעלה. המחשב מיועד למשחקים, ועבודה משרדית. רצוי גם שהמחשב יהיה שקט (כמה שאפשר) המחשב יחובר לטלויזיה בכבל HDMI, ולמסך 22 בכבל dvi רצוי גם שהמחשב יהיה שקט (כמה שאפשר) המחשב ירכש בירושלים, ולכן עדיף שהמפרט יבנה ב ksp, איבורי או חנות כלשהי מהעיר. מניסיון, ברוב הפעמיים שקניתי מחשב נאלצתי לחזור לחנות בגלל בעיות בהרכבה/כרטיס מסך שונה ממה שהזמנתי/חוסר במאווררים או מאווררים שונים ממה שקניתי וכו, ולכן אני מעדיף לקנות בעיר, למרות המבחר המצומצם ושל החנויות פה. תודה לכם

• 18 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. Started by zilbermm,

שלום, אני צריך מחשב לשימושים בסיסיים - אינטרנט, מוזיקה וסרטים, משחקים בסיסיים מאד לילדים קטנים. התקציב הוא 1500, סטיה של 100 לפה ולשם היא בסדר, אבל לא מעבר. אשמח גם אם מושהי ימליץ לי על מייבש כביסה אישתי מייבשת על הרדיאטור וקורעת אותי עם חשבון החשמל תודה

• 22 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים