ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,345 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200, עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. pubg, fifa, rocket league, overwatch, משחקים חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר 3. האם יש צורך בצ…
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש את הדגם לעיל לשימוש עיקרי של גיימינג מפרט: i7-8700K 6-Core Processor (12M Cache, up to 4.7 GHz) 16GB, 2666MHz, DDR4 256GB M.2 PCIe x4 SSD + 2TB 7200 rpm Hard Drive NVIDIA® GeForce® GTX 1070 with 8GB GDDR5 Graphics Memory מעולם לא קניתי דגם מוכן מראש אלא רק הרכבתי, בא לי הפעם לנסות מוכן (סליחה אם אני מעליב את כל המרכיבים בעצמם ) מה דעתכם על מחשב זה בפרט ועל מחשבים מורכבים מראש בכלל, תודה רבה
-
- 30 תגובות
- 4.1k צפיות
- 2 followers
-
-
אהלן חברה! אני מתחיל בסמסטר הקרוב ללמוד מדעי המחשב ואני רוצה לקנות מחשב נייד שיהיה לי חזק לשימוש יומיומי לתקופת התואר. אפרט הכל גם במפרט למטה אבל אשמח לרשום גם בכלליות פה כדי להעביר את השאלות שלי וללמוד על הדרך! השימוש העיקרי יהיה תכנות בתואר מדעי המחשב אבל כמו כן גם לגיימינג בינוני ועריכת סרטים פה ושם בSony vegas.. מקווה שאוכל למצוא מחשב שאהיה מרוצה ממנו בתקציב הנ"ל. שאיפה שלא יהיה מחשב של 3שעות בטרייה בלי הטענה, בכל זאת.. לימודים ונוחות. אשמח לכמה שאלות על הדרך שיעזרו לי: 1) מה ההבדל בין כונן דאטא לSSD? הבנתי שהSSD יותר מהיר, אבל בחלק מהמחשבים יש נניח 256GB SSD ועוד טרה DATA.. אם הSSD מהיר יותר לא ארצה לשים את הכל עליו? מה השימוש של כל אחד במת…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש מחשב מומלץ לגיימינג שיחזיק לי לכמה שנים טובות וכרטיס מסך לפחות GTX 1070. עדיפות לאחד לא מרעיש או שמאוד מתחמם. ההתלבטות שלי היא בין שני אלו: HP OMEN: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=20961 LENOVO LEGION: https://ksp.co.il/?uin=40522&select=.268..271..132..159..413..211..2640..2639..4151..442. יש לכם רעיון לנייד גיימינג מומלץ יותר? בנוסף, האם לדעתכם מחשב נייח עם אותו מפרט יהיה זול יותר משמעותית? (ברמה ששווה לקנות מסך טוב ועדיין לחסוך?) תודה רבה!
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שבוע טוב! מתכנן לקנות את הנייד Lenovo IdeaPad 320S-14 האם הוא יריץ סבבה את המשחקים הבאים.... Fortnite Overwatch League of legends Maple story זה המחשב: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=22525 הכרטיס מסך הוא: Intel HD Graphics 620
-
- 1 תגובה
- 880 צפיות
-
-
שלום לכולם, ראשית, אני רוצה להודות על העזרה בקניית מחשב נייד לאשתי, ראו דיון: אני חייב סקירה עבור המחשב הנרכש לטובת הפורום, אעשה זאת בימים הקרובים. בקצרה - מחשב מצוין לצרכים הרשומים, שינה לאשתי את החיים (ציטוט מדויק). בשבוע שעבר, חברה של אשתי החליטה "להצטרף לחבורה" ולרכוש מחשב לאותו שימוש. לאחר תחקיר מצידי, אלה הדרישות שלה: תקציב - אפשר להגיע עד 4500 ש"ח, חסכון יתקבל בברכה אך אינו חובה. תצורת 2in1, עדיפות למסך מסתובב ולא לנשלף. גודל מסך מגע - עד 14 אינץ'. חשוב שהמסך מתאים לשימוש חוץ (אור שמש). משקל - עד 1.5 ק"ג. צריך לפחות 3 חיבורי USB (חיבור למצלמת וידאו מספר פעמים ביום, כונן אחסון חיצוני, מדי פעם מדפסת ללא אלחוט, ומשדר לעכ…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד למשחקים פופלארים של היום -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. PUBG , OW , Destiny2 , Battelfiel1 , The Witcher3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חש…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
אשמח להמלצה למחשב נייד. בפרט עבור כלים בעולם ה(CD (continuous deployment הכוונה היא לעלות על המחשב לינוקס ועבודה עם כלים כמו chef,jenkins הרמה של containers,עבודה עם DB וCLOUD העדפה היא LENOVO אך אם יש המלצות נוספות אשמח לשמוע תודה
-
- 0 תגובות
- 976 צפיות
-
-
שלום אני מתלבטת איזה מחשב נייד לקנות אולי מישהו יכול לעזור? מתלבטת בין אסוס ולנובה יוגה ובכללי איזה דגם כי הצרכים שלי זה גם בשביל עבודה גראפית. (אני בתחילת דרכי בכיוון הזה) בעיקר אילוסטריטור וגם שימוש במוזיקה, סרטים וכתיבה. חשוב לי בנוסף שהוא לא יהיה כבד מידי כי אני מטיילת בעולם. מחיר עד 3500 אשמח להמלצה על דגם ספציפי , על פרטים שחשובים שיהיו לי במחשב ועל מה לא כדאי לי להתפשר . תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 705 צפיות
-
-
בת זוג שלי רוצה לקנות מחשב חדש לעבודה אדריכלית , מצורף מפרט שהרכבתי ממה שאני מכיר ויודע אשמח להערות והארות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 9K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש פרנסה כבד - רינדורים ברוויט, לומיון פוטושופ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כ…
-
- 44 תגובות
- 5.4k צפיות
- 1 follower
-
-
אז הסטודיו שלנו מצא אופציה זולה למחשב מק לעריכה גרפית! השאלה היא כזאת. יש לנו כרטיס מסך gtx 970 strix asus עם חיבור 8pin pci-e. המפרט של המחשב הוא Xeon e5462 (שני מעבדים) סהכ 8 ליבות 32gb ddr2 800mhz ecc 240gb ssd Sandisk plus 1tb wd blue 7200 rpm בינתיים יש שם gt120 עם 512mb ram (מן הסתם לא מתאים לעריכה ב 4K בfinal cut) המחשב יעלה בסביבות ה4k אז ככה ! שאלה ראשונה ! האם ה970 יתמוך במערכת ההפעלה mac ובדרייברים של nvidia ובחיבורי חשמל הpci-e (פרמטר קריטי)? האם שווה לקנות מחשב כזה בשנתון כזה?(חשוב לציין שכבר בדקנו את המחשב והכל היה טוב חוץ מהכרטיס מסך! תודה לכל מי שיעזור!
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? כאמור, 3500 - 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך, יהיה מעולה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Battlefield 1 , PUBG, Kingdom Come: Deliverance, Far Cry 5 וכל משחק שדורש בסגנון. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080X1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות ככל האפשר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמי…
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הי עבר המון זמן מאז שקניתי מחשב. היעד: משחקים כרטיס מסך מהשורה הראשונה עד 1.5k מעבד מהדור החדש i7 אני יודע לעשות oc אבל אני לא חושב שאני יעשה עליו. לא צריך מסך מקלדת ועכבר רמקולים חייב cd?
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לשמור על איזון בין התקציב לדרישות ולא לחסוך על איכות הרכיבים. אם יש צורך - לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש בסיסי - גלישה, אופיס, הרצת סרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. …
-
- 36 תגובות
- 4.3k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה, אפשר להגיע עד הסוף ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה משרדית - אינטרנט, סרטים וכו', משחקי דפדפן. עבודה כבדה במסמכים וכאלה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. ה…
-
- 1 תגובה
- 642 צפיות
-
-
שלום, הייתי רוצה להתייעץ איתכם לפני שאני מזמין מחשב, למקרה שיש בעיות תאימות כל ששהם שלא שמתי לב, שאין דברים חלשים מדיאו מצד שני אוברקיל שימוש עיקרי: הורדה וצפייה בוידאו FULL HD (רוצה שיהיה מוכן ל4K) בחדר השינה (חשוב שיהיה קטן ושקט יחסית) שימושים נוספים: לעיתים יוצא לי לערוך וידאו ולשחק במשחקים לא תובעניים מאוד (רוצה שיהיה מסוגל להריץ AoE 4 לכשיצא, סיקוולים של Starcraft ודברים בסגנון) המפרט: מארז Thermaltake Core V1 Snow Edition Mini ITX Chassis (אני נעול עליו) ספק כח Corsair TX-M Series™ TX550M 550W CP-9020133-NA מאוורר למעבד Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 0 (האם מספיק?) מעבד Intel® Core™ i5-8400 Coffee Lake Tray לוח אם (Gigabyte Z370N WIFI (…
-
- 2 תגובות
- 817 צפיות
-
-
https://m.ivory.co.il/catalog.php?id=24857&iszap=1 לכאורה מפרט חדיש ביותר עם רכיבים שקראתי עליהם ביקורות טובות. במיוחד המעבד וכרטיס המסך. הבעיה שאני לא מכיר את לנובו ואת הדגם הזה בפרט. אני מעוניין לשמוע חוות דעת ממי שיש לו כל וריאציה של Ideapad. למיטב הבנתי בישראל יש מנהג לקחת בסיס רעוע יחסית של מחשב נייד ולשדרג אותו מעל ומעבר. לא מצאתי בשום מקום בעולם את ה320 עם כזה מפרט. האם לא נוצר צוואר בקבוק במצב כזה? האם המחיר לא קצת נמוך מדי באופן חשוד? תודה רבה.
-
- 11 תגובות
- 8.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב נייח חדש. התקציב שלי הוא כ5.5K, עם חריגה של 0.5K. השימושים הם וירטואליזציה, סרטים ועריכת תמונות (תחביב). המחשב לא ישמש למשחקים, ולכן אני מתלבט אם לרכוש כרטיס מסך חיצוני "בסיסי" בכמה מאות ש"ח או להשתמש במובנה בלוח. השקט דיי חשוב, ולכן חשבתי על מעבד שלא מסדרת הK שצורך פחות חשמל. כמו כן לא מתוכנן OC (אחח.. היו ימים.. חבל שאת הפרויקט שלי מ~2004 כבר לא ניתן למצוא ) חשובה לי המהירות של הוירטואליזציה (מספר מכונות של ווינדוס/לינוקס) ולכן אני מעוניין ב2 כונני SSD, אחד למעה"פ ואחד לוירטואליזציה. אני רוכש את המחשב לטווח הרחוק, ולכן אני מוכן להשקיע, למרות שאולי היה ניתן לרכוש רכיבים חלשים יותר ולחסוך ע…
-
- 19 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
היי לכולם 1. מה התקציב המקסימאלי? 5 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם לא משהו דרסטי אפשרי לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיפות לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה,משחקים כמו פיפא 18 ו gta לפעמים,אפשרות לעריכת מוזיקה שאעשה בעתיד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עריכות בצורה מזדמנת ובאופן חובבני ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. המשחקים שציינתי באופן מזדמן ושתהיה לי את האפשרות לשחק במשחק…
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, אני עורכת ווידאו וצלמת בתחילת דרכי ורוצה לרכוש מחשב - צריכה עזרה בקבלת מפרט. 1. התקציב שלי הוא בסביבות ה6K כשאפשר לחרוג עד 7K וקצת.. בעיקרון לא מעוניינת לחסוך כי אני רוצה שהכלי יהיה טוב יחזיק לאורך זמן- כן אפשרי לחסוך כשמתלבטים על הכמות בדברים הניתנים להרחבה בהמשך (זיכרונות למשל) 2. המחשב נועד לעריכת וידאו ותמונות (גם תכנות אבל כתפקיד משני) אני משתמשת בתוכנות של Premiere, PhotoShop, LlightRoom, AfterEffect : Adobe בהמשך בכוונתי ללמוד ולהשתמש גם בAVID בתוכנות הנ"ל אני משתמשת באופן כבד ומתכננת לעבור להשתמש בהן לצורכי פרנסה בעתיד הקרוב (בעלי מתכנת וישמח להתקין על המחשב גם Visual studio - השימוש יהיה באופן מזדמן) …
-
- 31 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש לצורך גיימינג שיתאים לשנים הקרובות. עד היום שרדתי עם מחשב בעל מעבד דול קור כאשר עם הזמן שידרגתי לו את המסך ואת הזיכרון . לרוב מה שאני משחק זה היה מצויין. עם זאת נכון להיום אני רוצה שתיהיה לי האופציה לשחק בכל משחק, גם כאלו שבעלי דרישות גרפיות גבוהות. המשחק שכרגע עשה לי את הבעיות והוא הטריגר לרכישת מחשב חדש זה - Subnautica http://store.steampowered.com/app/264710/Subnautica/ הבעיות שחוויתי הן תזוזה לא חלקה, קפיצות ותקיעות ולפעמים אפילו טעינה איטית של פני השטח. נכון להיום יש לי כרטיס מסך 960GTX שאשמח לא להחליף אותו אם לא ממממש הכרחי. יש לי הארדיסקים קשיחים רגילים ככה שגם את זה לא צריך. …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התקציב הוא 1000$, אולי קצת יותר השימושים הם בעיקר בסיסיים של אינטרנט, אקסל וכל המסביב, לא פוסל גם הפעלת משחקים כבדים. אבל צריך שיהיה חזק כדי שיחזיק כמה שנים טובות.. הסתכלתי וראיתי את זה: https://www.bhphotovideo.com/c/product/1367633-REG/dell_i7577_7722blk_i7_7700hq_16gb_1tb.html על פניו הוא נראה אחלה, אבל אני לא ממש יודע איך הכרטיס מסך הזה, באמת שאין לי מושג תחום הזה. בנוסף, ראיתי את הסרטון הזה: h-ttps://www.youtube.com/watch?v=v93BfSjL6hs (תסירו את ה - בין ה h ל t) אני מתכנן לשים את המחשב בעמדה בבית ולחבר אותו למסך גדול, בעיקרון המחשב לא הולך לזוז יותר מידי ויהיה מחובר למטען רוב הזמן. ביררתי קצת את הנושא וראיתי סרטון המראה שכדי להסיר את הסו…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי איזה מעבד עדיף למחשב נייד שימוש לבית הספר אבל גם משחקים אני יודע שיש משמעות ל Cores& Threads מה עדיף למשחקים המחשבים מגיעים עם כרטיס גרפי GEFORCE 930MX 2GB Mem. 1) I7 – 7500U 2.70 GHz Kaby Lake 4MB Cache up to 3.5Ghz 2Cores, 4 Threads 12GB Memory 1TB 7200RPM Disk 2.5” או 2) I7 – 8550U 1.80GHz Kaby Lake R 8MB Cache up to 4.0Ghz 4Cores, 8 Threads 16GB Memory 512MB SSD Disk 2.5” תודה
-
- 1 תגובה
- 854 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות (סביבות דיי כבדות כמו UNREAL), גיימינג קל (לא איזה GTA או PBUG), סטודנט (אני ממש אשמח למחשב עם אופציה לעט STYLUS) , ולהעביר את הזמן . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). סטודנט, אז בגדול הוא ישמש אותי להרבה פיתוחים בסביבות יחסית כבדות. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -overwatch,fortnite ומשחקים בסגנון. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר ל…
-
- 1 תגובה
- 937 צפיות
-