עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. מפרט נוכחי: מעבד: Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray לוח אם: Gigabyte GA-B75M-D3H זיכרונות: Corsair 8Gb DDR3 1600Mhz דגם cmv8gx3m1a1600c cl11 כרטיס מסך: Gigabyte Readon 7970 3GB GDDR5 OC דיסק קשיח: Western Digital Caviar Blue 1TB ספק כוח: SeaSonic ECO 600W קירור למעבד: Artic Alpine Pro 11 מאוורר למארז: Corsair Air SP120 PWM High Performance Edition High Static Pressure 120mm מארז: Corsair SPEC-ALPHA Gaming Mid-Tower מסך: BENQ XL2430T 24" 144HZ 1920x1080 + Samsung SyncMaster 2433 24" 60HZ 1920x1200 מערכת הפעלה מקורי: Windows 10 Enterprise תקציב: 4,500. חריגה מקסימלית מהתקציב: 5,000. מהם השימושים במחשב? סטרימינג (לייבים) | תכנות | גיימינג כ…

• 11 תגובות
    • 2.7k צפיות
  2. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך.. מכוון ל4K ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר להציע אם ההבדל קריטי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עריכת מוסיקה, מעט פיתוח תכנה, צפייה בסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). cubase/abelton, תדיר עד כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1440X900, וטלויזיה 1920X1080 ייתכן שאשדרג מסך בשלב יותר מאוחר …

• 0 תגובות
    • 605 צפיות
  3. מה קורה חברים רציתי לרכוש כרטיס מסך ואז מעבד לוח אם וזיכרון אבל בגלל המחירים כרגע אמתין עוד כמה חודשים שיתאזן המחיר בשוק בכך אופן אמרתי לעצמי אולי בינתיים אשקיע קצת בכל עיניין הקירור כי המחירים די מאוזנים בשוק הקירור רציתי מארז ומאווררים שקטים קירור מעבד ואולי גם ספק אם צריך יש לי SEASONIC S12II 520W חצי מודולארי ועוד אחד לא מודולארי שחזר מRMA לפני שלוש שנים בגלל רעש במאוורר ומאז הוא שוכב כך שהייתי מעדיף לא להחליף ספק אם לא ממש חייב המחשב שאקנה יהיה על בסיס דור 8 של אינטל השאיפה ל 8600K אבל לא סגוריעול להיות 8400 16GB זיכרון שני כונני SSD וגם HD רגיל הכרטיס מסך אמור להיות 1070 בתיקווה שיצאו דור ה 20XX של NVIDIA אז ירדו המחירים אבל יכול …

• 13 תגובות
    • 2.9k צפיות
  4. Started by d1zzy,

שלום, אחי צריך מחשב נייד ASAP לצרכי לימודים (לקנייה בארץ). אני בעלים לשעבר ואוהד של סדרת thinkpad - ראיתי את ה-carbon שעולה 6000+, והשאלה אם אני לא משלם ביוקר ביחס לתמורה שאני מקבל (ה-carbon במחיר הזה הוא עם המפרט הכי נמוך שיש ביחס לאחרים בסדרה). הסתכלתי גם על ה-vostro אבל השאלה מה איכות הבנייה. הוא רוצה נייד אמין. אשמח אם תוכלו לתת לי המלצה בהתאם לקריטריונים המפורטים מטה, תודה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך! ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, multitasking 7. האם האם יש צורך …

• 1 תגובה
    • 720 צפיות
  5. Started by XEON123,

אני צריך חריטה מקצועית של אותיות עברית על מקלדת מוארת באזור הקריות או חיפה. באזור תל אביב יש כמה,אבל עדיף באזור שלי קריות או חיפה,יותר משתלם. מישהו מכיר ?

6. אז הגיע הזמן להתחדש, ולאחר שעות רבות של מחקר החלטתי ללכת על שילוב של מסך 2K Dell U2715H עם כרטיס גרפי GTX 1070. עכשיו אני תקוע וצריך עזרה בבחירת שאר המפרט המחשב מיועד לגיימינג, תכנות ויצירת מוזיקה. חשוב לי מאוד שהוא יהיה שקט מכיוון שאני מקליט שירים באותו החדר. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אבל לא במחיר של פשרה רצינית ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם ממש ממש חייבים 0.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, תכנות ו-DAW א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - Cubase, Vis…

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. שלום לחברי הפורום! ידידה שלי ביקשה את עזרתי (להלן: "עזרתכם") לקנות מחשב נייד שיהיה לשימוש אחד בלבד: חיבור HDMI לטלוויזיה וצפייה בסרטים מוזרמים מהרשת, כמו יוטוב אבל פלאש במקום HTML5 (אני חושב). היא יכולה להוציא עד 2000 ש"ח אבל ביקשה במיוחד לחסוך כמה שאפשר. היא מתנגדת בתוקף לכל פתרון שהוא לא מחשב נייד (קופסת טלוויזיה, HTPC, טאבלט וכו'). השאלה העיקרית שלי היא האם המחשבים שמוצאים בזאפ ב-1000 ש"ח יספיקו לצרכים שלה? לדוגמה: אינטל: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=968244 AMD: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=948369 אם כן, אתם יכולים להמליץ על הכי מתאים מבין המחשבים הללו? הייתי מעדיף לא לקנות מחשב שהוא מעין טאבלט עם מקלדת, את…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by ofiry,

שלום לכולם, תוכלו להסביר לי למה יש הבדלים במחיר בין זה: https://ksp.co.il/?select=.268..271..211..2183..2788..347..466.&kg=&list=1&sort=2&glist=1&uin=41571&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=&rintersect=&store_real= לזה: https://ksp.co.il/?select=.268..271..132..211..2183.&kg=&list=1&sort=2&glist=1&uin=43305&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=&rintersect=&store_real= חוץ מה Brand המפרט די דומה שניהם intel core i5 עם 8GB ו 256GB SSD, מה אני מפספס?

• 1 תגובה
    • 865 צפיות
  9. הי, אני אשמח אם תעזרו לי למצוא מחשב לשימוש הבא: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 4500 זה התקציב המקסימלי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (וורד, דפדפן אינטרנט וכד׳) ולצפייה בסרטים בסטרימינג (לא משחק במשחקי מחשב) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. http://il.pcmag.com/dell-xps-15-touch-9550/327/review/dell-xps-15-touch-9550#disqus

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. נקנה לפני כחצי שנה. אשמח לדעת בכמה למכור אותו ביד2 כיום..

12. Started by Tom Kotler,

שלום לכולם, אני נמצא לפני קניית מחשב ומתלבט בין שני דגמים. המחשב מיועד לגלישה באינטרנט ושימושי Office בסיסיים בלבד, צפייה בסרטים בצפייה ישירה או להורדה. ללא תוכנות כבדות. יהיה לרוב מחובר לטלוויזיה דרך HDMI. ניידות רבה היא לא שיקול, כי כמעט תמיד יהיה מחובר לחשמל. עם זאת העדיפות היא למחשב קטן יותר, כי כן תיתכן העברה שלו ממקום למקום. אני מתלבט בין שני דגמים: Lenovo V110 15 80TD 003VIV או Lenovo E3180-5D-W10 חשוב לי שעבור השימושים לעיל, שיעבוד מהר וחלק. אני לא מכיר בכלל את המעבדים של AMD. כמו כן ראיתי שיש הבדל בתקשורת האלחוטת בין השניים. אשמח לעזרה.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. שלום חברים, מחפש המלצה למחשב נייד לסטודנט, חשוב זמן סוללה גדול ככל הניתן. שימו לב הרכישה תהיה באילת לכן אני מניח שיש אופציות מעולות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, לימודים, כתיבה במהלך הרצאות, גלישה ותפקוד טוב עם אופיס. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו ספציפי. (ניתן לציין גם גודל מסך). עדיפות ל-14 אינץ' ומעלה. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבו…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. הבת שלי לומדת אוטוקד וזקוקה למחשב חזק. זה המפרט שקיבלתי, אשמח לשמוע חוו"ד של המבינים! DEEPCOOL ALTA 9 CPU FAN אונברסלי DDR4-2400 16GB 1 SanDisk SSD 240G כרטיס מסך 1 GIGABYTE GFORCE 1050 2GDDR5 GV-N1050OC-2GL 1 2000GB SEAGET-TOSHIBA SATA3 מעבד 1 NEW CORE-i7 7700 MAX 4.2GHZ 8M TRY לוח אם 1 GIGABYTE H110M-S2V VGA DVI DDR4 1 PRO 550W REAL 12 ספק כח מקצועי מאוורר ס"מ 1 LG-SAMSUNG-ASUS DVD RW X24 SATA 1 CASE PRO-X GAMER USB3 USB2 RED LED

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. שלום לחברי הפורום: אני מחפש לקנות מחשב להורי לגלישה ,מדיה ואופיס. חשוב שהמחשב יהיה אמין ועמיד לשנים. מה התקציב המקסימאלי?2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב ?גלישה ,מדיה ואופיס כבד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך): 22 אינץ' 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא …

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by kuku100,

חשוב מאד: 1. מעבד כמה שיותר מהיר עם כמה שיותר ליבות, כי תוכנות שחמט יודעות לעשות שימוש מעולה בכל הליבות הקיימות. 2. זיכרון מהיר מאד, וכמה שיותר. רצוי 64GB ומעלה. 3. דיסק מערכת מהיר ביותר (שיכיל גם קבצי נתונים לסופי משחק, שבהם התוכנה עושה שימוש רב מאד). 4. המערכת אמורה לעבוד בשיא יכולתה כך שיכולת המהרה טובה היא חשובה מאד. כך גם אמינות הזיכרון כי המערכת תעבוד במהירות מירבית לאורך ימים רצופים ולפעמים גם שבועות רצופים. קירור טוב? לא חשוב: 1. כרטיס גרפי משובח. ממש לא נחוץ. מספיק משהו סביר שמגיע עם הלוח. 2. אודיו משובח. גם כאן - משהו סביר שמגיע עם לוח האם מספק בהחלט. 3. כרטיס רשת 1G מספיק בהחלט, גם ככה מחובר לראוטר שמפיץ את הבשורה בשאר הבית. לא נחוץ בכל…

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. Started by dw3939,

המלצה למסך מחשב. גודל: "27-"23 שימושים: בעיקר משרדי. לא מיועד לגיימינג. מחיר: 500-1,000 ש"ח תודה!

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by sayeretp95,

שלום רב לכולם לאורך השנים ראיתי שמחשבים נייחים מוכנים של מותג (דל,HP,לנובו וכו') היו יקרים יותר ממחשב בעל אותו מפרט שיכולת להרכיב בעצמך בחנויות מחשבים השונות. שמתי לב לכאורה לדבר מוזר: נכנסתי לאתר KSP ומצאתי שם מחשב גיימרים מוכן של חברת לנובו. הנה הקישור(https://ksp.co.il/?uin=45845&select=.269..4089.) כשפניתי להרכיב בעצמי אותו מחשב ראיתי שיוצא לי יותר יקר. לכן שאלתי היא האם באמת יכול להיות מצב כזה שישתלם לקנות את המחשב הנ"ל או שיש פה רכיב או רכיבים שחסכו בהם מאוד? האם זה נכון שההתאמה בין החלקים במחשב מותג (נייח) טובה יותר מההתאמה בין החלקים של מחשב הניתן להרכיב בחנויות השונות? האם ניתן להגיד שמחשב מותג (נייח) אמין יותר ממחשב הניתן ל…

• 7 תגובות
    • 4k צפיות
  19. Started by tompkins20,

שלום, אשמח לקבל המלצה על מפרטים עבור 2 מחשבים שונים. מחשב 1: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2800 כולל מערכת הפעלה. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כמו Overwatch, CsGo, Pubg. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוה שניתן תחת מגבלות התקציב. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? השקט לא משמעותי. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by errrr,

תקציב - 4000 ש"ח. אם יש הבדל ממש משמעותי עבור השימוש היחסית בסיסי, אני אשמח לשמוע. שימוש - בעיקר קריאה ועריכה של מסמכים בoffice עם גלישה סטנדרטית באינטרנט, ומעט (מאוד) צפייה בסרטים. ציוד היקפי - עכבר אלחוטי פשוט. שקט - לא כזה קריטי. מערכת הפעלה - Windows 10 ובנוסף Office (אם יש הנחה לסטודנטים אז אדרבא). חנות - עדיף כזו שעובדת באזור הגולן, אך לא חובה. מתי? - כמה שיותר מהר. חיבורים - סטנדרטי: aux, ethernet, USB, HDMI. שדרוג? לא מתוכנן. כמה דרישות חשובות שלא מצוינות ב"שאלון הרשמי": גודל - 15 אינץ'. משקל - עד 2.5 קילו (רצוי כמה שפחות בתכל'ס). חברה - אין העדפה מיוחדת, אבל כמובן עדיף כמה שפחות bloatware. אח…

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. שלום אני רוצה לקנות מחשב לבן שלי (10) גיימר מתחיל. תודה 1. מה התקציב המקסימאלי?הכי נמוך עבור הדרישות שפורטו. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?בעיקר משחקים של הבן, מאחר שזה המחשב הראשי של הבית אז גם קצת גלישה ושעורי בית. בנוסף אבל רק קצת ובקטן כתחביב שלי vray for sketchupr rendering ו- solidworks simulation א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן בעיקר -אילו משחקים לדוגמא יש…

• 1 תגובה
    • 4.9k צפיות
  22. שלום לחברי הפורום: אני מחפש לקנות מחשב להורי שישמש בעיקר לשימוש משרדי וקצת גיימינג (בשביל הנכדים ואפילו בשבילי- בהגדרות בסיסיות) חשוב שהמחשב יהיה אמין ועמיד לשנים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל . ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים קלים או בהגדרות נמוכות, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב לשימושה של אימי המבוגרת, רובם בסיסיים מאד כמו אופיס ואינטרנט. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, …

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. שלום לכולם, אני סטודנט שנה א' למדעי המחשב וברצוני לרכוש מחשב נייד בארה"ב (מכיוון שיש לי אפשרות ולפי מה שאני רואה ישנם פערי מחירים גדולים), לפני הכל אצהיר כי יש העדפה כלשהי למחשבים של DELL ו LENOVO (ראיתי את סידרת היוגה החדשה - והיא נראית אמינהו טובה, לאחי ולחבר יש דגמי ביניים שלהם). השאלה הקריטית היא, אם אני רוכש מחשב של DELL או LENOVO ב- AMAZON או BESTBUY האם האחריות תהיה תקפה בארץ, האם עלי לרכוש את תוכנית האחריות באתרים עולים כ80-200$ נוספים, ואם יהיה לי "אבא" לפנות אליו בארץ? באם מסיבה כלשהי עדיף לי לרכוש בארץ בכל זאת? אז כמו שציינתי, עדיפות לאמזון / בסט-ביי.... 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K - אך גמיש א) האם לנצל את כל התקציב או ל…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  24. Started by dog,

מחשב נייח לבת שלי. שימושים: גלישה, מדיה, אופיס, וגיימיניג לא כבד. על חלק ניכר מהרכיבים אני כמעט סגור. מעבד i3 דור 7 3.9 גיגהרץ. זכרנות ddr4 - חושב שיספיקו 4 גיגה עם אופציה להרחבה בהמשך. כרטיס גרפי מובנה- במדת הצורך יש לי כרטיס חיצוני פנוי שיספיק. כונן נראה לי שאלך על ssd 256 גיגה. ספק כח, דבר חשוב מניסיוני שעדיין לא החלטתי עליו. כנל לוח ומארז. קבלתי הצעה מאייבורי שנראית לי קצת יקרה בהשוואה לדברים שראיתי בזאפ. אשמח להמלצות מפרט סביב ה i3 וגם המלצה למקום רכישה, אם זה ליגיטימי. ההצעה של אייבורי כללה את ה i3 הנל, 4 גיגה ddr4 סמסונג, 240 ssd של סן דיסק. מארז in win ec201, ספק כח 350 ואט של psp, לוח אם אסוס h110m-r,

25. Started by Moshe2,

שלום לכולם אני רציתי לדעת האם בנייד שבקישור אפשר להוסיף כונן HDD בנוסף לSSD http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=19422 בתודה

דיונים חדשים בפורומים