עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by dj_horse,

מישהו יודע כיצד לפתור את הבעיה של מסכים מהבהבים של טושיבה? כול כמה זמן, המסך נכבה ונדלק מחדש,ומופיעה שגיאה בכרטיס מסך, הבנתי שזה בעיה של המערכת החדשה עם מחשבים מסויימים והכרטיסים שלהם. זה בעיה מאוד מציקה, שכבר מופיעה הרבה זמן.

• 0 תגובות
    • 656 צפיות
  2. Started by שרעגא,

היי אני עומד להתחיל ללמוד בקרוב, לכן אני רוצה לרכוש מחשב נייד. דיברתי עם חבר'ה שכבר לומדים שם שמסרו לי כי במהלך הלימודים אצטרך להשתמש בתוכנות כבדות (ויזואל סטודיו, סוליד-ורקס, מאטלב וכו...) לכן כדאי לרכוש מחשב נייד בסדר גודל כזה. הם המליצו לי לרכוש מחשב בעל זכרון של 8 גיגה וכרטיס מסך-מאיץ גרפי טוב. לרובם יש i5 עם זכרון של 8 גיגה. הם גם המליצו לי על ניידים של thinkpad בטע נה שהם אמינים מצאתי מחשב של ThinkPad T420 שערכו כ 6000 ש"ח עם הדרישות שהציעו לי. מנגד מתאי גם מחשב עם אותן ביצועים Dell Inspiron N5110 בשווי 3700. אני יכול להבין הבדל של 100 ש"ח אולי עד 500 ש"ח. אבל למה יש הבדל עצום כל כך במחשבים הנ"ל הרי הם עם אותם ביצועים? אשמח לקבל המלצות נוספות על מחשבים.

• 4 תגובות
    • 786 צפיות
  3. איך המפרט הזה מעבד 950 AMD Athlon 64 6400+ Dual Core, 3.2GHz, מסך ASUS VW222U 1600 זיכרון X2 770 Corsair 2GB Kit PC2-6400 DDR2-800 CL4 Twin2X2048-6400C4 לוח אם 660 GA-MA790X-DS4 והמלצה לכרטיס מסך עד 600 שח וקירוד למעבד

• 5 תגובות
    • 615 צפיות
  4. Started by spcp,

הנייד התחיל לאחרונה להיתקע כל הזמן (מדובר על כל כמה דקות ) ומחייב לאחר שהוא נתקע - ריסט בדרך הפרטיזנטית: לחיצה ארוכה על מקש ההפעלה. שמתי לב שאם אני עובד איתו בחדר ממוזג או שמכוון כלפיו מאוורר - הוא פשוט לא נתקע, אגב לא מדובר בבעית זכרון או עכבר או כל דבר אחר- זה החום הישראלי בוודאות ! השאלה: האם זה נורמלי שמחשב בטמפרטורת סביבה של 30 מעלות ומעלה ללא קירור חיצוני כלשהו יתקע כל הזמן ? או שמדובר בבעית חומרה ?

• 0 תגובות
    • 614 צפיות
  5. Started by eladzmr,

שלום, יש לי מחשב בן שנתיים עם החומרה הבאה: Intel Core i5-4670 MSI Z87-G41 PC Mate(MS-7850) Zotac GeForce GTX 680 2X8GB G. Skill RipjawsX מאז שקניתי אותו היו לי איתו בעיות בלי סוף. הוא לא היה מזהה לא הארד דיסקים, מנתק לי אותם באמצע עבודה וכו'. לא חשוב כמה פעמים שלחתי אותו למעבדה זה לא עזר - בהתחלה אמרו לי מערכת ההפעלה, אחר כך ההארד דיסקים אבל הם עבדו מצויין בכל מחשב אחר ששמתי אותם. אני נוטה להאמין שהבעיה היא בלוח אם. אני עובד עם 4 הארד דיסקים - סך הכל 6 וחצי TERA. אני מעוניין עכשיו להחליף את הלוח אם. אני מחפש לוח אם שיספיק לי לכמה שנים - כלומר בעתיד כאשר ארצה לשדרג את המעבד, כרטיס מסך והזיכרונות אוכל לעשות את זה בלי לרכוש לוח אם חדש חדש. כמו כן אני אצטרך מארז מחשב חדש - המ…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by gbox,

שלום רב אז ככה אני צריך מחשב למשחקים כבדים, אינטרנט,אופיס דיסק קשיח 80 גיגה לא SATA כונן דיוידי רגיל בלי מסך ואני לא משדרג את המחשב אולי רק זיכרון ככה שאני צריך מחשב הכי טוב מבחינת ביצועים\מחיר אני משלם בתשלומים ככה שהמחיר צריך לצאת 4300-4200 תודה רבה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 727 צפיות
  7. Started by אנדי,

שלום לכם, פניתי לאחרונה לדילר עצמאי שעוסק בשיווק מחשבים ניידים (אני מחפש מחשב שיהיה על תקן 'תיבת נגינה' באירועים מסחריים). המשווק הזה הציע לי מחשב שנושא את המותג vision, בעל המפרט ה(פחות או יותר ) הבא: מעבד - intel T5400 core 2 duo 2.16GHz כרטיס גרפי - geforce 9300m 3400 זכרון - 2GB צג - "14.1 מערכת הפעלה - windows xp sp3, רשיון OEM המחיר שהוצע לי - 3800 ש"ח. חיפשתי ברחבי הרשת מחשב זהה לזה כדי לבצע השוואת מחירים, ולא מצאתי. אז הינה השאלות שלי אליכם - מי מכיר את המותג הזה (שלא נתקלתי בו קודם לכן), ויכול לומר על משהו על המחשבים האלה? מי היבואן שלהם בארץ (גוגל שלח אותי לחנות הסוטנטים של קמפוס אקדמי אור יהודה. אני בספק אם הם היבואן)? תודה לכל מי שיספר תשובה איכותית או שיפנה א…

• 2 תגובות
    • 745 צפיות
  8. Started by Snir David,

שלום, אני בתהליכי רכישת עמדת מחשב לחדר , זה כולל שולחן כיסא מסך עכבר מקלדת וכו , ואני יודע שיש לי הוצאה מספיק גדולה להוציא על כל זה , ובכלל שאני חייל נטחן עם משכורת צבאית מינימאלית התיקצוב למחשב כזה נמוך והציפיות יחסית גבוהות 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח גג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא משחקים ספציפים , GTA CSGO LOL COD ועוד כל מיניי כאלה …

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  9. Started by s_venom,

. מה התקציב המקסימאלי? אין תקציב מקסימלי א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. : Witcher 3, Call of Duty, Assassin's creed, GTA V , Batman Arkham knight -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). Benq GL2450 24 inch, רזולוציה ( 1920X1080) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות…

• 19 תגובות
    • 2.3k צפיות
  10. שלום. ברשותי מחשב שקניתי בשנת 2010 מבוסס AMD .המחשב עובד טוב אבל במשחקים חדשים הוא כבר מתחיל לקרטע...ההתלבות שלי היא אם להשקיע סכום יחסית נמוך , ולהחליף לו את המעבד/לוח-אם/כרטיס-מסך או לקנות מחשב חדש לגמרי... המפרט הנוכחי - **כרטיס מסך של 1G לא זוכר דגם **מעבד ארבע ליבות AMD phenom 2 3.4 gh **זיכרון 16 GB 1333 **כונן SSD 128 ** כונן קשיח 1 טרה של סמסונג אקו משהו ** מארז SONATA 3 **ספק 650 SEASONIC המחשב משמש לצפייה בסרטים , אינטרנט ומשחקים ..גם כבדים ...אני לא בהכרח ישאר עם AMD וחשבתי כבר לעבור אולי למעבד של אינטל....אשמח לקבל הכוונה...תודה *** התקציב שלי הוא בסביבות 2500 3000

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by feffer,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכנות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בחודש הקרוב 10. האם יש …

12. Started by Yaniv,

1) התקציב המקסימלי: 7 אלף חריגה: עד 300 ש"ח עדיפות לחסוך בתקציב אבל אפשר גם את כל התקציב, אם תוכלו אז שני גרסאות של מפרטים, אחד חסכונית ואחד כל התקציב. 2) שימושי המחשב: תכנות, בניית אתרים, עריכה גראפית וגיימינג א. התוכנות שיהיו בשימוש: After Effects CS5 Photoshop CS6 Cinema 4D Illustrater CS5 3D Max Maya Sony Veags 11 ב. המשחקים שאני ישחק: Battlefield 3 GTA IV Skyrim World of Warcraft Guild wars 2 ג. הגדרות גרפיות: גבוהות 3) יש צורך בציוד הבא: מקלדת - עדיפות למסך Dell המפורסם (אין טעם בדגם) עכבר - משהו שיהיה נוח ויתאים לגיימינג פאד - שיהיה יחסית גדול, ויתאים לחיישן העכבר רמקולים - ברמקולים אין לי מושג, שהיו איכות טובה, עמידים, כולל סאבוופר ואיכות טובה שזה גבוהה ולא שישמעו…

• 18 תגובות
    • 2.8k צפיות
  13. Started by tidan31,

היי! ברשותי לנובו y-70 כאשר אני מטעין את הסוללה והיא מגיעה ל-100% האם ניתן להמשיך לעבוד עם המחשב כאשר הוא מחובר לחשמל?

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. Started by tidan31,

איזה מחשב עדיף לקנות מבחינת עלות מול תועלת? https://www.pc365.co.il/compare.aspx?p=,,5177,4361

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  15. מחפש מחשב נייד עד 4500 בעיקר לצורכי לאינטרנט, סרטים ומשרד חשוב שלמחשב יהיה מסך מט עד 15.4" שיהיה בעל מעבד חזק ככל הניתן (כלומר C2D ולא ATOM או חבריו) דיסק קשיח לפחות 250GB זיכרון לפחות 2GB שלא יהיה כבד עד 3KG סוללה לפחות 6 תאים כרטיס מסך לא משולב יהיהי יתרון גדול יתרון נוסף שיהיה מסוגל להריץ פוטושופ (אם יש חיה כזאת עד 4500שח) חשבתי על Lenovo N500 4233-3DG http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2715&CatCode= אבל יש לו מסך מבריק לא? עד כמה זה נורא מסך מבריק? כאילו נגיד אני יושב בבית קפה בחוץ באור יום אז יהיה ניתן לראות משהו במסך של המחשב?

• 1 תגובה
    • 702 צפיות
  16. Started by mdmdmd,

שלום לכולם. לאחרונה נפל לידי מחשב נייד HP 6540B מסדרת PROBOOK עכשיו, אני הבנתי שלמחשב הזה יש כרטיס מסך של ATI 4550, או משהו בסגנון, אפילו יש דרייברים באתר של HP להוריד של ATI. אבל כשהורדתי אותם והתקנתי, זה הראה שגיאה ולא רוצה להתקין את הדרייבר.. האם ישנם כמה דגמים של המחשב הזה 6540B? האם יכול להיות שלחלק מהדגמים יש כרטיס מסך מובנה ולחלק לא? האם הכרטיס הוא העצם הכרטיס מובנה של INTEL רק בשיתוף עם ATI, או משהו בסגנון? או שבכלל אין למחשב הזה כרטיס מסך אחר חוץ מהכרטיס המובנה (והגרוע ברמות אני חייב לציין) ואתרים אחרים הטעו אותי..? הידע שלי הוא רק במחשבים נייחים ואני חדש בכל העסק של הניידים, האם החוקים אחרים? תודה רבה מראש למגיבים.

• 2 תגובות
    • 822 צפיות
  17. המפרט הזה הוא תקציבי ביותר ובסך הכול ילד אמור לשחק בו...משחקי פלאש לא משהו רציני וכרטיס מסך חיצוני תמיד אפשר להוסיף אם הוא יחליט לשחק במשחקים כבדים פתאום...מסך 19" כבר יש (אומנם של "אוטופיה"-משהו של מחסני חשמל-אבל יש) אני צריך שתגידו לי אם יש מה לשפר או לשנות או אם זה בסדר.. .. מפרט : (IQPC) מעבד: AMD ATHLON 64 3800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.0GHz 1MB CACHE - ADO3800CUBOX - BOX מחיר: ¤454 לוח אם: ASUS M2A-VM מחיר: ¤477 דיסק קשיח: HITACHI DESKSTAR 160GB SATA2 8MB 7200 RPM ATA150 מחיר: ¤344 צורב DVD: SONY DVDRW AWG170AB2 x18 DUAL LAYER - BLACK - BULK מחיר: ¤179 זיכרון: KINGSTON 1024MB (512MB X2) DDR2 667 CL5 מחיר: ¤306 סופי יוצא: 2171ש"ח.... עכשיו כמה…

• 2 תגובות
    • 585 צפיות
  18. שלום כולם, כרגע יש לי מחשב די ישן DUAL CORE והיום כבר הגעתי למצב שסרט 1080P X264 נתקע קצת. מה שאני מחפש זה מפרט יחסית חזק שיהיה רלוונטי גם עוד ב3-4 שנים. עיקר הפעולה תהיה צפייה בסרטים (אני רוצה שיראו כמה שיותר טוב) אבל מידי פעם גם משחקים. רציתי לדעת כמה זה קריטי אם לקחת I5 או I7. התקציב הוא 3-3.5 ללא ציוד היקפי (כמובן שאם אפשר יותר זול אז אחלה) אשמח לקבל המלצות. תודה רבה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רב תכליתי -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל …

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by BornExtreme,

* לוח אם ASUS CHPSET INTEL 865 PE 800 MHz DUAL DDR 2x400MHz AGPx8 * מעבד pentium 4 processor 530 3.0GHz 800MHz SOCKET LGA 775 1MB cache * מאוור פשוט של אינטל * זכרון פנימי dual ddr 400MHz 512MB * כרטיס מסך ATI 9250 * דיסק קשיח CACHE 8MB 7200 80Gb SATA * צורב MSI dual layer x16 +-DVD * כרטיס קול משולב בלוח אם וגם כרטיס רשת של ג'יגה משולב מה אתם אומרים על המארז? וכמה בערך הוא אמור לעלות? תודה! עריכה: שכחתי להגיד הוא לא מחשב למשחקים... אלה מחשב לפעולות יום יומיות כמו צפייה בסרטונים ועריכה (לא משהו רציני חתיכה וחיבור לא יותר מזה..) עריכת מסמכים וכאלה צריך מחשב שיחזיק הרבה שנים...

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by VoliSuS,

טוב החלטתי לשדרג את המחשב שלי לאט לאט ואני מתחיל עם הכרטיס מסך יש לי סכום של 700 ש"ח אני צריך המלצה לשידרוג אני צריך את הכרטיס מסך לעיצוב גרפי לעבודות עם 3D ובכלל פוטושופ ופלאש כמעט ולא זזים אצלי במיוחד שאם אני פותח קבצי FLA,PSD ששוקלים מעל 10 מ"ב כל המחשב קורס זה המפרט הקיים: Intel® CoreTM 2 Duo Processor E8200 (2.66GHz,1333MHz FSB, 6MB L2) Chipset: Next Genaration Intel Q35 with ICH9DO Support Intel x 64 bit technology 2.0GB 800MHz Non-ECC DDR2 SDRAM (2*1,024MB) Memory Four Memory slots offering up to 8GB Intel® Graphics Media Accelerator 3100 (utilizing up to 256MB of system memory) 160 Gb SATA 3.0Gb/s 7200 RPM hard drive SATA 3.0 provides 2X the bandwidth of SATA wi…

• 3 תגובות
    • 808 צפיות
  21. Started by OK COMPUTER,

לגבי מאוורר למארז וקירור למעבד- אין לי מושג אם הדגם מספיק טוב ואיזה קירור לבחור למעבד. הדרישה היא שהם יהיו מאוד איכותיים כי מדובר במחשב לצרכי אודיו. המערכת הפעלה שארצה היא האקינטוש. הכרטיס קול זה: http://halilit.com/?action=recshow&subcat_id=22&item_id=812 אשמח מאוד לקבל הארות/הערות. תודה רבה לוח M- Gigabyte Z77X-UD3H זיכרון- kingston 16GB DDR3 1333MH2 כרטיס מסך -Radeon HD6850 AMD. מארז- Fractal Design Define R3 צורביDVD - LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA (Oem) דיסק קשיח- Samsung Spinpoint F3 1000GB HD103SJ מעבד- Core i7 2600K ספק כח- Hec Couger-RS 550W מאוורר למארז- Noctua 120MM Case Fan NF-P12-1300Rpm קירור למעבד- ?

• 1 תגובה
    • 741 צפיות
  22. אהלן. אני מעוניין לשלב חלקים מהמחשב הישן שלי עם מפרט חדש למחשב לעריכת וידאו. יש לי: 0ZC -2GB 800MHZ KINGSTON - 2GB 800MHZ ספק כוח - HUNTKEY 550W דיסק קשיח - WD 320GB 7200RPM 16MB Sata2 AAKS 2 מסכים acer '19 ואת כל אלו חשבתי להוסיף למפרט הבא: Intel Core i5 750 SLBLC Socket 1156 2.66Ghz Tray מאוור ThermalTake CLP0524 Socket 775 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3 - X2 PNY Quadro FX1700 512MB PCI Experss ThermalTake Element T 1*20cm 1*12cm Fan Black + ThermalTake 700Watt לגבי לוח אם - אני לא יודע איזה לוח יכול להתאים למפרט הנוכחי ולזכרונות היחסית ישנים. - אשמח להמלצה. בכל מקרה, אני צריך מחשב חזק לעבודות מקצועיות, שיריץ 1080X1920 בלי למצמץ ושיוכל לש…

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. * מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס - שימוש ביתי * גודל המסך? 15.6 עדיף מט, לא קריטי * רזולוציית המסך? לא משהו מיוחד * כונן אופטי? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן חשוב - אחריות 3 שנים עד הבית תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by SpLiNtEr,

שלום לכולם, החלטתי ובחרתי (בסופו של דבר) במעבד E6600 של אינטל. אני זקוק למפרט,עכשיו - חשובים לי כמה דברים: שהדיסק הקשיח יהיה 320G (ומעלה), 2GB זיכרון (512MBX4), כרטיס מסך אני לא מעוניין (מתי שהתקציב שלי יתממש,אני אבחר לי איזה G8600), מארז - מקורר טוב,יפה,וממש לא שקט, וזהו - הלוח אם אני מצפה לטוב ביותר עם התקציב הנ''ל. בתודה מראש, MuTaTiOn.

• 4 תגובות
    • 627 צפיות
  25. ההבטחה המפתיעה של אינטל קורמת עור וגידים על הבמה, עם הצגה ראשונה של נייד גיימינג בעל מעבד ממשפחת ה-K הניתנת להמהרה לכתבה: http://hwzone.co.il/הצצה-ראשונה-למחשב-נייד-עם-מעבד-מכפלה-פת/

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים