עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by elkaboi,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-150 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, צפייה בתכני HD ושימוש רגיל יומיומי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -האימולטורים הרשומים למטה, חוץ מזה אין משהו רציני- ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים מהשנים האחרונות: nier automata, tw3, fortnite, mhw, sf5, poe2 בנוסף אימולטורים לקונס…

• 11 תגובות
    • 2.4k צפיות
  2. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם צריך אז לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי / משרדי סטנדרטי, וגם קצת עריכת ווידאו בסיסית ביותר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כשלא יהיה מחוץ לבית, יחובר לשני מסכים סטנרדטיים 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינו…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by chric,

היי לכולם,בשבועיים הקרובים אצטרך לרכוש מחשב נייח,מה שאקח מהמחשב הישן זה מסך על 60 HZ ו SSD 500 GB. אני מתחיל ללמוד קורס מנהל רשתות MSCA והבנתי שאצטרך מינימום מעבד I5 ו 16 GB ראם ההתלבטות של בין שתי המעבדים I5 8400 או I7 8700,המחשב ישמש לתוכנות וירטואליות ושימושים רגילים וקצת גיימינג שלשם כך אקח כרטיס מסך 1060 6GB. חשבתי לקחת לוח אם Gigabyte B360M AORUS GAMING 3 או שעדיף לקחת לוח Z370 על מנת להמהיר זכרונות ראם שאקח על מהירות 2400 MHZ? ועד כמה אוכל להמהיר אותם אם בכלל המעבד תומך עד 2666 MHZ? בגדול אני שובר את הראש איזה מעבד ולוח אם לקחת שיהיה הכי אופטימלי לשימושים שלי? תודה רבה ואם אקח I7 8700 איזה קירור טוב לקנות לו?כי הבנתי שהקירור שבא עם המעבד לא…

4. Started by NoahDalal,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך אז עדיף ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש בסיסי/ עסקי וצפייה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד…

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. שלום למומחי הפורום, מבקש עזרה בבחירת מחשב נייד עבור תלמידת תיכון תודה מראש. . מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב: גלישה באיטרנט, אופיס, תכנות בסיסי, צפיה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VS, VS CODE, WEB STORM, android studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 …

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  6. Started by The Victorious Hodler,

היי, בנו לי את המפרט הזה ורציתי חוות דעת. https://www.tms.co.il/15790

• 1 תגובה
    • 792 צפיות
  7. הבעיה העיקרית כשאתה קונה מחשב בהרכבה מחנות זה שהם לא תמיד מפרטים פירוט מלא את הדגם ששמים לך. או לא את הפירמה. או שחלק מהרכיבים הם מכניסים בלי פירוט דגם בכלל ואז יש לך כמה רכיבים טובים ופתאום אתה מגלה שיש לך מארז עם ספק כח מובנה מרוסייה ועכשיו אתה תקוע עם הספק הזה(כמו שקרה לי בTMS). אז איך מוודעים שאתה באמת מקבל את מה שאתה משלם עליו ואין כל מיני טריקים להכניס לך רכיבים זולים יותר בחלק מהרכיבים? מה בדבר לקבל קופסא של כל רכיב או להרכיב את המחשב בעצמך?

8. שלום מעוניין במחשב זמני וזול למשחקים במסך FHD על הגדרות בינוניות . מעוניין לשחק במשחקים מהשנים האחרונות ולא במשחקים בעתיד ממש מכיוון שזה מחשב זמני עד שתצא חומרה חדשה . איזה מפרט יהיה עדיף עבורי כרגע? תודה מראש . מפרט 1 מעבד Intel Pentium Gold Dual Core G5400T לוח אם Gigabyte H310M S2P זיכרונות DDR4 8G 2400MHZ CL16 ספק כח ANTEC PSU 550W Neo Eco Modular SSD Crucial 275GB MX300 M.2 כרטיס מסך GTX960 2GB DDR5 או כרטיס GTX1050 2GB מפרט 2 מעבד AMD Ryzen 5 2400G With Radeon RX Vega 11 לוח אם Gigabyte GA-A320MA-M.2 זיכרונות DDR4 8G 2400MHZ CL16 ספק…

• 0 תגובות
    • 779 צפיות
  9. http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=25471&iszap=1 או https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=23390 הדגמים שאני מתלבט בניהם הם של ASUS ו Lenovo: Asus VivoBook X542UR-DM354 i5-8250U ו Lenovo IdeaPad 320-15 81BG0044IV i5-8250U

• 12 תגובות
    • 4.3k צפיות
  10. Started by Neev Grinberg,

היי, אני רוצה לבנות מפרט למחשב שישמש את הוריי, אנשים מבוגרים שלא מבינים כלום במחשבים... המחשב ישמש רק לעיון במסמכים וכו', קבצי אודיו ואולי קצת וידאו (לא סטרימיג מטורף או משהו), גלישה באינטרנט כמובן, ובגדול כמחסן קבצים, לכן אין צורך אמיתי במחשב מטורף מדי... 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000-2400 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו …

• 19 תגובות
    • 3.6k צפיות
  11. בעיקרון אני יודע מה אני רוצה, אבל יש לי כמה התלבטויות קטנות, ותמיד טוב לשמוע עוד דעות. לא צריך כרטיס מסך (GTX960 4GB עובר דירה), הארד דיסק כנ"ל, ולא צריך צורב. לשימוש כללי ופה ושם גיימינג FHD 60FPS. סביר שבעתיד אשדרג מסך וכרטיס מסך. אין תקציב מוגדר, יותר לכיוון המה הכי משתלם כרגע. סטודנט אז לא להגזים. חשבתי על זה: מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 5 2600X Processor Box (Gen 2) כמות: 1 - מחיר: ₪ 975 לוחות אם: Gigabyte GA-AX370-Gaming 3 כמות: 1 - מחיר: ₪ 424 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 16 (8Gx2) 2133 CL13 Vengance LPX Red CMK16GX4M2A2133C13R כמות: 1 - מחיר: ₪ 665 …

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר אבל לא בדברים שלא שווים חיסכון ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית ומשחקים קלים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ ולייטרום. אני יודע שבפוטושופ ולייטרום מהירות מעבד זה חשוב. באופן תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: סימס פול אייץ' די 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא …

• 13 תגובות
    • 3k צפיות
  13. אני רוצה לקנות את המחשב הבא: http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=9926 בksp הוא עולה 350 ש"ח יותר..

• 0 תגובות
    • 753 צפיות
  14. Started by gphoto,

אהלן חברים, עברתי על ההצעות הקודמות בדיונים קודמים שלכם למסכי דל U2414 ו U2515H. ברשותי "Dell 2209WA 21, ולמרות התשבוחות והביקורות הטובות שהיו בזמנו על על מסך זה - אני לא מרוצה ממנו כבר מתחילת העבודה עימו. מעברי הצבעים בו לא נקיים ונראים ככתמים עם קונטרסטים ולא מעברים נקיים, וחדות היא לא התכונה הבולטת שלו. מה דעתכם על מסכי הEIZO הידועים באיכויותיהם ויעודם לגרפיקה, שמופיעים בקישורים הבאים: מחיריהם לא גבוהים פרט לCS2420 אודה לחוו"ד דעתכם: http://www.j-sale.co.il/Product.aspx?productid=5517 EIZO Flexscan EV2336W-FS-GY http://www.j-sale.co.il/Product.aspx?productid=4576 Eizo FlexScan EV2455 24…

• 7 תגובות
    • 4.3k צפיות
  15. Started by d10,

שלום, אני מתלבט בין שני מחשבים וגם לא סגור על המפרט. מחשב ראשון: Intel Core i5 8500 3.0Ghz 9MB Cache s1151v2 - Box Noctua NH-L9i CPU Cooler Asus PRIME H370-A LGA1151v2, Intel H370, DDR4, 2xPCI-E, DVI, HDMI, VGA …

• 0 תגובות
    • 868 צפיות
  16. Started by oz25,

היי, אני מעוניין לבדוק זיכרונות ורציתי לדעת האם ישנם הבדלים מהותיים בין זיכרונות של 2400 MHz ל-2666MHz ? כמו כן מהם ההבדלים בין Single Rate ל-Dual Rate ? והאם צריך לקחת סטיק 1 של 16GB או 2X8 ?

17. Started by Yuval Levy,

שלום חברים, המחשב ישמש לקולנוע ביתי וצריך להיות מסוגל לנגן קבצי וידאו (גם סטרימינג וגם מתוך הארד דיסק) ב-4K ו-HDR בצורה חלוקה. 1. מעדיף לנסות לחסוך ובהתחשב בזה שבעיקר הורדתי פריטים ממפרט של 3K, אני מאמין שגם אפשר. במידת הצורך ניתן לחרוג מהתקציב ב-500 ש"ח. 2. המחשב יתחבר למגבר Denon AVR-X1200W שתומך ב-4K ובפורמטי אודיו רבים ואליו מחוברים רמקולים של Tannoy. 3. המחשב יתחבר -כרגע- למסך Samsung UA58H5200AR ברזולציה של 1920x1080 אך ייתכן ובעתיד הקרוב המסך יוחלף ל-4K. 4. אין צורך בציוד היקפי - יש כבר מקלדת משולבת מעולה Logitech K830. 5. השקט חשוב בסולם של 1 עד 8: 6 (מניח שהרמקולים יגברו על רעש מהמחשב). 6. לא מתוכנן אובקרקלוק. 7. צ…

18. Started by Jatalocks,

אני הרבה זמן לא עשיתי סקר שוק מאז הלפטופ האחרון הישן שלי, אז אני רוצה לשאול לגבי השוק בישראל היום בנוגע למחשבי משחק ניידים. האם יש משהו שהוא גם טוב וגם Value For Money כרגע? שלא יהיה יותר מדי Bulky אבל שעדיין יהיה חזק ויחסית זול (לא צריך מסך מגע או תוספים שהם אקסטרא מדי).

• 0 תגובות
    • 925 צפיות
  19. שלום רב, אשמח לחוות דעתכם עבור המפרט המצ"ב שמיועד לעריכה גרפית דו מימד + ציור אני מתלבט בעיקר לגבי הלוח האם לקחת Gigabyte B360M D3H שהוא עם יותר חיבורים אך צ'יפסט נמוך יותר, או Gigabyte Z370M DS3H שהוא עם ציפסט מתקדם יותר (אם אני לא טועה מאפשר המהרה - למרות שלא צפוי כרגע) בנוסף, האם ספק הכוח אכן איכותי או שיש משהו אחר מומלץ וסתם הערות כלליות אשמח מאוד לקבל את הערותיכם. מפרט זה הורכב ב - www.wellcom.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: Intel Core i5 8400 / 1151 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪ 797 קירור למעבדים: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 כמות: 1 - מחיר: ₪ 102 לוחות אם: …

• 3 תגובות
    • 978 צפיות
  20. שבוע טוב איזה נייד מהניידים שבקישור עדיף https://www.pc365.co.il/compare.aspx?p=,,16638,16636 באחד המעבד יותר חזק אבל הכרטיס גראפי פחות בשני הכרטיס גראפי יותר והמעבד קצת פחות בהתחשב בעובדה שזה עבור חבר שלא משתמש שימושי גיימינג כבדים בתודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. שלום לכולם, אני מרכיב מחשב חדש לצורך תכנות ומשחקים. חלק מהרכיבים כבר יש לי ואת השאר אקנה חדשים. המחשב יריץ מערכת הפעלה אובונטו. חומרה קיימת: ---------------- יש כרטיס מסך: radeon טוב! יש ספק כח: seasonic 750W 80 plus יש SSD חומרה חדשה: ---------------- מעבד: i7 intel זיכרון: 2X8 GB G-Skill לוח אם: asus prime z370 - A . ATX מאוורר מעבד: be quiet BK008 slim מארז: Antec P8 Tempered Glass Mid Tower מאווררי מארז: ? שאלות? --------- 1. האם המארז מתאים ללוח האם? ה Antec הוא ATX-MIDI ? 2. כמה מאווררים כדאי לתכנן במארז? אני לא מתכנן OC. חשבת…

• 1 תגובה
    • 802 צפיות
  22. Started by or150,

הי, חבר שאל אותי על מחשב לעבודה מקצועית של עיצוב בsketchup בתקציב של עד 14 אלף. 1. מה התקציב המקסימאלי? 14000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר Sketchup עם vray וphotoshop. מעט autocad. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מי…

• 0 תגובות
    • 821 צפיות
  23. שלום לכולם, אשמח לעזרה במפרט מחשב גיימינג בסכום של 8000 ש"ח (חנויות באילת),KSP טוב לי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, פיתוח א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. RPG,FPS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). fhd -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות…

• 0 תגובות
    • 967 צפיות
  24. אהלן חבר'ה, אי שם ב 2013 קניתי מחשב כיום חושב להחליף, אבל לא הכי סגור מה לעשות עם הנוכחי. יש מצב מישהו אומר לי כמה הוא שווה בערך ? או לפחות איך אני מחשב אותו ? https://imgur.com/ngamtM0 תודה מראש, מצטער על התמונה ההפוכה.

25. אני רוצה להוסיף ram למחשב נייד שלי (אסוס x302u) וממה שביררתי אני צריך להוסיף זיכרון מסוג DDR3L 1600MHz ויכול להוסיף עוד 8gb (יש לי 4). רציתי לשאול האם מומלץ להזמין דבר כזה מebay? מה עוד צריך לבדוק? ראיתי במחיר זול מאוד בebay. זה אמין? (מצרף קישורhttps://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F152998359568) תודה רבה

דיונים חדשים בפורומים