ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
שלום , 1)האם מחשב אולטרבוק (ACER APSIR S7 392) בעל מסך WQHD יתן בציעוי סוללה פחות טובים מאשר אותו דגם אבל עם מסך FHD? 2)האם לדעתכם איכות FHD היא מעל ומעבר או ששווה להתקדם לWQHD בהנחה וזה לא היה משפיע על ביצועי סוללה? 3)מה הן הדרכים המהירות לראות את ההבדלים בין FHD לבין WQHD? 4)האם הגדרת רזולוציה במחשב משפיעה על ביצועי הסוללה ? כלומר אם יש לי מחשב עם מסך WQHD ואני משנה לו את הרזולוציה ל FHD, האם אני יקבל ביצועים זהים במחשב שלי או שהם יהיו זהים למחשב שהרזוציה הטבעית שלו היא FHD - אותו מחשב אותה חומרה מלבד רזולוצית מסך . תודה רבה .
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן חברים! לא בטוח אם זה הפורום המתאים לפוסט אבל (פוסט ראשון שלי פה)- קניתי לפני כחצי שנה את הלפטופ המדהים Dell XPS 13 9360 (i7-8550U שימושים בעיקר ללימודים (סטודנט), סרטים סדרות והרבה יוטיוב. אני משחק במחשב הישן שלי (נייח) משחקים לא מטורפים מבחינה גרפית אבל הייתי רוצה לשחק אותם במחשב הנייד ואולי כמה כותרים יותר חדשים בנוסף, אני רוצה לחבר את הלפטופ לאינטרנט קווי, למסך טלוויזיה\מחשב, ואולי להוסיף עוד כמה פורטים של USB. החיבור שיש ללפטופ הוא Thunderbolt והבנתי שדרכו אפשר להתחבר לכל אלה (חיבור יחיד) אז אם לסכם את שני הדברים: א. חיבור כרטיס מסך חיצוני ב. שאותו DOCK לכרטיס מסך יכיל גם חיבור רשת קווי, חיבור HDMI, כ…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אשמח לדעתכם למפרט שבניתי בTMS לצורך מחשב שישב בסלון מחובר לטלוויזיה וישמש בעיקר לצפייה בסדרות וסרטים. הנה הפירוט של הצרכים : תקציב עד 1500 ועדיף פחות ; השימוש הוא לצפייה בסרטים סדרות , גלישה באינטרנט ושימוש אופיס קלים ; אין צורל בציוד הקפי ; חשוב שיהיה שקט 6; עדיף חנות שיש לה שירות גם בבאר-שבע ; מכיוון שמדובר בבאר-שבע צריך מארז טוב שיוכל להתמודד עם הרבה אבק. הנה המפרט שבניתי אשמח לשמוע את דעתכם. This Specification Created @ www.tms.co.il - Professional and Reliable Computers Chain Stores CPU: Intel Pentium Dual Core G4560 / 1151 Tray Qty: 1 - Price: ₪ 254 CPU Cooling: Arctic Alpine 11 Passive Qty: 1 - P…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 שקלים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושי בינה מלאכותית, משפיע בעיקר על כרטיס המסך. יריץ גם משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה, הרצת חישובים (TensorFlow) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. המחשב לא מיועד לגיימינג אבל יריץ בין היתר משחקים (CS:GO, COD, GTA V וכד׳), ייתכן שמספר משחקים ירוצו במקביל. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחו…
-
- 18 תגובות
- 5.5k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש, Blender, Gimp. תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTA, COD, FIFA -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. …
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Pubg BF1 אבל בעיקר שיריץ את המשחקים החדשים בשוק -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמ…
-
- 8 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים . אני רוצה לקנות מחשב נייד מאמזון דגם asus rog strix gl703vd 17" https://www.amazon.com/gp/product/B0753PV7PH/ref=ox_sc_act_title_1?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1 הוא נמכר 1364 דולר כולל כל המיסים שזה הפרש מטורף מארץ מדובר בחיסכון של 1700 שקל . 2 דברים שאני חייב לדעת במאה אחוז לפני שאני מזמין לגבי האחראיות . ספציפית למוצר הזה האחריות היא מול היצרן זתמורת אני מתנהל מול ASUS ישראל אז האחריות היא בישראל הבנתי נכון? השאלה השניה ויותר קריטית לי . מה אני עושה לגבי מקלדת בעברית . הבנתי שאין מה לדבר על חריטת ליייזר למקלדת מוארת RGB ולגבי מדבקות זה פתרון לא איכותי ומכער בקיצור לא אופציה בשבילי גם . אני רוצה לקנות מקלדת עברית שמתאימה בדיוק למח…
-
- 3 תגובות
- 6.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-150 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, צפייה בתכני HD ושימוש רגיל יומיומי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -האימולטורים הרשומים למטה, חוץ מזה אין משהו רציני- ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים מהשנים האחרונות: nier automata, tw3, fortnite, mhw, sf5, poe2 בנוסף אימולטורים לקונס…
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם צריך אז לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי / משרדי סטנדרטי, וגם קצת עריכת ווידאו בסיסית ביותר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כשלא יהיה מחוץ לבית, יחובר לשני מסכים סטנרדטיים 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינו…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי לכולם,בשבועיים הקרובים אצטרך לרכוש מחשב נייח,מה שאקח מהמחשב הישן זה מסך על 60 HZ ו SSD 500 GB. אני מתחיל ללמוד קורס מנהל רשתות MSCA והבנתי שאצטרך מינימום מעבד I5 ו 16 GB ראם ההתלבטות של בין שתי המעבדים I5 8400 או I7 8700,המחשב ישמש לתוכנות וירטואליות ושימושים רגילים וקצת גיימינג שלשם כך אקח כרטיס מסך 1060 6GB. חשבתי לקחת לוח אם Gigabyte B360M AORUS GAMING 3 או שעדיף לקחת לוח Z370 על מנת להמהיר זכרונות ראם שאקח על מהירות 2400 MHZ? ועד כמה אוכל להמהיר אותם אם בכלל המעבד תומך עד 2666 MHZ? בגדול אני שובר את הראש איזה מעבד ולוח אם לקחת שיהיה הכי אופטימלי לשימושים שלי? תודה רבה ואם אקח I7 8700 איזה קירור טוב לקנות לו?כי הבנתי שהקירור שבא עם המעבד לא…
-
- 9 תגובות
- 3.2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך אז עדיף ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש בסיסי/ עסקי וצפייה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום למומחי הפורום, מבקש עזרה בבחירת מחשב נייד עבור תלמידת תיכון תודה מראש. . מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב: גלישה באיטרנט, אופיס, תכנות בסיסי, צפיה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VS, VS CODE, WEB STORM, android studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 …
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
היי, בנו לי את המפרט הזה ורציתי חוות דעת. https://www.tms.co.il/15790
-
- 1 תגובה
- 794 צפיות
-
-
הבעיה העיקרית כשאתה קונה מחשב בהרכבה מחנות זה שהם לא תמיד מפרטים פירוט מלא את הדגם ששמים לך. או לא את הפירמה. או שחלק מהרכיבים הם מכניסים בלי פירוט דגם בכלל ואז יש לך כמה רכיבים טובים ופתאום אתה מגלה שיש לך מארז עם ספק כח מובנה מרוסייה ועכשיו אתה תקוע עם הספק הזה(כמו שקרה לי בTMS). אז איך מוודעים שאתה באמת מקבל את מה שאתה משלם עליו ואין כל מיני טריקים להכניס לך רכיבים זולים יותר בחלק מהרכיבים? מה בדבר לקבל קופסא של כל רכיב או להרכיב את המחשב בעצמך?
-
- 34 תגובות
- 6.6k צפיות
- 4 followers
-
-
שלום מעוניין במחשב זמני וזול למשחקים במסך FHD על הגדרות בינוניות . מעוניין לשחק במשחקים מהשנים האחרונות ולא במשחקים בעתיד ממש מכיוון שזה מחשב זמני עד שתצא חומרה חדשה . איזה מפרט יהיה עדיף עבורי כרגע? תודה מראש . מפרט 1 מעבד Intel Pentium Gold Dual Core G5400T לוח אם Gigabyte H310M S2P זיכרונות DDR4 8G 2400MHZ CL16 ספק כח ANTEC PSU 550W Neo Eco Modular SSD Crucial 275GB MX300 M.2 כרטיס מסך GTX960 2GB DDR5 או כרטיס GTX1050 2GB מפרט 2 מעבד AMD Ryzen 5 2400G With Radeon RX Vega 11 לוח אם Gigabyte GA-A320MA-M.2 זיכרונות DDR4 8G 2400MHZ CL16 ספק…
-
- 0 תגובות
- 781 צפיות
-
-
http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=25471&iszap=1 או https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=23390 הדגמים שאני מתלבט בניהם הם של ASUS ו Lenovo: Asus VivoBook X542UR-DM354 i5-8250U ו Lenovo IdeaPad 320-15 81BG0044IV i5-8250U
-
- 12 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לבנות מפרט למחשב שישמש את הוריי, אנשים מבוגרים שלא מבינים כלום במחשבים... המחשב ישמש רק לעיון במסמכים וכו', קבצי אודיו ואולי קצת וידאו (לא סטרימיג מטורף או משהו), גלישה באינטרנט כמובן, ובגדול כמחסן קבצים, לכן אין צורך אמיתי במחשב מטורף מדי... 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000-2400 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו …
-
- 19 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
בעיקרון אני יודע מה אני רוצה, אבל יש לי כמה התלבטויות קטנות, ותמיד טוב לשמוע עוד דעות. לא צריך כרטיס מסך (GTX960 4GB עובר דירה), הארד דיסק כנ"ל, ולא צריך צורב. לשימוש כללי ופה ושם גיימינג FHD 60FPS. סביר שבעתיד אשדרג מסך וכרטיס מסך. אין תקציב מוגדר, יותר לכיוון המה הכי משתלם כרגע. סטודנט אז לא להגזים. חשבתי על זה: מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 5 2600X Processor Box (Gen 2) כמות: 1 - מחיר: ₪ 975 לוחות אם: Gigabyte GA-AX370-Gaming 3 כמות: 1 - מחיר: ₪ 424 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 16 (8Gx2) 2133 CL13 Vengance LPX Red CMK16GX4M2A2133C13R כמות: 1 - מחיר: ₪ 665 …
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר אבל לא בדברים שלא שווים חיסכון ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית ומשחקים קלים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ ולייטרום. אני יודע שבפוטושופ ולייטרום מהירות מעבד זה חשוב. באופן תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: סימס פול אייץ' די 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא …
-
- 13 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את המחשב הבא: http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=9926 בksp הוא עולה 350 ש"ח יותר..
-
- 0 תגובות
- 755 צפיות
-
-
אהלן חברים, עברתי על ההצעות הקודמות בדיונים קודמים שלכם למסכי דל U2414 ו U2515H. ברשותי "Dell 2209WA 21, ולמרות התשבוחות והביקורות הטובות שהיו בזמנו על על מסך זה - אני לא מרוצה ממנו כבר מתחילת העבודה עימו. מעברי הצבעים בו לא נקיים ונראים ככתמים עם קונטרסטים ולא מעברים נקיים, וחדות היא לא התכונה הבולטת שלו. מה דעתכם על מסכי הEIZO הידועים באיכויותיהם ויעודם לגרפיקה, שמופיעים בקישורים הבאים: מחיריהם לא גבוהים פרט לCS2420 אודה לחוו"ד דעתכם: http://www.j-sale.co.il/Product.aspx?productid=5517 EIZO Flexscan EV2336W-FS-GY http://www.j-sale.co.il/Product.aspx?productid=4576 Eizo FlexScan EV2455 24…
-
- 7 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
שלום, אני מתלבט בין שני מחשבים וגם לא סגור על המפרט. מחשב ראשון: Intel Core i5 8500 3.0Ghz 9MB Cache s1151v2 - Box Noctua NH-L9i CPU Cooler Asus PRIME H370-A LGA1151v2, Intel H370, DDR4, 2xPCI-E, DVI, HDMI, VGA …
-
- 0 תגובות
- 870 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לבדוק זיכרונות ורציתי לדעת האם ישנם הבדלים מהותיים בין זיכרונות של 2400 MHz ל-2666MHz ? כמו כן מהם ההבדלים בין Single Rate ל-Dual Rate ? והאם צריך לקחת סטיק 1 של 16GB או 2X8 ?
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום חברים, המחשב ישמש לקולנוע ביתי וצריך להיות מסוגל לנגן קבצי וידאו (גם סטרימינג וגם מתוך הארד דיסק) ב-4K ו-HDR בצורה חלוקה. 1. מעדיף לנסות לחסוך ובהתחשב בזה שבעיקר הורדתי פריטים ממפרט של 3K, אני מאמין שגם אפשר. במידת הצורך ניתן לחרוג מהתקציב ב-500 ש"ח. 2. המחשב יתחבר למגבר Denon AVR-X1200W שתומך ב-4K ובפורמטי אודיו רבים ואליו מחוברים רמקולים של Tannoy. 3. המחשב יתחבר -כרגע- למסך Samsung UA58H5200AR ברזולציה של 1920x1080 אך ייתכן ובעתיד הקרוב המסך יוחלף ל-4K. 4. אין צורך בציוד היקפי - יש כבר מקלדת משולבת מעולה Logitech K830. 5. השקט חשוב בסולם של 1 עד 8: 6 (מניח שהרמקולים יגברו על רעש מהמחשב). 6. לא מתוכנן אובקרקלוק. 7. צ…
-
- 34 תגובות
- 6.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אני הרבה זמן לא עשיתי סקר שוק מאז הלפטופ האחרון הישן שלי, אז אני רוצה לשאול לגבי השוק בישראל היום בנוגע למחשבי משחק ניידים. האם יש משהו שהוא גם טוב וגם Value For Money כרגע? שלא יהיה יותר מדי Bulky אבל שעדיין יהיה חזק ויחסית זול (לא צריך מסך מגע או תוספים שהם אקסטרא מדי).
-
- 0 תגובות
- 927 צפיות
-