ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,369 דיונים בפורום זה
-
מחשב כמעט שלם עם מעבד I7 4790K . מאוורר למעבד NOCUTA NH-D15 (ללא מאווררים רק גוף קירור). לוח אם Z97X-SLI. זיכרון 2X8GB 1600MHZ DUAL CHANEL. כונן SSD 128GB (משומש היה מורכב במחשב נייד). מארז ANTEC GX900. המחשב ללא ספק. את רוב חלקי המחשב קיבלתי את המחשב אני לא רכשתי. אני משתמש בנייד ואין לא צורך במחשב נייח. מחפש עזרה בקביעת מחיר על כל החלקים לא מוכר בנפרד.
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אהלן אנשים, אני כבר שבועיים בהתלבטויות בקשר לקניית מחשב חדש.מצד אחד אני רוצה לקנות מערכת שהיא מיועדת לWindows Server 2008 Hyper-V אבל מצד שני אני אומר לעצמי שאם אני קונה מחשב חדש אז לפחות גם שיהיה גיימינג. אז רציתי לדעת אם יש אפשרות להרכיב מחשב שיהיה מספיק חזק גם לHyper-V וגם לגיימינג כבד. 1. מה התקציב המקסימלי? 5500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? Windows Server 2008 Hyper V וגיימינג כבד א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). Hyper-V ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למ…
-
- 20 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב דיי ישן (בן 6 אם אני זוכר נכון מתי קניתי אותו) שלאחרונה שידרגתי מספר חלקים, המפרט הוא כזה: מעבד: E8400 (נקנה באיביי לפני שנה) לוח אם: ASUS P5Q זכרונות: GSKILL 2*4GB + 2*512MB ספק: SEASONIC 750W (שודרג גם לפני שנה) כ.מסך: Gigabyte 460GTX אחסון: SSD Samsung 840 128GB + WD 1TB Green (הSSD נרכש גם לפני שנה) כונן אופטי \ צורב: לא נדרש, יש משהו חיצוני למקרה הצורך. כרטיס קול: Auzentech Brauvera 7.1 קירור: רדיאטור: XSPC RX360 משאבה: MCP655 בלוק מעבד: Swiftech Apogee HD אלה הדברים העקריים. מה שאני צריך זה כרגע שילוש (מעבד, לוח אם, זיכרון) ובעתיד אני ישדרג כ.מסך\יוסיף כ.מסך. הנה גם השאלון שיהיה קל להבין את המטרה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקצ…
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) שימוש בתוכנה sketchup * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 אינץ' * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) גבוהה ככל האפשר, עדיפות לFHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? עדיפות לכך שהמקלדת תכלול numpad * משקל רצוי? עד 2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) * האם יש צורך ביציא…
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי, מעוניין לרכוש מחשב נייח, עד 6,500 ש"ח לצורכי תכנות, חשוב שיהיה עם לפחות 32 GB זכרון, שקט עם מעבד i7 או i9. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6500, חריגה של עד 400 שקלים אפשרוית, אבל עדיף שיהיה אפשר לקנות מאייבורי או KSP 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, תכנות כבד (הרבה תוכנות עריכת קוד במקביל), ללא משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד היקפי, אם המחשב יכול להתחבר ל Docking Station של Dell זה יהיה נהדר 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD ש…
-
- 19 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
היי כולם יש לי את אותו מחשב 7 שנים בארך והחלטתי להתחדש, אני לא מבין גדול בחומרה אז אני אשמח שתעזרו לי לבנות מפרט אני צריך מחשב נייח למטרת עיצוב: פוטושופ, אילוסטרייטור, פרמיר וכו' ולמטרת גיימינג שישרוד לי לשנים מחשב נייד גם אופצייה כי יכול להיות שאתחיל ללמוד ואצטרך את המחשב, אבל אני מאמין שזה יעלה הרבה יותר וזה בעיה, כמו שאמרתי אני לא מבין בזה כלכך לגביי כרטיס מסך, אני מחבר אותו לטלוויזיה גדולה, אז אצתרך כרטיס שיוכל להתאים לרזולורציה (לא יודע אם הפרט הזה חשוב אבל עדיף שאכתוב) אשמח אם זה יריץ משחקים חדשים בהגדרות גבוהות, אם זה אפשרי בתקציב הזה תודה 1. 4000-5000 2. שימוש לגיימינג עריכה גרפית ועריכת ווידיו …
-
- 13 תגובות
- 2.4k צפיות
- 2 followers
-
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב מירבי 4k, מתחת לזה (3-3.5k) יכול להיות נחמד. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש גרפי לצלם - עריכת תמונות סטילס שאני מצלם, בפוטושופ ולייטרום cc. אני בדרך כלל עורך פרויקט אחד ביום עבודה רגיל, עד 400 תמונות לאלבום בלייטרום, מצלם בfull frame קבצי raw. מעבר לזה, עושה עבודה משרדית באופיס וגלישה באינטרנט. לא עורך וידאו. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי כרטיס מסך gtx770 בן שנה וחצי, שאני יכול להתקין במחשב…
-
- 7 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב, לאחר 5 שנים עם המחשב הקודם הגיע הזמן להחליף כרגע אני לומד ומקים סביבות וירטאליות לצרכי לימוד MCSA שימוש משני - משחקים WOW, חשבתי על המפרט הבא: [TABLE=class: tablefull, width: 960] [TR] [TD=class: cartcolcodet, bgcolor: #FFFFFF, align: center]מק"ט[/TD] [TD=class: cartcol2t, bgcolor: #FFFFFF, colspan: 2, align: center]מוצר[/TD] [TD=class: cartcolpricet, bgcolor: #FFFFFF, align: center]מחיר יח'[/TD] [TD=class: cartcolqntt, bgcolor: #FFFFFF, align: center]כמות[/TD] [TD=class: cartcolfinalt, bgcolor: #FFFFFF, align: center]סה"כ מחיר[/TD] [TD=class: cartcoldelt, bgcolor: #FFFFFF, align: center][/TD] [/TR] [TR] [TD=class: cartcolcode, bgcolor: #FFFFFF, al…
-
- 19 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי, אני יודע שזו שאלה קצת מוזרה אבל היא נובעת מהתעקשות של אבא שלי לקנות לאמא שלו (סבתא שלי) מחשב נייד. סבתא שלי מן הסתם תחבר את המחשב הנייד לחשמל כל הזמן ואני יודע שזה הורס את הסוללה של הנייד תוך כמה שבועות (לפחות זה מה שקרה עם הנייד הישן שלי). אני יודע שהפתרון האידיאלי היה תחנת עגינה אבל זו לא בדיוק אופציה כי כל הרעיון הוא שהיא תוכל להעביר את המחשב מהשולחן לספה למיטה וחוזר חלילה. האם יש איזשהו פתרון לבעיה מלבד לנסות ולשכנע אותה שללא תטעין את הנייד בכל נקודת חשמל שהיא מזהה? אני אשמח לתשובות שליליות כמו גם לחיוביות.... חג שמח אריק
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום. תקציב 4 אלף. עדיפות מוחלטת למערכת מבוססת AMD. יש ברשותי כרטיס מסך מסוג RX480 8gb. שיתחבר למסך FHD 144hz. יש ברשותי sdd 250 גיגה. לנצל הכל חריגה עד 400 שח עדיף שלא. חובה שיהיה לוח אם איכותי עם אופציה לcrossfire בעתיד ובגודל ATX ולא מיני או מיקרו. וספק כוח איכותי עם עדיפות למודולרי. הארדיסק רגיל של 1 טרה. וינדוס 10 מקורי. תודה.
-
- 15 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אהלן, אני עומד בפני רכישת מחשב נייד, ואני מתלבט בין שני מחשבים ניידים של לנובו - IDEAPAD 510 לעומת YOGA510. אני מתלבט בין שני דגמים עם מפרט זהה -מעבד U6200, RAM 8GB, SSD 256GB, כרטיס מסך של אינטל HD520, מסך 14". לא הצלחתי למצוא יותר מדי ביקורות מעמיקות על שני הדגמים, אבל ממה שראיתי בנתיים: יתרונות לטובת ה IDEAPAD - מסך מט. יתרונות לטובת ה YOGA - סוללה מעט יותר חזקה (53 WH/H לעומת 45), מסך מסתובב (לא ייתרון כשלעצמו אך גם לא מזיק). ההפרש במחיר בין שני הדגמים לא רלוונטי להשוואה לצורך העניין. אשמח אם מישהו יוכל לשפוך יותר אור ולהכריע ביניהם, או לחלופין להציע מחשב אחר מאותו סדר גודל של מחירים (3500+-) המחשב מיועד לסטודנט תודה
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי חברים, אשמח לקבל המלצות למחשב נייד "ביצועים" בתקציב של עד 5,000 ש"ח ובהתאם לצרכים שאפרט בהמשך. אני יודע שגם מחשב זול יותר יכול לענות על הצרכים האלו - אבל אני בכל זאת רוצה לרכוש מחשב חזק ועמיד יותר שיוכל לתפקד כמו שצריך גם בעתיד ובמידה והצרכים ישתנו מעט. בגדול המחשב שאני חושב עליו הוא מחשב עם מסך 15.6, מעבד i5/i7 "רגיל" (לא חסכוני), 8 ג'יגה זכרון (רצוי עם אופציה לשדרוג עתידי), דיסק קשיח לפחות 500 ג'יגה משולב SSD או SSD ככונן נוסף. * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, סרטים, פוטושופ, פיתוח וואב, תוכנות מרובות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6, עדיפות למאט כל עוד זה לא מסך מגע כמובן * רזולוציית המסך? 1366x768, אפשר גם יותר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצ…
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, אני מגיע להונג קונג מחר ואני מתכנן לקנות שם מחשב נייד. המחירים שם זולים מבארץ, ואין בעיה אם תביאו קישור למחשב נייד שנמכר בארץ במחיר החורג מ1000$ כי שם הוא כנראה יכנס בתקציב (אלקטרוניקה מאוד זולה שם) שגם ככה גמיש. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות, צפייה בסרטים, מעט משחקים ושמיעת מוזיקה * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13"-15" כדי שיוכל להתנייד באופן נסבל * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים …
-
- 1 תגובה
- 2.4k צפיות
-
-
אז ככה: המחשב שלי עובד בסדר חוץ מזה שהכונן DVD לפעמים לא מזוהה...ושמדי פעם הוא לא נדלק : - כל איזה תקופה עובר עליו סרט חדש. אין לי מושג מה הבעיה אבל אני חושד שזה הלוח כי כל פעם זה בעיה ברכיב אחר. הבעיות התחילו מאז שיום אחד היתה נפילת מתח. בהתחלה המחשב נדלק אבל המסך לא עלה, אח"כ הבעיה עברה להרדיסק, איכשהו שניהם הסתדרו וזה עבר לספק. החלפנו לזמני ולאחרונה לפני כמה ימים המחשב לא נדלק, אז אח שלי הוציא הכל מהחשמל וחיבר מחדש ואופס עובד מה לדעתכם הבעיה? עכשיו לענין - יש כמה אפשרויות: (בתקווה שנשאר לKSP הלוח הזה) מציאון ב135 שקל: הלוח ?EPoX 8RDAEI? - לוח ישן-חדש שלא נראה מלהיב אבל מתאים למחשב הנוכחי אפשרויות אחרות הם לקנות מחשב חדש שמורכב מSEMPRON או ATHLON 64....זכרונ…
-
- 29 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי, אני צריך בבקשה מפרט למחשב גיימינג ככל הניתן בסכום של 3000 שח אני יודע שזה סכום נמוך, אך בינתיים זה מה שיש. המפרט הוא לילד בן 10 אבל הוא אוהב את כל המשחקים החדשים, GTA V CALL OF DUTY וכ'ו אשמח לקבל מפרט בסכום הזה תודה על העזרה 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב- אם יש אפשרות לחסוך אז מצוין ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מ…
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
המפרט שיש לי כרגע: זיכרון שודרג ל 32, כל השאר עדיין נכון. אז ככה, אני מעוניין לשדרג טיפה את המחשב. משחק כרגע ב alan wake 2 על ההגדרות הכי נמוכות וזה נע בין 25-35 fps. סביל, אבל רוצה לבדוק אופציה לשדרוג. בעבר הומלץ לי פה על מעבד ryzen 7 5700x (עדיין רלוונטי?) לגבי כרטיס מסך, עדיפות ל nvidia. אשמח לקבל כמה המלצות שנעות בין 3060 ל 4070 (מה הכי משתלם מבחינת מחיר?). 4070 טיפה יקר לי אבל זה אם זה ממש משתלם וההבדל הוא משמעותי אפשר לשקול. האם צפויים לצאת כרטיסים או מעבדים חדשים בקרוב שיוזילו את הדור הנוכחי ושווה להמתין? האם שווה להחליף כבר לוח וללכת על מעבד intel? להבנתי יש פער לטובתם באותה גזרת מחיר. יש אופציה לרכישה…
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000₪ באילת, אפשר לחרוג עד 500₪ אם זה מהותי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים - Dota2, Diablo2 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSDשכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים SSD M.2 1TB Samsung 980 pro Heatsink NVMe PCIe 4.0 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה, אפשר בלי אורות אם זה יכול לש…
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
-רוצה כרטיס מסך לא משולב. (ושתהיה אפשרות לחבר עם HDMI למסך 24" בבית 1920*1080) -המחשב ישמש כ"מחשב ביתי" -הייתי רוצה שיהיה אמין ולא "פלסטיקי" ככל הניתן... אני עובר מ-Thinkpad T42 של IBM שעשוי מטיטניום ונפל לא פעם מ-מטר ושום דבר לא קרה לו... בינתיים המחשבים שאני מתלבט לגביהם זה- אשמח לדיעות\תגובות וכו'.... [list type=decimal] [*]Dell Inspiron n5110 i7-2630QM nVidia GT525MDell [*] Inspiron N5010 i7-740QM HD5650 [*]Dell Inspiron n5110 i5-2410M nVidia GT525M [*]Dell Inspiron N5010 i5-460M 500GB HD 5650 [*]Asus A52JT i5-480M HD6370 HP [*]Pavilion dv6-3060ej WR752EA(HD5650 Intel Core i5-520M)ddd
-
- 9 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
איך המחשב הנייד הזה? הוא טוב תכלס? הנה מפרט שלו מהמבצע של בזק: http://laptop.bezeq.co.il/ItemDetails.asp?id=9 תודה למי שיענה
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שום לכולם! אני מחפש מפרט להחליף את המחשב הישן, די הרבה זמן לא התעדכנתי בחומרה החדשה ובמחירים של היום.. צריך בבקשה עזרתכם האדיבה כדי לשייף ולעשות פיין טיונינג למפרט שהרכבתי. המון המון תודה, מקווה שלא פיספסתי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ולקצץ קצת ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא אלא אם כן יש מחיר ניוחד ששווה תוספת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הזרמת סרטי HD, משחקים עריכת תמונות בפוטושופ ולימודים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש. שימוש תדיר במחשב. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא…
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי, רוצה לבדוק אופציה לשדרוג המחשב הנייח. המפרט שיש כרגע: האישה עובדת הרבה עם sketchup ו autocad והדברים נתקעים לה כאשר הפרוייקט בשלב מתקדם. אני מניח שצריך לשדרג מעבד וכרטיס מסך? אשמח לשמוע המלצות. יכולה להיות גם אופציה לרכישה בארה"ב ובן משפחה יביא לי את זה בזמן הקרוב.
-
- 21 תגובות
- 2.4k צפיות
- 2 followers
-
-
אני הולך להוציא סכום מכובד על נייד, ואני רוצה בעיקר לדעת: 1. כמה לחכות לhaswel בארץ? אולטראבוקים שמגיעים עכשיו עולים פי 2.5+ מאשר בחו"ל, ככה שזה לא ממש משתלם. 2. השתנה משהו בזמן האחרון לגבי קניה מחו"ל? יש חברות ששולחות לארץ (וזה מגיע)? אני מתכוון ללכת על משהו בכיוון הAtiv book 9 \ Sony vaio pro. כרגע הדגם + הדרישות עוד בהתהוות, אני בעיקר רוצה לדעת איפה לחפש... תודה!
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מחשב נועד לילדה בת 14, שימוש ב- אופיס, אינטרנת, סרטים, משחקים כגון Sims3 מארז IN WIN שחור מנוקד עם USB וסאונד קדמי ספק כח 3Y JSP-TECH 450W 12CM FAN EZCOOL לוח אם G41M4-F מעבד אינטל 2.50GHz 4MB CORE 2 QUAD Q8300 זכרון 2GB DDR2 800Mhz כ.מסך Nvidia GeForce 9300GS 512MB דיסק קשיח פנימי 500GB SATA2 16MB HITACHI צורב SATA LG DVDX22 DL שחור GH22NS מחנות Ivory תודה מראש על העזרה
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
עברתי על מספר דגמים באתר של SHUTTLE ויצאתי ממש מבולבל משם ורציתי לשאול לעצתכם... התקציב שאני מעמיד לקנייה הזו הוא משהו כמו 3500 עד 4000 ש"ח כולל זכרון ,מעבד וHDD המחשב ישמש בעיקר לצפייה בסרטים וניגון מוסיקה וחשבתי גם על אפשרות הוספת התקן לכידת ווידאו כלשהו לשם הקלטה תודה על העזרה
-
- 27 תגובות
- 2.4k צפיות
-