עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אז ככה, קודם כל שלום לכולם, אני חדש בפורום והמליצו לי עליו כפורום טוב לבניית מפרטים. אז...לפני כמה ימים נהרס לי המחשב, הלוח אם התחמם יתר על המידה ובקיצור הלך לעולמו. התקציב שלי כאמור דיי נמוך, כ2000 ש"ח. (גמיש איזה מאה או מאתיים למעלה). הפעולות שאני עושה במחשב: המחשב שלי הוא מרכז הורדות בעקרון, של סרטים וסדרות...(אני לא צריך יותר מ500 גיג'ה של HD בגלל שיש לי כונן נייד של 1TB) כמובן עבודה משרדית של ההורים, אופיס אקרובט וכול'... אם אפשר לכוון למחשב שיוכל לעבוד עבודה מרובה, כלומר להפעיל סרט לדוגמא וביחד עם זאת גם דפדפן, ואופיס וכו'. עוד דבר, מפענח HD...יש לי טלוויזיה HD בחדר ואני אשמח לחבר את הכרטיס מסך לטלוויזיה בHD. דבר אחרון אם זה לא מוגזם, להפעיל קצת משחקים עליו. לא ברמה…

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. התקציב עד 1000$. אודה אם מישהו יכול למצוא קישור לקניית המחשב שהומלץ פה בפורום: Toshiba Satellite Z30-A-1E8 כרגע אני לא מוצא אותו לא באמאזון ולא באתר של טושיבה האמריקאי.

• 7 תגובות
    • 3.9k צפיות
  3. שלום חבר'ה, איזה נייד אתם יכולים להמליץ לי בערך ב 6K ? חשיבות: -מסך 15.4" או יותר - מהיר - הטענת הווינדוס מהר - שלא יתחמם יותר מידי - בעיקר לאופיס \ אינטרנט וכו' - אחריות בינלאומית 3 או יותר [הכי חשוב] תודה מראש

• 0 תגובות
    • 507 צפיות
  4. שלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד שישמש אותי לבית לסרטים בעיקרון עם קצת אינטרנט ואופיס פה ושם מסך גדול חובה (לא פחות מ-14 ז"א), אם יהיה כבד לא נורא מדי נא לא לחרוג מהתקציב תודה =)

• 0 תגובות
    • 665 צפיות
  5. היי כולם, אז ככה, הרבה זמן שלא התערבבתי בשוק החומרה (למעשה מאז שיצא הפול ליבה של AMD... חחח אני יודע שעבר הרבה זמן). בכל מקרה, אני רוצה קנות מחשב נייד חדש. המחיר כרגע הוא לא מכשול. כדאי לציין שאני לא גר בארץ ככה שלא חייבים להיות מוגבלים לדגמים שמיובאים לארץ. אז יש הצעות מאיפה מתחילים?

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by BarBee,

* מטרות המחשב? אינטרנט (יוטיוב, פוקר בפייסבוק וכו...) * גודל המסך? 10" לפחות * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 2-3 שעות פעילות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) USB. לפחות 3 חיבורים. * בלוטות? לא חייב * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160 ג'יגה יספיק * צורב DVD? לא מאמין שאפשרי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? רק בישראל * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חברה עם אחריות טובה ופריסה ארצית. כמה דברים נוספים: אני מעוניין במיני נייד, ובמחיר מינימלי, 1300 שקל גג. אין לי מושג בתחום הניידים, וזקוק לעזרה ממי שבאמת מבין. אם יש חנות שאפשר לקבל בה הנחה של "חבר", יעזור מאוד. תודה.

• 2 תגובות
    • 593 צפיות
  7. המחשב מיועד בעיקר ללימודים,צריך להריץ עליו : *אינטרנט *יישומי אופיס(מן הסתם) *כנראה תוכנות כמו אוטוקאד ופוטושופ וועוד. אין שום צורך שיעלה משחקים או משהו כזה. יש אפשרות למצוא משהו טוב בתקציב הזה ? תודה רבה !

• 6 תגובות
    • 852 צפיות
  8. שלום לכולם אני מעוניין בנייד ללימודי הנדסת תוכנה באוניברסיטה שישמש אותי ללימודים עצמם, בין השאר גם לצפיית סרטים ותכנות. חשבתי על מסך 14.1 או 15.4, אשמח אם אנשים מניסיון יגידו לי אם נוח לעבוד בתכנות ובוורד על מסך רחב. משקל כמובן קל, בין 2-2.5 קילו, חיי סוללה ארוכים ככל שאפשר - זה מקבל עדיפות על גודל המסך במידה וזמן הסוללה יורד מ4 שעות. אני חושב שאוותר על ציפוי מבריק - אם מישהו חושב אחרת שיגיד =] צריך WI-FI, BLUETOOTH. גם צורב DVD יהיה טוב. עדיפות לחברות: LG/IBM-Lenovo למרות שאשמח להתפשר אם יש מחשב שבאמת מראה ביצועים יותר טובים. חשבתי ללכת על המבצע של הLG R405, מה דעתכם? למרות שיש לו ציפוי מבריק, אני חושב שזה יפצה על זה (ההנחה). אם אתם חושבים שהוא מתאים/לא מתאי…

• 2 תגובות
    • 573 צפיות
  9. Started by opp,

מעוניין בנייד לסטודנט לפעולות אופיס רגילות וכן יכולת להפעלת תכנת ArcGis. זוהי תוכנה גיאוגרפית, בה נעשות פעולות עם קבצי TIFF גדולים ואף חישובים מסויימים (גובה, אורך, שיפוע וכו'). ייעוד המחשב לאחר סיום הלימודים כמחשב שני בבית (ללא משחקים) מעוניין במחיר עד 3500 ש"ח, גמישות מסויימת תיתכן. דרישות: מסך מט 15.4 אינטש מהירות דיסק קשיח לפחות 5,400 זיכרון עדיף 2GB עד כה מבדיקותיי השונות אצל חברים וברשת נתקלתי במספר דגמים: DELL Studio 1537 T5800 - מעט יקר יותר (כ - 4,300 ש"ח) ונראה לי כי יש בו יותר מדי דברים שאני לא צריך LG R-510 225/226 Acer 5630 DELL Inspiron 1525 האם אחד מהם לדעתכם מתאים לדרישותי. אם לא - אנא הציעו אחרים תודה

• 1 תגובה
    • 646 צפיות
  10. אהלן. כרגע יש לבחור Thinkpad T60 שכבד לו קצת... השימושים משרדיים לגמרי. אולי יבוצע מעט תכנות ב-C, אבל לא יותר מזה. הפרמטרים שהכי חשובים לו הם אורך זמן סוללה, משקל ושנות אחריות (השם DELL קופץ לי לראש). ברור לי שנדרש נייד של 14" ואפילו פחות מזה, אך הוא מעדיף 4:3 ולא רחב אם אפשר. מחכה לתשובתכם ומודה מראש.

11. אנא המליצו על נייד בארה"ב עד 800$ ללא חריגות. המחשב ישמש לסטודנט לעבודות כלליות. תודה.

• 0 תגובות
    • 622 צפיות
  12. Started by red wolf,

גודל מסך רצוי כמה שיותר גדול מעבד חזק מאוד הרבה הרבה זיכרון (2+גיגה) רצוי שלוש או ארבע כרטיס מסך כמובן כמה שיותר חזק וטוב DX 10 כמובן ורצוי שירוץ כמה שיותר חזק עם משחקים גם חדשים . בבקשה תציעו לי משהו? *וגם על איזו חברה עדיף ללכת?

• 1 תגובה
    • 532 צפיות
  13. Started by gr2000au,

האם קיימים היום מחשבים ניידים עם כרטיס שתומך ב directx 11 , ואם לא האם יש צפי לזמן ההגעה ? . אודה לכם אם תצרפו לינקים תודה מראש למשיבים .

• 0 תגובות
    • 554 צפיות
  14. דבר ראשון כל הכבוד לכל העוסקים במלאכה בפורום! אתם אנשים טובים (לא מתחנף, מפרגן!!!) אבקש את עזרתכם במציאת מחשב נייד שבעיקרו ישמש אותי ללימודים (מנהל עסקים) אך מעוניין בהרצת משחקים וכדו' שדורשים כרטיס מסך מעולה,זיכרון גבוה ומעבד חזק! מה לדעתכם עדיף? שניהם בעלי כמעט אותו מפרט! אודה לכם אם תעשו לי קצת סדר בבלאגן.

• 2 תגובות
    • 751 צפיות
  15. Started by guygol10,

אני מעוניין במחשב עם מעבד E8400 כרטיס מסך FX9800 זיכרון 4GB דיסק קשיח 1000GB וזהו בכללי

• 1 תגובה
    • 492 צפיות
  16. 1. מה התקציב המקסימאלי?7000שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ואם אפשר לחסוך ולעמוד בסטנדרטים גם אפשרות .. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים -סטרימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משחקים ו - Streaming -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי רשת , ומשחקים בסגנון Witcher3 \ nier automata \ ומשחקים בסגנון חדשים שיוצאים בקרוב -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מזמין את זה >http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=G246…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. שבת שלום לכולם, מעוניין בעזרה בבניית מערכת מבוססת AMD. אני זקוק למעבד+קירור בסיסי (עדיפות ל-BARTON 2500 עם אפשרות לפשרה זולה יותר) , לוח אם מבוסס nForce, זכרונות 512MB עם אפשרות לפשרה על 256MB ו-HD (עדיפות ל-WD מעל 40GB). התקציב למערכת הנ"ל עד 1700 ש"ח. (התקציב אינו גמיש, אם אין ברירה, מוכן להתפשר על המפרט). בתודה מראש...

• 3 תגובות
    • 822 צפיות
  18. שלום אם אוכל לקבל עזרה מאחד מאנשי האתר המצויינים פה אני מאוד אשמח =] אני מעוניין במחשב נייד או LG או TOSHIBA (אמרו לי שהם הכי טובים) שיתאים גם למשחקים אבל אני לא גיימר או משהו ושיהיה תומך HD עם כרטיס מסך שיהיה בו 512 MB זיכרון כרטיס. אשמח מאוד אם מישהו יעזור לי אורי =]]

• 1 תגובה
    • 585 צפיות
  19. שלום לכולם. מה כדי היום INTEL או AMD? בכל מקרה. אני מעוניין למפרט לשתי מחשבים, אחד מבוסס INTEL ואחד מבוסס AMD. מחיר: 5,500 ש"ח. מסך SAMSUNG 17' LCD DVI - SysncMaster 730B הארדיסק בסביבות 200GB או מה שאתם ממליצים. כולל מארז פשוט וקטן (עדיף). כולל צורב DVD. המחשב מיועד למשחקים חדשים, צפיה בסרטים, מוזיקה. כרטיס קול משהו נחמד שישמעו טוב. אשמח לקבל מפרטים של כמה אנשים לשתי מחשבים, אחד מבוסס INTEL והשני מבוסס AMD. ואגב אשמח להמלצה לחנות בב"ש לקנות את המחשב אמינה, שתרכיב את המחשב. ושתתן אחריות בדיוק כמו שכתוב בספר לפי החוקים. ואם לא מכירים בב"ש אז עד איזור המרכז. תודה רבה

• 4 תגובות
    • 738 צפיות
  20. ערב טוב לכולם!!! חבר שלי (חייל בודד) מעוניין לקנות מחשב בגלל שמועד שיחרורו קרב ובא. אני מבקש את עזרתכם (לאחר שאת המחשב שלי קניתי עקב ההצעות של האנשים פה ואני מבסוט ;D) לבניית שתי מפרטי: 1: כולל מסך ומוצרים נילווים (רמקולים, מקלדת עכבר וכו'...) בתקציב של 3.5K - 4K 2: רק מחשב לא כולל ציוד נילווה (כלומר רק מארז) בתקציב של 2.5K - 3K. המחשב אמור לשמש אותו קצת למשחקים, אבל שיוכל להריץ משחקים טובים על המחשב. בנוסף לאינטרנט הורדות וכול השטויות האלו. ולעבודה בכלל. אינו יכול לחרוג מתקציב זה. אשמח לקבל תשובות מהר מכיוון שמחר הוא רוצה כבר ליקנות. בתודה מראש אלדד כהן.

• 3 תגובות
    • 548 צפיות
  21. שלום לכלום, לאחר שחברה שלי קנתה לי ליום ההולדת מסך LCD 32 של LG ובנוסף שיש לי מסך מחשב 24 של סמסונג החלתתי שהדבר היחיד שחס לי זה מחשב חדש בשביל להשלים את החבליה. אז ככה הדרישות שאני צריך מהמחשב זה שהו יריץ משחקים באיכות ממש גבוה ותכניי HD. בנוסף אני רוצה גם בתקציב הזה שתי שלטים אלחוטיים למשחקים וכרטיס טלוויזיה למדיה סנטר. לפי ההודעות שאני רואה בפורום כולם ממליצים על הQ6600 או על הE8400... רציתי לדעת למה לא ללכת על המעבדים החדשים של AMD הPHENOM II. אשמח לקבל המלצות לבקשתי המבוססות גם על AMD וגם על INTEL. בנוסף אם תוכלו להסביר לי את ההבדל בין המעבדים של AMD לאלו של INTEL אני אשמח. ודבר אחד אחרון מה זה הI7 של אינטל למה הוא כולכך יקר והאם באמת שווה להשקיע כלכך הרבה כסף היום ב…

• 4 תגובות
    • 625 צפיות
  22. מעבד - אינטל Q9450 - עידכון - הוחלף לE8400 קירור מעבד - Ultra 120 eXtreme לוח אם - Gigabyte X48-DS5 - עידכון - הוחלף לGigabyte EX38-DS4 מארז - Lian-Li PC-P60 זכרון - OCZ Reaper HPC 1066MHz 2GBx2 - עידכון - הוחלף לMUSHKIN REDLINE 4096MB (2048X2) DDR2 1000 CL 5-5-5-15 : 996593 ספק - Seasonic M12 700W דיסק קשיח - Seagate 7200.11 500GB SATA 32MB Buffer אחד פנימי ואחד נוסף במארז Thermaltake Max4 5.25" eSATA/FireWire400/USB2.0 כונן אופטי - LG-DVD-RW Dual Layer SATA וכרטיס מסך HD 4870 כנראה של Sapphire - תלוי בביקורות שיתפרסמו בקרוב. ראשון מיידי שני בעוד שישה חודשים. רציתי לשאול לחוות דעת של החברה פה לגבי הUltra 120 eXtreme לOC על הQ9450 - עידכון - אין צורך. כמו כן אשמח לקבל חו…

• 29 תגובות
    • 2.4k צפיות
  23. היי, הכותרת למעלה די ממצה, אבל אני ארחיב על השימושים העיקריים שלי במחשב: מלבד שירים, סרטים וגלישה באינטרנט אני גם מתכנת, ומריץ על המחשב VS+SQL Server 2005. אני מעוניין גם להקים במחשב דומיין וירטואלי, מה שאומר שלעיתים ירוצו על המחשב כ 4 מכונות וירטואליות במקביל (domain controller ועוד כמה תחנות קצה). התקציב שלי הוא בין 4500 ל 5000 ש"ח. אין צורך במסך. אשמח לעזרה, תודה מראש! עריכה: עוד כמה דברים ששכחתי: 1. אני מעוניין גם בצורב DVD וגם בכונן DVD (לא נוח רק עם צורב) 2. אני מעוניין גם בכרטיס רשת אלחוטי 3. חשוב לי שהמחשב יהיה שקט

• 10 תגובות
    • 895 צפיות
  24. שלום רב, אשמח שתציצו במפרט הנ"ל: מה התקציב המקסימאלי?1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטרימינג לקודי בלבד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא (עד 1500 עם מקלדת עכבר ומערכת הפעלה) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן WIN 10/win 7 8. האם ישנה העדפה לרכוש…

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. שלום לכולם עקב חוסר ההענות ועליית התקציב בטרד אחר שצטרפתי אליו פתחתי טרד. אח של חברה שלי רוצה לקנות מחשב, הוא בשנה הבאה יהיה סטודנט. הוא רוצה מחשב למשחקים ושער השימושים הרגילים. אני מוסיף פה ציטוט מהטרד הקודם בו היו ההודעות שלי: תודה רבה לכולם.

• 3 תגובות
    • 833 צפיות

דיונים חדשים בפורומים