עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000-3500, מעדיף שלא לחרוג, אלא אם מדובר בעיסקת המאה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר צפיה בסרטים, קצת גלישה. המחשב מחובר לטלויזיה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה). יש כונן SSD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. אז אני קונה מחשב גיימינג באזור ה4-5k הקירור הוא למעבד בלבד אני קונה עוד מאוורר למחשב עצמו (corsair ml120 pro led blue 120mm premium magnetic levitation fan) המחשב בקצרה: (הכרטיס מסך בא עם אוברקלוק מובנה מהיצרן) i5 8400, gtx 1060 אני מתלבט אם לקנות קירור אוויר חדש או להישאר עם מה שבא עם המחשב במקרה הזה Arctic Alpine 11 PLUS או להחליף למשהו אחר באזור ה150-200 שקל כי מאוד חשוב לי שהמחשב לא יתחמם יותר מדי כי אני קונה אותו לכמה שנים טובות אני משחק במשחקים מהסוג של gta v, fortnite, pubg, csgo,overwatch ועוד... אם תרצו שאני אפרט עוד לגבי המחשב אני אפרט רק תכתבו לי. אשמח לעזרה, תודה!

3. שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש לצורך גיימינג שיתאים לשנים הקרובות. עד היום שרדתי עם מחשב בעל מעבד דול קור כאשר עם הזמן שידרגתי לו את כרטיס המסך ואת הזיכרון . לרוב מה שאני משחק זה היה מצויין. עם זאת נכון להיום אני רוצה שתיהיה לי האופציה לשחק בכל משחק, גם כאלו שבעלי דרישות גרפיות גבוהות. הטריגר לקניה הוא שהמחשב שלי אתמול שבק חיים, כנראה הספק התחיל לגמגם אבל גם ככה כבר תכננתי להחליף. בנוסף הרבה משחקים חדשים כבר לא יכלו לעלות עליו כגון battletech ואחרים. ויש לי כבר כמה רכישות של משחקים שיצאו בקרוב שכבר לא יעלו על הישן. נכון להיום יש לי כרטיס מסך 960GTX שאשמח לא להחליף אותו אם לא ממממש הכרחי. זה הכרטיס - https://www.gigabyte.com/Graphic…

4. Started by barakSinay,

שלום לכולם, מחפש מחשב לסטודנטית, ללימודים וצפיה במדיה (לא משחקים), בסכום של 2000-3000 ש"ח, כאשר עדיף כמה שיותר "להתקמצן" בעלות. אין בעיה לרכוש מאמזון אם המחיר עדיף. עדיפות למסך 13.3-14 אינץ', 8 ג'יגה ראם, קל משקל כמה שאפשר. חשוב לציין - קיים כבר כונן SSD 256 gb וווינדוס 10 מהאוניברסיטה. תודה

• 20 תגובות
    • 21.7k צפיות
  5. Started by chaya,

אני מעוניינת לקנות מחשב נייד של דל. כמה דברים חשובים לי: 1. מעבד core i7 סופר חזק. 2. מחשב מהיר ועוצמתי, זכרון גדול. 3. נראות טובה 5. מחיר... שלא יעלה על 3500. אין לי בעיה גם לקנות ביד 2. לכן, אם יש לכם המלצה על מחשב יקר יותר, אך שאוכל למצוא אותו במחיר הנ"ל ביד 2 - לכו על זה ;-) תודה!!!

• 0 תגובות
    • 904 צפיות
  6. אהלן, מחפש לקנות נייד 14 שישמש סטודנט. שימושים ביתיים רגילים, וגם תוכנות כמו מטלאב וכו. זיכרון לפחות 8, עדיף 16. לא בטוח לגבי כרטיס מסך לא on-board - כנראה אין צורך אבל נחמד שיהיה. 4500 זה תקציב שממש אמור להספיק כנראה, אפשר גם בפחות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500. אפשר לחרוג קצת אבל זה אמור להספיק. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, אינטרנט, צפייה בסרטים, מטלאב. לא יתחבר למסך חיצוני 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים וא…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. מטרת המפרט הבא הוא לבנות מחשב היי אנד גיימינג מתוך הבנה בסיסית מינוס בדקויות פרטי החלקים,אלא בבחירה בהבנה "מלמעלה". ועל מנת שלא להחליף חלקים כל שנה שנתיים, אלא לרוץ עם חומרה מעולה כמה שנים שקטות וטובות. החלקים המוצעים הם אופציונלים והם ממש ניתנים לשינוי במידה ומישהו מבין שדרושה תוספת השקעה בחלק מסויים, וודאי שאם אפשר לגרוע משהו שהוא מיותר בוודאי כדאי לחסוך הוצאת מיותרות. הצוות כאן משתמש הרבה במושג אוברקלוקינג, ולמרות שקראתי באופן די מופשט למה הכוונה, קצת קשה לי לשאול שאלות על דבר שעצם מהותו המעשית איננה ברורה לי, אודה לכם אם על הדרך מישהו יוכל לשפוך עלי קצת אור ולבאר האם אדם מן השורה שרוצה לשחק בתנאים גרפים מעולים זקוק לתכונה זו, ולחומרה שהיא דורשת, או שכדאי ל…

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by No-One,

לאחר קריאה ארוכה באתר של אסוס, עדיין מתלבט בין לוח rog maximus x hero לבין rog maximus x formula אשמח אם מישהו מבין יותר ירים את הכפפה ויעזור לי להחליט ולהבין את ההבדלים המעשיים ביניהם, ובכלליות איזה מהם נראה טוב יותר, לגיימינג כמובן

9. אהלן לכל המומחים ואוהבי המחשבים! החלטתי לקנות לעצמי מחשב גיימינג ליומולדת אני ממש קיוויתי להגיע למשהו בסביבות ה4K אבל לא כ"כ הצלחתי (אולי עיניים קצת גדולות..) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אשמח לרדת מ5K אבל אם זה מה שיעשה את כל ההבדל אפשר לחרוג קצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גיימינג ברשת. חשוב לי מאוד לציין שאני יכול להתפשר על גרפיקה ממוצעת. מה שהכי חשוב לי זה שהמשחקים יעבדו *חלק* 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) …

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4,500 כן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרטיס מסך, דיסקים קשיחים וקירור למעבד 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא …

11. שלום לכולם, אני חדש אצלכם והגעתי לפורום בעקבות חיפוש מחשב נייד חדש. המחשב שלי כבר בן 6 ואני חושב שהגיע הזמן להחליף אותו. מה התקציב המרבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המרבי שלי הוא 4,200 ש"ח, לצערי לא אוכל לחרוג ממנו כרגע, אבל אני בעניין של לקנות את המחשב שלי באילת ואז התקציב שם יהיה 5,000 ש"ח בערך. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב יהיה לצורכי עריכה גרפית ושימוש בתוכנות ADOBE, סרטים HD, עבודה משרדית ופעם ב... (לא חובה בכלל,אבל יתרון) משחקים האם יש צורך בציוד היקפי? כרגע לא עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא קריטי האם מ…

• 33 תגובות
    • 5.5k צפיות
  12. שלום חברים, הגעתי למסקנה שאני צריכה מחשב נייח, חזק ואמין אחרי שנים של לפטופים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,000. מעדיפה לא להגיע לסכום כזה, אבל אם זה הכי זול שאפשר למצוא לדרישות שלי, אשקיע. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים, הורדת סרטים, סדרות, ספרים וגלישה סטנדרטית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן, כל הפריטים שצויינו 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שיהיה סביר. מחשב ביתי בסופו של דבר. לא צריכה את המח…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. שלום אנשים אשמח לעזרה שלכם בייעוץ קניית מחשב ,אשמח שאנשים גם ללא אינטרסים יתנו כאן מפרטים מתאימים , תודה רבה מראש !! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח, מתאפשרת חריגה במידה והסיבה באמת מצדיקה זאת. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא קריטי בצורה מיוחדת 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מוע…

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. Started by shnoogyg,

היי היי, מחפש לקנות מחשב עבודה לאימי העוסקת באדריכלות ועיצוב פנים. אני מחפש מחשב שיריץ בעיקר תוכנות CAD, אך גם יוכל לתפקד גם בשימוש בתוכנות אדובי (תכלס אילוסטרייטור ופוטושופ, לא פרימייר וכאלה) מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 (ניתן לחרוג מעט במידת הצורך (גג גג 5500 - עדיף שלא) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (CAD, פוטושופ) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך - ופה יש נקודה חשובה - המסך צריך להיות גדול (לפחות 27, ושיהיה איכותי, עם פלטת צבעים טובה) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צ…

15. ראשית הדבר ידוע שבניידים לצערנו אין אפשרות לבנות מפרט אישי כבנייחים, מה שמכריח את הקונים להכניס את עצמם לשבלונות קבועות של היצרנים, והגם שהשוק רחב ויש מבחר גדול עדין ההגבלה קיימת. והשאלה מעט מורכבת ומסתעפת לכמה נושאים: שלושת הפקטורים היותר חשובים למיטב הבנתי הם 1.מעבד 2.כרטיס מסך 3.ראם. בדגמי הגיימיניג של היצרניות השונות יש משחק מפרטי בין שלושת הפרמטרים הנ"ל, לפעמים לא בצורה כזאת קיצונית ואף על פי כן הדבר מתבטא בהבדל כספי בלתי מבוטל. לדומגא בסדרת ה- Asus Rog, ישנם מחשבים עם מחירים שווים יחסית כאשר אחד מהם בעל 32ראם, וכרטיס מסך 1050 4גיגה, וקיים אחר בעל 16 ראם, וכרטיס מסך 1060/70/80 בעלי יותר גיגה. וכן הבדל בסוגי וסדרות המעבדים. אם נבחר בכל אחד מהפרמטרים הנ"…

• 0 תגובות
    • 880 צפיות
  16. תקציב: • התקציב לרכישת המחשב(יש לציין מזומן/אשראי/אחר): מזומן-6,000. • האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית כחלק מן התקציב?: לא דרישות מיוחדות: • האם יש העדפה לגודל\צורה של המארז? אין חשיבות • האם תבצע Overclock למחשב (כן או לא): לא • האם תרצה לבצע מערך מרובה כרטיסי מסך (SLI של Nvidia או CrossfireX של AMD) כרגע או בעתיד: לא • עד כמה חשובה לך רמת השקט מ1-10? 8 • האם יש חשיבות לשמור על אפשרות לשדרוג עתידי? לא. ציוד היקפי: • האם ברצונכם לרכוש מסך עם המחשב? לא חומרה אופציונלית: • האם ברצונך לקנות צורב (כונן דיסקים) עם המפרט (כן או לא): כן • מהו נפח האחסון שתרצה בדיסק קשיח (2TB ,1TB וכדומה): כן, מתלבט בין 1T. • האם ברצונך לכלול SSD במפרט (כן …

17. Started by ben_amitai,

אהלן חברים. אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי ללימודים, לסרטים ואולי קצת גיימינג אם יהיה אפשר(PUBG, Football manager) גודל ומשקל לא כזה משנה לי. התקציב הוא עד 3000-3200. ראיתי את המחשב הזה שהיה נראה לי נחמד: https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=984677 תודה מראש לעוזרים:)

• 17 תגובות
    • 3.7k צפיות
  18. בגדול התקציב לא גדול במיוחד ,באזור ה4000 שקל אני חשבתי על מעבד כמו ריזן 1700 בגלל ה8 ליבות שלו ו16 גיגה DDR4 הבעיה שאני לא מעודכן בלוחות אם היום חוץ מזה אני יודע שליבה של AMD היום לא חזקה כמו ליבה של אינטל היום ,שעושים ראש בראש עם דגמים מתחרים בכל זאת ניראה לי שהפעם אני ילך על AMD כרטיס מסך ,בגלל התקציב ,אני רוצה דרג בינים ,אבל שיהיה עם לפחות 4 גיגה זיכרון גרפי זה מחשב לקרוב משפחה ואני רוצה שיחזיק מארז אני רוצה פשוט ,אבל ספק כוח טוב ,ועם הספק שיהיה מספיק טוב להחזיק בעתיד כרטיסי מסך חזקים יותר בכל מקרה צריך מפרט שלם ,ותודה מראש לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  19. יש לי כבר מפרט רק חסרים כמה פרטים שאשמח שתעזרו לי בהם(: המפרט יהיה למטה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000-4500 וכן אפשר לחרוג אבל אני לא חושב שצריך כי יש לי מסך 60 הרץ= 60 fps במקסימום אז אני לא חושב שהתקציב צריך לעבור אתזה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, צפייה בסרטונים אולי גם עריכה אבל בעיקר גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כמובן עדיפות לכמה שיותר שקט מ1-10 שבע עד שמונ…

• 15 תגובות
    • 3.1k צפיות
  20. Started by Au79,

שלום לכולם\ן, כבר שאלתי בעבר מה ההבדל בביצועים בין ניידים לנייחים עם חומרה דומה, אבל כשקרוב הרגע לרכישת נייד חדש, יש כבר שאלות קונקרטיות יותר. המחשב הנייד שלי, שגוסס כבר כמה שנים (Dell studio 1747) לאחר שירות נאמן, יוחלף בקרוב במחשב נייד אחר. השימושים העיקריים הם עריכת תמונות ווידאו, אולי קצת רנדור בתלת מימד (והרבה יישומים פתוחים בו זמנית). מצד אחד אני מניח שיש צורך בחומרה חזקה בדומה למחשבי גיימינג, אבל מצד שני אני מניח שיש צורך בכוח עיבוד שהוא לאו דווקא מחויב המציאות בגיימינג, שם עדיף להשקיע יותר בכרטיס מסך חזק. ההתלבטות שלי היא בין מעבד מרובע ליבות כדוגמת i7-7700 שאמנם רץ במהירות שעון גבוהה יחסית לבין i7-8750H שעובד בתדר נמוך יותר,…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? ~5000, אפשר לחרוג ב 10000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה תכנותית- בעיקר visual studio, sql server. חוץ מזה, לא משהו יוצא דופן, גלישה, קצת סטרימינג וכד'. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן, אבל פה פחות משנה לי המפרט. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גר…

• 19 תגובות
    • 4.3k צפיות
  22. מעוניין לקנות בימים הקרובים מחשב שמיועד לשימוש בבית הספר לתלמידת בית ספר. צריך לקבל מפרט עם ציון שם החברה, למשל: dell, lenovo במחשבה על דברים חשובים יצא לי כזה (אבל יכול להיות שאני טועה ויש דברים אחרים שחשובים עבור מחשב לכיתה): חיי סוללה משקל קל נוחות הקלדה מסך גדול ולא מסנוור חשוב לי שתהיה מערכת הפעלה windows כלולה המחיר הוא לא מגבלה אבל מומלץ לא לעבור מחיר של 3K. אם ניתן לקבל מחשב מעוצב יפה יהיה עדיף אבל בלי לוותר על איכות. תודה מראש

• 15 תגובות
    • 3k צפיות
  23. המון תודה על העזרה 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חובה לנצל הכל, אם מיותר אז לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200 ש"ח, עדיפות ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בינוני, בעבודה משרדית (יישומי אופיס, גלישה באינטרנט עם מעבד שיוכל להחזיק 20-30 לשוניות), וצפייה בסרטי FULL HD 1080p על מסך "24-22. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. (FIFA, NBA, GTA, Battlefield, Ne…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by מיכל20,

שלום מעוניינת ברכישת מחשב נייד בלבד. מטרות השימוש: תכנות רק בג'אווה וגיימינג (משחקים כמו fortnite). מערכת הפעלה שתהיה windows 10. תודה לעונים

• 1 תגובה
    • 802 צפיות
  25. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח, ניתן לחרוג במידת הצורך בעוד כ-500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב בראש ובראשונה שרת מדיה (Plex) ותחנת הורדות. מעבר לכך ייתכן גיימינג מזדמן, אבל זה לא משהו שיוצא לי לעשות הרבה. צריך להיות מסוגל לבצע Transcoding לתכני 4K, וכמובן שימוש משפחתי סטנדרטי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא - הכל חדש. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רצוי, אבל לא חובה. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?…

• 8 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים