ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
כמה צפוי לעלות מעבד i5 13400 ? האם שווה לחכות לו (לעומת קנייה של 12400 כיום ? והאם צפויה ירידת מחירים על דור 12 כשכל המעבדים של דור 13 יושקו? מתי צפויים מעבדי ה13400 להיות על המדפים ?
-
- 1 תגובה
- 941 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום יש לי שאלה כללית לגבי בחירת מעבד עבור מחשב נייד. במחשב Desktop, אני תמיד קונה i3, כי זה דיי מספיק לי. אני לא משחק במשחקים, ורוב העבודה שלי על המחשב היא תכנות בסביבות פיתוח למינהן (לדוגמא Visual Studio). אחרי שנים של עבודה עם מחשב Desktop בלבד, אני מתכנן לקנות בקרוב גם מחשב נייד. כיוון שהמעבדים במחשבים ניידים הם בד"כ מוחלשים יחסית למעבדי Desktop, אני חושב שלא מתאים ששוב אקנה i3, וכדאי שאקנה משהו יותר חזק. האם עליי להסתכל על i5 או i7? כמו כן, פרמטר שמאד חשוב לי במחשב(גם בנייח וגם בנייד) הוא שהמחשב יהיה שקט. האם בחירה של מעבד i7 אומרת שבד"כ המאוורר של המעבד יפעל ובמהירות גבוהה, לעומת i5 שבו המאוורר יפעל פחות (יחסית ל-i7)? תודה רבה על העזרה
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני מתלבט בין המחשב הזה https://comp-shop.co.il/מחשבים-ניידים/מחשב-נייד-lenovo-v14-iil-82c400seiv-i5-1035g1-14-fhd-8gb-ssd-256gb-windows-10-pro-שחור לבין זה https://comp-shop.co.il/מחשבים-ניידים/מחשב-נייד-lenovo-thinkpad-e14-gen-2-20ta002jiv-i3-1115g4-14-fhd-8gb-ssd-256gb-שחור השיקול הוא רק בין המעבדים נראה לי, כי זה שלראשון יש ווינדוס זה מתקזז במחיר שאשלם על התקנת ווינדוס בשני כך שהמחיר יוצא פחות או יותר שווה בין שניהם אשמח לייעוץ
-
- 5 תגובות
- 2.9k צפיות
- 2 followers
-
-
-
שלום, יש לי מעבד חדש בקופסא, i7 4790K, תושבת LGA1150. אני רוצה לבנות מחשב לעבודה משרדית + קצת פוטושופ ומשחק אחד (Starcraft). האם אפשרי וכדאי להשתמש במעבד שיש לי או שהוא כבר כל כך ישן שלא כדאי? האם אפשר לנצל אותו שנתיים / שלוש ואז לשדרג? יש לוחות מתאימים / מאווררים למעבד הזה? אשמח אם תעזרו לי, אישית הייתי מעדיף לנצל אותו ולחסוך כסף אבל חשוב לי לשמוע את דעתכם.
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
- 2 followers
-
-
יש לי שכן שמוכר את המעבד הזה הוא רצה בהתחלה 400 שקל ועכשיו ירד ל 200 זה מחיר טוב ? יש לי כרגע I3 7100 אני ארגיש הבדל משמעותי ? או שכדאי כבר לקנות R7 1700 משומש ב 170 שקל מסין ?
-
- 1 תגובה
- 507 צפיות
- 1 follower
-
-
היי מה הסיבה שבמפרטים המומלצים לגיימינג באתר ממליצים על מעבד i7 במפרטים שיש בהם רק כרטיס מסך אחד ולא SLI?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכם, יש את המחשב הזה, עם המעבד הנ''ל. רציתי לשאול את דעתכם: 1. אם הוא מתאים לשימושים משרדיים. 2. למה יש שם זכרון DDR3 (לא שזה מפריע לי)? 3. למה זה לא בא עם חלונות 7, או אולי אני יכול לבקש? תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים נאמר לי ע"י ספק מחשבים כלשהו שהמעבד הנ"ל מהווה את סוף עידן פנטיום 4 ואילו ה- 775 מהווה את התחלת עידן פנטיום 5 על פי מה שהוא אמר המעבד הנ"ל יודע לנצל מקסימום 400 Mhz של זיכרון מישום שהוא לא דואלי. האם נכון? או שזה תלוי בלוח? (הוא הציע לי לוח אם משולב של ECS 661FX-M) מה דעתכם? נ.ב אני צריך את המחשב בעיקר לגלישה באינטרנט ויישומי אופיס. דרך אגב ההצעה עומדת על 2700 ש"ח כולל 512 MB זיכרון ו80GB SATA HD
-
- 7 תגובות
- 759 צפיות
-
-
אני מחכה ל ALL IN ONE של דור 11 ורציתי לדעת איך הוא יקרא....
-
- 1 תגובה
- 492 צפיות
- 1 follower
-
-
-
-
אני מתלבט בין שני מחשבים כמעט זהים, בתמחור מאד דומה, כשההבדל ביניהם הוא במעבד ובזכרון. הראשון I7 עם 8GB RAM והשני I5 עם 16GB RAM. מה יותר חשוב?
-
- 14 תגובות
- 5.8k צפיות
-
-
שלום, כרגע יש לי מחשב שרץ על מעבד CORE I5-750 2.67 וכרטיס מסך ASUS 6970 2GB. ברצוני לבצע שדרוג למחשב על מנת להפיק את מיטב הביצועים במשחקים חדשים. השאלה שלי היא מה כדאי לי לשדרג? האם מומלץ לשדרג את המעבד ל: i5-3570K או ל: i7-3770K או מצד שני כדאי לי לשדרג את הכרטיס מסך שלמרות שהוא חדש יחסית מרגיש לי קצת חלש לעתים.. תודה רבה.
-
- 25 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
נגיד ואני קונה מחשב חדש לגיימינג במה יותר טוב להשקיע במעבד או בלוח אם למשל מעבד כזה: Intel Core i7-3770 3.4GHz Box עם הלוח אם הזה :לוח אם Gigabyte דגם GA-H77MX-D3Hצ'יפסט Z77 תושבת 1155 או מעבד כזה: מעבד Intel Core i5-3550 3.3GHz Box כולל מאוורר עם לוח אם כזה:Gigabyte GA-Z77X-D3H לא מעוניין ב OC תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 698 צפיות
-
-
מעוניין לקנות 2 מחשבים לבנות 9,11 ( כל אחת ) - דרישות בסיסיות בשלב זה ( עבודות , שיעורים , מצגות , עריכת סרטים במובי מייקר , וגלישה כולל מעט משחקים בשלב זה ... ייתכן ובקרוב ירצו ). צריך המלצות בבקשה ( נוטה ל intel במקום AMD ) ....סכום מקסימלי לכל מחשב בסביבות 2000 שקל .
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
- 2 followers
-
-
יש למישהו מושג מתי יצא מעבד החדש של אינטל I10? והאם הוא אמור להיות משמעותית יותר טוב מאשר I9?
-
- 2 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום, החלטתי לחכות עם רכישת מחשב נייד להגעת מחשבים חדשים לארץ עם מעבדי אינטל החדשים. ספצפיפית כיוונתי לדל אינספירון 7,000. אבל עכשיו אני רואה שהמחשבים לא מגיעים לארץ. מישהו יודע משהו לגבי זה? האם יש צפי מתי יגיעו מחשבים? האם זה בגלל הקורונה? או שיש תאריך שבדכ מגיעים הדגמים החדשים? האם יצא כבר בחול? אשמח לכל מידע כדי להבין האם לחכות או לנסות למצוא מחשב חלופי. תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 675 צפיות
-
-
משהו יכול להסביר לי איך זה ייתכן? אני מודע לעובדה שעשיתי טעות בבחירת המחשב הזה עם הI7 והייתי צריך לקחת עם I5 שפחות מתחמם אבל בכל זאת כאילו למה זה קורה??וזה שאני סתם במנוחה , מקסימום רואה סרט... אם זו בעיה של קירור מה אתם ממליצים?? תודה, רן
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אמנם לא הכי קשור לפורום, אבל בכל זאת אני מנסה לתקן טעות טיפשית שעשיתי. הבאתי מארה"ב מעבד מעבד חדש עבור לוח שנמצא ברשותי ללא שימוש. לא השקעתי בבדיקה מוקדמת וכמובן שיצא שהסוקט לא מתאים. לכן אני מעוניין למכור את המעבד במחיר שנקנה. מי שמעוניין במעבד I5-4570S חדש לחלוטין בקופסא סגורה יכול להיכנס. דותן
-
- 1 תגובה
- 928 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שישמש אותי בעיקר לגלישה באינטרנט, מסמכי וורד ושמיעת מוזיקה. לא משחקים ולא אנימציות... האם זה יהיה קריטי מבחינתי לרכוש לפטופ עם מעבד של אינטל, או שאני אוכל להתפשר על AMD? וכמו כן - באיזו מהירות מעבד אוכל להסתפק? (בהינתן בשימוש שלי בלפטופ) תודה למי שיסייע!!
-
- 4 תגובות
- 611 צפיות
-
-
השאלה היא זו ...... איזה מעבד גרפי לניידי intel יותר טוב ?????? האם המעבד intel GMA 4500M שמובנה בלוח האם או Intel HD Graphics שבא במעבדי CORE I3/5 ובמה מתבטא היתרון של אותו GPU ? ועוד ...... האם קיים מעבד גרפי משולב על לוח האם של Intel יותר חזק מ GMA 4500M השמח על כול אינפורמציה בנושא.
-
- 0 תגובות
- 755 צפיות
-
-
שלום, אני מתלבט בין מס' מחשבים אפשריים. השימוש העיקרי הוא אופיס, אינטרנט ואוטוקאד. הכיוון הוא למעבד i5. לגבי מעבד גרפי- עוד לא הוחלט. הזיכרון יהיה 8GB. רק סדרות עיסקיות יתקבלו, בעיקר בגלל איכות, גימור, ומסך מט. עוד דרישה- מקלדת מלאה עם מקשים נומריים. למיטב ידיעתי, יש רק את דל לטיטיוד E6530 או דל פרקיסיון 15.6. בלנובו T530 אין מקלדת מלאה, לצערי. עד היום היה לי בנייד את המעבד גרפי nvidia gt 330m. פה ושם שיחקתי במשחקים. אבל לצורך העניין- המשחקים ממש לא מהווים שיקול בבחירת המעבד הגרפי. בלטיטיוד יש את NVS 5200M. בפרקיסיון יש את quadro. אני יודע שהקוואדרו בנוי לתוכנות כדוגמת אוטוקאד. הבאסה? הפרקיסיון יקר להפליא. השימוש נכון להיום באוטוקאד אינו מאסיבי ולכן לדעתי אין הצדקה להוציא…
-
- 6 תגובות
- 847 צפיות
-
-
בכל ה - ULTRABOOKS החדשים הכוללים מעבד דור רביעי של אינטל מדובר על מעבד xxxxU חלש יותר עם מהירות שעון נמוכה יותר על מנת לחסוך בחשמל. בניגוד מוחלט סדרת ה macbook pro החדשה כוללת מעבד דור רביעי לא חלש ועדין שומרת על יחס סוללה ומשקל נמוך (1.5 קילו למסך 13.3) רציתי לדעת: 1. האם יש הבדל משמעותי בין סוגי המעבדים? 2. האם שום יצרנית לא מתכוונת להוציא מחשב דומה?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
טוב, המעבד שלי הלך טוטאל לוס (אומת על ידי 2 טכנאים)-כסף למחשב חדש אין כרגע אני מעוניין להקצות 1,200 ש"ח לשדרוג חלקי אני מעוניין לרכוש מעבד לוח אם וכרטיס מסך (אם זה משנה החלקים הנוכחיים intel e8500, לוח אם dg33 וכרטיס 9800+ אני מניח שבתקציב ייכנס מעבד i3 ומעדיף כרטיס של נוידיה צרכים-סרטי 1080,בלוריי וסטרימינג hd בלבד- מדגיש לא גיימינג ספק נוכחי seasonic 400w 4 gb ram אני יודע שהתקציב קצת דחוק-אולי אמתח טיפה אם תוכלו להרכיב לי מפרט ל-3 הרכיבים הנ"ל מksp אודה לכם
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-