עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by or_kudai,

מנהלים למחוק בבקשה

• 0 תגובות
    • 634 צפיות
  2. ראיתי שהשוק פשוט מוצף במיליון דגמים של מיליון חברות ואין לי מושג מה לבחור. בעיקרון אני רוצה אותו לטיולים ועסקים בחו"ל. זה יכלול צפיה בסרטי HD, מוזיקה וCOD4 אונליין. ההתניידות שלי היא מהבית בישראל לטיסה בבן גוריון ומשם לדירה בחו"ל. המחשב בעצם יחליף נייח. אני לא סובל מסך גלוסי ובאמת שאני גם לא מבין מה השימוש בו. הייתי מעוניין גם להכניס פה עבודה עם הפוטושופ והאילוסטרייטור(בכל זאת אני גרפיקאי) אבל יש לי נייח חזק עם מסך יקר ואני מקווה לא להתבאס מהנייד כי בהחלט תהיה פה ירידה ברמה. מעוניין במסך 17" מט עם רזולוציה יחסית גבוהה. בשום פנים ואופן לא גלוסי! אם קיים פאנל S-PVA אז בהחלט עם זה. אני לא מסוגל לראות מסך שמשנה לי בהירויות וצבעים. אז אמרנו תכני HD ומשחק בודד שמעניין אותי, COD…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  3. שלום מנורת CCFL בנייד שלי השלימה את מעגל חייה בהצלחה .. היא בעולם טוב יותר. הזמנתי לה מחליפה בסין אבל עד שזה יגיע... אני חייב די דחוף לתקן את הנייד אולי אפשר להשיג מנורה כזאת בארץ ? בכל מחיר הגעיוני - הרי היא עולה 30 סנט במפעל. ל T40 האהוב בעצם כל מנורה סטנדרטית ל 14.1 אינץ' תעזור רק שתהיה לבנה - זה לא למודינג ת ו ד ה

• 2 תגובות
    • 883 צפיות
  4. Started by Msys,

האם יש ירידת מחיר רצינית של אולטרבוקים\ניידים לאחר השקת מעבד חדש? תוהה האם יש טעם לחכות להשקת המחשבים עם המעבד החדש של אינטל, כדי לקנות את הדור הישן במחיר נמוך יותר, או את הדור החדש במחיר מעט גבוה מהמחיר של הדור הנוכחי. את הסמסטר הזה אני יכול לסחוב בלי מחשב נייד(יהיה קשה,אבל יהיה בסדר), ואז אוכל לקנות לפני אוקטובר. השאלה, היא, האם לחכות?

5. Started by tukim,

איך מונעים קרינה ממחשב נייד ? האם משטח קירור הוא הפתרון ? אני משתדל שלא לשים אותו על הבירכיים אבל מה לעשות? זה הרבה יותר נוח.. שמעתי שמשטח קירור זה פתרון טוב.. האומנם ? יש הצעות אחרות ? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  6. Started by shlosi,

שלום לכולם, חפשתי במפרטים המוכנים וראיתי שאין שם אפילו לא מפרט עריכת וידאו אחד לרפואה אז אני מציק לכם פה: אני רוצה לרכוש מחשב חזק מאוד שמיועד לעריכת וידאו HD-אוויד ופרימייר, כולל אפטר אפקטס, ואולי גם תלת מימד בעתיד הלא רחוק. התקציב יכול להגיע גם עד 8000, והדברים החשובים הם: מעבד i7 זכרון אני לא יודע כמה, אבל אני מניח ש12 או 16 ג'יגה כרטיס מסך חזק במיוחד הארד דיסק פנימי של 2 טרה הבנתי שכונן SSD הוא די נחוץ, אז אחד של לא פחות מ120 ג'יגה זהו פחות או יותר. כמובן הדברים הרגילים- צורב, חיבור usb3, מערכות קירור וכו'. חוץ מהמפרט עצמו אני לא מחפש ציוד היקפי. תודה רבה לכולם!

• 1 תגובה
    • 742 צפיות
  7. המפרט מיועד לשימוש של הורדות מהאינטרנט מישחקים צפיה בסרטים וצריבות אני רוצה מפרט בתקציב כזה בלי מסך אם אתם חושבים שזה יותר מידי אני ישמח גם לשמוע דעה על התקציב המדובר אני ישמח אם תוכלו לעזור לי עוד משהו חשוב אני מיתלבט בין מעבד כפול ליבה של אintel או מעבד חזק של AMD אני גם צריך איזה חנות מומלצות אפילו שאני ממש מעדיף את ksp ביגלל השירות המצויין שלהם אבל הבעיה היחידה שאני חיפשתי אצלהם את ההארד דיסק המומלץMaxtor DiamondMax 10 ולא הצלחתי למצוא אותו בנפח של 250 השאלה אם יש שוני בנפחים או שכל הסידרה אי באותה איכות

• 10 תגובות
    • 838 צפיות
  8. שלום חברים, החשיבה על השידרוג הזה הוא בעצם כתוצאה מבעיה שיש לי כרגע. אני מעוניין לחבר את המחשב לטלוויזיה אבל: 1. החיבור לכרטיס הוא DVI. מה שאומר שאני צריך למצוא כבל כולשהו שעושה המרה מ DVI ל HDMI 2. DVI לא מעביר סאונד כמו שאתם יודעים, אז אני צריך גם כבל Audio בנוסף 3. המחשב צמוד לקיר, אז כל הלהחליף כבלים כל פעם שאני רוצה לחבר את המחשב לטלוויזיה הולך להיות כאב ראש לכן חשבתי לשדרג את הכרטיס מסך למשהו עם HDMI Out כולשהו. המחשב עצמו נקנה לפני כ 5 שנים ואז הוא היה שיא הטכנולוגיה: מעבד: Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @ 2.4Ghz זיכרונות: 4GB DDR2 Dual at 400Hz (5-5-5-15 לוח אם: Asustek P5Q - LGA 775 כרטיס מסך: Gainward Radeon HD 4850 הייתי רוצה בסופו של דבר להוציא בסביבות ה 1000 ש…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. היי, אני אשמח לעזרה בהערכה של היכולות והעלות של המחשב- מחשב נייד HP - סדרת ProBook 450 G5 Notebook זה ה BASE MODEL בהתאמה אישית - 3 שאלות: 5000 שח שווי הגיוני? הכרטיס מסך- זה? :https://ark.intel.com/products/122589/Intel-Core-i7-8550U-Processor-8M-Cache-up-to-4_00-GHz 3) כן טוב לפוטושופ וסקאצ'אפ ואוטוקאד או לא? תודה רבה .... המפרט שיש לי עליו מצוין מטה... אין לו דגם ספציפי כאמור, מחשב שדומה לו מאוד (?) במפרט בקישור הבא : https://www.ebay.com.au/itm/401588659970 BU IDS DSC 2GB i7-8550U 450 G5 HDD 500GB 7200…

10. Started by erez20,

לבנדוד שלי נשרף המחשב, הוא רוצה לקנות מחשב במינימום כסף. הכל הלך חוץ מהמקלדת העכבר והמסך... הנה נסיון שלי להרכיב מערכת זולה: AMD Athlon XP 2000+, Volcano 11+ HSF, GeiL 256MB 3200 Ultra CL2, Gigabyte 7VAXP KT400 1300 Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD 540 Hercules 3D Prophet 9200 128MB Retail Video Card 725 Lite-On 48/24/48//16 Combo CD-RW/DVD-ROM 410 TASK 9988L Screwless Front USB 350W Case w/Transparent X-Window 250 סה"כ קצת יותר מ3200 באתר http://www.pch.co.il בנדוד שלי נוטה יותר לכיוון ה2000, הוא לא כל כך מבין במחשבים ומציג לי מפרטים מהעיתון ב2700 שקל שכתוב בהם אינטל 2.4 במבצע. אני רוצה לעזור לו, כדאי שיהיה במחשב צורב (היה לו בישן), קורא DVD (הוא רוא…

• 1 תגובה
    • 935 צפיות
  11. Started by yoni_as1,

הי, אבא של חברה שלי רוצה לקנות מחשב נייד חדש וביקש שאני אעזור לו לבחור. הוא חשב על Lenovo U450 3389-L4G. ואני חושב שהוא לא ממש צריך את זה ושהוא יכול להסתפק ב-Lenovo SL410 2847-CNG. הוא משתמש במחשב בעיקר לגלישה ובתוכנות אופיס. יש גם תוכנה מתמטית שהוא מפעיל לעיתים והיא יחסית כבדה אבל לא באופן ממש חריג. עד כמה שאני מצליח לראות ההבדל המהותי בין הדגמים הוא שבדגם שהוא רצה יש מעבד Intel® Dual Core Processor SU4100 1.3GHz ובדגם שאני מציע Intel® Dual Core Processor T4400 2.2GHz מעבר לכך ההבדלים בנפח הדיסק הקשיח או במאיץ הגרפי הם באמת לא רלוונטיים לדעתי ומאחר ויש הבדל של 600 ש"ח כמעט (באייבורי) נראה לי שהוא יכולל לכת על הדגם שאני הצעתי. מה אתם אומרים? יש משמעות רצינית להבדל במעבדים…

• 1 תגובה
    • 762 צפיות
  12. היי יש לי תקציב של 2000 שקל להרכיב מחשב מבוסס AMD ושהתקציב יספיק גם לכרטיס מסך בינוני משהו בסביבות ה600 שקל אני חושב? אני פשוט הרבה זמן כבר לא מתעסק בזה כי אני בצבא... בכל אופן לגבי שאר המחשב - זכרון 1024 DDR2 בלי מסך, מארז פשוט מן הסתם שיתאים לתקציב. ו..לגבי קירור תכתבו גם את ההמלצות שלכם-כמובן הכל כלול בתקציב. תודה רבה!

• 7 תגובות
    • 624 צפיות
  13. אני מנסה להרכיב מערכת מבוססת אינטל Q6600 ו8800GT 512mb (בגרסת OC רשמית), במארז ANTEC 900 ומסך 22". מעוניין בהמלצה על לוח-אם, זכרון (2GB DDRII) וספק כח שיהיו SLI READY - כך שבעוד שנה כל מה שאני אצטרך לעשות זה להוסיף עוד 8800GT (שעד אז המחיר שלו יירד משמעותית) ואולי להוסיף זכרון. בדיסק קשיח אני מתלבט אם לשלם עוד קצת ולקבל סיגייט 32MB 500GB או להסתפק ב16MB. בנוסף, אני אשמח להמלצה על קירור (בהתחשב בכך שאני לא מתכוון לעשות OC בעצמי בשום שלב) ומסך 22" טוב למשחקים (במחיר של בערך 1.5K, חשבתי על ה226BW, אבל הבנתי שיש איתו בעיות שמוכרים אותו עם כל מיני פאנלים פנימיים מחברות NO-NAME ואין אפשרות לגלות את זה). תודה מראש![br]פורסם בתאריך: 3.01.2008 בשעה 12:53:57 דברים ששכחתי לציין בהו…

• 10 תגובות
    • 834 צפיות
  14. Started by udi2181,

אחרי שיטוט באתר שלכם למדתי המון התייחסתי להערות ולהמלצות של המומחים פה וזרקתי את הדף של המפרט שהמליצו לי בחנות והתחלתי לבנות תוך כדי איסוף של רכיב רכיב נשאר לי : מארז - מחפש מארז מבודד / מסנני אבק / מרווח / זרימת אוויר טובה / יציאות חלק עליון קדמי והרכיב השני חשוב מאוד זה - הכרטיס מסך שהבנתי שאתם ממליצים כרטיס מהסדרה החדשה כמובן אבל לא במחיר מקסימלי אלה במחיר שפוי שיאפשר להחליף אותו כל 3 שנים בערך . המפרט שהרכבתי עד כה : מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i7-4790 3.6Ghz 4.0 Ghz Turbo LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1444 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer i11 כמות: 1 - מחיר: ₪135 לוח אם: Gigabyte GA-H97-D3H…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. אני עומד לקנות מחשב נייד ועלו לי כמה שאלות של הדיוט שקיויתי שתוכלו לפתור: 1. אני עומד להריץ הרבה תוכנות כבדות ואוכלות זכרון (בעיקר בתחום הגרפיקה) אני צריך לפחות 512MB. השאלה שלי היא מה ההבדל בין סוגי הזכרונות (DDR, DDR2 וראיתי עוד כמה סוגים..)? האם יש חשיבות למהירות של הזכרון? 2. איזה יציאות הם סטנדרט ומה חשוב להתעקש שיהיה במחשב? 3. אני מעוניין במסך של 15 אינץ', בחנות מסויימת הציעו לי כרטיס מסך Intel Extreme Graphics 2, כדאי?. המחשב לא מיועד למשחקים, אבל בהחלט יצטרך לעבוד עם גרפיקה. רוב תודות.

• 1 תגובה
    • 532 צפיות
  16. חשבתי על מפרט בכיוון של: AMD A6-3500- BOX לוח אם מבוסס ערכת שבבים A55 או A75 של Gigabyte / Asus / Asrock / MSI 4GB RAM AMD (ATI) Radeon HD6450 1GB DDR3 Antec NSK2480 380W אני רוצה להוסיף כרטיס קול וכרטיס מקליט. חשבתי על: CLARO halo http://www.htomega.com/clarohalo.html או Creative X-Fi Titanium http://us.store.creative.com/Creative-Sound-Blaster-XFi-Titanium-PCI/M/B001E25KDK.htm AVerTV CaptureHD http://www.avermedia.com/Product/ProductDetail.aspx?Id=530 במערכת הזאת אני מנסה לחסוך מגבר ולחבר את הממיר לכרטיס קול ואת הכרטיס קול לרמקולים (אני אשמח להמלצות על רמקולים 2.1). בנוסף אני מנסה על הדרך להרוויח גם מקליט, סוג של HOTmagic או YESmax. זה בכלל אפשרי שהשידורים מהממיר יעברו …

• 0 תגובות
    • 719 צפיות
  17. שלום לכולם! אני כבר הרבה זמן מנסה להסיר את הויסטה בנייד החדש שלי ולהתקין XP אבל הבעיה היא ש-F6 לא מגיב, ניסיתי לחבר מקלדת רגילה וגם מקלדת סיליקון ושום דבר לא עוזר יצרתי דיסק מערכת הפעלה חדש עם NLITE ויש שם את הSATA אבל אני בכלל לא מצליחה לגרום לו לנסות לקרוא את הדיסק ולהבין שיש בו SATA כי ה-F6 לא עושה שום דבר הנייד הוא Toshiba A305-S6845 תודה לכל מי שיעזור מורן

• 30 תגובות
    • 3.2k צפיות
  18. שלום לכולם, אני מבקש את חוות דעתכם למפרט הבא: מחיר דגם Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz 2Mb Box 1150 ¤ ASUS P5B 900 ¤ G.Skill DDR2 667MHZ 1024MB DUAL CHANNEL 5-5-5-15 490 ¤ SAMSUNG SATA2 160GB 7200RPM 370 ¤ SAPPHIRE RADEON X1950 PRO 256MB PCI-E 1300 ¤ COMPUCASE CI-6919 WHITE 460 ¤ הרכבת מחשב חדש 170 ¤ סה"כ: 3 תשלומים שווים: 1613 כל תשלום 4840 ¤ ב-נעה מחשבים המחשב מיועד לעבודה ביתית: אינטרנט, אופיס ואולי משחקים קלים. אין צורך ל- OC. אין צורך לציוד הקפי. אני מפרק מחשב קודם שהפסיק לעבוד ולכן, יש לי: מקלדת, עכבר, כונן Floppy, צורב DVD ורמקולים. אין צורך למסך. חשוב לי שלוח האם יהיה איכותי. לא As-Rock. ההתלבטויות העיקריות שלי הן: לוח אם וכרטיס מסך. אני מנס…

• 10 תגובות
    • 808 צפיות
  19. Started by neta-li,

שלום לכם, שאלתי אתמול שאלה לגביי מפרט מחשב...אבל, השאלה נבלעה בתוך הנושא הראשון שבו פתחתי והוא- המלצה על חנות. לכן, אני מנסה לשאול שוב, ואשמח לקבל את דעתכם- 1. איזה מעבד עדיף? האם AMD או INTEL? כיום, אני משתמשת במחשב לצורכי גלישה באינטרנט ול-OFFICE. אבל, אינני מתכוונת להחליף מחשב כל שנתיים-שלוש... אם ממליצים על INTEL- איזה דגם עדיף? האם מספיק מהדגמים של E2200/E2180 (שכבר הולכים ונכחדים) או, שעדיף לקנות מעבד מתקדם יותר מדגם E7200. 2. איזה ספק-כוח צריך? להבנתי, יש ספקי כוח שבאים ביחד עם המארז. ויש ספקי כוח שבאים בנפרד. כמו כן, יש ספק של 300W ויש ספק של 500W.... אז, מה עדיף? 3. לגביי מארזים- אני יודעת שיש עניין של מאווררים. בחנות אחת אמרו שיש מאוורר אחד במארז...…

• 4 תגובות
    • 601 צפיות
  20. Started by nitzanj,

רציתי לדעת אם הדברים האלה שווים משהו. יש לי נייד של דל שיושב בבית הרבה, בדירת סטונדטים בכלל לא מאובטחת בב"ש. אפשר להכנס מהגג ברגע (אין סורגים...) וגם ה'פלדלת' כנראה לא משהו. ראיתי שיש מבחר די גדול של מנעולים ותהיתי מה אנשים פה חושבים על זה. זה מתחיל במנעולים מצחיקים ב-4$ מ-DealExtreme ונגמר בכל מיני דברים שעולים 400 ש"ח בזאפ. גם היקרים ביותר הם בסה"כ כבל של 3-4 מ"מ שאפשר לחתוך - כנראה שהמתכת והציפוי עדיין טובים משמעותית. אבל מי שרוצה לקחת ייקח לא? בכל מקרה המטרה היא בעיקר להרתיע, שאם איזה פורץ נכנס לדירה ולוקח מה שהוא יכול בדקה וחצי שהוא פה שזה לא יהיה המחשב... אגב, לאן מחברים את זה בכלל? אני לא ממש רואה בנייד (XPS M1330) לאן זה אמור להתחבר.

• 9 תגובות
    • 3k צפיות
  21. ב EBAY יש החל מ 2 דולר ועד עשרות דולרים. מישהו קנה ויכול להמליץ על מנעול סביר ולא יקר? תודה!

• 1 תגובה
    • 742 צפיות
  22. Started by hjsv41,

1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל אבל עם זה עולה פחות ועומד בדרישות אז שיעלה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כל המשחקים החדשים bf3 bf4 cod crysis -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמ…

• 0 תגובות
    • 642 צפיות
  23. Started by hensh9,

ייעוד המחשב: שימושים רב תכליתיים (גלישה באינטרנט, אופיס, צפייה בתכני HD ברמת בלוריי ללא קירטועים,משחקים -אפשרות מישחק של כל הכותרים הכבדים החדשים וללא בעיות. תקציב:עד 4K ש"ח,ללא מסך המטרה הראשית היא להשתמש במחשב למשך מס' שנים רצוף,ללא הצורך בשידרוג. מסך שולחני: DELL 2007WFP רזולוציה 1680X1050 מסך LCD על הקיר: רזולוציה FHD 1920X1080 . 1.התאהבתי במארז הזה: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=33&products_id=6295 המארז הינו מיני שמצריך כרטיס מסך מיקרו. האם שימוש בלוח -אם מיקרו אמור להגביל אותי בס"הכ הביצועים של המחשב(בדגש על מישחקים)? יש לציין שהמארז הזה כולל איוורור ברמה גבוהה. 2.האם מעבד אינטל i3 540 אמור להספיק לדרישות שלי? 3.בלוחות…

• 3 תגובות
    • 644 צפיות
  24. שלום , דוד שלי מעוניין לקנות מחשב ב-10K ללא מסך , בעיקר למשחקים . לפני שנתחיל לבנות את המפרט יש לנו מס' שאלות - 1. האם עדיף 2XGeForce6800GT SLI או כרטיס אחד של 7800GTX ? 2. מה יותר חזק Radeon X850 XT Platinum או Geforce 7800GTX ? 3. האם כדאי לקחת כפול ליבה ? 4. עדיף להתבסס על AMD או על INTEL ? 5. בקשר לסאונד - דוד שלי מעוניין ב-5.1 הוא ישקיע ברמקולים איכותיים והוא חושב לקחת Audigy 2 , האם כדאי לחכות ל-Xi-Fi , האם כדאי להישאר עם הכרטיס Onboard שעל הלוחות החדשים (הבנתי שהם כרטיסים איכותיים) ? תודה רבה! כמו כן הצעות למפרט יתקבלו בברכה ביינתים , אנחנו נציע את המפרט שלנו ונבקש שיפורים בקרוב

• 14 תגובות
    • 894 צפיות
  25. בהזמנה של T61 יש את האופציות ל System expansion slots: PC Card Slot & Express Card Slot PC Card Slot & Media Card Slot ה - media card אמור להיות קורא כרטיסי זיכרון למיניהם אם הבנתי נכון, אבל מה זה Express Card? בשביל מה משתמשים בו ומה עדיף למשתמש הביתי? שאלה נוספת, בחלק של Wireless card הוא רק התוספת של תמיכה ב- draft-N, האם שווה להוסיף 30 דולר בעבור התמיכה הזו? ועכשיו לשתי שאלות חשובות נוספות 1) בעמוד של ההזמנה כתוב שבחירה בסוללת 6 תאים יכולה להוסיף עוד 4 שבועות למשלוח, האם למישהו יש ניסיון עם זה? יודע כמה זמן זה באמת בפועל? 2) האם יש אפשרות לשלם בכרטיס בינלאומי באתר של לנובו? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 931 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.