ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
יש לי מחשב משנת 2012 ואני מעוניין להריץ עליו את המשחק witcher 3 בגרפיקה הגבוה ביותר. המעבד והכרטיס מסך שלי לא עומדים בהגדרות המומלצות והram שלי מספיק בדיוק אבל הייתי רוצה לחזק להוסיף עוד קצת באזור הזה ולכן אני מעוניין לשדרג אותם מבלי לקנות מחשב חדש מאפס כי מעבר למשחק הספציפי הזה אין לי שום צורך בביצועים גבוהים יותר מהמחשב שלי. ולכן גם אני מנסה שהשידרוג הזה יהיה זול ככל הניתן מבלי שאני מציב איזהשהו תקציב מוגדר לצורך העניין. וזאת הסיבה גם שלא השתמשתי בשאלון שלכם בדיון הנעוץ כי 99% ממנו לא רלוונטי למה שאני צריך כאן אז בבקשה לא לנעול את הדיון הזה מעבר לזה, בגלל שהמחשב ישן אני פוחד שכבר אי אפשר להשיג מעבד מתאים מבלי להחליף גם את הלוח אם (פוחד שיצאו מיצור או לא נמכר…
-
- 22 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
הנחשב ישמש להרבה תחומים- עבודה על תלת מימד, פוטושופ, visual studio, מכונות ווירטואליות, עבודה עם מנוע unity, ודוטה 2 אין העדפה לגודל מסך מסויים אבל יותר לכיוון של מסכים גדולים. רזולוציה fhd מבחינת דיסק קשיח אני אצטרך הרבה מקום, ולדעתי אני אצטרך להתפשר יותר מידי על ביצועים כדי לקבל גם ssd וגם hdd, תקנו אותי אם אני טועה אין צורך במסך מגע/מסתובב/כל גימיק כזה או אחר אין צורך בכונן אופטי סוללה נמצאת בתחתית סדר העדיפויות, אבל כמובן שאני אשמח לכמה שיותר. אני נתקלתי בלנובו y50-70, אבל הבנתי שכל הסדרה סובלת מכמה חסרונות מאוד משמעותיים- מסך זוועתי, וייפיי חלש והקשיח ההיברידי גורם לעיתים ללאגים. הדגם שהתמקדתי בו הוא 5944-0995 http://ksp.co.il/?uin=26532 אני מוכן להתפשר על מפרט חלש י…
-
- 6 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני זקוק למיפרט שיחזיק מישחקים בשנה הקרובה. מעבד זיכרון לוח אם מארז ספק כרטיס קול כרטיס מסך דיסק קשיח כרטיס רשת עדיף 1GB וכל זה בתקציב של 10K עכשיו בניפרד לזה אני רוצה ב-2K ליקנות מסך עכבר מיקלדת רמקולים עם שחכתי משהו סליחה, זה ליום הולדת שלי חח.. תודה רבה לעוזרים!
-
- 40 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
EPOX EP-4GEA+ INTEL 845GE MAGIC LIGHT הלוח הטוב ביותר לפנטיום 4 800 ש"ח Corsair CMX512-3200C2 1,238 ש"ח WD 80GB 7200RPM 8 MB special version שלוש שנים אחריות 708 ש"ח INTEL P4 2.53GHZ 533MHZ 478PIN 512Cache 1,542 ש"ח Gigabyte ATi Radeon 9700 PRO 1,987 ש"ח PANOASONIC FLOPPY 1.44 52 ש"ח Tsunami Virgo bLUE for P4 350W 209 ש"ח סה"כ 6,536 ש"ח את שאר החלקים (מקלדת, עכבר, מסך וכו') אני קונה עוד יום יומיים אז אם יש לכם מה להציע אז בבקשה 8) ;D ;D
-
- 15 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם... אני מעוניין לקנות מחשב נייח חדש כי המחשב שלי ישן ועגלה. הייתי בפגישה עם איש מכירות והוא הציע לי איזשהו מחשב משודרג. לאחר מכן נכנסתי לאתר שלהם, הלכתי לאיזשהו מחשב בסיסי שיש להם שם וביצעתי כל מיני שדרוגים (מפרט מצורף כתמונה). ** ראשית אציין שאיני משחק כלל במחשקי מחשב אבל אני "מולטי-טסקר" - כלומר עובד עם הרבה דפדפנים, הרבה כרטיסיות, תוכנות וכד', והמטרה היא שהמחשב יהיה מהיר ולא איטי כמו שהוא עכשיו. ** שנית, שאלה כללית על המפרט - האם אלו רכיבים באיכות טובה או שחלקם לא הכי נחשבים? פשוט לכל דבר יש כ"כ הרבה פירמות ודגמים, שקשה לדעת מה לבחור. חשוב לי שהמחשב יחזיק לטווח הארוך, שיהיה אמין ועם סיכוי נמוך לתקלות. ** שלישית, לפי מה שהבנתי אין לי צורך ב-SSD, אני צודק? **…
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מחפש המלצה למחשב מבוסס P4 בתקציב של 5000 ש"ח שישמש בעיקר למשחקים. על התקציב לכלול מסך. תודה רבה למשיבים.
-
- 19 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של HP והחיבור החשמל לא מטעין אותו אבל אם אני שם בטרייה טעונה המחשב עובד רגיל במעבדה של hp לקחו 100 שקל על בדיקה ועכשיו הם רוצים 1300 בשביל להחליף לוח אם רק כדי שיוכלו לבדוק מה הבעיה (המחשב עובד אבל ככה שזה פשוט בולשיט) מישהו יכול להמליץ לי על מעבדה אמינה לתיקון מחשב נייד של HP נ.ב.אני חושב שאת ה-100 שקל של הבדיקה הם לוקחים בשביל השיעור לחיים שהם נותנים לך, אל תקנה HP !!!
-
- 6 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
מטרות המחשב? סטודנט להדסה, אינטרנט אופיס MATLAB . * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 ולא חשוב אם מאט או מבריק. * רזולוציית המסך? לא חשוב . * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי?לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMIו VGA * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? HP בלבד! * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם רק שיעבוד עם MATLAB כמו שצריך!! תקציב עד 700$ ללא חריגות והמחשב יקנה בארה"ב לכן חשוב הרישיון הבין לאומי (כמובן שנשמח גם להצעות שאין עלי…
-
- 0 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך, מעדיף לנצל 2000 ש"ח מהתקציב.. אבל אם צריך עד 3000. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 3000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. APB Reloaded(חשוב לי במיוחד שירוץ חלק על ההגדרות הכי גבוהות), Batelfield3, COD3, Far cry3 ושהמשחקים הכבדים ביותר שקיימים ושיצאו בעתיד הקרוב-רחוק ירוצו חלק על הגדרות גבוהות. -מהי הרזולוציה הטבע…
-
- 25 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? ~4.5-5.5. חריגה עד 6 וקצת מעבר למשהו סופר-סופר מפתה. מעדיף שיהיה כמה שיותר נמוך מן הסתם.... 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקי RTS\TBS כבדים כדוגמת Civilization 6, Hearts of Iron 4 כן הייתי רוצה גם דברים שצורכים גרפיקה יותר כבדה (אימולטור yuzu לסוויטץ', Cities Skylines...). כל הדברים האלו לא מפריע לי שירוצו בגרפיקה בינונית כל עוד ירוצו חלק - לא מחפש 4K ולא עיגולי זיעה על הדמויות שלי אפשר קצת להתקמצן על הכרטיס מסך בהנחה שיריץ את הדברים האלו (גם דברים יחסית מודרנים) על בינוני-נמוך בהנחה שזה ירוץ חלק בהגדרות האלו …
-
- 8 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייח לעבודה עם תוכנות תלת מימד (כרגע Autodesk Inventor). קיבלתי הצעה למחשב של HP ב8,500₪ ואני רוצה לדעת האם הוא טוב? והאם בסכום הזה שווה לקחת אותו או להרכיב מחשב לבד? מחשב HP: https://www.hp.com/il-he/products/workstations/product-details/2101824319 טופס: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8,500 עדיף ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה עם תוכנות תלת מימד (Solidworks, Inventor) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? …
-
- 8 תגובות
- 2.6k צפיות
- 3 followers
-
-
i750 2.67 @ 3.50 GHZ 4GB DDR3 1333mhz Gskill Dual Channel Readon 5770 1GB HD 500GB GIGABYTE P55UD2 נקנה לפני 4 שנים בדיוק.. יש טעם לשדרג או פשוט לקנות חדש ? חשוב לציין שיש לי BenQ XL2420T 120HZ
-
- 10 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, בימים הקרובים אני מתכנן לקנות מחשב נייד מאילת,אשמח לעזרתכם רגע לפני הרכישה. לאחר כמה בדיקות הגעתי למסקנה שכנראה אחד הדגמים הבאים מתאים לצרכים שלי(צוכי תכנות קלים,צפייה בסרטים/סדרות,וחיי סוללה ארוכים,מערכת הפעלה לא חובה מבחינתי). http://ksp.co.il/?list_compare=.28616..33468..33469. כאשר אני מצפה לקבל במחשב FHD+8 RAM. קיבלתי המלצות על דל וHP ולכן צימצתי את האפשרויות ל3 הדגמים הללו. לדעתכם לפי הצרכים שהצגתי עדיף לי לבחור בדל או בHP?(בHP נראה שיש זיכרון מהיר יותר ומעבד מהיר יותר אבל שמעתי שהסוללה של הדל חזקה יותר). במידה ואני בוחר בדל,האם יש אפשרות של התקנה ששל SSD בהמשך? במידה ויש דגמים אחרים שכדאי לשקו…
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4,000 ₪ האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם אפשרי לחסוך, אבל שיהיה מחשב טוב - לחסוך. אם לא, בסדר. לנצל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג מהתקציב.2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? המחשב ישמש לגלישה באינטרנט. שמיעת שירים, צפייה בסרטים, משחקים - לא גיימר, אבל משחק במשחקים חדשים. אוהב לשחק. אבל לא צריך מפלצת, רק שיוכל להריץ משחקים ברמה טובה, אפילו ברמה הכי טובה שאפשר להגיע עם התקציב שלי. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל …
-
- 23 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000₪ באילת, אפשר לחרוג עד 500₪ אם זה מהותי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים - Dota2, Diablo2 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSDשכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים SSD M.2 1TB Samsung 980 pro Heatsink NVMe PCIe 4.0 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה, אפשר בלי אורות אם זה יכול לש…
-
- 6 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
אני רוצה לקנות מחשב בחודש הבא, ואם יש סיבה אז מקסימום עוד חודשיים. המפרט שחשבתי אליו הוא: Seagate Baracuda 40GB 7200RPM Msi KT3 Ultra2 KT 333 new Tsunami Virgo bLUE for P4 350W Mushkin 256 ddr 2100 basic Logitech MouseMan DUAL optical wheel AMD ATHLON XP 1800 + FAN (אולי 1900, אבל קראתי שההבדל לא משמעותי ביניהם) Logitech Internet Navigator BENQ DVD-ROM 16x48 RETAIL TEAC FLOPPY DRIVE 1.44 וכרטיס מסך RADEON 9700 איך זה נשמע? ועוד שאלה קטנה, מתי צריכים להתחיל להופיע לוחות הNFORCE? ושאלה אחרונה, האם יש משהו מהפכני ששווה לחכות בשבילו בזמן הקרוב? תודה מראש תומר
-
- 10 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
יש לי את המפרט הזה: מארז+ספק לוח אם:סולטק מעבד:866 אינטל מקורי זכרון:256 sdram דיסק קשיח:30gb כרטיס קול:קריאטיב 128 mb סאונד בלאסטר מודם:56000 כרטיס רשת:ריל טק 10/100 סי די רום: X52 כונן דיסקטים: 1.44 עכשיו אני עושה על זה טרייד אין ואני רוצה לדעת כמה אני יכול לקבל על הכל? ואני קונה את המחשב הזה: מארז: R SYSTEM NEON Light Silver3 285 ש"ח ספק: Tsunami 300 Watt 81 ש"ח לוח אם: WinFast K7NCR18D-Pro LEADTEK NFORCE 2 599 ש"ח מעבד: AMD ATHLON XP 2400 + FAN 1238 ש"ח זכרון: Winbond DDR 256MB 3200/400Mhz 550 ש"ח דיסק קשיח: WD 80GB 7200RPM 8 MB special version (שלוש שנים אחריות) 701 ש"ח סי די רום: CD AOPEN X 56 OEM 153 ש"ח ואני רוצה לדעת אם י…
-
- 16 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 10000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים+HD+SOLIDWORKS א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: רוב גיימינג הרשת -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? א…
-
- 8 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, ברצוני לקנות מחשב נייד חדש מהארץ על פי הדרישות הבאות: * מטרות המחשב?תוכנות לעריכת מוזיקה (לא כבדות במיוחד), משחקים - שיריץ משחקים חזקים גראפית כמו CRYSIS 2 על הגדרות בינוניות ומעלה, סרטי HD. כך שהמעבד יהיה I5 או I7 * גודל המסך? נטייה ל-15.6 ומעלה, אך בכל זאת אם יש מחשבים עם מפרטים חזקים יותר ובעלי מסך קטן יותר אז תציעו, אני אשקול. * משקל רצוי? לא משנה לי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?לא, שיהיה זמן סטנדרטי, העיקר שלא יהיה קצר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) - HDMI חובה, ושאר חיבורים סטנדרטים * בלוטות? * גודל מינימלי של כונן קשיח ? לפחות 500 GB במהירות 7200 RPM * כונן …
-
- 0 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום. אשנח לשמוע לחוות דעתכם על HP ProBook 430 G2. http://store.pc365.co.il/product-2152-HP_ProBook_430_G2_F6N65AV_%D7%91%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%99 סוג מוצר: מחשב נייד , יצרן: HP , דגם מעבד: Intel® Core™ i5-4210U Processor (3M Cache, up to 2.70 GHz),נפח זכרון פנימי: 4GB , נפח דיסק קשיח: 128GB , גודל מסך: "13.3 , דגם כרטיס מסך: Intel® HD Graphics 4400,מערכת הפעלה: Windows 8.1 , תקופת האחריות: שנה , סוג האחריות: באתר הלקוח , נותן השירות: HP מחיר המוצר:3,399 ₪ כולל מע"מ כמו כן, אני מתלבט האם כדאי להגדיל זכרון ל 8GB, ב 350 ש"ח. חשבתי עליו כמענה לדרישות הבאות: * מטרות המחשב? מחשב לסטודנטית, בעיקר עבודה עם אופיס וקצת אינטרנט * גודל המסך? מתלבט בין 11" ל 13", עדיפות למאט * רזולו…
-
- 6 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
מעבד : Intel Pentium 4 2.4Ghz 800Mhz 512K Box זיכרון פנימי: Corsair CMX256A-3500C2*2 (שתי סטיקים של הזיכרון הזה 256MB+256MB=512MB) לוח אם: GIGABYTE GA-8IPE1000 - 865PE כרטיס מסך: ATI AGP8X Radeon 9500 Pro 128MB DDR with TV-out and DVI OEM מארז: 3R SYSTEM NEON Light Silver מסך: LG 18 INCH (זהו מסך TFT) דיסקים קשיחים: 1). MAXTORE 60GB 7200RPM 2). WD 15GB 5400RPM צורב: Asus 40*12*40+Flextra Link סידירום: Samsung x52 האם זה מחשב טוב????
-
- 20 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אוטוקאד דו מימד BEAM 14 אינץ - בעבודה הוא יחובר למסך 24 כך שאין צורך יותר גדול בבית אופיס, אינטרנט. עדיף מסך מט ולא מבריק לא חייב עדיפות ללנובו אך לא חייב
-
- 7 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, אני מחפש עזרה למחשב ללימודי אדריכלות, שאוכל לעבוד עם תוכנות כמו: sketch-up, autocad,photoshop 3Dmax-studio חשוב שהמסך יהיה איכותי לעבודה כזאת ולפחות 15.4"-מה עדיף מבריק או מט?? 2GB זיכרון ו160GB הרד-דיסק ומעבד טוב של 2GHz לפחות האם חשוב שהכרטיס מסך יהיה חיצוני או ש X3100 של אינטל יעשה עבודה מספיק טובה... שמעתי שיש חיצוניים שמתחממים והם מייקרים את המחשב מאד.. אשמח לשמוע הצעות, אני בכיוון של DELL אבל פתוח לכל דבר שיתן תמורה טובה לכסף.. ד"א איך MSI או ACER ?? תודה רבה לעונים
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני מעוניין ברכישת נייד בעל מסך מט (לעבודה משרדית/ סטודנטיאלית, בעיקר עם טקסט ומספרים). ברובם המוחלט של המפרטים אני לא מבין אם מדובר במסכים מבריקים (לרוב הם כאלה) או מט (בהם אני מעוניין) - להלן מספר דוגמאות: 1) High Definition LED BrightView Widescreen Display 2) 13.3" WXGA 1280x800 TruBrite 3) 14.1'' WXGA(1280x800) *Fine Bright Technology 4) LG 14.0'' HD (1366*768) LED 5) WXGA With WLED 1366X768 With TrueLife 6) Wide-Aspect UltraSharp™ display WUXGA 1920X1200 היחיד שמצאתי ובו נאמר במפורש: " WXGA White-LED Display Utrasharp רזולוציה 1280X800 מסך מט ( לא מבריק )" ( מתוך http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-m6300-ref.htm HELP
-
- 1 תגובה
- 2.6k צפיות
-