ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,479 דיונים בפורום זה
-
היי, אני מעוניין לקבל המלצה לקניית אל פסק. יש לי מחשב נייח בהרכבה עצמית לפי הנתונים הבאים: intel core i3 6100 3.7 GH Asus B150M-C, DDR4 אני מעוניין שהאל-פסק שאקנה יתאים לנתוני המחשב שלי, ושלא ישמיע רעשים של מאוורר. אני מתלבט בין שלושה דגמים של חברת ADVICE: 1. Advice AIN650-3 UPS USB + Program https://ksp.co.il/?uin=53723&select=.1116..226.&txt_search 2. Advice AIN850-3 UPS USB + Program https://ksp.co.il/?uin=53721 3. Advice PRV650 https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=748796 מה ההבדל בין שלושת הדגמים מבחינת הקיבולת: המספר 650 לעומת 850…
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
AMD 2000 epox 8RDA nFORCE2 256 ddr 333 geli מה אני יכול לשנות להוסיף חוץ מהמעבד כי אין לי הרבה כסף!
-
- 15 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
לילה טוב חברים, מחפש המלצה למחשב נייד טוב ללימודים לחברה. לא צריך חיית עבודה אבל לפטופ טוב שיסחוב כשצריך וישרת אותה בשנים הקרובות. מצאתי 2-3 שאני מתלבט ביניהם, כמו-כן פתוח להצעות נוספות. זה הראשון: https://ksp.co.il/?uin=48390 בנוסף יש אפשרות כנראה להביא את זה שכבר לא במלאי ב-2340: https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:v6ObckLnd2QJ:https://ksp.co.il/%3Fuin%3D52754+&cd=5&hl=iw&ct=clnk&gl=il ההבדלים המהותיים ששמתי לב אליהם זה שבראשון המסך FHD לעומת השני שכתוב לו רק HD משום מה. בנוסף יש לראשון כונן אופטי (פחות קריטי), הבדל נוסף לא קריטי במצלמת הרשת והבדל מהותי בכרטיס הרשת שלא קיים בשני משום מה, כמו-כן חי…
-
- 15 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
התחלתי לבנות מפרט באחת מחניות האינטרנט והחלטתי על מעבד I7 3960X לוח אם של אסוס Rampage IV Extreme s2011 ו4X8 זכרונות של Corsair Vengeance Quad Channel וכרטיס GTX580 של אסוס יש לי כבר את הדיסקים הקשיחים רציתי לדעת איזה מארז וספק כדאי לי לקחת אני לא מתכוון לעשות אוברקלוק חזק מדי תודה רבה
-
- 38 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
ראיתי באתר של אייבורי (אני יודע ) מפרט למחשב ב-1600 ש"ח, הנה המפרט: Intel Core 2 Duo E8400 G31 Pearl Creek - Intel G31 320GB SATA II 7200 RPM 16MB 2048MB (2GB) DDR II 800MHz LG/Optiarc/Pioneer X20 SATA DVD PCIe nVIDIA GeForce 8400GS 512MB סה"כ 1745 ש"ח. המפרט מיועד למשחקים, למרות שהתקציב נמוך |: אז מה דעתכם, המפרט שהם מציעים, הוא טוב ? משתלם להוציא עליו 1745 ? יש לכם אולי אלטרנטיבות להציע באותו תקציב פחות או יותר ?
-
- 37 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת + מסך 24" + עכבר אלחוטי + רמקולים 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 =…
-
- 18 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם! לפני מספר שבועות מחשב ה-Acer Aspire 5740G הנאמן שלי שבק חיים. לאחר ביקור במעבדה המחשב חזר לחיים אך הובהר לי שהתיקון זמני, שיש סבירות גבוהה מאוד שהמחשב ימות בזמן הקרוב ושעלות תיקון מקיף (החלפת לוח אם במקרה שלי) היא פשוט לא כלכלית למחשב בן 4.5. בידיעה שימיו של המחשב ספורים החלטתי לחפש אלטרנטיבה. התקציב שלי הוא כאמור 4,500-4,800 ש"ח. אני יכול להתגמש עד ל-5,000 ש"ח אבל לא מעבר. כמובן שאם יימצא מחשב שיעמוד בדרישות בסכום נמוך יותר אשמח כפליים * מטרות המחשב? גלישה, סרטים באיכות גבוהה, Photoshop, Solid Works, MATLAB (לא מתכנן עבודות או הרצות כבדות אבל בכל זאת) ומשחקים פשוטים דוגמאת League of Legends. עם זאת הייתי מעוניין באפשרות לשחק גם במשחקים חדישים ותובעניים יות…
-
- 2 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום: אני מחפש לקנות מחשב להורי שישמש בעיקר לשימוש משרדי וקצת גיימינג (בשביל הנכדים ואפילו בשבילי- בהגדרות בסיסיות) חשוב שהמחשב יהיה אמין ועמיד לשנים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל . ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים קלים או בהגדרות נמוכות, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב לשימושה של אימי המבוגרת, רובם בסיסיים מאד כמו אופיס ואינטרנט. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם האם יש צ…
-
- 7 תגובות
- 2.6k צפיות
- 2 followers
-
-
אני נתקל עכשיו בכל מיני מודעות למחשב מוחדש (לא 'מחודש') שאומרות שמדובר במחשב שלא היה בשימוש של אף אחד אלא סתם עודף ממלאי יצרן. האם כדאי לי בכלל לשקול לקנות מחשב כזה? אה, ואחריות בכל המחשבים הללו היא תמיד רק שנה ולא שלוש. תודה!
-
- 12 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אהלן האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? גלישה באינטרנט, יתכן צפיה בסרטים. יתכן צפיה בקליפים מיוטיוב שהם HD. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. Chrome, Skype, Open Office, Youtube ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). שימוש בייתי. ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: הוא לא! 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? 1.44. 5. במידה ו…
-
- 26 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
יש לי כיום מחשב ישן שמבוסס על מעבד בן כ-7 שנים.. בעקרון אני מצפה לדור החדש של רייזן עם רכישת המחשב החדש, רק התלבטות קטנה לגבי הזיכרונות וכרטיסי מסך חדשים.. אני יודע שהשנה לא יהיה DDR5 בזכרונות, וכנראה הכרטיסים החדשים ייצאו רק לקראת סוף השנה של AMD.. האם DDR5 זה קריטי? וכרטיסי המסך החדשים זה גם יהיה קריטי? כי בעקרון אני יודע שאנווידיה הוציאו את הדור האחרון שלה שהוא ה-RTX, ורק נותר לחכות לתשובתה של AMD. אני רוצה לקנות מחשב חדש שבו אקבל שיפור רציני בכל פרט, לכן חשבתי על העניינים הללו.
-
- 14 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
צריך מעבד, לוח אם, זכרון RAM, ספק כוח וכרטיס מסך 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג/תוכנות/סרטים HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD/battlefield/assassin's creed -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1880p 24 אינץ+- (חושב לקנות Samsung S25HG50FQM 24.5'' LED)…
-
- 14 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
לפי חלק מהפוסטים שקראתי היה רשום שעדיף לחכות ולא כדאי לקנות מחשב נייד עכשיו. רציתי לדעת מתי יוצאים הדגמים החדשים של הניידים ומה יהיה ההבדל ביניהם לבין אלו שקיימים עכשיו
-
- 8 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח, חריגה עד 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כמו battlefield, call of duty 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6-7 מתוך 10. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין…
-
- 13 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
זה מה שהציעו לי: לוח אם 800MHZ INTEL GRANT COUNTY 2 ציפסט ATI RADEON XPRESS 200 1024 RAM DDR2 667MHz מעבד אינטל : Dual Core 820 דיסק קשיח WD\MAXTOR S.ATA 2 : 160 GB צורב DVD:SAMSUNG DVDRW -DL X 16 כרטיס מסך ATI RX-1300T.C 512M DVI מה אתם אומרים, מה לשפר, מה אפשר להחליף? חריגות תקציביות בערך עד 3000 שח. תודה רבה!
-
- 30 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום רב לכולם! אני מעוניינת לרכוש מחשב נייח לצורכי התעסקות בתוכנות גרפיות לרבות פוטושופ, אילוסטרייטור, אוטוקאד, סינמה 4די (או כל תכנת תלת אחרת), אינדיזיין. בעיקרון יש לי מפרט מומלץ (מצורף) אך איני יודעת האם זה מתאים לתכניות עיצוב כמפורט למעלה.. במיוחד לא יודעת אם יש מעבד מיוחד לתכנות עיצוב או לא, אין צורך באופיס וכו, חשוב לי שיהיה מהיר, חזק (יכולת טובה לרנדר) ושקט(!!) התקציב נע באיזור ה5500 עם יכולת להתגמש. צריכה לקנות גם מסך. אשמח להערות על המפרט או המלצות אם יש :):)
-
- 20 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום חברים ראיתי לא מזמן המליצו פה למישהו על המפרט הזה לגיימינג מחנות IQPC והמפרט הזה גם נראה לי כמו שכתבתי המחשב יהיה לגיימינג והמסך שלי הוא 1080. לא מעניין אותי ראש ,OC וכל הדברים האלה פשוט לגיימינג של כל המשחקים החדשים והכבדים , כמו BF3,SKYRIM...... הארדיסקים יש לי וגם כונן DVD הנה המפרט שחסר לו לוח ואני מבקש שתעזרו לי איתו. הפרטים למטה מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1155 2500 3.3Ghz - TRAY ₪926 זיכרון: [..] CRUCIAL/MICRON 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪123 כמות:2 כרטיס מסך: [..] PNY GTX570 1280MB DDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש מעל 3500 ש"ח ! ₪1473 מארז: [..] COMPUCASE 63R3-NPS w/o PSU ₪185 ספק כוח: [..] HEC COUGAR RS 550W - RETAIL - זמין במלאי ₪315 קרו…
-
- 22 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
היי כולם, לאחרונה (שבאתי לנקות אבק) שמתי לב שמהמטען בוקע רעש חלש מאוד ובתדר גבוה - לרוב מהיכרותי עם רכיבים חשמליים, לא אמור לנבוע רעש. הלפטופ שלי, Lenovo y510p, מחובר רק למטען בדר"כ וללא סוללה. לכן דבר ראשון חיברתי סוללה ובדקתי האם יש עדיין את הרעש מהמטען - התשובה היא כן, חיכיתי שהסוללה תתרוקן והקשבתי שוב, הפעם לא. בקיצור המטען מוציא רעש בתדר גבוה רק שהוא נטו מפעיל את המחשב ולא עסוק בלהטעין את הסוללה. יש לציין שהמחשב נקנה בארהב, והחלפתי את הכבל החשמלי המקורי(הזכר) לכבל עם הארקה בתקן ישראלי. מלבד זה לא נגעתי בשום רכיב במחשב. המטען(או המתאם) עצמו הוא 20v 170w עם זרם יוצא של 8.5 אמפר(חתיכת בוקסה). כשאני מדבר על רעש חלש אני גם מדבר על מרחק של ישיבה- כאשר המטען על הרצפה, אז ל…
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אז רציתי לשאול אם למישהו היה ניסיון בקניית מחשב מאתר NEWEGG. לרוב אני קונה את המחשבים שלי דרך KSP אבל חסר להם הרבה רכיבים שאני רוצה (וגם המחיר לא הכי להיט) אבל מה שכן הם דיי קרובים לי להגעה וכמובן אני סומך עליהם בבניית המחשב. הסתכלתי בNEWEGG ולא רק שיש להם מבחר גדול יותר הם גם יותר זולים (גם אחרי מיסים ומשלוח). השאלה האם כשאני קונה שם מחשב בהרכבה אישית האם הוא מגיע מורכב? אם כן, האם איכות ההרכבה טובה? האם ישנה אפשרות שהמחשב יהרס במשלוח? חשוב לי לציין כי מדובר במחשב של כ 14000 ולכן חשוב לי לבדוק האם כדאי לבצע הזמנה שכזאת. חנויות בארץ לרוב (מבחינתי) יותר אמינות כי יש למי לפנות והמשלוח הוא עצמאי מהמעבדה בה הורכב המחשב כך שאין בעיה במשלוח (מעדיף ל…
-
-
- 7 תגובות
- 2.6k צפיות
- 2 followers
-
-
היי אני צריך עזרה בבניית מפרט חלקי למחשב למטרות גיימינג עריכה גרפית ותכנות,חבר יזמין לי מאמזון את הרכיבים הבאים : GPU - gtx 1070 HDD - 1TB SSD - SAMSUNG EVO 850 250GB RAM - 16gb בשביל השאר אני צריך את עזרתכם 1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?רואה הרבה סרטים וסדרות במחשב,משתמש במחשב לתכנות כרגע עם INTELLIJ , עריכת וידאו בSONY VEGAS PRO , ועיצוב בPHOTOSHOP א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).SON…
-
- 13 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
חבר שלי עומד לקנות מחשב שישמש בעיקר לפוטושופ. הוא לא ממש מתמצא, וכל מי שהוא מכיר (חוץ ממני) שכנעו אותו לקנות P4. לפי המחירים, זה נראה לי מיותר. יש לכם טיעונים שיכולים לגרום לו להבין שאין שום בעיה עם AMD? הוא לא מבין כמעט במחשבים. אז ככה, אלה הדרישות המשולבות (מה שהוא רוצה + מה שאני מנסה להסביר לו שהוא צריך): * לוח DDR עם תמיכה ב-Firewire ו-USB2.0. אין צורך באפשרויות אוברקלוק. * מעבד באיזור של ה-P4-2530 או +AMD 2400. אם AMD, אז מאוורר שקט וחזק (הוא רוצה 100% יציבות, אבל גם לישון בלילה) * 512MB זכרון * מארז עם מאווררים שקטים ויציאות USB קדמיות (אבל לא משהו במחיר מטורף, זה לא יעניין אותו) * כרטיס קול בסיסי אבל סביר (יכול להיות על הלוח) * כרטיס מסך שנותן איכות מע…
-
- 19 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
ולמען הסר הספק, הסוללה צריכה להיות בתוך הלאפטופ : יש לי Dell Inspiron N3010 לא מצאתי שום תוכנה באתר שלהם שתעשה את זה יש לי על מקש F3 ציור של בטריה, הייתי בטוח שזה זה אבל גם לא. איך אפשר לעשות את זה? תודה!
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני צריך מחשב לצורך עבודה עם תוכנות כגון: Maya, Premiere, After Effects... אפשר בבקשה מפרט טוב? תודה
-
- 35 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
הי לכולם, אני אלה, עושה אפטר על עגלה שסוחבת כבר 7 שנים ועלתה פחות מ2500 ש"ח בסוף 2010 . (המפרט של העגלה יצורף בסוף ההודעה), צריכה מחשב חדש לכמה פרויקטים שנכנסו ואשמח להכוונה, הבנתי שאינטל מוציאים ממש עכשיו דור חדש הבעסה שצריכה את המחשב תוך חודש , גג אחרי החגים. . מה התקציב המקסימאלי?6000 ש"ח כולל מעמ =) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית אנימציה וידאו ודו מימד (ותלת של אפטר..) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). adobe afte…
-
- 5 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
PCPartPicker part list: http://pcpartpicker.com/p/B2GcBm Price breakdown by merchant: http://pcpartpicker.com/p/B2GcBm/by_merchant/ CPU: Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor ($339.94 @ SuperBiiz) CPU Cooler: Corsair H60 54.0 CFM Liquid CPU Cooler ($54.99 @ Micro Center) Motherboard: Gigabyte GA-Z97X-Gaming GT ATX LGA1150 Motherboard ($190.98 @ SuperBiiz) Memory: Corsair Vengeance 8GB (2 x 4GB) DDR3-1600 Memory ($94.99 @ Amazon) Storage: Sandisk X300S 256GB 2.5" Solid State Drive ($178.98 @ SuperBiiz) Storage: Western Digital RE4-GP 2TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive ($85.00 @ Amazon) Video Card: XFX Radeon R9 290 4GB Double Dissipation Vide…
-
- 7 תגובות
- 2.6k צפיות
-