ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
-
שלום! אני חדש פה והידע שלי בחומרה לא טובה מספיק לבקשה שלי אני רוצה או יותר נכון מבקש שכל מי שיש לו ניסיון במפרטים וחומרות ייתן לי מפרט מחשב אבל לא סתם מחשב אני רוצה (מבקש) מפרט של המחשב הטוב ביותר בעולם מכל הבחינות זיכרון,מעבד,רמקולים,מסך,כרטיס קול,כרטיס מסך,עכבר,מקלדת..... ועוד כל מה שגיימר צריך עם הביצועים הכי טובים ואפילו עם הסכום יעבור את המיליון בתודה
-
- 21 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך רק אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רב תכליתי דגש על אופציה לגרפיקה ועריכת סרטים ברמה חובבנית-מקצועית. (כמובן עבודה משרדית, אופיס, אינטרנט, תמונות סרטים, קבצים וכאלה..) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, פרמייר, אילוסטרייטור אינדיזיין וכו' שימוש בינוני ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאיל…
-
- 7 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
הי חברים, אני עומד לקנות מחשב לפי הפרטים הללו: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא נראה לי תצליחו לחסוך מהתקציב הזה לדרישות שלי... ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי AAA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD במסך מחשב ובטלוויזית 32" ובעתיד -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)…
-
- 14 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום וברכה השימושים של המחשב שלי הם לאינטרנט ולימודים איזה מחשב עדיף לי? שניהם אותו מחיר. dell insirion n3010 http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-n3010-430m.htm או dell vostro v13 http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-v13.htm יש לציין כי אני מחפש רק מחשב שהוא 13.3 אינץ לא יותר. תודה רבה..
-
- 7 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות נייד 14 אינץ' ויש 2 דברים שלא הצלחתי להבין עדיין ואשמח אם תוכלו לעזור לי 1. מה יהיה יותר מהיר, מעבד I5 עם כונן SSD או מעבד I7 עם כונן רגיל? 2. אם אקנה מחשב עם 2 תאי סוללה, האם אוכל בעתיד לשדרג ולקנות נגיד 4-6 תאים לאותו מחשב? או שלא תיהיה התאמה?
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום רב לכולם! אני מעוניינת לרכוש מחשב נייח לצורכי התעסקות בתוכנות גרפיות לרבות פוטושופ, אילוסטרייטור, אוטוקאד, סינמה 4די (או כל תכנת תלת אחרת), אינדיזיין. בעיקרון יש לי מפרט מומלץ (מצורף) אך איני יודעת האם זה מתאים לתכניות עיצוב כמפורט למעלה.. במיוחד לא יודעת אם יש מעבד מיוחד לתכנות עיצוב או לא, אין צורך באופיס וכו, חשוב לי שיהיה מהיר, חזק (יכולת טובה לרנדר) ושקט(!!) התקציב נע באיזור ה5500 עם יכולת להתגמש. צריכה לקנות גם מסך. אשמח להערות על המפרט או המלצות אם יש :):)
-
- 20 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום חברים ראיתי לא מזמן המליצו פה למישהו על המפרט הזה לגיימינג מחנות IQPC והמפרט הזה גם נראה לי כמו שכתבתי המחשב יהיה לגיימינג והמסך שלי הוא 1080. לא מעניין אותי ראש ,OC וכל הדברים האלה פשוט לגיימינג של כל המשחקים החדשים והכבדים , כמו BF3,SKYRIM...... הארדיסקים יש לי וגם כונן DVD הנה המפרט שחסר לו לוח ואני מבקש שתעזרו לי איתו. הפרטים למטה מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1155 2500 3.3Ghz - TRAY ₪926 זיכרון: [..] CRUCIAL/MICRON 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪123 כמות:2 כרטיס מסך: [..] PNY GTX570 1280MB DDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש מעל 3500 ש"ח ! ₪1473 מארז: [..] COMPUCASE 63R3-NPS w/o PSU ₪185 ספק כוח: [..] HEC COUGAR RS 550W - RETAIL - זמין במלאי ₪315 קרו…
-
- 22 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
הי, אמנם יש דיון מאתמול עם צורך מאוד דומה, אבל לפי המלצת idanmal אני פותח דיון חדש: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך קצת. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 5,500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית - photoshop, lightroom, אפטר אפקטס. כבד יחסית אבל לא מטורף, ולא 3D. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסול…
-
- 6 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
-
מחפש מחשב שישמש בעיקר לגלישה באינטרנט, קצת עבודה באופיס, משחקים (לאו דווקא מהשורה הראשונה המצריכים כרטיס מסך ב 40,000 יורו :-)), וכו'. אשמח להמלצה למעבד (סוס העבודה שלי הוא AMD 2500, כאן אני מניח שיספיק פחות, אפילו פנטיום) לוח אם, זכרון (אני מניח 512 מגה, איזה סוג ?) מארז, דיסק קשיח (אני מניח 80 או 120 ג'יגה של WD, עם 8 מגה באפר) כרטיס מסך (חשוב, כאשר אני לא מבין כלום) וכל דבר נוסף שלא חשבתי עליו :-) * ללא מסך * (אשתמש במסך CRT של MAG "17 FP767) התקציב הוא בערך 3,000 ש"ח, ניתן לחרוג אם חייבים :-) תודה תודה !
-
- 37 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
לא מצאתי איפה הטופס המסודר אז פשוט ארשום בקצרה: מחשב נייד עד 4000 שח ים אפשרות לחרוג מעט אם זה קריטי, משחק אחד שחשוב civ6 עדיף שהסוללה תחזיק כמה שיותר עדיף ווינדוס מותקן וזהן בגדול בשאר הדברים אני מוכן להתגמש אודה לעזרתכם.
-
- 15 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
כבר הרבה שנים אני מחוץ לעניינים. אז נלך לפי השאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500 ניתן לחרוג קצת. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? סטודנט להנדסה: מטלאב בסיסי. אם יהיו תרגילים או פרוייקטים עם דרישות כבדות יבוא הביתה ויריץ על הנייח. לא מתוכנן גיימינג מסוג כלשהו. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי ש…
-
- 10 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
אני צריך מפרט למחשב עד 5500 שקל למשחקים עם מסך 19", מקלדת, עכבר,רמקולים למשחקים ולבית. תודה מראש רעי מצא
-
- 22 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
חבר שלי עומד לקנות מחשב שישמש בעיקר לפוטושופ. הוא לא ממש מתמצא, וכל מי שהוא מכיר (חוץ ממני) שכנעו אותו לקנות P4. לפי המחירים, זה נראה לי מיותר. יש לכם טיעונים שיכולים לגרום לו להבין שאין שום בעיה עם AMD? הוא לא מבין כמעט במחשבים. אז ככה, אלה הדרישות המשולבות (מה שהוא רוצה + מה שאני מנסה להסביר לו שהוא צריך): * לוח DDR עם תמיכה ב-Firewire ו-USB2.0. אין צורך באפשרויות אוברקלוק. * מעבד באיזור של ה-P4-2530 או +AMD 2400. אם AMD, אז מאוורר שקט וחזק (הוא רוצה 100% יציבות, אבל גם לישון בלילה) * 512MB זכרון * מארז עם מאווררים שקטים ויציאות USB קדמיות (אבל לא משהו במחיר מטורף, זה לא יעניין אותו) * כרטיס קול בסיסי אבל סביר (יכול להיות על הלוח) * כרטיס מסך שנותן איכות מע…
-
- 19 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
זה מה שהציעו לי: לוח אם 800MHZ INTEL GRANT COUNTY 2 ציפסט ATI RADEON XPRESS 200 1024 RAM DDR2 667MHz מעבד אינטל : Dual Core 820 דיסק קשיח WD\MAXTOR S.ATA 2 : 160 GB צורב DVD:SAMSUNG DVDRW -DL X 16 כרטיס מסך ATI RX-1300T.C 512M DVI מה אתם אומרים, מה לשפר, מה אפשר להחליף? חריגות תקציביות בערך עד 3000 שח. תודה רבה!
-
- 30 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
היי אני סטודנטית מתחילה ללמוד השנה עיצוב פנים ורציתי לדעת איזה לפטופ כדאי לי לקנות התקציב הוא עד 7000 ואם אפשר אשמח לחסוך
-
- 5 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000, אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, בעיקר קלים כמו Starcarft 2, Heroes of the storm, לפעמים מנסה משחקים חדשים אבל לא צריך הגדרות גרפיות על Ultra 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? צריך מסך, כרגע משתמש במסך טלויזיה ישן 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? דיי חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, א…
-
- 3 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
כמה שיותר קל, תומך HD,אין תוכנות ספציפיות, תקציב של עד חמש וחצי אלף שקל.
-
- 17 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני נתקל עכשיו בכל מיני מודעות למחשב מוחדש (לא 'מחודש') שאומרות שמדובר במחשב שלא היה בשימוש של אף אחד אלא סתם עודף ממלאי יצרן. האם כדאי לי בכלל לשקול לקנות מחשב כזה? אה, ואחריות בכל המחשבים הללו היא תמיד רק שנה ולא שלוש. תודה!
-
- 12 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני מחפש להגן על המחשב מנפילות חשמל קצרות. אל פסק יתן תוצאה טובה של כרבע שעה ללא מחשב אך אל פסק מקרין קרינה אלקטרומגנטית סביבו ומדובר על סביבה ביתית. האם יש מכשירים קטנים שיכולים לתת גיבוי קצר יותר (מספיק רק לכבות את המחשב כיבוי מסודר) ויהיו קטנים יותר ויקרינו פחות? ראיתי בזאפ מייצב מתח ב90 ש"ח שכתוב עליו "זמן גיבוי 4 דק'" 4 דק המחשב והמסך ישארו דולקים על מכשיר בגודל עכבר? הגיוני? מחפש המלצות. תודה.
-
- 1 תגובה
- 2.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בשאיפה עד 4000, חריגה עד 5000 אם ממש צריך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות והרצה של minikube (בעיקר RAM ו- CPU) ביחד עם IDE ומלא חלונות ב- chrome 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא צריך שקט מוחלט אבל שלא ירעיש ברמה שמפריע להתרכז. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?…
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
ראיתי באתר של אייבורי (אני יודע ) מפרט למחשב ב-1600 ש"ח, הנה המפרט: Intel Core 2 Duo E8400 G31 Pearl Creek - Intel G31 320GB SATA II 7200 RPM 16MB 2048MB (2GB) DDR II 800MHz LG/Optiarc/Pioneer X20 SATA DVD PCIe nVIDIA GeForce 8400GS 512MB סה"כ 1745 ש"ח. המפרט מיועד למשחקים, למרות שהתקציב נמוך |: אז מה דעתכם, המפרט שהם מציעים, הוא טוב ? משתלם להוציא עליו 1745 ? יש לכם אולי אלטרנטיבות להציע באותו תקציב פחות או יותר ?
-
- 37 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
היי, אני מעוניינת לקנות מחשב ובשביל זה אני צריכה את עזרתכם.:-) אני צריכה מחשב ללימודים,אינטרנט, וסרטים שאני מורידה הרבה. חשוב לי שזה יהיה מחשב טוב מבחינת מהירות עבודה, אבל לא צריכה משהו משוכלל למשחקים כי אין לי צורך בזה. מבחינת מחיר- כמובן שעדיף לי כמה שיותר זול. לא צריכה מקלדת וגם לא מסך. אז מה אתם אומרים? תודה לכל מי שיענה.:-)
-
- 32 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
היי כולם, לאחרונה (שבאתי לנקות אבק) שמתי לב שמהמטען בוקע רעש חלש מאוד ובתדר גבוה - לרוב מהיכרותי עם רכיבים חשמליים, לא אמור לנבוע רעש. הלפטופ שלי, Lenovo y510p, מחובר רק למטען בדר"כ וללא סוללה. לכן דבר ראשון חיברתי סוללה ובדקתי האם יש עדיין את הרעש מהמטען - התשובה היא כן, חיכיתי שהסוללה תתרוקן והקשבתי שוב, הפעם לא. בקיצור המטען מוציא רעש בתדר גבוה רק שהוא נטו מפעיל את המחשב ולא עסוק בלהטעין את הסוללה. יש לציין שהמחשב נקנה בארהב, והחלפתי את הכבל החשמלי המקורי(הזכר) לכבל עם הארקה בתקן ישראלי. מלבד זה לא נגעתי בשום רכיב במחשב. המטען(או המתאם) עצמו הוא 20v 170w עם זרם יוצא של 8.5 אמפר(חתיכת בוקסה). כשאני מדבר על רעש חלש אני גם מדבר על מרחק של ישיבה- כאשר המטען על הרצפה, אז ל…
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-