עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי חברים, אני מתחיל באוקטובר הקרוב לימודי מתמטיקה ואני זקוק לעזרה בבחירת המחשב (יכול להיות שבהמשך הלימודים גם אשלב מדעי המחשב). שימושים עיקריים: הלפטופ ישמש בעיקר ללימודים (הרבה שימוש באופיס והרבה קריאה) ולצפייה בסדרות/סרטים. כנראה שבשלב מאוחר יותר גם תכנות. מה חשוב לי: -חשוב לי שהמחשב ישקול כמה שפחות (פחות מקילו וחצי), מכיוון שלרוב אני מתכנן ללכת ברגל ללימודים. -גודל המסך באיזור 13 אינץ׳. -חשוב לי גם שהמחשב ייראה טוב. -כמובן שהכי חשוב שהמחשב יתאים לשימושים העקריים, יהיה מהיר ושישרת אותי נאמנה. -חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה שקט. -חיי סוללה ארוכים ככל הניתן. תקציב: התקציב שלי נמצא באיזור ה4-4.5k. מיקום: אני…

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. Started by vxcvxcv xcvxcvxc,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב של כ3500 שקלים, ניתן לחרוג ל4K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד בלבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כן, כרטיס מסך כבר יש(כרגע 1050TI שיתחלף בRTX 2080 בעתיד). כונן SSD וHDD לא נדרש. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? השקט חשוב, אבל לא על חשבון קירור. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או …

3. Started by shaikap,

היי. אני רוצה לקנות מחשב חדש, השימוש הכי תובעני בו יהיה הרצת PES. להבנתי מדובר במשחק עם דרישות נמוכות יחסית. Recommended system requirements של המשחק כוללים מעבד Intel Core i7-3770 / AMD FX 8350 וכרטיס מסך NVIDIA GTX 760 / AMD Radeon R9 270X. עכשיו, ממה שאני רואה, מעבדי i7 דור 3 לא נמכרים יותר, אז איך אני ממיר את הדרישות האלה לחומרה עדכנית? האם אני יכול לבחור מעבד i7 הכי זול שנמכר היום? האם אפשר להסתפק אפילו בפחות? כנ"ל לגבי כ. מסך. בשורה התחתונה, אני רוצה להריץ את המשחק על ההגדרות הכי גבוהות, ואם עוד שנה או שנתיים תתווסף למשחק תמיכה ב4K אני ארצה שהמחשב עדיין יוכל לעשות את זה. אין לי הגבלת תקציב קשיחה, אני יכול לשלם עליו גם 4K, אבל נראה לי …

• 0 תגובות
    • 624 צפיות
  4. Started by YanivRot,

אני מעוניין לקנות את המחשב הזה - אני בתקציב של 10-11 אלף שקל לקנייה באילת. רציתי לדעת האם אמור לצאת דגם חדש בקרוב מכיוון ואנחנו כבר בספטמבר.. אני הכי יתבאס בעולם לקנות מחשב ב10 אלף שקל וחודש אחרי יצא דגם חדש. תודה :).. נב: המלצות\מסקנות על המחשב?

5. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 - 4500 ש"ח ( מחיר רגיל - לא באילת ). 3000 -4000 ש"ח ( מחיר באילת ). 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הרצה של תוכנות מתמטיות חזקות כגון ( MatLab, Mathematica ) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ( לא רלוונטי למחשב נייד ) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שיהיה שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם י…

6. Started by Lital Laufgas,

מחר מגיעה לאילת בין היתר לקנות מחשב נייד ללימודים, מה יותר כדאי מבין האופציות הבאות: https://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=25791 https://ksp.co.il/?uin=45304&select=.268..271..132..214..2183..2640..2639..580..347. ישמש ללימודים לעבודות, צפייה און ליין- חשוב שיהיה מהיר ובעל סוללה חזקה. מה עדיף מבין שתי האופציות? תודה לעונים!

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8k ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו באיכות 4k (סרטונים באורך 2-5 דק ללא יותר מדי אפקטים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? ללא 4. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב במידה רבה כל כך אך שלא יהיה רועש מדי 5. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 6. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? windows 10 7. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. …

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. שלום לכולם, אני מחפשת לפטופ שישמש לי לניהול הקלטות - מחשב שאליו יתחבר ציוד ההקלטה - Audio Interface או המיקרופונים שמתחברים ביו אס בי, ואוכל להריץ עליו את תוכנת העריכה. מכיוון שאני רוצה להיות מסוגלת לקחת אותו לאולמות בהם אני מקליטה ולעבוד איתו שם חשוב לי שהוא לא יהיה לא כבד או גדול מידי. חשוב שהוא יהיה אמין: לא יקרוס באמצע הקלטה! יפעל במהירות טובה, ושתהיה לו בטרייה חזקה על מנת שיהיה אפשר לעבוד איתו גם אם אין חיבור זמין לחשמל. אני רוצה לשאול מה המפרט החשוב לי, ומה טווח המכירים למחשב כזה שהוא סביר (כמובן שמחפשת משהו שאוכל לעמוד בו גם כספית..). אודה מאוד לכל עזרה!

• 3 תגובות
    • 966 צפיות
  9. Started by ניר רוזנשיין,

אחרי 5 שנים טובות הלך המחשב, הגיע הזמן לחדש. אשתמש בו בעיקר לגיימינג, משחקים כמו The Witcher 3, Cyberpunk 2077, Skyrim ועוד כל מיני. חשוב לציין שאני כמעט בכלל לא מבין בחלקי מחשב אז יש סיכוי גדול שכל מה שבניתי פלופ אחד גדול. אשמח לדעת אם פספסתי משהו, חלקים חשובים, אם יש חלקים שבחרתי שיש טובים מהם או עולים פחות ושווים בביצוע וכו'. מתכנן לקנות באילת או באמאזון. או גם וגם. https://pcpartpicker.com/list/dhJNsZ

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. שלום, כאמור, מחפש נייד בתקציב של 4000 ש"ח (גמיש) לצרכי לימודים, עבודה משרדית ומעט משחקים (מהסוג שכרטיסי המסך הבסיסיים שמוסיפים לניידים שאינם ייעודים לגיימינג יריצו בכיף) יש ים של אפשרויות בחוץ עם מעבד i5-8250U, כונן SSD 256GB וכ. מסך nVIDIA MX150... הייתי רגיל בעבר 'להיסחב' עם נייד 14 של סוני ששקל מעל 2 ק"ג, כך שמשקל לא מפריע לי יותר מדי, עם זאת: 1. דרוש מסך טוב. כן, IPS, כמובן. אבל גם כזה שלא מציג צבעים דהויים ולא ברורים. נגיד, לא כמו דגמי Thinkpad מסוימים שמשום מה יש להם מסכים חרא. 2. מעדיף 15, כי הם כבר בגודל מה שאני מכיר כ14. אבל גם מסך 14 זה בסדר גמור, 13 זה כבר קטן מדי. 3. מקלדת מעל הממוצע. אני עובד בעשור האחרון עם…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by andrei21,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? פתוח בגבול הטעם הטוב, יש להתייחס ליחס עלות תועלת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, משחקי וסרטי תלת מימד , אופציה לVR בהמשך, סרטי 4K , טורנטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר ומקלדת רצוי אל חוטיים, אני מבין שעדיף חוטי למשחקים, אבל האם אפשר להסתדר בלי חוטים ? 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כן ברמה ההבסיסית עם תוכנת הלוח אם כנראה 7. הא…

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by nirdag,

היי, אני צריך עזרה עם הרכבת מפרט למחשב גיימינג: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, להריץ בביצועים כמה שיותור גבוהים משחקים כמו COD black ops 4, battlefield V, FIFA 19 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת…

13. Started by memem2,

שלום. תכננתי לקנות נייח בקרוב, אבל לא מזמן הנייד שלי הפסיק לעבוד. הסיבה היחידה שאני צריכה נייד היא לצפיה על מסך הטלויזיה, אם אני אקנה נייח הוא ימוקם באותו חדר כמו הטלויזיה אבל במרחק כמה מטרים וכנראה שאי אפשר יהיה לחבר כבל בינו לבין הטלויזיה. האם יש אפשרות להשתמש בחיבור אלחוטי לצפיה על מסך הטלויזיה האם זה מומלץ? תודה מראש.

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by d0s,

היי, אשמח לעזרתכם במציאת מפרט מתאים עבור מחשב נייח לעיבוד גרפי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?9000, 1000. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיצוב גרפי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?כן, win10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות…

• 0 תגובות
    • 816 צפיות
  15. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח. עדיף לא לחרוג. אם חייב לחרוג אז בכמה שפחות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות וקצת גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שלא ירעיש כמעט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עם מערכת הפעלה בלי אופיס Win 10 8. ה…

• 0 תגובות
    • 749 צפיות
  16. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5.5-6K אפשר לחרוג אם מדובר בהבדל משמעותי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בעיקר, וצפייה בסרטים לפעמים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? יש צורך בהרכבה בלבד 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם …

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by אסף כהן,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5000 אפשר לחרוג בכמה מאות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, גלישה כבדה באינטרנט, תכני HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. איזה כיף לראות שהפורום הזה פעיל, פעם אחרונה קניתי דרך ההמלצה שלכם מחשב לפני 3 שנים שהייתי מאוד מרוצה (היה של dell). מקווה גם הפעם לצאת עם רכישה שווה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המרבי 3200 (קונה באילת) אם יש צורך לחרוג אפשרי אבל נראה לי שזה יהיה מוגזם לדרישות המחשב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפייה און ליין בסרטים וסדרות ומטרות לימודים (תואר שני) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת…

• 0 תגובות
    • 806 צפיות
  19. Started by ddoolev,

היי חברה שלי רוצה לקנות לפטופ לגיימינג ואשמח להמלצות D: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אין גבול בגדול אבל רוצים משהו שיהיה הכי שווה למחיר. אני חושב מקסימום 5k 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בעיקר. היא לא הולכת הרבה עם המחשב אז משקל לא כל כך משנה. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך קריטי, אבל עדיף לא רועש מדי. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.…

20. היי, אשמח לעזרה בבחירת מפרט למחשב נייח שישמש בעיקר לעבודה ב-solidworks. מנסיון אישי אין לי צורך בכרטיס חזק יותר מ-Quadro P600, ואני רוצה לכלול גם Windows 10 במחיר. תודה לעוזרים! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500, אפשר לחרוג ב-500. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש עיקרי יהיה solidworks ועבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברק…

• 1 תגובה
    • 936 צפיות
  21. היי לכולם רציתי להתייעץ איתכם לגבי מחשב חדש שאני רוצה לקנות אבל לא יודע אם כדאי כי כרגע יש לי מחשב עם מעבד די טוב אז ככה יש לי i7-4790 לוח אם של h97 plus 16 גיגה ראם ספק כוח 550w של קורסאייר אני יודע שהולך לצאת דור חדש של מעבדים ודור חדש של כרטיסי מסך השאלה אם המחשב הנוכחי יספיק לכרטיס המסך החדש של 2080 או שעדיף כבר לשדרג מה דעתכם סכום ההשקעה שאני הולך להוציא אם אני משדרג זה באיזור ה10000 אלף

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  22. היי חברים, אחי החייל שילם אתמול מקדמה על מחשב. המחשב, כמו שציינתי בכותרת, נועד לשימושים פשוטים בעיקר. מאחר לא הוא ולא אני מבינים כ"כ במפרטים, הייתי שמחה לברר עם אנשים אובייקטיבים שמבינים יותר מאיתנו:) זה המחשב: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=23304 שוטטתי קצת באינטרנט ומצאתי בגרופון כמה דגמים שנראים אחלה במסגרת התקציב שלו: https://www.groo.co.il/deal/1004761/laptop-dell/?affiliate_id=2&utm_term=1_298_1004761&psuid=[ext8]&iTrack=FkrLJ4drNJy8Bb5_3MPsDGAXEhcKZCt_TsFkrLJ4drNJy8Bb5tS https://www.groo.co.il/deal/1013922/asus-laptop/ https://www.groo.co.il/deal/1001907/computer-touch-screen-dell/?affili…

23. Started by hag911,

היי אמא שלי באילת עד מחר ואני צריכה מחשב ללימודים אשר ימשכו כ4 שנים. השימושים העיקרים הם דפדפן, מוצרי אופיס. ככלל אין לי מחשב ברשותי הייתי רוצה לקנות אחד שיחזיק לאורך זמן. חשוב לי משקל נמוך זמן עבודה מקסימלי- לומדת בערך 10 שעות ביום 4 פעמיים בשבוע.(מכוונת ל4-5 שעות ללא טעינה) מסך בין 13-14 ssd 128 מסך led או ips זיכרון פנימי 8 לפחות כרטיס מסך לא משנה לי כול כך מעבד עדיף מהדור החדש i5/i7 עדיפות לאחריות של 3 שנים ומחנות ksp/ivory או כול חנות שיש לה סניף במרכז ומוכרת גם באילת תודה רבה לכם!

• 0 תגובות
    • 827 צפיות
  24. Started by Bar Hermel,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך לא על חשבון הביצועים. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיפות שלא לחרוג אפילו להוזיל מה5500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג, תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: PUBG, FORTNITE, Far Cry, Tomb Raider וכל המשחקים החדשים אני לא כל כך מכיר כי המחשב שלי ממזמן לא מריץ כלום. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2K ו…

• 18 תגובות
    • 5.9k צפיות
  25. Started by yrgaming Xy,

הי לכולם אני עומד לקנות מחשב חדש ביום הולדת שלי ואני לא מבין כול כך במפרטים הא מישהו יכול לעזור לי למצוא אחד או לבנות ? יש מחשב אחד שראיתי ואני לא יודע אם הוא יהיה טוב לגיימינג או לא

• 0 תגובות
    • 754 צפיות

דיונים חדשים בפורומים