ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
שלום רב לא מבין כמעט כלום במחשבים.. רוצה לקנות מחשב לבית. שימוש- אינטרנט, סרטים, ותוכנות גרפיקה בסיסיות- פוטושופ, אילוסטרייטד אפשר להסתפק בנייד? (אני שואל לגבי התוכנות, כי לא יצא לי עוד לעבוד איתן בנייד) וגם אם עדיף נייח- אשמח להמלצה כשהתקציב (כולל מסך והכל) עומד על 2500 ש"ח תודה רבה לעונים! חזי
-
- 3 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
יש אופציה לחריגה בעוד +- 100 שקלים. מספיק לי מעבד I5 אבל אני מעדיף מהסדרה הטובה . דיסק קשיח לפחות 750 עם מהירות סיבוב 7200RPM סוללה חזקה , עדיף גם זיכרון מעל 4G אבל אם זה מחשב שיש אפשרות להרחבה עד 8 אז זה גם בסדר (אני מודע להגבלת התקציב) העדיפות הראשונית שלי היא ל DELL כי הבנתי שהם הכי טובים, אבל גם של אסוס זה בסדר. בעיקרון אני לא מצאתי מחשב של DELL שעונה על כל הקריטריונים האלו יחד + הגבלת התקציב. אבל של אסוס דווקא מצאתי, אבל הבעיה ש"אליה וקוץ בה" בכולם יש סוללה של 4 תאים , פרט לאחד אבל המעבד שלו פחות טוב. בעיה נוספת, כל המחשבים שמצאתי של אסוס (פרט לזה עם המעבד החלש יותר) זהים מבחינת המפרט , אך הדגם שלהם שונה, כך שאני לא יודע מה באמת ההבדל בינהם ואיזה הכי מומלץ. אני ארשו…
-
- 13 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, אני קונה מחשב חדש אשמח אם תעזרו לי בבחירת המפרט. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 3500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, מעט תכנות visual studio, קצת משחקים קלים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא מיועד לגיימינג. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) Full hd ו23 אינץ' samsung s23c650d -לאילו הגדרות גרפ…
-
- 15 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, מחפש המלצה למחשב נייד לקניה בארץ, אלה הם הדרישות שלי מהמחשב: מטרות המחשב? בעיקר לתכנות, בעיקר visual stduio, יתכן שבהמשך גם למטרת data mining בסיסית. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לפחות 15.6'' עדיפות למט * רזולוציית המסך? לא מבין מספיק, מה שתמליצו * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקשי מקלדת "רגילים" ctrl בקצה השמאלי, touchpad מובנה לעכבר * משקל רצוי? לא קריטי, עדיף שיהיה נוח לקחת בתיק גב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רוב הזמן אני נמצא במקום עם חשמל, יחד עם זאת אני כמובן מעדיף שיספיק לשלוש שעות ומעלה בסוללה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) VGA או HDMI * Bluetooth? עדיף * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב …
-
- 16 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שבת שלום ! בתקופה הקרובה אני מתכנן לרכוש מחשב חדש , המחשב אמור להיות רב תכליתי , משחקים הקלטות עריכת סרטים תוכנות כמו סולידוורק ופרמייר וכו' , לא מתוכנן אוברקלוקינג , ואין צורך להוסיף כרטיס טלוויזיה , כרגע יש לי , המחשב הנ"ל לא אמור להיות משודרג בשנים הקרובות. לאחר קריאה ממושכרת בפורום , להלן המפרט שהרכבתי : Intel Core i7 950 3.06Ghz Tray, יחידות 1 ₪1389 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2201 מאוור Scythe Reeven 120 , יחידות 1 ₪182 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1329 GA-X58A-UD3R X58 CHIPSET, יחידות 1 ₪1117 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1526 Corsair 6GB Kit (2GBx3) DDR3 1600Mhz CMX6GX3M3C1600C7 PC3-12800 CL7 Core I7, יחידות 1 ₪843 http…
-
- 20 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?אינטרנט ואופיס ברמה בסיסית, אוטוקאד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) אוטוקאד( הצגת תוכניות חשמל) בשימוש מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?אין צור…
-
- 13 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני מתלבט קשות! מצד אחד לוג'יק נראים לי יותר אמינים , אני יותר נמשך לאינפינטי, אני יותר אוהב את המארז שם , ואתה מקבל קירור יותר טוב למעבד . מצד שני KSP כ"כ זולים ואפשר לקבל GTO , וספק 400W נכנס בתקציב . בקיצור , מה לקחת? זה (מלוגי'ק) : או זה (מKSP) : Help me!
-
- 27 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2800 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? את כל התקציב... במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 3000 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב תכני, HD משחקים והרצת מרובה של תוכנות(כמו מסן סקייפ תוך כדי משחק וגם מדייה פלייר ודפדפן אינטרנט.. זה המנינמום כאילו ואני צריך שזה ירוץ מהר ובלי תקיעות כמו במחשב הישן שלי כרגע...). א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש מסן, סקייפ, משחקי מחשב חדשים, מדייה פלייר ודפדפן אינטרנט ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 19" * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים חדשים ומשחקים שיצאו גם בעתיד * לא…
-
- 23 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, קוראים לי יואב הרשקו, אני נגר אומן (חדש פה בפורום ), ואני צריך מחשב חדש שיעזור לי בשרטוט סקיצות באוטוקאד, ובעריכת קליפים בגו פרו סטודיו, וגם פוטושופ ואולי פרימייר פה ושם (וכמובן ישמש גם כמחשב הביתי). יש לי תקציב סופי של 2500 ש"ח. אני לא צריך ציוד היקפי בכלל, (אפילו את הצורב dvd אקח מהמחשב הישן..) אשמח לקבל הצעה למפרט מתאים וכמו כן גם המלצה היכן לקנות תודה רבה למשיבים (: http://www.yoavhershko.co.il/
-
- 17 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים, אני מעוניים להחליף לפ-טופ... מקבוק אייר יקר לי מידי (!) וחשבתי על ה-chromebook ספציפית זה של asus מישהו מכיר? השתמש? באסוס או באחר תודה g.
-
- 2 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
-
לפני כ-10 חודשים קנינו לאחותי את הנייד הבא: Acer Aspire AS1410 המחשב תפקד מצוין עד שלפני שלושה שבועות המסך שלו החל לשבוק. (חיבור של כרטיס המסך למסך חיצוני - הציג תמונה כראוי) המחשב עדיין נמצא באחריות והוא נמסר למעבדה לפני שבועיים וחצי. מהו זמן הגיוני וסביר לטיפול במחשב נייד, בפרט בבעיות שמקורן במסך? בכל פעם שאנחנו מתקשרים למעבדה מספקים לנו תירוץ אחר, ונאמר לנו להתקשר בעוד מס' ימים. "בכתב האחריות" לא צוינו שום התחייבויות כאלו ואחרות. סתם דף ריק מתוכן, שמציין מי נותן את השירות ולמי צריך לפנות.
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב חדש למשחקים ואני צריך קצת עזרה בלבחור מפרט. אני לא צריך מקלדת עכבר וכו'. אני מעדיף מעבדים של אינטל וכרטיסי מסך של רדאון. אשמח לקצת עזרה ורעיונות אפשר לנצל את כל התקציב וגם לחרוג קצת כי אני רוצה שהמחשב יחזיק כמה שנים. המחשב יהיה בעיקר לגיימינג (WoT,WoW) אני רוצה מסך מרובע ולא שטוח. (את המסך תכננתי לקנות בנפרד אז אפשר לפרוץ תקציב בשבילו) המחשב מיועד להגדרות בינוניות-גבוהות אין צורך בציוד היקפי (אני כבר אקנה מקלדת ועכבר בנפרד). עדיפות לאיכות על שקט. לא מתכנן OC ומערכת הפעלה אני כבר אחפש לבד. לא חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב. את המחשב אני אקנה מחנות בחיפה (אז אני קודם רוצה לדעת איזה חלקים אני צריך ואח"כ לוודא שיש להם) תודה
-
- 22 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ברמה גבוה+תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אין תכנות עיקריות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.כל סוגי המשחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכ…
-
- 27 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
מעבד כפול ליבה ומעלה, AMD או אינטל. כמה שיותר זיכרון, מינימום 8 ג'יגה דיסק קשיח ssd מינימום 80 ג'יגה כרטיס מסך מובנה ללא התקנה וללא מערכת הפעלה רמת רעש לא משנה, אבל חשוב שלא יקרוס אחרי דקה של עבודה מאומצת כמו הנייד שלי. יש לי מסך בעל חיבורי DVI וVGA לא ניתן לחרוג מהתקציב ועדיף להשתמש בכולו עדיפות לרכישה באיבורי, פלונטר וזיגזג
-
- 7 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום. זה המפרט שהרכבתי , הוא מיועד למשחקים ובלי אוברקלוק , הייתי שמח לקבל הערות ותגובות. AMD ATHLON XP 2400 + FAN EPOX 8RDA+ NVIDIA nForce2 Winbond DDR 256MB 3200/400Mhz WD 40GB 7200RPM 8 MB Cache Gigabyte ATi Radeon 9700 PRO Hercules Gamesurround Fortissimo 7.1 Compucase Super Midi Tower CI 6919 Black Lite on x 52 OEM TEAC FLOPPY DRIVE 1.44 מסך : ? כל המפרט בלי המסך עולה 6000 שקל והשארתי 2000 שקל למסך. הדבר שאני מטריד אותי זה ששמתי לוח NFORCE 2 אבל אין לי שתי זכרונות וככה אני לא מנצל את רוחב הפס הכפול. לכן אני אודה למי שיצליח לדחוף במפרט איכשהו עוד 256 מגה (יכולים לרדת גם למהירות של 333MHZ) אבל בלי להוריד את מהירות המעבד או את הראדון 9700. דרך אגב , חשבתי א…
-
- 18 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום רב , אשמח לעזרתכם ( לא מבין ממה במפרט מחשב) 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500-600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, עריכת וידיאו תוכנות כבדות כמו hitfilm2017 ופרימייר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרמייר , כבד. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מקלדת. …
-
- 17 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, יש לי בעיה בחלק מהמקשים במקלדת שמקלידים מספרים במקום אותיות למשל ו מקליד לי מספר 4 האות ח מספר 1אני נאלצת להשתמש בלוח מקשים על המסך.... אודה לעזרתכם
-
- 5 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אחרי 20 שנה ויותר על מק החלטתי לקנות PC כדי לעשות מצגות ב אפטר אפקטס ו Proshow producer ומדי פעם גם פרמייר. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש״ח 2. מה שימושי המחשב ? אפטר אפקטס וגרפיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש יום יומי photoshop Indesign לעיתים קרובות Proshow producer מזדמן Aftereffects premier 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? כן, עכבר לייזר אלחוטי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 - שיהיה שקט. 6. האם מתוכנן אוברקלוק…
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
היי, קראתי כל מייני מפרטים מומלצים באתר, אבל לאור הידע המוגבל שלי אבקש להתייעץ בכל זאת. לא השתמשתי בפורמט שבנעוץ, אבל כן עניתי על כל השאלות שבו. המחשב הנוכחי שלי, שסוגר סביבות ה-5 שנים, מתחיל לבאס קצת. דווקא המעבד הוא צוואר הבקבוק אצלי במשחקים, אבל גם הכרטיס כבר לא בשיאו. חשבתי לנצל את בלאק פריידי כדי לשדרג, כשבתכל'ס זה לרכוש מחשב חדש כמעט מלא. אני מצרף את המפרט הנוכחי בתמונה (חסרים פה כוננים קשיחים של 1TB שיש לי בפנים, אז מקום לא חסר): יש לי בגדול 2 שאלות: 1. האם יש כאן חלקים שאפשר להציל למחשב הבא? (כוננים קשיחים ו-SSD אשמור, אבל מה עם מאוורר? ספק כוח? קירור?) אני מתלבט כי אם אין פה מספיק חלקים להציל אני אשאיר את המחשב הזה כמו שהוא ופשוט ארכוש חדש לגמרי. יש לי מ…
-
- 2 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני רוצה ליקנות מחשב טוב לגיימר כבד חשבתי על זה מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon64 3800+ (S-939) X2 DUAL CORE 1880 1 1880 לוחות אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE Price Units Total K8NF-9 s939, NF4, PCI-E 560 1 560 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 1Gb 400MHz V-DATA CL3 530 1 530 כרטיסי מסך? GIGABYTE Price Units Total 7900GT 256MB TV, DVI, PCI-E 2190 1 2190 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total 160GB 7200 8MB WD1600JB 455 1 455 צורבים? DVD Recorders Price Units Total NEC 3550A DVD±RW x16 Dual Layer x8 Black 250 1 250 מארזים? Price Units Total Thermaltake Sviking VA4000BWS 460 1 460 מארזים? Power Supply Price Units Total HEC 425W (True Watts) 280 1 280…
-
- 33 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
בכל שלוש שנים המחשב של המשרד שובק וקונים חדש, אז הגיע הזמן. מעדיף לרכוש בחנות באיזור ראשל״צ (KSP לדוגמא). הייתי רוצה להרכיב מפרט שיחזיק יפה windows 7, בעיקרון כל מה שעושים עם המחשב הזה הוא office/browsing. אני רוצה לנצל את התקציב כדי לקבל את הרכיבים הטובים ביותר שיחזיקו לאורך זמן, חשוב לי מאוד שהמחשב יריץ בקלות דפדפן עם 10-15 טאבים במקביל, word, excel וכו׳. אני מעדיף לא להשתמש ברכיבים מהמחשב הישן ולרכוש רכיבים חדשים, יש לי בעיקרון ספק בן שנתיים של seasonic ואולי כדאי לחסוך בעלות של הספק, בכל מקרה כדאי להכניס ספק למפרט ואני במקרה הצורך אשקול אם לרכוש או לא. יש צורך בציוד היקפי, מקלדת ועכבר, כדאי שהמחשב יהיה שקט, המחשב ישאר דלוק ברוב הזמן ויכנס לעיתים ל-hibernate. חשוב שנוכ…
-
- 10 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
-------------------------------------------------------------------------------- 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם אפשר- לחסוך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? עבודה משרדית, עבודה עם Arcview+arceditor, קידודים והמרות של מפות מפורמט ecw ל-sid וכדומה. א) יש לציין את אופן השימוש. תדיר. תחנת עבודה בחדר מודיעין. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מסך קיים. אינו מיועד למשחקים כלל. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? אין צורך בכונן דיסקים. רצוי שני כוננים קשיחים 5 עד כמה השקט של המפרט…
-
- 16 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
בוקר טוב, אני עומד לרכוש מחשב נייד של HP והדבר האחרון שמטריד אותי הוא הסוללה. עד עכשיו עבדתי על מחשב עם כרטיס מסך ומסך 15.4 עם סוללה של 8/9 תאים וקיבלתי זמן עבודה של עד שלוש וחצי שעות. המחשב שאני עומד לקנות הוא 13.3 וגם עם כרטיס מסך, אבל סוללה של 6 תאים. עכשיו, ברור לי שיש המון פרמטרים וכו', והנתונים שסיפקתי כנראה לא מספיקים כדי לקבל תשובה ברורה, אבל אני שואל בגדול. רק רוצה לדעת ולשמוע מבעלי HP או משתמשים עם ניסיון ב-HP אם הם מרוצים בגדול מצריכת הסוללה שלהם. תודה רבה.
-
- 10 תגובות
- 2.6k צפיות
-