ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
אח"צ טובים לכל חברי הפורום! אשמח אם תעזרו לי לבחור מחשב נייד לפי מספר קריטריונים: *עד 4 אלף שקל(לא תוסיף עוד 300 ולא 500). *שיעבוד טוב וחלק בדברים הבאים(מספיק RAM): -גלישה באינטרנט -סתם שימוש יומיומי כמו העברת קבצים בין תיקיות, סרטים, מוזיקה, כתיבת עבודות הגשה(שלא יתקע כשיש מספר תוכנות שפועלות בו זמנית כמו בראוזר, תוכנת מדיה כלשהי ואופיס למשל) -תוכנות פשוטות יחסית כמו אופיס *המחשב לא לגיימינג או לתוכנות גראפיקה כבדות, סה"כ שימוש בסיסי בבית בעיקר. *בבקשה לא להציע DELL, לפי ביקורות של מספר חברים, שאני סומך על מה שהם אומרים, הם לא משהו בכלל ואיכזבו אותם. בנוסף לכך, המחשב הוא לחברה שלי באוקראינה ושם היא טוענת שלא ראתה אף פעם DELL בחנויות, כך שגם השירות יהיה בעייתי. *שלא תיהיה…
-
- 15 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אהלן, אז אחרי 6 וחצי שנים עם i5 דור שביעי אני רוצה להחליף את ה-PC שלי במשהו קצת יותר עדכני (בעיקר רוצה לעבור ל-win11) השימושים העיקריים יהיו בעיקר לפיתוח, אלגוריתמיקה ועיבוד נתונים, יכול להיות שבעתיד אחליט לקנות כרטיס מסך משומש וזול רק בשביל לאמן מודלים מסויימים (נגיד באיזור ה-500 ש"ח) - אבל אם זאת תוספת גדולה מדי עבור המארז\ספק הכוח אז זה לא שווה את זה ואני אוותר. מעדיף מארז לא מפלצתי, ללא תאורה מיותרת, כרגע יש לי מארז ממש ממש קטן שיושב לי על השולחן, אבל אני מוכן להתפשר של הגודל שלו אם זה יחסוך כסף כמובן. חשוב להגיד - יש לי כבר מעבד חדש שקניתי מחוץ לקניה עצמה. 1. תקציב - 2500 (בניכוי 2000 ש"ח של המעבד), קיימת גמישו…
-
- 1 תגובה
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, בימים הקרובים אני מתכנן לקנות מחשב נייד מאילת,אשמח לעזרתכם רגע לפני הרכישה. לאחר כמה בדיקות הגעתי למסקנה שכנראה אחד הדגמים הבאים מתאים לצרכים שלי(צוכי תכנות קלים,צפייה בסרטים/סדרות,וחיי סוללה ארוכים,מערכת הפעלה לא חובה מבחינתי). http://ksp.co.il/?list_compare=.28616..33468..33469. כאשר אני מצפה לקבל במחשב FHD+8 RAM. קיבלתי המלצות על דל וHP ולכן צימצתי את האפשרויות ל3 הדגמים הללו. לדעתכם לפי הצרכים שהצגתי עדיף לי לבחור בדל או בHP?(בHP נראה שיש זיכרון מהיר יותר ומעבד מהיר יותר אבל שמעתי שהסוללה של הדל חזקה יותר). במידה ואני בוחר בדל,האם יש אפשרות של התקנה ששל SSD בהמשך? במידה ויש דגמים אחרים שכדאי לשקו…
-
זה שאלה כללית לא בקשה למפרט. אחד הדברים המתסכלים ביותר בתור תכנת\מפתח זה כשדברים לא מגיבים מיידית או שהמחשב איטי בכל מיני פעולות מסויימות. אז רציתי לשאול, במה צריך להשקיע במחשב נייח כשהכיוון הוא יעילות בעבודה מול כליי פיתוח. אפילו אם נתעלם מזמני קומפלציה שזו בעיה בסדר גודל שונה לגמריי... אני מתכוון יותר לעבודה השותפת עם כלי הפיתוח. נניח XCODE\VS\ANDROID STUDIO. לכל כלי פיתוח ייתכנו דרישות שונות, ואוליי אפילו לכל שפה דרישות שונות. למשל C++ לעומת JAVA. אז לגביי הכלים שעובדים איתם בשביל לתכנת. הINTELLISENSE תמיד נראה לי איטי מאוד ומסורבל, כנראה בעיקר בC++ אבל גם בJAVA וC#. הבנתי שSSD יאיץ את הINTELLISENSE?…
-
- 2 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום פורום יקר, כבר כמה שנים יש לי דסקטופ Z68 Pro3-M, 16GB RAM, i7-2600k, 256GB SSD ומסך DELL U27. אני לא משחק והשימוש שלי הוא הרבה תוכנות שמעמיסות על ההארדיסק ומשתמשות בהרבה RAM. אני גם מפעיל VM במחשב. לשימושים שלי אני מרגיש שהדסקטופ שלי נותן מענה אבל אני רוצה להחליף אותו בלפטופ על מנת שאוכל להסתובב איתו. מסגרת התקציב שלי היא כמה שצריך על מנת לענות על הצרכים שלי המפורטים מטה. אני מחפש לפטופ לכל הפחות באותו עוצמה כמו המחשב הנוכחי שלי, עם עדיפות לחזק יותר גם על מנת שיתן לי בוסט מסוים בביצועים (לפעמים בעיקר בתוך ה-VM ובעת התחברות ב-TV אני מרגיש איטיות) וגם על מנת שיחזיק לי לשנים קדימה. אני ארצה ווינדוס 10 במערכת ואני חושב שאני רוצה מסך 17 אינץ'. אני רוצה 500GB SSD. זמן…
-
- 14 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
-
שלום לכולם. אני לא ממש מבין במחשבים ניידים וקשה לי לדעת איזה מעבד טוב יותר ומהר יותר וכו' ובמיוחד שיש המון ניידים בשוק אני מחפש מחשב נייד עם מסך 15 או 17 אינץ אני מחפש משהו עם מעבד I7 באמת שיהיה מעבד מהיר וחזק עם לפחות 1T דיסק קשיח אם יש אפשרות של שילוב כונך SSD זה יהיה עוד יותר טוב כי אני מחפש נייד מאוד מהיר שלא יתקע לי אחרי שנה או שנתיים אני רוצה נייד מהיר וחזק המטרות הן בעיקר אינטרנט לאחסן תמונות לראות סרטים ומידי פעם גם לשחק במשחקים לא כבדים אבל אם יש אופציה בתקציב לקבל גם כרטיס מסך טוב אני אשמח אשמח לקבל המלצות לדגמים באמת טובים שלא סתם עולים הרבה אלא גם שווים את המחיר שמשקיעים בהם אין לי העדפה לחברה מסוימת אני אישית אוהב את אסוס אבל אם יש חברות אחרות אז בכייף
-
- 4 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של HP והחיבור החשמל לא מטעין אותו אבל אם אני שם בטרייה טעונה המחשב עובד רגיל במעבדה של hp לקחו 100 שקל על בדיקה ועכשיו הם רוצים 1300 בשביל להחליף לוח אם רק כדי שיוכלו לבדוק מה הבעיה (המחשב עובד אבל ככה שזה פשוט בולשיט) מישהו יכול להמליץ לי על מעבדה אמינה לתיקון מחשב נייד של HP נ.ב.אני חושב שאת ה-100 שקל של הבדיקה הם לוקחים בשביל השיעור לחיים שהם נותנים לך, אל תקנה HP !!!
-
- 6 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
כמו שכתוב בכותרת מחפש מחשב נייד לשימוש משרדי בשביל אמא שלי, השימושים: אינטרנט,סרטים, עריכת תמונות, מוזיקה. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך?15.6 * משקל רצוי?2-2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כ6שעות ללא התענה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא חייב אבל HDMI יכול להיות נחמד * בלוטות? כן, עם אפשר עדיף WIRELESS * גודל מינימלי של כונן קשיח?320GB * צורב DVD? כמובן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא התקציב הוא 2300 שקל, לא אכפת חברה, בעיקר מחשב חזק אמין שכולל I3. אפשרות שחש…
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מטרות המחשב? סטודנט להדסה, אינטרנט אופיס MATLAB . * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 ולא חשוב אם מאט או מבריק. * רזולוציית המסך? לא חשוב . * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי?לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMIו VGA * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? HP בלבד! * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם רק שיעבוד עם MATLAB כמו שצריך!! תקציב עד 700$ ללא חריגות והמחשב יקנה בארה"ב לכן חשוב הרישיון הבין לאומי (כמובן שנשמח גם להצעות שאין עלי…
-
- 0 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם , בעוד חודשיים אני נוסע לטיול בארה"ב פעם ראשונה, והדבר הראשון שחושבים עליו, איך לא? קניית מחשב נייד. אז אחרי הרבה חיפושים, השוואות וכו' החלטתי ללכת על המחשב Dell xps 13 2015. אני דיי חושש לגבי קנייה בארה"ב, אז רציתי לשאול כמה שאלות. דבר ראשון מאיפה הכי כדאי לקנות את המחשב? אני אהיה בניו יורק, אולנדו, מיאמי ולאס וגאס. הבנתי שלחברת דל יש אחריות בינלאומית, אז אין בעיה לרכוש אחריות מורחבת לשלוש שנים במקום שאני קונה את המחשב או להגיע לארץ ולעשות את זה פה? עוד דבר שמטריד אותי זה המטען של המחשב, אם אני קונה שם את המחשב הוא מגיע בטח עם חיבור לחשמל ומתח שמתאים לארה"ב ולא אירופאי, מה עושים עם זה? דבר אחרון זה כדי לא לשלם מע"מ בכניסה לארץ אני צריך לזרוק את כל הקופ…
-
- 6 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אפשר בבקשה חוות דעת על המחשב אם הוא שווה תסכום. מחפש מחשב למשחקים כבדים מודרנים שיצאו השנה שירוצו בצורה חלקה . אין בקשות או תוספות מיוחדות לא מפריע לי הרעש. https://m.ivory.co.il/catalog.php?id=16424 בנוסף חשבתי גם לרכוש את המסך הזה בהזדמנות https://m.ivory.co.il/catalog.php?id=15213 כרגע יש לי עוד מסך 32 שישבתי לחבר אותו למחשב אבל זה כבר בהזדמנות . כרגע חשוב לי המפרט ששלחתי תודה.
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?600₪ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). סביבות פיתוח שונות, VLC, משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Minecraft, Outlast 2, Agony, GTA, Witcher 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2K. אני רוצה קם לקנות מסך בתוך התקציב. אני רוצה מסך 25" ומעלה. -לאילו ה…
-
- 9 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CS GO בסגנון הזה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 20 אינץ 1600X900 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים …
-
- 16 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי לכולם עד אתמול עבדתי על הפנטיום 3 שלי ואתמול הבורד עבר לעולם טוב יותר, החלטתי כבר ללכת על מחשב חדש שבו אוכל סוף סוף לשחק במשחקים חדשים וכמו כן אני חייב מחשב חזק ומהיר כי אצלי המחשב בדר"כ לא נח (את הקודם לא כיביתי משהו כמו חצי שנה). כמובן שחשוב לי שהיציאה לטלויזיה תהיה איכותית אז זה המפרט שכנראה אלך עליו, מה אתם אומרים? מה הייתם משנים? AMD Athlon XP 2400 Gigabyte 7VAXP 256M DDR 333Mhz ATX ATI Radeon 9200 Vivo במחיר 2450 שח עליו אני מתכנן להוסיף 3 הארדיסקים, 1 סידירום ו-1 צורב בתודה מראש-יניב
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח עם עדיפות לכמה שפחות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? כרגע פוטושופ & אילוסטרייטור בלבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת חוטית - חשבתי על המכאנית GIGABYTE FORCE K83 ב 180 ש"ח מסך IPS המתאים למעצב גרפי - חשבתי על DELL P2719H ב 892 ש"ח (אך פוזל לכיוון של 2K שזה כבר נע בין 1500 ל-2000 ש"ח מתוך התקציב) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) עכבר... 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא רלוונטי 6. האם יש…
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
1.תקציב 3000-3500. 2. משחקים. 3. ללא ציוד הקפי. 4. ללא כונן דיסקטים. 5. אין העדפה לחברה מיוחדת העיקר שתהיה טובה. 6. חשוב מאוד שיהיה קירור ראוי. מארז חמוד. 7. ללא מערכת הפעלה, רק הרכבה. 8. חנות tms מועדפת עליי... 9. שקט לא חשוב כל כך אבל אני מעדיף שיהיה שקט. 10. יתוכנן בעתיד למעבד oc וזהו. 11. המשחקים שאשחק בהם הם קרייסיס וכו' משחקים דיי כבדים רזולוצייה לבינתיים על 1000x700 ואז אני יקנה מסך.
-
- 45 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
האם מה שכתוב במחקר הזה יכול להיות ? http://www.squaretrade.com/htm/pdf/SquareTrade_laptop_reliability_1109.pdf
-
- 20 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKN5010#shidrug http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kiryatono&uin=11365 אני יכול להשיג הצעות יותר טובות? ומחשב כזה יכול להחזיק משחקים חדשים שיוצאים ל2011?
-
- 8 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב פנטיום 3 667Mhz עם 128 זכרון, דיסק קשיח של 15 גיגה וכרטיס מסך Nvidia Riva TNT2 Model 64 32MB החלטתי לשפר טיפה את ביצועי המחשב והחלטתי: א. לקנות דיסק קשיח 60GB 7200RPM (מהירות הדיסק הקשיח והקיבולת שלו זה דבר שמאוד הפריע לי) ב. להוסיף עוד 128 זכרון (היה לי מחסור חמור בזכרון) לא החלטתי לשדרג מעבד כי זה יגרור גם שידרוג של לוח האם ואין לי תקציב לזה. יש לי כמה שאלות: א. איך ניתן לשפר את ביצועי המחשב בלי לקנות חלקים יקרים (ע"י Overclocking או שיטות דומות) ואם יש שיטה איפה אפשר למצוא מדריך שיסביר לי בדיוק איך לעשות את זה? ב. איזו מערכת הפעלה כדאי להתקין על המחשב (Windows 2000 / XP), אני לא משחק הרבה אחד מהירות מאוד חשובה לי, מה לדעתכם יעבוד יותר מהר בהתחשב במפרט …
-
- 12 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, הזמנתי לפני כמה ימים את המחשב הזה: abit nf7 v2.0 nforce2 AMD Athlon xp 2500 barton volcano 7 WD 40 gb 7200 RPM 8mb cd-rom lg x52 compucase-hec 6a19 black twinmos 2X256 ddram 2700 ATI radeon 9500 pro 128 mb אז איך המפרט?
-
- 21 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך מחשב נייד שישמש בעיקר לתכנות ולגלישה (לסטודנט). לאחר חיפושים רבים במסגרת התקציב (3000 ש"ח) צמצמתי ל-2 המחשבים הנ"ל. 520s - Ideapad 520s E480 - Thinkpad E480 שניהם מגיעים עם SSD של 256gb, מסך 14 אינץ' IPS Full HD, מעבד i5 דור 8, 8gb ram. ה-520s עולה כ-2800 לאחר הנחה, ואילו ה-E480 עולה כ2500 בחנויות העליונות בזאפ. הייתי כבר בטוח לגבי ה-520s ואפילו הזמנתי אותו כבר, אך היום ראיתי את ה-E480 במחיר זול יותר עם אותם נתונים. מכיוון של-Thinkpad יש מוניטין טוב יותר אני מתלבט האם כדאי לי ללכת עליו. על הנייר ל-Ideapad יש סוללה גדולה יותר אבל ל-Thinkpad יש הטענה מ-USB-C שנראית לי עדיפה. ל-Ideapad יש מקלדת מוארת שזה …
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
יש לי מחשב של DELL נמצא אצלי כבר חודש וחצי קניתי חדש, והסוללה לא נטענת, זה תקוע על שני אחוז, כשנסיתי לעשות ריסט למחשב זה נותן לי את ההודעה הזאת alert the ac power adapter wattage and type cannot be determined ואז הוא נותן לי כמה אפשרויות, אחת מהאפשרויות לעשות בדיקה למחשב, הרצתי בדיקה לקחה איזה שעה וחצי והכל היה תקין, והעלתי אותו מחדש וזה עדיין לא נטען וכשאני עושה ריסט זה נותן לי כל פעם מחדש את ההודעה הזאת. אם אני מוציא מהחשמל המחשב ישר נסגר, ולא יודע אם זה קשור, אבל הוא גם ניהיה כבד ברמות מאז הבעייה הזאת
-
- 1 תגובה
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי מחשב נייד אסוס 1000HE עם Windows XP בעברית, ואני רוצה להתקין עליו Windows 7. עשיתי גיבוי למחשב, והשאלה שלי היא איפה אני משיג דרייברים מתאימים לWindows 7, ואת התוכנות שמגיעות עם המחשב ששולטות על ההתקנים האלחוטיים, משטח מגע וכיו"ב. אם יש מישהו שיש לו את המחשב הזה והתקיו עליו Windows 7, אז אני אשמח אם תכתבו לי את כל מה שדרוש להתקנה.
-
- 6 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שבת שלום! אני כבר לא זוכר איזה חומרה יש לי במחשב ? ואני זוכר שיש תוכנה די טובה וחינמית שעושה סריקה ונותנת לי רשימה מסודרת על מה שיש לי במחשב ? האם מישהו יכול לתת לי המלצה או קשיור בבקשה ? תודה
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-