עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום רב, אני קורא כאן בימים האחרונים ונעזר מאוד בידע הרב שהצטבר כאן. אז ככה. אני קונה מחשב בעיקר עבור אמא שלי, אבל במקרה הזה אין זאת אומרת שהכוונה היא למחשב שיריץ סוליטר ותו לא. היא עובדת בהוראה דרך האינטרנט עם תוכנה שכוללת וידאו נכנס ויוצא במשך שעות ארוכות מדי יום. אני חייב לציין שהמחשב הנוכחי שלנו (פנטיום 4, 256 מ"ב זיכרון פנימי) שימש אותנו ללא דופי כחמש שנים, אבל בשנתיים האחרונות התחיל לקרטע. כך שהמטרה - ואתם תגידו לי אם היא יומרנית מדי - היא לתוצאות זהות: מחשב שנוכל לעבוד איתו ללא שדרוגים ותוספות גם עוד ארבע-חמש שנים. לכן ההשקעה יכולה להיות גבוהה יחסית, במטרה למזער צורך בהשקעה נוספת בעתיד. אני מודע לכך שאפשר לבנות מחשב זול יותר לאותן מטרות, אבל כמו שאמרתי השאיפה היא ל…

• 38 תגובות
    • 2.7k צפיות
  2. שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד קטן ולחבר אותו לרשת הביתית השימושים שלי הם בעיקר אינטרנט וסרטים אני מתלבט בין 3 סוגי ניידים מחשב נייד MSI Wind U100 1.6GHz 160GB 2048MB מחשב נייד "8.9 HP Mini-Note 2133 FU353EA 1.6GHz 1GB מחשב נייד "10 Asus eeePC 1000 160GB תודה רבה.

• 11 תגובות
    • 2.7k צפיות
  3. אני רוצה ליקנות מחשב טוב לגיימר כבד חשבתי על זה מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon64 3800+ (S-939) X2 DUAL CORE 1880 1 1880 לוחות אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE Price Units Total K8NF-9 s939, NF4, PCI-E 560 1 560 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 1Gb 400MHz V-DATA CL3 530 1 530 כרטיסי מסך? GIGABYTE Price Units Total 7900GT 256MB TV, DVI, PCI-E 2190 1 2190 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total 160GB 7200 8MB WD1600JB 455 1 455 צורבים? DVD Recorders Price Units Total NEC 3550A DVD±RW x16 Dual Layer x8 Black 250 1 250 מארזים? Price Units Total Thermaltake Sviking VA4000BWS 460 1 460 מארזים? Power Supply Price Units Total HEC 425W (True Watts) 280 1 280…

• 33 תגובות
    • 2.7k צפיות
  4. Started by roey1,

שלום , אני מחפש כרגע לקנות לעצמי מחשב נייד בגודל 14. ראיתי את 2 הסדרות האלה כאשר ה-Z41 היא הסדרה החדשה ואת ה-Z40 מפסיקים למכור. האם יש למישהו ניסיון איתם ויכול לתת לי חוות דעת? חשבתי להביא אותם מארה"ב שם המחיר כמובן הרבה יותר זול. יותר מאשמח לתגובתכם. תודה

• 3 תגובות
    • 2.7k צפיות
  5. Started by guylederer0,

אהלן לחבר שלי שבק המחשב והוא החליט להביא חדש השימושים העיקריים שלו הם גלישה באינטרנט צפיה בסרטים שימוש בסימולטור ( כגון REALFLIGHT \ PHOENIX ) לטיסנים וכ'ו המחשב מחובר לטלויזית 32 ללא מסך והוא יושב בסלון המפרט שיש לו כרגע ( המעבד כנראה תקול ) מעבד לא זוכר כל כך אבל הוא בתושבת 775 כנראה זה E6000 או משהו באיזור לוח MSI G31M2 V1 זיכרונות DDR2 כרטיס מסך HD4770 512mb - שכנראה יעבור למחשב הבא ספק EZCOOL ATX 400 JSP הרדיסק של 500GB ונכון לעכשיו אין לו צורך ביותר מארז ג'נרי שלא רלוונטי המפרט שהוא חשב עליו הוא: IntelCore i5 4570S - 470 ש"ח או IntelCore i5 4570K - 710 ש"ח GIGABITE GA-Z87M-HD3 ומארז SilverStone Milo ML-03B Basic HTPC +- 400 ש"ח דבר ראשון הבחירה בין המעבדים ... נכון…

• 19 תגובות
    • 2.7k צפיות
  6. Started by onadiv,

שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב דרך eBay, אבקש את עזרתכם במציאת מחשב שעונה על הדרישות הבאות: מסך LED 15.6 אינצ'- FHD. זמן סוללה ארוך חשוב מאוד. משקל המחשב אינו קריטי עבורי. חובה שתהיה למחשב יציאת HDMI. הארדיסק 500GB - אין לי צורך ביותר.(7200 RPM) צורב DVD- אם יש אופציה לבלוריי בשמחה אבל לא על חשבון חריגה. כמובן שהמחשב מיועד למשחקים בסופו של דבר לכן חשוב לי מאוד היחס בין המעבד לכרטיס המסך. המחשב ישמש גם לצפייה בסרטים באיכות 1080P. בסכום של יעלה על 1000$. כמו כן אשמח לברר נקודה שמעניינת אותי, על לפטופים אין מכס ומשלמים רק מע"מ ? בתודה מראש, עומר.

• 6 תגובות
    • 2.7k צפיות
  7. היי, מחפש מחשב לילד בן 10 . מכור ל-minecraft + אופיס 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000-2200 ללא חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחק minecraft + אופיס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8-9/10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את…

• 4 תגובות
    • 2.7k צפיות
  8. שלום, מבקש המלצה למחשב נייד לשימוש ביתי. בעיקר גלישה באינטרנט וצריכת מדיה. צריך להיות מסוגל לחבר לטלוויזיה כדי לנגן סרטים. תקציב באיזור ה 3.5k. המחשב לא מיועד להיות ממש נייד, אז יש עדיפות למסך גדול ומקלדת גדולה שיהיה יותר נוח. מערכת ההפעלה צריכה להיות כלולה במחיר. אולי אני אחבר אותו לרמקולים חיצוניים בשביל לנגן מוזיקה. רוצה לקנות בשבוע הקרוב באיזור המרכז. אני חושב ש 8GB RAM יספיקו לי. עדיפות למפרט עם SSD בשביל המהירות ואולי גם דיסק HDD נוסף בשביל קיבולת. תודה מראש על העזרה.

• 4 תגובות
    • 2.7k צפיות
  9. 1 עם המחשב יעסוד חלק עם אוטוקד ? 2 המלצות כלליות על המחשב ? תודה מראש

• 18 תגובות
    • 2.7k צפיות
  10. כרגע יש לי מחשב של FUJITSU עם מעבד I3 דור 4. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כרגע התקציב הוא עד 3500 עם אפשרות קלה לחריגה בכמה מאות שקלים ( אם זה ממש ממש ממש קריטי ). 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית כמו פוטושופ או תוכנות לעריכת סרטונים ליוטיוב, וגם ללימודים בהמשך. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא בטוח לגבי זיכרון ראם ( 8 או 16 ) וגם לגבי המעבד 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שלא יעש…

• 19 תגובות
    • 2.7k צפיות
  11. Started by דובי770,

כמה אוכל לקבל על הכרטיס Zotac GTX580 1.5GB? הכרטיס ללא אחריות.

• 18 תגובות
    • 2.7k צפיות
  12. שלום חברים מעוניין שתציעו לי מפרט למחשב בבקשה עד 10000 ש"ח במפרט חשוב שהיה מעבד של אינטל +מסך LCD 19 אינץ ומעלה תודה לכל העוזרים (מעוניין לקנות עד סוף השבוע)

• 47 תגובות
    • 2.7k צפיות
  13. שלום לכולם, יש לי אופציה לרכוש מעבדi7 2600k ולוח אם dz68bc של אינטל במחיר מוזל בתחילה תכננתי לרכוש מפרט ל-NAS שיריץ freeNas אבל לאור ההזדמנות של המעבד ולוח האם, אני מעוניין לבנות מפרט למחשב עיקרי לבית ולהשתמש במחשב הקיים כ-NAS שיריץ freeNas. לגבי המחשב החדש: 1. מה התקציב המקסימאלי? 1200 ש"ח (לא כולל מעבד ולוח אם) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, גלישה, אופיס. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו…

• 34 תגובות
    • 2.7k צפיות
  14. אורח rotem956
    Started by אורח rotem956,

היי, קודם כל שאפו לאחראיים על המדריכים לקנייה ועל המפרטים המומלצים! זה מאוד עזר לי :-* אני לפני קניית מחשב. אני לא צריך משהו מפוצץ, בכלל לא, ובכל זאת, רציתי להתייעץ אתכם פה. השימוש העיקרי שלי במחשב הוא לחלוטין משרדי - אינטרנט, וורד, נגן מוזיקה. אני גם רואה המון תכני וידאו באינטרנט, אם זה ביוטיוב, ואם זה במאקו, או רשת, או ווינט, או ספורט5. במחשב הנוכחי והסופר-סופר-ישן שלי, הרבה פעמים אני נתקל בבעייתיות מסוימת להריץ סרטונים מסוימים באתרים מסוימים. אני לא חושב שאמורה להיות בעיה כזאת במחשב חדש, אפילו בתקציב של 1000 שקל, אבל חשוב לי להדגיש את הנקודה הזו בכל זאת, למקרה שאני טועה. שימושים נוספים, של פעם ב... זה קיובייס (תוכנה להקלטה ועריכת מוזיקה). המחשב שלי לא מיועד להיות מחשב…

• 32 תגובות
    • 2.7k צפיות
  15. Started by Masasa,

http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKDellInspiron5010 איך המחשב? ממש התרשמתי ממנו חוץ מהקטע של המשקל שלו הוא ממש טוב לפי דעתי... לא ראיתי הרבה מחשבים ניידים עם כ.מסך כזה (לפחות לא במחירים האלו....) השאלה אם הוא מחשב טוב והחברה היא חברה אמינה... כי אמרו לי שdell לא כל כך טובים.... עוד משהו המשקל משמעותי עד כדי כך ? יש כל כך הבדל בין 2.7 ל-2.5 ? כי ראיתי מחשב נוסף... http://www.wallashops.co.il/ws/a/ah.aspx?ai=2574077 בעיקרון חשוב לי שהוא יספק אותי מבחינה נוחות וביצועים תודה רבה לכל העוזרים!

• 9 תגובות
    • 2.7k צפיות
  16. אז הינה אנשים חבר שלי החליט בסוף על המיפרט ואחרי שרצה ב2.5K העלתי אותו ב100 ש"ח ויצא 2.6K. רוצה לדעת מה דעתכם, כנראה היום או מחר רוכש את המחשב, בTMS. מעבד: Athlon 64Bit AM2 5000 DualCore OEM כמות: 1 - מחיר: ₪329 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 64 Pro כמות: 1 - מחיר: ₪105 לוח אם: Gigabyte GA-MA770-DS3 כמות: 1 - מחיר: ₪428 מארז: Compucase HEC 6A19 400TRT Black כמות: 1 - מחיר: ₪362 קירור למארז: Arctic Cooling AF12025 PWM 120mm כמות: 1 - מחיר: ₪33 זיכרון: A-Data 1GB DDR2-800 Vitesta HeatSink CL5 כמות: 2 - מחיר: ₪119 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 320Gb 16MB AAKS כמות: 1 - מחיר: ₪286 כרטיס מסך: Palit 9600GT Sonic 512MB DDR3 Retail כמות: 1 - מחיר: ₪657 כונן אופטי: LG GH…

• 35 תגובות
    • 2.7k צפיות
  17. שלום, אני בונה מחשב בשביל ההורים שלי, שימוש עיקרי - אינטרנט, אופיס, קצת סרטים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט ואופיס מעט תכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתכונות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ', 1920X1080. -לאילו הגדרות…

• 18 תגובות
    • 2.7k צפיות
  18. כבר ראיתי פה בפורום דיון בנושא הזה, אבל מכיוון שלא יצא לי דבר ברור משם (ממש לא.. היו כ"כ הרבה דעות, שבסוף לא הבנתי מה עדיף) רציתי לדעת, אחת ולתמיד - מה עדיף במחשב נייד (במקרה שלי - HP G7030EJ) - בשימוש רגיל - להשאיר אותו מחובר לחשמל, או לעבוד עם הבטריה? קצת הסבר: במקום שאני בדר"כ משתמש במחשב, יש שקע. אני בקושי משתמש בו בדרכים. בעיקר במקומות עם חיבור לחשמל. חשבתי בהתחלה להוציא את הבטריה מהמחשב, ולעבוד רק עם חשמל. כך חשבתי 'לשמור' על הבטריה, למקרים שאצטרך אותה. אולם אח"כ קראתי פה ובמקומות אחרים שצריך לפרוק ולטעון את הבטריה לפחות פעם בחודש או משהו כזה, ושגם הפרדה של הבטריה מהמחשב לא תועיל הרבה לשמירה על הבטריה, כיוון שיש לה 'בלאי טבעי' או משהו. ניסיתי גם להבין ממסמכי העזרה ש…

• 13 תגובות
    • 2.7k צפיות
  19. דגשים: מסך 14. קל ונוח לנשיאה. משקל לא גבוה. שימוש, אינטרנט, אופיס וקצת סרטים. אמין. הלכתי על המעבדים החדשים כיוון שהבנתי שהם חסכוניים בחשמל. שתי האופציות אליהן הגעתי : HP ENVY TouchSmart 14t-k000 Ultrabook 890$ Windows 8 64 4th generation Intel Core i5-4200U Processor + Intel HD Graphics 14.0-inch diagonal HD BrightView LED-backlit Display Touchscreen (1366 x 768) 8GB DDR3 System Memory (2 Dimm) 500GB 5400 rpm Hard Drive 24GB mSSD Hard Drive Acceleration Cache No Additional Office Software No additional security software 3 Cell Lithium Ion Battery No Internal DVD or CD Drive Standard Keyboard HP TrueVision HD Webcam w/ integrated digital mic Intel 802.11b/g/n WLAN …

• 16 תגובות
    • 2.7k צפיות
  20. שלום חברים! אני מחפש מחשב נייד לצורכי עבודה המחשב יצטרך לעבוד שעות רבות ללא גישה לחשמל כדי לטעון, לכן אני צריך שיהיה אפשר לטעון אותו בעזרת power bank חוץ מזה הוא צריך להיות דיי סטנדרטי , הוא לא צריך להיות חזק במיוחד 16 גיגה ראם SSD כלשהו ( 500 גיגה זה טוב) ומערכת הפעלה windows התקציב הוא סביב ה 3000 שקל ללא מעמ, גמיש הסיבה שאני שואל כאן ולא הולך לאתר כלשהו ומזמין, זה בגלל שאני לא בטוח לגבי הטעינה באמצעות USB-C, אני לא בטוח אם זה משהו סטנדרטי שכול מחשב עם USB-C יתמוך בוא, או שזה משהו מיוחד יחסית ולכן אני שואל פה תודה על העזרה!

21. Started by elis02,

יש לי התלבטות בין שני מחשבי לנובו האחד זה y510p והשני זה w540 שניהם של לנובו. מה לדעתכם יותר טוב? זה המחשבים לאחר חיפוש ברשת שהגעתי אליהם. הדרישות למחשב: * מטרות המחשב: עבודה בעיקר בתוכנה matlab, צפייה בסרטים, אינטרנט וכו'. בתקווה גם משחקי אסטרטגיה חדשים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל 15.6 אינץ (סטנדרטי נכון להיום להבנתי). שלא יהיה מבריק (תדרש גם עבודה בחוץ בשעות היום) * רזולוציית המסך? לא יודע * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מצלמה * משקל רצוי? לא יודע. המחשב כן מיועד להיות נייד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כ- 6 שעות עבודה בתאורה מקסימאלית (עבודה רגילה ולווא דווקא בזמן הרצת סימולציה) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, VGA * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימל…

• 15 תגובות
    • 2.7k צפיות
  22. שלום לכולם ושבת שלום, אשמח לקבל עזרה בהרכבת מחשב ביתי. בעקרון כל מה שאני עושה במחשב זה לגלוש באינטרנט, לעשות עבודות באוניברסיטה (Word וכאלו), מעט לתכנת ב- Visual Studio למי שמכיר (תוכנה יחסית כבדה), ולצפות בוידאו HD אני רב הזמן על המחשב בבית (כי כרגע אני רק לומד), ועושה בו הרבה שימוש, גם מריץ יישומים רבים במקביל, שירים הרבה (מאד) לשוניות אינטרנט שונות, קיצר המחשב שלי די עמוס בתוכנות פתוחות רוב הזמן. אני מחפש מחשב שיוכל בקלות להתמודד עם ריבוי התוכניות (יש כאלו שיגידו שזה בקטנה כי זה לא תוכניות כבדות אינטרנט ונגנים) בצורה קלה (שאני לא ארגיש שהמחשב מתאמץ). אני גם רואה לא מעט סרטים של HD במחשב (היום אני מצליח במחשב הישן לראות רק HD 720) ומוריד הרבה תכנים לפעמים גם במקביל …

• 4 תגובות
    • 2.7k צפיות
  23. שלום, התבססתי על המפרט במדור מפרטים מומלצים במחיר 2300 ש"ח. המפרט נראה לי מתאים לי בול, ויש רק שני שיפורים שאני רוצה: 1. שקט. אם אפשר לשדרג למארז שקט במחיר סביר (עד 450 ש"ח) ועם פוטנציאל נמוך לכניסת אבק ופרווה. למארז צריכות להיות יציאות עיליות (עומד על הרצפה) 2. שדרוג לוח אם. ראיתי שהלוח המוצע תומך בעד 8GB זכרון. אני מהסוג שמחזיק מחשב לאורך זמן. לא עדיף כבר לקנות לוח אם שמאפשר לי יותר? מה דעתכם על דגם GA-880GM-UD2H? ראיתי באתר של ג'יגהבייט ונראה לי מתאים. האם הוא באמת מתאים לשאר המפרט, והאם נמכר בארץ, בתקציב סביר (עד 600 ש"ח נגיד?)? http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4239#ov 2.א. כרגע יש לי דיסק קשיח מסוג SCSI. האם יהיה אפשרי לחבר אותו למחשב במקביל לדי…

• 12 תגובות
    • 2.7k צפיות
  24. Started by iSolt,

i5 4590 Arctic freezer 13 co Gigabyte GTX970 G1 Gigabyte H97 D3H Cm storm scout 2 white 1tb wd black 16gb G.Skill 1600mhz 16GB Kingston HyperX 1600mhz (ל32GB) Seasonic X-SERIES 650W modular +80 Gold SSD 250GB 850 EVO עם/בלי כונן 8TB Seagate Archive

• 1 תגובה
    • 2.7k צפיות
  25. Started by newbionekanubi,

שלום לכולם! מעוניין לרכוש מחשב וציוד היקפי עבור אמא שלי-סך הכל דרישות נמוכות מהכיוון של מה המחשב צריך לעשות. תודה לכולם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גלישה באינטרנט, אופיס, יוטיוב, גלריית תמונות 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת עכבר, מסך- 26 אינץ 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רגיל 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, או…

דיונים חדשים בפורומים