עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אהלן אני מחפש לעצמי מחשב נייד חדש שיחליף את האחד שהלך: * מטרות המחשב? לימודים (מתחיל הנדסת חשמל באוקטובר) וגיימינג. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? אין חשיבות * רזולוציית המסך? אין חשיבות * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) עוד אין לי ניסיון בישיבה עם לפטופ בכיתה, אבל בגדול צריך סוללה שתחזיק את זה (שלוש? ארבע שעות וורד?) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...)צריך HDMI ואתרנט, רצוי DisplayPort * Bluetooth? אין חשיבות* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) כדאי שיהיה באזור הטרה אבל יש לי WD Black 7200rpm מהלפטופ הישן שאני אשתמש בו אם הכונן שיגיע לא יספיק…

• 2 תגובות
    • 2.7k צפיות
  2. שאלה חשובה !!! לאחר החג (יום כיפור) אני מתכוון לקנות מחשב נייד כרגע אני מתבלט בין שני לפטופים עיקריים שהם: מחשב נייד "15.6 Lenovo G550 2958-K3G מעבד ליבה כפולה Intel® Core 2 Duo Processor T6500 2.1GHz מסך "15.6 כולל מצלמה מובנית מאיץ גרפי - Video NVidia GeForce G105M זכרון 4096MB DDR III 1066MHz דיסק קשיח 320GB SATA 5400 RPM מידע בנושא קיבולת ונפחים לחץ כאן כונן אופטי צורב MultiBurner תקשורת כרטיס רשת אלחוטי WiFi כרטיס רשת LAN 10/100 יציאות USB 2.0X3 ,VGA יציאת רשת עכבר Touch מערכת הפעלה Windows Vista® Home Premium עברית או אנגלית אחריות שנה אחריות בינלאומית במעבדות Lenovo ניתן להרחבה ל-3 שנות אחריות ב-590 ש"ח (אחריות ע"י היבואן הרשמי) לינק לאחריות בינלאומית סוללה …

• 14 תגובות
    • 2.7k צפיות
  3. שלם לחברי הפורום. מכיוון שאני שואל לגבי מפרט ספציפי: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=133170&section=293&target=%D7%9E%D7%A9%D7%97%D7%A7%D7%99%D7%9D בקצרה, מעוניין "לפנק" את עצמי במחשב בעל יכולת להריץ משחקים מהשנים האחרונות ברמת ביצועים גבוהה מאוד מבלי להשתנק. המחשב עומד במקום לא רחב מדי (חלל למארז בתוך שולחן מחשב), לכן מעדיף מארז לא רחב מדי ועדיפות שפתח האוורור יהיה כלפי מעלה ולא מהצדדים. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4500כולל ציוד היקפי האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אני אשמח מאוד לחסוך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים לכל היותר, למרות שכמו שאמרתי מעדיף לחסוך. 2. מה הם השימושים הצפויים של המ…

• 15 תגובות
    • 2.7k צפיות
  4. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5-6K מעדיפה לא לחרוג מהשש 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית פוטושופ ואילוסטרייטור, אנימציה ועריכת וידאו אפטר אפקטס ופרימייר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך מכויל ויפה לצורך עריכת תמונות לדפוס- מאוד חשוב לי. אין צורך באחרים. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא יודעת מה זה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס …

• 9 תגובות
    • 2.7k צפיות
  5. שלום.. דוד שלי מעוניין לרכוש מחשב [ הראשון שלו, כמה מרגש :-X ] לגלישה באינטרנט בלבד. עכשיו הוא חסר כל הבנה בשימושי המחשב [וכאן אני נכנס לתמונה, צריך להסביר לו מה עושים עם ה"קופסה" הזאת ] אני לא יודע לגבי תקציב, זה יכול להגיע ל 6אלף אפילו, אבל ממש חבל. הוא לא מעוניין לשמוע מוזיקה במחשב - יש לו מערכת סטריאו מפלצתית בחדר. הוא לא מעוניין לראות במחשב סרטים - יש לו מנוי חופשי לדיוידי וטלויזיה ענקית > לא צריך רמקולים איכותיים כ"כ. הוא לא מעוניין לשחק במחשב - לא צריך כרטיס מסך באיזה 2XXX ש"ח. רוב ההתעניינות שלו היא לגלוש ברחבי האינטרנט, לצורך מידע, ספורט וכדומה אני מעוניין במשהו כמו 2 מפרטים שונים, עם מסך 17" LCD, ומפרט CRT. רצוי מפרט אינטל, אבל לא הכרחי, שיהיה בהת…

• 17 תגובות
    • 2.7k צפיות
  6. שלום לכולם. לפני מספר חודשים נעזרתי בפורום זה לבניית מפרט למחשב חדש ממנו אני מרוצה. התרשמתי לטובה מהמקצועיות והנכונות לעזור ולכן אני כאן שוב.. בקרוב אני מתכוון להחליף את הTV שלי בLED, והתחלתי להשתעשע ברעיון גם להוסיף למערכת שלי (רסיבר 5.1) HTPC. התקציב, במידה ואני אחליט לשדרג\לקנות HTPC, הוא גמיש כל עוד יחס העלות/תועלת משתלם (אני מוכן להשקיע בעבור ביצועים טובים, אבל לא רואה טעם בהפרש גדול במחיר עבור הפרש קטן בביצועים..). המחשב ישמש בעיקר עבור מוזיקה וסרטים (HD), אינטרנט ומעט יישומי אופיס. המחשב הישן שלי (בן כ-6 שנים) עדיין עובד, ושאלתי היא האם יש טעם להתבסס עליו או שמא עדיף להשקיע ברכיבים חדשים? החלקים הרלבנטיים במחשב הישן: מעבד - E6750 2.66 GHz לוח אם - Intel DP35DP זי…

• 19 תגובות
    • 2.7k צפיות
  7. Started by איילון אור,

המחשב ישמש לדחיסת אודיו/וידיאו (זה בעצם הרעיון שהחברה שבה אני עובד מפתחת, שיטת חדשנית לדחיסת אודיו וידיאו), לגלישה. ומאוד נדיר משחקי מחשב של הילדים שלנו. עם המחשב נצטרך גם מסך דק (לא כל כך חשובים האינצים, אבל חשוב דק כי אין הרבה מקום לתקוע אותו), ציוד הקפי פשוט;מקלדת עכבר ורמקולים. נצטרך את ה3.06 של אינטל, פשוט כי הוא היחיד שתומך בהייפר ת'רד שעל זה אנחנו מתבססים בתוכנה. נצטרך גם את הAUDIOGY2 בשביל כמה תכונות שבו. התקציב הוא 14000 שקל. תודה.

• 16 תגובות
    • 2.7k צפיות
  8. היי כולם! הודעה ראשונה, הגעתי בעקבות המלצות חמות אשמח להמלצה על מחשב נייד לצרכי פיתוח *ערכתי לצורך התאמה לשאלון הנעוץ. 1. מה התקציב המקסימאלי? אזור ה-6K, גמיש א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 1. פיתוח תוכנה - ג'אווה, אנדרויד, ווב, מטלאב, מכונות לומדות. צריך להיות מסוגל לעיבוד נתונים מהיר ועבודה עם קבצים גדולים. 2. צריך להיות מסוגל לסחוב בצורה טובה מספר סביבות פיתוח פתוחות, מכונה וירטואלית וגלישה בכרום במקביל. 3. עריכה גראפית וצי…

• 19 תגובות
    • 2.7k צפיות
  9. Started by תם ברנד,

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. * גודל המסך? מאט, 13 או 14 * רזולוציית המסך? HD 1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? 2-3 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא במיוחד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? חשוב שיהיה SSD קטן בשביל עבודה יותר מהירה. * כונן אופטי? מה זה? * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. תודה רבה ושבוע טוב, תם

• 10 תגובות
    • 2.7k צפיות
  10. שלום זו ההודעה הראשונה שלי בפורום הזה. נעים מאד, פאסט ג'אפאז. זה הכינוי שלי (קשור לתחום האופנועים). אני משתמש PC & MAC. מסיבות שאין ברצוני לפרט, או להתווכח עליהם. אני מעוניין לרכוש מחשב PC. תקציב 14000-9000 ש"ח למחשב+מסך+כונן חיצוני. המחשב שאני רוצה צריך לכלול בתוכו 2 עד 3 גיגה זיכרון. איכותי מבית טוב ! כונן פנימי מהיר מאד. בנפח של לפחות 250 או יותר. ספק טוב ושקט. חשוב לי שהמחשב יעבוד שקט. כרטיס קול איכותי בעל מספר כניסות ויציאות. מערכת קירור טובה למעבד. שקטה אם אפשר. מקלדת ועכבר בלוטות' העכבר צריך להיות נוח לעבודת גרפיקה. צורב DVD הכי טוב שיש. כונן חיצוני 250-500 גיגה בעל חיבור USB2 או פיירווייר. (תמיד חסר לי חיבורי USB אז שיהיה מספיק) *עריכה - …

• 13 תגובות
    • 2.7k צפיות
  11. Started by HealingAura,

שלום, אני רוצה לשדרג את המחשב שלי שנקנה לפני חמש שנים. בעיקר מעוניין בשדרוג של הזיכרון ושל ההארד דיסק, אבל אשמח לקבל חוות דעת למקרה וכדאי לשדרג רכיב נוסף. המפרט הנוכחי שלי: [TABLE=class: cms_table, width: 500, align: right] [TR] [TD=align: left]Core i7 920 2.66GHZ 8MB[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]3x2048GB 1333MHZ DDR3[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]Western Digital 1000 / 7200RPM SATA3 16MB[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]Asus P6T Deluxe[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]CoolerMaster HAF 932[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]Dell 24 2408 WFP[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]Antec high current gamer 750W [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]ATI Radeon …

• 8 תגובות
    • 2.7k צפיות
  12. Started by zabal12,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ברמה גבוה+תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אין תכנות עיקריות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.כל סוגי המשחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכ…

• 27 תגובות
    • 2.7k צפיות
  13. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב מירבי 4k, מתחת לזה (3-3.5k) יכול להיות נחמד. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש גרפי לצלם - עריכת תמונות סטילס שאני מצלם, בפוטושופ ולייטרום cc. אני בדרך כלל עורך פרויקט אחד ביום עבודה רגיל, עד 400 תמונות לאלבום בלייטרום, מצלם בfull frame קבצי raw. מעבר לזה, עושה עבודה משרדית באופיס וגלישה באינטרנט. לא עורך וידאו. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי כרטיס מסך gtx770 בן שנה וחצי, שאני יכול להתקין במחשב…

14. טוב, אז סוף סוף יש דרישות מערכת ל- GTA V, והמחשב שלי אומנם עומד בדרישות המינימליות, אבל לא במומלצות. המפרט שלי: והדרישות של GTA V: אין לי תקציב ספציפי, והייתי מעדיף להשתמש כמה שיותר ברכיבים הקיימים (אפשרי לקנות גם רכיבים יד שניה). תודה!

• 16 תגובות
    • 2.7k צפיות
  15. Started by Kukishin,

הבן הקטן קילף לי מקשים. יעל פתרונות רוצים 370 ₪ על מקלדת חדשה. יש פתרון יותר זול?

• 10 תגובות
    • 2.7k צפיות
  16. Started by gabbay,

אני מתכנן לעשות שידרוג קטן למערכת שלי ורציתי לדעת בכמה אני יכול למכור זוג כרטיסי Innovision GeForce GTX470 1280MB GDDR5 עם הקירור http://www.arctic.ac/en/p/cooling/vga/376/accelero-xtreme-plus-ii.html?c=2182 במחיר ליחידה? תודה

• 5 תגובות
    • 2.7k צפיות
  17. Started by Neo810,

היי, אנחנו זקוקים למחשב נייח חדש לעבודה בייתית ונשמח לעזרתכם. מדובר במחשב שעיקרו עבודה בייתית "רגילה", הכוונה בעיקר תוכנות אופיס, אינטרנט, יוטיוב וכו'... מצד שני, מדובר בעבודה קצת יותר עמוסה מהרגיל, הכוונה לעבודה על מס' קבצי וורד ואקסל פתוחים במקביל ולעיתים גם פאואר פוינט ובנוסף דפדפן הכרום פתוח עם מס' טאבים פתוחים במקביל. מעבר לזה, אנחנו מזרימים מדיה לטלויזיה חכמה דרך כבל רשת (הכוונה שהסרטים או הסדרות יושבים על המחשב אבל הצפיה נעשית דרך הטלויזיה) - לעיתים עם יש סרט שהוא ב4K אז הוא יכול לשקול לא מעט... בקיצור, המחשב צריך להיות חזק מספיק לכל העבודות האלה... כמובן שנשמח אם כל הרצונות שלנו נכנסים לתקציב, אבל אם…

• 16 תגובות
    • 2.7k צפיות
  18. Started by GreenGlob,

שלום כולם! בפעם האחרונה שהתיעצתי כאן, החודש לפני חמש שנים, יצאתי מרוצה מכל הכיוונים ואני בטוח שגם הפעם (; לענייננו, ברשותי מחשב מזדקן ששירת אותי נפלא לאורך השנים אבל העת הגיעה ואני מחפש יורש. אני קורא כאן בפורומים בשבועות האחרונים בשביל לחזור קצת למשחק ולהבין מה מימיני ומשמאלי ולדעתי הצלחתי לקבל מושג לא רע על המפרט שאני מכוון אליו אבל אין כמו חוות דעת מקצועית. התקציב בגדול הוא 4,000 שקלים, אבל אני גמיש ומוכן למתוח אותו נגיד עד 4,300 במידה ויש רציונל מאחורי הבחירה בחלקים. נקודות שיעזרו לכם לעזור לי: השימושים הם גיימינג בעיקר, על הגדרות גבוהות כלל שיתאפשר. שקט לא ממש חשוב. לדעתי רעש סטטי ברקע עוזר לי להירדם. לגבי הרכיבים - אני לא צריך כונן אופטי/HDD אין לי בעי…

• 18 תגובות
    • 2.7k צפיות
  19. השאלה בכותרת, תודה לעוזרים!

• 12 תגובות
    • 2.7k צפיות
  20. מחשב די ישן. יש משהו שאפשר עוד לשדרג 'בקטנה' לבוסט יפה באנרגיה? * Intel i7-6700 * GA-H170-HD3 Gigabyte * 2x8Gb Corsair CMK8GX4M1A2400C14R 2400Mhz DDR4 * 2x8Gb TEAMGROUP Elite Plus TPRD416G2400HC16DC01 2400MHz DDR4 * Samsung SSD 750 EVO 500GB * Palit GTX 1050Ti StormX 4GB DDR5 PCIE HDMI DP

21. מטרות המחשב? עריכה גרפית (פוטושופ), תכנות (PHP, html5, css3, jQuer) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14 מקסימום. מאט ללא ספק. * רזולוציית המסך? FHD! * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת נוחה ומוארת - בונוס * משקל רצוי? אשמח למשהו על גבול ה 2 קילו, לא אתנייד איתו כל כך הרבה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אשמח ל 6 שעות עבודה, אם יש יותר מה טוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 * Bluetooth? כנ"ל * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD 256 מינימום * כונן אופטי? מיותר * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן, כמה שיותר, יותר טוב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? קניתי בעבר …

• 6 תגובות
    • 2.7k צפיות
  22. Started by LeftRight,

צריך מפרט מחשב ב5000+- בלי מסך תודה

• 30 תגובות
    • 2.7k צפיות
  23. בוקר טוב, אשמח לעזרתכם בבנית מחשב לצורך הפיכתו לNAS. המטרה היא להכניס כמה שיותר כוננים בפנים. למשל 8 הארד דיסקים של 4 טרה כל אחד. האם בהנחה שבאמת אני הולך לשים בפנים 8 הארד דיסקים אני צריך לוח אם שיכול להתחבר לכולם (8 כניסות) או שהם משורשרים אחד לשני? בקיצור אשמח לעזרתכם בבניה של המחשב בדגש על הלוח אם, מעבד, זיכרון RAM, ספק כוח ומארז. הארד דיסקים - יש לי. התקציב הוא סביבות 2000-3000 ש"ח (ללא ההארד דסקים וללא מערכת הפעלה). המון תודה

24. Started by Elek,

שלום, מפרט של המחשב נייד : מעבד i5 4200H זכרון 2X4 DDR3 דיסק קשיח של TRANSCEND M.2 256GB ועוד אחד של HGST 1TB 7200RPM כרטיס מסך GTX 860m גודל המסך 15.6 - 1920x1080, PLS מה המחיר שלו ? תודה

• 5 תגובות
    • 2.7k צפיות
  25. איזה חברות מספקות, כיום, אחריות בינלאומית (מלאה או חלקית) על מחשבים ניידים, עד לאיזה רמה, מה הפרוצדורה וכו'? אני שוקל להזמין נייד מחו"ל כי זה יוצא הרבה יותר משתלם (בלי משלוח, מעביר דרך אנשים שנמצאים בחו"ל ובאים לארץ) תודה, גיא. עריכה: נעשה את זה כמו שצריך, רק למקרה שלא עשיתי בחירה טובה בלפטופ עצמו. * מטרות המחשב? משחקים בינוניים (ממשחקי אסטרטגייה סטייל WC3 וRA, עד FPS קלים, וכעקרון ככל שאפשר ללכת ליותר כבד יותר טוב, אבל מפה והלאה זה לא חובה), תכנות (למטרות לימודיות, סביר להניח שלא יהיו פרוייקטים כבדים במיוחד, אבל עדיף שיתקתק הכל), לימודים (Word, תוכנות יחסית כבדות בExcel [חישובים פיזיקליים כאלה ואחרים], עבודה עם כל כלי של מעבדת פיזיקה שמסוגל להתחבר למחשב [שזה 99% מהם, אבל…

• 11 תגובות
    • 2.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים