ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מחפשת מחשב נייד למטרת עבודה (תוכנות אופיס בעיקר) ועריכת תמונות קלה (אשמח אם Corel Paint Shop Pro Photo XI תוכל לרוץ עליו חלק). חשוב לי שהמסך/כרטיס מסך יהיה מספיק טוב כדי שאוכל לערוך בקלות את התמונות (תמונות לא כבדות). בנוסף, אשמח אם אוכל לשמוע בו מוזיקה באופן סביר ולראות סרטונים באיכות 720p (יוטיוב, avi.). הנקודה הכי חשובה היא שהוא יהיה קל ככל שניתן (כמה שפחות, ולא מעל 2 קילו). הסכום- עדיף עד 4,000 שקל, אבל אם המחשב מאוד אטרקטיבי אשקול גם עד 5,000 שקל. מטרות המחשב - עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים (לא HD), עריכה גרפית קלה (דו מימדית) * גודל המסך - בין "13.3 - "11.6 * משקל רצוי - כמה שפחות - 1-1.8 קילוגרם * האם נדרש זמן סוללה ארוך- שתספיק ל…
-
- 15 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 ש"ח- אם כי המטרה היא לקנות באילת, כך שהמחיר שאני רוצה לשלם הוא עד 5500 בערך. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל- במידה וזה באמת משנה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 +|- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כל תוכנות ADOBE, ביחוד אפטר אפקטס, פוטושופ ופרימייר. תוכנות כבדות לעריכת וידאו ואנימציה. (אופן שימוש הוא פרנסה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולו…
-
- 12 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
הי, אני מרכיב מפרט מחשב לאולפן מוזיקה בתקציב של 10K ומנסה להבין אם כדאי להתבסס על DDR5 או DDR4. אני רואה שמהירות ההעבודה בDDR5 מגיע לכמעט כפול מזה שבDDR4 בממוצע אך הלייטנסי גם כן גבוה בהרבה... מה עדיף? (מבחינת ביצועים לא מבחינת עלויות). בנוסף מתלבט אם שווה להשקיע ב 12900K להבנתי 12700K נותן כמעט את אותם הביצועים. תודה!
-
- 15 תגובות
- 2.8k צפיות
- 2 followers
-
-
השאלה בכותרת, תודה לעוזרים!
-
- 12 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אני מעוניין בלאפטופ שיאפשר לי לפתח תוכנה יותר ביעליות. כלומר, המטרה היא שהקומפלציה והעבודה עם המחשב תהיה כמה שיותר מהירה וחלקה. למיטב הבנתי SSD, מעבד וRAM הם השילוש הקדוש בשביל עבודה כזו. אז אני רוצה לדעת אם המחשב הזה יספיק לי לעבודה עם ANDROID STUDIO, UNITY ואוליי גם VISUAL STUDIO דבר אחד שהייתי רוצה זה SSD של 256 GB במקום רק 128, אבל חוץ מזה נראה לי שהמחשב הזה יהיה טוב לעבודת פיתוח? מה אתם אומרים? עריכה: אגב, איך אני יודע שהמוכר לא מחליף לי לרכיבים שלא מגיעים עם המוצר או מחליף את הרכיבים המקוריים ברכיבים "פושטים"? ואם אני אבקש כונן SSD 256 GB איך אני יודע שהוא שם לי משהו באותה האיכות של התוצרה של ASUS או שהוא שם לי סתם משהו פחות אי…
-
- 8 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייח למשחקים עד 4000 שקל, חיפשתי בק.ס.פ. תעזרו עם מפרט אופטימלי בבקשה שאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 חריגה 2. מה שימושי המחשב? - משחקים ועריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גם לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - World of Tanks, Battlefield 2/3, Civilization 3,4,5, Mount and Blade. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב: '1920X1080 21 3. האם יש צורך בציוד הקפי: אין צורך 4. האם יש רכיב שא…
-
- 11 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אז ככה שמעתי על הפורום הזה שהוא קטלני בכל הקטע הזה של בקשות מפרטים אז בואו נראה מה אתם שווים לאחרונה קיבלתי בוא נגיד " יד פתוחה " בקניית מחשב עקב אירוע מסויים. יש לי בעיה אחת , אין לי מושג איפה הגבול! אני רוצה מחשב אש , הכול על אולטרה לפחות כמה שנים טובות וגם שיוכל לצלם לי סרטונים תוך כדי , רציתי לתת ניסיון לערוץ יוטיוב של כל מיני דברים. בוא נגיד שהתקציב הוא.. 8 אלף ככה יש אפשרות לחרוג אבל לדעתי זה בערך הגבול. עוד משהו , אני רוצה גם המלצה למסך כי ראיתי שיש הרבה אפשרויות במיוחד עם כניסת טכנולוגיית ה 4K חזק לשוק אז גם בזה אני צריך עזרה . המליצו לי על כרטיס GTX 980TI , ראיתי את המחיר והייתי קצת המום כי לא קניתי כרטיס כזה בחיים אבל אם אפשר לבנות איתו משהו בגדר הת…
-
- 2 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
כל המחשבי מולטימדיה באים עם מסך מבריק וזה ממש מעצבן! הבנתי שאפשר לשים מדבקת אנטי גלייר והמסך הופך למט-איפה משיגים מדבקה כזו?
-
- 1 תגובה
- 2.8k צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש מחשב DELL מהחנות הנ"ל. האם הם נותנים את האחריות או האחריות מסופקת ע"י היבואן הרשמי? (כי חנות מסוימת טענה בפני שזו אחריות לא רשמית). נכון לעכשיו האתר שלהם לא עובד, אז אני לא יכול לברר זאת, מה שגם קצת מחשיד.
-
- 10 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
הי אני מחפש מחשב נייד שיהיה: 13.3 אינץ קל (2 קילו זה הגג שבגג, עדיף פחות מ-1.8 ) עם CORE 2 DUO עם 2 גיגה זיכרון לפחות הארד דיסק 160 גיגה ומעלה צריך גם שיהיה בו WIFI (כדאי להשקיע במחשב עם תקן N? זה הולך לתפוס חזק? שווה את המחיר?) שהסוללה תחזיק כמה שיותר זמן (לא מבין כל כך בזמני סוללה במחשבים ניידים בכלל, ובכאלה קטנים חזקים במיוחד לא מבין) כונן דיסקים הבנתי לפי מה שחיפשתי באינטרנט שכמעט ואין במחשבים כאלה כונן, אבל אם יש אז שיהיה לפחות צורב DVD מחפש כמה שיותר טוב בכמה שפחות כסף אין לי עדיין תקציב מוגדר, ויש מצב שאני יביא אותו מארה"ב, אז אם יש משהו שם טוב ויחסית זול אז גם תופס תודה לעוזרים, בר
-
- 7 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אחרי התלבטויות החלטתי ללכת על המחשב הבא: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=12338&aff=Ret זאת החנות הכי זולה שמצאתי את המחשב. האם חנות טובה/אמינה? והאם אני יוכל לראות את המחשב לפני שאני קונה אותו במידה ואני הולך לשם? אה ומשו אחרון, כדאי לבקש הנחה שאני מגיע לשם? או שזה לא ריאלי?
-
- 2 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
בוקר טוב, אשמח לעזרתכם בבנית מחשב לצורך הפיכתו לNAS. המטרה היא להכניס כמה שיותר כוננים בפנים. למשל 8 הארד דיסקים של 4 טרה כל אחד. האם בהנחה שבאמת אני הולך לשים בפנים 8 הארד דיסקים אני צריך לוח אם שיכול להתחבר לכולם (8 כניסות) או שהם משורשרים אחד לשני? בקיצור אשמח לעזרתכם בבניה של המחשב בדגש על הלוח אם, מעבד, זיכרון RAM, ספק כוח ומארז. הארד דיסקים - יש לי. התקציב הוא סביבות 2000-3000 ש"ח (ללא ההארד דסקים וללא מערכת הפעלה). המון תודה
-
- 13 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים, זקוק למחשב נייד חדש (במקום dell vostro 5470 מעבד i5). כל המשרד שלי תלוי במחשב ובמהירות התגובה שלו. שימוש אינטנסיבי מאוד בוורד, אקסל, תיקיות וחלונות גוגל כרום (עשרות לשוניות), כולם פתוחים במקביל + תוכנת ניהול משרד ודרופבוקס ברקע. לא יכול להרשות לעצמי לאגים ושניות ארוכות של המתנה מלחיצה ועד שהמסמך נפתח או מחשב שנתקע כי פתחתי 5 לשוניות כרום וה-cpu בעננים.. לא חשוב - תקציב כרגע (עדיף שיהיה עד 5k אבל אפשר לעלות). כן חשוב - מסך 13-14, סוללה טובה, דק, חזק מאוד (!). חשבתי על הניידים מסדרת yoga... מה דעתכם? תודה!
-
- 9 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא:משחקים עריכה גרפית,עבודה משרדית תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופןשימוש(מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, BF4,ALL THE NEWS... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט) לא צריך מארז מושתק אבל שלא יהיה רועש כי הוא מחשב לסלון. 6. ה…
-
- 17 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
היי אני סוף סוף קונה מחשב חדש והאמת שאני לא ממש מבין בזה אז אני אשמח לקצת עזרה תודה מראש מעוניין גם בדעה על מארז בשםantec 300 והאם אפשר לקנות אותו בתקציב הנוכחי. תקציב: • התקציב לרכישת המחשב:2500 • חריגה מקסימלית מהתקציב:חריגה של כ 800 -1000 בשביל מסך רמקולים ומקלדת • האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לחסוך שימושים: • מהם השימושים במחשב? (לסמן באדום).עבודה משרדית | גיימינג כבד או קל | עריכה גראפית | עריכת אודיו | עריכת וידאו | HTPC | אחר (נא לפרט): • במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק:HEROS OF THE STORM / GTA V / H1Z1/ HEROS OF NEWETH •במידה שבחרת בעריכה כלשהי, ציין שמות של תכנות בהן אתה תשתמש: • באיזו מערכת הפעלה תשתמש (32 / 64 ב…
-
- 8 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום.. דוד שלי מעוניין לרכוש מחשב [ הראשון שלו, כמה מרגש :-X ] לגלישה באינטרנט בלבד. עכשיו הוא חסר כל הבנה בשימושי המחשב [וכאן אני נכנס לתמונה, צריך להסביר לו מה עושים עם ה"קופסה" הזאת ] אני לא יודע לגבי תקציב, זה יכול להגיע ל 6אלף אפילו, אבל ממש חבל. הוא לא מעוניין לשמוע מוזיקה במחשב - יש לו מערכת סטריאו מפלצתית בחדר. הוא לא מעוניין לראות במחשב סרטים - יש לו מנוי חופשי לדיוידי וטלויזיה ענקית > לא צריך רמקולים איכותיים כ"כ. הוא לא מעוניין לשחק במחשב - לא צריך כרטיס מסך באיזה 2XXX ש"ח. רוב ההתעניינות שלו היא לגלוש ברחבי האינטרנט, לצורך מידע, ספורט וכדומה אני מעוניין במשהו כמו 2 מפרטים שונים, עם מסך 17" LCD, ומפרט CRT. רצוי מפרט אינטל, אבל לא הכרחי, שיהיה בהת…
-
- 17 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את הזיכרון ולהוסיף עוד 2gb איך זה הוא מתאים לי? http://www.gskill.com/products.php?index=144 מצאתי ב- 130 ש"ח לקנות??
-
- 13 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, אני בשלבים סופיים של בניית מפרט למחשב הבא שלי, משמש למשחקי AAA בעיקר. במקביל מחפש גם לרכוש מסך + מקלדת (מבחינת עכבר אני מסודר עם Razer Basilisk), אז יש כמה שאלות קשורות זו בזו: מסך - מחפש מסך “34 ומעלה (עד “42 מקסימום), רצוי קעור, ברזולוצית 4K (כלומר 1600 × 3840 ומעלה) - כרטיס המסך יהיה 4080 SUPER - אשמח להמלצות, וגם האם G-Sync שווה את הפרש המחיר העצום מול מסכי FreeSync Premium. מקלדת - לאחר מספר אכזבות מאיכות מקלדות ברמת High End (כמו Logitech G910 ו Razer Huntsman Elite שלאחר כשנתיים התחילו ghosting, כלומר הקשה על מקש הקלידה את האות מספר פעמים) - אשמח להמלצה על מקלדת גיימינג מכנית איכותית ואמינה, נניח עד 1000 ש”ח מפרט - חשבתי על המפרט הזה ב TMS (מעט ח…
-
- 2 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
נחוץ במערכת: C2D ו 8800GTS 320MB.
-
- 27 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אשמח לקבל המלצה לפני קניית המחשב. הדרישות- מסך 17.3 אם יש אופציה אפילו לגדול יותר זה מעולה. השימוש יהיה בעיקר בתוכנות הדמיה אוטוקאד אלוסטריטור פוטושופ וכ'ו. התקציב בין 1000$ ל2000$ כעיקרון קונין לי אותו מתנה לכן אבקש באופן חריג המלצה לשתי הקצוות. אני מתכננת לקנות מאמריקה כנראה ומצאתי ללא הבנה שתי אופציות אשמח לחוות דעתכם או למשהו מתאים יותא תודה! https://www.amazon.com/Notebook-i7-8750H-NVIDIA-Windows-Computer/dp/B06XMRPDTQ/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1529493123&sr=8-2&keywords=8750H&refinements=p_n_shipping_option-bin%3A3242350011&th=1 https://www.amazon.com/Dell-G3779-7934BLK-P…
-
- 5 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
היי אני רוצה לקנות לבן שלי מחשב למשחקים וב new egg יש את : https://www.newegg.com/global/il-en/asus-rog-strix-gl10cs-nh561/p/N82E16883221575 מקבלים במחשב ASUS עם WIN. האם משתלם מבחינת היחס :מפרט-מחיר-מותג. אם לא תוכלו לתת הצעה למחשב בעלות של עד 3500 שח בלי דרישות מיוחד מלבד WIFI. אני קונה והילד מבסוט מהפורטנייט ואולי call odf duty .... תודה
-
- 3 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
מחשב די ישן. יש משהו שאפשר עוד לשדרג 'בקטנה' לבוסט יפה באנרגיה? * Intel i7-6700 * GA-H170-HD3 Gigabyte * 2x8Gb Corsair CMK8GX4M1A2400C14R 2400Mhz DDR4 * 2x8Gb TEAMGROUP Elite Plus TPRD416G2400HC16DC01 2400MHz DDR4 * Samsung SSD 750 EVO 500GB * Palit GTX 1050Ti StormX 4GB DDR5 PCIE HDMI DP
-
- 23 תגובות
- 2.8k צפיות
- 3 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5-6K מעדיפה לא לחרוג מהשש 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית פוטושופ ואילוסטרייטור, אנימציה ועריכת וידאו אפטר אפקטס ופרימייר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך מכויל ויפה לצורך עריכת תמונות לדפוס- מאוד חשוב לי. אין צורך באחרים. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא יודעת מה זה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס …
-
- 9 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
היי, אני צריך מחשב שעיקר החשיבות שלו היא כמה שיותר זיכרון . ראיתי שניתן היום לבנות מחשב עם מפרט של 64GB, קודם כל האם ניתן במחירים סבירים ובחומרה ביתית לבנות משהו עם יותר זיכרון? בכל מקרה אשמח לקבל הצעות למפרט גם של 64GB, שזה בעיקר הלוח והזכרונות כל השאר אני אוסיף לבד. תודה!
-
- 15 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב נייד של Dell מדגם N411Z. לאחרונה ביצעתי פירמוט במחשב. לאחר הפירמוט המחשב לא זיהה באופן אלחוטי את רשת האינטרנט. ניתן להתחבר רק אם הכבל מחובר ישירות למחשב. אציין כי שאר המחשבים בבית קולטים את הרשת ללא בעיות. ניסיתי לחפש דרייברים, אך ללא הצלחה. אשמח לעזרתכם. תודה!
-
- 4 תגובות
- 2.8k צפיות
-