עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Sigma12345,

תראו, אני יודע שהתקציב לא משהו, אני רק רוצה לדעת מה הכי כדאי לי לשפר ואיך. המפרט שלי עכשיו : 2 סטיקים של 512 MB KINGSTON 667 MHZ מעבד AMD ATHLON X2 4800+ AM2 כרטיס מסך LEADTEK 8600GT 256MB הארד דיסק של 160 GB (לא, אני לא צריך יותר!) מסך 19 אינץ' (1280X1024) -מה הכי כדאי לי לשפר, ואיך? תודה מראש

• 12 תגובות
    • 663 צפיות
  2. Started by metalice,

שלום... טוב אז לפני שאני נסגר סופית על מפרט וקונה אותו... יש לי 2 מפרטים שבניתי לפי הצעות של אנשים ודברים שחקרתי בעצמי... אז ההבדל בין המפרטים הוא בלוח אם ובזכרון... אני צריך מחשב שיחזיק לי כמה שנים בסביבות השלוש למשחקים החדשים שיצאו לעבודה שוטפת של אינטרנט וכדומה.... מבחינת תקציב אז התקציב שלי הוא עד 6.5 לגביי הכל עם מסך ומקלדת... אומרים לי שלוח אם היקר שבחרתי והזיכרונות חבל על הכסף... אבלל אני חושב על זה בתור השקעה ארוכת טווח.. יחסית... אז אולי כן כדי ללכת על הזכירון ddr3 עם ה6 גיגה? ללא אוברקלוקינג בזמן הקרוב מהא אתם אומרים? תודה 1....................... מעבד: [..] AMD PHENOM II X4 955 (3.1GHz) - BLACK EDITION - BOX ¤1196 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H ¤559 מס…

• 8 תגובות
    • 572 צפיות
  3. שלום לכם. כבר פעם אחת נעזרתי בפורום למחשב עם אותם צרכים לפני שנה והוא היה נפלא אז באתי גם הפעם. אז ככה, אני צריך מחשב למשחקים גם כבדים אבל לא יותר מדיי הכי כבד יהיה Crysis. אני ישתמש במחשב גם להורדת סרטים ולהרבה תוכנות שגם כן לא כבדות הכי כבד יהיה משהו כמו PhotoShop או אולי קצת יותר. וכמובן לאינטרנט וזהו. וצריך גם ציוד הייקפי כולל מסך מקלדת ועכבר. ושכחתי לציין שאני צריך גם מערכת הפעלה בתקציב (אני חושב שאני יקח Vista 60BIT) באתי לפה כי אני כבר מזמן לא התעדכנתי בתחום המחשבים ואני צריך את עזרתכם הכנתי מפרט ראשוני שאפשרי גם לשנות פה הכל את אל תתבישו להגיב אשמח לכל עזרה. תודה . מעבדים Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz 6Mb 1333MHz BOX ¤895 פתרונות קירור למעבד Cooler Master…

• 45 תגובות
    • 2.4k צפיות
  4. המחשב ישמש לבת משפחה לאינטרנט אופיס והורדת שירים, ממש לא משהו רציני. צריך גם מסך מקלדת עכבר ומערכת הפעלה Windows וכמו שכתוב^^^ התקציב הוא 3K עם חריגה אפשרית תודה. ורציתי לדעת מה דעתכם על אחד מאלה? http://www.tmsfox.co.il/Product.aspx?productid=2893 http://www.tmsfox.co.il/Product.aspx?productid=2267 http://www.tmsfox.co.il/Product.aspx?productid=2892 ???

• 4 תגובות
    • 726 צפיות
  5. שלום רב, ברצוני לקבל ייעוץ לרכישת מחשב ביתי. אני מעוניין במחשב איכותי וטוב שישרת אותי זמן רב, ולא יגביל אותי בצורה כלשהי. אשמח אם תציינו באופן כללי אם המפרט המוצע מוגבל בצורה כלשהי (דהיינו - אם יש בו חסרונות). להלן הפרטים: 1. מה התקציב? עד 5,000. ניתן לחרוג במעט מהתקציב אם יש צורך. 2. מטרות המחשב? בעיקר עבודה משרדית, אינטרנט, צפייה בסרטים וקצת פוטושופ. אציין שהעבודה המשרדית כוללת בעיקר עבודה מול תוכנות כגון Visual Studio, sql, ותוכנות דומות. מדי פעם אני מריץ מכונות וירטואליות באמצעות VMware. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? אין צורך. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? אין משהו ספציפי. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא ממש. מעדיף כמובן חברות עם ציוד איכ…

6. 1. התקציב 3000-3500 ללא מסך. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: משחקים , צפיה בסרטים, הורדות, 3. צריך ציוד הקפי של מקלדת ועכבר 4. אני צריך את כל הרכיבים. 5. אין העדפה של חברה מסויימת. 6. נושא העיצוב לא משנה לי כל כך אבל הקירור חשוב במיוחד עם הכרטיס מסך שנבחר. 7. לא צריך מערכת הפעלה אבל צריך הרכבה של המחשב. 8. אין צרכים מיוחדים. 9. חשוב מאוד שהמחשב יהיה שקט. 10.לא מתוכנן OC 11.מתכנן לשחק PES2009,GTA4 וכו' *יש לי כרגע מסך 19". מתכנן לרכוש 22"HD חדש בעוד מספר חודשים. המפרט שקיבלתי הוא כזה: עבד AMD Phenom II X2 550 Box ¤541 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1302 לוח אם Gigabyte GA-M720-US3 ¤380 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GM720US3 כונן קשיח Westren Dig…

• 1 תגובה
    • 484 צפיות
  7. שלום לכולם! הצטרפתי לפורום כי יש לי החלטה קשה אני מחפשת מחשב קל ונוח לא יותר מ 13" לא לצרכים גרפיים או משהו ללימודים ובכלל לשימוש בחוץ התלהבתי מה דל החדש וגם מהמק בוק אייר השאלה מה לקנות ואם יש המלצה אחרת אז אני ישמח לשמוע את הדעות שלכם. התקציב הוא עד 7000 ויש אפשרות לקנייה בארה"ב [glow=red,2,300][/glow]

• 66 תגובות
    • 4.3k צפיות
  8. מפרט מחשב תקציב , 3000 שח במזומן מטרה: שרטוט ובנית מודלים תלת מימדים, רינדור של מודלים תלת מימדים . תוכנות autocad, archicad, photoshop, sketchup. למעט זאת שימושים משרדים סטנדרטיים. אין צורך בציוד היקפי העדפה ברורה למעבד אינטל, רצוי ספק באזור ירושלים קירור - מחשב שקט. אין צורך במחשב מעוצב הרכבת המחשב במעבדה .אין צורך במערכת הפעלה. לא נדרש OC אלה אם כן לדעתכם OC ישפר משמעותית את השימוש במחשב מצורף מפרט שהורכב משני מפרטים שהוצעו לי לפני כחודש בפורום זה ניתן להשתמש בו כבסיס להתיחסות. האם לדעתכם כדאי להשקיע תוספת תקציב למעבד מבחינת יחס עלות/תועלת? מפרט מחשב רכיב דגם מחיר מעבד intel core 2 quad q8200 4M 1333MHz 860 לוח אם Gigabyte GA-G31M-S2C 270 קרור למעבד …

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  9. איך המפרט הזה : עבדי ‏AMD Athlon II x2 250 3.0Ghz Socket AM3 Tray מאווררים וגופי קירור Arctic Cooling Freezer 64 Pro (754, 939, AM2) לוחות אם למעבדי ‏AMD GIGABYTE MA785GMT-UD2H AM2+, AM3, 785G, DDR3 1666, VGA ATI HD4200, HDMI זכרונות DDR III 1333Mhz 2GB Kingston Value זכרונות none דיסקים קשיחים Western Digital 250GB 7200RPM, 8MB, SATA II WD2500AAJS כרטיסי מסך Sapphire HD 4890 1GB GDDR5 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E כרטיסי עריכה וטלויזיה none כרטיסי קול none צורבים LG DVD±RW GH22NP20 x22 Beige IDE ציוד רשתות none מארזים DR.Byte Black X Stand For Case ספקי כוח CoolerMaster eXtreme Power Plus 500W 12cm Fan (OEM) מחיר 3105 ¤ הייתם משפרים משהו? הכל יעב…

• 1 תגובה
    • 533 צפיות
  10. 1. מה התקציב? 2350 במזומן 2. מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים כמו PES , SIMS אבל גם COD וAC ו L4D , צפיה בסרטים, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית דו מימדית וסרטים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? אממ כרגע יש לי מסך SAMSUNG 931B 18 אינץ' שווה לקנות חדש? 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו?לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? חברות טובות ומוכרות כמובן 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא משהו מיוחד. כרגיל 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא צריך מערכת הפעלה. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? אממ שיהיה יותר טו…

• 9 תגובות
    • 559 צפיות
  11. Started by shaks,

אז ככה, יש לי LCD של חברת LUXOR (משהו ג'נרי כזה כניראה). אני מנסה לחבר את המחשב הנייד שלי (TOSHIBA SATALITE לא יודע איזה דגם אבל אני יודע שהכרטיס מסך שייך לצ'יפסט שהוא אינטל MOBILE 965 EXPRESS). חיברתי את הכבל (VGA למחשב ולמסך), הגדרתי דרך האפשרויות תצוגת מסך כפולה אך הLCD לא מגיב (NO SIGNAL בערוץ של הVGA). למישהו יש מושג מה אני עושה לא נכון? אולי מדובר בחומרה תקולה (היציאה של המסך או הלפטופ או הכבל?) או בבעיה של הגדרות שפיספסתי (יש לציין שהדרייבר הכי חדש).

• 0 תגובות
    • 570 צפיות
  12. Started by XMB,

אהלן, רוצה חוות דעת על המפרט הבא: (אם ישנם שיפורים אשמח לשמוע, בעיקרון הדילמה כאן היא על המעבד והכרטיס מסך, אם אקח P9500, מעבד שעדיין מסידרת P שחוסך יחסית בחשמל האם תהייה השפעה בניגוד ל P8600 או שאם אקח T9500 כמה ההבדל באמת שווה את הכסף לבין הביצועים לבין חיי סוללה, כנ"ל לגבי הכרטיס הגרפי, השימושים יהיו עבודה משרדית כמעט נטו אך אין לדעת למה אצטרך את המחשב, גרפיקה יכולה להילקח בחשבון). Base Latitude E6400 Laptop: Intel Core 2 Duo P8600 (2.40GHz, 3M L2 Cache, 1066MHz FSB) Media Bay 8X DVD +/- RW w/dbl layer write capability Memory 4 GB DDR2 SDRAM 800MHz (2 DIMMs) Hard Disk Drive 250 GB Free Fall Sensor Hard Drive (7200 RPM) Video 256MB NVIDIA Quadro NVS 160M With Express …

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. עברתי כאן על כמה פוסטים ועדיין לא הבנתי מי נגד מי... בכל מקרה אני צריך מחשב נייד בתקציב דל יחסית של 3K עם חריגות קלות, רק אם ממש יש הבדל! מסך מאט, מבריק ממש אין לי מושג אני כאן עובד עם פאנל TN ככה שאני צריך משהו דומה ושלא יכאב בעניים המחשב ישמש בעיקר לעבודות קלות ב word קצת סטאטוסים בפייסבוק ואולי אם אפשר לדחוף בתקציב יציאת טלוויזיה אז גם סרטים אבל לא קריטי אפשר גם לצרוב ולראות.. זיכרון לפחות 2 גיגה ומעלה.. HDD לא כל כך משנה מעבד- אין לי מושג כ.מסך לא יודע איך זה הולך בניידים גודל מסך 11 קטן אני חושב משהו באמצע שיהיה נגיש.. ואין צורך במערכת הפעלה אם מורידים את המחיר (או שזה כבר מגיע ככה?) זהו אני חושב תודה אנשים..

• 4 תגובות
    • 780 צפיות
  14. 1.אני מעוניין שהמעבד יהיה בעל 4 ליבות 2.אין צורך במסך ואין צורך בציוד היקפי למחשב 3.אפשרות לחריגה של 200-100 ש"ח. 4.לא חשוב לי עיצוב חיצוני כמעט בכלל. חשוב שיהיה שקט. מעוניין בקירור סטנדרטי. 5.האם חשוב שקט? עד כמה? - חשוב. 6. האם מתוכנן OC? - לא.

• 6 תגובות
    • 636 צפיות
  15. Started by jungle-man,

היי ניסיתי לפרמט ולהתקין מחדש XP על לפטופ מדגם C1320wl1 של פוגיטסו סימנס, בתחילת ההתקנה אני מקבל הודעה מהווינדוס כי לא זוהה הארד דיסק ולכן ההתקנה מחדש מבוטלת. עברתי על האופציות בביוס ולא מצאתי משהו רלוונטי. אשמח לעזרה תודה מראש

• 0 תגובות
    • 642 צפיות
  16. היי חברה. כבר הרבה זמן שאני בפורום ואניר ואה שיש פה מקצוענים אז אני אפנה אליכם. ההורים שלי רוצים לקנות מחשב חדש שיהיה בסלון שישמש אותם לאינטרנט ואופיס. שימושים פשוטים - אין צורך למשחקים (בכלל). הדבר היחיד המשמעותי שנדרש מהמחשב הוא שאוכל לחבר אותו לטלוויזיה שליד בחיבור HD על מנת שאוכל לראות סרטי HD (ואת זה כבר אוכל לעשות עם מתאם DVI->HDMI וכבל HDMI שכבר יש ברשותי). נ.ב- אם זה משנה - הטלוויזיה לא תומכת FULL HD אלא רק HD Ready (אם זה משנה לגבי הנתונים הנדרשים מהרכיבים במחשב..). מספיק גם הכרטיס מסך הזול ביותר שיוכל להריץ HD כמו שצריך, כנ"ל לגבי כל השאר.. לא נדרש הארד דיסק גדול במיוחד ויש צורך בציוד היקפי הכולל מסך (לא צריך משו רציני בכלל, רק שיהיה דק), עכבר ומקלדת (…

• 10 תגובות
    • 922 צפיות
  17. Started by schatzman,

תגידו לי מה אתם חושבים על המפרט הזה בשביל משחקים כבדים. אני חושב לקנות אותו. מעבד-AMD Phenom 2 X4 965 3.4Ghz Quad Core AM3 Black Edition BOX לוח אם-Gigabyte GA-M85M-US2H NForce 8200 CHIPSET דיסק קשיח-Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata HD103UJ מארז-ANTEC SOLO ספק כוח-HEC 550TE-2WX 550W זיכרון-Corsair 4GB Kit DDR2 1066Mhz XMS2 8500 CL5 C5C מקלדת-סט אלחוטי Microsoft Wireless Optical Desktop 1000 קירור למעבד-Arctic Cooling Freezer 64 Pro CPU COOLER מסך-מסך Samsung P2250 22" 2ms DVI 1:50000 כרטיס מסך-Sapphire ATI Radeon 4890 1GB GDDR5 HDMI Vapor X תודה למגיבים.

• 10 תגובות
    • 736 צפיות
  18. שלום אני מעונין לקנות נייד עד 3.5 האלפיות מקסימום השימושים שלהם נועד המחשב זה הכל - משחקים (עד כמה שאפשר.. אבל ממש רצוי שיגיע עם כרטיס מסך טוב- אם אפשר גם עם אפשרות חיבור לטלוויזיה כדי לראות סרטים במסך גדול יותר) אינטרנט, הורדות ומוסיקה (לא להזניח את המוזיקה - אני מעונין לחבר את המחשב למערכת סטריאו עם רמקולים ממש גדולים שיש לי) אני צריך שיהיה בו Wireless לאינטרנט, כמובן שכניסות usb מרובות זה תמיד מבורך, Bluetooth אם אפשר זה אחלה, מספרים(KEYPAD) בצד ימין זה קריטי? ההגיון אומר לי שזה חשוב לנוחיות. תקנו אותי אם אני טועה. אני לא יודע מה המערכת ההפעלה העדיפה למחשבים ניידים אז זה את זה אני אשאיר למקצוענים שבינכם. זו גם ההזדמנות לשאול מה ההבדל בין מסך מט למבריק?? ומה מומלץ?.…

• 2 תגובות
    • 629 צפיות
  19. Started by Sygnus,

שלום, אני מעוניין במפרט למחשב: מטרות המחשב - אוטוקאד, אופיס, ,אינטרנט האם אתם צריכים ציוד הקפי - מסך 22" LCD האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו - מעבד אינטל, כרטיס מסך nvidia האם מתוכנן OC? לא. מעוניין שהמחשב יעבוד מצויין לפחות 3 שנים, בלי לחשוב על שידרוגים כלשהם. בנוגע למעבד - אין לי מושג אם מספיק 2 ליבות או כדאי 4 ליבות, אודה באם תוכלו גם להסביר איזה מעבד כדאי. (אם אפשר מחשב טוב בתקציב נמוך יותר אז מה טוב, לא חובה להגיע לתקציב זה) תודה.

• 3 תגובות
    • 840 צפיות
  20. Started by Freemee,

הבנתי שרוב החנויות אם אתה קונה מחשב עם מערכת הפעלה, אתה לא מקבל את הדיסק.. (כשקניתי ישירות מדל ארה"ב ביקשתי את הדיסק..) מה הקטע? ומה אני רוצה לעשות פורמט ולהתקין מחדש? אני לא יכול? או שצריך להסתמך רק על המחיצת RECOVERY ואם היא הלכה אז הלך עלי? ד"א באמת כל הקטע של ה RECOVERY הזה.. יש אפשרות לשחזר את המחיצה הזאת בדרך כלשהיא? אם בא לי להתקין DUAL BOOT לדוגמה על המחשב עם לינוקס.. מותר לי לדרוש את הדיסק בקניה? אחרי הכל שילמתי על המערכת הפעלה.. ונגיד שלא, האם אני יכול להתקין אחר כך עם דיסק אחר? האם יש לי איזה סיריאל או מזהה למחשב שאני יכול להשתמש בו לעשות אקטיבציה לווינדוס?

• 3 תגובות
    • 595 צפיות
  21. Started by zedi-haim,

1. מה התקציב? 2000 האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? אפשרי מזומן 2. מטרות המחשב? משחקים טובים כמו לדוגמא GTA IV סימס 3 מנג'ר 2009, הורדות , צפיה בסרטים , שמיעת מוזיקה 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא צריך כלום. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אין בעדפה 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא עד כדי כך 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? רק הרכבה למחשב 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? 9. האם חשוב שקט? עד כמה? 10. האם מתוכ…

• 4 תגובות
    • 704 צפיות
  22. צהריים טובים חברה 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 4000+- לא חייב להגיע לקצה התקציב. כמו כן אני משלם באשראי. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה גרפית בראש סדר העדיפויות אבל הייתי רוצה להריץ משחקים חדשים. בעיקר אסטרטגיה וFPS 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. רק עכבר 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי צורב\כונן DVD ודיסק קשיח כבר יש. כרטיס קול און בורד מספק אותי. 5. האם י…

• 20 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by כלכלן,

שלום לכולם, אשמח לקבל מפרט למחשב(לא שידרוג) נייח בסכום של עד (כולל הרכבה)1500 לא כולל ציוד נלווה,שיתאים לאינטרנט(שלא יתקע מFLASE) האם בסכום כזה ניתן לשחק במחשב כזה עם משחקים טובים(שלא דורשים גרפיקה גבוהה)?האם לצורך הדרישות שלי ניתן להסתפק במחשב זול יותר?המלצה למסך עד סכום של 500-700 ש"ח המלצה לחנויות מחשבים מאנשים שחוו על בשרם תודה.

• 1 תגובה
    • 501 צפיות
  24. Started by gal1304,

מעוניין במפרט פשוט להרצת FHD +גלישה באינטרנט להלן המפרט -חשובה לי דעתכם בנושא הרכבת מחשב AMD האם קיימות בעיות אמינות בעיקר ביחס לאינטל (עד היום משרת אותי פנטיום 1.8 בן 7 שנים ) בחרתי מפרט AMD בעיקר בגלל הציפסט 780 מחשב מבוסס מעבד AMD AMD Athlon II X2 250 Box ¤412 לוח אם Gigabyte GA-MA78GM-UD2H ¤410 זיכרון Transcend DDR2 2048MB 800MHz CL 5-5-5-18 ¤152 צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD ¤115 כ] מארז כולל ספק Enermax Laguna Black 300W ¤387 כA הרכבת מערכת מחשב + בדיקה ¤79 כמות:1 סה"כ מחיר לכל המוצרים:1555¤ תודה גל

• 4 תגובות
    • 605 צפיות
  25. Started by ISRAHELL85,

חברים הכעתי כנראה לפינל 2 שלי.... בבקשה תעזרו לי להחליט מי מהם יותר טוב ולמה, כי במפרט הם די דומים... אני זקוק לעזרה בנוגע להבדלי המעבדים בין המחשבים... ולעוד המלצות וייעוץ שאתם מוכנים לתת טושיבה http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7687&perur=2&t=1&c=339 HP http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7689&perur= תודה...

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים