ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני חדש פה ואני צריך מפרט למחשב למטרות גיימינג שיעלה עד 10 אלף שקל. אם תוכלו להכין 2 מפרטים, אחד עם מסך ואחד בלי זה יהיה מעולה(כי יש לי מסך XJ700T של חברת MAG, ומישהו אמר שאם אני אקנה מחשב טוב הוא לא יוכל לנצל אותו במלואו) ובלי מקלדת, עכבר ורמקולים.
-
- 45 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום , יש לי מחשב נייד של hp envy 15 . ויש לו hard drive 1t אבל הוא די איטי 5400 סלד , ואני לא משתמש ביותר מ500 gb . 1.איך אפשר להחליף את הכונן? 2.האם הוא יותר חסכוני בחשמל? 3.ובמשקל? 4. איך לגבות את המעכת הפעלה וכל השאר?
-
- 10 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
היי סוף סוף הצלחתי להתכנס למפרט אחרי הרבה חושבים והרבה שאלות P4-2.4 533 ABIT SA7 - לא מצאתי כמעט תגובות על הלוח הנ"ל מבוסס על SIS 645DX SEAGATE 40GB 7200 PC2700, 512MB תוצרת NANYA/SAMSUNG GF4-4600 של LEADTEK SAMSUNG 959NF TSUNAMI VIRGO 350W לא מתוכנן OC, לא מתוכנן AMD, לא מתוכנן RDRAM המערכת תריץ XP HOME ומיועדת למשחקים ואינטרנט תגובות?
-
- 14 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום חברים! המחשב שלי מתחיל להראות סימני התיישנות וגסיסה, ולצד נסיונות להשאירו בחיים אני בודק אפשרויות של מחשב חדש או הוצאת רכיבים והעברתם למחשב חדש. המפרט הנוכחי מצורף בתמונה, כאשר המארז הוא coolermaster HAF 932. בנוסף לשני הסטיקים של 4 RAM, הוספתי סטיק של 8 RAM. התקציב שלי הוא עד 5000 ש"ח. השימוש העיקרי למחשב יהיה משחקי מחשב די כבדים (באטלפילד 4 ושאר משחקי FPS במולטיפלייר), וגם לעריכה גרפית (לייטרום, פוטושופ). השאיפה היא שהכל יפעל על HIGH או אפילו ULTRA, ב-full HD. אני מעדיף לא להתקרב ל-AMD, אלא להישאר במחוזות אינטל ו-nVidia. בגלל הקרבה לים והקורוזיה למארז, אני מוכן לשקול גם מארז חדש. ציוד היקפי כבר יש לי. בחנות הציעו לי בשלב ראשון להוסיף למחשב הקיים GTX-780…
-
- 20 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש פה בפורום ושמעתי שפה אקבל עצות מועילות לקניית מחשב. לקחתי מחבר מפרט שקנה, שיניתי ושלחתי למישהו שמבין (לפי דבריו) בנושא. הנה המחשב שהרכבתי, לפני שאני קונה אותו אשמח לשמוע את דעתכם. 0 Antec TX1050B 500W Case . 1 LG GSA-4165B 16x Black Bulk DVD-R/RW+-R/RW 2 AMD Athlon 64 3800 Dual Core Socket 939 BOX . 3 Zalman CNPS7000B-AlCu Blue LED Cooler for PIV/AMD 4 Western Digital 250GB 7200 rpm 16MB Buffer S-ATA II HDD 5 Logitech Cordless PS2 I USB Desktop LX500 6 DFI Infinity NF4 SLI nForce 4 Socket939 Motherboard 7 Kingston 512MB DDR 3200 HyperX CAS2 Memory 8 19'' Samsung Sync…
-
- 32 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
ביום שבת אני הולך לתת את המפרט הסופי שלי למישהו שיביא לי את המחשב אז המפרט שלי הוא לוח: GA-7VRXP או EP-8K5A2 מעבד: AMD XP 1800 זכרון: MICRON 256MB 333MHZ כרטיס מסך: LEADTEK TI 4200 128MB + VIVO כרטיס קול: FORTISSIMO3 או לייב5.1 בגלל שיש לו יציאות קוקסאליות דיסק קשיח: WESTERN DIGITAL 80GB 7200RPM סידי-רום: LG*52 כונן 1.44 *איזה לוח לקחת? *האם כדאי להשקיע עוד כסף במעבד XP2000? *איזה כרטיס קול לקחת? ויש לכם איזה הצעות לשיפור?? או שאני יכול למסור לו את זה בבטחה? תודה!
-
- 15 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
https://pcpartpicker.com/list/Xwq6gn מה קורה אז אלו הרכיבים שאני מתכנן להביא ולבסס אותם על המחשב והכרטיס מסך שיש לי עכשיומי שחושב שאני יכול לשנות משהו אני אשמח שתעזרו מבחינת לוח אם קירור וכו בעיקרון הכרטיס מסך שיש לי עכשיו זה אותו כרטיס מסך שיש וגם הקירור שיש לי שם בקישור וכל השאר אלה שידרוגים אשמח שתשלחו קישורים לחנויות בארץ כמו KSP IVORY /TMS וכו... אני צריך להחליף גם את קופסא של המחשב אז אותו הדבר גם לגבי זה תודה.
-
- 0 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
היי חברים, אשמח לעזרתכם המקצועית בנוסף אם אפשרי להמלצה לחנות בצפון (עדיך שתהיה אפשרות של משלוח גם) מחשב נייח בלבד ללא ציוד היקפי לנערה בכיתה י' (בעיקר לימודים, אינטרנט, מוזיקה, סרטים) - לדעתי ללא כרטיס מסך יש לה מסך 27 אינץ עם 75Hz - VGA+HDMI (אם אני לא טועה) תאכלס אפשר להגיע לאחלה מחשב עם תקציב נמוך מזה לפי הבדיקה שלי - אבל אין בעיה גם למתוח את התקציב במידה ומשתלם המון תודה ! שבוע טוב ובשורות טובות !
-
- 6 תגובות
- 2.9k צפיות
- 2 followers
-
-
הי בניתי בסיוע אנשים מהפורומים השכנים את המפרט הבא: 949 1 כרטיס גרפי PNY Quadro FX580 512MB PCIe 319 1 מארז ללא ספק Antec Three Hundred 141 1 קרור למעבד Scythe Kama Cross 1270 1 מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Tray 319 1 ספק כח HEC 550TE 550W 414 1 זיכרון OCZ DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-15 Reaper 636 2 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 3.5" 500GB SATA2 16MB סדרה כחולה 155 1 צורב LG GSA-GH22L X22 IDE DVD 435 1 לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L 150 1 הרכבת מחשב הכוללת פתרונות קרור + בדיקת מאמץ 24 שעות לכל הרכיבים 454 1 מערכת הפעלה Windows XP Home Hebrew OEM 5243 סכום כולל מע``מ מתלבטת האם ניתן להוזיל את המערכת ע"י החלפת המעבד במעבד Intel Core 2 Quad Q840…
-
- 39 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש ואני לא יודע אם החלקים האלו טובים והמחשב הוא בסכות של עד 4900 שקל. זהו המפרט: מעבד אינטל : P4 3.0 GHz (bus: 800 Mhz HT 1 MB cache) לוח: ASUS P4 S800D, DUAL DDR, sb, lan זכרונות: סטיק 1 של : 512 MB- DDR 500 של A-DATA דיסק קשיח: MAXTOR 160 GB 7200/133 (8MB) כרטיס מסך: ABIT GF FX 5200 128 MB כוננים: floppy- sony סידירום: LG 52X צורב: LG 52X מארז: ATX MIDI 400W, usb, p.stab, window כרטיס קול: CREATIVE 6.1 Audigy 2 מקלדת + עכבר: MS Internet+ MS mouse optical רמקולים: CREATIVE inspire 2500 sub + 2sp ------------------------------------------------------- רציתי לדעם אם כדאי להחליף את הלוח הזה בלוח הבא : לוח: ABIT IS7 (865PE) SATA, raid. Fw…
-
- 36 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 7K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? עם יש משהו טוב אז לא לחסוך אבל בעיקרון לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר לחרוג מה 7K לא מספיק 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים כבדים גרפיקה סוסה ותכני HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה) אממ אני משתמש טוטלי במשחקים כבדים ואלי יוצא לי למקסס לפעמיים אבל זה לא חשוב ומשתמש בביתי ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים : בעיקר למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? תמליצו לי אל מסך טוב * לאי…
-
- 14 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכולם אני אשמח להעזר בכם ולקבל מפרט למחשב שיפעל עם 4 מסכים אני רוצה שתהיה לי האפשרות לשדרג בעתיד ולהוסיף עוד 2 מסכים יעבדו במקביל מספר תוכנות וחלונות לאינטרנט. התקציב עד 2000 שח (אם לדעתכם הסכום נמוך מידי אז כמובן תתנו מפרט במרגת מחיר הבאה שנראית לכם) תודה אלון
-
- 20 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? פיתוח תוכנה (vs code, docker), Roblox Studio, גיימינג קל כמו מיינקראפט/רובלוקס 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיף מארז יפה אם מדובר במחשב נייח, נמצא בסלון, אבל לא קריטי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב…
-
- 1 תגובה
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 10,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? חיים רק פעם אחת, את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? במידה מנומקת ומשכנעת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב אודיו מקצועי, עריכת וידאו, פוטושופ וגיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד: Live, Cubase, Max ולא מעט פלאגאינים מוזיקליים כבדים תדיר: Premiere, After, Photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. עד כה לא היה לי מחשב שאיפשר לי להיכנס לעולם הגיימינג ברצינות אז…
-
- 19 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
חבר שלי מעוניין לקנות מחשב נייד טושיבה בארה"ב, אז הוא עשה כמה בירורים ואולי שווה לשתף גם כאן. בכללי, בהתחלה נאמר לו בשרות לקוחות של מפעיל שכל מחשב עם אחריות בינ"ל מטופל בארץ. הוא התקשר לשירות של טושיבה, ושם נאמר לו שלדגם שלו, למרות שלא כתוב בשום מקום באתר International, האחריות היא בינ"ל. הוא לא סמך על זה וחזר "להציק" למפעיל וקיבל את המייל: אני אמשיך לעדכן. תמר - אולי שווה לעדכן את הסטיקי...
-
- 0 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). התוכנה הכי כבדה שאני הולך להריץ זה android studio עם אמולטור, כך שאם המחשב יכול להתמודד עם משחקים, לא אמורה להיות בעיה עם התוכנות. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Ghost Recon - Wildlands, Star Citizen ומשחקים חדשים שעתידים לצאת. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למח…
-
- 25 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 4-4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף להישאר בטווח הזה. עבור שדרוג משמעותי אפשר לחרוג קצת. 2. מה שימושי המחשב? - גיימינג בינוני, תכנות. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - League of legends , Final fantasy X remastered, God eater. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - 1680X1050. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - לא. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - לא. …
-
- 6 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
האם המפרט הזה שווה את המחיר שלו ביחס למחיר פר ביצועים? והמחשב הזה נועד לגיימינג קליל, אני לא רואה חובה כלשהי להפעיל הכל על היי. הנה: מעבד Intel Pentium Dual-Core E5300 Box ¤374 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80571E5300 לוח אם Gigabyte GA-G31M-ES2L ¤243 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39264 כונן קשיח Samsung HD502IJ 3.5" 500GB SATA2 16MB ¤286 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=SAM-DD-35-500SATA16M זיכרון G.Skill DDR2 2048MB 800MHz CL 5-5-5-15 NT ¤126 כמות:2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5S-2GBNT כרטיס גרפי Connect3D ATI Radeon HD4850 512MB DDR3 PCIe ¤574 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=C3D-HD48…
-
- 29 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להתייעץ אתכם לגבי מחשב נייד שאמור לשמש אותי במשך 4 שנים ללימודי הנדסה. אחרי הרבה חיפושים וקריאה בפורום הבנתי ש lenovo flex 2 מומלץ וגם עונה על הצרכים שלי. אני חושב לקנות את הדגם: [h=1]Lenovo Flex 2 (14 inch) 5942-6615 . הבעיה היא שאין בו כונן ssd, אבל גם לא מצאתי מחשב עם כונן ssd מספיק גדול במחיר נורמלי. השאלה היא אם אני אוכל בעוד שנה/שנתיים כשהמחירים ירדו להחליף את הכנון הקשיח של האחד טרה בכונן ssd. ומה דעתכם על המחשב הזה בכללי? הנה הדרישות: [/h] * מטרות המחשב? הפעלה מהירה של תוכנות שאצטרך להשתמש בהן בעתיד שקשורות ללימודים , אינטרנט ואופיס, צפיה בסרטים . * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14 או 13.3 עדיפות למסך מגע * רזולוציית המסך? לא חושב …
-
- 9 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
היי אני מחפש לקנות מחשב לילדים בני 10 עד 13. חובבי משחקים התקציב הוא גג 2500 ש"ח. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. fifa 2012 - NFS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22" 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 הרכבת מחשב בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? TMS - KSP- IVORY תודה, חג שמח מני
-
- 30 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום למקצועני המפרטים. מבוקש מחשב טוב לגיימינג - ובמיוחד ל GTAV נקודות חשובות: נקודות USB3 מלפנים ומאחור SSD של 250 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תלוי בעלות/תועלת ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? +250 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTAV -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בצי…
-
- 12 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אני מחפש מפרט מחשב עד 7K (ללא מסך) בעיקר למשחקים מוזיקה וסרטי HDTV (אם אפשר תמיכה בDX10) לא מתוכנן OC, אין צורך בכרטיס קול או HD בנוסף האם כדאי לחכות לסדרה החדשה של Nvidia?
-
- 27 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אהלן, לאחר באמת המון חיפושים בהמון חורים ברשת, התלבטויות ואין ספור מפרטים שמצאתי אני צריך את עזרתכם. אז כרגע זה המחשב שלי: Qosmio X505 - השקעתי על המחשב סביבות ה8,700 - מרגיש פראייר כיום, דאז הייתי הולך הרבה למפגשי גיימינג וכד' בארץ, ובתור ילד בן 15 זה היה נראה לי הגיוני להשקיע את כל כספי במחשב כזה וכמובן שבדיעבד במחיר כזה נייח היה ממשיך איתי עוד כמה שנים. המחשב איתי כרגע כבר כמה שנים טובות ובזמן האחרון כבר בקושי מספק את העבודה מבחינת גיימינג ועריכה. אין צורך להגיד שהמסך כבר שבק חיים ואני משתמש במסך מאולתר שהבאתי מחבר. לענייננו, מחשב נייח בסביבות ה4,500 גג של הגג 5,000 וגם זה אני חושב שמוגזם. במידה ואפשר גם בפחות זה תמיד טוב, נשדרג מקס' …
-
- 8 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אוקיי אז אחרי שהבנתי שהמחיר של ה Radeon 9700 לא צפוי לרדת בזמן הקרוב החלטתי להסתפק ב9500, וללכת על המערכת הבאה: AMD Athlon XP 2600+ (333 Mhz) Tray CPU - [1,539 NIS Asus A7N8X NVIDIA nForce 2 Motherboard (AGPx8, 5.1 Sound, LAN, USB 2.0) - [815 NIS DDR-RAM 512MB 2700 Samsung Original Memory - [482 NIS Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD - [670 NIS ATI Radeon 9500 PRO 128MB DVI Bulk Video Card - [1,211 NIS DVD-ROM Epo 16/48 Retail - [225 NIS Enermax FS-710 Case (P/S not included) - [444 NIS Enermax 350W (EG365P-VE) Power Supply - [376 NIS Computer Assembly - [160 NIS (הרכבה) סה"כ (בתשלום במזומן [יש הנחה]) - 5806 אשמח לקבל הצעות לשיפור\שינוי או שאם …
-
- 22 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אם צריך רוצה מחשב טוב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?לימודים עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ... לא משש ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך 15-17 לא סופר חשוב -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות\בנוניות 3.…
-
- 1 תגובה
- 2.9k צפיות
-