ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
 ספויילר היי, אני צלמת בחיתוליו של פתיחת עסק ומעוניינת למצוא מפרט של מחשב שיענה לי על צרכי עריכה, תוכנות אדובי פוטושופ, ברידג' ולייטרום. קיבלתי כמה הצעות מחיר ומפרטים שונים ואשמח אם מישהו יוכל לתת ייעוץ וחוות דעת. מפרט אחד כאן והשאר בתמונות. התקציב הוא כ5,000 שקל (אפשר לחרוג מעט) תודה רבה לעוזרים ושבת שלום! מעבדים: AMD Ryzen 7 2700X Processor Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 1441 לוחות אם: Gigabyte GA-B450M DS3H כמות: 1 - מחיר: ₪ 371 זכרונות RAM: DUPLICATE-DDR 4 16GB (2X8G) / 2666 TSP (Korea) בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪ 604 מארזים: IPPON Case Thunder 2 Black/White + FSP Hyper M 600W…
-
- 5 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מחפש מחשב נייד טוב אך ורק לעבודות והכי חשוב שיהיה אינטרנט טוב! הטווח שלי הוא עד 2000 (ובמקרים מיוחדים עד 3000, אפשר גם יד שניה שיהיה מעולה כמו חדש). בבקשה כל מי שיכול שיעזור לי, אני פשוט ממש צריך אותו. בתודה מראש 123haim10
-
- 10 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום אם אני מפרק בנייד חדש את הHDD שעליו מותקן וינדוס ושם אותו בתוך מארז חיצוני, ומתקין במקומו SSD, אני אוכל להעתיק את וינדוס מהכונן החיצוני לSSD?
-
- 11 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום ! אחי קונה מחשב חדש התקציב 15 אלף הוא ביקש לא לעבור אותו,הוא צריך את זה לעריכות סרטים ותוכנות וכו'.. הוא ביקש לעשות עם הכסף את הדבר הנכון ולא להוציא סתם כסף על חלקים יקרים בגלל התקציב. תודה. ואגב הוא קונה את זה בארה"ב,אני פשוט צריך לתת לו את המפרט,תודה! 1. מה התקציב? 15,000 ש"ח 2. מטרות המחשב?עריכת סרטים,תוכנות כבדות. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי?הוא זקוק למסך,עכבר מקלדת מדפסת פקס יש לו כבר. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו?עכבר,מקלדת,מדפסת. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? מארז יפה הוא רוצה,ושיהיה קירור שישמור על רכיבי המחשב,אם זה מומלץ כמובן. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?לא,יש לו הכל שם.…
-
- 35 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום , אשמח לקבל המלצה על מחשב נייד (עדיף של Asus) במחיר של עד 3,500 בערך. השימוש שלי במחשב הוא בעיקר לעבודה משרדית (Word וכו'), גלישה, משחקים (לדוגמא, AC, GTA, COD ועוד) (וגם משחקים ישנים מאד) תוכנות גרפיקה שונות, למשל של AutoDesk מאיה, אפטר אפקטס ועוד, צפייה בסרטים וסדרות, האזנה למוסיקה וזהו בערך. דרישות: אעדיף מאד מחשב של Asus אעדיף שהמסך יהיה מט 8 GB RAM כרטיס מסך מתאים להרצה של משחקים כבדים במיוחד ומעבד חזק. אני לא באמת יודעת אם זה משנה שהוא יהיה i7, לא מבינה בזה מספיק. אשמח לשמוע את דעתכם בעניין בינתיים אחד הדגמים שאני מתלבטת עליהם הוא Asus A550CC XX665H. אשמח לשמוע מה דעתכם עליו, למי שמכיר\יש לו את הדגם או יכול לעיין במפרט שלו ולשתף אותי בדעתו בבקשה המפרט…
-
- 4 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום, אשמח לשמוע חוות דעת לגבי שווי של מעבד i5-650. אין לי מה לעשות איתו כי הלוח התקלקל... תודה!
-
- 4 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום אני בניתי בפרט אך יצא נורא יקר 🤣 למרות זאת אני רואה שבksp x אפשר לקנות מחשב דומה מבחינת כרטיס מסך במחיר הרבה יותר טוב קישור ל ksp : https://ksp.co.il/web/item/412484 קישור למה שבניתי : מפרט זה הורכב ב - [url]www.tms.co.il[/url] - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל [b]מעבד:[/b] [url=https://tms.co.il/intel-core-i7-14700f-1700-tray]Intel Core i7 14700F / 1700 Tray[/url] כמות: 1 מחיר: ₪ 1486 [b]קירור למעבד:[/b] [url=https://tms.co.il/be-quiet-light-loop-360mm-bw022]be quiet! LIGHT LOOP 360mm[/url] כמות: 1 מחיר: ₪ 570 [b]לוח אם:[/b] [url=https://tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=109485]Asus PRIME Z790-A WIFI[/url] כמות: 1 מחיר: ₪ 1…
-
- 0 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום אני רוצה טיפים על איך לשמור על חיי הסוללה , איך אתם שומרים על שלכם במידה ואתם שומרים ? המחשב אצלי סה"כ יום וחצי אצלי , המחשב הוטען 6 שעות בהתחלה. שאלות : 1.הבנתי שאנשים מחברים את הנייד שלהם לחשמל וככה הם משתמשים בו כשאין להם צורך בניידות איתו .אז השאלה שלי , אני גם מחבר את המחשב לחשמל ,וכשיש צורך בניידות אני מוציא מהחשמל וכששוב פעם אין צרוך בניידות אני מחבר לחשמל . האם זה בסדר? 2.מצב שינה ,כל פעם שהמחשב לא בשימוש והוא מחובר לחשמל ,אני סוגר את המסך ,ואז הוא נכנס למצב שינה ,האם המצב הזה הוא מצב שאפשר להשתמש בו כשהמחשב מחובר לחשמל ? האם מצב שינה מבזבז סוללה במידה והמחשב לא בחשמל ? ובמידה ובחשמל , האם מצב שינה של המחשב מבזבז חשמל ? תודה לכל העוזרים זה מאוד חשוב לי ,ל…
-
- 19 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
הי, אני צריך מחשב נייד לעריכה גרפית ווידאו, ואחרי חיפושים רבים המועמד המוביל הוא ה Legion 5 של Lenovo 4800H עם 1660TI ב 1000$ האם לדעתכם יש בחירה יותר טוב בתקציב דומה האם שווה לחכות עוד חודש ל black friday ? יש אנשים שמחכים לגרסה עם ה 2060RTX האם שווה לחכות ? תודה
-
- 6 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
צהריים טובים, עיינתי בKSP ולא הצלחתי להגיע להחלטה. אשמח להמלצתכם לגבי ה-מחשב שיתאים לצרכים שלי. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח מה שימושי המחשב? גלישה באינטרנט, מעט עריכה גרפית, מעט גיימינג, עבודה משרדית במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ באופן מזדמן, עריכת וידאו ב-Sony Vegas באופן מזדמן האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה? כן מתי מתוכננת קניית המחשב? בימים הקרובים אני רוצה מחשב חזק שיחזיק להרבה שנים. אחד אמין שלא יעשה כל מני בעיות. לא גיימר כבד, לכן…
-
- 17 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אני מחפש לפטופ לאחותי בסביבות 4K שמספיק טוב לעבודה עם פוטושופ, Illustrated, flash (Reanimation. http://ksp.co.il/?uin=29730 http://ksp.co.il/?uin=28617 ברור לי שהלנובו יותר חזק, וגם בא עם SSD, זה יתרון גדול, אבל האם הדל מספיק טוב?
-
- 8 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם חדשה פה. צריכה את עזרתכם. הידע שלי במפרטי מחשבים באמת שואף לאפש, אז אני פונה אליכם. אני רוצה להחליף מחשב, השימושים שלי בעיקרון זה לאינטרנט, למשחקים (סימס 2 וזו טייקון2 (הגן חיות)) ולתוכנות עריכה ומולטימדיה (פוטושופ וכו'), התקציב שלי מוגבל, יש לי מסך, ומקלדת ועכבר, וגם מערכת הפעלה, ויש לי 2000 שקל למחשב, הבנתי שאני צריכה זיכרון פנימי של לפחות 1 ג'יגה, מה ההבדלים בעליות של חצי לגיגה? ועוד דבר, המליצו לי על חברת איבורי, שבונה מחשבים לפי רצון הלקוחות, יש לכם דעה עליהם? תוכלו לעזור לי לבנות מפרט טוב ואיכותי עד המחירים האלו ואני אפנה לאיבורי ואבנה מחשב. תודה רבה לכולם , מורן
-
- 44 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 10,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? חיים רק פעם אחת, את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? במידה מנומקת ומשכנעת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב אודיו מקצועי, עריכת וידאו, פוטושופ וגיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד: Live, Cubase, Max ולא מעט פלאגאינים מוזיקליים כבדים תדיר: Premiere, After, Photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. עד כה לא היה לי מחשב שאיפשר לי להיכנס לעולם הגיימינג ברצינות אז…
-
- 19 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? תכנות, סרטים, גיימיניג בינוני - לא crysis, bf4 וכו', יותר בכיוון של company of heroes, men of war, warframe * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14-15.6, כמובן עדיפות למאט אבל בעיקרון לא משנה * רזולוציית המסך? עדיפות לFull HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עד 3 ק"ג בערך, זה מחשב שאני אמור לקחת איתי ולא להשאיר קבוע מחובר לשקע בבית * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אני לא מצפה שיחזיק שעות ארוכות תחת מאמץ, אבל אם הוא יוכל להחזיק 5 שעות בעבודה עם מסמכים / גלישה זה יהיה מצויין * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אין * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 750GB, עדיפות למחשב בעל אפשרות הרחבה לכונן נוסף * כונן אופטי? אין צורך * האם…
-
- 10 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום, באפשרותי להביא מספר חלקים מארה"ב, למשל מעבד\זיכרון\לוח אם. אני צריך מעבד חזק עם כמה שיותר ליבות לצורך הרצה של תוכנות מקביליות שאני כותב (openMPI בc). מבחינת מעבד, האם http://www.amazon.com/Intel-i7-4790K-Processor-Cache-BX80646I74790K/dp/B00KPRWAX8/ref=sr_1_fkmr0_1?ie=UTF8&qid=1413302859&sr=8-1-fkmr0&keywords=Intel+i7-4790K+4.0Ghz+Tray היא בחירה טובה? אם אני אריץ אובונטו עם המעבד הזה הוא יכיר אותו כבעל 8 ליבות (ולא 4, בגלל hyperthreading ), נכון? האם קיים מעבד דומה שיריץ בפועל 16 ליבות? מבחינת קירור עבורו, מה השילוב הכי טוב של שקט\מחיר? לגבי זיכרון\לוח אם, מה מומלץ? הלוח אם לא חייב שיכיל הרב פיצ'רים, עדיף שיהיה פשוט ויחסית זול (~400 ש"ח, אולי פחות). הא…
-
- 15 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש נייד לשימוש תוך כדי הלימודים בעיקר תכנות - Eclipse Android מצאתי את הנייד הבא שנראה מאוד מעניין (כונן SSD + I5) http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/newvision-006C000000mnVrMIAU/34557781 הערות לגביו? משהו אחר שעדיף סביב אותו מחיר? תודה רבה
-
- 15 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
היי. סיפור הרקע הוא שאנחנו קבוצה של 7 שחקנים שמשחקים משחק יריות בפלייסטיישן כבר תקופה, ואנחנו רוצים לעשות הסבה למחשב כדי להתחרות. מתוכנו 5 בוודאות יקנו מחשב (זהה), ואנחנו מנסים להשתמש בזה שאנחנו מעין כוח קניה קטן כדי להוזיל מחירים. מדובר במשחק ישן יחסית מסוף 2015 (ריינבו 6 סיג') והמחשב יהיה מותאם בדיוק כדי להריץ ספציפית אותו בהגדרות גבוהות, ואני מאמין שכל מפרט גיימינג עד 2500 ש"ח יספיק (ציוד היקפי יש לנו) - תקנו אם אני טועה בבקשה ואם אפשר להוריד במחיר, אודה אם תסייעו לי בכך. רציתי לדעת אם יש לכם ניסיון כלשהו ברכישה של מערכות בכמות ואולי טיפים לסייע בזה או יש לכם למי להפנות אותי וכו'. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח. א) …
-
- 15 תגובות
- 2.8k צפיות
- 2 followers
-
-
אהלן, אני מחפש לקנות נייד שיהיה חזק, עם מספר גורמים שעליהם אני לא מתפשר: 1) HD של 80 ג'יגה. 2) זיכרון, 256 או יותר רצוי. 3) מסך גדול (15-17") ורזולוציה טובה. (עדיף רחב). בנוסף אני רוצה לקבל מקומות שמתמחים במכירת ניידים, זולים מן הסתם. והאם אפשר לקנות נייד שאת מפרטו אני מרכיב או שרק מחברות כמו Dell או Hp וכדומה, ובעצם מה עדיף? ** במחשב אשתמש גם לאפליקציות חזקות ולמשחקים. תודה לכולם.
-
- 20 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום בקרוב אני טס לארה"ב וקנדה וברצוני לקנות מחשב נייד חדש התקציב שלי הוא בערך 1000$ ואני מעוניין המחשב עם מסך בגודל של לפחות 15 אינצ' כל השאר אני משאיר פתוח.... אני מעוניין לקנות אצ המחשב הכי טוב האפשרי מבחינת חומרה... אני גם אשמח למצוא מחשב קל יחסית כרגע יש לי lenovo R50E והוא שוקל בערך 2.9 אני אשמח למחשב קל יותר... ועם נתוני חומרה הטובים ביותר....
-
- 9 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
היי אני מחפש לקנות מחשב לילדים בני 10 עד 13. חובבי משחקים התקציב הוא גג 2500 ש"ח. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. fifa 2012 - NFS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22" 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 הרכבת מחשב בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? TMS - KSP- IVORY תודה, חג שמח מני
-
- 30 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אהלן חברים, אני מתכוון לקנות בקרוב מחשב חזק התקציב המקסימלי שלי הוא 9000 ש"ח. מסך איכותי [ 2209WA Dell ] ורמקולים איכותיים [ Altec Lansing MX5021 ] כבר יש לי, ציוד היקפי יש לי ואני מעוניין רק בחומרה ללא כרטיס מסך, זאת אומרת הבנייה צריכה לעלות נגיד 7000 או גג 7200 שקל ללא כרטיס מסך כי אני שומר את הכסף לקנייה של כרטיס מסך חדש שיתמוך לי DX11 . דרך אגב הייתי שתי שניות מלהזמין את ה CoolerMaster Stacker 830SE אבל פשוט התחרטתי ברגע האחרון ואמרתי שאני פשוט יקנה הכול במכה אחת ללא כרטיס מסך, אני מתכוון לקנות הכול עד תחילת אוקטובר ללא כרטיס מסך. הבנייה שלי עד עכשיו הייתה : Lian Li PC-P80 ASUS P6T Intel X58 Chipset LGA 1366 Intel Core i7 920 2.66Ghz 8MB Cache BOX LGA 1366 Mushki…
-
- 37 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
הי בניתי בסיוע אנשים מהפורומים השכנים את המפרט הבא: 949 1 כרטיס גרפי PNY Quadro FX580 512MB PCIe 319 1 מארז ללא ספק Antec Three Hundred 141 1 קרור למעבד Scythe Kama Cross 1270 1 מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Tray 319 1 ספק כח HEC 550TE 550W 414 1 זיכרון OCZ DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-15 Reaper 636 2 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 3.5" 500GB SATA2 16MB סדרה כחולה 155 1 צורב LG GSA-GH22L X22 IDE DVD 435 1 לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L 150 1 הרכבת מחשב הכוללת פתרונות קרור + בדיקת מאמץ 24 שעות לכל הרכיבים 454 1 מערכת הפעלה Windows XP Home Hebrew OEM 5243 סכום כולל מע``מ מתלבטת האם ניתן להוזיל את המערכת ע"י החלפת המעבד במעבד Intel Core 2 Quad Q840…
-
- 39 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אהלן חברים אני צריך עזרה בבניית מחשב כרייה חדש. אז ככה אמרו לי ללכת על 1060 יחס מחיר תועלת מי שמבין יותר יוכל לעזור המחשב ששימש אותי לכרייה גמר את הקריירה שלו ועכשיו החלפתי לו חלקים וחזר לעבודה. אז ככה תאמת אין הגבלה כלכך בתקציב. ללא מארז כמו שאתם יודעים. חניות חול או בארץ מTSM או כל חנות אחרת שתיתן לי מחיר טוב! כמות כרטיסים 6 תודה לעוזרים אם צריך עוד פרטים תגידו לי שוב תודה סביב ה10K או 15K
-
- 7 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 9000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל הלהיטים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). בקרוב אקנה מסך גיימינג חדש -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מקסימום 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועו…
-
- 11 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
היי להלן השאלון 1. 3000 ש"ח א) אפשר לנצל את כל התקציב ב) 100-300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (בעיקר למשחקי blizzard כמו : overwatch,heroes of the storm ולחבר את המחשב לטלוויזיה ולצפות בסרטי HD) 3. האם יש צורך בציוד הקפי כן אני צריך עכבר , מקלדת , רמקולים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק ? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אני גר בראשון לציון ונייד אז אין בעיה. 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? ברגע …
-
- 5 תגובות
- 2.8k צפיות
-