ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,367 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. אני אישית קניתי לפני קצת פחות משנה(דצמבר 2009) מחשב חדש ב5K שאותו גם חבר שלי קנה. אז אני די מעודכן בנושא החומרה. תוכלו להסתכל במפרט שיש לי בצד ולראות שהמפרט הנ"ל מאוד דומה למפרט שלי יש חוץ משינויים קטנים ששופרו ב8-9 חודשים הללו שעדיפים בשבילו. אז הנה המפרט: מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1156 2.8GHz 760 - BOX - זמין במלאי ₪989 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-P55A-UD3 ₪720 זיכרון: [..] G.SKILL "ECO" 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL7 - זמין במלאי ₪611 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD5850 1GB GDDR5 - RETAIL - זמין במלאי ₪1479 צורב DVD: [..] ASUS DVDRW DRW-24B1LT X24 - LIGHT SCRIBE - SATA - RETAIL ₪161 מארז: [..] LANCOOL PC-K60B w/o PSU ₪422 ספק כוח: [..] SEASONIC M12II 620W BRONZE …
-
- 25 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב נייד של Dell מדגם N411Z. לאחרונה ביצעתי פירמוט במחשב. לאחר הפירמוט המחשב לא זיהה באופן אלחוטי את רשת האינטרנט. ניתן להתחבר רק אם הכבל מחובר ישירות למחשב. אציין כי שאר המחשבים בבית קולטים את הרשת ללא בעיות. ניסיתי לחפש דרייברים, אך ללא הצלחה. אשמח לעזרתכם. תודה!
-
- 4 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אהלן! אשמח לשמוע מה דעתכם.. אז ככה, אני חייל וחוסך המון זמן במטרה לקנות מחשב נייד חזק וטוב עם מסך מגע ועט איכותי.. השימוש העיקרי שלי בו יהיה עיצובים בפוטושופ ואילוסטרייטור ומידול בסקצ'אפ (מתכנן להתחיל ללמוד עיצוב גרפי ואחרי הצבא ללמוד אדריכלות ועיצוב פנים ככה שחשוב לי שהמחשב יתאים גם לזה)... אני מתלבט בין שתי דגמים אפשריים, 1. Surface laptop 2 עם מעבד Intel Core i7-8650U 256 gb זיכרון ssd 8 gb ram המפרט המלא: https://www.pccenter.co.il/product/מחשב-נייד--microsoft-surface-laptop-2-black-core-i7-8gb-256gb#designbox_768 2. Dell Inspiron 13 7000 2-in-1 7391-10510U1G51IUOS …
-
- 15 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אהלן חברים אני רוצה למכור את הלפטופ שלי ולעבור לMAC הנייד שיש לי הוא Asus K55VD את המפרט שלו אפשר למצוא כאן: http://www.hotukdeals.com/deals/asus-k55vd-15-6-laptop-i3-2330m-610m-full-hd-1920-x-1080-black-for-449-99-pc-world-1343339 תוספות:כונן SSD בנפח 128 ג'יגה+8 ג'יגה זיכרון במקום 4 סטנדרטי,סוללה נוספת חוץ מהמקורית בכמה לטעמכם אוכל למכור אותו?
-
- 4 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
הבן הקטן קילף לי מקשים. יעל פתרונות רוצים 370 ₪ על מקלדת חדשה. יש פתרון יותר זול?
-
- 10 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב Toshiba Satellite L355D המחשב הנ"ל כבר ישן אך עדיין איתנו, אני מקווה. בכל אופן, כשאני מדליק את המחשב הוא נדלק, ומראה סימני חיים(יוצא אוויר, נורות דולקות) אך המסך נשאר שחור, ונראה לי שהמחשב לא מנסה בכלל להתקדם מכאן לאנשהו. כמו כן, גם לחיצה על FN+F5 כשמחובר מסך חיצוני לא מראה סימני חיים או תקשורת בין הצדדים. מה עושים במצב כזה? איזו בעיה יכולה להיות שגורמת למחשב להיות מושבת לחלוטין? אולי נוריות הלד ירמזו על משהו? נורית ההטענה, ההדלקה והסוללה דולקות בהתאם למצב, אבל שאר הנוריות לא דולקות בכלל(אחת שנראית כמו דיסק והשנייה עם ציור של דף) תמונה להמחשה: רעיונות או עצות לפתרון התקלה ולהחזרת המחשב לפעילות תקינה יתקבלו בברכה, תודה!
-
- 0 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
החלטתי כנראה ללכת על הדגם של הlenovo flex 2 ה14 אינץ' רציתי לדעת מה אתם חושבים על המחשב... היה לי חשוב המסך האיכותי ושהמשקל ישאר באיזור ה2 קילו. http://ksp.co.il/?store=eilat&uin=23692&utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap באילת 3500 ש"ח השאלה היא האם אפשר להוסיף לו ssd??? מטרות המחשב? עבודות משרדיות, תכנות שפת c, צפיה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14" או 15.6" ועדיפות למסך מאט/ips * רזולוציית המסך? 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? אין. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI וUSB3. * Bluetooth? לא חשוב כל כך. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB חשבתי לשדרג לבד לssd * כונן…
-
- 2 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
את רכיבי המחשב הנייח אני מכיר ולפטופ לא מזמן קניתי חדש LENOVO Y700 וגם לאמא יש אחד מאוד ישן. רציתי לשאול כמה שאלות לגבי פירוק והרכבה שלו כי אני מבין ששמו בו רכיב על רכיב כמו במארזים של מחשבים מאוד ישנים (בהם כדי להגיע לספק היינו צריכים לפרק את הדיסקים הקשיחים והספק וכו...) רציתי לשאול קודם כל, האם קיים כזה דבר, מחשב נייד במארז אוניברסלי, זאת אומרת שקונים נגיד רק את הקופסא יחד עם המסך (נגיד 15") ראיתי שמוכרים בEBAY מלא לוחות אם של מחשבים ניידים, אז רציתי להתעניין אם מחשב נייד ניתן להרכיב בעצמיך. האם חיבורי המסך מתאימים לכל לוח אם. ומה הם חיבורי הלוח המיוחדים של המחשב נייד (לי אמנם אין במחשב) אבל ראיתי חיבורים שנקראים PCIMCIA וגם לדיסק הקשיח יש לפעמ…
-
- 1 תגובה
- 2.7k צפיות
-
-
טוב אז רגע לפני הזמנה, הנה המפרט שהכנתי: מעבד:Intel Ivy Bridge Core i5 3570K Socket 1155 6MB 3.4Ghz Tray כמות: 1 מחיר: ₪1135 קירור למעבד: Scythe MUGEN 3 REV כמות: 1 מחיר: ₪214 לוח אם:Gigabyte GA-Z77MX-D3H כמות: 1 מחיר: ₪620 מארז:NZXT Phantom 410 Chimera - בקניית מחשב שלם בלבד כמות: 1 מחיר: ₪557 ספק כוח Seasonic 750W Active PFC 80MM 4*Sata 8-pin כמות: 1 מחיר: ₪421 זיכרון:Corsair 8Gb Kit (4G X2) CMX8GX3M2B1600C9 CL-9-9-9-24 כמות: 1 מחיר: ₪284 קשיח למחשב שולחני:Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14 כמות: 1 מחיר: ₪397 קשיח למחשב שולחני:t]SAMSUNG SSD 830 128GB 2.5 - בקניית מחשב חדש כמות: 1 מחיר: ₪525 כרטיס מסך:t]Gigabyte GTX670 2GB WIND FORCE 2 - בקניית מחשב חדש בלבד כמו…
-
- 23 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
 ספויילר היי, אני צלמת בחיתוליו של פתיחת עסק ומעוניינת למצוא מפרט של מחשב שיענה לי על צרכי עריכה, תוכנות אדובי פוטושופ, ברידג' ולייטרום. קיבלתי כמה הצעות מחיר ומפרטים שונים ואשמח אם מישהו יוכל לתת ייעוץ וחוות דעת. מפרט אחד כאן והשאר בתמונות. התקציב הוא כ5,000 שקל (אפשר לחרוג מעט) תודה רבה לעוזרים ושבת שלום! מעבדים: AMD Ryzen 7 2700X Processor Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 1441 לוחות אם: Gigabyte GA-B450M DS3H כמות: 1 - מחיר: ₪ 371 זכרונות RAM: DUPLICATE-DDR 4 16GB (2X8G) / 2666 TSP (Korea) בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪ 604 מארזים: IPPON Case Thunder 2 Black/White + FSP Hyper M 600W…
-
- 5 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב בסיסי, לתקופה של 4 שנים הקרובות (צבא), בתקציב מוערך של 1500 ש"ח. פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. התקציב המקסימלי - 1500, אם חריגה קטנה במקרה הצורך. מחיר למפרט בלבד(כולל הרכבה) ללא שום אביזרים. 2. השימושים הצפויים של המחשב: שימוש לא נרחב, בעיקר אינטרנט, אולי מעט משחקים ישנים.) 3. אין צורך בציוד היקפי 6. שקט לא קריטי 7. לא מתוכנן אוברקלוק 8. ללא אביזרים נוספים 9. חנות מועדפת, KSP נהריה 11. אם מוזיל, מעדיף מחשב אם כרטיס מסך מובנה ובעתיד אפשרות להוסיף כרטיס חיצוני. הלכתי לחנות KSP בנהריה (קרוב מאד לבית) והם נתנו לי את המפרט המומלץ שלהם, התייעצתי אם טכנאי מחשבים שאני מכיר, והוא המליץ לי על המפרט משתי סיבות: 1. המפרט …
-
- 6 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום לכולם.. לאחרונה "הוצפו" אתרי המכירות הפומביות למיניהם בהצעה לקניית מחשב נייד מסוג HP ZT3447EA ... לפי מה שאיתי, היחס איכות-מחיר ממש מצויין.. הנה כמה פרטים, אשר הכי משמעותיים ביניהם הדגשתי: מפרט מעבד : Intel® Centrino Mobile 725 1.6 GHz מסך: 15.4 inch WXGA ברזולוציה 1280x800 זיכרון: 256MB DDR 333MHz PC2700 דיסק קשיח: 60GB EIDE hard drive, ATA 100 4200 rpm כונן אופטי: Combo DVD & CD-writer drive חריץ הרחבה - Integrated SecureDigital (SD) / MMC memory card גרפיקה: 64MB dedicated video memory ATI MOBILITY RADEON 9200 graphics משקל : 3.0 ק"ג מחיר אחרי שעקבתי אחרי כמה מכירות פומביות, שמתי לב שאפשר לקנות את הנייד הזה במחיר שנע בין [glow=re…
-
- 20 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? קיים מסך 19 אינץ' * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? לא מיועד למשחקים אלא לסרטים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציו…
-
- 15 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אשמח לקבל המלצה לפני קניית המחשב. הדרישות- מסך 17.3 אם יש אופציה אפילו לגדול יותר זה מעולה. השימוש יהיה בעיקר בתוכנות הדמיה אוטוקאד אלוסטריטור פוטושופ וכ'ו. התקציב בין 1000$ ל2000$ כעיקרון קונין לי אותו מתנה לכן אבקש באופן חריג המלצה לשתי הקצוות. אני מתכננת לקנות מאמריקה כנראה ומצאתי ללא הבנה שתי אופציות אשמח לחוות דעתכם או למשהו מתאים יותא תודה! https://www.amazon.com/Notebook-i7-8750H-NVIDIA-Windows-Computer/dp/B06XMRPDTQ/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1529493123&sr=8-2&keywords=8750H&refinements=p_n_shipping_option-bin%3A3242350011&th=1 https://www.amazon.com/Dell-G3779-7934BLK-P…
-
- 5 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אני כל הזמן מקבל הצעות סותרות ועכשיו קיבלתי המלצה על הפורום הזה אז אני מנסה מחדש. השימוש הכבד ביותר שאני מתכנן הוא עריכת סרטונים. אין לי תקציב מוגדר כי אני לא יודע מה השוק, אבל גם חשובה לי הניידות (אני מתכוון לקחת אותו איתי לכל מקום) אז אני מניח שזה יאזן אותי על טווח מחירים ספציפי. לא יד שניה כי אני לא באמת יכול להיות בטוח במה שאני קונה. מחו"ל אפשרי, אבל רק ממקור אמין שאני יכול להיות בטוח שלא אצטרך לשלוח לאחריות כי זה יהיה סיוט. מה יש לכם בשבילי?
-
- 16 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10,000 ש"ח. כן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לעבודה: עיצוב גראפי (פוטושופ, אילוסטרייטור). אולי תלת מימד (Cinema4D ותוכנות דומות). קצת משחקים \ סרטים \ עבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך. אבל בתקציב נפרד מה10K. מתלבט אם כדאי LED 4K רחב \ קעור. לא יודע כמה Refresh Rate עדיף. פאנל IPS או PVA? (או משהו מומלץ אחר). די גדול, 34" ומעלה אולי. (כדאי אם זה ישמש גם לסרטים או שעדיף מסך נטו למחשב ולקנות טלוויזיה בנפרד?) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג…
-
- 13 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
עדיף 1300 אם אפשר , אז ככה המפרט מיועד לאח שלי התאום שחוץ מCS הוא לא משחק כלום אז אני מבקש ממכם ליצור מפרט מבוסס AMD שיהיה בו : לוח אם micro ATX מכוון שהמארז יחסית קטן ושעל הלוח יהיה כרטיס קול ושאר הפיצ'רים הנחוצים בימינו.. צריך כמו כן מעבד (אפשר גם 1700+) וזיכרון יספיק 256 אבל אם יש מספיק כסף אז כדי 512 וצריך גם gf4mx אבל אם אין תקציב אז לא כי כבר יש לי gf2mx בבית שאני לא יודע אם יספיק לCS אז זהו. עריכה : זה מה שאני הצלחתי לעשות אבל אני רוצה לקבל תגובות על כך : CPU : AMD Athlon XP 1700+ Tray CPU [ ¤ 334.88 ] 1 Motherboards for AMD : Asus A7N8X-VM nVidia nForce 2 Motherboard (m.ATX, AGPx8, GF4MX VGA, Dual DDR, 5.1 Sound, LAN, USB 2) [ ¤ 643.86 ] 1 Memory : GeIL DDR…
-
- 26 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, כרגע אני משתמש במחשב acer, מעבד i3, עם 4gb ram, וללא ssd, המחשב בן 6 וחצי ועד כה עושה עבודה נפלאה והראה אמינות מדהימה. אני לומד הנדסאי בניין, שנה א, נכון לשנה זאת אני עובד עם תוכנת אוטוקאד, המחשב מריץ אותה בצורה טובה (חוץ מזה שלוקח לה זמן קצת זמן לעלות, ובדקה הראשונה יש כמה תקיעות, וכנראה עקב כרטיס מסך נחות בוטלה האופציה של התלת מימד שבכל מקרה אין לי בה צורך), בשנה ב אנחנו נעבוד עם תוכנות יותר כבדות, ובלי קשר נראה לי שהגיע הזמן לשדרג את המחשב, אני מתלבט בין i5 לבין i7, האם יספיק לי i5? הi5 שבדקתי מגיע עם 8gb ram, כונן ssd (כנראה 256gb), וכרטיס מסך hd graphic או משהו מתקדם יותר (עם 2gb) הi7 שבדקתי מגיע עם 16gb ram, כונן ssd (כנראה 512gb), וכ…
-
- 3 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
יש לי מפרט שבניתי באמזון ורציתי להתייעץ אתכם, אין לי צורך באחסון ואני צריך רק להוסיף מארז למפרט אני מעדיף שיהיה מKSP 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים (pubg,BF,ומשחקי אסטרטגיה) 9. מתי מתוכננת קניית המחשב (רצוי מאוד לבקש מפרט במועד קצר מעת הקניה)? בשבוע- שבועיים הקרובים 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: מעבד: ryzen5 2600 לוח אם: msi B450 TOMAHAWK MAX ram: G.Skill Ripjaws V Series 16GB 3600MHz psu: Thermaltake SPD-0700NP 80+ Smart 700W Quiet Fan כרטיס מסך מתלבט בין rtx 2060 לבין rx 5600 XT תודה מראש!
-
- 10 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש ברשותי מחשב ישן שהשובת בתקופה האחרונה כיוון שהכרטיס מסך כמדומני gtx geforce 460 נשרף. למחשב יש חומרה יחסית בסדר והצרכים שלי הם בעיקר לעבודות גרפיות (בלנדר 3d, אפטר אפקטס, פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין). אני מעדיף שלא להיכנס להוצאה גדולה כרגע ולכן חושב לקנות רק כרטיס מסך. התקציב שלי הוא עד 800. * אני מכוון לכרטיס של GEFORCE האם אתם מכירים דגם ספיציפי? כזה שיודע לתת עבודה טובה מול עלות סבירה, אם כן האם אתם יודעים שהוא יהיה תואם למפרט? האם זה בכלל משתלם או שכדאי ללכת על מחשב חדש וזהו? תודה לעונים, ** המפרט שיש ברשותי Intel Core i5 Processor i5-750 2.66GHz 8Mb LGA 1156 Box-מעב…
-
- 19 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
כל המחשבי מולטימדיה באים עם מסך מבריק וזה ממש מעצבן! הבנתי שאפשר לשים מדבקת אנטי גלייר והמסך הופך למט-איפה משיגים מדבקה כזו?
-
- 1 תגובה
- 2.7k צפיות
-
-
מפרט נוכחי: מעבד: Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray לוח אם: Gigabyte GA-B75M-D3H זיכרונות: Corsair 8Gb DDR3 1600Mhz דגם cmv8gx3m1a1600c cl11 כרטיס מסך: Gigabyte Readon 7970 3GB GDDR5 OC דיסק קשיח: Western Digital Caviar Blue 1TB ספק כוח: SeaSonic ECO 600W קירור למעבד: Artic Alpine Pro 11 מאוורר למארז: Corsair Air SP120 PWM High Performance Edition High Static Pressure 120mm מארז: Corsair SPEC-ALPHA Gaming Mid-Tower מסך: BENQ XL2430T 24" 144HZ 1920x1080 + Samsung SyncMaster 2433 24" 60HZ 1920x1200 מערכת הפעלה מקורי: Windows 10 Enterprise תקציב: 4,500. חריגה מקסימלית מהתקציב: 5,000. מהם השימושים במחשב? סטרימינג (לייבים) | תכנות | גיימינג כ…
-
- 11 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?7-8 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אבטחת מידע וגיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).VMWARE\Packet Tracer\wireshark\ultratools ועוד תוכנות שאקבל בהמשך ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:FIFA 18 (מאוד חשוב שירוץ חלק ברמה גבוה!) ARK:SURVIVAL ובעיקרון כל משחק חדש שיצא או שיצא בזמן האחרון עם גרפיקה מטורפת -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (נית…
-
- 2 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום, ברצוני להתייעץ לגבי מחשב נייד מתאים לסטודנט למדעי המחשב. אלו תכונות צריכות להיות למחשב? האם צריך מחשב חזק? (כפי הידוע לי עובדים בעיקר עם JAVA ושפות תכנות שונות) * מטרות המחשב? התאמה לסטודנט למדעי המחשב. אשמח אם תוכלו לעזור לגבי הדרישות מסוג מחשב כזה. * גודל המסך? רצוי 15.6'' * משקל רצוי?רצוי עד 3 ק"ג (ללא תוספות) * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? לא קריטי, אבל עדיף מעל 4 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI. (שוב, אם יש משהו הכרחי לדרישות) * בלוטות? רצוי, לא הכרחי. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB * כונן CD/DVD? צורב? כן. * כונן Bluray? לא הכרחי. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חובה. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצ…
-
- 5 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-