ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5700 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? גיימינג כבד, תכני HD, עבודה משרדית. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. אין אפליקציות מיוחדות שדורשות חומרה מסויימת עד כמה שידוע לי. תוכנות רגילות. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? עדין לא סגור על המסך, אבל כנראה שזה יהיה מסך 24'. * באיזה סוג משחקים תשחקו? אין סוג משחקים מסויים. כל משחק חדש…
-
- 31 תגובות
- 3k צפיות
-
-
איזה מבין המפרטים הבאים הכי מומלץ ? 1. INTEL P4 2.4B GHZ 533MHZ 478PIN 512Cache Gigabyte GA-8PE667 PRO Samsung DDR 256MB 2700/333mhz WD 80GB 7200RPM 8 MB Cache special version Gigabyte ATi Radeon 9700 PRO Samsung CD x 52 Mitsuni floppy 1.44 Enermax FS-710-B 350W כל זה 6אלף ! 2. INTEL P4 2.4B GHZ 533MHZ 478PIN 512Cache Gigabyte GA-8SG667 sis 648 Samsung DDR 256MB 2700/333mhz WD 80GB 7200RPM 8 MB Cache special version Gigabyte ATi Radeon 9700 PRO Samsung CD x 52 Mitsuni floppy 1.44 Enermax FS-710-B 350W שזה יוצא 6900 בערך ככה שיש לי 100 שקל לבזבז על משהו או לחסוך 3. INTEL P4 2.4B GHZ 533MHZ 478PIN 512Cache Gigabyte GA-8PE667 PRO Mushkin 512MB DDR 2700 / 333 WD…
-
- 18 תגובות
- 3k צפיות
-
-
התקציב עד 2500, מחשב ביתי לצרכים משרדיים, חשוב לי שיהיה אמין מאוד , ושיציג ביצועים טובים. (גלישה מרובה, אופיס וכו')
-
- 20 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם, ידידה שמתעסקת בעיצוב גרפי צריכה מחשב רציני לצרכי עבודה ושמה עיניה על המקבוק פרו הזה: http://store.idigital.co.il/mac/macbookpro/macbook-pro-15-with-retina-display-2-3ghz-me294hb-a-7077 הבעיה - הוא "טיפה" יקר. ראיתי מכוניות סבירות שעולות פחות. האם יש מחשב נייד מקביל לו מבחינת מפרט טכני שיהיה זול יותר, או שההפרש לא מאוד משמעותי וכדאי כבר לקנות את המקבוק?
-
- 11 תגובות
- 3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר עם זה טוב אבל בעיקרון לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים חדשיםםםםםם ושיעבודו חלק ומהר בגרפיקה בינונית עד טובה מאוד (high) תוכנות בקטנה.... א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). המחשב מיעוד לבית. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: בעיקר למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? אני צריך מסך אני שמח לראות שיש במפרט מספיק כסף בשביל מסך טוב בעל רזולוציה full hd עם אין מספיק כסף אפש…
-
- 19 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מחפש מחשב נייד עד 3,000 ש''ח לסטודנט. השימושים שלי הם בסיסים : צפייה בסרטים, דפדפן ואופיס. הייתי שמח לגודל מסך של כ14 אינצ' וזמן סוללה גדול ככל הניתן (סטודנט) חשוב לי גם איכות החומר של המחשב והאמינות (כמה שפחות פלסטיקי) אם הגזמתי עם הדרישות לעומת התקציב אשמח לדעת! תודה רבה מראש לכולם!!! שלומי :)
-
- 2 תגובות
- 3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?רק אם זה שווה את זה אז ממש ממש טיפה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.באטלפילד ,NFS,DIRT 3,ועוד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).כנראה 720P (המסך שיש במפרט הוא למחשב אחר) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? שיחזיק משחקים לכמה שנים טובות ושירוצו חלק גם עוד…
-
- 38 תגובות
- 3k צפיות
-
-
היי, הרכבתי מפרט ב - TMS, ויש לי מספר שאלות: 1. האם יש רכיבים לא תואמים? 2. האם ניתן לקחת ספק קטן יותר וזול יותר? 3. האם הקירור למעבד מספיק? (תכלס אני לא הולך לשחק שעות רצוף, מצד שני לפעמים המחשב מרנדר איזה וידאו שערכתי במשך חצי שעה רצוף) 4. ה - SSD הוא דיי המילה האחרונה, נכון? אין דגמים טובים יותר בהרבה, נכון? זה המפרט: [b]מעבד:[/b] [url=https://tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=107322]Intel Core i9 13900K / 1700 Tray[/url] כמות…
-
-
- 15 תגובות
- 3k צפיות
- 2 followers
-
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי לחסוך אבל לא חייב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב: 5200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רק משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.GTA 5 BF וכדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)1650 כפול משהו לא זוכר -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם הע…
-
- 16 תגובות
- 3k צפיות
-
-
בוקר טוב חברים אני עומד לרכוש מחשב נייד של החברה Fujitsu ומכיוון שאין לי שום ניסיון היתי שמח לקבל כמה מילים בגדול על החברה. נ.ב זה הדגם: Fujitsu Amilo LI3910 http://ts.fujitsu.com/home/products/notebooks/amilo_li_3910.html ב3250 שקל תודה לעונים
-
- 14 תגובות
- 3k צפיות
-
-
מעבד: amd phenom 2 X4 955 3.2 GHZ לוח אם: gigabyte ga-ma770-ud3 הארד-דיסק: samsung hd 103sj 7200rpm כרטיס מסך: AMD radeon 6950 זיכרון: 4GB DDR3 מארז: cooler master ספק: antec earthwatts EA-500D המחשב בן 3.5 שנים וכמובן שאין אחריות, יש לכם הערכה ?
-
- 3 תגובות
- 3k צפיות
-
-
הדסקטופ שלי שובק חיים בתדירות גוברת ומתעורר רק כשאני פותח ומנקה אותו מבפנים. זה קרה פעם ברבעון וכיום קורה פעם בחודש/חודשיים. אני צריך BACKUP ראוי כמו גם פרטנר לעבודה ולרכבת. אשמח להמלצות. שימו לב שיציאת LAN חשובה לי מאד!
-
- 28 תגובות
- 3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? -לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 250₪ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים ותכני HD ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים כמו AC Unity Batman arkham knight Middle earth shadow of mordor GTA V Titan Fall Call of duty advanced warfare -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -תלוי במסך שיכלל במפרט. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? -אולטרא גבוהות 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסו…
-
- 8 תגובות
- 3k צפיות
-
-
תקציב 2500שח או פחות אני מחפש נייד, מסך בין 10" ל 15.6" (טווח רחב אני יודע, אבל אני רוצה לראות את האפשרויות) חשוב שהמשקל יהיה מקסימום 3 קילו, עדיף פחות. אני מניח שעם דור המעבדים הקודם של אינטל, ולא Haswell. לסטודנטית, לעבודות Office, גלישה באינטרנט וצפייה קלה בסרטים. אם אפשר להתפשר על גודל המסך אך עם מעבד חזק יותר (אם בכלל צריך לצרכים שלי) אז עדיף, אבל אני רוצה לראות את כל האפשרויות. חיפשתי של Asus אך כולם יקרים מדי. איך זה: http://msi.com/product/nb/CR61-0M.html#?div=Specification (דגם i3 כי ה i5 כבר כמעט 3000 שח פה) ואפשרויות נוספות, תודה.
-
- 12 תגובות
- 3k צפיות
-
-
משחקי אינטרנט קלים (אולי לפעמים סימס, לפעמים פוטושופ). תוכנת אופיס כמובן. הפעלת המון תוכנות אינטרנט בבת אחת (אימיול, אייסיקיו, מסנג'ר וכו'). בעיקר לראיית פרקי אנימציה וסרטים שונים. אני חושבת שאלה המטרות העיקריות. אני זקוקה גם למדפסת משולבת (כאשר אני מעדיפה שלא תעבור את סכום ה400 ש"ח בערך - וכמובן שהדיו לא יהיה יקר). ודבר אחרון, מסך מחשב. מאחר ואין בעית מקום - אפשר גם ללכת על המסך העבה והטוב (שיתאים לאותן דרישות מחשב בבקשה..). התקציב לא חד משמעי - אבל יכול להגיע גם ל5000 ש"ח כולל הכל. אם יצא פחות - מה טוב למישהו יש הצעות? אשמח לפרט עוד במידת הצורך (או לקחת חלק בהתלבטויות). תודה! דנית.
-
- 44 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום חברי הפורום. 3500 -3700 ש"ח. (כולל הרכבה) ללא כ.מסך. ללא כונן אופטי. מבוסס e8400 או כדאי אולי Q6600 ? קירור טוב ל-OC - רוצה להגיע ל-3.5-4Ghz חשוב שיהיה שקט בגבול התקציב. *רצוי להרכיב בסקיי פי סי. *אשמח לקבל כמה שיותר מפרטים. תודה מראש לכל המגיבים וממליצים.
-
- 21 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום רב, אני מתעניין ברכישת מחשב נייד של חברת DELL. מהסתכלות בזאפ אני רואה שהרשתות הגדולות לא מחזיקות בדגמים שאני מעוניין בהם כגון VOSTRO . האם האתרים הנמצאים בזאפ אמינים? האם יש רשימה של משווקים מורשים כי באתר של דל רואים רק את המשווקים לחברות כמו יעל פתרונות וכו'. תודה.
-
- 1 תגובה
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
INTEL Pentium 4 - 3.6 (560) - 1MB Cache, 800Mhz FSB 775PIN - RE 2,748.56 ש"ח GIGABYTE GA-8AENXP-D (925XE) - DDR2 - ATX 1,490.52 ש"ח CORSAIR TWINX - (DDR II) - 5400C4PRO/675MHZ 3072MB DDR II - 6X512 HT 8,585.35 ש"ח GIGABYTE- Geforce 6800 Ultra 256MB DDR (256bit) TV OUT DVI - RE (6800 X 2 SLI) 6,900.16 ש"ח Creative SOUND BLASTER AUDIGY 2 ZS PLATINUM PRO 1,311.68 ש"ח Seagate Cheetah 146GB 10K RPM U320 68 PIN - 146GB X 5 RAID 20,869.98 ש"ח LG CD-ROM Drive X52 138.08 ש"ח PLEXTOR CD-RW 52X32X52 INT 595.40 ש"ח PLEXTOR PX-716A/T3 DVD±RW 16X - RETAIL 1,061.67 ש"ח LG DVD-ROM drive X16 - BULK 217.55 ש"ח MITSUMI 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 - BLACK 68.48 ש"ח CRE…
-
- 21 תגובות
- 3k צפיות
-
-
מה אתם אומרים על המפרט הבא? יש דרך להוזיל עלויות? מפרט מחשב.pdf
-
- 5 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום! ידידה שלי מחפשת מחשב נייד ללימודים. היא נתקלה בשני הדגמים הללו שמוצעים באייבורי: Dell Vostro 3360 i5-3317U 13.3 Dell Inspiron 13z i5-3317U 13.3 כפי שניתן לראות שני המפרטים כמעט זהים (ל-inspiron יש יותר זכרון ואין כניסת eSata), כולל המחיר. לא ממש הצלחנו למצוא מה ההבדל ביניהם, ואיזו סדרה עדיפה... מישהו יודע? חוץ מזה, נתקלנו גם ב-Vostro באתר של notebookclub, במחיר הרבה יותר זול (גם אחרי שמוסיפים מערכת הפעלה): http://www.notebookclub.co.il/products/notebooks_by_model/DELL%20Vostro%203360/vostro-3360-3317um.htm אבל פה מצוין שהמעבד הוא i5-3317UM ולא i5-3317U. האם יש הבדל, או שזה אותו מעבד? לא הצלחתי למצוא באתר של אינטל מידע אודות ה-UM, אלא רק אודות ה-U.
-
- 5 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם, ערכתי את המפרט: [table][tr][td]מעבד: [/td][td]Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray כמות: 1 מחיר: ₪849 [/td][/tr][tr][td]קירור למעבד: [/td][td]Scythe JAPAN KATANA 3 1156 / 1366 only כמות: 1 מחיר: ₪111 [/td][/tr][tr][td]לוח אם: [/td][td]Gigabyte GA-Z68P-DS3 כמות: 1 מחיר: ₪518 [/td][/tr][tr][td]מארז: [/td][td]SilverStone Precision Black X2 120MM + FSP 600W Bronze - ברכישת מחשב חדש בלבד כמות: 1 מחיר: ₪499 [/td][/tr][tr][td]זיכרון: [/td][td]Kingston 4GB DDR3 1333 - מחיר חם כמות: 2 מחיר: ₪104 [/td][/tr][tr][td]קשיח למחשב שולחני: [/td][td]Samsung 1TB SATA II 32MB SpinPoint F3 כמות: 1 מחיר: ₪252 [/td][/tr][tr][td]כרטיס מסך: [/td][td]Sapphire ATI 6950…
-
- 36 תגובות
- 3k צפיות
-
-
-
אהלן, אני מתחיל עוד מעט ללמוד הנדסת מכונות בבן גוריון ורציתי לכבוד המאורע להתחדש במחשב נייד שיהיה ללימודים, אני לא מכיר את עולם הניידים יותר מידי ולמרות אחרי קראה בה שעשיתי בנושא אני רוצה לשאול לעצתכם. השימושים הם דבר ראשון עבור לימודים, חוץ מזה המחשב גם יהווה לי כמחשב לסטודיו (אודיו) נחמד שיש לי בבית (חובבני אבל רציני) אך יתחברלכרטיס קול חיצני. תקציב: 3.5, לא חייבים לבזבז הכל ואי אפשר לעבור (בסדר חמישים מאה אפשר). חיבורים: חובה USB 3 , בלוטוס לא אכפת ליבכלל. סוללה: אממ אני לא יודעכמה צריך ללימודים אבלהבנתי שלהנדס השלוש שעותיספיקו כן?? כמה שיותר. ביצועים: לפחות 4 ראם לסטודיו, ואני רוצה כרטיס גרפי טוב שיהיה עליו למשחקים קטנים. מסך: 14-15.6. אם יש לכם רעיון אז גם מקלדת עם ת…
-
- 27 תגובות
- 3k צפיות
-
-
היי לכולם, רציתי לדעת מה שווי המחשב שלי שנמצא במפרט מימין... המחשב נקנה ב-20/10/11, 5 ימים לפני יציאת BF3. יש לי עדיין את כל הקופסאות של כל הרכיבים. הייתי רוצה לדעת בכמה הוא יימכר אם אמכור אותו כפי שהוא, לא כולל ציוד היקפי. והאם שווה פשוט למכור את ה"משולש"+כרטיסי מסך ולקנות יותר מעודכנים...? תודה!
-
- 14 תגובות
- 3k צפיות
-