ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,430 דיונים בפורום זה
-
כפי שרשמתי בכותר המחשב יהיה מיועד לעריכה גראפית (לא משהו כבד במיוחד) בפיינט שופ ועוד כל מיני עיסוקים הקשורים בתמונות, חוצמזה שיהיה יוכל גם להפעיל קצת משחקים. חוצמזה הוא יהיה מחובר למערכת לשמיעת מוזיקה. המחשב יהיה דלוק בחדר השינה שלי 24/7 בערך מטר מהראש שלי במיטה אז הוא חייב להיות ממש שקט התקציב הוא בערך 3000-3600 שקל אולי קצת יותר אם זה שיפור משמעותי... טוב, אז הנה המפרט שלי Athlon XP 1700 450 Epox 8RGA+ 780 Seagate 80GB 7200 rpm 650 DVD Liteon x16 (Black) 240 Thermaltake Smart Case Fan 2 X2 160 Zalman 6000 for AMD CPU 190 ATX MIDI 400W usb,p.stab.,black 290 מארז ג'נרי מעפן MS Internet + MS Mouse Optical 140 כל הנ"ל יוצא בערך 2650 שקל חוצמזה עוד ש…
-
- 22 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
היי לכולם, בהמשך לדיון פה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=543809.msg4639950#msg4639950 אני חושב ללכת על הדגם של dell latitude e5430 עם הרזולוציה של 1600x900. רציתי לדעת אם למישהו יש את המחשב הזה ויכול לתת חוות דעת בעיקר בנושאי המסך, רעש מאוורר ונוחות המקלדת. דבר נוסף שאולי יכול רלוונטי למי שמתכנן לקנות מחשב בתקופה הקרובה, שווה לחכות למבצעים שאולי יהיו בחודש דצמבר או שאין חיה כזו והמחיר לא ממש הולך להשתנות? תודה.
-
- 2 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום, הלך לי לוח האם ולכן הגיע הזמן לשדרג למשהו לסרטים וגיימינג קל... הרבה זמן לא התעסקתי בזה ולכן ממש חייב את עזרתכם 🙂 מה יש היום... מעבד: i5-4690 3.5 ghz לוח אם : asus h97m-3 זכרונות: ddr3 8X2 כ. מסך: geforce gtx 1660 ספק כוח : W700 - אמור להספיק הארדיסק - כ4 SSD של 1T כל אחד חשבתי להחליף חלק מהציוד (אם יש המלצה ביותר זול או אחר אשמח...) -סהכ 2560 שח מעבד: Intel Core I5 14500 2.5GHz 24MB Cache S1700 לוח אם: ASUS PRIME B760-PLUS Intel LGA1700 B760 DDR5 קירור למעבד: קירור למעבד Arctic Freezer 50 זכרונות: Corsair Vengeance RGB 2x16GB DDR5 5200MHz CL40 כל השאר משתמש מהמחשב הישן …
-
- 0 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום, יש לי בבית רמקולים 5.1 ...ובמחשב נייד שלי יש רק חיבור יחיד לרמקולים חיצוניים. איך אני יכול לחבר את הרמקולים למחשב נייד? יש אולי כרטיס קול PCMCIA או בUSB או משהו בסגנון? תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום חיפשתי זמן רב מחשב חזק לסטודנט בתקציב של עד 4000 עם מסך מט וזה הדגם שנראה כרגע מבטיח מה דעתכם? מישהו התנסה? שמע או קרא חוות דעת? תודה, רומן
-
- 4 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום, קניתי את המחשב הנ''ל (סוף סוף) הפעלתי אותו פעם ראשונה ועשיתי איזה טעות בהתקנה של הווינדווס והופיע מסך כחול וההתקנה לא הושלמה עכשיו כשאני מפעיל את המחשב יש שגיאה בווינדווס. איך מתקינים מחדש? (יש את המחיצה הזאת שיש עליה את הווינדווס). תודה מראש.
-
- 26 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
הזמנתי את המפרט הזה למישחקים ומסיבות רשת,מה אתם אומרים ? Year Warranty) + FAN 579.53 ש"ח http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=201 256MB Winbond DDR PC2700/333 238.63 ש"ח http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=943 Gigabyte GA-7VAXP ( KT400 ) - ATX 706.15 ש"ח http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=142 PowerColor (XR97-C3) EVIL COMMANDO 2 Radeon 9700 gold 1,797.03 ש"ח http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=945 WD 80GB-8MB-7200RPM ATA100 759.72 ש"ח http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=38 ASUS 16X DVD-ROM/ 48X CD-ROM 297.07 …
-
- 20 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכם, אני בעוד כחודש עובר לאיטליה ומתחיל ללמוד שם רפואה אני אצטרך מחשב שישמש אותי כסטודנט לרפואה (פחות גרפיקה או תוכנות כבדות כאלה או אחרות) אך גם מחשב שישמש אותי לתקשורת עם הבית (ואולי אפילו לצפות בטלויזיה דרכו כדי להיות בקשר עם הארץ) אלה השימושים העיקריים ביותר. ולכן רצוי שיהיה לו חיי סוללה ארוכים משקל נמוך (זה בונוס אבל אני לא "כוסית") ומסך לא גדול מדי אבל גם לא פיצי - משהו באמצע - סביבות ה13 גג 14 אינץ אני חושב שיהיה אחלה משהו מאוד נחמד שיכול לעזור (אך לא חובה!) זה כניסת USB3 שימו לב שכרגע התקציב פחות משנה לי ויש לי אופציה לרכוש אותו באירופה ואפילו דרך ארה"ב (במידה ואני מוכוון על דגם ספציפי!) ככה שאם יש מחשב יותר טוב שאפשר לרכוש באירופה\ארה"ב בתקציב של כ1100 $ או …
-
- 12 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 לכל מחשב א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה ותלת מימד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מקס אפטר פרימייר פוטושופ ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם הע…
-
- 30 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אני מתלבט בין המחשב הזה https://comp-shop.co.il/מחשבים-ניידים/מחשב-נייד-lenovo-v14-iil-82c400seiv-i5-1035g1-14-fhd-8gb-ssd-256gb-windows-10-pro-שחור לבין זה https://comp-shop.co.il/מחשבים-ניידים/מחשב-נייד-lenovo-thinkpad-e14-gen-2-20ta002jiv-i3-1115g4-14-fhd-8gb-ssd-256gb-שחור השיקול הוא רק בין המעבדים נראה לי, כי זה שלראשון יש ווינדוס זה מתקזז במחיר שאשלם על התקנת ווינדוס בשני כך שהמחיר יוצא פחות או יותר שווה בין שניהם אשמח לייעוץ
-
- 5 תגובות
- 2.9k צפיות
- 2 followers
-
-
היי! אני גיימר ובזמן האחרון המשחקים החדשים כבר לא עובדים, או עובדים לאט ולא על מקסימום. הלכתי היום ל-ivory וקיבלתי הצעת מחיר למחשב חדש שלפי המוכר אמור להעלות את המשחקים הכי חדשים ברמה הכי גבוהה לפחות לשלוש שנים הקרובות. הנה המפרט: מארז versa h21 thermaltake שחור x12cm2 ספק כוח a.pfc vs650 650w corsair מעבד אינטל ghz 6mb core i5 1150 quad 46903.5 מאוורר למעבד alpine 11 rev2 arctic cooling לוח haswell 1150 h81m-k h81 זכרון geil evo veloce hs 8gb ddr3 1600mhz דיסק קשיח פנימי y1tb sata3 wd blue2 צורב oem gh24ns שחור sata lg dvdX24 dl כרטיס מסך amd radeon r9 270x boost 4g-5 sapphire והמחיר הסופי הוא 4,000 שקל. אז בעצם יש לי 2 שאלות: 1. האם זה המחשב שמתאים לי, בתור גיימר? אנ…
-
- 14 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
היי, 1. מה התקציב המקסימאלי? 7 אלף. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין צורך לחרוג, אבל מקסימום 500. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - mass effect andromeda וכו'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות ככל האפשר. …
-
- 17 תגובות
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, בניתי בעצמי משהו והגעתי ל 8K, המטרה העיקרית היא משחקי מחשב אז אם אפשר להגיע ל 80-90 אחוז מהביצועים של מפרט כזה ולחסוך אני לא אתנגד המטרה היא לשחק על ההגדרות הכי גבוהות ושהמחשב יסחוב לתקופה ארוכה 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000~ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך - גמיש, אם אפשר לחסוך בצורה ניקרית בלי שום הרעה משמעותית, אז מגניב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי מחשב (Overwatch, Battlefield 1, GTA V וכו') ופיתוח תוכנה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2 מסכי 23 אינצ' (19…
-
- 13 תגובות
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
מה הולך ??? בזמן האחרון אני מחפש מחשב גיימינג מטורף עד 7אלף שקל . אחרי הרבה חיפושים והרבה מאוד עזרה של אנשים אלופים הצלחתי להשיג את שני המפרטים האלה : 1.http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=95128 2.http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=94988 הייתי שמח לשמוע ממכם מה יותר עדיף מבין שניהם !!! תודה לעוזרים :]
-
- 4 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
היי חבר'ה... קניתי לפטופ חדש MSI EX600 משודרג. אני מתלבט איך כדאי לחבר אותו לטלויזיה. היציאות שאני רואה הן S-VIDEO(של הGEFORCE 8400) נראה לי..7 פינים ומעליהם פס זה זה נכון? והיציאה השניה היא יציאה של מסך מחשב רגיל(לא דיגיטלי די סאב איך שקוראים לזה..) VGA נדמה לי. תסלחו לי על הבורות.יש לי את 2 האפשרויות כי יש לי LCD עם 2 כניסות מתאימות. השאלה איזה עדיפה לדעתכם...אתם המומחים
-
- 11 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב שולחני ביתי פשוט, אבל אני ממש לא מבין בתחום והעודף אינפורמציה מפיל אותי אז אשמח לעצה למפרט. בעיקרון המחשב יהיה מיועד בעיקר לגלישה ולתוכנות אופיס, האזנה למוזיקה וצפייה בסרטים. המחשב לא יהיה למשחקים או עריכת וידיאו מטורפת. שיהיה מעבד ממוצע+, אבל אין צורך שיהיה הכי מטורף בשוק. שיהיה שטח איחסון נדיב (אזור ה2 טרה נראה לי די והותר, אם זה ממש מייקר אז אפשר גם פחות), כמו כן רוצה שההדלקה והכיבוי של המחשב יהיו מהירים אז מניח שיש צורך באיזשהו שילוב עם SSD. לגביי כרטיס מסך אני מתלבט עם יש צורך, ממה שאני מבין במעבדים המודרנים של אינטל החישוב הגרפי המובנה חזק דיי והותר (אשמח לשמוע דעה בעניין). יהיה …
-
- 11 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום. חבר שלי הביא לי מחשב לפרמט. כרגיל כמו בכל המחשבים, הכנסתי דיסק של ויסטה, הסתכלתי בכוננים וראיתי שיש 2 כוננים . האחד נקרא RECOVERY והשני VISTA שעליו הייתה מותקנת מערכת ההפעלה. פירמטתי את ה VISTA והתקנתי אותה מחדש. אחרי שסיימתי להתקין זה כמובן עשה REBOOT ואז במקום לעלות כרגיל עולה לי המסך הזה : שבו רשום ERROR ולמעלה כפי שתראו בתמונה השנייה רשום שהוא לא מוצא את RECOVERY.DAT אשמח לעזרה, תודה רבה
-
- 11 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
מעוניין לרכוש מחשב גיימינג חדש שיחובר לטלויזיה בסלון. כרגע הטלויזיה היא 1080P, אבל תשודרג בעתיד. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6K, ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ומדיה לטלויזיה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? צריך שיהיה שקט בזמן שימוש בסיסי (לא משחקים). שליטה חיצונית יכול להיות נחמד. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא, אבל אפשרי 7. האם האם יש צורך לכ…
-
- 11 תגובות
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מבקש עזרה בבניית מפרט מחשב המבוסס על מעבד AMD לצרכיי משחקים, עבודה ושימוש כללי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8K, אפשר לחרוג ב- 1K. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית, תכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Skyrim, Witcher 3, WoW, Far Cry 5. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1440P. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינונ…
-
- 4 תגובות
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי כבר מפרט שלם מוכן שאני רק צריך זירכיבו לי דבר שנראה כל כך פשוט אבל אני מיום ליום רק משתגע ולא מבין כבר מאיפה להזמין כל חנות אפשרית כמעט אני קורא עלייה 50 אחוז דברים טובים ו50 אחוז דברים גרועים ,לאחרונה מישהו ממכם קנה מחשב ויכול להמליץ על חנות אמינה שיודעת להרכיב מחשב מסודר ונקי ?
-
- 18 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי מחשב נייד Lenovo 3000 N100 עם מערכת הפעלה Windows xp ואני מעוניין להתקין Windows 7. לפי מה שהבנתי במחשבים של לנובו יש מחיצה נסתרת בהארדיסק שבמקרה וקורה משהו למערכת יש אפשרות לשחזר להגדרות היצרן. עכשיו השאלה שלי היא האם זה בכלל אפשרי להתקין Windows 7 על המחשב הזה? ואם כן, ההתקנה של ווינדוס 7 דורשת פירמוט של כונן C, אם אני מפרמט את כונן C זה יפגע במחיצה הנסתרת? אני רוצה שתהיה לי האפשרות תמיד לחזור להגדרות היצרן המקוריות אם משהו משתבש. ובקשר לדרייברים, איפה אני מוצא דרייברים מתאימים ל-Windows 7 למחשב שלי? תודה לעוזרים!
-
- 7 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? כ-2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בעקרון הכיוון הוא לחסוך, אבל אם התוספת באמת שווה את המחיר (*כונן SSD?), אז יתכן ואפשר יהיה לחרוג ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גלישה באינטרנט, וורד, אקסל וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). --- ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: --- -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. --- -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). --- -לאילו הגדרות גרפיות מ…
-
- 9 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום.לפני כמה ימים קיבלתי הצעה מהטכנאי (מחשב חדש) ואני צריך את הדעה שלכם בקשר למה לשפר\לשנות.מחיר של כל רכיב עדיין אין לי,אני מקווה שבימים הבאים אני אעדכן בקשר לזה.מחיר סופי דווקא כן יש.אני רוצה לציין שהמטרה העיקרית של המחשב היא משחקים,כך שהמחשב אמור להיות חזק,כך שצריך ספק טוב ומאוורר טוב: מארז (סוג) ATX, ספק W400 עם תעלת אוורור,יציאות USB קדמיות ואחוריות. לוח: S775 PCI-E DDR2,SATA2,S8Ch,GigaByte P4 GA-8I945PG מעבד:X2MB S775 800Mhz FSB2 (930) Intel P4 3.0 Dual Core זכרון (כנראה של קינגסטון)Mhz667 GB(2X512MB) DDR2 דיסק קשיח SATA2 WD 200GB 7200 RPM 8MB כ.מסך DDR3 256 Bit Dual DVI I\D HDTV 512 MB - Radeon X1900XT ViVO צורב NEC\LG DVD X16 מסך (שטוח לא דק) 19 אינץ' CRT של MAG …
-
- 46 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שקלתי לחכות מעט, לראות אם בכנס של NVIDIA תצא הכרזה על כרטיס מסך חדש או משהו אבל הבנתי שזה לא הולך לקרות ולא הולכת לצאת חומרה חדשה בקרוב אז אמרתי כבר נקנה משהו. תודה מראש לכל העונים. 1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים בעיקר משחקי רשת וצפיה בסרטי בלו ריי 1080 3D במקרן א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לצ…
-
- 16 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אהלן כולם, הגיע הזמן למחשב חדש, ואני מתרגש (-: אני עוד לא סגור על מפרט סופי, אבל רצית לשאול מה אתם חושבים עד כה ולקבל הצעות להמשך: CPU- 4770K Cooling : Kraken x60 - push/pull MB: asus z87Pro Ram: G.skill 32GB kit 2400 MHZ לגבי האחסון אני על הגדר, יש לי OCZ VERTEX 3 256GB, ואני שוקל להריץ ברייד0 עם עוד אחד, או פשוט לקנות אחד של 512 (כנראה אלך על 840P). מבחינת צרכים: לא משחק על ה-PC, ככה שלדעתי הכרטיס מסך במעבד יספיק. כן מקמפל גם פרוייקטים גדולים, ובד"כ יש לי יותר מ-VM אחד פתוח. חשוב לי מאוד הביצועים של האחסון ויכולת מולטי ת'רד טובה מהמעבד. אני עובד עם שלושה מסכים, אבל שוב לא במשחקים ככה שזה לא באמת אמור להשפיע יותר מדי. אני בטוח אלך על אוברקלוק, למרות שאני לא אשתגע…
-
- 16 תגובות
- 2.9k צפיות
-