ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,342 דיונים בפורום זה
-
אהלן מבקש עזרה בבחירת לפטופ לעבודה משרדית עבור חברה. אני יודע שהלפטופ הקודם שלה כלל מעבד i7 אך המחשב היה כבד מאוד (פיזית). תקציב - 3,000 ש"ח עם חריגה אפשרית של 500+- שימושי המחשב - עבודה משרדית (אופיס, גלישה באינטרנט). גודל מסך - 13-15 אינצ'. יש לכלול מערכת הפעלה ואופיס. יציאות וחיבורים - כמות מספקת, לא לחסוך. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: עדיפות לכונן SSD. משקל המחשב הוא סוגיה חשובה - כמה שיותר נמוך מבלי לפגוע ביכולות המחשב. אותיות זוהרות במקלדת (בונוס). מסך טאצ'. תודה רבה!
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי לאחר שנסגרתי על המפרט שיספק את צרכיי(שימוש בייתי, סרטים,EXCEL), מצאתי כי קיימים מספר דגמים שעונים פחות או יותר על אותם הצרכים והייתי רוצה לדעת אם יש עדיפות מסויימת לאחד מהדגמים הבאים : Dell Inspiron 15 3580 N3580-5092 https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=1013596 Lenovo IdeaPad 330-15 81DE00S7IV https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=1019717 Asus VivoBook 15 X512FA-BQ220 https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=1020140 תודה על העזרה
-
- 3 תגובות
- 876 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 2000 ש"ח, אם דרוש תקציב יותר גבוהה יש אופציה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - לימודים לתואר ראשון. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - אין. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - חשוב, אך לא קריטי שיהיה שקט ממש אלא לא רועש מאוד. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? - לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? - לא. 8. …
-
- 1 תגובה
- 750 צפיות
-
-
אני צריכה לפטופ לגלישה באינטרנט,אולי הורדת מוזיקה(בלי סרטים) , עבודה בסיסית באופיס. אני לא עובדת במשרד או סטודנטית. לשימוש ביתי סטנדרטי אך לא איטי מדי ברגע שנפתחים כמה טאבים.. כמה RAM כדאי לי שיהיה במחשב 4 או 8GB? כי זה מה שמייקר לי את החיפוש. התקציב שלי עד 2000ש. מסך 12.5-14 אינץ ווינדוז וסוללה יחסית טובה (מיני 3 שעות..) תודה יעל
-
- 25 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
שלום! מעוניין לרכוש Dell Vostro 14 5000 5481. השאלה היא לגבי ה-wifi שלו. בעבר היה לי את הדגם הישן 5470 והיו בעיות עם מהירות הגלישה (בעיות שקשורות במכסה של המחשב שהיה חוסם את הסיגנל). האם מישהו יודע אם פתרו את הבעיות האלה בדגם החדש? האם יש בעיות נוספות שאפשר לדעת לפני רכישה? מה חוות הדעת באופן כללי על הדגם הזה? תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אשמח להמלצות לגבי נייד כפי שמצויים בכותרת. אני מתכנן לקנות אותו באילת. אני מעוניין להריץ משחקים דוגמת total war. תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם! מחפש מחשב נייד עם מסך מגע בהתאם לנתונים הבאים- 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4-5K - ניתן לחרוג עד 5.5K במקרה חריג שבו תוספת המחיר תוביל לשיפור רב באיכות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים ופנאי (סרטים וכו'), עריכה לא מקצועית (פוטושופ). חשוב לי שיוכל לעמוד בקלות בריבוי טאבים וכו' במקביל... 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כמובן שעדיף כמה שיותר שקט אב…
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי חברים, כרגע משתמש ב-Lenovo T450S שמתקשה להריץ את תוכנת עריכת הוידאו שלי - Filmora כשאני מתעסק עם קבצים באיכות גבוהה (4K). לא מחפש להוציא יותר מ-3K, כשאם יש דגם שיוכל לסחוב איתי עוד מספר שנים אפשר גם לעלות ל-4K. השימוש העיקרי לשימוש משרדי ועריכה ב-Filmora - מחפש מחשב שיוכל להתמודד עם קבצי 4K. לא זקוק ל-Windows\Office ודומיהם, אסתדר בעצמי במידת הצורך. כמו כן יש לי כונן SSD 2.5" שאוכל להתקין במחשב במידת הצורך. אין העדפה לחנות ספציפית ואין בעיה עם משלוחים מחו''ל. אשמח ל-USB3 וחיבור HDMI. לא דיל ברייקר אך פרמטר שיהיה נחמד מאוד - כמה שיותר קל. מסתובב עם המחשב לא מעט וזה יכול לשדרג את איכות החיים.
-
- 28 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
היי אני מעוניין להרכיב מפרט מחשב לתכנות שיעבוד בצורה מהירה וחלקה עם 40 חלונות פתוחים, קומפילציה כבדה, מכונות וירטואליות, Docker, באמצעות הזמנה של חלקים בסיסיים ויקרים יותר מחו"ל (כגון מעבד, זכרונות וכו) ששם המחירים בד"כ יותר זולים ולבצע השלמות בארץ. אין צורך בגיימינג אז לא צריך כרטיס מסך מיוחד. אבל אני כן מעוניין לעבוד עם 2 מסכים. אני לא מספיק מבין בהרכבת מפרטים אבל אני לומד מהר ואשמח לעזרתכם האם הרכיבים מתאימים אחד לשני? האם צריך רכיבים נוספים? וכדומה. כל תגובה תתקבל בברכה. חשבתי על מעבד: AMD Ryzon 7 3800X זיכרון: CORSAIR Vengeance LPX 64GB פעמיים המוצר הזה לוח אם: שיתמוך במעבד ובזיכרון (וגם כולל WIFI אבל לא חובה) …
-
- 0 תגובות
- 892 צפיות
-
-
היי, מעוניין לקנות מחשב מסוג Dell Vostro. מצאתי שני דגמים עם מפרט ומחיר כמעט זהים אבל דגם שונה, מישהו יכול לעזור להסביר את ההבדל? Dell Vostro 15 3580 VM-RD09-11239 Dell Vostro 15 3580 V3580-5096 תודה
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, קראתי בדקתי והסתכלתי על מפרטים והגעתי למפרט הבא שהרכבתי. הדברים שאני פחות מבין בהם הם לוחות אם, מארזים ומערכות קירור. לגבי המעבד, הבנתי שהמעבד של AMD הוא יותר יציב מבחינת ביצועים למטרות כלליות (למרות שאולי פחות טוב לגיימינג לעומת נניח i7 9700K). כמה פרטים נוספים: - שקט יחסית חשוב אבל לא ברמה של 1000 ש"ח למערכת קירור. - אני לא סגור על הזיכרון (RAM), חשוב לי מהירות של 3000MHz ומעלה, אבל פחות מתמצא בדגמים. כן צריך 16 ג'יגה ומעלה. - אם מדובר ב-OC אז רק כזה שקל לעשות בעזרת תוכנה פשוטה ויעודית או באופן ידידותי שמונגש (לא בא לי לשרוף רכיבים על ידי התעסקות מיותרת). - רכישת המחשב תהיה בחודש-חודשיים הקרובים (אין לי בעיה להמתין לספטמבר א…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
היי אני מחפש לפטופ שישמש אותי בלימודי תוכנה. ההתלבטות היא כזו: האם לקנות לפטופ "גיימינג" עם מפרט יחסית מספק (כזה שעל הנייר יוכל להריץ משחקים מהשנים האחרונות) כאלה: https://ksp.co.il/?uin=66193&select=.1304..271. https://ksp.co.il/?uin=49837&select=.1304..271. https://ksp.co.il/?uin=56376&select=.1304..271. או שאפשר לוותר על תוספות ה"גיימינג" על מנת להוזיל עלויות משמעותית. המטרה העיקרית היא שימוש ללימודי תכנות, קצת סרטים, לא משהו משוגע. אך אם אין אופציה זולה משמעותית התכנון שלי הוא לחבר את הלפטופים בקישורים למעלה למסך FHD ולציוד גיימינג שכבר קיים אצלי על מנת לשחק בכותרים של השנים האחרונות. ברור לי שעדיף תמיד נייח, …
-
- 22 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
שלום, מחפש עבור זג מבוגר מחשב נייח (רצוי עם מארז גדול, אפשר גם מארז קטן שולחני). עברתי על השאלון: 1. תקציב - 1,500 עד 2,000 ש"ח (אין צורך במסך / מקלדת / עכבר) 2. עבודה משרדית (אופיס, אינטרנט בלבד) 3. אין צורך בציוד היקפי 4. צריך הכל, כולל HDD, עדיף מסוג SSD בעל נפח 120GB, ועוד HDD רגיל של 2TB 5. רצוי מחשב שקט 6. לא מתוכנן OQ 7. רצוי שיהיה מותקן עם מערכת הפעלה (חלונות 10), אבל לא קריטי (כידוע, יש היום רשיונות באיביי ב 20 ש"ח...) 8. חשוב לרכוש מחנות עם אחריות מקיפה, עדיף עם טכנאי עד הבית. חנות באזור פתח תקווה, אם אפשר. 9. רכישת המחשב - בימים הקרובים 10. אין בקשות מיוחדות ליציאות ספציפיות 11. אופק שדרוג …
-
- 1 תגובה
- 687 צפיות
-
-
שלום לכולם. מעוניין להחליף מספר רכיבים במחשב עקב BSoD והתיישנות מורגשת. אשמח לייעוץ. קצת רקע למי שמוכן להשקיע: ספויילר בשנת 2008, בימי SkyPC האגדיים הרכבתי לעצמי מפרט מבוסס i7 920. עד היום שדרגתי את רוב הרכיבים חוץ מלוח אם, מעבד וספק כוח. חייב לציין שגם היום המחשב עובד מעולה. הבעיה היא כנראה legacy drivers שווינדוס 10 מספק עבור הציוד הזה + התיישנות בעיקר של לוח האם וה-BIOS שלו. מרגיש shaky אפילו בצפייה ב-Twitch עם גוגל כרום (שהוא בעצמו לא ממש מציאה). אני מקבל מדי פעם BSoD בצורה די רנדומלית וללא Minidump או הודעת שגיאה ספציפית, אבל אחרי בדיקות קטלגתי את הבעיה כחומרתית או כדרייבר legacy בעייתי. ה…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אודה לעזרתכם. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4, חריגה ל4.5. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת סרטוני וידיאו בפרמייר ( איכות hd) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? 10. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציי…
-
- 1 תגובה
- 831 צפיות
-
-
1. . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3k, עדיפות גבוהה לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מתחיל לימודי רפואה, בעיקר שימוש משרדי ללימודים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא רועש מדי כמובן אבל אין בעיה של רעש קל 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך 8. האם ישנה העדפ…
-
- 1 תגובה
- 838 צפיות
-
-
. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500-4000, ללא היקפי או מערכת הפעלה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, אופיס ואינטרנט (עבור תלמיד תיכון) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשיבות בינונית 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות. מערכת הפעלה (ווינדוס10) + אופיס - כדאי 8. האם י…
-
- 1 תגובה
- 723 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני רוצה לקנות מחשב נייד (מבחינת מחיר, הגבול העליון שלי הוא 5500 ש"ח). יש 2 פיצ'רים עיקריים שאני מאוד רוצה שיהיו במחשב הנייד שלי: תצורת 2in1 (מסך מסתובב, לא חייב נשלף) ומסך מגע. עיקרי השימוש שלי במחשב: הרצת תוכנות שדורשות כוח רב (תכנות, מאטלאב וכד') וצפייה בסרטים באיכות Ultra HD. אני השבוע רק התחלתי לחפש מחשב ולכן אני צריך את עצתכם בנוגע לחברה מומלצת. חברים המליצו לי על Lenovo בסדרת Yoga. המחשב הישן שלי הוא של Lenovo (יש לי Lenovo Ideapad Z510) ואני די מרוצה ממנו (פרט לעובדה שהסוללה שלו נגמרת ממש מהר). אבל קראתי בהרבה מקומות שדווקא חברת Dell נחשבת להכי טובה והכי מומלצת. מה דעתכם ולמה (אפשר גם להכניס ש…
-
- 0 תגובות
- 819 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500-3000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה, אופיס, צפייה בסרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. …
-
- 9 תגובות
- 948 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מזמן לא בעניינים וכבר לא שולט מה כדאי לקנות. אשמח לעזרה. אני מעוניין לרכוש מעבד + לוח אם + ספק כוח + כרטיס רשת אלחוטי + ספק כוח + זיכרון SSD. המחשב ישמש למשחקים. אחי נמצא באילת ואני הייתי שמח לנצל את המועד ולקנות באילת את המערכת. אין צורך בOC. לא יתבצע שדרוג עתידי מעבר לכרטיס מסך. ניתן לחרוג מהתקציב אם יש צורך.אין צורך ברכיב בסיסי מעבר למפורט. אין צורך לפעולה שקטה במיוחד. בלי אופיס וכו'. יש לי מערכת מחשב נוכחית ממנה אני מתכוון לקחת כרטיס מסך HD7950 3G (ישן משהו אני יודע), כרגע הכרטיס הזה מספיק לי ואני אעביר אותו אל המערכת החדשה. בעתיד הוא גם יוחלף. תמיד הייתי עם מערכות של אינטל אולם לא משנה לי כלל ללכת על מערכת ש…
-
- 1 תגובה
- 784 צפיות
-
-
מעוניין להתחיל דיון מעט שונה מהדיונים הרגילים בפורום "ייעוץ". מחשבים ניידים באים בדגמים ובתצורות. כלומר, עבור דגם מסויים, תתכן תצורה עם מעבד חלש או חזק; פאנל נחות או פאנל איכותי; דיסק קשיח או דיסק SSD; וכן הלאה. עניין זה מקשה על איתור יעיל של השילוב שמתאים ביותר. מנוע החיפוש של ZAP לא מתמודד עם כל הפרמטרים השונים וכמו כן המנועים של רוב החנויות. אשמח אם באי הפורום ישתפו את התובנות שלהם לגבי: מהי השיטה שלכם לאתר תצורות שונות ודגמים שונים לפי הדרישות שעומדות בפניכם? מהן החנויות אשר מבחינתכן הן אלו בעלות מרבית הדגמים ה"מעניינים"? תודה
-
- 2 תגובות
- 789 צפיות
-
-
. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000, אפשרות חריגה קטנה רק אם התוספת תשפר משמעותית את המחשב לצורך המצטיין. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט, ולשחק dota2 , cs:go 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב בכלל 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך 8. האם ישנה העדפה לרכוש את…
-
- 1 תגובה
- 834 צפיות
-
-
הי אני מחפש לקנות מחשב נייד לעסקים באינטרנט וגם לעבודות משהו כמו בערך 1000 שח
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב חדש כנראה בקרוב וחשבתי אולי להרכיב את החומרה בתוך שולחן.. סטארט עושים את זה וזה לא זול.. סביב ה-2000 ש"ח על השולחן כולל העבודה.. זה כמובן גוזל מהתקציב של המחשב.. אני כנראה ארצה להקדיש סביב ה-6 או 6 וחצי... מה אתם חושבים? מחשב ב-4K טוב מספיק היום? כמובן שזה צריך לכלול קירור מים.. או שעדיף כבר להזמין הכל מחו"ל?
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
זה בנתיים המפרט שיש לי אני לא יודע אם זה טוב או לא אשמח להצעות ועזרה
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-