ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,479 דיונים בפורום זה
-
טוב חברס מה קורה? אני מתלבט... מה עדיף שדרוג או קנייה... המפרט מלפני שנתיים-שנתיים וחצי ככה... פנטיום 4 2.4 גיגה הרץ. 256 זיכרון 266 DDR. ורידאון 9550 הרגיל שקניתי מלפני כמה חודשים ספורים על מנת שאוכל להריץ משחקים{במקום הגיפה 4 שהיה לי}. אז מה עדיף? חשבתי שאם אני אשדרג אני הוסיף 1024 זיכרון של 400 DDR שיעבדו על 266 ו6600GT בגירסת הAGP... אם לא שידרוג אז מפרט ב5000... תקשיבו איזה קטע... חזרתי לאיזה דיון בפורום הזה משנת 2003 ואמרו למישהו לא לקחת מעבד 3000+ של AMD כי הוא לא ינצל את כוחו וכיום הרבה קונים 3000 כי הם לא ינצלו את כוחו של ה3500+...
-
- 47 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
חבר שלי צריך מחשב חדש אז אני עוזר לו אם אפשר מפרט מ-KSP כי שם הוא הולך לקנות המחשב צריך לכלול הכל + צורב DVD ומסך 17 שטוח המפרט צריך להיות מבוסס אינטל בלבד, אני יודע שעדיף AMD אבל הוא מתעקש על אינטל (אין טעם לנסות לשכנע אותו) בתודה מראש
-
- 43 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
טוב חבר'ה , נתחיל בזה שאני בכלל לא בטוח שעוד הגיע הזמן לשדרג את המחשב , יש לי מחשב דיי חזק עכשיו פשוט אני חושב שאם אני אמכור אותו בתקופה הקרובה , אני עוד יוכל לקבל עליו סכום מכובד... זה מחשב שאתם הרכבתם לי כאן , לפני שנה וחצי - שנתיים. אני אתן לכם את הנתונים המדוייקים שלו , ותגידו לי את דעתכם 1) אם כדאי לי לשדרג עכשיו או מאוחר יותר 2) כמה בערך אני יוכל לקבל עליו חשוב להגיד , אני כבר לא בן 13-14 אומנם , אבל אני עדין משחק במשחקים החדשים ביותר , ודורש לביצועים הטובים ביותר. המחשב שלי הוא : AMD 3500 64 bit 939 Gskill 512 X 2 MSI k8 neo platinium eidition GFX : ATi X850 XT PE ספק כוח Thelmaltek 500W מאז ThermalTek Soprano כונן קשיח : 160GB sata 80GB Not sata צורב D…
-
- 40 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום. הגעתי לפורום לפני בערך חצי שנה עם כוונה לקנות מחשב גיימינג במחיר 8,000 ש״ח. הסיבה שהתקציב לא הספיק לי בזמנו היא שאני רוצה לחבר שלושה מסכים, והרגשתי שהתקציב שמוקצה לכרטיסי מסך מאפיל מעט על האיכות של שאר החלקים. אז אגרתי עוד קצת חיסכון ועכשיו אני מוכן לקנות את המחשב שלי. 1. תקציב מקסימלי: עד 10,000 ש״ח. רצוי לנצל ולא ניתן לחרוג. 2. שימושים: בעיקר גיימינג, גם תכנות ועריכת סרטים. משחקי high end בעיקר, אני לא חושב שיש צורך להסביר. רזולוציה טבעית מקסימלית 5760x1080 3. ציוד הקיפי: ללא. 4. לכלול הכל. 5. רמה 7. שזה אומר שעדיף שקט, אם זה נכנס בטווח מחיר. 6. אוברקלוק: קל, אני לא מספיק בקיא בתחום בשביל להגיד משהו מעל, ואני גם לא מתכנן להשתמש בזה בהתחלה. 7. תוכנות מ…
-
- 25 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית , עריכת וידאו , משרדי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות של אדובי העיקרות : פוטושופ, איילסוט' , לייט רום , פריימיר , אפטר . שימוש תדיר . ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא ישוחקו משחקים . -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…
-
- 19 תגובות
- 3.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אני צריך מפרט למטרות שבכותרת ב5000 שקל כולל משלוח אם יהיה הבדל ביצועים משמעותי אז אפשר להעלות ל5200 אבל אני לא יכול שקל יותר מזה אני צריך גם עכבר ומקלדת(הבנתי שהMX518 טוב לגראפיקה?) אבל לא מסך ורמקולים תודה רבה לעוזרים מראש
-
- 35 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אהלן, אני casual gamer וזאת הפעם הראשונה שאני בונה מחשב נייח (ב-4.5 שנים האחרונות אני עם לפטופ גיימינג של Ailenware). רק אגיד קודם כל שלגבי כרטיס מסך אני מתכנן לקנות את ה-3080 Super כשהוא ייצא ולכן לבינתיים אני אקנה 1080/1080Ti יד שניה (לא רלוונטי לת'רד). אחרי מחקר מעמיק ומגוון המלצות הגעתי למפרט הבא: Intel Core i7-10700K Comet Lake 8-Core 3.8 GHz Gigabyte Z490 Aorus Elite AC LGA1200 ATX Desktop Motherboard CORSAIR Vengeance LPX 16GB (2 x 8GB) DDR4 3600 XPG SX8200 Pro 1TB 3D NAND PCIe NVMe Gen3x4 M.2 2280 Internal Solid State Drive Antec HCG850 Gold Power Supply 850 Watts 80 Plus Gold PSU with 120mm Silent FDB Fan …
-
- 11 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום! אני רוצה להרחיב את הזיכרון במחשב נייח. יש לי כרגע 2 זיכרונות של 16 GB: kingston hyperx fury 16gb cl15 2400mhz ddr4 לוח אם: gigabyte z390 gaming x. רוצה להוסיף עוד 2 זכרונות של 16 GB. האם החדשים חייבים להיות בדיוק באותם פרמטרים ומאותה חברה? ddr4 2400 MHZ cl15 וגם לא מוצא בחנויות את ה cl15
-
-
- 24 תגובות
- 3.1k צפיות
- 2 followers
-
-
אהלן חברים, אני רוצה לקנות כרטיס מסך יד שנייה ברמת ה7950 - 7850- r9 270/270x -7970 . מה לדעתכם המחיר המומלץ לכרטיסים הנ"ל כאשר יש אחריות וכאשר אין ? תודה רבה. הציעו לי 7950 ב400 ש"ח ו7850 ב350 ש"ח, וראיתי מוכר שרוצה 600 ש"ח על 7970. תודה רבה למגיבים
-
- 7 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אני חדש בפורום ואני ניסיתי להרכיב משהו. התקציב שלי נע סביב 6000 ש"ח בלי מסך! הדרישות שלי בעיקר הם: -OC זה הכי מעניין אותי.שהרכיבים יתאימו לזה. -רוצה מהירות בעיקר אחרי שנים של מחשב צולע -לא צריך משחקים. -השקעה /תמורה כספית לתווך ארוך -לא צריך חלקים נלווים(עכבר,מקלדת צורב וכו) *כמובן גם איפה הכי כדאי לקנות(אני מחיפה) הנה המפרט: מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 -=Stepping G0=- Box ¤1461 http://skypc.co.il/product.asp?pid=Q660-G0 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤561 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39207 כונן קשיח Western Digital WD3200YS 320GB ¤471 http://skypc.co.il/product.asp?pid=3200YS זיכרון OCZ DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL5 Special Ops Ed ¤495 http://skypc.co.il/produ…
-
- 32 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 7000 ש"ח אולי 500 ש"ח חריגה אם ממש צריך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? - גיימינג אבל גם עריכה בתוכנות של ADOBE, Z-BRUSH, MAYA 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - מאוד חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? -לא אין העדפה ולא צריך שיראה מגניב, אולי רק המארז בקטנה שלא יה…
-
- 16 תגובות
- 3.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום למקצוענים... אשמח לקבל מכם עזרה והמלצה... כחלק מעבודה, אני צריך מחשב נייד לעבודה בחוץ. היכולות הביצועיות של המחשב פחות חשובות מאחר שכל יעודו הוא להריץ תוכנה של מפות +- ולא משהו כבד במיוחד. העניין היותר מרכזי הוא המסך. המסך צריך להיות בהיר מספיק, וזווית צפיה מספקת כדי לעבוד איתו באור שמש, ללא עינוי של שמירה על זוית צפיה מדויקת בשביל לראות את הפרטים על המסך... תקציב לא גדול במיוחד, אבל סביר. לגבי גודל מסך, זה לא שיש צורך לשאת את המחשב כל הזמן ביד אלא הוא יונח על המכסה מנוע / שולחן מתקפל. לכן הגודל שנראה לי בסדר הוא 14 אנטש או 15.6 +- מבחינתי - העיקר שיהיה נוח ויעיל.... ממש תודה רבה על העזרה..
-
- 9 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום, הייתי רוצה לדעת אחת ולתמיד למי מהחברות הבאות יש אחריות ושירות לקוחות טובים כדי שאני אבחר נייד שאוכל לישון בשקט בלילה ומי הוא נותן האחריות. Dell Toshiba Asus Gigabyte Hp (אני אפילו לא רציתי לרשום) אם יש המלצות נוספות לשירות טוב כמובן אני אשמח לשמוע! תודה.
-
- 22 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב חדש, מיועד בעיקר לגיימינג (במחשבה שהוא צריך גם להחזיק דיי הרבה זמן עד לשדרוג / קניה חדשה) בסכום של עד 6000 ש"ח לא כולל מסך, לאחר שביררתי קצת על מעבדות מצאתי את מקום שנראה לי טוב (לא אפרסם את שמו בשביל למנוע בעיות...), המפרט הוא כזה: מעבד - Intel Core i5 2500 3.3GHz 6MB LGA1155 - TRAY קירור מעבד - Scythe MUGEN 2 Cpu Cooler AM2 / 1156 / 1155 / 1366 לוח אם - GIGABYTE GA-PH67-UD3-B3 (H67) - ATX - 951000B3 זיכרון - G.SKILL Ripjaws 4GB 1600MHZ DDR3 DUAL CHANNEL CL9 - I5 כ.מסך - GAINWARD GTX570 1280MB GDDR5 DUAL DVI HDMI כונן קשיח - WD HD Caviar Green 2TB SATA II 64MB - WD20EARS ספק - seasonic M12ii 620w psu - MODULER מארז - Thermaltake V9 (VJ4…
-
- 21 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום שלום, אני מעוניין להרכיב מחשב (מדיה סנטר) Mini-ITX מאייבורי. אני זקוק למחשב שישמש אותי גם לעריכה בתוכנת וגאס. כבר פרסמתי פה קונפיגורציה דומה בעבר, אבל חיכיתי עד עכשיו בכדי שיהיה בשוק לוח אם שתומך ב-DDR4. ההתלבטות שלי היא בעיקר לגבי המעבד וכרטיס המסך. האם כדאי לשדרג את המעבד או שבגלל שכרטיס המסך שבחרתי חזק אין למעבד חזק משמעות גדולה. ראו את הקונפיגורציה המתוכננת מטה: תבוא הברכה על העוזרים. מארז: Corsair Obsidian 250D Mini-ITX Tower 425 שח ספק כח: Seasonic M12II-520 520W 345 ש"ח מעבד: Intel Core i5-6600 Skylake Tray תושבת: (Socket) LGA1151 1015 ש"ח מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Cooling Alpine 11 PLUS 79 ₪ לוח אם: Asus ,H110I-PLUS, Chipset …
-
- 6 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתלבט אם לקנות את המחשב הזה. מוכרים אותו בחנות בקריות ב3533 ש"ח. מה אתם אומרים? הוא שווה? הוא טוב? כדאי להשים עליו את הכסף? אנימחפש מחשב שיריץ לי מהר תוכנות עריכה, פוטו-שופ, פרמייר, אפטר אפקטס ובתקציב של עד 3500 הנה המפרט שלו מאתר P1000: פלטפורמה חדשה הכוללת זכרון מהיר 1066Mhz DDR3, מסך 15.6 HD LED, כ.מסך NVidia ודיסק קשיח עצום 500GB !! * מעבד ע-ו-צ-מ-ת-י Intel® Dual Core 2 Duo T6600 2.2Ghz * חבית זיכרון ע-נ-ק 4098MB DDR3 1066Mhz * מסך רחב WIDE 15.6" WXGA LED + מצלמה מובנית * כרטיס מסך גימרים nVidia N10M-GE1 512M * דיסק קשיח ע-צ-ו-ם 500GB בחיבור S.ATA מהיר * כרטיס רשת אלחוטי Wi-Fi 802.11a/b/draft-N + Bluetooth * סוללת 6 תאים לעבודה רצופה. * מקלדת עבר…
-
- 5 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
הייי שלום לכולם, אני פותח שוב אחרי שפתחתי הודעה לפני שבוע וחצי ולא קיבלתי תשובה את המחשב אני מתכנן לקנות באנגליה ולהביא לארץ ולכן צריך אחריות בין לאומית, מה גם שיהיה נחמד אם תיהיה לו תאורה אחורית למקלדת ושיראה נחמד ולא סתמי (בכל זאת אני מעצב אז יש לי רגישות לאיך שדברים ניראים) *יש מקום למתוח את התקציב לפי הצורך * מטרות המחשב? עריכה גראפית די כבדה מצד אחד ולימודים מצד שני * גודל המסך? נכון ש13" לא כזה מוצלח לגראפיקה אבל יש אילוצים, חשוב מסך איכותי אבל! * משקל רצוי? לא באמת אכפת לי, אני מניח שכל 13" יהיה בעל משקל סביר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אמ....ממוצע ככה, אזור ה5 שעות נגיד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) איזה יציאות מיוחדות צריך? DVI או VGA אני צריך, US…
-
- 26 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 3000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד/פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך Dell UltraSharp U2412M (Digital) 1920* 1900 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לד…
-
- 16 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד. עבודות משרדיות, צפייה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?' מסך 14 אינץ' מט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא קריטי * משקל רצוי? עד 2.2 ק"ג - צריך להיסחב איתו כל היום על הגב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)ך. זמן סוללה הגיו…
-
- 2 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אהלן חברה, אני אשמח בבקשה מפרט למחשב עם מעבד amd שלא חלש יותר ממעבד i5, מחשב שישתמשו בו באוטוקאד לרוב ומעט משחקים קלים... לא מעוניין במעבד כמו i3. התקציב הוא סביב ה2500 בלי ציוד היקפי. אני צריך מחשב אמין ומאז ומעולם היו לי רק מעבדי אינטל, אני לא צריך לחשוש לטווח הארוך מזה שהרייזן הוא מעבד חדש? הכנתי את המפרט הזה, האם הייתם משנים בו משהו?: http://www.tms.co.il/preview/spec/skuq9xyl ושאלה נוספת, כאשר אני קונה מארז, אז חלקם מגיעים עם מאוורר, האם אחד מספיק או שצריך עוד אחד?
-
- 14 תגובות
- 3.1k צפיות
- 1 follower
-
-
טוב לאחר שקיבלתי ממכם מספר מפרטים למחשב גיימינג בעלות של עד 4000 ש"ח. הגעתי פחות או יותר ל-2 מפרטים שאני מתלבט בניהם ואשמח לקבל את עצתכם. מפרט A: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 BOX כמות: 1 - מחיר: ₪991 קירור למעבד: Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W כמות: 1 - מחיר: ₪44 לוח אם: Gigabyte GA-B85M-HD3 for 1150 כמות: 1 - מחיר: ₪398 מארז: Gigabyte LUXO X140 Black MidiTower ATX 1x 120 MM FAN TOOLESS + 500W Seasonic ECO כמות: 1 - מחיר: ₪479 קירור למארז: Raidmax 120mm Retail Quiet Fan כמות: 1 - מחיר: ₪14 זיכרון: Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב ח…
-
- 16 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אני יודע שכל שעתיים בערך נפתח כזה דיון, אבל בכל זאת חשבתי שכדאי שאני אפתח דיון משלי ולא אקח מפרט שהומלץ למישהו אחר 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין בעיה להוציא את כל התקציב, אבל מן הסתם אם אין פגיעה בביצועים אז כדאי לחסוך... ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים ותוכן וידאו באיכות HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, MW3, Diablo 3 ודומיהם. -מהי הרז…
-
- 34 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
צהריים טובים אנשים. אחריי קריעת תחת של כמה חודשים טובים ואגירת פרוטה לפרוטה, הגיע הרגע לו חיכיתי יותר מכל ואני מחליף את המחשב הענתיקה שלי במחשב אמיתי. התקציב שלי למחשב הוא 13,000 - 14,000 ש"ח. לא אני לא מיליונר אלא פשוט עבדתי קשה הרבה זמן וחסכתי לזה. במקור התקציב היה אמור לכלול מסך, אבל למזלי אמא שלי החליטה שהיא רוצה לקנות לבד מסך "19 LCD חדש בלי שום קשר, ולכן התקציב למחשב נטו עלה. אני מבקש התייחסות רצינית, בעיקר לאור העובדה שבפורום נפוצות הודעות של כל מיני זאטוטים בסגנון "מי יכול להרכיב מחשב ב100 אלף שקל? אני קונה מחר", שכבר יצאו לכולנו מכל החורים. אני רציני לחלוטין, וקניית המחשב תתבצע כנראה לקראת סוף החודש (תלוי גם במה שתמליצו) אם לא יהיו שינויים קריטיים. אז אחריי …
-
- 49 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך עזרה בהרכבת מפרט למחשב שמיועד למשחקים (אבל אני לא גיימר כבד), אינטרנט והורדות. אין כוונה לבצע אוברקלוק. יש לי כבר כיוון לבי המפרט והוא חייב להיות מסקייפיסי (http://www.skypc.co.il). מעבד: חשבתי ללכת על E6550 ולא על E6750 כי אין הבדל משמעותי ביניהם (פרט לזה שהמהירות של ה550 קטנה יותר ב-330 מגה, תקנו אותי אם אני טועה) לוח אם: פה אני בהתלבטות קטנה: Gigabyte 965p-DS3/P35 DS3 אני לא יודע בדיוק מה ההבדל בין הצ'יפסטים אז אני לא יכול להחליט זיכרון: הכי זול - PQI DD2 1024MB 667MHz CL5x2 כרטיס מסך: יש לי מסך 17" ואני לא הולך להחליף אותו בעתיד הקרוב ולכן אני אלך על - Club-3D Nvidia 8800GTS 320MB PCIe ה-320mb הכי זול שם צורב DVD: או LG GSA-H62N X18 DVD או …
-
- 32 תגובות
- 3.1k צפיות
-