ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
כיוון שאני לא מבין במחשבים ניידים בכלל אין לי מושג בחברות או כל עניין אחר באמת שקשור לניידים אז אצטרך לסמוך עליכם, אני מחפש נייד ב 3000 שח עם אפשרות חריגה של עד 500 (לא יותר). התעסוקה המרכזית שלי תהיה משחקים (בעיקר WoW) חשוב שהוא יוכל להריץ אותו טוב. אני לא נוטה לשום דבר ספציפי אלא רק מחשב שיענה לדרישה שרשמתי למעלה (לא חושב שהסוללה שלו תחזיק המון זמן כי כנראה אחבר אותו לחשמל תמיד). לפני שאודה לכם מראש אשמח לדעת אם יש צורך בקירור מיוחד למחשב בשביל הצרכים והפעולות שלי (משחקים) ואם כן אז ארצה לדעת על איזה קירור אתם ממליצים (ורצוי שיכנס במסגרת התקציב) תודה מראש!
-
- 10 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
הנה הגיעו הימים שאני מחכה להם חודשים בימים הקרובים אני מתחיל לקנות את החלקים למחשב שלי ;D זה המפרט שהבאתם לי לפני חודש בערך: AMD Athlon XP 2600 Mobile 47W Barton CPU OEM NF7-SL (nForce2)sata,lan,usb2 512MB A-DATA X 2 MSI RADEON 9800 PRO PLUS 128MB WD 200/7200 SATA 8MB Toshiba X16 DVD-ROM NEC 2510A DVD±R Double Layer Teac/SONY 1.44 HEC Compucase "CI-6CS3" Midi Tower ATX 300W שזה יוצא לי בערך 5232 ש"ח, בלי קירור. וזה אומר שיש עוד קצת לביזבוזים עכשיו לעניין: הלוח אם הזה כבר לא נמכר ב KSP ??? ובכל שאר החנויות הוא עולה כ80 ש"ח ומעלה יותר. האם עדיין כדאי לי לקנות או כבר להחליף למשהו אחר ??? את הכרטיס מסך והמעבד אתם ממליצים לאנשים כבר כמה חודשים.. לא הגיע הז…
-
- 38 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
תקציב מקסימאלי 8000, אם אפשר לחסוך למה לא, חריגה עד 8500 ככה, קו אדום זה 10000, לא להתפרע מעבר! הייעוד הוא משחקים, ברזולוציה 1920X1080, הגדרות הכי גבוהות, מן הסתם DX11 מתי שאפשר, משחקים כמו: - Diablo III - Battlefield 3 - GTA V (כשייצא..) - CIVILIZATION V - HEROES 7 (אם לא טעיתי בספירה) ללא ציוד היקפי, לא אכפת לי משקט, העיקר כוח. נכון לעכשיו אין תכנון עתידי ל OC. אין צורך בתוכנות, כרגע ההעדפה היא ל KSP כי היא החנות היחידה שאני מכיר באיזור, לא מתקרב ל IVORY. שלא יהיה שום דבר במפרט שקשור בצורה ישירה/עקיפין ל MSI. האם ניתן לקנות מערכת צינורות מים בארץ במקום crossair hydro? חשוב לי שיהיה ניתן לשדרג את המחשב בעתיד. --------------------------------------------------------------…
-
- 20 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אהלן, לאחר חיפושים רבים והמלצות מחברים - העלתי את התקציב והתחלתי לבחון מחשבים של Dell הגעתי ל2 ״מתחרים״ סופיים - אחד מהם דגם ה VOSTRO הפחות איכותי על פניו - אבל עם כרטיס מסך שניכר כי הוא טוב יותר ואולי עוד מאפיינים כמו מקלדת ואיכות מסך שאין לי מושג לגביהם. http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=5403 השני הוא דגם Latitude - זול משמעותית ביחס לאיכות הדגם באופן כללי, אבל עם נתונים לא רעים בכלל - חוץ מכרטיס המסך. http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=5893 אציין שאני צריך את הנייד ללימודים - רבי מלל ומדעי המחשב, לא מעבר. תודה מראש!
-
- 10 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
-
מטרות המחשב? גיימינג - לא אקסטרים אבל שירוץ חלק ועל הגדרות גבוהות וצפייה בסרטים * גודל המסך? "15-17 מעדיף מט * רזולוציית המסך? מעדיף 1920x1080 Full HD פאנל IPS יהיה נחמד * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? המשקל לא משנה גם 5 קילו זה בסדר מצדי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אם אפשר משהו שיחזיק לפחות 4-5 שעות משחק או צפייה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעל 500gb אם יש אפשרות להוסיף SSD יהיה נחמד * כונן אופטי? לא משנה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא חשוב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חשוב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? ממה שראיתי יש רק …
-
- 8 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח עם חריגה עד לאזור ה6000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקי טריפל A על מסך 144hz 2560x1080 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוגXCHARX כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרטיס מסך - יש לי כבר 2070 RTX. אין צורך בעוד כוננים קשיחים חוץ מ SSD 512 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד, בעיקר בזמן idle 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? מעוניין להשאיר את האופציה פתוחה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי…
-
- 13 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
פירמטתי והתקנתי XP SP3 על המחשב הנייד הנ"ל, המערכת עובדת, אבל במנהל ההתקנים אני רואה שחסרים לי דרייברים עבור : Audio Device on High Definition Audio Bus Mass Storage Controller Modem Device on High Definition Audio Bus Network Controller Video Controller (VGA Compatible) Video Controller אין לי דיסקים שהגיעו עם המחשב. באתר של LG מצאתי מספר דרייברים (לא כולם), אבל בלתי אפשרי להוריד אותם, ההורדה מאוד מאוד איטיות ובד"כ מתנתקת. מישהו יודע היכן אני יכול להוריד את הדרייברים שאני צריך ? האם יש חבילה/קובץ אחד להורדה שיתקין את הכל ? תודה.
-
- 15 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד בסכום של עד 1,500 ש"ח בגודל 14-15.6 אינץ'. התקציב של 1,500 ש"ח אינו כולל את התקציב לשדרוגים הבאים. אני מעוניין לשדרג את הזכרון RAM מ-כמה שהוא מגיע איתו ל-8GB. - הבנתי שעלות השדרוג כ-200 ש"ח. אני מעוניין לשדרג את הדיסק הקשיח ל-SSD של 128GB ואני מניח שהמחיר די מתקזז עם הדיסק המקורי שאיתו מגיע הנייד. האם יש חנויות שעושות שדרוגים כאלה במחשבים חדשים ? האם יש מחשב מומלץ עד לתקציב 1,500 ש"ח. לא ניתן לחרוג מהתקציב. תודה רבה. עריכה: מטרות המחשב - עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס). האם חשוב מסך מבריק או מאט ? - לא חשוב. רזולוציית המסך - אין צורך ב-FULL HD. דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - אין. משקל רצוי - לא חשוב. האם נדרש זמן סוללה ארוך ? לא. האם יש צורך ביציא…
-
- 13 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, טוב סיימתי את לימודי וסוף כל סוף יצאתי מ"משכורת סטודנט", אז הגיע הזמן להחליף את המחשב הישן שלי, מלפני איזה 7 שנים בערך שעבר שדרוגים לאורך השנים: E6300 2.8GHz 50% overclock, Gigabyte 965P-DS3, 4 GB RAM, HD6770 1. מה התקציב המקסימאלי: 7000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך: לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב: באזור ה-500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב: משחקים (בעיקר Blizzard - D3 and SC2 על הגדרות גבוהות), תכנות במכונות וירטואליות שונות (VM - בעיקר OS X Mavericks ו-Windows8, רק מכונה אחת תרוץ) ותכני HD. א. מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב: יש לי מסך ישן מאוד (לפחות בן 7) של סמסונג SyncMaster 203B שכבר תוקן פעם …
-
- 6 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
(שלי הכוונה היא כי אני גר בקליפורניה) Mother Board: MSI K8N Neo Platinum RAM: 2x Crucial Ballistix 512MB PC3200 HDD: Samsung 160GB SATA 8MB Buffer DVDRW: LG GSA-4120B Regular flopy Audigy2 ZS Collermaster Paetorian PAC-T01-E1 Enermax noisetaker 470W w/ PFC Logitech Cordless MX Duo הצעות שלא יעלו בהרבה את המחיר?
-
- 32 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד שישמש את סבתא שלי לנושאים כמו אינטרנט ומשחקי קלפים. אני האמת מתלבט בין מחשב נייד למחשב נייח ולכן פתחתי פוסט דומה בפורום המקביל. אין לי דרישות גדולות מדי, רק שיגיע גם עם חלונות 7 בעברית. אני מניח שאצטרך גם מסך ומקלדת ועכבר חיצוניים. התקצוב כפי שרשמתי הוא עד 2000 ש"ח (עם מסך, למרות שאם זה חורג אפשר קצת), וחשוב שיהיה אמין (יחסית, שלא יהיו תקלות חומרה מפגרות) ויעמוד בגבורה בדרישות הנ"ל, ושהמסך יהי קריא לאנשים מבוגרים.
-
- 15 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 8.5 א' האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לא חייב לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, רק אם זה משפר מאוד 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עריכת סרטים בתוכנת offer effect א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? לא כלול * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (…
-
- 20 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אני צריך מפרט למטרות שבכותרת ב5000 שקל כולל משלוח אם יהיה הבדל ביצועים משמעותי אז אפשר להעלות ל5200 אבל אני לא יכול שקל יותר מזה אני צריך גם עכבר ומקלדת(הבנתי שהMX518 טוב לגראפיקה?) אבל לא מסך ורמקולים תודה רבה לעוזרים מראש
-
- 35 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3000 שח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט ולימודים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? יתרון אבל לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן. WIN 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. KSP או IVORY.…
-
- 16 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום רב, פתחתי כבר אשכול וירדתי מהמחשבים שהיו שם כי השגתי עוד כסף. איזה מחשב הכי טוב?: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2162&CatCode=315 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3724&CatCode=315 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3313&CatCode=315 איזה מחשב הכי מומלץ? אני מתלבט בין MSI לASUS. שניהם נראים מחשבים טובים. איזה הכי טוב מבינהם? תודה רבה.
-
- 16 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני צריך המלצה למפרט גיימינג עד 4500 ללא חריגה. 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) תשלומים 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)משחקים כבדים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? רק לא NVIDIA 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט ב…
-
- 44 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום. יש לי את המחשב gigabyte W566N ואני מעוניין להוסיף לו עוד זיכרון. אבל אני לא יודע כמה סלוטים פנויים יש לו כרגע כי אני יודע שאני משתמש ב2 כרטיסים של ג'יגה אחד אבל אני לא יודע פרטים עליהם. אז 1. איך אני יודע מהם הכרטיסים שיש לי כרגע? 2. כמה סלוטים יש לי במחשב? 3. איך אני מוסיף בעצמי? כי אני לא מבין כל כך. תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אהלן, אני מתכנן לקנות מחשב NUC בעיקר בגלל הגודל שלו, שהולך לשמש אותי בתור מחשב משני - שרת לכל מיני פרוייקטים שונים ומשונים, ומדי פעם להריץ ML (לא דברים כבדים - מודע לכך שאין כרטיס מסך). אני טס לארה"ב, ולכן מביא קישורים מאמזון: Intel NUC mini PC kit NUC7i5BNH (Intel Core i5, Tall version) $339.99 https://www.amazon.com/Intel-mini-NUC7i5BNH-Core-version/dp/B01N2UMKZ5/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1522915416&sr=8-2&keywords=nuc7 Crucial 8GB Single DDR4 2400 MT/S (PC4-19200) SR x8 Unbuffered SODIMM 260-Pin Memory - CT8G4SFS824A $86.49 https://www.amazon.com/Crucial-Si…
-
- 13 תגובות
- 3.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני עוסק בגרפיקה ממוחשבת ואנימטור (תלת ממד,אנימציה) במקצועי ובוחן משחקי מחשב במשרה חלקית ,לאחרונה אני מחפש להחליף את המחשב המיושן שלי במחשב שיכול לעמוד בכובד ,עומס רב מאוד ,מולטיטאקסינג אכזריים ביותר ,פתיחה של תוכנות כבדות בלי טעינה ארוכה (רצוי בתוך 2 עד 4 שניות) ,אני צריך מחפש מחשב שיכול להריץ במהירות בצורה חלקה ביותר משחקים כבדים מאוד מהשורה הראשונה (דוגמא: באטלפילד 1 ,HALO 6 שייצא וGTA V ) ,צריך מערכת סאונד (כרטיס קול) עוצמתית ואיכותית כמה שיותר ומדויקת מאוד ,מחשב שיכול לעבוד בתוכנות (שיש לי) כגון MAYA ,בלנדר ותוכנות שמתאימות לסרטים הדומים ובסדר גודל ל"עולם היורה" (ולייב אקשן) ,אני צריך גם הרבה מאוד נפח איחסון להרבה מאוד משחקים ,כמובן ביצועים חלקים וטהורים כל הזמ…
-
- 11 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
חבר שלי צריך מחשב חדש אז אני עוזר לו אם אפשר מפרט מ-KSP כי שם הוא הולך לקנות המחשב צריך לכלול הכל + צורב DVD ומסך 17 שטוח המפרט צריך להיות מבוסס אינטל בלבד, אני יודע שעדיף AMD אבל הוא מתעקש על אינטל (אין טעם לנסות לשכנע אותו) בתודה מראש
-
- 43 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
מחשב נייח להורים לעבודה משרדית, אין יותר מידי דרישות מיוחדות, צריך להחזיק כמה שיותר זמן 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500-2000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש …
-
- 1 תגובה
- 3.2k צפיות
-
-
אז ככה אני מעוניין לקנות מחשב נייד בתקציב של 3500 שקל יש אפשרות לחריגה רק אם זה ממש הכרחי. אני משרת במג״ב ככה שהשימושיים יהיו יותר לכיוון מוזיקה סרטים ואינטרנט, כמו כן גם למשחקים ברמה של פיפא 2011 ומשחקי רשת כאלו ואחרים, תודה לעוזרים המחשב הראשון: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5798&CatCode=315 המחשב השני: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=6571&CatCode=315 המחשב השלישי: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5727&CatCode=315 המחשה הרביעי: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=5300. בקשר למחשב הזה מישהו יודע אם ניתן למצוא אותו בחניות מוכרות יותר ?
-
- 15 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
הי, אני מחפש מחשב עבור מורה עד 2,000 שקל בלי ווינדוס. אשמח לעזרתכם. תודה רבה מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 שקל. חריגה רק בלית ברירה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב למורה. זום, דפדפן עם הרבה לשוניות, תוכנות אופיס. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כדאי שקט אבל לא חייב. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? בסביבות 15.6 אינץ' 7. האם האם יש צורך לכלול …
-
- 2 תגובות
- 3.2k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לחברי הפורום. הגעתי לפורום לפני בערך חצי שנה עם כוונה לקנות מחשב גיימינג במחיר 8,000 ש״ח. הסיבה שהתקציב לא הספיק לי בזמנו היא שאני רוצה לחבר שלושה מסכים, והרגשתי שהתקציב שמוקצה לכרטיסי מסך מאפיל מעט על האיכות של שאר החלקים. אז אגרתי עוד קצת חיסכון ועכשיו אני מוכן לקנות את המחשב שלי. 1. תקציב מקסימלי: עד 10,000 ש״ח. רצוי לנצל ולא ניתן לחרוג. 2. שימושים: בעיקר גיימינג, גם תכנות ועריכת סרטים. משחקי high end בעיקר, אני לא חושב שיש צורך להסביר. רזולוציה טבעית מקסימלית 5760x1080 3. ציוד הקיפי: ללא. 4. לכלול הכל. 5. רמה 7. שזה אומר שעדיף שקט, אם זה נכנס בטווח מחיר. 6. אוברקלוק: קל, אני לא מספיק בקיא בתחום בשביל להגיד משהו מעל, ואני גם לא מתכנן להשתמש בזה בהתחלה. 7. תוכנות מ…
-
- 25 תגובות
- 3.2k צפיות
-