עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by OmegaShadow,

בכוונתי לקנות מחשב נייד בקרוב (כבר בחרתי את הדגם). המחשב מגיע עם מסך 15.4" וברזולוציה של 1920x1200 האם זה יהיה רזולוציה גבוהה מדי בשביל שימוש רגיל ? האם הכתב יהיה קטן מדי ? האם כדאי לבקש לשנות את הרזולוציה ל- 1680x1050 ? שימושים הם אופיס , אינטרנט , סרטים ומשחקים.

• 7 תגובות
    • 897 צפיות
  2. יש לי תקציב של 8K לשני מחשבים הראשון למשרד לשימוש בתוכנות אופיס למינהן ואינטרנט חשבתי להקציב לו כ1500 ש"ח כדי שישאר לי סכום מכובד למחשב השני אבל יש כמה דרישות שמקשות * צריך להיות מבוסס על לפחות AMDX2 3800 או המקביל שלו מאינטל E2160 [שיותר טוב לשימושי משרד אבל גם דורש תוספת של כ100 שקלים לתקציב] *כרטיס מסך OB *מספיק ארדיסק מינימלי של 80GB המחשב השני יהיה לבית לצרכי משחקים בתקציב שנשאר כ6000 ש"ח *אין צורך במרובע ליבות * כרטיס מסך עדיפות לאחד מה8800GTS [אין לי צורך בGTX ] יכול להיות גם 2900 מתוכנן OC קל תודה מראש אני נ.ב אם אפשר לתת לי יותר מאופציה אחת כי אני קונה מספק ספציפי ולא בטוח שיש לו את כל הרכיבים מכל הסוגים תוספת עריכה: אין צורך בציוד היקפי או בתוכנות …

• 8 תגובות
    • 746 צפיות
  3. Started by infernal goat,

שלום לכולם, אני מבקש שני מפרטים לשני מחשבים שונים מKSP בלבד. מחשב לאינטרנט ב1500 שקל. מחשב שני למשחקים בלבד, ללא צורך באינטרנט וכל היוצא בזאת ב4500 שקל. תודה רבה לכל העונים.

4. Started by adis50,

אני מתכנן לקנות 2 מחשבים בשבוע שבועים הקרובים לא מתכון לעשות OC בשני המחשבים מחשב ראשון (בשבילי) השימושים שיהיו בו: משחקים, סרטי HD, הורדות והעלות, קצת תוכנות תיכנון ועיצוב, אופייס, מסנג'ר, אינטרנט, מוסיקה וכו' חשוב לי שגם שאני מפעיל כמה דברים בו זמנית כמו וורד, כמה דפי אינטרנט, מסנג'ר, משחק, הורדה, מוסיקה וכו' המחשב לא יהפוך לאיטי יותר וגם חשוב לי שהמחשב לא יהיה רועש ורצוי שגם לא חם מחשב שני (לאחי בן 14) השימושים שהיו בו: משחקים, סרטי HD, הורדות, אופייס, מסנג'ר, ICQ, אינטרנט, מוסיקה וכו' גם במחשב הזה חשוב שהמחשב לא יהפוך לאיטי יותר כמפעילים כמה דברים בו זמנית כמו משחק, מוסיקה, מסנג'ר, הורדה, אינטרנט (אבל ברור לי שזה יהיה ברמה כל שהיא מכיון שהמחשב יותר זול…

• 1 תגובה
    • 670 צפיות
  5. אהלן כולם! אני בקרוב ככל הנראה רוכש מחשב חדש. חלק מכם בטח זוכרים שתכננתי לרכוש אחד בטיול לארה"ב אך כל התוכנית התפקששה כשגיליתי כמה זה קשה לברוח מהמכס עם מערכת מחשב קטלנית כפי שתכננתי בכל אופן, אני מעוניין לרכוש מחשב לצורך גיימינג כבד, גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים, שמיעת מוזיקה, תכנות קל-בינוני ובעצם כל פעילות משרדית. אני מחזיק מסך 24" מתוצרת DELL, 2408 WFP UltraSharp. יש לי גם רמקולים שאני מוצא כמספיקים+, X-540 מתוצרת Logitech. יש לי גם מקלדת, עכבר ומדפסת מצוינים ואני לא זקוק לחדשים. בקיצור, מערכת מחשב קומפלט חוץ מן הציוד ההיקפי. שניגש לעניין? 1366 מעבד: Core i7 920 @ 3.4GHZ לוח אם: Asus P6T Deluxe זיכרון: G.Skill 6144MB (3) DDR3 1600 MHZ CL9 NQ כרטיס מסך: Pine…

• 10 תגובות
    • 833 צפיות
  6. קיבלתי המלצה ל2 מפרטים (בפוסט של tmpusr בהמשך), רציתי לדעת למה בראשון אין ספק כח ובשני יש האם זה משמעותי? והאם ההפרש במחיר מתבטא גם באיכות (מעבר לשקט) למשל מעבד של אינטל מול amd או שההבדל באיכות ביניהם זניח? תודה רבה על העזרה, המפרט של האינטל קוסם לי יותר למרות שהוא עולה הרבה יותר ממה שחשבתי להוציא... שלום לכולם, לצערי המחשב האישי בן ה7 שלי כבר זקן ועייף אני אשמח להמלצה למחשב חדש, המחשב שלי יושב בסלון קטן ומחובר לטלויזיה אז אני צריך שהוא יהיה מאד שקט ועדיפות ליציאת hdmi, השימוש שלי במחשב הוא בעיקר גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים ושמיעת מוזיקה. כמו כן אני מעדיף שההצעה תכלול גם windows 7. אני אשמח גם שהמארז יהיה קטן ונעים, אבל זה כבר פחות קריטי. תודה רבה, שלומי. ***** בבקשה …

• 6 תגובות
    • 708 צפיות
  7. Started by shtrum,

ידידה שלי מעוניינת לקנות מחשב לכל המשפחה. מטרות השימוש הן משחקים (לא פסגת הטכנולוגיה), הקרנת סרטים, אופיס אך בעיקר בעיקר, גלישה (משחקים ברשת כמו פוקר וכו'). מפרט 1 = קובץ 1 מפרט 2 = קובץ 2 אולי יש לכם המלצות אחרות מהאתר או מידע אישי... תקציב של עד 4000 ש"ח ללא מסך. תודה מראש לכל המומחים כאן. ערן

• 10 תגובות
    • 622 צפיות
  8. דגם המחשב: HP DV6-1340Ej לא יודע עד כמה יש קשר בין השניים, כי המחשב היה מקרטע עוד לפני שהיתה את ההודעה של "שקול להחליף את הסוללה". הבעיה היותר קריטית היא למה המחשב לא זז כאשר הוא עובד עם סוללה? ברגע שמחברים אותו לחשמל הוא 'טס' וכשמנתקים הוא במיידית זוחל... אציין שהסוללה מקורית, הוחלפה כבר פעם אחת בשנה וחצי האחרונות, גם הספק הוחלף [מקורי]. הוספתי עוד כרטיס זיכרון של 4 ג'יגה [במקום אחד של 2] - סה"כ 6 ג'יגה בתקווה שהמחשב יתחיל סופסוף לזוז...ללא הועיל. ההארדיסק פורמט, נקי כמעט לגמרי...לא רואה סיבה למה המחשב זוחל כשהוא על סוללה בלבד.... יש למישהו מושג מה יכולה להיות הבעיה? ומה הסיפור של הסוללה? תודה.

• 21 תגובות
    • 4k צפיות
  9. שלום, נתקלתי ב2 בעיות לאחרונה בשני לפטופים שונים בשניהם מדובר בחלונות 7 אולטימייט בראשון, נטבוק אסוס 1201N, אני נתקל בבעיה מוזרה שקשורה לטאצ'פאד ולתוכנה שלו SYNAPTIC משהו כזה. הבעיה היא שבלי סיבה מוגדרת הפונקציות של הגלילה מפסיקות לעבוד (בדגם הזה גוללים עם 2 אצבעות) ולא ניתן לגלול עם הט'אצפד אלה אם אני סוגר את התוכנה של הטאצ'פאד ומתחיל את השירות שלו מחדש.. ניסיתי דרייברים שונים וזה עדיין קורה. בלפטופ השני HP 530, יש לי פתאום בעיה מוזרה בסאונד, יותר נכון בתוכנה של הסאונד, הסאונד עובד אבל אני לא יכול לשים את הסמל של הווליום ב- SYSTEM TRAY. מדובר על CONEXANT HIGH DEFENITION AUDIO. הנה תמונה, הוא לא מאפשר לי בכלל לשים את האייקון של הסאונד משום מה.. והוא כבר היה לי בעבר ל…

• 0 תגובות
    • 636 צפיות
  10. AMD ATHLON XP 2500+ BARTON MSI K7N2 DELTA-L (NFORCE 2 ULTRA 400) KINGSTON 2700 512 RADEON 9600 PRO + VGA COOLING WESTERN DIGITAL 80 GB (8 MB) FLOPPY ATX CASE 400 W 3670 NIS וגם קיבלתי הצעת מחיר של אינטל: PENTIUM 4 2.4 800FSB P4P800 DELUXE 256*2 3200 SAMSUNG WD 80GB 8MB RADEON 9600 PRO FLOPPY CASE 500W 2 FANS 4280 NIS ברור לי שהמערכת של אינטל יותר טובה, אבל השאלה שלי היא אם המערכת של AMD טובה מספיק, או שעדיף להוסיף 600 שקל (!) למערכת של אינטל. תודה

• 34 תגובות
    • 3.6k צפיות
  11. לא מתוכנן OC. דיסק קשיח 320 ג'יגה(כנראה ש WD) כרטיס מסך ATI X1950 PRO 256MB זיכרון 2GB של KINGSTON צורב DVD של LG מארז של ENERMAX+ספק מתאים/מארז THERMALTAKE TRUE POWER+ ספק 400W (גם אני לא מת על ההסבר הזה, אני אבקש מהם פרטים על המארז והספק) עכשיו, בקשר ללוח אם ומעבד.. מעבד AMD 4000 X2 עם לוח אם ASUS M2N-X עולה 3250 מעבד INTEL C2D 4400 עם לוח אם 945 GCMX-52 של גGIGABYTE עולה 3600. מה עדיף מבחינת מחיר וביצועים?

• 3 תגובות
    • 510 צפיות
  12. Started by m-luggy,

אני מחפש CPU עם מעבד גרפי פנימי ולוח אם עם 2 יציאות (עדיף HDMI אבל אפשר גם DP, DVI) לחיבור לשני מסכים ללא כרטיס מסך נוסף. בגדול אני משדרג מארז אינטרנט/יוטיוב ישן - מעיף כל דבר שיושב על הלוח אם כולל כרטיס מסך ישן שעושה לי צרות. משתמש במארז, דיסקים קשיחים וספק כח. לא מעוניין בכרטיס מסך בכלל - לא משחק/לא עורך וידאו. מישהו מכיר ויכול להמליץ?

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by Ace-of-spade,

היי לכולם, יש ברשותי שני כרטיסי מסך שמעוניין למכור ורוצה לדעת כמה הם שווה היום.. 1: gainward geforce GTX260 maxcore 216SP MB896 נרכש בסוף 08 מיבואן גיינוורד הרשמי בארץ 2: asus geforce GTX680 DC2 2GB OC נרכש לפני שנתיים בערך מKSP ללא אחריות תודה לעונים :]

14. Started by Eyal-Style,

i5-4670K3.4 8GBRAM 280X GIGABYTE 7950 HIS Z87X D3H HDD - 2.5 TERA - 4 HDD NOCTUA D14H ( 2 FANS( 750W - SEASONIC

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by 6847761,

אהלן, אני מעוניין לדעת בכמה אפשר למכור את הכרטיס מסך הזה: ATI Rendoren HD 4650 512MB ואת זה: geforce 9500gt 512mb בכמה אתם מעריכים כל אחד? ועוד שאלה: - Motherboards- ASUS P5KPL-AM ו Intel Pentium Dual Core E5200 - 2.5 GHz ביחד?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by LiranUdi,

היי, יש לי נייד של ACER, Aspire E1-572G משתמש בו בעיקר לפיתוח ומשחקים. למיטב ידיעתי יש עליו 2 כרטיסי מסך - המובנה של Intel ו AMD Radeon HD 8670M 1gb כיצד אני יכול לדעת שנעשה שימוש בכרטיס מסך של AMD ולא במובנה?

• 1 תגובה
    • 781 צפיות
  17. Started by orr008,

שלום לכולם! יש לי לפ טופ קצת ישן והיה מותקן פה כרטיס רשת מסוג בי (11 מגה בייט לשנייה). היום התקנתי כרטיס רשת חיצוני (די-לינק) מסוג ג'י (54 מגה בייט לשנייה). עכשיו שניהם עובדים ומחוברים. השאלה היא מה זה אומר- שאני מחובר ב-65 מגה בייט לשנייה? תודה.

• 1 תגובה
    • 553 צפיות
  18. Started by ido h,

שלום. אני עומד לפני קניה של מחשב נייד לצורך עבודתי כצלם עיתונות. פחות חשובה לי אמינות הצבע של המסך למקור. יותר חשובה לי האיכות של המחשב והיכולת שלו לאפשר לי לעבוד על מספר תמונות במקביל בפוטושופ,קצת וורד ומסנג'ר ומיון ואיחסון תמונות על המחשב. כמו כן, המחשב צריך להיות נייד מבחינת המשקל. 2 המחשבים שכרגע אני מתלבט לגביהם הם: lenovo T400- http://www.lenovo-israel.co.il/pl_product~2765T7U~2~31.htm dell e6400- http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-latitude-e6400.htm השאלה שלי היא איזה מן המחשבים יהיה יותר טוב ואמין לצרכיי?, מישהו התנסה ויודע להגיד איך המסכים שלהם? האם יש משהו במפרט שכדאי לשנות? (לא מבין בזה כלום,לצערי). האם יש המלצה על מחשב אחר? תודה מראש, עידו.

• 1 תגובה
    • 633 צפיות
  19. Started by דני אופיר,

יש לי 2 מחשבים, פלוס כמה דברים נלווים ורציתי לדעת כמה אפשר להוציא מהם. אז הנה מחשב 1: מעבד Q6600 לוח אם GIGABYE P35 DS3P זכרון GSKILL 4X1GB DDR2 כרטיס מסך XFX RADEON HD 5850 1GB כרטיס קול Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer PCI Sound Card ספק CORSIAR TX750W כונן קשיח SEAGATE 1TB 7200.12 המארז לא במצב כלכך טוב ובנוסף יש איזה צורב IDE ישן שלדעתי אין טעם להחשיב אותו פה. חוץ מזה כל שאר המחשב במצב טוב ואני משתמש בו והכל עובד כראוי. מחשב 2: מעבד E6500 לוח אם GIGABYTE P31 DS3L כרטיס מסך LEADTEK 8800GT 512MB כרטיס קול Creative Sound Blaster Audigy SE PCI ספק CORSAIR VX 450W המחשב הזה כמו שאפשר לראות הוא לא במצב מלא ולא בשימוש (החלקים מופרדים) הרצתי בדיקה לא מזמן כדי לבדוק שאכן כל הח…

• 8 תגובות
    • 15.1k צפיות
  20. Started by Asafalfa,

1. מה התקציב המקסימאלי?עד 2300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בלבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).office, outlook כבד!! ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.לא גיימר! -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).20 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת , עכבר …

• 1 תגובה
    • 678 צפיות
  21. Started by dititnt,

2 מחשבים להרצת גרפיקה וידאו 5K+- השימוש במחשבים הוא לתוכנה משרדית + הרצת וידאו (סרטים) ,פוואר פוינט הדבר המגביל ודורש מחשבה זה החלל שבו הם מותקנים. ארון גובה 50 ס"מ רוחב 38 ס"מ.בו צריך להכניס את שני המחשבים. חשבתי על פתח איוורור בדלת הקידמית ובדופן הארון עם מאוורר. מתבקשת יציאת DVI\HDMI וכמובן המארז שיתאים למידות הכלליות של החלל תודה דורון

• 4 תגובות
    • 555 צפיות
  22. שלום אנו מחפשים לעסק מחשב נייד 13"-14" לשימוש משרדי - אינטרנט, אופיס וכו' המחשבים הללו יישבו על מערכת של לינוקס (אפשר לחסוך קצת בעלויות) ולכן אפשר להתמקד במחשב נטו ! משקל המחשב נלקח בחשבון בגודל המסכים אין יעד אבל מעדיפים לא כבד מידי - עד 2.5 ק"ג כמובן wifi bluetuth ועוד כונן דיסקים רצוי אך לא הכרחי. אמינות איכות ואחריות משמעותיים לשימוש יומיומי תקציב למחשב 3000 ש"ח.

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by yarivot26,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח (לשניהם) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח (לשניהם) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הראשון מיועד רק לגלישה באינטרנט ואופיס (לאמא שלי שמתחילה ללמוד קצת להשתמש במחשב) ויחובר למסך 21" השני מיועד לצפייה בסרטי HD, אופיס, גלישה, הורדות (שיוכל לעשות את כל זה בו זמנית) ויחובר למסך 37" 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים - אין צורך בשום ציוד היקפי בשני המחשבים 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - הכל 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לראשון 6 ול…

• 0 תגובות
    • 523 צפיות
  24. אהלן, אני צריך לרכוש שני מחשבים לעבודה בנוסף למחשב חדש הביתה. אני מאיזור תל אביב - אך יש עדיפות להזמנה מ-TMS (מאוד מרוצה מהשירות). מחשבים לעבודה: תקציב - 2000 ש"ח. שימושים - עבודה משרדית נטו (אופיס, אינטרנט). ציוד היקפי - מסך, מקלדת, עכבר ורמקולים. שקט - לא קריטי. מערכת הפעלה - ללא. הערות: אין צורך ביותר מ-500 ג'יגה איחסון... מחשב לבית: תקציב - 2500 ש"ח שימושים - עבודה משרדית + משחקים קלילים. ציוד היקפי - ללא (המסך הוא dell 2007fp). שקט - חשוב. מערכת הפעלה - ללא. הערות נוספות: כונן SSD קטן למערכת ההפעלה (שאר האחסון ע"ב כונן קיים), חשוב לשמור על אפשרות שדרוג של כרטיס המסך במידה ויעלה הצורך למשחקים כבדים יותר, בנוסף לתמיכה ב-Sata3 במידה ומשדרג את הכונן הקיים. (חשבתי על מ…

• 21 תגובות
    • 2.6k צפיות
  25. Started by oh-da,

המחשב הראשון - macbook 13.3" Aluminium body(2008) intel core 2 duo p7350 2.0Mhz 8Gb RAM 256 SSD HDD המחשב השני - Toshiba A300-1nd intel core 2 duo p8600 4Gb RAM 320 GB HDD ATI Radeon HD 3650 512mb המחשב השני, האם עדיף לי למכור אותו בחלקים? הוא גם מסוף שנת 2008, תחילת 2009. עלה לי בזמנו כ 6300. המקבוק עלה לי בסביבות ה 2000$ (עם כל השיפורים בחומרה) תודה רבה! יום טוב.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים