עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by KF,

חג שמח! האמת שאני נמצא כרגע בהתלבטות.. המחשב עוד מעט בן 3. רציתי להתייעץ אתכם האם כדאי לשדרג את הכרטיס מסך ל-4080? (ואולי לנסות למכור את הנוכחי). האם לא יהיה צוואר בקבוק עם המעבד? אני משחק כרגע ברזולוציה 1440P על כל ההגדרות והפילטרים במקסימום. ישנם משחקים כבדים שהכרטיס כבר מגרד את ה-60FPS ואפילו יורד מתחת באיזורים מסויימים. האם הייתם משדרגים את הכרטיס עכשיו או מחכים עוד שנה/שנתיים ומחליפים כבר את כל המערכת? AMD 5900X Gigabyte X570S AERO G XFX Radeon RX 6800 XT Samsung 970 EVO Plus 1TB Crucial P3 2TB PCIe Gen3 3D Crucial Ballistix 32GB (4x8gb) 3600 cl16 Corsair iCue H115i Elite Capellix Corsair HX850 850W Platinum …

2. Started by omriaharoni,

שלום וברכה חברים אני סטודנט ומתלבט בין שני דגמי לפטופ הראשון מחשב נייד HP Pavilion 15-cs2007nj 6RM92EA לינק: https://1pc.co.il/product-61337-HP_Pavilion_15_cs2007nj_6RM92EA.aspx השני: Asus Laptop 15 X509FA-EJ084T לינק: https://www.pc365.co.il/product-20306-Asus_Laptop_15_X509FA_EJ084T?utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap בעיקרון שניהם עם אותם נתונים ובערך אותו מחיר הASUS עולה 2839 אחרי שדרוג אחריות לשלוש שנים, איסוף והחזרה מבית לקוח אך עם 256GB הHP עולה 2735 ומגיע עם 512GB ושלוש שנים אחריות איסוף והחזרה מבית לקוח שניהם עם מערכת הפעלה ווינדוס 10 מה עדיף לי? מחפש מוצ…

• 19 תגובות
    • 3k צפיות
  3. Started by aviel-bs,

מחשב לסטודנט, לימודי כלכלה אין צורך במשהו מסיבי אבל יש צורך במשהו שיחזיק בסדר. אני יודע שיש את הלנובו E490 שמומלץ, יוצא לאחר הרחבת אחריות בגרסה ללא מערכת הפעלה- כ2700 ש"ח ראיתי את הדיל הזה: https://www.vip-laptop.co.il/Dell-Inspiron-3493-14-i5-1035G1-512GB-SSD-8GB-3Y-WIN10.html גם 512GB SSD אל מול 256 בלנובו וגם וגם 4 שנות אחריות ומעבד דור עשירי כמובן. איך העסקה הזו ביחס למחיר? (כ-2800 ש"ח). האם דיל משתלם? האם הדגם טוב? (ה5841 כבר כמעט ונגרט). או שעדיף ללכת עדיין על הE490? שאלה אחרונה-מבחינת אופק שדרוג, האם בדגם הזה של דל אפשר לשדרג את הזיכרון מעבר ל-8 ג'יגה בהמשך?

• 12 תגובות
    • 3k צפיות
  4. Started by valleyzz,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? -לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 250₪ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים ותכני HD ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים כמו AC Unity Batman arkham knight Middle earth shadow of mordor GTA V Titan Fall Call of duty advanced warfare -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -תלוי במסך שיכלל במפרט. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? -אולטרא גבוהות 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסו…

• 8 תגובות
    • 3k צפיות
  5. Started by ziv_noah,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, אינטרנט, צפיה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך…

• 19 תגובות
    • 3k צפיות
  6. Started by Bergi,

שלום לכולם, מקרה מצער מאד קרה במהלך השבוע והמחשב שלי שבק חיים, אני חייב דחוף לקנות מחשב חדש כמה שיותר מהר ללימודים ולשיעמום שלי, אעריך כל עזרה שאקבל! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תלת מימד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3די מקס, אפטראפקס, פוטושופ, VRAY, אאוטוקאד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: פשוט שיוכל לתמוך במשחקים כמו דיאבלו 3, פחות קריטי עניין הגיימינג -אילו מש…

• 24 תגובות
    • 3k צפיות
  7. שלום, היום קניתי מבאג מחשב נייד של דל מדגם i5 460M עם כרטיס מסך 5650 HD. המחשב נקנה לאחר התלבטות בינו לבין הדגם החדש של HP ה- pavillion dv-6 3298en עם מעבד מסדרה i5 480m , כרטיס מסך 6550HD. המחשב נקנה למטרת הרצת כל סוגי המשחקים (GTA IV,NFS,PES,COD) ושאר השימושים הרגילים (אינטרנט,אופיס וכאלה) . לאחר עיון בפורום בת'רד הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=488671.0 ראיתי שהמחשב לא מריץ משחקים באיכות טובה ובמהירות ואני שוקל להחליף אותו לדגם ה HP. לפני הקנייה התלבטתי אם לקנות את ה HP והוא לא נקנה רק בגלל שהאחריות היא לשנה בלבד במקום שלוש שנים ( אני חייל לא קרבי שחוזר פעם בשבועיים הביתה לכן האחריות הייתה חשובה כי אני מעוניין לקחת אותו לבסיס ) והעיצוב שלו קצת ילדות…

• 10 תגובות
    • 3k צפיות
  8. שלום קניתי לפטופ חדש, Dell Vostro 3460 מעבד i3. המחשב הגיע עם UBUNTU, איך שקיבלתי אותו התקנתי WIN7 אבל יש בעיה גדולה- אין WIFI ! ברור שניסיתי להדליק עם הכפתור של הWIFI אבל זה לא עוזר- אין תגובה לכלום. ניסיתי להתקין את הגרסה 64 ביט, וגם את ה32 ביט של הווינדוס, זה לא עובד בשניהם. ניסיתי להתקין את הדרייברים מהאתר של דל, עדיין- שום דברף אין WIFI, הוא לא מזהה שום דבר. ראיתי באינטרנט שיש את הבעיה הזו להמון אנשים, ואף אחד לא מצא פיתרון יעיל. מה עושים?

• 1 תגובה
    • 3k צפיות
  9. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3000 שח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט ולימודים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? יתרון אבל לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן. WIN 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. KSP או IVORY.…

• 16 תגובות
    • 3k צפיות
  10. Started by SpiritKnight,

OK, גיבשתי את המפרט הזה, אחרי הרבה מאוד זמן(יותר מדי לטעמי :) מעבד: INTEL P4-1.8A 512CACHE לוח: EPOX EP 4G4A+ 845G זיכרון: MUSHKIN 256DDRAM PC2700 הארדיסק: MAXTOR 60GB 7200RPM כרטיס מסך: S/U/M/A GEFORCE4 TI 4200 SE 64MB כרטיס קול: HERCULES GAMESURROUND MUSE XL מערכת רמקולים: ALTEC LANSING AVS300 2.1 פלופי: טיאק 1.44 DVD: של BENQ, כפול 16 לדיוידי וכפול 48 לסידירום. מסך שטוח: HERCULES PROPHETVIEW 720 עכשיו: אני מתכוון להעלות את הFSB ל133, אז אני אקבל תמיכה בזכרונות האלו, וגם מעבד ב2.4? תודה על עזרה.

11. Started by efee123,

שלום, ברצוני לקנות מחשב נייד טוב ובעל ניידות. אני לא רוצה שהניידות תבוא על חשבון הביצועים. חשבתי על הדגם הזה: http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ashdod1&cat=130 . אם תוכלו לתת חוות דעת לגבי המחשב ואולי להמליץ על מחשבים 13" אחרים. בגדול אני צריך את המחשב להתעסקות בתוכנות עריכת וידאו שונות, פוטושופ, משחקים, ולימודים תודה מראש על העזרה!

• 19 תגובות
    • 3k צפיות
  12. היי רציתי בבקשה שתבנו לי מפרט מחשב כאשר כאשר הוא מיועד לגיימינג בעיקר וקצת עריכת ווידאו בתוכנת ה Avid תודה לכל מי שירצה ויוכל לעזור.. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000-7500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל לנצל לנצל!! ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים עריכת ווידאו ופוטושופ (לא יותר מדיי) תכניי HD ו3D א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) מזדמן עד תדיר בתכונות ה Avid and Photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BT4-AC4-Crysis3-GtaV- COD Ghost…

• 34 תגובות
    • 3k צפיות
  13. Started by prospect16,

שלום, כבר לא מעט זמן שאני מתכנן לקנות מחשב נייד , ונתקלתי במחשב הזה -https://m.ivory.co.il/catalog.php?id=18407 בעיקרון הוא עונה על כל צרכיי , המחיר קצת גבוה - רציתי לדעת מה דעתכם על דגם זה לשימושי גיימינג בינוני ? למישהו יש ניסיון איתו? בנוסף הבנתי שמעבדת cpm אשר היא מכסה את האחריות לדגם זה , לא משהו בשירות שלה. לדעתכם כדאי לדלג על לנובו ? ולהעדיף חברות אחרות? או שזה לא נורא כמו שזה נשמע? תודה רבה ושבת שלום Sent from my LG-H815 using Tapatalk

• 3 תגובות
    • 3k צפיות
  14. Started by No-One,

לא קריטי מאיזה קטגוריה: מנהלים, משרדי, גיימינג. חשוב: נוחות (כמובן) וגם עמידות הבוכנה שמתחת לכסא (כידוע שזה החלק שלרוב מתקלקל בכיסאות הללו) שתהא חזקה ועמידה. היו לי כיסאות מאוד נוחים אבל נהרסו דיי מהר(לפרוטוקול: אינני אדם שמן). בבקשה להמליץ מתוך חוויה אישית ולא התרשמות נטו. תקציב עד 1000, אין עניין למקסם לתקרה. תודה לכולם.

15. היי אני רוצה לקנות מחשב שישמש אותי ללימודים בהנדסה תעשייה וניהול ואנסה להמשיך איתו אחרי התואר גם. האמת שהייתי רוצה שהוא גם יריץ לי את המשחק Dota 2 . אני מעדיף לא להגיע ל 5K ומעדיף מחשב של החברה ASUS

• 4 תגובות
    • 3k צפיות
  16. Started by Redigner,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500, אפשר לחרוג עד 6000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים חדשים ועתידיים כמו סייברפאנק ו RDR2 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי, אבל שלא יהיה טרקטור 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא קריטי בכלל 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנו…

• 16 תגובות
    • 3k צפיות
  17. אהלן אני מעוניין לשדרג את המחשב הקיים שלי בן 5 שנים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000-3500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות לצורך אנליזות CFD תוכנות גרפיות כגון autodesk REVIT ומשחקים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680-1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרגע הרכיבים שנשארים במחשב הם: מסך dell 2209WA דיסק קשיח 1 TB של סמסונג. מארז cooler master RC690.…

• 14 תגובות
    • 3k צפיות
  18. Started by elrondd,

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים ), צפיה בסרטים, עריכת קבצי טקסט גדולים באקרובט * גודל המסך? 15" עדיפות למאט (עדיפות ל17" אם נמצא דגם העונה לדרישות ובמחיר הנדרש) * רזולוציית המסך? דווקא רזולוציה לא גדולה מידי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת הכוללת numpad * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא, מחובר לחשמל רוב הזמן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? DVI וHDMI * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) אני לא בטוח בזה לגמריי. * כונן אופטי? לא חשוב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, רק 3 שנים אחריות * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדי…

• 24 תגובות
    • 3k צפיות
  19. Started by Eldad Farkash,

יש לי מחשב נייד יחסית ישן של simens, הוא עובד ממש לאט וגרוע, נתקע, מתכבה לבד וכו׳, רציתי לדעת מה באפשרותי לעשות כדי לשפץ אותו שיגיע לביצועים של מחשב נורמלי? האם כשאתקין לו ווינדאווס חדש, ואפרמט אותו זה יפתור לי את הבעיות? אם כן מה העלות? כמו ששמתם לב אני לא מבין בזה בכלל, ואשמח להסבר בשפה כמה שיותר פשוטה. תודה מראש!

20. הנה לינק שמראה את המחשב אם יש המלצות למשהו בסדר גודל דומה אשמח לראות . http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/1090713-1116641-1540303-1540303-1540303-12724472-77954257.html?jumpid=reg_R1002_ILHE יש לי HP כרגע דגם pavillon ze4949EA ואני מאוד מרוצה ממנו אך אני רוצה לשדרג אותו את המחשב הקיים אני מעביר לאחי שמתחיל ללמוד וזה יתאים לו. בתודה מראש

• 32 תגובות
    • 3k צפיות
  21. שלום לכולם, לאחר חיפוש של ת'ארדים בפורום החלטתי לפתוח נושא כי לא מצאתי אחד שמתאים לי בדיוק.. אני מחפש נייד לשימוש בטכניון, שאני אקנה לו מצלמה כלשהי ויקליט את השיעורים (אם זה אפשרי מבחינה חוקית). בנוסף אני אשתמש בו לכתיבה, ולעבודה במשך מספר שעות, ולכן אני מעדיף ציפוי מט, וכמובן חיי סוללה שאני מקווה שיספיקו לי ליום לימודים (אני לא יודע אם יש שקעי חשמל בכיתות..). גודל מסך טוב נראה לי 13-15" ואין לי העדפה ספציפית.. הארד דיסק אני מעדיף כמה שיותר גדול (לצילום השיעורים ושמירת הקבצים או לפחות מלק מהם), ומעבד כזה שיוכל לסחוב הקלטה בזמן אמת ברזולוציה נורמלית ואולי כמה סרטי HD וקצת משחקים. תקציב: 3000+-, אם זה ממש חשוב אז 3500, עדיף לכיוון ה-3K.. תודה!

22. מתחיל ללמוד\לעבוד בסאונד כנראה יתחבר למיקסרים ויהיה הרבה סביב נושא הסאונד. כרטיס קול מעל הממוצע ככל שמאפשר התקציב עבודה עם תוכנות כגון abelton,cue base ועוד בסגנון הזה בקשר לזיכרון וכח עיבוד אני לא יודע אם מחשב של סאונד צריך הרבה ואיכותי אבל אם כן אז קחו בחשבון * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיפות ל15 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? משהו טוב ונוח לעבודה * משקל רצוי? לא קריטי, אם המחיר מאפשר…

23. אז ככה, יש לי 2200 ש"ח כרגע בשביל לקנות מחשב חדש זה לא מספיק בשביל הרבה אבל העניין הוא שיש לי כבר שני חלקים מצויינים שיחסכו לי עלויות האחד זה כרטיס מסך HD6850 והשני זה ספק כוח seasonic 620W ביחד הם "חסכו" לי מהמחשב החדש הרבה מאוד כסף מקניית כרטיס מסך חדש וספק כוח חדש כיוון שהם יחסית חדשים ובמצב מצויין המטרות העיקריות שלי הן גיימינג ועשיית אוברקלוקינג התקציב הוא בסביבות ה2200 ש"ח עם אפשרות לחריגה של 300-500 ש"ח חשבתי כבר על כמה חלקים שחלקכם בטח יציעו לי עליהם בתקציב הזה ולכן אני יעלה אותם פה(למרות שאם יש איתם בעיה כלשהיא אז אפשר להציע לי משהו אחר אם הוא יותר טוב או בעלות/תמורה יותר טובה) הארד דיסק-WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB שהרבה מציעים אותו לתקציבים האלה ומארז כנ…

• 25 תגובות
    • 3k צפיות
  24. Started by b3ta0,

תקציב 2500שח או פחות אני מחפש נייד, מסך בין 10" ל 15.6" (טווח רחב אני יודע, אבל אני רוצה לראות את האפשרויות) חשוב שהמשקל יהיה מקסימום 3 קילו, עדיף פחות. אני מניח שעם דור המעבדים הקודם של אינטל, ולא Haswell. לסטודנטית, לעבודות Office, גלישה באינטרנט וצפייה קלה בסרטים. אם אפשר להתפשר על גודל המסך אך עם מעבד חזק יותר (אם בכלל צריך לצרכים שלי) אז עדיף, אבל אני רוצה לראות את כל האפשרויות. חיפשתי של Asus אך כולם יקרים מדי. איך זה: http://msi.com/product/nb/CR61-0M.html#?div=Specification (דגם i3 כי ה i5 כבר כמעט 3000 שח פה) ואפשרויות נוספות, תודה.

• 12 תגובות
    • 3k צפיות
  25. Started by lgman,

GV-R9700 PRO ATHLON XP 2200+ CMX512-3200C2 GA-7VAXP 80GB 7200RPM IDE 8MB CACHE FS-710B -- EG 365VE (350w) GAME THEATER XP LG F900B FLOPPY 1.44 MouseMan® Dual Optical MicroSoft Office Keyboard DVD X 16 X 40 aztech ams 5.1-

• 20 תגובות
    • 3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים