עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אז ככה קודם כל אני חדש פה אז אם עשיתי טעות בכותרת או במה שאני כותב סליחה . אז ככה למפרט : מעבד - Intel® Xeon® Processor X5680 (12M Cache, 3.33 GHz, 6.40 GT/s. לוח אם-P6X58D Premium s1366 Core i7, Intel X58, DDR3 1600, 3xPCI-E. זכרון-3x2GB Kingston HyperX Triple Channel 1600 2 כרטיסי מסך- ATI Radeon HD 4870 512MB ספק כוח - TX 750W Active PFC 12cm Fan קירור למעבד NH-D14 CPU Cooler מארז Thermaltake Armor+ MX Middle Tower Series With Window Black Case מקלדת ועכבר microsoft x6 וכמובן dvd x2 והארדיסקים בסביבות ה 5 טרה . תוצאה ב 3dmark06 22633{ חייב לציין שהמחשב לא עבר עדיין oc } תנו חוות דעת בבקשה .

• 6 תגובות
    • 824 צפיות
  2. טוב שלום, אני מנסה לבנות HTPC ואני צריך את עזרתכם בתיכנון המפרט שלו... למעשה הוא הולך ליהיות מחשב ממש פשוט... ברמה נמוכה, מכיוון והוא מיועד סך הכל לצפייה בסרטים ומוזיקה כל מה שאני צריך למעשה זה: *לוח אם *מעבד *כרטיס מסך עם TV-OUT איכותי עד כמה שיתאפשר *הארד דיסק *זיכרון (512 יספיק לדעתי) DVD יש כבר ומארז כמובן אני יבנה... שכחתי משהו? אז ככה... לגבי הלוח אם... אני לא סגור עוד אם אני רוצה לוח בגודל סטנדרטי או ללכת על הMINI ATX... מה שאני סך הכל צריך מהלוח זה סלוט AGP אחד 2 סלוטים של כרטיסי הרחבה יספיקו ו2 סלוטים של זיכרונות מקסימום... אבל מה שעוד חשוב הוא שהחיבורים האחוריים שלו יכללו USB (מה שלא ניראה לי יהווה בעיה ועדיף מאד שיהיו גם על הלוח עצמו חיבורי USB נוספים על מנת שא…

• 35 תגובות
    • 2.4k צפיות
  3. Started by Syspot,

שלום לכם, אז כך, היום אני מתכוון לרכוש מחשב נייד, נתנו לי 2 הצעות (יד שניה), אשמח במידה ותייעצו לי . מחשב #1 : ACER TravelMate 230 Intel P4 Celeron 2000MHz 512DDR 40GB HD DVD בלבד VIDEOCARD UP TO 64 כולל סוללה תקינה, מצב חדש . מחשב #2 : HP/Compaq Presario 2100 Intel P4 1.8GHz 512DDR 30GB HD DVD/CDRW קומבו כולל סוללה תקינה, מצב חדש . כמה לערכתכם שווה כל אחד מהמפרטים הבאים ? תודה רבה והמשך יום נעים .

• 5 תגובות
    • 956 צפיות
  4. Started by תמר:),

אני לא מבינה כלום במחשבים ואני חייבת לגעת אם יש בIDM t41 כניסה לסים ? וכן אם יש בT61? דחופפפפפפפ)))) ??? ???

• 2 תגובות
    • 558 צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימלי? 3500 במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? אינטנט, סרטים ומשחקים ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? * באיזה סוג משחקים תשחקו? פיפא דד ספייס, פרטוטייפ וכדומה * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? רצוי בגבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא הכרחי 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? גם לא הרכחי 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 8 אבל תלוי בעלויות 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/…

• 3 תגובות
    • 501 צפיות
  6. שלום לכולם, אני צריך חוות דעת על המחשב : http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=9205 איך הוא מבחינת ביצועים, והאם הוא שווה את הכסף שדורשים אליו, או שבסכום זה, אני יכול לקחת משהו יותר טוב(יחס עלות - תועלת)?

• 10 תגובות
    • 946 צפיות
  7. שלום, אני מעוניין לרכוש HTPC למטרת קולנוע בייתי ,הורדות ,סרטים ,מוזיקה וכמובן משחקים(שוטרים למינהם דוגמת call of duty וכו'). המערכת תחובר למסך פלזמה Q91 של SAMSUNG ולסט רמקולים סטליטים של מוראל ולרסיבר(אותו אני אמור לרכוש בעלות של עד 2,000 ש"ח-אשמח להמלצות). חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה שקט וכמובן נושא הקירור והאוורור חשוב. בנוגע ל- OC אין לי מושג אם צריך - פתוח להצעות. תודה על העזרה.

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. שלום לכולם, הנני קובי חדש בפורום. הייתי מעוניין להתייעץ בקשר למחשב נייד חדש. התקציב שלי כולל עבודה קשה +מתנות + אבא\אמא הוא 7000 שח. (הישג יפה לסטודנט לפי דעתי) אני מעוניין במעבד T7X00,2g, 160GB HDD. אחרי שוטטות באינטרנט וקצת חיפוש באתר הבנתי שהDELL 1520 מאוד מומלץ, והאמת שהנתונים מרשימים, אבל הבעיה היחידה שלא מצאתי מקום שמוכר ב7K~ עם כרטיס 8600GT. (החנות היחידה באילת ואני לא מעוניין ליסוע עד לשם אם אני יצטרך לממש את האחריות). כל השאר מוכרים אותו סביבות 6.6~ עם 8400GS מחשב שרציתי לשאול עליו הוא MSI GX600 שמאוד דומה בנתונים לDELL אבל המחיר קצת מטריד 6300 עם כרטיס8600GT 512MB. אשמח לקבל הצעות מקבילות למחשבים בנתונים מתאימים LENOVO למשל (אולי מקום שיעשה לי את הדל עם הGT ב7K…

• 7 תגובות
    • 702 צפיות
  9. תודה על ההתעניינות - השאלה היא מה הוא המחשב המועדף בשביל לשחק משחקים? #1 או #2? תודה להלן מפרט של מחשב #1: לוח אם איכותי GA-M61PM-S2 GIGABYTE מעבד AMD ליבה כפולה AM2 ATL4000 64 BIT פעולה שקטה זיכרון 2048 MB DDR-2 667 DUAL דיסק קשיח HDD SATAII 160GB 7200RPM מארז איכות כסוף כולל סעפת יניקת חום צד P4 MIDI ATX כרטיס קול Sound o/b 6 Channelשישה ערוצים כרטיס מאיץ גרפי חזק GeForce 8600GT SUPER (512MB)PCI-E כרטיס רשת Lan 10\100 o/b חיבור לאינטרנט 6 יציאות USB 1.1/ USB 2.0 שתי יציאות בחזית המחשב צורב DVD DVD-RW DL LG Super Multi דו שכבתי לצריבת 9 GB סט עכבר מקלדת ארגונומי רמקולים להלן פירוט של מחשב #2: Socket S939 BOX AMD 4600 athlon …

• 27 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. הצעות? לפי הכותרת לא מתוכנן OC מפרטים שיכללו הכל (מסך-מקלדת-עכבר... ואת המחשב עצמו) לא צריך להגזים בציוד ההקפי ז"א שאני אסתדר גם עם מקלדות ג'נריות. אפשר להציע מפרטים שכוללים מסכי CRT טובים, אני לא לחוץ במקום ואולי בהפרש אפשר יהיה לשפר רכיבים אחרים. ללא רמקולים תודה מראש

• 27 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. Started by Ohad19,

אני מעוניין לרכוש שני מחשבים המיועדים למשחקים ושימושים כלליים (סרטים, אינטרנט וכו') ואפשרות ל OC קל בעתיד. התקציב למחשב הראשון הוא 6000 שח והוא כולל מקלדת ועכבר ובשבילו ארכוש בנפרד Dell 2007WFP. חשבתי על המפרט הבא: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.66GHz(E6750) 1333MHz/FSB 4MB - BOX ₪1111 לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 ₪639 כרטיס מסך: ALBATRON PCI-EX GeForce 8800GTS 320MB GDDR3 - DX10 - RETAIL ₪1674 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ₪381 צורב DVD: LITEON DVDRW LH-20A1S DOUBLE LAYERED X20 - SATA - RETAIL ₪213 זיכרון: TWINMOS TWISTER 2048MB (1024X2) DDR2 800MHz CL5 ₪546 מארז: NZXT APOLLO w/o PSU ₪419 מקלדת: LOGITECH MEDIA KEYBOARD ELITE ₪186 עכבר: LOGITE…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by kip,

אהלן, הרכבתי 2 מפרטים. האופציות של המארזים והספקים מצומצמות בחנות הזו ולכן... המחשב מיועד לאינטרנט ואופיס בעיקר. בלוחות AMD לא קיים 720 בהיצע. לא רציתי לקחת לוח שיגביל את מהירות ה FSB. דעתכם חשובה AMD245B AMD Athlon™ II X2 GA-MA78LM-S2 gigabyte MEM-D2-G2HP HYNIX / HP ST0320 Seagate Sony/NEC Black GZ-X6 + PSU 370W gigabyte סה"כ 1498 ש"ח השני הוא Intel® Pentium® Dual-Core E5300 GLACIALTECH 5062 P5QPL-AM asus MEM-D2-G2HP HYNIX / HP ST0320 Seagate Sony/NEC Black GZ-X6 + PSU 370W gigabyte סה"כ 1430 ש"ח לפי מה שמצאתי הספקים יותר טובים מ EZCOOL ושווי ערך לספקים של TT 400W. תודה

• 8 תגובות
    • 929 צפיות
  13. היי, יש לי שתי שאלות לגבי תצוגה בנייד של ACER Aspire. א' חיברתי את המחשב הנייד לטלוויזית LCD אבל אני לא מצליח להפוך את התצוגה בטלוויזיה לתצוגה הראשית, והיא משמשת רק כמסך משני. איך אני הופך אותה לתצוגה הראשית? (בהגדרות התצוגה האופציה להפוך את המסך השני לראשי - כבויה) ב' מה יכולה להיות הבעיה אם המסך במחשב הנייד כל הזמן נכבה. נדלק ומחשיך (עדיין רואים תמונה במעומעם) וחוזר חלילה?

• 2 תגובות
    • 756 צפיות
  14. (תודה ל-ran1809 על הרעיון) דיון זה נפתח כדי לאפשר לאנשים לפרסם את תוצאות הבנצ'מארקים הפופולריים של המחשבים הניידים שלהם. בשלב זה נתייחס לשני הבנצ'מארקים הבאים: SuperPI - בנצ'מארק ל-CPU 3DMark - בנצ'מארק לגרפיקה הת'רד יישאר נעוץ בראש הפורום. כל משתמש יכול להגיב בו ולפרסם את תוצאותיו. תחילה מספר כללים (חובה לקרוא): 1) הבנצ'מארקים הם עבור מחשבים ניידים בלבד. למחשבים שולחניים יש דיון דומה בפורום אוברקלוקינג וקירור. 2) כל משתמש רשאי להכניס הודעה אחת בלבד בדיון, שבה יציג את תוצאותיו. אם שיחקתם בדרייבר והגעתם לשיפור משמעותי, עירכו את הודעתכם המקורית, במקום להספים את הדיון בתוצאות חדשות כל יומיים. 3) יש לשמור על פורמט מסודר וברור של התוצאות (יפורט בהמשך). 4) לא לגרור את הת'רד לדי…

• 38 תגובות
    • 268.8k צפיות
  15. Started by meir-g,

האם יש תאימות בין החלקים במפרט מעבדי אינטל‏ Pentium E2160, Bus800Mhz, s775, 1MB, DualCore לוחות אם למעבדי אינטל‏ GIGABYTE 965GM-S2 s775 Conroe, DDRII 800, PCI-E זכרונות‏ DDR II 800Mhz 1GB Kingston Value כרטיסי מסך‏ GIGABYTE HD 2400 Pro 256MB GDDR2 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E דיסקים קשיחים‏ Western Digital 160GB 7200RPM, 8MB, SATA II צורבים‏ LG DVD±RW GSA-H54NB x18 White מארזים‏ Spire Swirl SP-7062B Black (No PSU)

• 11 תגובות
    • 780 צפיות
  16. Started by ido88000,

אני מפרמט את המחשב הישן ובא לי לדעת אם הוא היה טוב אחרי הפירמוט או כמה לא טוב הוא יהיה... אמממ עשיתי לפי DXDIAG בהפעלה ושמרתי את הקובץ... אז כל הפרטים בקובץ המצורף שימושים-משחקי רשת, משחקים כבדים, עבודה משרדית, עבודה גראפית. - משחקים -COD, ASSIAN'S CREED וליטל פייטר - גראפיקה- צייר ואולי C4D ציוד היקפי - - גודל המסך שיתחבר למחשב 20-22" - מערכת רמקולים - רמקולים פשוטים- 2.1 אני חושב המפרט - http://www.upf.co.il/file/6046806.html בבקשה תורידו! זה רק 33 קילו בייט! זה יורד בשניה! תודה לעוזרים הבנתי שאתם לא אוהבים להוריד... אז הינה פרטים חלקיים מאוד... Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 2 (2600.xpsp_sp2_gdr.070227-2254) …

• 1 תגובה
    • 588 צפיות
  17. Started by shayhe,

היי, אני מתכנן לרכוש מחשב נייד יד 2 , האם בעמד הקנייה אני יכול להריץ תוכנה קטנה שתתן לי פירוט לדוגמה של מצב הסוללה? זמן שימוש ? מספר הטענות? אני יודע שלפעמים תוכנת ניהול כזאת מגיעה עם המחשב הנייד (אני מתכנן על ה X200 של לנובו) תודה שי

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  18. Started by karpad,

שלום, קרוב משפחה שלי זקוק לנייד כתחליף לנייח עד 6000 ש"ח. הוא אמור להריץ XP בצורה טובה ובעתיד גם ויסטה. השימושים יהיו: גלישה באינטרנט, משחקים מהשנתיים האחרונות, מוזיקה וסרטים. רצוי: מסך 15" ומעלה, סוללה סבירה, wifi ואחריות כמה שיותר ארוכה. תודה

• 2 תגובות
    • 722 צפיות
  19. הקרובים לדעתכם ? או לפי מקור מאמן בעיקר בניידים מתחת ל3000 שח בגלל המיתון תודה

• 3 תגובות
    • 766 צפיות
  20. בגדול אני אמור לקנות מחשב חדש . אבל רק 4 פריטים שזה לוח אם, מעבד, זיכרונות וכ. מסך התקציב הוא בסביבות 4000-4500 (בלחץ!) זה מה שהצלחתי להוציא: מעבד: Intel Pentium 4 3.0GHz LGA775 2MB EM64T 630 לוח אם : Gigabyte GA-8I955X Pro Intel 955X chipset זיכרונות : samsung 1gb (512X2) 677 mhz כ. מסך: gigabye 7600GT (כשיגיע לארץ , אם יעלה יותר מ-1300 אז 6800GS של ג'יגה בייט) מה אתם אומרים? כדאי להחליף משהו? ודרך אגב יש לי תקציב נפרד לקנות מארז וספק של 800 ש"ח יש המלצות מיוחדות (העדפה שלמארז יהיה 3 מאוורים )

• 13 תגובות
    • 834 צפיות
  21. Started by Yoav,

שלום, לפני קצת יותר משנה וחצי רכשתי לפטופ של Hp בקנדה, דגם Dv3-1073cl שאינו נמכר בארץ. בכמה שבועות האחרונים התחילו להתפתח שברים וסדקים (סדק מקדימה, המסגרת של המסך מתחילה להתפרק, שבר ממש מאחורה, בין הקצה של המחשב ומתקרב לאט לאט לכיוון אחת הרגליים של המסך, יש שם ממש חור). יצרתי קשר עם Cpm (המעבדה שמטפלת במחשבי Hp בארץ) שלא רצו לתת לי הערכת מחיר בטלפון, אבל עבור בדיקה בלבד הם רצו 100 שקל. בעיקרון אין לי בעיה לשלוח אותו ולשלם 100 שקל כדי לקבל הצעת מחיר לתיקון, הבעיה ששבוע-שניים בלי הלפטופ בשבילי (ואף יותר מזה במידה ואתקן, סביר להניח שיצטרכו להביא חלקים במיוחד מחו"ל, דבר שלוקח קצת זמן) זה מאוד בעייתי (סטודנט, די תלוי בלפטופ הזה והאלטרנטיבה היא נטבוק שחלש מידי לרוב התוכנות שאני…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. לעניין. ההזמנה בהקפאה,עוד לא קיבל ניתן לשינויי,חבר שלי,מקלדת ועכבר אלחוטי,אין חברה. מעבד 3.4 אינטל. זיכרון 667 1גיגה. ראוטר מודם,אין חברה. צורב dvd lg. ארדיסק,אין חברה. סכום כולל 3500,איך אני משנה לו את המיפרט לטוב ביותר.אני מודע לעוזרים,תתעוררו התותחים,תודה. מוסיף אני מבקש מיפרט כולל הכול ,הכוונה למארז,בסכום 3500 שח, לא כולל מסך. ל-BEN903-אף ,אחד לא היה פראייר,אני מבטיח,עכשיו תן מיפרט בסכום 3500,לפי דעתך,החבר הקפיא את ההזמנה.

• 8 תגובות
    • 583 צפיות
  23. מבקש המלצה למפרט עבור מחשב לילד בן 10 עבור משחקים ובעיקר כותרי GTA החדשים. רמת הגרפיקה יכולה להיות בינונית, לא צריך יותר מזה כי הוא לא מבין גדול בגרפיקה ואיכות. צריך שהמשחקים יעבדו ויפעלו כנדרש באיכות בינונית וטובה ויריצו משחקים חדשים. התקציב הוא התקרה, אך אם יש דרישה מיוחדת ששווה תוספת בתקציב אשמח לשמוע. תודה לכל העונים, אוהד : )

• 22 תגובות
    • 2.4k צפיות
  24. Started by SyndromE,

זה מה שהדוד בנה: התקציב בסביבות 3200 + מסך, עם אפשרות לנטיות קלות לפה ולשם. האם יש הצעות לשיפור \ חנות אחרת ? (הוא גר בנתנייה \ עובד במרכז) לא צריך עריכת וידאו , מדובר בפוטושופ בעיקר לעבודות בבית דפוס (+ כרטיס מסך שילדים יוכלו לשחק בקטנה) לחץ אטומי כי מחר זה כנראה כבר לא רלוונטי תודה מראש

25. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? תכני HD, עבודה משרדית, ממש קצת משחקים וגרפיקה א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). Adobe photoshop CS4 ו-flash מאופן תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך אני מעוניין לקנות אך התקציב לא מוקצה למסך, אני מעוניין לקנות את ה dell u2711 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? …

• 8 תגובות
    • 879 צפיות

דיונים חדשים בפורומים