ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,362 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 +/- 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג - dota/cs פיתוח תוכנה - python/js 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כלכך חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או…
-
- 1 תגובה
- 620 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5500, אפשר לחרוג אם אין ברירה כדי לעמוד בדרישות 2. מה שימושי המחשב? עיבוד וידאו (תוכנת DaVinci resolve 16). התוכנה תעבוד לבד, לא במקביל לתכנות כבדות אחרות. חשוב שהיא תרוץ חלק, והרינדור יהיה מהיר בלי קטיעות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? מקלדת רגילה בלבד. לא צריך עכבר או מסך. לא צריך צורב (אם עדיין מוכרים דברים כאלה) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? לא יודע למה הכוונה ב"רכיב בסיסי". צריך מחשב שאני מחבר לחשמל ולמסך שיש לי ויכול להתחיל לעבוד מיידית. …
-
- 7 תגובות
- 976 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בעיקרון מחפש 5-6K, חריגות קלות זה סביל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח משחקים (Unity) 3 מסכי HD מסטרים תוך כדי פיתוח 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מעדיף שיהיה שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? win10, לא משנה home/pro הרכבה…
-
- 3 תגובות
- 956 צפיות
-
-
היי בעקבות חוות דעת שונות על קניית והתאמת מחשבים לעסק מחפשת יועץ מחשבים לעסק גרפי מתפתח שיגיע ויביא את חוות דעתו אודות רכישת מחשבים לחברה יעוץ מקצועי בהתאמה לנושא הגרפי יש בקהל המלצות? רעות
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפשת מחשב נייד בתקציב על עד 3500 ש"ח. הצרכים שלי: לימודים (כלומר מקלדת מלאה ונוחה ומבחינת תוכנות אופיס ואיזו תוכנה סטטיסטית כמו spss) מוזיקה וסרטים (ולכן צריך גם זיכרון סביר ומסך נורמאלי), צורב, ואינטרנט אלחוטי מובנה. משקל פחות משנה כי הוא הולך להשאר בבית, ולא יותקנו עליו משחקים ושאר דברים דומים. על מה אתם ממליצים? חוץ מזה: הבחור שלי מתנגד לויסטה. השאלה שלי היא האם אכן ויסטה כ"כ נורא, והאם אני יכולה לקנות מחשב חדש עם XP ואם כן, אז איפה.. תודה!
-
- 4 תגובות
- 694 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד לגרפיקה, בתקציב גג של 5000. לא מישרה מלאה אבל בהחלט לשימוש יומיומי. אני קצת קצר בכסף, אז אם אפשרי לחסוך זה עדיף... מילאתי את השאלון, אשמח מאד לשמוע מה אתם מציעים. תודה רבה :-) תקציב מקסימלי: 5000 -עדיף לנסות לחסוך? כן -עד כמה אפשר לחרוג מהתקציב? עדיף שלא... -שימושי המחשב: גרפיקה, בעיקר פוטושופ ואילוסטרייטור, מדי פעם אינדיזיין ופרמייר. -האם לכלול מערכת הפעלה ואופיס? מערכת הפעלה כן, אופיס לא. -האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא, כל עוד זה במרחק סביר ממרכז הארץ/ ירושלים זה טוב. -מתי מתוכננת קניית המחשב? בשבוע-שבועיים הקרובים. -האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? מעדיף מסך ips.
-
- 1 תגובה
- 759 צפיות
-
-
לא מזמן התחלתי לחפש נייד ללימודי הנדסת חשמל, ואחרי ביקור בפורומים שונים הגעתי להחלטה שהמינימום שאני צריך זה מעבד i5 ולפחות 8G ראם. כמו כן מצאתי שהמחירים באמאזון נותנים לי יותר אופציות בתקציב שלי (3500 שקל). חשוב לי שהמסך יהיה באיכות טובה ושהסוללה תוכל להחזיק לפחות 5 שעות בלי הטענה. הייתי גם רוצה שהמחשב יוכל להריץ משחקים פשוטים מידי פעם (לא יודע אם כרטיס מסך גנרי מספיק לצורך זה), ואופציה של סיבוב מסך 360 מעלות היה יכול להיות נחמד אבל לא קריטי. אם אפשר לקבל הצעה מהרשימה למטה איזה מהם (3 הכי טובים) הכי עדיפים לצרכים שלי, או אם יש הצעות אחרות, אשמח לשמוע. אלא הניידים שמצאתי: 1. https://www.amazon.com/Performance-ASUS-15-6-Touchscreen-Dedicated/dp…
-
- 25 תגובות
- 5.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 9000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? - עריכת סרטים ועריכה גרפית - Avid 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? שני מסכים 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים מארז + ספק Raider RA650, יש מערכת קירור למעבד מצורפת תמונה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מ…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצלב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג מעת בעיקר נגים עם זה יהיה עבור 16GB RAM 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, צפיה בHDא) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 14 anti glare-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום …
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי זיכוי בבאג לקנית מחשב בסך 4.5K ההתלבטות היא בין 2 דגמים של 15.6": http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7801&perur=2&t=1&c=339 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7731&perur=2&t=1&c=320 ובין דגמי 13.3": http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7903&perur=2&t=1&c=441 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7869&perur=2&t=1&c=320 העניין הוא שעדיין לא החלטתי איזה גודל מסך אני רוצה, אך המחשב הנבחר יהיה אחד מבין הארבעה. ולכן מי בכל קטגוריה המוצלח מבין השניים לשימושים רגילים (אינטרנט, אופיס, קצת סרטים). ידוע לי שהם קצת אוברקיל אך אני לא משלם את הסכום כך שלא משנה לי. תודה.
-
- 4 תגובות
- 799 צפיות
-
-
ב"ה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 (חוץ מציוד הקפי), עדיף פחות אבל אפשר לחרוג קצת במקרה הצורך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות, עיצוב בפוטושופ וכדומה, ועבודה משרדית (ללא עריכת סרטים). 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? הכול, אבל רק מסך אני צריך גדול ונוח לעבודה. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? …
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ציטוט 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא כ3,000₪. עדיף שלא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית הרצת משחקים כדוגמת פיפא, פוטבול מנגר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא חושב 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שקט יכול לתרום בהחלט. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם יש צורך לכלול מ…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אני מעוניין לקנות מחשב חדש תקציב עד 2,200 שקל , המטרה העיקרית לצורך לימודים (תוכנות Office) וגלישה באינטרנט בלבד. ראיתי מספר מחשבים של Levono,Asus,HP מוצעים בחנויות של KSP ו Ivory אבל אני זקוק ליעוץ כי לא יודע את הפרטים הקטנים שיכולים לעשות לי הבדל. אציין שחשוב לי שהמחשב יהיה בטווח של 13-14 אינטש , ושהמשקל יהיה יחסית קל (עד 1.75 קילו) תודה מראש!
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום , מבקשת את המלצתכם איזה מחשב נייד לקנות לצורך עיסוק בעריכת תמונות וצילום תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 615 צפיות
-
-
שלום, אני אשמח לייעוץ לגבי רכישת מחשב (עדיף נייד) לסטודיו ליוגה שמשמש גם המשרד של עמותה. הצרכים הבסיסיים זה להכיל ולהרים חלק מערכת של רישום ומעכב אחרי מורים ולתלמידים, מערכת תשלום וגבייה, מעקב אחרי הוצאות והכנסות, נפח זיכרון גדול מספיק כדי להכיל קבצי doc ותמונות, וצרכי גרפיקה בסיסית. תכלס הכי חשוב שהוא יעבוד חלק, נקי, מהיר ונח וישארו לכמה שיותר זמן. התקציב הוא עד 3000 ש"ח, (בהנחה שמדפסת טובה תעלה לנו 1000, אבל הטוטאל הוא 4) אגב, זה המקום לשאול בו גם על מדפסות? המון תודה מראש לעונים
-
- 0 תגובות
- 542 צפיות
-
-
שלום, אני אשמח לייעוץ לגבי רכישת מחשב (עדיף נייד) לסטודיו ליוגה שמשמש גם המשרד של עמותה. הצרכים הבסיסיים זה להכיל ולהרים חלק מערכת של רישום ומעכב אחרי מורים ולתלמידים, מערכת תשלום וגבייה, מעקב אחרי הוצאות והכנסות, נפח זיכרון גדול מספיק כדי להכיל קבצי doc ותמונות, וצרכי גרפיקה בסיסית. תכלס הכי חשוב שהוא יעבוד חלק, נקי, מהיר ונח וישארו לכמה שיותר זמן. התקציב הוא עד 3000 ש"ח, (בהנחה שמדפסת טובה תעלה לנו 1000, אבל הטוטאל הוא 4) אגב, זה המקום לשאול בו גם על מדפסות? המון תודה מראש לעונים
-
- 0 תגובות
- 592 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? אין (נגיד 20K) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? במידה ועונה על כל הקריטריונים אז עדיף יותר זול. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא רלוונטי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית (2D), עבודה משרדית, עבודה שיווקית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, קורל-דרו, בניית אתרי אינטרנט, יישומי אופיס למיניהם. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - לא. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לפחות 108…
-
- 11 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אשמח לעזרה בבחירת מפרט למחשב נייח לשימוש ביתי ( אינטרנט , אופיס, תמונות וסרטים) וגיימינג , יהיה בסלון כך שחשוב שיהיה די שקט. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד4500 (לא כולל מסך ), חריגה עד עוד 500. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג קל פורטנייט, מיינקראפט,, FORZA וכו' אבל שיחזיק גם קצת יותר כבדים.. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת ועכבר (עדיף חוטיים) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב ( דרגה 7 לפחות) 6. האם מתוכנן אובר…
-
- 8 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום למומחי הפורום, מבקש עזרה בבחירת מחשב נייד עבור תלמידת תיכון תודה מראש. . מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב: גלישה באיטרנט, אופיס, תכנות בסיסי, צפיה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VS, VS CODE, WEB STORM, android studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 …
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום! ברשותי מחשב כבן 7: מעבד אינטלintel I7 870 TRAY 2.93 GHZ 8MB. לוח אם GIGABYTE GA-P55-USB3 זיכרון kingston 1600mhz 2GB hyper X BLU דיסק קשיח samsung 1TB 32MB HDD103sjf3 מארז ANTEC300 ATX ללא ספק כרטיס מסך GeForce GT S450 1024MB צורב חברת LG דגם GH22N חיבור SATA OEM ספק כוח SEA SONIC SS-500ET 500 WATT מארז למעבד Arctic coolong Freezer 7 pro Ver 2 בעיות במחשב: אין כטיס WIFI מובנה אין BLUETOOTH מובנה המחשב נהייה עיטי תחת אומס. יעוד המחשב: המחשב מיועד לשבת בחדר עבודה, לעבוד עם כמה מסכים במקביל ולהריץ משחקים יחסית כבדים, בלי להשתגע. *ביצעתי לפני כחצי שנה החלפת חומר סיכה ל…
-
- 1 תגובה
- 773 צפיות
-
-
הי, אני רוצה לשדרג את מחשבשלי (כיום Athlon 1200). המפרט שחשבתי עליו: Athlon XP 2500 Barton EPOX EP-8RDA3+ (nforce2 ultra400) Rev 2.0 - ATX שני 256MB Samsung DDR PC3200/400 - Samsung Original Seagate 120GB 8MB 7200RPM S-ATA סה"כ: 2,556 ש"ח למישהו יש הערות או רעיונות לשיפור? אני לא רוצה לחרוג משמעותית מזה בכסף. תודה, יובל
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום קוראים לי עירא. אני סטודנט להנדסת מכונות יש לי מחשב נייח שקניתי אותו בשנת 2012 בזמן האחרון הוא לא כל כך בשימוש , אני רוצה לשפר ביצועים ולא להשקיע עכשיו במחשב חדש(יש מחשב נייד חדש ) המחשב יריץ בעיקר solidworks ו visual studio לוח אם- asus p8h61-mlx כרטיס מסך- nvidia geforce gt 520 מעבד -intel core i3 2120 זכרון ראם- ceon ddr3 1333 4gb זכרון של 500gb הדבר הראשון שחשבתי להוסיף זה כונן קשיח ssd 100/200 להוסיף עוד זכרון ראם(לפחות עוד 4 מאותו סוג) מעבד כדי להחליף? אם כן מה הדור המקסימלי שאני יכול להחליף? כמובן שעדיף שזה יהיה במינימום כסף אשמח להמלצות 🙏 יום טוב ושמח
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים, אני מעוניין אחרי 8 שנים בערך לשדרג את המחשב שלי . המפרט שלי כיום הוא: i5 2500k 16gb gtx 980 ti קירור mugen 3 256sdd+1tb seasonic 750w (לא זוכר בדיוק את הדגם) מארז haf 932 בגדול אני רוצה לשדרג את המעבד,לוח אם וקירור. זיכרונות חבר מביא לי, SSD גם לא צריך,ספק כח מספיק לי ולגבי מארז אני עדיין לא בטוח כי בגדול הוא טוב אבל הוא בלי פילטרים בכלל והוא ממש מושך אבק:D כן הייתי רוצה לבדוק גם מארז טוב שתציעו לי, או שכן כדאי להשאר איתו? המחשב יהיה בשביל משחקים. תודה. בכל מקרה אני מוסיף את השאלון שאתם מבקשים: . מה התקציב…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
רציתי להתנצל קודם, לא היתי בטוח איפה לכתוב את הפוסט, אז גם אשמח אם אחד המנהלים ידע למיין אותו למקום הנכון בעניו. יש ברשותי לפטופ דיי ישן, Lenovo G500 (גדול יחסית), שמשרת אותי כבר 8 שנים מדהים בכל הנוגע ללמידת תכנות, רץ על לינוקס. אני מתלבט בין 2 אופציות: לרכוש מחשב חדש, או לשדרג את הקיים - רק תוהה אם הוא שווה את המאמץ ומצד שני מרגיש לי קצת כמו הוצאה מיותרת לרכוש חדש אם אחד עושה את העבודה כמעט טוב. למה כמעט טוב? לעומת מחשבים אחרים הוא עלול להיות קצת איטי: - הכרטיסי RAM שלו לא תואמים כך שאני לא יודע אם יוצר התנגשות ופגיעה בביצועים (8GB). - ללא GPU שנראה לי מקשה קצת על המעבד שלי לפעמים. - HDD ולא SSD. רציתי להתיעץ בנוג…
-
- 0 תגובות
- 642 צפיות
-
-
Processor:Intel Core i5 650. Motherboard:AsusTek--Model:P7P55-M Memory;4 Gb..---Type:DDR3 GPU:NVIDIA GeForce GTX 650 רוב המשחקים לא כלכך רצים על המחשב ואם כן אז בתקיעות המחשב אצלי דיי הרבה זמן אני מודע לזה שהוא לא חדש.. אז הייתי רוצה המלצה של איזה חלקים כדי לי לקנות תודה. : )
-
- 17 תגובות
- 2.2k צפיות
-