ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
מה שלומכם דוקטורים יקרים שלי, 10 שנים יש לי את הdell 2408wfp שחוץ מהלאג הקטן שלו היה מושלם. אתמול נראה לי שהוא מת. הייתי רוצה לקנות מסך uhd 24 איכותי, שאפשר יהיה לחבר אליו ps4 בהמשך חוץ מהמחשב. התקציב עד 2200. לגיימינג פחות מהיר יותר דגש על מרהיב גרפית. אין עוד דרישות, אבל הבונוס הכי גדול אם הוא תומך תלת מימד. אבל אם חלום לא נורא. תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
9 דווח פורסם ביום שלישי בשעה 15:02 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000- אם יש הבדל גדול אפשר טיפה לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימושים בסיסיים בעיקר אופיס וכו'. יש לי אופיס אבל לא יודע אם צריך חלונות מעותב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי ש…
-
- 1 תגובה
- 981 צפיות
-
-
שלום לעוזרים , יש לי התלבטות בין כמה דברים , מעבדים ,לוח אם וזוג רמקולים משולחניים . אני רוצה להרכיב מחשב שטכנית "יספק" אותי ל 5-8 שנים פחות או יותר ותמיד יהיה האופציה לשדרג במידת הצורך לכן בחרתי בלוח אם (נמצא מטה) . לבינתיים הרכבתי מחשב נייח בדגש על MINI / MICRO ATX לתוך מארז Carbide Series® Air 240 בזכות אפשרויות הזרמת האוויר שלו (לדעתי לפחות אשמח להצעות) . המקסימום תקציב שלי 5000 אם חריגה של 500 , ושוב נתקעתי בכמה דברים שהטרידו אותי (חוץ מהידיעה שכל חודש בערך יוצא חומרה חדשה ואי אפשר להשיג את הכי טוב לזמן הזה אז מסתפקים במה שיש אם אופציות הרחבה ושידרוגים עתידיים ) לכן כמה שאלות לעזרה . בקשר למעבד : I5 6500 ומעבד I5 6600 ההבדל ה…
-
שלום חבר'ה ! אני קודם כל יתחיל בזה שאני גן בקנדה אני מצטער עם זה יסבח עניינין קצת אבל אני מסתכל בדולק קנדי באתר newegg.ca אני מעוניין לבנות מחשב גיימינג אך ורשק למשחקים וכל שאר הדברים הקטנים היומיומיים... עשיתי לי מפרט אבל כבר ממזמן אני לא התעסקתי בזה אז ניהייתי קצת חלוד ... התקציב שלי זה 1200-1150. דולר קנדי וזה המפרט שבניתי: https://ca.pcpartpicker.com/list/gpYzP3 תגידו לי בבקשה אם זה מפרט טוב ואם יש משו לשנות אני ישמח ! תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
- 2 followers
-
-
היי, קיבלתי את המפרט הנ"ל: אשמח לדעת אם המפרט שווה את המחיר או אם צריך לשפר/להחליף חלק מהחלקים. המחשב מיועד לגיימינג בינוני-גבוה. תודה. מעבדים: AMD Ryzen 7 2700X Processor Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 1441 לוחות אם: Gigabyte B450 AORUS M כמות: 1 - מחיר: ₪ 426 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3000 CL16 VENGEANCE LPX Black CMK16GX4M2D3000C16 כמות: 1 - מחיר: ₪ 528 מארזים: Cougar MX330-G כמות: 1 - מחיר: ₪ 185 ספקי כוח: ANTEC PSU 650W High Current Gamer Gold כמות: 1 - מחיר: ₪ 371 מאווררים למארזים: Antec Prizm 120mm RGB fan כמות: 1 - מחיר: ₪ 37 כונני SSD: Samsung SSD 250GB 970 EVO NVMe M.2 כמות: 1 - מח…
-
- 10 תגובות
- 2.6k צפיות
- 2 followers
-
-
הי, פתחתי שרשור חדש. צימצמתי את האפשרויות ל4 מחשבים: https://www.amazon.com/Dell-Laptop-Intel-Graphics-Memory/dp/B0764HW117 https://www.amazon.com/dp/B07793DRK9/ref=asc_df_B07793DRK95560197?smid=A25KT7XNTZUMMT&tag=hawk-future-20&linkCode=df0&creative=395129&creativeASIN=B07793DRK9&ascsubtag=pcg-7135631980164951208-20 https://www.amazon.com/Acer-Predator-i7-7700HQ-1060-6GB-G3-571-77QK/dp/B06Y4GZS9C?psc=1&SubscriptionId=AKIAIPHVZTVH6LZ5BFZA&tag=hawk-future-20&linkCode=xm2&camp=2025&creative=165953&creativeASIN=B06Y4GZS9C&ascsubtag=pcg-9303965820286640539-20 https://www.amazon.com/MSI-…
-
- 0 תגובות
- 691 צפיות
-
-
מצ"ב מפרט מסויים שקבלתי עבור מחשב. אשמח לדעת האם המפרט תואם את הצרכים שלי או שעליי להוסיף/לגרוע ממנו משהו. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 10,000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית, שימוש ב-AUTOCAD, SketchUp שימוש בכל התוכנות של ADOBE Creative Cloud, שימוש אינטנסיבי בתוכנות AI למיניהן - CHAT GPT, NANO BANANA, GRO וכלים לעריכת סרטים וסאונד - CAPCUT, עבודה עם המון (200) טאבים של CHROME במקביל. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך, רמקולים, מיקרופון וכונן גיבוי כדי לגבות את הDATA של המחשב הישן 4. האם יש רכיב בסיסי …
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
- 2 followers
-
-
אהלן חברים שבת שלום. חדש כאן התחלתי ללמוד הנדסאי בניין ואני הולך לעבוד עם תוכנת כ אוטוקאד למי שמכיר מחפש מחשב עד 3 וחצי שיחזיק את התוכנה ולא יתקע לי ראיתי משהו אפשר להעלות אותו לפה?
-
- 1 תגובה
- 777 צפיות
-
-
שלום, אני מתחילה השנה תואר בהנדסת תעשייה וניהול ואני חושבת על לקנות Apple MacBook Air 13 M1 Chip 8-Core CPU, 7-Core GPU, 512GB SSD Storage, 16GB Unified Memory . אך איני יודעת אם המחשב מספיק לתואר ואם IOS תומכת בתוכנות שבהם משתמשים. אשמח לעזרתכם תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 393 צפיות
- 1 follower
-
-
היי שלום יש לי מסך 4K 28 ואני מעוניינת במחשב גיימינג שיתאים לו ויהיה אפשר לשחק גם מחשקי 4K אני גם סטודנטית לעיצוב גרפי, UI\UX וצריכה כמובן שזה יתאים גם לעריכה גרפית עם פוטושופ AI וכו ובכללי לעריכות ווידיאו ותוכנות כבדות. לפני הבנתי ולפי מה שחקרתי אני צריכה מעבד i7 או i9 וכרטיס מסך Nivdia GeForce 3080 או 3090 שיוכל לעבוד עם 4k מחשבים ניידים עם מפרט כזה מאוד יקרים אז אני מעדיפה כרגע נייחים. לבאג יש להציע לי מחשב OMEN 30L GT!13-0010nj יש לו מעבד i9 10900k, כרטיס מסך 3090 32 זיכרון ראם וכרטיס SSD של 1 טרה בית ואני לא חושבת שיש כונן קשיח נוסף. הם אפילו הזמינו אותו לחנות (עוד לא שילמתי) הוא עולה בערך 13700...והם עושים לי 18 תשלומים ללא ריבית…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי שלום לכולם אני בחורה חרדית בת 18 אשמח לקבל ייעוץ לפני בחירת מחשב נייד חדש אין לי שימושים מיוחדים למחשב הזה בעיקר תוכנות אופיס וגלישה מה שכן יש אתר שאני עובדת בו אתר של תוכנת עיצוב אבל התוכנה לא על המחשב כל העבודה איתה זה באתר מה שכן יש לי כל מיני הגבלות ותכנות חרדיות אני ישמח לדעת על משהו שמתאים לתכנות האלה אני ממש לא מבינה בזה אז קראתי קצת והצלחתי להגיע למפרט טוב לדעתי ביחס למה שקראתי אבל מה שרציתי לשאול אני לא מחליפה מחשב בתדירות גבוהה אז חשוב לי שיהיה מחשב ש "יחזיק" לכמה שיותר זמן האם מעבד i5 יעשה את העבודה גם בעוד 5 שנים נגיד?
-
- 1 תגובה
- 536 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב לכולם, מעוניינים לשדרג את המחשב הנ”ל (מצ”ב JPG), לפי הדרישות הבאות, כאשר ברור לי שנצטרך לרכוש מחשב חדש…. : 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000 ש"ח (חריגה קלה אם זה ממש שווה את זה). 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? AUTOCAD, עבודה במקביל על מספר פרוייקטים. כרום עם המון tab-ים פתוחים (אזור ה-200+), Creative Cloud של Adobe 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב …
-
-
- 5 תגובות
- 978 צפיות
- 2 followers
-
-
שלום חברים, המחשב שלי נשרף, פשוט לא נדלק ואני די חושד במעבד, בכל מקרה זה כבר נותן את הפוש לרכישת מחשב שאני מתכנן כבר הרבה זמן. ברשותי כיום כמעט כל הציוד מסביב כולל מסף 19" חדש, מקלדת ועכבר אלחוטיים חדשים וכל שאר הדברים מסביב. אני רוצה כמובן לרכוש רק מחשב ללא כל ציוד היקפי בתקציב לא ממש מוגדר (מוכן להשקיע הרבה כדי לקבל מחשב חזק). מה שאני צריך זה לוח, מעבד, זכרון, דיסק קשיח וכרטיס מסך. זה המחשב שיש לי כרגע: Intel Pentium 4 2.66MHz Intel 845 512MB ASUS GeForce4 440MX WD 80GB 2MB X3 ASUS CD X52 ASUS CDRW X52 ASUS DVD X16 ASUS DVDRW X16 SONY 1.44 ----=====>>>>>++++++++<<<<<=====---- Thermaltake Kandalf Black Thermaltake HardCano 13 Thermaltake Pu…
-
- 2 תגובות
- 632 צפיות
-
-
היי לכולם, מפרסם בשביל חבר. תודה רבה מראש! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח (חריגה קלה אם זה ממש שווה את זה). 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים (דוטה 2 בעיקר), סטרימינג סרטים לטלוויזיה 4K על גבי הרשת הביתית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא קריטי. 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או…
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית 4k. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). AVID, PREMIER, AFTER EFFECTS 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? מעדיף לא להתעסק עם זה 7. …
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב מירבי 4000 חריגה של 100 200 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימושי המחשב גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) רכיבים שלא צריך לכלול במפרט הם: כרטיס מסך יש לי כבר 4070 TI 12 גיגה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב כל כך רעש המחשב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיז…
-
- 0 תגובות
- 273 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב מירבי 4000 חריגה של 100 200 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימושי המחשב גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) רכיבים שלא צריך לכלול במפרט הם: כרטיס מסך יש לי כבר 4070 TI 12 גיגה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב כל כך רעש המחשב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיז…
-
- 1 תגובה
- 988 צפיות
- 1 follower
-
-
מחשב נייד 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עבודה בעיקר לתיכנות (כרגע אני עובד רק על eclipse ואנדרואיד סטודיו) , עבודה על מספר מסכים במקביל, פתיחת הרבה חלונות במקביל, הרבה עבודה על אופיס, מדי פעם עם illustrator, ופוטושופ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות פיתוח לאתרים ואנדרואיד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נ…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חברים מחפש מחשב נייד בעל הדרישות הבאות זיכרון RAM 16 GB עם יכולת הרחבה עד 32GB מעבד I7 כרטיס רשת מקומי RJ45 מובנה בנוסף לכרטיס ה - WiFi דיסק SSD 256 + דיסק קשיח רגיל 1T או לחילופין SSD 512GB מקלדת מוארת מסך 15.6 משקל עד 2.8 קילו תקציב 4500 ש"ח
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי מעוניין לרכוש מחשב נייד לצורך עבודת אדריכל שכוללת תוכנות תלת מימד ורינדור מבוססות מנועי גיימינג כמו LUMION, REVIT למשל. תריץ מספר רב של תוכנות לפעמים כבדות ובמקביל. תקציב - עד 6500 ש"ח אצטרך כרטיס מסך (GeForce RTX 5060) מעבד (AMD Ryzen 7) וזכרון (32GB) חזקים גודל 15.6-18" לכלול מערכת הפעלה קנייה מיידית אשמח לשמוע מה הייתם ממליצים מצרף דוגמה להצעה: מחשב גיימינג לדוגמה האם נראית מתאימה לצרכים וכדאית מבחינת עלות תועלת? תודה רבה לעונים
-
- 11 תגובות
- 6.3k צפיות
- 3 followers
-
-
הי חברים, חבר טוב מחפש להתחדש במחשב נייח חדש בשבועות הקרובים. אודה לעזרתכם במצאית מפרט מתאים לתקציב. מה דעתכם על המרפט הבא: https://www.tms.co.il/gamers-desktop?product_id=104125\ להלן הטופס המפרט את צרכיו: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4,500 ש"ח, אפשר לחרוג מעט אם מאוד מצדיק. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת ווידאו משחקי מחשב כמו Fifa, Counter Strike , Call of Duty 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כ…
-
- 3 תגובות
- 965 צפיות
-
-
שלום חברים. אנחנו חלשים בתחום ונשמח מאוד לעזרתכם- מה חשוב לנו? 1. שימוש בפוטושופ. 2. מחשב חזק שירוץ בלי תקלות. 3. יכולת הקלטה ועריכת מוזיקה בצורה טובה. 4. לא כבד מידי- 2 קילו פלוס מינוס. 5. 15.6 אינטש. תודה רבה!
-
- 16 תגובות
- 3.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, יש לי מעבד i5 4460 שמאבד מערכו משבוע לשבוע, הכרטיס מסך שלי הוא GTX 1060 6GB. אני משחק בעיקר Apex Legends והמשחק לא רץ כמו פעם, המעבד במאמץ של 90% - 100% והמשחק מקרטע, שלא נדבר אם אני מנסה לעשות סטרימינג. (המשחק על הגדרות נמוכות) התקציב שלי מאוד דל, לכן אני שוקל לרכוש את Ryzen 3 3300X ולוח אם תואם, מצאתי באתר הזה את המעבד במחיר מאוד נח : https://www.yahavpc.co.il/product/4837/מעבד-חברת-amd-דגם-ryzen-3-3300x-3.8ghz-4.3ghz-16mb-cache-am4-box-with-wraith-stealth ובנוסף חשבתי לרכוש גם הלוח אם הזה: https://www.yahavpc.co.il/product/2573/לוח-אם-חברת-asrock-דגם-ab320m-hdv-am4-ddr4-vga-dvi-hdmi האם החומרה ראויה לצרכים? אנ…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, זה ההודעה הראשונה שלי כאן אז מתנצל אם היא לא בנוסח המקובל. אני רוצה לשדרג את המחשב הישן שלי לגיימינג. המחשב שקיים אכשיו: Asrock H55M I5 650 Ram 2X2Gb מהירות לא ידוע Hard-drive 750Gb Wd blue קירור למעבד גינארי, ספק גינארי ששבק חיים התקנתי שתי מאווררי 120 שמכניסים אוויר אחד מלפנים והשני מפתח צד מעל מרכז הלוח אם. אחרי עייון כאן חשבתי על המפרט הבא לשידרוג: ספק: SilverStone 600W Active PFC 80+ SST-ST60F-ES PSU ב-299 ש"ח זיכרון: Skill 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-G ב-365 ₪ כרטיס גראפי: 7950 950MHZ ב-710 ₪ קירור למעבד: Antec Copper Tiger C20 Cpu Cooler ב-75 ₪ בנוסף אני חושב לשדרג את הנייד שלי מ-SSD של 160 בן 4 (מתמלא לי) לאחד חדש של 256, Transcend SSD370 TS256GSSD370 ב-…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני צריך עזרה בקנית מחשב , בעיקר לצורך עבודות גראפיות וגם לגבי משחקים אני כבר הרבה זמן לא בתחום של המחשבים,הכנתי מפרט בסיסי, אז יש לי תחושה שאפשר לשפר את המפרט הזה כמו למשל: כרטיס מסך מעבד זכרונות וספק כח ... בבקשה צריך את העזרה של המומחים. בעיקרון יש תקציב של 4000 שקלים למחשב , אין צורך במסך. Intel Core 2 Quad Processor Q8200 2.33GHZ 1333MHZ 4MB BOX ¤ 970.00 Arctic Cooling Freezer 7 LP Freezer 7 LP ¤ 95.00 GIGABYTE EP43C-DS3 Intel P43 EP43C-DS3 ¤ 670.00 CORSAIR DDR2 1024MBX4 667MHZ CL5 VS1GB667D2 ¤ 520.00 SEAGATE ST3500320AS 500GB SATA2 7200RPM 32MB ¤ 310.00 ASUS DVDRW DRW-2014L1 BLACK/WHITE 20X DUAL LAYER IDE ¤ 150.00 GI…
-
- 6 תגובות
- 655 צפיות
-