ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,366 דיונים בפורום זה
-
אם כן(אני די חדש בתחום). אז עד כמה אני יכול להגיע עם אובר קלוק וכמה מומלץ? epox 4g4a+ 845g(chipset) intel p-4 2.4GH DDR 256MB 266MHZ leadtek gf4 128 mb ddr ti 4400 תודה לכל זורקי העצמות
-
- 23 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שמעו , אני קונה בזמן הקרוב מחשב חדש, אני צריך שתגידו לי אם המפרט הזה טוב: AMD A64 Venice 3000 DFI nF4-DAGF 939 Powercolor Radeon X800XL 256MB DDR 256 BIT VIVO PCI-E A-Data 1024 DDR 400 Chenbro Midi Tower Xpider PC61166 Blue Screwless HEC (Herolchi) 400LTD 2 fan Low-Noice Power Supply Liteon 16/48 Retail DVD-ROM Microsoft K4900124 Multimedia Keyboard Microsoft OEM Optical Mouse זהו זה..מסך , רמקולים והארדיסק כבר יש, איך המפרט? יש משהו שאפשר לשפרלהחליף במשהו אחר? בעיקר יש לי התלבטות בקשר ללוח אם.. תודה מראש
-
- 39 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
נשפכו לי מים על המחשב הנייד (בזמן שהיה פועל ), וכתוצאה מכך הוא שבק חיים (מסרב להידלק :'( ). האם ניתן "להציל" את המידע שבו בדרך פשוטה (כלומר, בלי להתעסק עם מעבדות ושאר ירקות)? האם יש איזו שהיא דרך לחבר את הדיסק הקשיח שבו למחשב אחר (נייח) וכך להעביר את המידע הנחוץ? :-\ אם כן, איך עושים את זה בדיוק? כמה זה יכול להיות מסובך למשתמש הביתי, ובכלל - מה הסיכוי שזה יצליח בהתחשב במצב שתיארתי (מים שנשפכו על משטח המקלדת וגרמו להשבתת המחשב)? בבקשה תתנו לי בשורות טובות...
-
- 10 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל חוות דעת, שיפורים והצעות למפרט שבניתי לשימוש של אינטרנט, אופיס וגיימינג בינוני. (משחקים כמו FIFA, GTA ושיהיה בעל פוטנציאל (במידה וארצה) להריץ משחקים קצת יותר רציניים שאותם אין חובה להריץ על הגדרות גבוהות) התקציב הוא באזור 2800-3000 מעבד Intel Core i3 3220 3.3Ghz s1155, 3MB, GPU Core, Tray מאוורר למעבד Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 לוח אם Asus P8H61-M LX R2.0 LGA1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1600, PCI-E, VGA זכרון G.Skill Ripjaws-X 2x4GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL9-9-9-24 כרטיסי מסך MSI Radeon HD 7770 1GB GDDR5 DX11 DVI HDMI DP PCI-E דיסק קשיח Seagate 1TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST1000DM003 צורב DVD Asus DRW-2…
-
- 29 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח, אבל זו הערכה ראשונה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא רואה סיבה לחריגה, אולי אני טועה?... 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צרכי לימודים, סרטים, מוזיקה, הפעלה של תוכנות כבדות יותר כמו Matlab, קצת תכנות. לא גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא רלוונטי -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו…
-
- 3 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
מחפש לקנות מחשב שיעבוד לי כמו שצריך גם עם הורדתי תוכנות כמו תוכנת סרטים,תוכננת מוזיקה וכל זה סתם בשביל הכייף(למשתמש ביתי). חשבתי בהתחלה על מייקרוסופט אבל ידוע לי שהמערכת של אפל יותר אמינה. מה דעתכם?מה הפלוסים והמינוסים של אפל?אני לא מתכוון להוריד משחקים וכו...האם מחשבי אפל תומכים בתוכנות להורדת סרטים?תוכנות מוזיקה אני בטוח שכן מכיוון שדיג'יים משתמשים בהם. אשמח לשמוע את חוות דעתכם.
-
- 27 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום, אני מבקש את עזרת הפורום בהחלטה על מפרט למחשב שאקנה בחלקים באמזון בבלאק פריידי (יש לי הזדמנות להביא את החלקים מארהב בזמן הזה) אני לא יוצא מתוך הנחה שיהיה יותר זול אבל מקווה להשיג כמה מבצעים על מנת להוריד את התקציב. במקביל לתשובות לשאלות של הפורום, אשמח לתשובה לגבי איזה כרטיס מסך הכי כדאי לקנות. השימושים של המחשב יהיו: גיימינג בעיקר סימולטורי נהיגה גכון iracing, rfactor, asseto corsa. וכן עבודה עם תוכנות תכן מכני ואלקטרוני כגון solidworks,fusion 360, altium. המחשב יחובר כרגע לטלוויזית סמסונג סדרה 8000 4K, לכן אשמח לנצל את יכולות הטלוויזיה ל4K. השלב השני הוא לקנות מערכת VR כמו ה VIVE PRO ובמידת הצורך לשדרג. (בעיקר כרטיס מסך ממה שאני…
-
- 14 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3500 ש"ח חריגה של מקסימום 100 אם יועיל 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, תכנות, טורנטים וצפיה בסרטים, משחקים לעיתים רחוקות לא משהו רציני. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חייב שקט מידי אבל שלא יהיה רועש 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? רצוי 15.6' 7. האם האם יש צורך לכלול מערכ…
-
- 4 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
איזה מהמחשבים הבאים עדיף: HP G62-B50SJ Model G62-B50SJ Color G62-B50SJ - שחור מט עם דפוס פריזמה CPU Intel® Core i3 350M Processor, 2.26GHz,3MB Cache,1066MHz FSB Memory 3GB DDR3 1066MHz (1 x 2048 MB + 1 x 1024 MB), Up to 4 GB HD 320 GB (5400Rpm) Display 15.6'' Diagonal High-Definition LED HP BrightView Widescreen Display (1366 x 768) GPU Intel HD Graphics, up to 1274 MB total available graphics memory Optical Device SATA optical drive: LightScribe SuperMulti DVD±R/RW with Double Layer Support Sound Altec Lansing speakers Wireless 802.11 b/g/n Bluetooth No Network Card Integrated 10/100BASE-T Ethern…
-
- 6 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכם! אז לגבי התקציב הוא רוצה מחשב ב8 אלף שקל אבל אמרתי לו שלא צריך לקנות מחשב כל כך יקר בניתי לו מחשב כזה: Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Box, יחידות 1 ₪1066 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2329 Scythe Mugen 2 Rev B, יחידות 1 ₪216 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1676 Gigabyte GA-P67A-UD3 P67 CHIPSET, יחידות 1 ₪684 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2256 G.Skill RipJaws 8GB Kit DDR3 1333Mhz CL9 F3-10666CL9D-8GBRL, יחידות 1 ₪533 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2125 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪275 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 Leadtek GeForce GTX5…
-
- 20 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח גג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?בעיקר גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. anno2070, assasin creed, starcraft, diablo, crysis, call of duty -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 19"- 23" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקל…
-
- 45 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
ערב טוב אשמח להמלצה על מחשב נייח לשימוש כללי ביתי התקציב 3000 (כולל מסך) תודה מראש, ערן 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עוד 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה, office, צפייה בתכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא יותר מ GTA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך רצוי…
-
- 11 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש, למטרת עיבוד נתונים/פעולות מתמטיות מורכבות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000, עם חריגה עד 5600. אני לא מתייחסת למרכיב האחריות עבורו אני מוכן להוסיף. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כתיבת קוד, כתיבת מסמכים גדולים, עיבוד בסיסי נתונים גדולים. לא מיועד כלל למשחקי מחשב וגם לא לצפייה בסרטים. השימוש מערב מולטי-טסקינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. …
-
- 16 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכולם המחשב כבר בן 12 והגיע הזמן להשתדרג באחד חדש ל-3-4 השנים הקרובות. הרכבתי מפרט בעצמי , מבוסס על FHD , מטרת המחשב משחקים כבדים וסרטים. אשמח לשמוע את חוות דעתכם , והאם כדאי לשדרג את הכרטיס ל2070 SUPER במחשבה על העתיד הרחוק. אוברקלוק מתוכנן. תקציב 8-9K כולל הכל. תודה. נ.ב- האם ניתן בתקציב כזה לשלב מפרט תומך 2K שיריץ משחקים בצורה חלקה ? אם כן אשמח לקבל אחד כזה. במידה ולא אסתפק ב-FHD.
-
- 25 תגובות
- 3.2k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, אבקש מפרט מחשב מתאים לצרכי עריכת וידאו ללא מסך, רק מארז ללא דיסקים קשיחים וכונן DVD רק מעבד+קירור (רצוי I7) לוח אם זכרונות כ. מסך מארז ספק תקציב 4000 ש"ח תודה.
-
- 23 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
מחפש מחשב מותג פ33תי. המחיר פחות חשוב מהביצועים ולכן אני לא נוקב מחיר. המחשב יחובר ל 6 מסכי LCD שיציגו 6 תמונות שונות. לא שאני חושב שיש למותגים יתרון או משהו אבל הבחור שרוצה מחשב רוצה רק מותג. והמפרט שאני מחפש הוא כדילקמן: מעבד: Core2Duo 8400 לוח: Asus P5Q-E s775 C2Q זיכרונות: 4GB 800Mhz כרטיסי מסך: Saphire HD 3650 512MB (שלושה כרטיסים כאלה) דיסק קשיח: 500GB צורב DVD DL ספק 600W איכותי. האם מחשבי מותג בכלל מגיעים בקונפיגורציות כאלה?? ואם למישהו יש רעיונות אחרים לקונפיגורציה אני גם אשמח לשמוע. המחשב אמור לשמש לזירת מסחר בורסאית - תוכנות עולמיות, גליונות Excel בעלי קישורים מרובים, ועבודה ללא הפסקה 26 שעות ביממה. אין צורך בגרפיקה חזקה. ואין אובר קלוק בכלל. מקווה שאין מה לער…
-
- 31 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
היי חבר'ה, קודם כל תודה לעוזרים אני מרגיש שצריך כבר לקנות מחשב חדש. אז אני פונה אליכם לעזרה בהרכבת המפרט. לא כלכך מבין גם מבחינת זמנים אם זה הזמן הנכון לקנות מחשב או לחכות שיצאו חומרה חדשה. המחשב שאני צריך הוא מחשב עבודה בעיקר. אז חשוב לי הביצועים ופחות התעסקויות באיטיות או לאגים למינהם... זה המפרט של המחשב הנוכחי שלי: CPU: Intel Core i5-4690 Motherboard: Gigabyte Z97-HD3 Ram: DDR/SDRAM 2x8 Video Card: NVIDIA Geforce GTX 760 - 4096 MBytes of GDDR5 SDRAM [Samsung] Power Supply: HUNT-KEY APFC 700w *ערכתי את סכום ל-7,000₪ מ-6,500 מקווה שזה יעזור מעט. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חר…
-
- 11 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
https://www.asus.com/us/laptops/for-home/zenbook/asus-zenbook-s-14-ux5406/?utm_source=hwc&utm_medium=kol&utm_campaign=24q3_ifa_hq כדאי לשים בראדאר שלכם.
-
- 0 תגובות
- 3.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום. אני סטונדט להנדסה ואני צריך לקנות מחשב נייד לעבודה בעיקר עם סולידוורקס. בדקתי בפורום לפני שפתחתי את הנושא וראיתי שיש הרבה ויכוחים בנושא הזה. כמה שאולת. 1. מה חושב יותר מעבד ,כרטיס מסך, או שילוב של שניהם? 2. מה ההבדל בין המעבד i5-7200U ל i5-8250U Quad Core ועד כמה ההבדל גדול? אשמח לקבל הצעות על מחשבים ניידים מתאימים בתקציב שלא עובר את ה2900 ש"ח דרישות : 8GB RAM 250SSD 15.6 אינטש כרטיס מסך ומעבד: לבחירה עדיף בלי מערכת הפעלה. (כל מה שלא ציינתי לבחירה) ואיזה יצרן של מחשב עדיף? צרפתי לינק למחשב שניראה לי מתאים תגידו לי איך הוא. https://www.ivory.co.il/catalog.…
-
- 3 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Dark Souls, Total War, Titanfall וכל המשחקים החדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוג…
-
- 20 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4000 עם חריגה של כמה מאות שקלים במידת הצורך. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? תכני HD ומשחקים. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך dell 2007wfp ברזולוציה של 1680X1050. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כל המשחקים הרגילים, לא משהו מיוחד, אבל דברים כבדים בדר"כ (COD וכו'). * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? הארד דיסק. 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו …
-
- 34 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
-
אז באתי להתקין לי אופיס על הנייד החדש, כולי שמחה וטובת לב, ואז גיליתי כי... אין לי קורא דיסקים 8) הייתם צריכים להיות שם כשחיפשתי את המקום להכניס את הדיסק, כולי תמיהה... טוב, אז אני לא רגילה לניידים ולדברים המשונים שלהם. הבנתי שאפשר לקנות כונן חיצוני. חשבתי שאם כבר, כדאי שהוא יהיה גם קורא dvd וצורב. יש המלצות? וכמה זה אמור לעלות?
-
- 5 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? נטו עבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אפשר גם רמקולים קטנים בנוסף למחשב. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב! 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? ? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עדיפות שיגיע עם מערכת הפעלה, ויגיע מורכב.. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב …
-
- 7 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, תוך כדי שאני מטייל בפורום ומחפש את המפרט שלי אני מגלה שהמחשב שלי כבר בן 4 שנים! קצת מפתיע אותי כי הוא עדיין ממש חזק וכיף לדעת שעשיתי בחירה טובה, אוקיי אז ככה, אני רוצה לרענן אותו קצת בשביל שיגיע לרמות של המחשבים של היום, אני לא גיימר אבל משחק פעם ב.., משחקים פחות מעניינים אותי, יותר חשוב לי זה עבודה חלקה ומהירה של המחשב, זה המפרט: Core 2 Quad Q9300, 1333MHz, s775, 6MB GIGABYTE P35-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P35, DDRII 1066, PCI-E 1GB Kingston ValueX2 Western Digital 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II LG GH20NS DVD+-RW x20 Black sata HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU) Chieftec 650W Active PFC, 12cm Fan (24pin) GIGABYTE 9600GT 512MB GDDR3 DX10 …
-
- 32 תגובות
- 3.2k צפיות
-