עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס,אינטרנט,התחברות לעבודה מרחוק,חיבור לטלויזיה לצפייה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העד…

• 30 תגובות
    • 3.3k צפיות
  2. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500. ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גלישה, אופיס, ריבוי חלונות, זום המשלב מצלמה חיצונית בנוסף למצלמת הנייד. ספוטיפיי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. שהכרטיס מסך לא יהיה העקב אכילס של הנייד. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך 14 אינץ' 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה…

• 22 תגובות
    • 3.3k צפיות
  3. עכשיו אני עדיין לא בטוח לגבי הI5 נראה לי שאני יחליף לI3 אבל בכל מקרה רציתי לדעת אם כל הרכיבים מתאימים לדוגמא אם הספק מתאים למארז אם המאווררים מתאימים לגובה של המארז וכאלה דברים אשמח לעזרתכם תודה מראש [table][tr][td]מעבדי אינטלCore i5 2400 3.1Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray21188[/td][/tr][/table][table][tr][td]מאווררים וגופי קירורמאוררים למעבדים Scythe Shuriken 3 Heat Pipes CPU Cooler19931[/td][/tr][/table][table][tr][td]לוחות אם למעבדי אינטלASUS P8H67-M PRO B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, HDMI, DVI21475[/td][/tr][/table][table][tr][td]זכרונותDDR3 1333Mhz 1x4GB Kingston21091[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]דיסקים קש…

• 36 תגובות
    • 3.3k צפיות
  4. Started by thelegend,

שלום לכולם, אני ממש לא מבין גדול במחשבים או במפרטים ולכן אני זקוק לעזרתכם. אנסה לתאר את הצרכים שלי. 1. מה התקציב המקסימאלי? בסביבות ה 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כ- 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, צפייה והורדה של המון סרטים, סדרות ועוד ותכני HD , עבודה עם האינטרנט עם מספר חלונות גדול שפתוח בדפדפן(עבודה במקביל) ובו זמנית עוד דברים שעובדים ברקע, צפייה בשידורי אינטרנט דרך המחשב. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לצ…

• 18 תגובות
    • 3.3k צפיות
  5. היי לכולם אני מעוניין במחשב מיני קטן שישמש כמחשב העיקרי שלי אני מחפש מחשב שיהיה מהיר לאורך זמן ולא 'יתעייף' כמו שקורה להרבה מחשבים אחרי שנתיים-שלוש, ושאני אומר מהירות אני פחות מתכוון במובן של של משחקים, אלא במובן של תגובתיות, העלאת תוכנות, מעבר בין חלונות וכו'. הכיוון היה על משהו כמו NUC של אינטל עם המעבד i5-6260U שעל פניו יכול לספק ביצועיים ראויים למחשב בגודל כזה. (הלכתי לכיוון ה-i5 משום שהבנתי שיש לו מעבד גרפי טוב משמעותית מגרסת ה-i3) אני מתלבט גם על העדיפות של NUC לעומת סדרות דומות של חברות אחרות (למשל Cubi,Brix, Vivo) ושלחלקם גם עיצוב נחמד יותר נחמד. למרות שחיפשתי באינטרנט לא ממש הצלחתי למצוא השוואות טובות בניהם. פירוט של המפרט והצרכים: …

• 15 תגובות
    • 3.3k צפיות
  6. המחשב אמור לשמש ללימודים ולחיבור לטלוויזיה 4k באמצעות hdmi מחפש מפרט טוב שאמור לעשות את העבודה, חשבתי על הרכיבים הבאים: מעבד- או i5 או i3 זיכרון- 8 ג'יגה או 16 ג'יגה? כונן קשיח- ssd + קשיח רגיל מארז וספק- אין לי מושג איזה העיקר שייראה נורמלי ופשוט עדיפות לצבע שחור. לוח אם- אני לא יודע מה לקחת, לפי תגובות בפורום הבנתי שצריך משו תומך ddr4 כונן אופטי ווינדוס 10 האם צריך לרכוש כרטיס מסך בנפרד לסרטי 4k? בכל מקרה אין צורך להוסיף כרטיס מסך מעכשיו, אם אצטרך אשדרג בעתיד. זהו, בסך הכל צריך מחשב לשימוש משרדי, אם צריך למלא שאלון אז אמלא אותו. תודה רבה!

• 12 תגובות
    • 3.3k צפיות
  7. צהריים טובים. מה דעתכם על המחשב הבא, בתור מחשב מדיה (KODI) או בתור מחשב לשימושים של ילד בכיתה ה': http://www.getit.co.il/Prod/94741/12#description

• 5 תגובות
    • 3.3k צפיות
  8. היי, האם כזה כבל: http://www.ebay.co.uk/itm/1-8m-GOLD-HDMI-to-SVGA-VGA-MALE-CABLE-FOR-XBOX-HDTV-PS3-/111068187660?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item19dc2e0c0c יעבוד ? תודה!

• 11 תגובות
    • 3.3k צפיות
  9. מקפיץ הודעה ישנה לטובת רכישת מחשב בשבוע הקרוב. אהלן, כיום אני עם מחשב בן כמעט 7 שנים (,I7 3770, 8GB RAM, GTX 1070,SSD 480GB), מחפש להשתדרג למשהו שיתן ביצועים עדיפים משמעותית על הקיים היום. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,000, חריגה של 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות (לייטרום, עריכת וידאו 1080P-4K, גיימינג) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - כרטיס מסך קיים GTX 1070, הארד דיסק 2TB 5. ע…

10. שלום לכולם, אז אחרי 6 שנים הגיע הזמן לקנות מחשב חדש, בהתחלה הצצתי קצת ב KSP בקטגוריה של "מחשבי גיימינג מומלצים" והמחשב הזה צד לי את העין הן מבחינת המפרט והן מבחינת התקציב. הדרישות שלי מהמחשב הן בעיקר גיימינג, משחקים חדשים וגם קצת ישנים, סטייל wolfenstein\call of duty\GTA\NFS\far cry וכו' לאחר יום יומיים של התלבטויות התחלתי להשתעשע עם הרעיון של להריץ את רשימת החלקים באמאזון כדי לראות מה ההפרשים ובגלל שיש לי אופציה שיביאו לי אותם מארה"ב לקחתי את זה יותר ברצינות וגיליתי שאני יכול לחסוך מעל 4000 ש"ח בקניה של החלקים האלה מאמזון (למעט מארז שאקנה בארץ). בגלל שהידע שלי כבר לא מה שהיה ואני לא באמת מעודכן בכלום, רציתי להתייעץ איתכם הא…

• 6 תגובות
    • 3.3k צפיות
  11. Started by shugi,

שלום. אני מחפש לקנות מחשב חדש מאחר שלוח אם שבק חיים בנוכחי וייעודו הוא לסרטים ואינטרנט, אך גם לגיימינג. עלות המחשב תהיה עד 2000 ש"ח ללא חריגה. אפשר להוריד ספק וצורב. אין צורך במסך (ספק - ENERMAX NOISETAKER 420W, מסך - CMV 743A 17"). חבר המליץ לי על המפרט הבא: מארז-ATX מפואר+3 מאוררים+X2 USB קידמי-500W לוח אם-INTEL ASUS G31-1600MHZ-הדור החדש מבית אינטל מעבד-Intel® Core™2 E7400/2.83GHZ/3MB/1066FSB-אחריות כל החיים! זיכרון-DDR2-2048MB/PC6400/800MHZ-KINGSTON כ.מסך-FX 8400GS/512MB/HDMI כ.רשת-10/100/1000 ד.קשיח500GB SATA 2/16M כונן-LG-NEC-DVDRW X22 מה אתם חושבים על המפרט? גם איך הכרטיס מסך הזה בשביל משחקים? המארז הוא של CiDEV. http://www.cidev.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=1…

• 37 תגובות
    • 3.3k צפיות
  12. Started by tomer87,

חבר שלי צריך מפרט בתקציב באמת לא מוגבל.... אני מדבר איתכם על סכום של 20000-30000 ש"ח אהה...זה אתגר...ועוד אמיתי מפרט שכשהוא יריץ את דום שלוש כמו משחק מלפני שלוש ארבע שנים.. פשוט המפרט הכי חזק שאפשר להוציא בסכום הזה... המפרט מיועד לאוברלוקינג רצחני באמת...משחקים!!! טוב אני מניח שהבנתם את הכוונה שלי דרישות: AMD כולל ציוד היקפי כרטיס קול ומסך הכי חזקים וטובים... פשוט הכי הכי הכי הכי הכי טוב!!! מי מקבל את האתגר???? נראה למה אתם מסוגלים???!!!!.... תומר בכר

• 47 תגובות
    • 3.3k צפיות
  13. Started by Access Denied,

הקיצר... איך המפרט הזה בשביל משחקים הכי חדשים היום ואוברקלוק נורמלי??? התקציב כמו שכתוב עד 7500, רצוי מאוד מאוד מעבד athlon64 או יותר טוב... ;D והלוח אם קבוע לא להחלפה (אני לגמרי נעול על זה 8)) -תגובות?? הרכבת מחשב במעבדה 165 ש"ח Toshiba 16x48 OEM 199 ש"ח Mitsumi floppy 1.44 51 ש"ח WD 80GB 7200RPM 8 MB special version 434 ש"ח WINNER HN3000 3000W 2.1 160 ש"ח IIYAMA 15 LCD BX3814UT 1,790 ש"ח Compucase CI-6AR1 MIDI Tower Case 315 ש"ח Albatron K8X800 Pro II 879 ש"ח OCZ 512MB DDR PC3200 400mhz Premier Series 516 ש"ח ALBATRON GeForce FX5900XTV …

• 37 תגובות
    • 3.3k צפיות
  14. הי אחרי חפירות רבות, החלטתי להתייעץ עם המומחים. זקוקה לנייד לעבודה אינטנסיבית כחוקרת פוסט-דוק/סופרת וגם להאזנה למוזיקה וצפייה בסדרות (האם כדאי 4K?) צריך להיות: קל יחסית, עד גודל 14" עמיד לטלטלות (ה-LENOVO YOGA שלי נפל מהאופניים פעם אחת יותר מדי, ובשנה האחרונה אינו מתפקד כמ.מגע, אם מתפקד בכלל..) מקלדת טובה חיבור USB-C סאונד משובח נוטה מאד לכיוון LENOVO, לאו דווקא עם מ.מגע. ההתלבטות כרגע היא: בין 730S -- ללא מ.מגע, 13.3", מעבד i7-8565U ו-920 -- מ.מגע, 13.9", מעבד i7-8550U שניהם מגיעים עם -- זיכרון 8GB DDR4, כונן SSD 512 ועולים כ-5Kש"ח (920 ברזולוציה 4K -- תוספת 1,700ש"ח בערך) יש…

• 19 תגובות
    • 3.3k צפיות
  15. היי, קניתי את המחשב lenovo yoga 3 pro לפני כמה ימים מKSP. לאחר שימוש מועט הופיע סדק/שבר רציני במסך. המחשב לא נפל או קיבל מכה כלשהי בשום צורה. כרגע אני ממש בשוק..מישהו מכיר משהו כזה? דיברתי עכשיו עם התמיכה ואמרו שאין אחריות במצב זה. חיפשתי קצת אונליין והדבר היחידי שמצאתי זה הדיון הזה על הדגם הקודם שגם כמה אנשים התלוננו על סדקים: https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-Yoga-Series-Notebooks/Yoga-2-Pro-Cracked-Screen-and-more/td-p/1404499 [ATTACH=CONFIG]9956[/ATTACH]

• 6 תגובות
    • 3.3k צפיות
  16. התקצב שלי הוא 5500 ש"ח +- המחשב הוא למשחקים כבדים שירוצו עליו טוב בהגדרות הגבוהות ביותר(משחקים כבדים גם כגון Crysis) אני לא צריך ציוד הקיפי בכלל אני לא צריך כוננים קשיחים,לא צריך כונן דיסקים(dvd),לא צריך כרטיס קול בנסוף למה שמגיע עם הלוח אם אין לי העדפות לחברות למיניהן והעיצוב ממש לא חשוב לי.. יש לי מערכת הפעלה חוקית אז אני לא צריך המחשב לא צריך ליהיות מיועד לOC בקשה אחת: אני רוצה שהמעבד יהיה הQ6600 והכרטיס מסך GeForce 8800GTX תודה רבה לכל העוזרים!

• 43 תגובות
    • 3.3k צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח חושב לפצל אותו ל5200 מחשב, 1000 מסך, 400 וינדוס, 400 עכבר ומקלדת, אולי רמקולים. מוכן לקבל הצעות לחלוקה שונה. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מאות בודדות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, משחקים (מזמן לא היה לי זמן, אבל בתקווה...), עבודה משרדית (יישומי אופיס בעיקר) וסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). matlab, solidworks ו-autocad מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המח…

18. . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 חריגה מינימלית עד 3700 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר צפייה בסרטים\סדרות HD\4K, גלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן חיצוני (יש 2 של 3TB) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רצוי לא חובה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את …

• 9 תגובות
    • 3.3k צפיות
  19. Started by ranrubin1,

היי חלקי מחשב כמו מעבד / לוח אם / זכרונות ראם/כרטיס מסך שווה להזמין מאמזון ? לא מדבר על מחשב שלם אלא על מה שציינתי.. אני רוצה לשדרג את המחשב הקיים שלי להחליף מעבדד+לוח אם+זכרונות ושוקל להזמין דרך אמזון

• 3 תגובות
    • 3.3k צפיות
  20. 1. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשרי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי שלא, אם ממש חייבים אז במעט 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הרוב עריכת וידאו 4k באוויד ופרימייר, עריכה גרפית בפוטושופ ולייטרום, מידול תלת קל, משרדי בסיסי ואינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא מיועד לגיימינג 3. האם יש צורך בצ…

• 6 תגובות
    • 3.3k צפיות
  21. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50-150 ש"ח 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. דגניה ב' 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? במיידי 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן?…

• 11 תגובות
    • 3.3k צפיות
  22. למשחקים, שיריץ ויסטה בקלילות, תוכנות עריכה כמו פוטושופ, פרמייר, ותוכנות בסיסיות כמו אופיס 2007. לא מעוניין ב-OC. אני רוצה לקנות מסך LCD ב-1800 ש"ח, לכן אני מוגבל ל-6K בלבד למחשב. מסך 21 אינץ' של סמסונג. אני מעוניין לקנות מבאג, כי IQPC רחוקים לי והמע' הזמנות באתר שלהם לא עובדת (אני מת"א) ו-KSP לא ישרים. בנוסף: אשמח לשמוע המלצה למסך 19 ומעלה אינץ' עד 2000 שקל. עדיף של חברות כמו סמסונג, סוני, LG. תודה על כל העצות! גיא

• 41 תגובות
    • 3.3k צפיות
  23. שלום לכם, כבר תקופה שאני מחפש מחשב נייד בתיקצוב של 2,500ש"ח+/-, והתנקזתי בסופו של דבר לשני דגמים אלו: Lenovo G510: http://www.zol4u.co.il/items/306172 Dell Inspiron 3537: http://www.zol4u.co.il/items/296667 הבעיה, שיש כ"כ הרבה דגמים, ואני זקוק לעזרתכם במה לבחור. דבר ראשון, אפרט קצת את ייעודי המחשב: משימות בסיסיות, כגון: גלישה באינטרנט, כתיבת מסמכים, צפייה בסרטים, וטיפה משחקים. לכן, אני מעוניין במחשב עם כ. מסך יחסית מתקדם יותר, כמו הלנובו שמוזכר למעלה. + מעוניין בגודל מסך של 15.6". דבר שני, מה שלא הצלחתי להבין, זה את ההבדל בין סוגי המסכים. מה זה אומר glossy, או matte? או לצורך העיניין, מה ההבדל בין שני המסכים במחשבים שציינתי? אוסיף, שנורא המליצו לי על מחשבי DELL, בגלל האחר…

• 12 תגובות
    • 3.3k צפיות
  24. Started by yik,

נדרש מפרט למחשב HTPC 1.תקציב מקסימלי 1500 ש"ח - אשמח לקבל הצעות גם באיזור ה 1000 ש"ח . לא ניתן לחרוג מהתקציב. 2. מחשב מיועד להיות מחשב סלוני HTPC - צפייה בסרטי HD, תמונות,מוסיקה,גלישה באינטרנט(כולל צפייה ישירה בתוכן),הורדות תוכן ואחסון סוגי המדיה כנ"ל. המחשב לא מיועד למשחקים. 3. אין צורך בציוד היקפי - המחשב יחובר לטלווזיית LCD 42 דרך כניסת HDMI. 4. אין צורך בכרטיס טלווזיה או יכולות הקלטה. 5. חלקים שכבר קיימים ואין צורך לכלול המפרט - כרטיס רשת אלחוטי, מקלדת עם עכבר מובנה,רמקולים(של הטלווזיה). 6. חשיבות שקט : 2-3 7. לא יבוצע אוברקלוק 8. אין צורך במערכת הפעלה. יש צורך בהרכבה ע"י חנות. 9. איו חנות מועדפת. אפשרי כל חנות באיזור השרון\גוש דן 10. בקשות מיוחדות - המחשב יישב…

• 30 תגובות
    • 3.3k צפיות
  25. שלום, אני מחפש מיני מחשב נייד שיתאים לי בעיקר לקריאת מסמכים וגם תכנות בקטנה כזה. חשוב לי שיהיה קל ככל שניתן ומכאן גם אני מניח שנגזר גודלו. המחיר לא קריטי אבל לא בא לי להוציא מעל 2500-3000 מחשב כזה... (לא אכפת לי לרדת בדרישות של הגודל אבל בעיקר חשוב לי מחשב שלא יהיה מחשב חלש) תודה!

• 10 תגובות
    • 3.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים