ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,332 דיונים בפורום זה
-
שלום, מתלבט בין שני דגמים של lenovo THINKBOOK15 IIL ו-IML ההבדלת להבנתי הוא במעבד. האחד עם I5-10210U והשני I5-1035G4, הפער במחיר הוא כ-100 ש"ח. האם יש עדיפות לאחד מהם או משבחינתי זה יהיה זניח. השימושים - ביתיים , מולטימדיה וכו' . פרט לכך, למי שיש ניסיון עם אחד הדגמים אשמח למשוב/המלצה. בברכה
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מחשב נייד Asus Zenbook 14 UX431FA-AM129t מישהו מכיר? ממליצים? ממליצים על אסוס בכללי? מישהו נגד? אשמח לעזרה
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם.. צריך עזרה בבקשה בבחירת מחשב מבין שני אלה. https://www.pc365.co.il/product-20873-Dell_Vostro_14_5490_VM_RD09_11640_ללא_מערכת_הפעלה_במלאי https://ksp.co.il/?uin=80815&select=.268..271..162..214..2185..432.&txt_search= בעיקר רוצה לדעת מה יותר טוב i7-10510U או i7-1065G7 במידה והשימוש שלי - אינטרנט, אופיס, ספרים אלקטרונים וטעינת קבצים עם מאות תמונות (למשל פתיחת בדיקות הדמיה כמו MRI ו CT עם מאות תמונות). תודה ויום טוב.
-
- 1 תגובה
- 708 צפיות
-
-
מחפש מחשב לעבודת Autocad בעיקר חובה- I7 זכרון 32 Ssd להפעלה קטן פלוס דיסק אחסון או לסירוגין ssd גדול מספיק. כרטיס מסך לפחות 4g זכרון גודל 15.6 אינצ תודה מראש לעונים.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי. אני מחפש בשביל מחשב מדיה המלצה של מארז שקט midi atx (הגודל הסטנדרטי של המארזים) וספק כוח שקט של כ 500 וואט. האם כדאי להחליף גם את המאוורר שמקבלים עם המעבד של amd במאוורר אחר למעבד? המחשב ישמש אך ורק לניגון של סרטים מהדיסק הקשיח ונטפליקס וכו.. ויתכן שמידי פעם קצת גלישה ואופיס. אני לא מעוניין באורות צבעוניים ואם יש, אז צריכה להיות אופציה לכבות אותם, אני ממש לא מעוניין באורגן אורות באמצע הסלון. המחיר צריך להיות סביר, גג 300-400₪ לכל פריט, כי המחשב כולו לא אמור לעלות יותר מ 3.5k. תודה
-
- 2 תגובות
- 773 צפיות
-
-
אהלן, יש לי חברת אוטומציות ואנחנו עובדים בעיקר על מחשבי ענן של אמזון כל מחשב ענן של אמזון רץ על כרום, לכל לקוח שלנו יש 2-10 מחשבי ענן אז זה אומר שלפעמים צריך שיהיו 50 טאבים כאלו במקביל ואולי גם 150 אני צריך מחשב שיוכל להריץ כמה מסכים במקביל, הרבה טאבים של כרום וגם תוכנות מסויימות של עריכת וידאו או תמונות פה ושם אבל לא משהו כבד בכלל אשמח לקבל פידבק על המפרט הזה אני בעיקר לא בטוח בנוגע למעבד ולכרטיס מסך (כרטיס מסך אני צריך רק כדי שהמחשב יוכל להריץ כמה מסכים במקביל) חשוב לי בלוח אם שיהיו 4*DDR4, וגם 2*M2 וגם חיבור type C ולכן לקחתי את הלוח הזה 32GB ראם זה מינימלי בעיני, אם לא יספיק - אקנה פשוט 2*16 נוספים המפרט: …
-
- 0 תגובות
- 520 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח להתייעץ האם כדאי לשדרג מחשב שנקנה ב2014 בכרטיס מסך או שפשוט כדאי לרכוש מחשב חדש. המחשב ישמש בעיקר למשחקים, כרגע Overwatch (שרץ על המחשב הנוכחי בצורה טובה) וWarzone (לא רץ בכלל) מפרט של המחשב הנוכחי: CPU Intel Core i5 4690 Cores 4 Threads 4 RAM 8.00GB Dual-Channel DDR3 @ 799MHz (11-11-11-28) Motherboard Gigabyte Technology Co. Ltd. H97M-D3H (SOCKET 0) Graphics DELL P2416D (2560x1440@60Hz) Intel HD Graphics 4600 (Gigabyte) 3072MB ATI AMD Radeon R9 200 / HD 7900 Series (Sapphire/PCPartner) 38 °C Storage 119GB TS128GSS D370 SCSI Disk Device (SATA (SSD)) 1863GB Seagate ST2000DM 001…
-
- 4 תגובות
- 971 צפיות
-
-
. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 בלי חריגה. עדיף פחות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים פה ושם, פיתוח תוכנה, סרטים ועבודה עם מסכים מרובים בו זמנית (3/4) . 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - אין צורך בSSD או HDD בכלל (ברשותי 3). - ברשותי כ.מסך NVIDIA חדש 1070 שאחבר למחשב החדש 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8 מתוך 10 . 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב…
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מעוניין לקנות כרטיס מסך Radeon RX 5500 XT OC EVO 8GB GDDR6 כאשר ברשותי לוח אם Asus TUF Z390M-PRO GAMING LGA1151v2, Intel Z390, DDR4, 2xPCI-E, HDMI, DP. כרטיס המסך הוא PCI Express 4.0 בזמן שלוח האם שלי הוא 3.0. האם זה יעבוד??? במפרט טכני שמצאתי באמזון, מופיע בדרישות: PCI Express® 2.0 or higher version based PC is required with one X16 lane graphics slot available on the motherboard in order for the card to be compatible with. האם אפשר לסמוך על זה?? לא מצאתי התייחסות בשום מקום אחר...
-
- 2 תגובות
- 698 צפיות
-
-
בעיקרון אני מתכנן לבצע כל מיני עבודות עם המחשב שלי בניית משחקים אפליקציות מודים וכאלה וגם מודלים למדפסת תלת מימד או CNC עכשיו חשוב לי לציין שאני רוצה לפתח את זה כתחביב אני לא מתכנת או מהנדס מוצר מיקצועי אבל אני כן רוצה בזמן הפנוי שלי ליצור כל מיני דברים נחמדים ושיצאו טוב עכשיו לפי מה שהבנתי לעבודה בתלת מימד צריך כרטיס מסך של QUADRO אבל אני שואל עם אני רוצה את המחשב גם למשחקים וגם לעבודה (תחביב) האם אני יכול או עדיף לי כבר לקנות כרטיס מסך של GEFORSE
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אבקש את עזרתכם לחוות דעת למחשב מדיה. המחשב ב 99 אחוז מהזמן ישמש לצפיה בנטפליקס, אמזון, יו-טיוב וקבצי mkv, כאשר המטרה היא לאפשר שדרוג לצפיה ב 4k 60 fps, מה שאין לי כרגע. לכן היה חשוב לי שיהיה כתוב ברירור במפרט שיש יציאת hdmi גרסה 2.0 ומעלה. המחשבה הראשונית היתה לקנות nuc שעולה בערך אותו הדבר ומגיע במארז קטן שניתן לשים מתחת לטלוויזיה, אבל ההיצע של הדגמים שלהם בארץ לא משהו, וגם מצאתי חוסר התאמה בין מה שאינטל מפרסמים באתר שלהם לבין מה שרשום לאותו הדגם בחנויות בארץ, אז לא בא לי ליפול פה על שיטת מצליח. זה המחשב שהרכבתי, אשמח לקבל אערות: כונן ssd Samsung 860 QVO Series MZ-76Q1T0BW 1TB SATA III SSD 545₪ כונן m.2 Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2 MZ-V7…
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, יש לי נייח Rayzen 5 3600 עם קירור סטוק מארז Antec עם שלישיית 120mm מלפנים + 1 מאחור המלצתי על אותו המחשב לחבר רק שהוא בחר במאיץ גרפי עצבני יותר (אצלי יש 1060 3G ואצלו 2060 SUPER) אך יש לו בעיית התחממות רצינית ולי קלה בלבד. * ההבדל המשמעותי במחשבים שלנו הוא דווקא - במארז אצלו יש זוג 120mm מלפנים במקום שלישייה ואגב רכשנו במקומות שונים, הוא ב-יהב מחשבים ואני ב-Start PC (ובהמלצתם הורכב הסטאפ שלי ללא קירור צד שלישי) ואני מאוד מקווה שיהב לא עשו לו טעות בהתקנה בהקשר של שימוש המשחה התרמית או משהו.. בקיצור ביצענו בדיקות מאמץ למעבד באמצעות OCCT ואחרי שעה קיבלתי max 85C והוא 95. אצלו המצב הרבה יותר מדאיג, ואני באמת תוהה הא…
-
- 17 תגובות
- 3.4k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 ניתן לחרוג עד 4000 (רק אם יש סיבה ממש טובה) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? העברה של שיעורי יוגה בזום וגלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה למשקל, חשוב מסך גדול 17 אינץ' 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציי…
-
- 2 תגובות
- 695 צפיות
-
-
היי, המחשב שלי שבק חיים ואני צריך לקנות חדש כמה שיותר מהר בשביל הלימודים בזום. הבנתי שכדאי לי לחכות שבוע למעבדים החדשים של אינטל רציתי לדעת כמה זה באמת שווה את האי נוחות של לראות הרצאות בטלפון במשך שבוע? עד עכשיו היה לי נייד אבל אני רוצה לקנות נייח כדי שאוכל לשחק בcyberpunk 2077 ו-flight simulator 2020 שיצאו השנה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 חריגה של 500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים כמו cyberpunk 2077 ו-flight simulator 2020. בנוסף תוכנות 3D כמו אוטוקד ו-Revit 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, ר…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
תקציב - עד 3500 עדיף בפחות, אפשרי לחרוג רק אם באמת שינוי משמעותי עד 500 שח שימוש - בעיקר גלישה באינטרנט, צפיה בתכני וידאו באיכות גבוהה (גם בחיבור לטלוויזיה), לא יכול לפסול את זה שאהפוך לסטודנט בקרוב אז גם שימוש בכל תוכנות האופיס למיניהן, לא צריך כוח בשביל עיצוב או דברים בסגנון, אבל כן פלוס אם גם יתאים לגיימינג למשחקים גם אם לא הטובים ביותר או ברמה הגבוהה ביותר, מקווה שהייתי ברור. ציוד היקפי - המלצות לעכבר ומקלדת אלחוטיים סטנדרטיים ולא יקרים מידי, בלי קשר לתקציב המחשב רכיב בסיסי - לא קיים צריך הכל חדש שקט - כמובן שאני בעד כמה שיותר שקט אבל לא על זה יפול מחשב גודל - חשבתי בין 14-15 אינץ', עדיף כמה שיותר קל, שוב ל…
-
- 2 תגובות
- 842 צפיות
-
-
אהלן חברים, אני מבקש מפרט מחשב לאחיינית שלי בת 12. ללא ציוד היקפי, אלא נטו מארז. למה היא צריכה את המחשב? עבודות לביה"ס, גלישה באינטרנט ופורטנייט. תקציב? לא יודע. באמת. כתבתי לכם בשביל מה הוא מיועד. תנו לי מפרט התחלתי ונראה איך מתקדמים משם. מעדיף שהמפרט יהיה מ-TMS (המחשב האחרון שלי נרכש מהם והייתי מאוד מרוצה). אודה לעזרתכם!
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי, מחפשת מחשב נייד להורים, חייב להיות מסך כמה שיותר גדול (17 אינצ, מה שמצמצם אפשרויות) חייב להיות משהו שאפשר לקנות בארץ (לא מזמינים מחו"ל) ובא מוכן. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 זה המקסימום של המקסימום. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אנטרנט, רשתות חברתיות, אופיס, קצת צפיה ביוטיוב או סרטי חתונה (חחח), קצת עבודה גראפית חובבנית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פ…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אבל האמת , מה זה המחיר הזה ? https://www.tms.co.il/sff-pc/4kediting
-
- 3 תגובות
- 797 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4,000 (אפשר לחרוג לטובת שיפור משמעותי) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש כללי, יתכן שישמש לתכנות בעתיד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בכרטיס מסך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7/10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מעדיף מחשב לא גדול בלי אורות מיוחדים 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת…
-
- 21 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000-5000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית (אין צורך כרגע בכרטיס גרפי) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7/10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיף לא גדול. בלי אורות מיוחדים 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם …
-
- 1 תגובה
- 913 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 גמיש קצת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משרדי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב …
-
- 20 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 ₪, אפשר חריגה קלה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל) יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש כללי, צפייה בסרטים ועריכת ווידיאו קלה, עד הבחנה של Full HD (1080p). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך) ? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ? לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא נראה לי רלוונטי למחשב ניד. אם רלוונטי, חשוב שהמחשב יהיה שקט. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו…
-
- 20 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
צהריים טובים, אשמח לעזרה ברכישת מחשב - המחשב ישמש לעבודה ב-Photoshop ועריכת תמונות, התקציב המירבי הוא: 7500 שקל, אשמח מאוד אם נוכל להגיע לסכום של 6500. אין צורך ברמקולים ומסך, אך יש צורך במקלדת ועכבר ואשמח שהקנייה תתבצע בחנות IVORY נעזרתי בדף המחשבים הממולצים, ובניתי את המחשב הבא: 2,255 - מעבד:Intel® Core™ i9-9900K Coffee lake Tray 150 - מאוורר למעבד: Arctic Freezer 34 785 - לוח אם: Asus Prime Z390-A ATX 1,160 = 580x2 - זיכרון: 2x Kingston ValueRAM 16GB DDR4 2666MHz KVR26N19D8/16 DIMM 510 - כונן: SSD: SanDisk SSD PLUS 1TB SDSSDA-1T00 SATA III SSD 439 - כונן קשיח: Western Digital Blue WD40EZRZ 4TB 1,155 …
-
- 51 תגובות
- 8k צפיות
- 1 follower
-
-
ציטוט 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כ 2000 שח,יש אפשרות אם ממש צריך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משרדי בעיקר,אינטרנט,אופיס וכו 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) מסך יש 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כ"כ 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן ר…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני מחפש לקנות מחפש להורים שלי בשביל אינטרנט ואופיס, הם לא צריכים משהו חזק מדי - רק חשוב שיהיה כרטיס רשת בשביל WIFI (עדיף פנימי לדעתי) לפי חוקי הפורמט: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 2000 - אם הכרחי אז אפשר לחרוג ל2200 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? - עבודה משרדית, אופיס וגלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - חשוב שיהיה שקט …
-
- 15 תגובות
- 3.2k צפיות
-