עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, אני מציג מפרט שהרכבתי במחיר יחסית נמוך סביב מעבד שקיבלתי (אני לא יכול למכור אותו). המפרט הורכב ע"פ המלצות מהפורום פה וקצת על בסיס המפרטים המומלצים כשהמחיר הסופי גמיש קצת לפה ולשם. עוד דבר ששווה שאלה היא האם שווה לרכז את הקנייה אצל ספק אחד למרות שהמחיר יכול לקפוץ? המפרט: 650 - ASUS P5Q PRO G.skill 4gb 800mhz CL4 - 400 Seagate 500GB ST3500320AS - 273 ASUS 2014L1T X20 - 150 ANTEC SONATA 3 500W - 650 Scythe KAMA CROSS - 165 כמו כן יש ברשותי כרטיס מסך מסוג 9600GT שכרגע אני ישתמש בו ולא ישדרג. המחירים כמו שאמרתי הם מספקים שונים והסה"כ יוצא 2288 שזה מחיר שאני מוכן לחרוג ממנו ממש קצת (נניח עד 2500) אם למישהו יש המלצה כלשהי איך לשפר את המפרט בתקציב שציינתי אני אשמח ל…

• 37 תגובות
    • 3.6k צפיות
  2. לשרת אמורים להתחבר 4 מחשבים ברשת משרדית ומלבד העובדה שנדרשים שני כוננים קשיחים שאחד מהם ישמש לגיבוי אינני יודע מה נדרש למחשב כזה, כך שאשמח לקצת כיוון והמלצות. התקציב - המינימום הנדרש למחשב כזה. אני מקווה שתקציב של 3000 ש"ח יספיק.

• 13 תגובות
    • 3.6k צפיות
  3. Started by ozi123,

בבקשה תמליצו לי על מחשב עד 3000 שח. שיהיה כלול מקלדת מוארת מסך 15.6 , שיריץ משחקים טוב בסגנון gta iv ושיהיה טוב לסרטים גלישה וכו...תודה

• 9 תגובות
    • 3.6k צפיות
  4. מחפש מחשב נייד חדש. דרישות כלליות עם מה שיצא לי לשבת עם חבר: I7 12 GB RAM לפחות SSD לפחות 256 מעדיף יותר מסך 15.6 זהו בגדול 1. מה התקציב המקסימאלי? אשמח לא להוציא מעל 4000 שקל אבל אם יש משהו ששווה תוספת קטנה זאת אופציה. אני יכול לקנות באילת ככה שאפשר מחשבים שמגיעים לכמעט 5000 ש"ח בחנויות שלא באילת א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף שלא יותר מ4500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מידול תלת מימד, קצת עריכת סרטים וכמובן גלישה , צפיה בסרטים וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שי…

5. Started by danvis,

היי חבר'ה, למרות שאני מתעסק במחשבים כבר כמה וכמה שנים אני עדיין לא בטוח בעצמי לחלוטין, וחבר ביקש ממני לבנות לו מפרט והייתי רוצה לשמוע חוות דעת של כמה מהמומחים פה בפורום שמגיבים יחד איתי ביום-יום. המפרט מיועד לגיימינג, הגדרות גבוהות מאד ברזולוציה של 1920X1200. התקציב הוא 5K עם חריגה כמה שיותר מינימלית. למחשב מתוכנן OC גם לכרטיס מסך וגם למעבד. קירור חשוב, שקט ברמה של 6-7/10. אין צורך בצורב. שימו לב שבניתי את המחשב בכוונה מ-IQPC כי שם הוא מתכנן לקנות. אופק שדרוג ייתבטא רק בהחלפה של כרטיס מסך אם יהיה צורך, למרות שהלקיחה של GS ו-OC נוסף שלו אמורים למנוע את זה(הוא כמוני, מאלה שאוהבים להחליף מחשב קומפלט). בסוף המפרט רשמתי מספר הערות. תודה לכולם. מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1155 25…

• 38 תגובות
    • 3.6k צפיות
  6. Started by Cthulu,

שלום. למי שזוכר בזמנו ביקשתי מפרט mini-itx סביבות ה-5.5K אך השתנו פני היוצרות והתקציב ירד ל-4K ללא חריגה וניסיתי לחסוך כמה שאפשר אך עדין להוציא את המיטב. יצאתי עם חריגה של 150 ש"ח (לא ביג דיל). אבקש חוות דעת על המפרט הבא - מעבד: : מעבד Intel Core i5 4590 Tray בקניית מחשב חדש ₪ 815 x 1 קירור למעבד: : Arctic Freezer 7pro rev2 בקניית מחשב חדש ₪ 103 x 1 לוח אם: : לוח אם Gigabyte GA-H97-HD3 ₪ 459 x 1 מארז: : מארז מחשב Fractal Design Define R4 Titanium Grey ₪ 530 x 1 ספק כוח: : PSU FSP RAIDER 650W 80 PLUS Silver ₪ 368 x 1 זיכרון: : Hynix DDR3 8GB 1600 בקניית מחשב חדש ₪ 350 x 1 כונן קשיח : : כונן קשיח פנימי Western Digital 1000GB BLUE WD10EZEX ₪ 254 x 1 …

• 3 תגובות
    • 3.6k צפיות
  7. אהלן תודה מראש לכל העוזרים! . מה התקציב המקסימאלי?5K-7K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?עדיף לחסוך כמובן לא על חשבון ביצועים/איכות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?10 אחוז 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ADOBE PREMIER וגם בתוכנת AVID לפרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?אפשר עם ואפשר בלי 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר…

• 7 תגובות
    • 3.6k צפיות
  8. Started by J0n1,

שלום. אני רוצה לקנות לאחותי מחשב ליומהולדת. אני מחפש מחשב דק וקל, לישומי אופיס וגלישה באינטרנט. שללתי את הEEE כי התמורה שלהם למחיר לא מספיקה, אני צריך מסך יותר גדול ואיכותי, ומספיק זיכרון להריץ במקביל ישומי PDF וDOC די כבדים. המחיר גמיש, אבל לא להתפרע, אני אקנה מארצות הברית. אשמח להצעות. תודה רבה

• 45 תגובות
    • 3.6k צפיות
  9. Started by שועל האש,

* מטרות המחשב? עבודה אופיס שירטוט * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך שיתאים לבחוץ ולבפנים שיהיה אפשר להסטכל עליו הרבה זמן * רזולוציית המסך? ) 1080p * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) שעה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) כן hdmi * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לפחות 500 ג'יגה * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם …

• 19 תגובות
    • 3.6k צפיות
  10. חבר שלי מכר לי בזול כרטיס מסך GTX 1660 SUPER 6 GB , לכן אני מעוניין לשדרג את המחשב הנוחכי שלי כדי שאני יוכל למצות את מלוא הפוטנציאל של הכרטיס מסך. המחשב מיועד בעיקרון למשחקים כמו GTA5, Horizon Zero Dawn, Path Of Exile אלה החלקים שאני חושב יכולים להשאר: https://pcpartpicker.com/list/pY8VVc (אני רוצה להוסיף עוד 8GB RAM) אני אשמח להמלצות על לוח אם, מעבד, קירור למעבד, SSD , וזיכרון (להוסיף לקיים או לקנות 2X8GB חדשים?).

11. תקציב: 2,500-3,500 ש"ח * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) ועריכה גרפית (פוטושופ ואילוסטרייטור), כל מה שמעבר לכך יהיה רק לבונוס. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? בין 11" ל-14", אני מעדיף לא יותר מזה. * רזולוציית המסך? מעדיף FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מסך מגע יהיה מאוד נחמד. * משקל רצוי? סוג העבודה שלי מכריחה אותי לנסוע כמעט כל הזמן והתכנון לקחת את המחשב לכמעט כל מקום, אז אני מעדיף כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? הייתי שמח לסוללה של 5 שעות+-, כמובן שעדיף יותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? …

• 11 תגובות
    • 3.6k צפיות
  12. Started by sahar_shalom,

איזה מעבד יותר טוב? E6*** P8*** T8*** ד"א: זה למחשב נייד(לא יודע אם זה קשור תגידו לי אתם) תודה

• 5 תגובות
    • 3.6k צפיות
  13. Started by ScreameR,

Intel Pentium 4, 2266MHz, 512KB Motherboard : DFI NT70 RAM: 256MB GFX: NVIDIA GeForce4 MX/MX 420

• 14 תגובות
    • 3.6k צפיות
  14. Started by X-BLADE,

מפרט הכי יקר והכי איכותי שאתם יכולים עם מסך LCD טוב והכרטיס מסך הכי חזק שיש היום [אפשר גם שניים בSLI] מקלדת עכשבר ורמקולים הכי איכותיים שיש ואפשר לחרוג עד 30K ואל תשאירו כסף בצד כי יש לו המון כסף בצד =] הוא צריך את המפרט עכשיו ולא כשיצא הקונרו.... שימו תמעבד הכי יקר ואיכותי שיש קירור מים ויש מצב לOC. תתפרעו =] תודה לעוזרים.

• 51 תגובות
    • 3.6k צפיות
  15. Started by liorelbaz,

המחשב שלי : לוח אם:gigabyte ga-990xa מעבד:phenom 2 x6 1075t 3.0 שני כרטיסי מסך sapphire 6850 1gb crossfirex 4GB RAM 500gb hardisk רוצה לשדרג תמחשב מעבד כרטיס מסך מה שצריך תמליצו לי לגיימינג כבד! אני רוצה להריץ משחקים כמו אססין קריד החדש ובטלפילד החדש על הכי גבוה איזה מעבד AMD הכי מומלץ להשתדרג אליו ואיזה כרטיס \ כרטיסי מסך לקנות ישלי בערך 2000

• 14 תגובות
    • 3.6k צפיות
  16. אהלן, לאחרונה התייעצתי כאן על שדרוג המחשב שלי. המליצו לי לחכות ליציאה של מעבדי אינטל דור 13 כדי שיירדו המחירים של דורות קודמים וכך עשיתי. דור 13 יצא, אז מתייעץ עכשיו על שדרוג המחשב שלי בטווח זמן מיידי: יש לי מחשב נייח מתיישן שרובו נקנה לפני 9 שנים. משמש לגיימינג וכמחשב ראשי. הוא לא סוחב בקלות משחקים של השנים האחרונות בהגדרות גרפיקה בינוניות+. עם הזמן שדרגתי את כרטיס המסך ל-GTX 1070ti ואת ההארד דיסק העיקרי מ-HDD ל-SSD. אני מבין שהצעד הבא הוא החלפת מעבד+לוח אם+RAM ואשמח להמלצות. חשוב לי שהמפרט החדש ייתן לי שקט לכ-5 שנים מבחינת שדרוגים, למעט החלפה של כרטיס מסך. אני מעדיף שלא להחליף חלקים מלבד מה שרשמתי, אבל אם (למשל) ספק הכח אינו מספיק למפרט החדש, ברור לי שזה …

17. שלום, מחפש מחשב נייד לדרישות יומיומיות וכן לתכנות במסגרת התואר,הדרישות למטה. מעדיף שיעלה כמה שפחות בהתאם לדרישות, וכן שייתן תמורה למחיר. מה אתם אומרים על asus k550cc, http://ksp.co.il/?uin=20339? מטרות המחשב? לדוגמה: לימודים ,תכנות , עבודה יומיומית. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14-16 * רזולוציית המסך? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שפחות, בערך 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ללימודים, לכן עדיף שיהיה ארוך (אם מתיישב עם התקציב) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB לפחות * כונן אופטי? * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיפות לאחריות זמינה (כגון עד בית הלק…

• 18 תגובות
    • 3.6k צפיות
  18. שלום לכולם, אני מחפש מפרט למחשב עבור חברה שלי, היא מאיירת והיא עובדת בעיקר בפוטושופ אבל כנראה יהיה שימוש ביתר החבילה של אדובי כאשר התוכנה הכבדה ביותר שהיא אולי תשתמש בה היא After effects אבל כנראה שימוש יחסית מינימלי. אני יחסית גמיש עם התקציב אבל נראה לי ש3000 ש"ח אמור להספיק למחשב עבור הצרכים שלה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? התקציב די גמיש, נראה לי שמתחת ל3000 המחשב יתפקד פחות טוב בתוכנות כמו אפטר ופוטושופ או יהיה מורכב מחלקים פחות איכותיים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, בעיקר פוטושופ אבל גם אילוסטרייטור ואפטר אפ…

19. אלהן חברים אני מעוניין לבנות מחשב לצרכי אינטרנט משחקים קלים אופיס קצת עריכת מוזיקה ווידיאו צפיית סרטים והכי חשוב מסחר בבורסה רצוי שתיהיה העברת נותונים ופקודות מהירה ככל האפשר בנוסף אופציה לחיבור שני מסכים תודה על העזרה מספיק לי מארז פשוט עם יציאות מקידמה למיק אוזניות USB וכו' האם אפשר להוזיל את המפרט? התקציב שלי הוא 3000 כולל מקלדת עכבר ו700 למסך אשמח לקבל עזרה והכוונה מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.83GHz Q9550 : "SLAWQ" - BOX ¤1423 לוח אם: GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤474 כרטיס מסך: GIGABYTE PCI-EX GeForce 9400GT 512MB DDR2 : GV-N94T-512H - RATAIL ¤333 דיסק קשיח: SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD321LJ ¤249 צורב DVD: LG DVDRW GH-22NS40 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי ¤12…

• 17 תגובות
    • 3.6k צפיות
  20. היי חברים אשמח לעזרה בבחירת מחשב נייד לצורך לימודי תקשורת חזותית בבצלאל ירושלים. התקציב שלי הוא עד 6000 ש"ח. להלן המפרט הטכני המומלץ: גודל מסך - 15 אינץ' מעבד אינטל i7 ומעלה, ליבה כפולה או מרובעת. זכרון 16GB RAM במהירות 1600MHz ומעלה. כונן קשיח 512GB ומעלה מסוג SSD FLASH כרטיס מסך: NVIDIA GRFORCE GT 750M with 2GB GDDR5 memory בטריה - 7 שעות ללא הטענה לפחות. לפי הגדרות יצרן. מערכת הפעלה: windows 8 ומעלה. אשמח לעזרה,

• 1 תגובה
    • 3.6k צפיות
  21. צריך כרטיס NVIDIA ואני רוצה מעבד אינטל ויש לי 19 אינצ' סמסונג

• 15 תגובות
    • 3.6k צפיות
  22. Started by koof,

הי, אני מתענין במחשב שאלה נתוני המסך שלו. אני מבין שזה די נמוך - אבל עיקר השימוש יהיה בבית סרטים ואינטרנט. זה מסך LED, לא IPS, והוא גם מבריק בנוסף לכל... תודה על העזרה

• 2 תגובות
    • 3.6k צפיות
  23. Started by gal200920,

מחפשת מחשב לשימוש משרדי, נטו בשביל דפדפן וצייר וכאלה, מחיר בערך 1500 שח, חנות שמקבלת פייפאל. הציעו לי את המפרט הזה - https://tms.co.il/builds/378281 רציתי לשמוע את דעתכם אם זה הכי טוב שאפשר להוציא במחיר הזה, תודה

24. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד יד שניה ורציתי לדעת מה כדאי לבדוק לפני שקונים? (מעבר לזה שהמפרט מתאים לדרישות ) נ.ב הכוונה היא, מעבר לבדיקות שאין מכות על המחשב וכד' איך בודקים שכל הרכיבים באמת שם? שהכל רץ כמו שצריך? וכד' תודה מראש

• 5 תגובות
    • 3.6k צפיות
  25. 1. המחשב אמור לכלול מסך 19 טוב (לא מאג) רצוי דק, 2. כרטיס מסך PNY NVIDIA Quadro FX 128MB DDR PCI-Express 2xDVI RETAIL FX1400 או FX 1300 3. לוח אם (עדיף אסוס) מעבד כפול וזיכרון דואל. לא לוח VIA, הלוח אמור לכלול IEEE-1394 FireWire port. 4. ספק כוח מתאים 5. קירור 6. עם אופציה לכרטיס עריכה (אם נשאר כסף... אם לא נשאר כסף, כמה כסף צריך להוסיף בשביל כרטיס עריכה? ) התואם AVID , אמור גם לשמש לעריכת חתונות עם פרימייר 6.5 או 1.5PRO לכן רצוי כרטיס עריכה (עם אפקטים) שיתמוך גם בפרימייר. 7. 2G זיכרון. 8. מעבד אינטל P4 2.8G ומעלה. 9. הרד דיסק 200G , צורב, מקלדת נוחה 9. בנוסף, כל דבר אחר שנראה לכם לחשוב לעריכת וידאו עם כמה שפחות רינדורים ללא נפילות מערכת בגלל עומס, המערכת אמורה ל…

• 40 תגובות
    • 3.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים