ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,366 דיונים בפורום זה
-
שלום, אשמח אם תוכלו לתת לי המלצה למחשב נייד חזק עבור סטודנט להנדסת חשמל בעל העדיפויות הבאות: - עד 5,000-5,200 ש"ח - בעדיפות של DELL בגלל האחריות (ואמינות) - מסך של 13-14 אינץ' - בעל מעבד חזק שיחזיק לאורך 4 שנות הלימודים. - 16 ג'יגה של ראם (לפחות 8 עם אפשרות הרחבה) - פרט לדיסק הקשיח שיהיה לפחות 32 ג'יגה של דיסק קשיח SSD - כרטיס מסך- לא חובה משהו חזק מדי, לא מאמין שהולך לשחק בו משחקים כבדים. - סוללה חזקה. - לא כבד מדי. עד 2 ק"ג. - לפחות 500 ג'יגה של דיסק קשיח. - כולל מערכת הפעלה בגדול, שיהיה מתאים לתוכנות שבהן אצטרך להשתמש (הסטודנטים מבינכם שיודעים). תודה, ליאור
-
- 11 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום, אחותי מתחילה ללמוד שנה הבאה לתואר הנדסאי בניין, וצריכה לפטופ ללימודים. * מטרות המחשב? לימודים לתואר הנדסאי בניין. עבודה עם תוכנות כמו AUTOCAD ותוכנות עריכה ועיצוב נוספות. * גודל המסך? 15" * רזולוציית המסך? פחות קריטי, מן הסתם 1080 יהיה נחמד יותר. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? כמה שפחות, אבל אני לא מניח שהתקציב יאפשר אולטראבוק * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) משהו סטנדרטי אני חושב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 256GB במינימום. פחות קריטי כרגע סוג הכונן. * כונן אופטי? לא הכרחי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם …
-
- 4 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
היי לכולם! כמו בכל מחשב חדש שאני נדרש לקנות, אשמח לעזרה שלכם! שאלה לפני הכל: Intel הוציאה לא מזמן סדרת מעבדים חדשה, האם שווה לחכות ולראות כיצד זה ישפיע על השוק?(בצורה משמעותית?) AMD משיקה בימים אלו גם סדרת חדשה של כרטיסי מסך.(מקריאה פה), שוב? שווה באמת לחכות? אם שני התשובות הינם לא אז: 1. מה התקציב המקסימאלי?3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג.תכני HD.משרדי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -…
-
- 12 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
מחפש מחשב חזק בעל 16 ראם, זיכרון ssd רצוי נפח גבוה. מעבד גרפי חזק- קריטי. כל אלה על מנת להריץ תוכנת סוליד וורקס. תקציב- גג 5 אלף
-
- 10 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? סטודנט למדמ"ח אני מאמין שרוב השימושים יהיו תכנות, אינטרנט(בד"כ לפחות עם 10-15 טאבים פתוחים) גודל המסך? בקטע הזה גם רציתי להתייעץ .. האם לא להתפשר על פחות מ15 אינץ' אני פשוט בעבר לא תיכננתי ואני לא יודע איך זה יהיה מהבחינה הזאת משקל רצוי? כמה שיותר קל .. בערך 2.5 ק"ג האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? באזור של 3-4 שעות האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA HDMI וכו) HDMI בלוטות? לא גודל מינימלי של כונן קשיח ? אין .. האם כדאי לשלב SSD או שאין צורך למטלות תכנות בסיסיות בתואר ? כונן CD/DVD? צורב? לא כונן Bluray? לא האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא…
-
- 2 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
מעוניין לרכוש מחשב נייד ultrabook לשימושים בסיסיים יחסית - גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים וזהו בערך . חשוב לי שהמחשב יהיה קל משקל ובעל סוללה שתשרוד יחסית הרבה שעות (סטודנט). בדקתי ומצאתי 2 מחשבים של dell עם דגם שונה אבל מפרט כמעט זהה מישהו יודע להצביע על ההבדלים ביניהם? ואולי מכיר מחשב אחר שיכול להתאים לי? המחשב הראשון: Dell Inspiron 5423 14z UltraBook IN-RD33-6199 http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=825802 המחשב השני: Dell Inspiron 13z 5323-23674G54IS http://ksp.co.il/?select=.268..271..542.&list=1&sort=2&glist=1&uin=16736&txt_search=&buy=&minprice=&maxprice=4052 תודה !
-
- 17 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את המחשב נייד של מיקרוסופט surface pro מישהו מכיר חנות שמוכרת את זה בארץ?
-
- 0 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
היתי רוצה לדעת האם מחשבים ניידים של MSI נחשבים לטובים למשל שתי הדגמים הבאים: "15.4 MSI M662 www.ivory.co.il/product.asp?productid=196&CatCode=132 "14.1 MSI S420 www.ivory.co.il/product.asp?productid=184&CatCode=132 מה אתם חושבים על המחשבים האלה עם שידרוג ל 1GB זיכרון? התקציב שלי +-5000שח
-
- 1 תגובה
- 3.4k צפיות
-
-
-
טוב או רע? כבר אמרתי לחבר שלי לקנות , כי תכלס, מה איכפת לי? אבל סתם לידע כללי, איך המבצע הזה נראה לכם?
-
- 5 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, הייתי שמח לקבל המלצות לשידרוג המחשב הנוכחי שלי, המפרטי הנוכחי: מעבד: Intel Core i5 750 @ 2.67GHz קירור למעבד:buffalo(לצערי אני לא זוכר את הדגם המדוייק) לוח אם: GA-P55-US3L כ.מסך: sapphire 7950 HD DUAL-X זכרונות:2x4GB Corsair DDR3 1600Mhz XMS3 קשיח: samsung HD103SJ ספק כוח: seasonic 550w מארז: antec 300 אני מאמין שיהיה נכון להשאיר את הזיכרונות,וכרטיס המסך בהתחשב בזה שהם יחסית חדשים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים(asssassin creed,guild wars 2) ותכנות קל בינתיים(ייתכן ויהיה צורך לה…
-
- 7 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 ומתאפשרת חריגה קלה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? ברשותי מסך 27" 170Hz 1440p והמשחקים שאני משחק הם Overwatch 2, Returnal, God of War, Elden Rings, Cyberpunk, GTA V, Doom Eternal בנוסף המחשב ישמש לטובת עבודה עם הרצת כמה VM-ים במקביל 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב - היה לי מארז של Fractal Design שהיה שקט אפילו מעבר לציפיות, משהו ברמתו או אפיל…
-
- 3 תגובות
- 3.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם,המחשב שלי יהיה 4 שנים עוד שבוע.אני מודע לעניין שהמחשב ישן מאוד ולא חזק בשביל להריץ משחקים באיכות המקסימלית.אני כרגע שנה שלישית בלימודים ועובד בו זמנית ככה שאין לי הרבה זמן לשחק במחשב ולא מעוניין בלהשקיע בקנייה של מחשב חדש כולו.הנה המפרט של המחשב שלי:https://imgur.com/a/88OH9 מארז: (CoolerMaster CM 690 III Side Window Midnight Black ATX Case No PSU (CMS-693-KWN1לאור הנתונים שאתם רואים במפרט הזה, איזה כרטיס מסך אני אוכל לקנות ככה שאני לא אזדקק לקנות גם ציוד נלווה למחשב?לא נראה לי שרלוונטי לציין תקציב כי אני לא חושב שיש הרבה כרטיסי מסך בשוק שיכולים לרוץ במחשב שלי בלי לקנות ציוד נלווה כמו ספק או מעבד.תודה רבה אנשים!
-
- 20 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות NUC להורים שלי, שימוש עיקרי דפדפן, ועריכת תמונות באיכות גבוהה (לא וידאו \ 3D) כתחביב, אז חשוב שיעבוד חלק. (הם כן "טכנולוגיים") עשיתי קצת מחקר ותאכלס רוב המידע שלי מגיע מהבחור הזה... אחרי שראיתי את כל סרטונים שלו הגעתי למסקנה שב NUC10 יש לרוב חסרונות לעומת NUC8: חסרונות: USB C מקדימה מיותר, דור מעבדים FROST נותן עלייה של אחוזים נמוכים בביצועים וירידה משמעותית בביצועי גרפיקה לעומת הדור הקודם, עלייה מיותרת במחיר.. יתרונות: נראה לי פחות מתחמם לכן פחות רועש, סלוט לכרטיס זיכרון רגיל (אין צורך אמיתי בזה) בשלושת דגמי ה NUC10, הוא פשוט ממליץ על לקחת את NUC8 המקביל. אז אני מתלבט בין NUC8 i3, i5, i7: בין i3 ל i5 ההב…
-
- 9 תגובות
- 3.4k צפיות
- 1 follower
-
-
יודע שזה לא מחשבים, אבל אני לא מצליח למכור אותם בשום מקום, כמה הם שווים? Exam Ref 70-417: Upgrading Your Skills to MCSA Windows Server 2012 www.microsoftpressstore.com/store/exam-ref-70-417-upgrading-your-skills-to-mcsa-windows-9780735673045 MCITP Windows Server 2008 Server Administrator Training Kit 3-Pack (2nd Edition): Exams 70-640, 70-642, 70-646 www.microsoftpressstore.com/store/mcitp-windows-server-2008-server-administrator-training-9780735663282 הם חדשים, לא היו בשימוש כלל.
-
- 8 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום, ראיתי במו עיניי מחשב של IBM שמחזיק 6 שעות סוללה. בדקתי באינטרנט ביקורות ושם אנשים התלוננו כי הסוללה מחזיקה שעתיים בלחץ. ראיתי נייד של טושיבה שמחזיק 4 שעות בכיף עם חיבור לרשת אלחוטית וכו'. בדקתי ביקורות באינטרנט וראיתי ששוב מתלוננים כי הסוללה מחזיקה שעתיים וחצי בלחץ. איך יתכן כי יש מחשבים זהים שמחזיקים קצת וכאלה שמחזיקים יותר (אפילו עם הגדרות סוללה על ביצועים מיטביים - אינטרנט, בהירות מסך מקסימלית וכו'...)?? תודה לעונים.
-
- 25 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום חברים, ברשותי מחשב אסוס 1005HA (חלונות XP) כבר שנה וחצי. לפני שבוע שמתי לב שהוא פשוט לא נטען עד הסוף, אלא עד 86% בלבד. שלשום הבעיה החמירה, והוא מוטען עד 78% בלבד כעת. כמה הערות: 1. ניסיתי להטעין אותו למשך זמן רב- כל הלילה למשך כמה שעות, פעם מכובה, פעם דלוק 2. ניסיתי גם (לפי המלצות באינטרנט) לרוקן את הסוללה עד 0% ורק אז להטעין, גם זה לא עזר (יש לציין שעדיין כשלחצתי על הכפתור של ההדלקה/כיבוי הוא נדלק, אך לאחר כמה שניות נכבה שוב, כך שלא הייתה פריקה מלאה). 3. שמתי לב לאחרונה שהסוללה מחזיקה לי פחות זמן מהרגיל, אם כי בכל זאת מדובר במחשב שהיה בשימוש רב במשך שנה וחצי (אני סטודנט שנה שנייה ואין לי מחשב אחר בדירה, כך שזה המחשב העיקרי שלי). 4. יש לציין שהרבה פעמים הוא עו…
-
- 2 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, מבקשת עזרה וייעוץ! אני סטודנטית שמחפשת נייד איכותי אבל לא תחליף שולחני, אלא כזה שאפשר להסתובב איתו בכיף, לכן התפשרתי על המסך... מחפשת הכרעה בנושא- איזה נייד עדיף? הפרובוק או הפביליון.. ההבדלים בינם ברורים, הפרובוק הוא עם מסך lcd שאינו מבריק, והפביליון בעלי עיצוב יפה יותר ומעט יותר קלילים (בסדרת 13) אני מתלבטת בין 14-13 אינץ'. מה שחשוב לי הוא בוודאות המשקל. לגביי שני הדגמים (4420 זה פשוט 14 אינץ' וה4320 זה 13.3) - הפרובוק מול הפביליון לא ברור לי איך הם עומדים מול השני מבחינת התחממות, ולמי יש סוללה טובה יותר? בזה מאוד תעזרו לי אם תספקו לי מידע בנושא... ודבר אחרון, לגביי הכרטיס מסך, לפי מה שהבנתי, לפביליון יש כרטיס מסך נפרד מה שמצביע על ביצועים טובים... השאל…
-
- 9 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 שח, ניתן לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים (מיינקראפט בעיקר כרגע) ועבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב, המחשב בחדר השינה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיף לא ענק מדי ובלי אורות מיותרים, נושא האורות לא קריטי בגדול 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מח…
-
- 3 תגובות
- 3.4k צפיות
- 2 followers
-
-
אני רצית לשדרג את המחשב שלי להגדיל ל2 GB להחליף מעבד מהסדרה של FX אבל ככה בעוד קצת זמן שיפול השוק והדולר יגרד את ה3 בקיצור יש לי דילמה אני רוצה2GB אבל הלוח אם שלי תומך ל400 DDR עכישו השאלה מה יקרה אם אני אביא משהו בין MHz 500 ל600 DDR איך מקנפגים אם זה בכלל אפשרי ומה הפרוצדורה ולגבי כרטיס מסך אני מחפש משהו חריף של XFX 7950 G2 XXX שזה ספינת הדגל ולהכניס אותו בSLI אם מה שיש לי כרגע ואם זה בSLI אם זה כרוך בלהחליף את הספק הנוכחי ואם אניא תקין את ויסטה אני מצפה שהוא ירוץ לי כמו מטוס אפילו יותר ממה שעכישו רץ עליו הXP מכיוון שהבנתי שהויסטה יורד בו FPS במשחקים כי הוא מלבד הגרפיקה הוא טוחן עוד הרבה אז ככה שיהיה לי לעתיד הרחוק יותר
-
- 42 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך הצעות לשני מפרטים שני המפרטים מיועדים למשחקי מחשב וקצת לעבודה שני המפרטים לא כוללים שום ציוד הקפי המפרט הראשון יהיה במחיר של 6,000 והמפרט השני יהיה במחיר של 9,000 לא משנה לי AMD או INTEL העיקר שיהיה הכי טוב תודה רבה רבה לכל העוזרים
-
- 44 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש המלצה למחשב נייד עם מקום לשני כוננים במטרה לשים שם HDD+SSD. מבחינת גודל המסך 13.3/14/15.6. אני מניח ש-13.3 זה די נדיר אם בכלל קיים אז 14 זה בסדר וגם 15.6 זה מעולה. האם ישנם דגמים כאלה בישראל? (כאלו שגם מומלצים) בתודה מראש על כל המלצה/תשובה שתינתן. בברכה, ליאור.
-
- 17 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
-
-
שלום רב להלן המפרט: 1.מטרות המחשב - עבודות משרדיות,סרטים,משחקים כבדים ועבודה עם תוכנות 3D(סולידוורקס לדוגמא) 2.מסך - 13 אינץ,מאט,רזולוציה FHD 1920X1080 או מעט פחות-לא טאצ'. 3. אמצעי קלט מיוחדים-אין,רק מקלדת נוחה לשימוש. 4. משקל- לא יודע בדיוק אבל מעדיף מאוד קל ודק כי הוא ייסחב הרבה על הגב. 5. זמן סוללה - כ-5 שעות עבודה בלי הטענה . 6. יציאות מיוחדות - HDMI וכמה כניסות של USB זה חשוב 7. כונן קשיח - SSD,לא יודע איזה גודל לא מבין בזה 8. אין צורך בבלוטות' ובכונן אופטי 9. אחריות בינ"ל רצוי מאוד. אין עדיפות לחברה אבל לא אפל. קנייה בחו"ל והזמנה לכתובת בארהב ואיסוף משם היא אופציה מעולה מבחינתי. ממש תודה על העזרה ויום נעים לכולם! דניאל
-
- 9 תגובות
- 3.4k צפיות
-