עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by etlsh,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? גמיש קלות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?תכנות + משחקים קלים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). java etc לא משהו מטורף... ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר דברים כמו heroes of the storm/heroes of newerth-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדו…

• 18 תגובות
    • 3.5k צפיות
  2. Started by oorlevi,

המפרט הוא לחבר, צריך שהמפרט יהיה חזק כמה שאפשר! שיפעיל משחקים חדשים בהגדרות סבירות+. אני לא מדבר על קרייסיס וכול המחשקים הכבדים האלה, אבל שיפעיל משחקים עכשווים כמו הניד פור ספיד החדש וכו'. שלא יאזכב שיפעל חלק שיהיה מעבד כפול ליבה של AMD (כנראה 3800 X2) עם לוח טוב שכולל כרטיס כול וכרטיס רשת מובנים! אם אפשר להכניס 2GB ראם זה יהיה מצויין אם לא אז ניסתפק ב 1GB. רצוי שיהיה בו כרטיס מסך נחמד שיריץ דברים ולא עגלה! אם אפשר להכניס איזה X1950 זה יהיה מעולה (גם אם ניתפשר על 1GB ראם) אם לא אז אני חושב יותר בכיוון של 8600GT. תעזרו לי פה תודה.

• 70 תגובות
    • 3.5k צפיות
  3. Started by oddlyenough,

היי חברים, מתרגש לרשום את ההודעה הזו! בשעה טובה מחפש לקנות מחשב גיימינג נורמלי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד כ-8000 ש״ח, אך לא חובה לנצל אם התרומה השולית זניחה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? המטרה העיקרית היא ביצועים גבוהים במשחקי ה-FPS המרכזיים (CS, PUBG, COD), מטרה משנית להריץ משחקים חדשים מכל הז׳אנרים באיכות טובה אך לא חובה מקסימלית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך - בעדיפות קצב רענון גבוה + 1ms (לא מספיק מבין איזה פאנל עדיף וכו׳ - אשמח להמלצות) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צו…

4. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3500 . אפשר חריגה קלה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מטרות כלליות בעיקר (אינטרנט/אופיס/תוכנות קלות) וקצת גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רק עכבר ומקלדת מעדיף אלחוטי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב במידה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? בלי מערכת הפעלה. כן להרכיב בחנות 8. הא…

• 20 תגובות
    • 3.5k צפיות
  5. Windows 10 Home 64Bit (Hebrew, English) Operating System IPS Anti-Glare Display, 72% NTSC with 144Hz Refresh Rate Display 15.6 Inch 300nits 16:9 FHD (1920 x 1080) Resolution BLACK Color WiFi 802.11ac 2X2 WLAN & Speed Built-in Bluetooth V4.1 Bluetooth כללי …

• 17 תגובות
    • 3.5k צפיות
  6. חברי הפורום היקרים, מערכת המפרטים של האתר מתעדכנת באופן שוטף, כאשר העידכון הרישמי נעשה ב-10 לכל חודש. למי שלא יצא להכיר את המפרטים לפני כן, מומלץ בחום לבדוק את המערכת, אשר אמורה לחסוך לכם הרבה עבודה, הקלדה, ודמעות! המפרטים במערכת נועדו על מנת לענות באופן מיידי על הצורך במפרטים עדכניים בתקציבים שונים ולמען צרכים מגוונים. כעת כאשר החבר/הדוד/הסבתא אומרים לכם שהם רוצים לקנות מחשב חדש, תפנו אותם למערכת המפרטים, ושישברו את הראש בעצמם! ;D זוהי מערכת המפרטים המקיפה והמעודכנת ביותר שקיימת בארץ (ומי יודע - אולי בעולם כולו! 8)), ובאה לעזור לכל מי שהחליט שהגיע הזמן לשדרג. כמובן שכל המערכות התעדכנו לפי הפרשי המחירים מהחודש הקודם, נוספו מספר מוצרים חדשים, והרבה מהמערכות השתנו…

• 24 תגובות
    • 3.5k צפיות
  7. אני מתכנן לקנות מחשב ללימודים.. בעיקר הוא הולך לשמש כדי לקחת אותו ללימודים ( בגלל זה אני מעדיף 14.1) אני לא צריך משהו יוצא מגדר הרגיל, אבל אני מעדיף שיהיה לו כרטיס מסך סביר... למשחקים כמו PRINCE OF PERSIA WW GTA SA התחלתי כבר לברר ומצאתי אחד שעניין אותי מאוד, זה ה GYGABYTE w468 http://skypc.co.il/pl_product~70812~14~0.htm רציתי לדעת מה אתם חושבים על הנייד הזה, אם יש לכם המלצות אחרות ודברים כאלה... עוד משהו שרציתי לשאול, אם יש חנות באיזור הצפון (אני גר בקריות) שמוכרים את המחשב ודבר אחרון, בקשר למערכת הפעלה... לפני כמה חודשים קניתי מחשב והוא בא לי עם הויסטה עכשיו רציתי לדעת אם זה יכול לשמש אותי גם לנייד, או שזה אינדיבידואלי למחשב תודה רבה!

• 39 תגובות
    • 3.5k צפיות
  8. שלום , ברצוני לרכוש בימים הקרובים מחשב מדגם Y50-70 4K עם SSD מרשת אייבורי באילת (מחיר 5500 ש"ח) , לאחר חיפוש ברשת מצאתי הרבה תגובות על הלפטופ , הרבה חלוקים בדעותיהם, בגלל זה אני רוצה לדעת האם מישהו כאן ניסה את הגרסה של ה 4K עם SSD הדגם המדוייק : מחשב נייד "15.6 Lenovo IdeaPad Y50-70 59433108 256GB SSD לגביי ה SSD הוא מסוג סמסונג PM851 אמנם הוא פחות טוב מה MX100 או EVO 840, אבל הוא לא כזה רחוק מהם , לכן אני לא חושב ששווה לי לקנות בנפרד SSD ולבצע החלפה לדגם עם ה 1TB 5400rpm. * מטרות המחשב - משחקים תכנות קצת פוטושופ ועריכת וידאו (משחקים כמו סטארקרפט 2 , דיאבלו 3 , WOW , ופה ושם COD\BATELFILED). * רזולוציית מסך- כאן אני דיי בהתלבטות , אני לא יודע כמ…

• 7 תגובות
    • 3.5k צפיות
  9. שלום, לפני שבוע - שבועיים התנהל כאן דיון האם אפשר להחזיר מחשב נייד לאחר שנפתח בגלל חוסר שביעות רצון ממנו. המסקנה שהגענו אליו הייתה שאם מזמינים דרך האינטרנט, אפשר תוך 14 יום עם תשלום של 5% או עד 100 שקל. מסקנה זו הוכחה בדרכים שונות כמו למשל מכאן: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4595787,00.html אני רוצה לקנות נייד חדש, התקשרתי ל-2 חנויות שנראות רציניות, ביניהם אחת שהייתה ב"קנייה נכונה" בזאפ. את שניהם שאלתי האם אפשר להחזיר אם לא אהיה מרוצה, ושניהם אמרו לי בניסוחים כאלו ואחרים שלא. אחד אמר שאפשר בניכיון של 30%, ואחד אמר שפשוט אי אפשר. מה זה אומר? או שהם לא מודעים לחוק בכלל. או שהם כן מודעים אך הם חושב…

• 2 תגובות
    • 3.5k צפיות
  10. Started by Moshe2,

שלום לכולם אני רציתי לדעת האם בנייד שבקישור אפשר להוסיף כונן HDD בנוסף לSSD http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=19422 בתודה

11. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -BF4 OW ובתכלס יש שאיפה למשחקים כבדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). קונה ככל הנראה 2K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום ג…

• 15 תגובות
    • 3.5k צפיות
  12. אהלן תודה מראש לכל העוזרים! . מה התקציב המקסימאלי?5K-7K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?עדיף לחסוך כמובן לא על חשבון ביצועים/איכות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?10 אחוז 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ADOBE PREMIER וגם בתוכנת AVID לפרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?אפשר עם ואפשר בלי 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר…

• 7 תגובות
    • 3.5k צפיות
  13. שלום ברשותנו מחשב מבוסס אינטל שנבנה לפני כ-3 שנים על בסיס XP והגיע הזמן לשדרג. אני מעוניין בהצעות רלוונטיות למערכת שתתאים בעיקר לעריכת סאונד ומעט לעבודת עריכה של תמונות/וידאו. אין לי צורך בכרטיס מסך חיצוני, לא במסך ולא במערכת הפעלה כמו כן אני לא צריך דיסקים קשיחים פנימיים. חשוב מאוד שהמארז יהיה שקט. חשוב מאוד חיבור FW ברשותי כרטיס קול מבוסס FW ואני מעוניין/רצוי FW של Texas Instruments זה יכול להיות מבוסס AMD (שיש לי איתם ניסיון טוב מהעבר) או אינטל המחשב לא ישמש למשחקים עיקר התוכנות שיותקנו בו יהיו כלי Vsti מהדגמים המתקדמים כ-Omnispher וכדומה. התקציב שאני מעוניין לנוע סביבו הוא כ- 2000-2500 ש"ח ואני מקווה שזה ריאלי. תודה מראש לכל התייחסות

• 15 תגובות
    • 3.5k צפיות
  14. Started by g1zey,

אני רושם את ההודעה הזאת בשביל חבר שלי . היעוד הוא משחקים נטו ואין כוונה לעשות בו שום אוברקלוק . תודה מראש :>

• 53 תגובות
    • 3.5k צפיות
  15. Started by aviad13,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2400 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כמו dota, raiderz, לא משחקים כבדים מדי. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) 1024x768 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עד כמה שאפשר בכסף 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)…

• 13 תגובות
    • 3.5k צפיות
  16. Started by NSD,

אנשים אני צריך המלצה למפרט למשחקים כבדים (סטייל אובליביון) שאני הולך לקנות אחרי שהקטיושות יפסיקו לעוף לי מעל הראש אין לי יותר מדי ידע בחומרה אז אני משאיר לכם את העבודה....אפשר לחרוג אבל לא בהגזמה. אגב אם מישהו יכול להפנות אותי לחנות שלא עובדת רק באינטרנט בסביבות הקריות אני יודה לו מאד.

• 63 תגובות
    • 3.5k צפיות
  17. Started by liores12,

שלום! אני מחפש מחשב חדש לקניה, שתכליתו הוא נכון לעכשיו משחקים,לא גיימרים,אבל שיחזיק את המשחקים העכשוויים ושיהיה בטווח של ה3-4 שנים קדימה. הרכבתי מחשב בKSP ורציתי לדעת מה דעתכם: http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=KSP03&cat=155 אשמח לשינויים,ביקורות,תגובות... נ.ב - יש לי עד 2000 ש"ח.

• 42 תגובות
    • 3.5k צפיות
  18. Started by נתנאל1236,

שלום אני רוצה לקנות מחשב נייד ללימודים באוניברסיטה ולעבודה. אין לי דרישות מיוחדות, בעיקר אופיס ואינטרנט. בעבר היה לי אסוס 1101ha שהיה ממש עגלה, אני רוצה משהו שיעבוד חלק, שהסוללה תחזיק הרבה וזהו. מעדיף מסך קטן מהרגיל, 13-14 אינץ'. התקציב לא מוגדר, אבל היות והצרכים שלי די בסיסיים אני מעדיף לא להוציא הרבה בשביל תכונות שאני לא צריך אלא לשמור את הכסף לדברים טובים יותר. חשבתי על כמה דגמים, הייתי שמח לקבל את עצתכם 1) jumper ezbook 3http://m.gearbest.com/laptops/pp_607750.html 2) chuwi lapbook 14.1http://m.gearbest.com/laptops/pp_602696.html ; 3) lenovo ThinkPad e31-80https://www.wisebuy.co.il/product.aspx?category=c-... 4) xiaomi air 13…

• 13 תגובות
    • 3.5k צפיות
  19. Started by rlsf,

שלום, הציעו לי את המחשב הזה ב 2000 ש"ח, האם כדאי: מעבד amd ryzen 5 3600x לוח אם gigabyte x570 gaming x זכרון 32ram כרטיס מסך radeon rx 580 ויינדוס 11 פרו 2 כונני ssd כל אחד 1 טרה ספק כח corsair vs550 קירור נוזלי למעבד

20. Started by MadManiii,

היי, ברצוני לשדרג את המחשב הנייד, כאשר הפרמטר הראשון שלי בבחירת המחשב הוא תקופת אחריות. אני צריך אחריות באורך 3 שנים עם איסוף והחזרה מהבית. בתקציב שלי, סביבות ה 3,000 שקל, ממה שראיתי ישנם שלושה חברות אשר מציעות אחריות כזו. HP LENOVO ASUS איזה חברה לדעתכם נותנת שירות הכי טוב, יעיל ושלא עושים בעיות או מנסים להתחמק מאחריות?

• 9 תגובות
    • 3.4k צפיות
  21. Started by milgy,

שלום ברצוני להרכיב מחשב HTPC שיהיה בעל צריכת הספק נמוכה, ויריץ בקלות תכני HD אני מתלבט כבר המון זמן על המעבד ולוח האם שעלי לרכוש, אין לי עדיפות מסויימת AMD או INTEL ואין לי בעיה לעשות שימוש בכ.מסך מובנה (יציאת DVI או HDMI בלוח האם) התקציב נמוך ביותר 1000-1500 ש"ח. ייעשה שימוש בWINDOWS 7 אשמח לשמוע הצעות תודה שי

• 16 תגובות
    • 3.4k צפיות
  22. להלן דרישות נוספות, מדובר במתנה לאישתי, הדרישות הקריטיות הן: 1. משקל עד 1.5 ק"ג (3.3lb). כולל הסוללה. 2. מסך - חייב להיות מאט. עדיף פאנל IPS (אני יודע שיש אולי שלושה כאלה בשוק שהם לא אפל). אבל אם כבר פאנל TN, אז עדיף עם בהירות טובה וקונטרסט סטאטי מעל 500:1. 3. מעבד i5 (סנדי או אייבי). 4. זכרון: 4 ג"ב. עדיף עם אפשרות הרחבה ליותר (6 או 8 ג"ב). 5. נפח אחסון: SSD 128gb אמור להספיק. אם לא, אפשר גם HHD מעל 500GB אבל מעדיף שלא. בהקשר הזה ראיתי שיש כוננים היברידיים כדוגמת 500gb+32gb MLC ב-VAIO. מישהו ניסה וראה כי טוב? 6. חיבורים: VGA, HDMI/DP, שלושה USB (לא חייב 3.0), חיבור LAN, יציאת אוזניות, כניסה לכרטיסי SD. עדיף שהחיבורים יהיו בגדלים הסטנדרטיים ולא מיני + מתאם. 7. מקל…

• 34 תגובות
    • 3.4k צפיות
  23. שלום לכולם אני מחפש מחשב נייד שיתפקד טוב ולא יקרטע בתוכנות פלאש, פריימייר, פוטושופ. עיקר התוכנות שאני משתמש בהם והכי חשובים לי. * מטרות המחשב: סרטוני אנימציה, עריכה בפרימייר, עיצוב ואיור דיגיטלי * גודל המסך? 15.6 מאט * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? שלא יהיה כבד מדי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) 3-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? USB3 לפחות 2 יציאות * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSHD/SSD לווינדוס נראה לי שgb128 יספיק. ו1 TERA למשני. * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * הא…

• 6 תגובות
    • 3.4k צפיות
  24. הרכבתי מחשב דיי טוב לדעתי והיתי רוצה את דעתכם. Dragon AX-01SLD Aluminum Case Silver + חלון +3 מאווררים Intel P4 2.4 256 samung ddr לוח אם P4S533 Audio ASUS ספקANTEC 380v השמח לשמוע תגובות תודה.(כל שאר הרכבים כבר יש לי לכן אני מתלבת בקשר לחלק הזה של המחשב.)

• 15 תגובות
    • 3.4k צפיות
  25. שלום ברצוני לשתף אתכם במקרה המצער שלי, ואולי למצוא אנשים במצב דומה שרוצים להצטרף לתביעה ייצוגית: לפני שבוע לפתע התקלקל הנייד שלי (HP Pavilion dv2500t). התצוגה על המסך חולקה ל-6 מסכים קטנים וזהים, והתמלאה בפסים אופקיים מרצדים. לא ניתן לעבוד יותר עם המחשב, ולא ניתן לחבר אותו למסך חיצוני. המחשב הוא בן שנה וחצי, ונמצא מחוץ לשנת האחריות. ניגשתי למעבדה שתיקנתי בה פעם מחשב נייד, ואמרו לי שחייבים להחליף את כל לוח האם, בגלל קריסה של כרטיס המסך (NVIDIA 8400M GA). עוד אמרו לי, שזו בעיה "גנטית" של פגם בייצור של כל כרטיסי המסך מהסדרות 8400M ו-8600M, ואולי כדאי לפנות ל-HP ישראל ולנסות לשכנע אותם לקחת אחריות על העניין. התחלתי לחקור קצת את הנושא. כיצד לפתע קורס כרטיס המסך, כאשר תחזקתי את…

• 12 תגובות
    • 3.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים