ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? [glow=red,2,300]לא במחיר אמינות ושקט ללא פשרות.[/glow] במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?ניתן . 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).יעבוד אינטנסיבית על ידי הרבה תלמידים. ש[glow=red,2,300]ימוש רב על ידי מגמת רדיו. עובדים המון עם תוכנת auda city , תוכנות שידור פשוטות וממירי אודיו למינהם. פרוייקטים כבדים יחסית לקבצי סאונד.[/glow] ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מ…
-
- 31 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
הנה שני מפרטים שקיבלתי מtms וiqpc הם לא כוללים מעבד כי השגתי אותו מראש בזול i7 2700k אז המחיר הכולל של המחשב ללא המעבד הוא 4700-4800 מקסימום. המחשב הוא בשביל להריץ משחקים כמו bf3 באיכות טובה(רזולוציה 1080 על 1920) וגם בשביל משחקים בעתיד,רמת שקט 6-7,אני לא רוצה oc. הנה המפרטים: tms: [table][tr][td]לוח אם[/td][td]Biostar TZ68A+ for socket 1155 Sata 3 + USB 3 - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][td] 1[/td][td] ₪314[/td][/tr][tr][td]מארז[/td][td]Lancool Midi Tower PC-K57B Black - יציאה USB3 קידמית בקניית מחשב חדש[/td][td] 1[/td][td] ₪349[/td][/tr][tr][td]ספק כוח[/td][td]FSP Aurum 700W Gold 90+[/td][td] 1[/td][td] ₪613[/td][/tr][tr][td]זיכרון[/td][td]Micron Rendition 4GB DDR3 -1333[/td…
-
- 39 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום, אני קונה מחשב חדש. התייעצתי לפני כחודשיים אבל בינתיים נסעתי וחזרתי ואני לא בטוח מה התחדש. הנה הפרטים: אני מנסה להרכיב מפרט מאוזן עם יחס עלות/תועלת גבוה ואופק שדרוג מקסימלי. שימושים: משרדיים 'כבדים' (Matlab, ArcGIS, עיבוד תמונה בפוטושופ כולל פילטרים מורכבים, עיצוב ב-Indesign), צפייה בסרטי HD וקצת עריכת וידאו ביתית ב-HD. לא משחק משחקים. תקציב: 3500 עד 4000 ש"ח (המרווח לאפשרויות הטומנות בחובן שיפור משמעותי) אוברקלוק: מתוכנן, לא היסטרי לשבירת שיאים, אלא כדי להפוך מעבד תקציבי למעבד קרנף. שקט: 8 מתוך 10 (אפילו 8.5) ציוד היקפי דרוש: רק מקלדת, ואם מישהו יכול להמליץ על כרטיס WIFI - גם טוב. מערכת הפעלה: תותקן Win 7, יש לי כבר ציוד קיים: מסך 22", עכבר, רמקולים הרכבתי את המפרט …
-
- 51 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
טוב, אז הנה מה שאני מתכוון לקנות בעוד 3 שבועות (כשיגמרו המבחנים באוניברסיטה): CPU: P4 2.4B - 1230 M.BOARD: ABIT SA7 sb lan ata133 - 495 MEMORY: 256MB DDR (333) Kingston - 450 VGA CARD: MSI GF 4 Ti4200 128MB+TV+DVI - 1090 HARD DISK: WESTERN DIGITAL 80 GB 7200 ATA-100 (8MB) - 660 FLOPPY: SONY - 55 DVD-ROM: MSI X16 (BOX) - 225 MODEM: Conexant 56K v92 PCI - 70 CASE: ATX MIDI 400W - 165 KEYBOARD: 2/3 Lang - 30 MOUSE: MOUSE PS2 + roll - 20 SPEAKERS 400 W - 30 Total price: 4520 אשמח לשמוע תגובות/הצעות, עדיף במסגרת התקציב(4500)...
-
- 18 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
אחיין שלי רוצה לקנות מחשב באיזור 4000 5000, רוצה לשחק פורטנייט, gta6, פיפא, קצת עריכה לבית ספר, הבעיה שהוא צריך מחשב, מסך, מקלדת, רמקולים, כיסא, שולחן המליצו לי להתייעץ פה
-
- 0 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
טוב אז ככה בשעה טובה התחדשתי במחשב חדש , מאוד מרוצה ממנו אם כי הוא קצת כבד. ממה שהתרשמתי ממנו ב3 ימים שהוא אצלי , הוא שהמאוורר שלו , גם שאין כל מאמץ על המחשב (בין אם המחשב דלוק במצב סטטי או גלישה באינטרנט) הוא שהמאוורר שלו בהתחלה כמעט לא עושה רעש , ואז אחרי כמה דקות הוא עובד 100% ל30 שניות , ואז נהיה חרישי שוב . ממש שבדקתי באינטרנט מדובר בתופעה ידועה של הסדרה הזו , והבעיה היא שאין ממש דרך לטפל בה. פתרון מעשי שראיתי היה עדכון הביוס לA10 מA9 , אך נראה שעדיין הבעיה לא נפתרה . SPEED FAN לא משפיע על המאוורר והוא לא יכול לנטר אותו מישהו גם מכיר את התופעה ואולי מכיר את הפתרון לה ? תודה
-
- 13 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
אז אחרי הרבה דיונים ושאלות הנה המפרט שבניתי לעצמי. עיקר מטרותיו של המחשב הן עיבוד גרפי (2D). גם משחקים פה ושם בשביל ההנאה. המפרט הורכב מSkypc (בדיוק השבת הם החליטו להעלות מחירים.... אוו..ףףף.!!!): לוח אם GIGABYTE GA-965P-S3 - ¤790.00 ¤790.00 מעבד Intel Core 2 Duo E6400 Box - ¤1,251.00 ¤1,251.00 זכרון G.Skill DDR2 2048MB 800Mhz CL4 - ¤1,506.00 ¤1,506.00 כרטיס מסך LEADTEK WinFast PX7600GT TDH 256MB - ¤841.00 ¤841.00 ספק כח Enermax Liberty 400W - ¤465.00 ¤465.00 מארז GigaByte 3D AURORA ATX - ¤694.00 * צבע שחור ¤694.00 דיסק קשיח Westren Digital WD2500KS 250GB - ¤418.00 ¤418.00 סך הכל : ¤5,965.00 + גוף קירור למעבד של SCYTHE NINJA PLUS מחיר 245 ש"ח ב…
-
- 31 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום! אני מעוניין לקנות חלקים (מעבד(של אינטל), לוח אם, זכרון, כרטיס מסך, דיסק קשיח, מארז, ספק כח) עד 6000 ש"ח ללא מסך. אשמח לקבל הצעות ואם אפשר שמות של חנויות מומלצות. המחשב מיועד למשחקים (בעיקר) אינטרנט ותכנות. תודה !!!
-
- 26 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
אשמח לקבל חוות דעתכם לגבי המפרט הבא, המיועד לגיימר כבד, כאשר המטרה היא לרכוב מחשב שיחזיק גם את המשחקים שיצאו בשנה/שנתיים/שלוש הקרובים, ולא משהו זמני, שלא יוכל להריץ משחק כבד שיצא בעוד שנה, נניח. התקציב יכול לנוע בין 5K ש"ח ל 8K ש"ח. בין השאר, אשמח לקבל התייחסות גם לנקודות הבאות : 1. ההפרש במחיר ה Q9550 ל Q6600 הוא משמעותי, האם כדאי להשקיע ב Q9550 ? (אני מניח שכן, דעתכם ?) 2. לוח האם אינו מהיקרים במיוחד, האם הוא מספק ? 3. בהנחה ואעבוד במערכת הפעלה 64 ביט, האם יש טעם לרכוש כעת יותר מ 4 ג'יגה זכרון ? (אני מניח שלא, דעתכם ?) 4. התייחסותכם באופן ספציפי לכרטיס המסך, והחלופות האפשריות (אל מול העלויות כמובן) 5. המארז מקבל ביקורות מעולות, אך האם אינו יקר משמעותית לעומת …
-
- 47 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
אהלן חברים. אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי ללימודים, לסרטים ואולי קצת גיימינג אם יהיה אפשר(PUBG, Football manager) גודל ומשקל לא כזה משנה לי. התקציב הוא עד 3000-3200. ראיתי את המחשב הזה שהיה נראה לי נחמד: https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=984677 תודה מראש לעוזרים:)
-
- 17 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
היי, אני מתחיל ללמוד באוקטובר מדמ"ח, מחפש המלצה ללפטופ. בעקרון אלה הדגמים שנראים לי - אשמח לחוו"ד. [h=1]HP ProBook 430 G2 L3Q50ES - http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=902303[/h][h=1]Asus X302LJ-R4004H - http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=898534[/h][h=1]Dell Vostro 5480 VM-RD33-8935 - http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=901200[/h] מצרף גם את הפורמט הקבוע על מנת שתוכלו להציע גם אתם. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) סטודנט למדמ"ח – אופיס, אינטרנט, IDEים, youtube, כמובן שאשמח להשתמש בו גם בשעות הפנאי, לא צריך לתמוך במשחקים משום שאיני משחק אבל סרטים (האמת בע…
-
- 8 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום. מתכנן בניית מחשב שלם חדש. כרגע לא גיימר ולא תוכנות סופר כבדות אבל מוכן להשקיע גם אם זה קצת יותר מהצרכים שלי. חשובים לי מהירות מרבית ושקט עבודה. בבנצ'ים שראיתי ה 5800 ברוב המקרים מהיר יותר מהאינטל. הסיבה שאני מתלבט היא שה 5800 עם הספק 105 וואט וה 11700 הרגיל 65 וואט. ה 11700k וואט 125). החשש שלי שהספק גבוה יותר ייצור יותר חום, מה שיגרום צורך ביותר קירור= יותר רעש. לא ברור לי אם הספק בסיסי גבוה יותר בהכרח יוצר יותר חום או שזה תלוי בעומס על המחשב. תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 20 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
פריט שם מחירב$ מעבד P4 2.8 Dual 820 64 bit 2 Mb 289$ לוח אם IntelD945PVS Rio Vista 152$ כונן DVD LITON DVD X16 DL 49$ דיסק קשיח WD 80 GB 7200 SATA 69$ זכרונות DDR 2 512 MB 533MHZ SAMSUNG 64X2=128$ כרטיס מסך Leadtek PX 6600 256 MB 129$ מארז Tower ATX 775 45$ סה"כ 861$ מחיר בשקלים כולל מע"מ 4744 לא הוספתי עכבר מקלדת רמקולים ומסך, כי זה לא ממש עקרוני לי כרגע. חשוב לי שהמחשב יעבוד מהר וחלק. תודה מראש
-
- 37 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
אספתי מטבעות והתייאשתי מלכרות. הגיע הזמן לגיימינג. אשמח לדעתכם\ייעוץ במסגרת התקציב לחלקים שישלימו את מה שיש. מעבד כנראה לא יספיק להחזיק CF של שני 280X. וגם קירור הסטוק לא בדיוק סטייט אופ דה ארט. כמו כן ארצה SSD בנפח הכי גדול במסגרת התקציב...המהירות פחות חשובה. ומארז (שום חשיבות לרעש). אין הגבלה לכל חנות בארץ שעושה משלוחים (ההרכבה אעשה בעצמי). החלקים שכבר יש: ספק כח: ZALMAN - ZM850-HP+ SILVER מעבד: PENTIUM - G3220 זכרון: HYNIX 2GB - PC3L-12800U-11-12-C1 כפול 2 כרטיסי מסך: SAPPHIRE - DUAL-X R9 280X כפול 2 לוח: GIGABYTE - GA-H87-HD3 - SOCKET 1150 תודה מראש.
-
- 24 תגובות
- 3.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, לפני שבוע - שבועיים התנהל כאן דיון האם אפשר להחזיר מחשב נייד לאחר שנפתח בגלל חוסר שביעות רצון ממנו. המסקנה שהגענו אליו הייתה שאם מזמינים דרך האינטרנט, אפשר תוך 14 יום עם תשלום של 5% או עד 100 שקל. מסקנה זו הוכחה בדרכים שונות כמו למשל מכאן: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4595787,00.html אני רוצה לקנות נייד חדש, התקשרתי ל-2 חנויות שנראות רציניות, ביניהם אחת שהייתה ב"קנייה נכונה" בזאפ. את שניהם שאלתי האם אפשר להחזיר אם לא אהיה מרוצה, ושניהם אמרו לי בניסוחים כאלו ואחרים שלא. אחד אמר שאפשר בניכיון של 30%, ואחד אמר שפשוט אי אפשר. מה זה אומר? או שהם לא מודעים לחוק בכלל. או שהם כן מודעים אך הם חושב…
-
- 2 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
אני אתחיל מזה שחשבתי לקנות מחשב חדש בעוד כמה שבועות אך ראיתי את המבצע על GTX570 של Gigabyte וחשבתי שאולי שווה ללכת על זה 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? איך שיצא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (כמו כן המחשב גם ישמש לקריאה ולימודים אך לא צריך להתפשר לכיוון הזה מכיוון שיקנה נייד במידת הצורך) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים שיצאו (Crysis 2 וכו') -מהי הרזולוצי…
-
- 34 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום, יש לי לפטופ מהסוג הזה מזה שני וחצי לאחרונה הוא עושה לי בעיות בכניסה למצב שינה - או שהיא איטית או שהוא לא נכנס בכלל ואני נאלץ לכבות אותו בכח ולפעמים הוא לא מתעורר או נדרש לו זמן ארוך כדי להתעורר. לאחרונה כשאני מדליק אותו הוא פשוט נתקע על הלוגו של לנובו מבלי להראות סימנים של טעינה של ה-Windows, לפעמים כיבוי והדלקה פותר את זה. אשמח לעזרה בתודה מראש
-
- 10 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
אני צלם ועורך. מחפש מחשב נייד חדש. מצאתי שני ניידים והבנתי שהם עשויים להיות בעיתיים. האחד Dell XPS 15, אך הבנתי שלא חסרים לו בעיות בעקבות Quality control מאוד ירוד. בעיות של Backlight bleeding, Ghosting, Coil whine, crackling speakers, ובנוסף הבנתי אף שחלק מהמחשבים שיוצרו, פשוט לא יושבים כמו שצריך על השולחן. השני Macbook Pro החדש. שלפי הבנתי והבדיקות שעשיתי, המחשב החדש מראה ביצועים הרבה יותר פחותים מהדגמים הקודמים שלו. וכמובן, זה מעבר למערכת הפעלה אחרת שלא מפריעה לי אם המחשב היה נותן את העבודה. אני צריך מחשב מהיר, אמין, שנותן ביצועים טובים ואמינים. וללא בעיות אקוטיות סטייל ה Dell XPS 15. אני צריך מעבד I7 Quad core 32RAM 1GB SSD …
-
- 19 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
היי, דרוש מפרט המשתמש בעיקר לעבודות תיכנות חשוב שמחשב יוכל לעמוד בעומס של המון דברים פתוחים ופועלים במקביל. אם אפשר לשלב כרטיס מסך נחמד, זה יהיה טוב. 1. מה התקציב המקסימאלי?7.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם אפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תיכנות, פרנסה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד ה…
-
- 21 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב? כן ב) עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? המחשב ילווה אותי במהלך הלימודים ולפחות עד משרת התכנות הראשונה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא רלוונטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עדיפות ללא מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? חנות בת"א או ירושלים 9. מתי מתוכננת …
-
- 20 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שישמש בעיקר לפיתוח תוכנה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח תוכנה - דרוש כח עיבוד (עבודה עם הרבה תוכנות בו זמנית), פחות דגש על גראפיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Jetbrains Pycharm, Visual Studio, Google Chrome Developers Mode, MySQL Workbench וכו' ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזו…
-
- 2 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב נייד. איך הדגם הזה? Dell inspiron 13 700 7347 ב-4500 שקלים: http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=3225 הדרישות: *תקציב: 4500 * מטרות המחשב? צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט, אופיס * גודל המסך? 13.3/14 אינץ' * רזולוציית המסך? 1920x1080 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא במיוחד * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) מינימום 500GB * כונן אופטי? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) מסך מגע
-
- 1 תגובה
- 3.8k צפיות
-
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא 5K, ניתן לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, מכונות וירטואליות, וגיימינג פשוט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורי…
-
- 17 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
הוא מבקש להכניס את ה credentials על מנת לוודא את הזהות שלי רק שאין לי מושג מה זו הסיסמא הזו מחשב E6400 עם זה משנה משהו
-
- 7 תגובות
- 3.8k צפיות
-