עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום.. צהריים טובים. אני בונה עכשיו מערכת I7 והתכנון הוא לעבוד עם שני מערכי RAID, אחד RAID-0 של שני כונני SSD למערכת ועוד אחד של 3-4 כונני HDD גם כן ב RAID-0 למידע. הלוח שאני רוצה בגדול זה ASUS P6T Deluxe V2 http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=iRlP8RG9han6saZx&templete=2 אם צריך להוסיף עוד בקר אשמח לקבל המלצות.. ובכלל לשמוע את דעתכם על הרעיון. תודה רבה ושבת שלום. מתן.

• 6 תגובות
    • 803 צפיות
  2. 1) אני מוכר את הCRW2100E שלי לחבר שלי ב150 שקל. מי מאיתנו יוצא פראייר (אם בכלל)? 2) ברצוני לקנות צורב חדש, 48x12x48. יש כ"כ הרבה חברות.. בבקשה, אל תמליצו לי על כלום. רק תתנו לי קישורים להשוואות בין הצורבים הטובים ביותר בשוק כיום. סבבה? כי כל מה שאני מחפש זה הוכחות על השטח. אני רואה אנשים מרוצים מצורבים של Yamaha, LG, Teac, LiteOn, והרשימה עוד ארוכה.. אבל אני רוצה לקחת את הצורב הטוב ביותר בתקציב שלי. אתם יודעים, סביבות הצורבים של ה400שקל. בתודה מראשש!! DB ! עריכה- בקשר לסעיף מספר2.. חיפשתי ומצאתי כמה, אך זה לא מספיק לי. אני רוצה עוד בבקשה.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. נכון שזה מפתיע? לא.. סיגייט סקאזי אלו דיסקים לא מדהימים בכלל... מדובר על דיסקים חדשים צ'יטה, 9G, שעלו המון כסף. הבעיה היא לא בבקר, לא בכלום, רק בשני הדיסקים, שיוצרו ביוני 2001 ע"פ החותמת. אז, אמינים מאוד?...

• 19 תגובות
    • 3.4k צפיות
  4. Started by integral,

http://www.cdfreaks.com/news/12828

• 8 תגובות
    • 896 צפיות
  5. http://us.lge.com/AboutUs.do?myAction=detail&boardType=press&forwardPage=pressdetail&categoryId=0000000002&seq=255

• 2 תגובות
    • 742 צפיות
  6. יש לי במחשב שני צורבי IDE על אותו כבל מסטר וסלייב עובדים חלק.אני רוצה לדעת איך אפשר להגדיר להם שכל אחד מהם יצרוב צריבה שונה בו זמנית כלומר שניהם יעשו עבודה כפולה.הגדרתי בתוכנת צריבה נרו 6.6 את המולטי (הוי בתוכנה עצמה בלשונית) השאלה אם צריך עוד משהו? האם פשוט פותחים צריבה ופשוט בוחרים כל פעם צורב אחר?? כלומר 2 צריבות ופעם בוחרים את הראשון ופעם את השני? יש לי מחשב יחסית חזק עם 3 גיגה זיכרון ומעבד דואלי תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by ophir555,

יש לי מחשב ובו צורב 4550 NEC קיבלתי כונן נוסף של החברה 3550 האם יש טעם להרכיב את הצורב הנוסף באותו מחשב (לדוגמא, לחסוך זמן בהעתקה ישירה מכונן לכונן לא דרך ההארד דיסק) או פשוט לתת אותו מתנה

• 1 תגובה
    • 747 צפיות
  8. Started by avidan28,

שלום אני מעוניין לדעת האם אפשר לצרוב בו זמנית בשני צורבים אם באותה תוכנה נרו או באלכוהול 120 אחוז יחד איתה. כלומר יהיו 2 צורבים שבאותו זמן יצרבו 2 צריבות.אני יודע שזה מעמיס על המחשב אבל זה לא מזיז למחשב שלי ממש.

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by i-kramba,

1. מה אתם אומרים על הכונן של LG LG GH22LS40 ואני מדבר בעיקר על התמיכה שלו בטכנולוגית light scribe http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4073&CatCode=402 איפה אפשר לקנות כונן במחיר סביר שתומך בכונן light scribe בצפון הארץ-מישור החוף ? 2.אני רוצה לקנות דיסק קשיח טרה או חצי איך אני אדע אם הוא יתאים לי למחשב ?

• 3 תגובות
    • 674 צפיות
  10. מזה כמה ימים בזמן עבודה עלו לי כמה שגיאות לגבי איזה DLL - לא זוכר מה. לא ממש הפריע לעבודה. היום עשיתי RESTART למערכת ההפעלה (XP PRO 32BIT) ובעליה הוא התחיל לעשות CHKDISK ל-DISK1 משום מה. לאחר הודעה של שניה וחצי שהוא תיקן משהו XP עלה אבל ללא הדיסק (דיסק E - נפרד ממערכת ההפעלה). לחצן ימני על MyComuter==>Manage העלה לי את הדיאלוג המצורף למטה, בבקשה לאתחל את הדיסק. לפני שאני מאשר: 1. מה הנזק האפשרי? אמור להיות מגובה הכל, אבל לא בא לי להתעסק עם זה אם לא צריך. 2. מה יכול להיות הגורם? תודה. [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by DBMyself,

שלום, יש לי במחשב כונן C וכונן D. כשכונן C מכיל את המערכת הפעלה ותוכנות שאני מתקין ו-D מכיל פשוט קבצים אני רוצה ליצור Image רק של כונן C, כך שבמקרה שארצה אוכל פשוט לזרוק את הImage וזה ישפיע רק על כונן C וישאיר את כונן D כמו שהוא היה. האם ניתן לעשות זאת? אני משתמש בTrueImage של Acronis.

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. אני רואה שאני לא היחיד שמתעניין בכונני ssd, לכן אני חושב שראוי שיהיה דיון מסודר על הצדדים החיוביים ועל הצדדים השליליים של הכוננים הנ"ל. אז הגיע הזמן שכל אחד "ישפוך" את המידע הידוע לו על כונני הSSD חסרונות ויתרונות. נא לא לרשום מידע שאתם אינו בטוחים בו, וגם לא בניסוחים של "נראה לי" וכו'. תודה מראש ערן.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by was950,

שלום רציתי לשאול אותכם אם מישהו יכול לעזור לי אני רוצה לקנות כמויות אם מישהו יש לו מחיר טוב בשבילי נא להציע זו דוגמא למה שאני רוצה לקנות http://www.lira.co.il/site/viewProduct.php?pid=84&cat=128

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  14. Started by num1000,

היי, הצורב (SONY DVD RW DW) לא קרא את הדיסק, הדיסק נראה מצויין, בלי שריטות. ניסיתי שוב ושוב, כל פעם מכניס ומוציא את הדיסק, בודק אולי הוא לא יושב טוב וכו'... ואז נשבר לי לנסות והוצאתי את הדיסק - על הדיסק הופיעו שרידי חומר לא מזוהה, בהתחלה זה נראה כמו סדקים, שיוצאים ממרכז הדיסק, אבל אחרי השוק הראושני שלי נגעתי בהם והם כמו גומי, או... סיליקון קשה, הם נמרחים משהו. משהו יודע מה הולך לי בצורב, אני מפחד להכניס דיסק אחר לשם והדיסק עם החומר הזה עליו חשוב לי. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 486 צפיות
  15. Started by Asspen,

שלום! יש לי דיסק של מקסטור מהסדרה D740X מדגם 6L080J4 (זה ה- 80 ג'יגה). הרד דיסק מאוד מהיר ושקט, הבעיה היא שלא מזמן המחשב שלי חטף מכת חשמל והכל ניצלה!! אני יודע שכנראה נשרפו רק הצ'יפים שעל הדיסק, כלומר הבקר. כל שאר המידע, המנוע והפלטות שלמים. שאלתי פה ושם ואמרו לי שאפשר לפרק את הבקר ולשים אחר - זה אפילו לא כרוך בלפתוח את ההרד-דיסק ככה שעדין יש עליו אחריות. השאלה היא אם מישהו עשה את זה כבר ואם למישהו יש מושג איפה אני משיג בקר חדש כדי להציל את המידע שיש לי על הדיסק הזה... אם למישהו יש הרדדיסק מיותר כזה או יודע אולי איפה משיגים חדש (אין בשום חנות במלאי - בדקתי) או אפילו מישהו שמעוניין למכור לי את שלו בתור פתרון אני אשמח. אני מוכן לשלם מחיר של דיסק חדש.... שלח הודעה בפרטי ונד…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by R_G,

היי לכולם כמה שאלות מתוך התעניינות התגלגל אלי HD די ישן.. אין לו שום ערך מבחינתי, אבל רציתי לחבר אותו ולראות מה יש שם המחשב שלי עצמו יחסית חדש.. טוב, אז ה-HD שלי (נקרא לו "החדש") מחובר בחיבור רגיל (SATA?) ואת הישן (נקרא לו "הישן") חיברתי בחיבור הישן שלו (IDE? הכבל העבה), חיברתי את הישן גם כן לספק והפעלתי את המחשב.. ה-HD הישן עושה רעש של עובד, הווינדוס עולה, וכותב לי שהוא מזהה כונן חדש.. אבל לא ראיתי אותו בשום מקום.. 1. למה לא ראיתי אותו בעצם? טוב, סגרתי את המחשב, נכנסתי לביוס - הוא מופיע שם. טוב.. אמרתי ננסה גישה אחרת - הגדרתי את המחשב שיעלה את ה-HD הישן ראשון.. המחשב עלה, עלה המסך של הווינדוס שעל הHD הישן.. אבל בפועל עלה הווינדוס 7 וה-HD החדש, ושוב לא רואה את ה-HD הישן..…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by Torian,

שלום, ראיתי באתר איבורי את המוצר הבא: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8885 הוא נקרא My Ditto ואמור לאפשר גיבוי לכל המחשבים ברשת בבית וגם גישה לקבצים מכל מקום, אפשר להכניס אליו עד 2 דיסקים קשיחים, ממבט ראשון זה נראה כמו מוצר טוב, בעל שרידות טובה לחומר שעלו (2 דיסקים) השאלה אם מישהוא מכיר את המוצר והממשק שלו? מעניין מאוד, אשמח אם מישהוא יכול לשפוך עוד אור על המוצר הזה

• 0 תגובות
    • 2.6k צפיות
  18. Started by arpa,

אני מעוניין לרכוש שרת NAS, עוד לא ברור לי איזה בדיוק (יש המלצות?), אני מעוניין לחבר אליו 2x2TB עם סרטים וסדרות. הרשת שלי בבית מחוברת עם Power adapters שהם הרבה יותר אמינים ומהירים מ WIFI, אבל חשוב לי להבין אם זה יאפשר לי להזרים את הסרטי FHD למחשבים בבית.. יש למישהו ניסיון עם זה? תודה.

• 1 תגובה
    • 983 צפיות
  19. Started by ido1526,

לאחרונה נהרס לי מחשב ישן שבו השתמשתי לשיתוף הטונרטים (גשר דרומי הרוס) וחשבתי על לקנות מחשב אבל זה עסק יקר ואז קראתי על שרתי NAS שהם הרבה יותר זולים וזוללים פחות חשמל דבר שיעזור לי מאוד וקראתי שזה יכול לבצע פעולות האם שרת NAS יתאים לטורנטים אני משתמש בטונרט בכמויות די גדולות ככה שאני קודם בודק כדי לא לקנות סתם

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by iMeash,

אהלן, אני מעוניין לעשות פרוייקט קטן ולהקים שרת NAS שירוץ על raspberry pi. בין היתר אני מיעד לו אחסון של קבצים שיהיה ניתן לגשת אליהם כל הזמן ומכל מקום (תמונות סרטונים וכדומה). השימוש העיקרי יהיה הורדה של סרטים וצפייה בהם בעזרת קודי בחדרים אחרים בבית או אפילו מהנייד כשאני לא בבית. השאלות שלי לפני שאני ניגש לעניין: 1. איזה דגם מומלץ וכמה RAM אני אצטרך? (חשבתי על דגם 4 עם זיכרון של 2/4GB) 2. האם מישהו התנסה ויכול להגיד האם מהירות אינטרנט סיבים של 300 מגה תספיק בשביל הצרכים האלה? 3. איזה אחסון הכי מומלץ בשביל השימושים האלה (usb, כרטיס זיכרון, ssd חיצוני 🤷🏼‍♂️)?

21. Started by Tormented,

שלום לכולם, ברצוני לשתף אותכם בתהליך הבניה של שרת DATA שבניתי, נתחיל... הדברים המרכזיים שרציתי בשרת: 1. זול (יחסית). 2. קיבולת גדולה. 3. יכולת הרחבת קיבולת בצורה פשוטה. 4.הרכבה מחלקים נגישים. שלב א' בחירת כרטיס RAID הדבר הראשון הכי חשוב זה הכרטיס5 RAID , בהתחלה רציתי משהו עם 8 דיסקים קשיחים, שני הכרטיסים שהתאימו היו: http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=11594 בקר HIGHPOINT ל 8 DRIVES אבל PCI-X (כנראה תומך בPCI) השני:http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=11590 של PROMISE אותו הדבר גם המחיר זהה (שניהם 1650 ש"ח) הבעייה עם הכרטיסים הללו היא ששניהם PCI-X שנמצא לרוב בלוחות של שרתים ותחנות עבודה, מה שאומר שזה לא זול,באתר כתוב שהם תומכים בPCI …

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by codudi,

האם למישהו נסיון עם שרת האחסון הנ"ל? מבוסס על תצורת NAS. אני מעוניין לדעת באיזה מהירויות ניתן לשמור עליו קבצים תודה

• 0 תגובות
    • 557 צפיות
  23. Started by iMeash,

אהלן, אני מעוניין לקנות שרת ביתי. העניין הוא כזה, כיום אני מוריד טורנטים בעזרת שרת שנמצא בענן (משלם עליו כל חודש כ - 20 ש"ח) וצופה דרך קודי במכשירים אחרים ישירות מהענן. אני מנסה למצוא פתרון זול יותר וחד פעמי. השרת הולך להשאר דלוק 24/7 ולכן צריך משהו חסכוני בחשמל. אני לא כל כך מבין בנושא אז פשוט נכנסתי ל KSP וחיפשתי שרת NAS. האם זה מה שאני צריך לרכוש? האם צריך ידע ברמה גבוהה בכדי להגדיר אותו ולהתקין עליו תוכנות או שידע בסיסי יספיק? השרת הולך לשמש בין היתר לגיבוי קבצים. אשמח להכוונה. תודה.

24. Started by yagelk,

מעוניין לייצר אפשרות לאחסון רשת ביתי שאליו אוכל להוריד את הקבצים מכל מכשיר שמחובר לרשת ולקרוא ממנו. באחסון יישמרו כל התמונות מהמכשירים וכך אוכל לראות אותם מכל מכשיר. בנוסף, באחסון יישמרו קבצי וידאו שאוכל לעשות מהם סטרימינג מבלי להוריד את הקבצים לכל מכשיר בנפרד. אלו אפשרויות עומדות בפניי? קראתי קצת על שרת NAS, קצת יקר. יש אפשרות לייצר צורת אחסון כזו בצורה איכותית ויחסית זולה? תודה

25. שלום חברים כמו שאתם רואים המצב מתחיל להיות קשה. כמות המידע מהפרוייקטים שלי מתחילה לקבל מימדים מפלצתיים (ברוך השם יש עבודה). בנוסף יש שלושה דיסקים חיצוניים בני 1TB כל אחד שכבר מלאים כמעט לגמרי (כפילוית X3 ליתר ביטחון). אני זקוק לפתרון גיבוי שיעבוד ברשת ויגבה X2 את ספריית הפרוייקטים מהמחשב שלי ושגם אוכל לפנות את מה שאני לא צריך עליו באופן קבוע. אני זקוק לעצה על משהו כמו 15-20TB כפול 2 (אם יש חיה כזו) לפתרון גיבוי קבוע. אני לא ממש בעניינים בתחום זה בשנים האחרונות ואשמח להצעות\פתרונות\רעיונות הנהוגים כיום. התקציב לא ממש חשוב (לא אוציא על זה עכשיו 50,000$). תודה מראש.

דיונים חדשים בפורומים